Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

6 περιπτώσεις στις οποίες δεν πρέπει να έχετε σεξουαλική επαφή


sexoualiki epafi
Η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να είναι ικανοποιητική και επωφελής και για τις δυο πλευρές. Αν οποιαδήποτε στιγμή παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να σκεφτούμε αν είναι καλή ιδέα ή όχι.
Εκτός του ότι ανακουφίζει από το στρες, το σεξ βοηθά στην καύση θερμίδων ενώ σας φέρνει πιο κοντά σαν ζευγάρι προσφέροντάς σας πολύ περισσότερη ευχαρίστηση.
Και αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετό, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι ιδανικό για την πνευματική και τη σωματική υγεία.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικές στιγμές όπου η σεξουαλική επαφή δεν αποτελεί επιλογή, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ το θέλετε, θα πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας και να μάθετε να λέτε όχι.
Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που δεν πρέπει να κάνουμε σεξ καθώς μπορεί να αποβεί βλαβερό για την υγεία μας. Προσπαθήστε να το αποφύγετε σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω περιπτώσεις:
1. Είναι οδυνηρό
ponos stin koilia
Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι γνωστός και ως δυσπαρευνία.
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε οργανικά θέματα, όπως βακτηριακές λοιμώξεις, πληγές του αιδοίου και ενδομητρίωση.
Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ψυχολογικά ζητήματα, όπως σε κάποιο τραύμα, ανασφάλειες, έλλειψη επιθυμίας και προβλήματα στη σχέση ή τη σεξουαλικότητά σας.
Οι άνδρες μπορούν επίσης να αισθανθούν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά αυτό είναι λιγότερο σύνηθες.

Θέστε όρια και φέρτε κοντά σας ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους


eutuxia
Κάθε μέρα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που εξαντλούν την ενέργειά μας. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι να μάθετε να θέτετε όρια ώστε να μην σας επηρεάζουν τόσο πολύ.
Μερικοί άνθρωποι μας εξαντλούν, αποσπούν την ενέργειά μας και μας κάνουν να παλεύουμε ενώ το μόνο που θέλουμε είναι λίγη ηρεμία.
Αρκετό ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αυτοί οι «υπονομευτές της ευτυχίας» υπάρχουν σχεδόν σε κάθε προσωπικό κύκλο. Βρίσκονται στην οικογένειά σας, στους φίλους σας ή ακόμη και στο εργασιακό σας περιβάλλον.
Μερικές φορές εκπέμπουν τοξική συμπεριφορά, χωρίς να το συνειδητοποιούν. Σας χρειάζονται, αποζητούν την υποστήριξή σας, τις συμβουλές σας ώστε να μπορούν να εκφραστούν… Αυτές οι καταστάσεις θα μπορούσαν να είναι κατανοητές αν η συμπεριφορά τους ήταν διαφορετική.
Και σε αυτό το σημείο κάνει την εμφάνισή του ο εκβιασμός και η αποδοκιμασία.
Δεν είναι πάντα εύκολο να ζεις με τέτοιους ανθρώπους. Ωστόσο, πρέπει απαραιτήτως να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το σεβασμό για να μπορείτε να προστατεύετε κατάλληλα τον εαυτό σας. Παράλληλα, θα πρέπει να βρείτε ανθρώπους που σας εμπνέουν και φέρνουν ευτυχία στην καρδιά σας.
Εξαντλητικοί άνθρωποι, πηγές καθημερινού στρες
Όλοι βιώνουμε διαρκώς διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις.
Αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να κατανοήσετε πλήρως. Αν κάποιος σας εξαντλεί, σας πνίγει και ταράζει τη συναισθηματική σας ισορροπία είναι επειδή εσείς είστε ευάλωτοι.

Επίπεδη κοιλιά: Μυστικά υγείας για να την αποκτήσετε!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το λίπος που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή της κοιλιάς αποτελεί εφιάλτη για άντρες και γυναίκες.

