Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Καρκίνος του μαστού: Μείωση κινδύνου κατά 40% αν κάνετε αυτό

καρκίνος του μαστού
Ποιες αλλαγές στον τρόπο της ζωής της πρέπει να κάνει μια γυναίκα που είχε καρκίνο του μαστού αλλά θεραπεύθηκε, ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο υποτροπής της ασθένειας;
Πάνω απ' όλα, να ασκείται σωματικά, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, καθώς ο καρκίνος του μαστού μειώνεται έως και 40% από το να επανέλθει.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Έλεν Γουόρνερ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καναδικό ιατρικό περιοδικό "Canadian Medical Association Journal", μελέτησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 67 έρευνες που εξέτασαν διάφορους παράγοντες (βάρος, άσκηση, διατροφή κ.α.), όσον αφορά τα πιθανά οφέλη τους σε γυναίκες που έχουν κάνει επιτυχή θεραπεία για καρκίνο του μαστού.
Διαπιστώθηκε ότι, από όλες τις πιθανές αλλαγές στο στιλ ζωής, η τακτική σωματική άσκηση (τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα ή 75 λεπτά μεγάλης έντασης) είναι αυτή που απομακρύνει περισσότερο τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου λόγω επανεμφάνισης του καρκίνου. Πιθανώς αυτό οφείλεται στο ότι η άσκηση καταστέλλει τη χρόνια εσωτερική φλεγμονή, που μπορεί να επιφέρει βλάβες στα κύτταρα και να ευνοήσει την καρκινογένεση.

Τελικά, «Αλλάζουν οι Άνθρωποι»;

eaf694c63abdfc6c07bb391df8ec4bb5

Ναι, υπό όρους. Συνήθως πρέπει να συμβεί ένα ισχυρό σοκ στη ζωή των ανθρώπων που θα τους αλλάξει ριζικά ή να είναι τόσο συνειδητοποιημένοι που θα εντοπίσουν τα ελαττώματα τους και θα προσπαθήσουν μεθοδικά να τα βελτιώσουν. Στην πλειονότητα όμως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν προσπαθούν καν.
Οι περισσότεροι θεωρούν πως η προσωπικότητα τους είναι ήδη διαμορφωμένη και είναι άσκοπο να προσπαθήσουν να αλλάξουν στοιχεία του χαρακτήρα τους, πλανώμενοι πως θα αλλοιώσουν την ταυτότητα τους. Αρέσκονται να δηλώνουν “έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω” ή να συμμερίζονται τη λαϊκή ρήση πως “δεν αλλάζει ο άνθρωπος” και έτσι προσπαθούν να πείσουν τους άλλους, αλλά ακόμα και τους εαυτούς τους πως δεν χρειάζεται να κάνουν καμία απολύτως προσπάθεια.
Και βέβαια φάσκουν και αντιφάσκουν στην πραγματικότητα, γιατί ενώ στην εσωτερική τους εμφάνιση αποδέχονται παθητικά τις ατέλειες τους, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, βρίσκουν συνεχώς και εκτενώς ψεγάδια που θεωρούν ότι πρέπει πάση θυσία με κάθε κόστος να εξαφανίσουν. Αλλά και πάλι, επικρατεί η αναβλητικότητα σε μεγάλο βαθμό.
Ο περισσότερος κόσμος θέλει να μειώσει το βάρος του, αλλά η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι το παίρνουν απόφαση και δρουν δραστικά. Μπορεί κάθε μέρα να σκέφτονται ότι πρέπει να προσέξουν τη διατροφή τους, αλλά την επόμενη μέρα δεν θα κάνουν κάτι γι’ αυτό. 

Έρχεται η τέλεια γεωπολιτική καταιγίδα στα ελληνοτουρκικά

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η εξαιρετικά προβληματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ήδη ανοικτά δύο μέτωπα, στο Κουρδιστάν και τη Συρία, θα προσέδιδαν θεατρικό χαρακτήρα στις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και δεν θα μας προκαλούσαν ιδιαίτερη ανησυχία. Όμως, τον τελευταίο καιρό έχει προκύψει μια πρωτοφανής σύγκλιση παραγόντων στο ελληνοτουρκικό σύστημα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την τέλεια γεωπολιτική καταιγίδα.
Του Κωνσταντίνου Γρίβα*

Ο πρώτος από αυτούς τους παράγοντες είναι η ίδια η μετάλλαξη του διεθνούς συστήματος σε πολυπολικό, με την Τουρκία να φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν από τους κυρίαρχους πόλους του. Και ένας τρόπος για να επιτύχει κάτι τέτοιο είναι να ελέγξει τον κρίσιμης σημασίας για τις παγκόσμιες ισορροπίες δίαυλο του Αιγαίου Πελάγους. Αυτό σημαίνει ότι ο τουρκικός επιθετικός αναθεωρητισμός ήλθε για να μείνει και δεν είναι ένα ευκαιριακό φαινόμενο.
Ένας δεύτερος παράγοντας είναι το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας του άτυπου αλλά αδυσώπητου εμφυλίου πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ του νέου Προέδρου και ενός ισχυρού κομματιού του κατεστημένου της Ουάσιγκτον. Έτσι, δημιουργείται ένα βραχύβιο παράθυρο ευκαιρίας για την Τουρκία για να επιχειρήσει να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο.
Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσει το γεωπολιτικό της χαρτοφυλάκιο, ώστε να επαναδιατυπώσει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον με τον βέλτιστο για αυτήν τρόπο, μόλις ξεπεραστεί η κρίση στο εσωτερικό των ΗΠΑ και ξεκινήσει η αναδιαμόρφωση της αμερικανικής γεωστρατηγικής.
Επιπροσθέτως, η Άγκυρα επιδιώκει απεγνωσμένα να ενισχύσει τις θέσεις της και έναντι της Μόσχας, δεδομένου ότι η δυναμική της αφύσικης ρωσοτουρκικής (λυκο)φιλίας φαίνεται πως αγγίζει τα όριά της. Έτσι, ένας επαυξημένος τουρκικός έλεγχος του Αιγαίου θα προσέφερε στην Άγκυρα ένα ισχυρό χαρτί ώστε να πείσει τη Μόσχα πως μια «απρόθυμη φιλία» μαζί της θα ήταν προτιμότερη από μια ανοιχτά ανταγωνιστική σχέση.

Η Ισλαμοεθνικιστική Τουρκία και η «Υπό Κηδεμονία» Ελλάδα
Στο εσωτερικό τώρα της Τουρκίας, το άνοιγμα του κυβερνώντος κόμματος προς τους εθνικιστές, εξ αντικειμένου ωθεί την εξωτερική πολιτική της χώρας σε πιο επιθετικές πολιτικές έναντι των γειτόνων της. Σε αντίθεση δε με ό,τι γενικώς υποστηρίζεται, η προσέγγιση αυτή ενδέχεται να μην είναι μια προσωρινή κατάσταση, οφειλόμενη αποκλειστικώς στην προσπάθεια του Ερντογάν να υφαρπάξει τους ψήφους των εθνικιστών ώστε να κερδίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο επερχόμενο δημοψήφισμα.
Αντιθέτως, για να καταφέρει να ξεπεράσει τα τεράστια εσωτερικά της προβλήματα, η Τουρκία του μέλλοντος είναι πιθανό ότι θα στηρίξει την ενότητά της σε ένα κράμα ισλαμοεθνικισμού. Και για να δέσουν τα εν πολλοίς αντιφατικά στοιχεία αυτών των δύο μεγεθών, απαιτείται μια ακραία επεκτατική πολιτική «εθνικού μεγαλείου».
Τέλος, ο παράγοντας που ενοποιεί όλα τα παραπάνω, διαμορφώνοντας μια γεωπολιτική φιάλη νιτρογλυκερίνης στο ελληνοτουρκικό σύστημα, είναι η εσωτερική κατάσταση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, είναι πιθανόν ότι οι Τούρκοι θεωρούν πως η Αθήνα, έχοντας να αντιμετωπίσει το ζήτημα του κλεισίματος της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και τη γενικότερη ευρωπαϊκή «κηδεμονία», θα αντιδράσει «χλιαρά» σε κάποια «περιορισμένης κλίμακας» επιθετική τουρκική ενέργεια. Έτσι, η Άγκυρα θα πετύχει ένα μεγάλο βήμα στην διαρκή προσπάθειά της να καταστεί ο αναντίρρητος κυρίαρχος στο Αιγαίο και ο Ερντογάν θα καθιερωθεί ως μεγάλος ηγέτης.
Δεν μπορούμε μάλιστα να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πως οι Τούρκοι κρίνουν ότι θα υπάρξουν και ισχυρές πιέσεις από πλευράς των Ευρωπαίων «εταίρων» έναντι της Ελλάδας, οι οποίοι θα εκβιάσουν με ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή τη χώρα μας, έτσι ώστε να μην υπερασπίσει την εδαφική της ακεραιότητα.
Εν κατακλείδι, ενδέχεται η κυβέρνηση της Άγκυρας να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να αναλάβει ένα «λελογισμένο ρίσκο» δημιουργώντας ένα επεισόδιο με την Ελλάδα, το οποίο θα λήξει γρήγορα, με ασφάλεια και με μεγάλα γεωπολιτικά κέρδη για την Τουρκία και πολιτικά κέρδη για τον Ερντογάν.
Άρα, για να εξασφαλιστεί η ειρήνη, η ελληνική πλευρά πρέπει να πείσει την Άγκυρα ότι το ρίσκο που θα αναλάβει μόνο λελογισμένο δεν θα είναι. Με άλλα λόγια, να εφαρμοστούν με θρησκευτική ευλάβεια οι αρχές της Αποτροπής. Κάτι που μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να το πράττει.
Μια ρεαλιστική αποτρεπτική πρόταση βασίζεται στο ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρόλα τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, διαθέτουν ακόμη το δυναμικό να επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα στο τουρκικό στράτευμα. Τέτοιο, που να καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την επίτευξη γεωπολιτικών κερδών από την Άγκυρα, ακόμη και αν κατάφερνε να παρουσιάσει κάποιας μορφής «νίκη» μετά το τέλος της σύρραξης.
Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Η αποτροπή μπορεί να αποτύχει λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων, φόβων για απώλεια γοήτρου και για ένα σωρό άλλους λόγους. Η χώρα μας έχει εισέλθει σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα.
(*) Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