Εκτός από τη γυμναστική και η διατροφή αλλά και κάποιες συνήθειες που ακολουθείται φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο για να «χτίσετε» το σώμα που ονειρεύεστε.
Σε πρώτη φάση προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως είναι τα αβγά, το κοτόπουλο, ο σολομός και το γιαούρτι.
Καλό είναι αναφέρουν οι ειδικοί να αποφεύγετε τους απλούς υδατάνθρακες, όπως αυτοί που βρίσκονται στα λευκά ζυμαρικά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να τρώμε πολλά και μικρά γεύματα έτσι ώστε να προλαμβάνουμε το αίσθημα της μεγάλης πείνας, που μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση θερμίδων.
Για γλυκό;
Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine» τα αντιοξειδωτικά της σοκολάτας βελτιώνουν τη μυϊκή μάζα, που με τη σειρά της είναι απαραίτητη για την αύξηση των καύσεων του οργανισμού. Επομένως συμπεραίνουν οι ειδικοί είναι το καλύτερο σνακ αν έχετε λιγούρες.

Μάθε αν είσαι εθισμένος στη δυστυχία



Μια βασική παραδοχή της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι ότι οι άνθρωποι επιδιώκουν την ευχαρίστηση και προσπαθούν να αποφύγουν τον πόνο. Τότε γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνεται να είναι βυθισμένοι στη δυστυχία; Ακόμα και όταν έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη ζωή τους να συνεχίζουν να διαμαρτύρονται. Είναι τόσο εξοικειωμένοι κι συμφιλιωμένοι με τη δυστυχία που δυσκολεύονται να αλλάξουν; Μήπως είστε κι εσείς εθισμένοι στη δυστυχία;
Υπάρχουν αρκετές πιθανές εξηγήσεις για το τι οδηγεί στον εθισμό στη δυστυχία
  1. Η βαθιά ριζωμένη ανασφάλεια ή η έλλειψη αυτοεκτίμησης μπορεί να κάνει μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται ανάξιοι της ευτυχίας.
  2. Αρνητικές εμπειρίες με τις οποίες μπορεί κάποιος να παλεύει, είναι πιθανόν να δημιουργήσουν την ασυνείδητη επιθυμία της δυστυχίας.
  3. Μερικοί άνθρωποι που φαίνονται άνετοι με τη δυστυχία τους πραγματικά μπορεί να πάσχουν από μια υποκείμενη διαταραχή της ψυχικής υγείας του.
  4. Μερικοί άνθρωποι οι οποίοι δηλώνουν ρεαλιστές πιστεύουν ότι το να είσαι ρεαλιστής σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρώνεσαι στα αρνητικά της ζωής.
  5. Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να αισθανθούν χαρά δεδομένου ότι τα θετικά συναισθήματα μπορεί να είναι η βάση για μία επικείμενη απογοήτευση.
  6. Η προοπτική της ευτυχίας προκαλεί φόβο για το άγνωστο σε ανθρώπους που ποτέ δεν ένιωσαν τίποτα παρά μόνο δυστυχία.
  7. Βεβαίως υπάρχει και η θεωρία που λέει ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τα δυσάρεστα συναισθήματα. Μία έρευνα των Eduardo Andrade και ο Joel Cohen, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αρκετοί άνθρωποι βλέπουν ταινίες τρόμου και δράματα γιατί είναι ευτυχισμένοι όσο είναι δυστυχισμένοι. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν και χαρά και στεναχώρια την ίδια στιγμή!

Χαρακτηριστικά της χρόνιας δυστυχίας

Εμπνευσμένη Τέχνη… το επάγγελμα του μέλλοντος!

b15051c742151f95719cf5bfff779406.jpg
Γράφει η Βασιλική Κριεκούκη
Πάντα με προκαλούσαν οι λέξεις! Σαν να μου ψιθύριζαν «Ψάξε! Ψάξε πίσω από αυτό που σου δείχνω! Ψάξε εκεί που είναι η ουσία και η ποιότητα αυτού που σου λέω τόσο απλά και εύκολα με μια αράδα γράμματα!»
Κάπως έτσι έφτασε στα μάτια μου και η λέξη Τέχνη! Μια λέξη που