8 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό

Αν αναγνωρίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, για να μπορέσετε να το αντιστρέψετε θα πρέπει να πίνετε νερό - αλλά πάντα με μέτρο, ώστε να μην διαταραχτεί η ισορροπία του σώματός σας.
nero


Εκτιμάται ότι περίπου το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορείτε να αντέξετε χωρίς αυτό παραπάνω από μια εβδομάδα, χωρίς να θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο.
Αυτό το ζωτικό υγρό είναι σημαντικό για τις μεταβολικές και καταβολικές αντιδράσεις του σώματος. Επιπλέον, είναι απαραίτητο για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.
Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές δεν προσφέρετε στο σώμα σας την καθημερινή ποσότητα νερού που χρειάζεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη διάφορων σωματικών ή ακόμη και πνευματικών διαταραχών.
Αν και η δίψα αποτελεί το πιο εμφανές σημάδι αφυδάτωσης, υπάρχουν άλλα σημαντικά σημάδια που σας προειδοποιούν όταν τα επίπεδα υγρών είναι πολύ χαμηλά.
Ξέρετε ποια είναι αυτά;
1. Αλλαγές στην ούρηση
ourisi
Ένα υγιές άτομο πρέπει να ουρεί τουλάχιστον έξι με επτά φορές την ημέρα κατά μέσο όρο. Αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από την ποσότητα των υγρών που καταναλώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αν αισθάνεστε την ανάγκη να ουρείτε μόνο δυο με τρεις φορές την ημέρα τότε είναι σημαντικό να αυξήσετε την κατανάλωση νερού και αν είναι εφικτό να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.
Η ελάχιστη κατανάλωση νερού επηρεάζει άμεσα την υγεία των νεφρών και μπορεί να οδηγήσει σε άλλες σοβαρές επιπλοκές.
2. Τακτικοί πονοκέφαλοι
Οι τακτικοί πονοκέφαλοι μπορεί να οφείλονται σε κάποια ανισορροπία στα υγρά του σώματός σας.
Το νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της σωστής ροής του αίματος και την εξισορρόπηση των αποκρίσεων του σώματός σας στις φλεγμονές.
Όταν έχετε πονοκέφαλο λόγω αφυδάτωσης τότε ο πόνος γίνεται πιο έντονος όταν κινείστε.
Όταν ένα άτομο δεν πίνει αρκετό νερό μπορεί να αισθάνεται αυτή την ένταση όποτε προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ή να ασκηθεί λίγο, όπως για παράδειγμα να ανέβει και να κατέβει τις σκάλες.
Αν πιστεύετε ότι η έλλειψη υγρών σας προκαλεί πονοκεφάλους τότε μια καλή ιδέα είναι να πίνετε νερό ανάμεικτο με ανόργανα άλατα. 

Ακόμα κι αν η σάρκα είναι αδύναμη, ο νους πρέπει συνέχεια να αντιστέκεται

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα η Αφύπνιση.

Ο Σρι Γιουκτέσβαρ (ο γκουρού του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα) ποτέ δεν απέφευγε τις γυναίκες, ούτε τις κατηγορούσε ότι ήταν η αιτία της «πτώσης του ανθρώπου». Τόνιζε ότι και οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίσουν τον πειρασμό από το αντίθετο φύλο. Κάποτε ρώτησα τον Δάσκαλο γιατί ένας αρχαίος άγιος είχε αποκαλέσει τις γυναίκες «πόρτα προς την κόλαση».
«Κάποιο κορίτσι πρέπει να τον παίδεψε πολύ όταν ήταν νεαρός», απάντησε καυστικά ο γκουρού μου. «Αλλιώς δεν θα είχε αποκηρύξει τις γυναίκες, αλλά κάποια ατέλεια στον αυτοέλεγχό του».
Αν κάποιος επισκέπτης τολμούσε να αναφέρει κάποια άσεμνη ιστορία στο ερημητήριο, ο Δάσκαλος τηρούσε σιωπή χωρίς να απαντήσει. «Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να συντρίβεται από την αισθησιακή διέγερση που προκαλεί ένα όμορφο πρόσωπο», έλεγε στους μαθητές. «Πώς μπορούν αυτοί που είναι σκλάβοι των αισθήσεων να απολαύσουν τον κόσμο? Δεν αντιλαμβάνονται τις λεπτοφυείς ομορφιές του καθώς σέρνονται στην αρχέγονη λάσπη. Όλες οι εκλεπτυσμένες ικανότητες διάκρισης χάνονται για τον άνθρωπο που διακατέχεται από το βασικό ένστικτο της λαγνείας».
Στους μαθητές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την αυταπάτη του σεξ, που προκαλείται από την αυταπάτη, ο Σρι Γιουκτέσβαρ έδινε συμβουλές με υπομονή και κατανόηση.
«Όπως η πείνα, και όχι η λαιμαργία, έχει έναν θεμιτό σκοπό, έτσι και το σεξουαλικό ένστικτο έχει εμφυτευτεί από τη Φύση μόνο για τη διαιώνιση των ειδών, όχι για να εξάπτονται ακόρεστοι πόθοι», έλεγε.

Όταν απλά έχετε κουραστεί και πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή

Έρχεται κάποια στιγμή όπου έχετε κουραστεί από όλα και τίποτα δεν σας παρακινεί. Τολμήστε να αλλάξετε την πραγματικότητά σας ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε από το μηδέν.

nea arxi

Μερικές φορές απλά έχετε κουραστεί και συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει μόνο μια επιλογή: πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή.
Έχουμε κουραστεί από τους ψιθύρους που μας περιβάλλουν. Κουραζόμαστε από τα ανειλικρινή λόγια, τα παρασκήνια και τους ανθρώπους που δεν μας υποστηρίζουν.
Μερικές φορές κουραζόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό. Μας κουράζει ο τρόπος με τον οποίο είμαστε αναποτελεσματικοί, χωρίς κανένα ενδιαφέρον και φυσικά όταν άλλοι δεν μας σέβονται. Σταματάμε να αναγνωρίζουμε το πρόσωπο που βλέπουμε στον καθρέφτη.
Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι χρειάζονται πολύ λίγα πράγματα για να είναι ευτυχισμένοι. Η «ψυχολογία του απλού» μας υπενθυμίζει ότι η ευτυχία βρίσκεται κρυμμένη στις πιο σημαντικές ανάγκες μας, στις πιο αγνές και βασικές διαστάσεις.
Αυτές είναι η αγάπη, ο σεβασμός, η ελευθερία ή η συντροφιά των ανθρώπων που παίζουν βασικό ρόλο στη ζωή μας.
Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όλοι μας μπορεί να βιώσουμε αυτή την υπαρξιακή εξάντληση που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δυστυχία και το βάρος των προβλημάτων μας. Ένας τρόπος για να την αποβάλλουμε είναι να ξεκινήσουμε από την αρχή.
Είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο.
Όταν έχετε κουραστεί και όλα γύρω σας καταρρέουν
Η συναισθηματική και ψυχολογική κόπωση είναι που συμβαίνει συχνά στους ανθρώπους. Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου αισθανόμαστε συντετριμμένοι λόγω της πληθώρας των υποχρεώσεων και των ευθυνών.
Αυτό το συναίσθημα που μας κατακλύζει ή μας πνίγει εμφανίζεται σε πολλούς. Εμφανίζεται όταν είστε πνευματικά και συναισθηματικά κουρασμένοι.
Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αμοιβαιότητας. Επενδύετε πράγματα αλλά δεν παίρνετε τίποτα πίσω σαν αντάλλαγμα. Θρέφετε τα όνειρά σας αλλά εκείνα δεν πραγματοποιούνται.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά

Αλλάζει ο άνθρωπος;

προσωπικότητα
"Ότι ακούμε  είναι μία γνώμη, όχι το γεγονός αντικειμενικά, ότι βλέπουμε είναι μία οπτική γωνία, όχι πάντα η αντικειμενική αλήθεια». (Όπως νομίζουμε, μια και το μυαλό φιλτράρει αυτό που βλέπουν τα μάτια). - Μάρκος Αυρήλιος  (Ρωμαίος αυτοκράτορας- Φιλόσοφος).
Τι εννοούμε με την έννοια «αλλαγή» ενός ανθρώπου;
Προφανώς και εννοούμε την αλλαγή της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, δηλαδή των σχετικά σταθερά τρόπων με τους οποίους αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του.
Αυτό που θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε είναι ότι όταν ο καθημερινός άνθρωπος γνωρίζει στη ζωή του ένα άτομο, έναν φίλο, ένα σύντροφο, ακόμα και για πολύ καιρό, συχνά συμβαίνει να μην βλέπει όλες τις διαστάσεις της προσωπικότητας του ατόμου αυτού, για τους εξής τουλάχιστον λόγους.
Α) Είμαστε επηρεασμένοι από την δική μας οπτική γωνία (προσωπικότητα) στην κρίση του έξω κόσμου. Το μυαλό μας δηλαδή «αναλύει» υποκειμενικά. Μπορεί πχ να έχουμε «μάθει» να θεωρούμε ότι ένας πλούσιος άνθρωπος σημαίνει αυτόματα, ότι αυτός έχει κάποιες ικανότητες, ότι είναι δυναμικός ως χαρακτήρας κλπ. Η αποθηκευμένη αυτή πεποίθησή, επηρεάζει ασυνείδητα το μυαλό μας, στο «φιλτράρισμα» της προσωπικότητας του άλλου και στα συμπεράσματα τα οποία βγάζουμε. Έτσι μπορεί να παραβλέψουμε μία άλλη εκδοχή της προσωπικότητας στο παράδειγμα του πλούσιου ατόμου που γνωρίζουμε, πχ ότι κάποιες φορές οι άνθρωποι επιδιώκουν τον πλούτο ως δύναμη και ως αντιστάθμιση στην προσωπική ανασφάλεια που μπορεί να νιώθουν.
Β) Οι άνθρωποι κρύβουν συχνά αυτό που είναι και αυτό που νιώθουν, επιδιώκοντας να δείχνουν ένα συγκεκριμένο εαυτό προς τους άλλους.  Πολλοί άνθρωποι ως άμυνα, κρύβουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ακόμη και από δικούς τους ανθρώπους, καθώς  έχουν μάθει να νομίζουν ότι στους άλλους αρέσει αυτή η «σκληρή» εικόνα που δείχνουν. Αυτή η συμπεριφορά συνήθως μαθαίνεται από επιδράσεις στην παιδική ηλικία. Συνήθως οι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι υπάρχει ο παντοδύναμος, «σκληρός» άνθρωπος, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Μπορεί να βλέπουν  κάποιους  ανθρώπους από το περιβάλλον τους ως περισσότερο σκληρούς, γιατί βλέπουν με την σειρά τους την εξωτερική συμπεριφορά των γύρω τους, χωρίς να εμβαθύνουν σε αυτήν. Έτσι τελικά πολλοί άνθρωποι «υποδύονται» έναν ρόλο «σκληρού-δυνατού» προς τους άλλους, ακόμη και προς τον εαυτό τους, ρόλος όμως ο οποίος βαθμιαία τους «κουράζει».

Διαφοροποίηση: το κλειδί για την αυτογνωσία και την ψυχική μας υγεία

Διαφοροποίηση οικογένεια
Η Διαφοροποίηση είναι μια σπουδαία έννοια και, όπως θα περιγράψω παρακάτω, ο διαφοροποιημένος άνθρωπος μοιάζει να είναι ο «τέλειος» άνθρωπος, μολονότι το τέλειο δεν υφίσταται στη ζωή. Για να ακριβολογούμε πρόκειται για έναν αυθεντικό, ισορροπημένο και ψυχικά υγιή άνθρωπο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η διαφοροποίηση αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μακροπρόθεσμο στόχο στην ψυχοθεραπεία – ένα στόχο που κατακτούμε βήμα-βήμα. Όταν μιλάμε για διαφοροποίηση, ουσιαστικά αναφερόμαστε σε ένα πράγμα, που έχει όμως πολλές προεκτάσεις στο ποιοι είμαστε γενικότερα: στη διαφοροποίηση από την οικογένεια καταγωγής μας.
Η Διαφοροποίηση και το αντίθετό της, η συγχώνευση, έχει να κάνει με το πόσο μπορούμε να έχουμε διαφορετικά συναισθήματα, να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να κάνουμε ουσιαστικά, κι όχι επιφανειακά ή αντιδραστικά, διαφορετικές επιλογές από την οικογένεια που μας έφερε στον κόσμο ή από το γονιό με τον οποίο είμαστε πιο κοντά. Έχει να κάνει με το πόσο έχουμε αποβάλει επιβαρυντικά – και τελικά αταίριαστα προς εμάς – συναισθήματα και σκέψεις (π.χ. περιττά άγχη και φόβους) που έχουμε κληρονομήσει από την οικογένειά μας, δυσλειτουργικά πρότυπα και τρόπους αλληλεπίδρασης και μία συναισθηματική υπερεμπλοκή με τους δικούς μας ανθρώπους, που καταλήγει να μας βασανίζει, χωρίς πολλές φορές να το συνειδητοποιούμε.

Τι είναι η Διαφοροποίηση

Διαφοροποίηση είναι η ικανότητα να είμαι ο εαυτός μου, με τη μικρότερη δυνατή επιρροή από τις απόψεις ή τις αντιδράσεις των άλλων. Πρόκειται περισσότερο για μια συνεχή προσπάθεια για ισορροπία, παρά για ένα στόχο ο οποίος μπορεί ποτέ να επιτευχθεί στο 100%. Ο στόχος αυτός καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος στην ελληνική οικογένεια, καθώς το «διαφορετικό» ή η υγιής συναισθηματική απόσταση συνοδεύεται συχνά από μεγάλες ενοχές εκ μέρους του παιδιού - και του μετέπειτα ενήλικα - προς το γονιό. Η ενοχοποίηση βέβαια αυτή χτίζεται από το γονιό προς το παιδί συνειδητά ή ασυνείδητα με διάφορους τρόπους.
Όταν ο γονιός είναι αρκετά απαιτητικός ή ελεγκτικός και ζητάει, με τον τρόπο του, τη συμμόρφωση του παιδιού με όσα ο ίδιος θέλει για αυτό ή όταν παίρνει το παιδί με το μέρος του, καθιστώντας το συμμέτοχο όλων των προβλημάτων που έχει με το σύντροφό του (και έτερου γονέα του παιδιού) ή όταν το παιδί αισθάνεται το γονιό του αρκετά αδύναμο ή όταν ο γονιός τονίζει διαρκώς στο παιδί το πόσο θυσιάστηκε για αυτό, όλα τα παραπάνω οδηγούν αρκετά εύκολα στην ενοχοποίηση του παιδιού και στη συγχώνευσή του με το γονέα. 

“Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό του βλάκα;”

Αποτέλεσμα εικόνας για “Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό του βλάκα;”
“Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό του βλάκα;” ρώτησαν κάποτε τον κ. Κόινερ“Αυτό που τον κάνει ακατανίκητο, ανυπέρβλητα κακό και πάντα νικητή;”
– Το μεγάλο μυστικό του βλάκα, χμ, για να σκεφτώ λίγο… Ε… μάλλον ότι δεν του περνά καν από το μυαλό, δεν διανοείται ότι μπορεί για μια στιγμή να ‘χει άδικο. Κι αν του περάσει μια στάλα υποψίας από το μυαλό, γρήγορα τη διώχνει. Αυτός βλαξ; Ποτέ των ποτών. Οι άλλοι είναι πάντα. Έτσι γίνεται αδίσταχτα θρασύς, υπέροχα επικίνδυνος, ανυπέρβλητα αλαζονικός. Και πείθει. Γιατί πάντα υπάρχουν αρκετοί βλάκες για να σχηματίσουν μια πλειοψηφία. Αυτό είναι το μυστικό όπλο του βλάκα. Μα γι αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία, γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν.
“Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία; Τον Ρώτησαν
-Ούτε το ένα ούτε το άλλο .. Απάντησε ο κ Κόινερ . Και τα δυο δεν είναι παρά συμπτώματα . Η βαθύτερη αιτία είναι η δυσανεξία απέναντι σε ένα Απύθμενο εσωτερικό κενό… Ο Βλάξ το Υποψιάζεται , αλλά καθώς αδυνατεί να το παραδεχτεί, το Απωθεί. Το παραγεμίζει είτε σωματικά -λαιμαργία-είτε στρεφόμενος προς τον εξωτερικό κόσμο : Με κακία. Προσπαθώντας να Επιβάλλει την εξουσία του ελπίζει να ξεχάσει την εσωτερική του κενότητα ..αλλά εκείνη επιστρέφει τα βραδιά καθώς ετοιμάζεται να κοιμηθεί… ή τα πρωινά λίγα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει τα ματιά του. Φαύλος κύκλος.
“Ποιες δραστηριότητες επιλέγει συνήθως ο Βλάκας ;”
-Επειδή είναι ανασφαλής επιλεγεί δραστηριότητες που του δίνουν μια Ψευδαίσθηση παντοδυναμίας . Καθώς είναι περιορισμένος στην Βλακεία του διαθέτει και ορισμένα πλεονεκτήματα: Οργανωτικότητα , επιμονή και υπομονή, Τα καταφέρνει συνήθως να οικειοποιείται δουλειές άλλων. Εξάλλου διαθέτει και ένα σπάνιο χάρισμα : δεν έχει καθόλου την αίσθηση της Ευγνωμοσύνης… Καθώς επίσης είναι και βλάκας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι κάνει κάτι το κακό, καρπουμενος τον πνευματικό ή μη μόχθο, άλλων. Αυτό αποτελεί επισυνεπεια του ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ (βλ παραπάνω..)
“Ποια Ύπαρξη ενοχλεί περισσότερο τον Βλάκα;”
-Η αλογόμυγα … Γιατί τον βάζει σε υποψίες αυτογνωσίας.
“Ναι κύριε Κόινερ… Αλλά γιατί από την άλλη η αλογόμυγα πάει και κολάι στα μούτρα του Βλάκα;”
– Διότι δεν μπορεί να ανεχτεί την Βλακεία… Αυτή είναι η μοίρα της αλογόμυγας .
“Και γιατί ο Βλάκας παρόλο που είναι πιο δυνατός δεν εξοντώνει την Αλογόμυγα;”
-Γιατί είναι βλάκας και υπερβολικός. Προσπαθεί να την εξοντώσει με κανονιές… Μονό ένας βλάκας θα προσπαθούσε να εξοντώσει μια Αλογόμυγα με κανόνι…-
“Και ποια θα ήταν η λύση;”

Πόσες θερμίδες καίει το σεξ;

Όλοι το έχουμε αναρωτηθεί, ή το έχουμε πει ως αστείο. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Πόσες θερμίδες καίει το σεξ;

Όταν μιλάμε για γυμναστική και κάψιμο θερμίδων, το μυαλό μας πάει αμέσως στο τρέξιμο, ή στις ασκήσεις με βάρη. Πηγαίνει όμως στο σεξ; Σίγουρα το έχουμε ακούσει κάποια φορά - ίσως και σαν αστείο - ότι το σεξ είναι πολύ καλή γυμναστική. Είναι όμως αλήθεια αυτό;
Όχι. Μας στεναχωρεί που το λέμε, αλλά όχι. Οι θερμίδες που καίμε κατά την διάρκεια του σεξ δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που θα καίγαμε κάνοντας κανονική γυμναστική. Κι όμως, οι θερμίδες δεν είναι το παν. Το σεξ είναι όντως μια δραστηριότητα που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς.
Συγκεκριμένα, μέσα από μία (από τις πολλές) μελέτες που έχουν γίνει πάνω στο ζήτημα, είχε αποκαλυφθεί πως οι θερμίδες που καίγονται κατά το σεξ είναι περίπου οι μισές σε σχέση με 30 λεπτά τρέξιμο στον διάδρομο. Άλλες μελέτες τοποθετούν αυτό το νούμερο ακόμα πιο χαμηλά. Υπάρχουν όμως τρόποι να… εκμεταλλευθείτε το σεξ για να χάσετε περισσότερες θερμίδες; Ναι, με αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε.

Tα καρύδια βελτιώνουν το σπέρμα!

walnutsromanou.jpg
Μία δίαιτα πλούσια σε καρύδια μπορεί να είναι η απάντηση για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ποιότητα του σπέρματός τους. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ζώα, ωστόσο έδειξε με σαφήνεια ότι τα καρύδια μειώνουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων, μια διαδικασία που καταστρέφει τα σπερματικά κύτταρα.

Aυτή η μορφή της κυτταρικής βρλάβης βλάπτει τις μεμβράνες του σπέρματος, οι οποίες αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα καρύδια είναι ο μοναδικός καρπός που απαρτίζεται κυρίαρχα από τέτοια λιπαρά οξέα (από τα 18 γραμμάρια λίπους που περιέχουν 1 ουγγιά, δηλαδή 28 γραμμάρια καρύδια, τα 13 γραμμάρια είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα!).

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εντόπισαν σημαντικές βελτιώσεις στην κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματος ποντικών, όταν κατανάλωναν μία διατροφή, όπου το 19,6 των θερμίδων τους προερχόταν από καρύδια (ποσότητα που αντιστοιχεί στην κατανάλωση περίπου 70 γραμμαρίων καρυδιών την ημέρα στους ανθρώπους), σε σχέση με τα ποντίκια που δεν κατανάλωναν τον συγκεκριμένο καρπό. Η κινητικότητα και η μορφολογία του σπέρματος είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του σπέρματος, άρα και τη γονιμότητα ενός άνδρα.

Αρνητικά συναισθήματα: Ποιες είναι οι σωματικές τους επιπτώσεις;

Μια ματιά στο πώς όλα τα αρνητικά μας συναισθήματα μπορούν να εκφραστούν σωματικά, καταστρέφοντας την υγεία μας.

Αρνητικά συναισθήματα: Ποιες είναι οι σωματικές τους επιπτώσεις;

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για το πώς η σωματική και η ψυχική μας υγεία συνδέονται και μάλιστα πολύ περισσότερο από όσο είχαμε φανταστεί. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι το χρόνιο στρες μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το σώμα μας, από μυϊκούς πόνους μέχρι αύξηση του κινδύνου για διαβήτη και πολλές ακόμα σοβαρές επιπλοκές.
Το στρες ίσως να είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου, όταν μιλάμε για αρνητικά συναισθήματα. Ο φόβος, ο θυμός, η καταπίεση και ο κοινωνικός αποκλεισμός προκαλούν εξίσου μεγάλα προβλήματα για όλους μας σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο προβλημάτων για την υγεία μας. Κι αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα αρνητικά αυτά συναισθήματα καλύτερα. Και αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους πιο εύκολους τρόπους να αποκτήσουμε περισσότερο έλεγχο πάνω στην ψυχική μας υγεία.

Εκφραζόμαστε συχνά

Το να εσωτερικεύουμε αυτά που νιώθουμε - είτε είναι καλά, είτε άσχημα συναισθήματα - ποτέ δεν πρόκειται να έχει καλή κατάληξη. Πόσο μάλλον, μια έρευνα του 2014 από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απέδειξε πως το να μην εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή ορισμένα είδη καρκίνων. Συνεπώς, δεν αρνούμαστε πλέον στον εαυτό μας την ανάγκη της έκφρασης.

Ψάχνουμε την ισορροπία

Πώς να χάσω το διπλοσάγονο

Αν σας ενοχλεί το διπλοσάγονο, ίσως να υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε, χωρίς να χρειαστεί κάποια παρεμβατική πλαστική επέμβαση…


Πώς να χάσω το διπλοσάγονο

Όλοι γνωρίζουμε για το διπλοσάγονο. Συμβαίνει όταν περιττό λίπος συσσωρεύεται κάτω από το σαγόνι μας, αλλά δεν είναι αναγκαστικά συνυφασμένο με την παχυσαρκία. Η κληρονομικότητα ή το αν έχουμε χαλαρό δέρμα λόγω γήρανσης είναι εξίσου μεγάλες πιθανότητες.
Και, σίγουρα, η μόνη επιστημονικά αποδεδειγμένη λύση για να ξεφορτωθούμε το διπλοσάγονο είναι ορισμένες ελαφρώς παρεμβατικές επεμβάσεις, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα - ειδικά αν το διπλοσάγονό μας δεν έχει να κάνει με γονίδια - με το να δοκιμάσουμε τις εξής τεχνικές.

…με άσκηση

Οι παρακάτω ασκήσεις μπορεί να δυναμώσουν και να τονίσουν καλύτερα τους μύες και το δέρμα της περιοχής. Κάντε τις καθημερινά, για 10-15 φορές.
  • Γείρτε το κεφάλι σας προς τα πίσω, ώστε να κοιτάτε το ταβάνι. Πιέστε το σαγόνι σας προς τα εμπρός, μέχρι να νιώσετε ένα τράβηγμα. Μετρήστε μέχρι το 10 και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.
  • Γείρτε το κεφάλι προς τα πίσω, και σουφρώστε τα χείλη σας, ώστε να τεντωθεί η περιοχή κάτω από πηγούνι. Κρατήστε το για μερικά δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική θέση.
  • Κοιτώντας μπροστά, βγάλτε έξω την γλώσσα σας και τεντώστε την όσο περισσότερο γίνεται. Σηκώστε την προς τα πάνω για 10 δευτερόλεπτα.

Έρευνα: Σε ποια ηλικία η γυναίκα κάνει το καλύτερο sex της ζωής της;



Άλλη μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν σχεδόν όλοι!

Οι γυναίκες είναι καλύτερες στο σεξ όχι στην ηλικία των 20 και των 30 ετών αλλά στα 40 τους χρόνια.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ιατρική Επιθεώρηση απέδειξε ότι μπορεί μετά τα 40 τα οιστρογόνα να μειώνονται σταδιακά, αλλά η ερωτική διάθεση καλά κρατεί! Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιο την ερωτική ζωή μίας ομάδας γυναικών από 40 έως 100 ετών, με μέση ηλικία τα 67 χρόνια.
Οι μισές από τις συμμετέχουσες δήλωσαν πως απολαμβάνουν το σεξ πιο απενοχοποιημένα και ουσιαστικά σε αυτή την ηλικία απ’ ό,τι στα νιάτα τους. Στην πλειοψηφία τους δεν είχαν καμία δυσκολία στην ερωτική διέγερση, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ισχυρίστηκε πως έφτανε σε οργασμό ακόμη και μετά την ηλικία των 80 ετών.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΣΑΡΩΣΕ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΝΤΗΧΗΣΕΙΣ SCHUMANN ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΥΨΙΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ


Έκθεση για τα αποτελέσματα του παγκόσμιου Διαλογισμού που οργάνωσε ο Cobra στις 26 Φεβρουαρίου 2016, με σκοπό την αιθερική απελευθέρωση του πλανήτη..
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΣΑΡΩΣΕ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΝΤΗΧΗΣΕΙΣ SCHUMANN ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΥΨΙΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
Η κρίσιμη μάζα έχει επιτευχθεί. Κάπου μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων ανθρώπων είχαν ενημερωθεί για το διαλογισμό, ενώ συμμετείχαν περίπου 150.000 έως 200.000 άνθρωποι. Ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που ήθελαν να συμμετάσχουν, ώστε ο διακομιστής σε μία από τις κύριες ιστοσελίδες για το διαλογισμό συνετρίβη επειδή προσπαθούσαν να συνδεθούν και να ενταχθούν στο διαλογισμό.
Θέλω πρώτα παρατηρήσω ότι κάτι εξαιρετικό συνέβη περίπου 2 ώρες πριν από την ενεργοποίηση, όταν άρχισα να λαμβάνω ορισμένες εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες, τμήματα των οποίων θα είμαι σε θέση να απελευθερώσω τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες. Στη συνέχεια, σε λιγότερο από μία ώρα πριν από την ενεργοποίηση, έγινε προφανές ότι είχαμε φτάσει την κρίσιμη μάζα και μου δόθηκαν οδηγίες να το ανακοινώσω εκτάκτως μέσα από το blog μου.
Κατά τη στιγμή της ενεργοποίησης (του διαλογισμού), ένα τεράστιο κύμα θετικού πλάσματος σάρωσε όλη την περιοχή του ηλιακού συστήματος, με αποτέλεσμα οι αντηχήσεις Schumann μέσα στην ιονόσφαιρα να εκραγούν.

Η Ινδία “σούταρε” το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates


Η κυβέρνηση της Ινδίας απαγόρευσε το πρόγραμμα εμβολιασμού που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates για τον φόβο ότι οι χορηγοί των φαρμακευτικών εταιρειών που συνδέονται με το Ίδρυμα επηρεάζουν τις πολιτικές του σχετικά με τον εμβολιασμό. Μια μελέτη του Παγκόσμιου Φόρουμ Πολιτικής δείχνει ότι το Ίδρυμα Gates δεν είναι “φιλανθρωπικό”, αλλά αντίθετα, προωθεί τη νεοφιλελεύθερη  οικονομική πολιτική της παγκοσμιοποίησης, η οποία ωφελεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της γεωργίας.
Στις 28 Φεβρουαρίου, το 2017, το πρόγραμμα του BMGF (Ίδρυμα Bill και Melinda Gates) στήριξης ανοσοποίησης της Ινδίας θα παύσει να υφίσταται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τους δεσμούς με την οργάνωση του δισεκατομμυριούχου.
Αυτή η κίνηση από το ινδικό κράτος έγινε σε μεγάλο βαθμό από τους φόβους ότι η  Big Pharma που συνδέεται με το BMGF θα μπορούσε να επηρεάσει τη χάραξη πολιτικής. Η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης μέρος μιας μεγαλύτερης ώθηση να απολύσει δεκάδες άλλα συστήματα ελέγχου λήψεων αποφάσεων σε βασικούς τομείς πολιτικής, σύμφωνα με το Reuters.
Για πολλά χρόνια, το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates εμπλεκόταν ενεργά “στηρίζοντας” τα προγράμματα εμβολιασμού στην Ινδία.
Ωστόσο η «σύγκρουση συμφερόντων», σύμφωνα με τους Indian Times, οι”δεσμοί” του Ίδρυμα Bill και Melinda Gates με τις φαρμακευτικές εταιρείες είναι εν μέρει ο λόγος που έκλεισε την ‘πύλη’ για το BMGF.
“Υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με τους δεσμούς του BMGF με φαρμακευτικές εταιρείες και την πιθανή επίδραση που μπορεί να έχει αυτό για τη στρατηγική εμβολιασμού της χώρας. Το Παγκόσμιο Φόρουμ Πολιτικής, ένας ανεξάρτητος φύλακας της πολιτικής, έθεσε κάποιες από αυτές τις ανησυχίες σε μια μελέτη τον Δεκέμβριο του 2015”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα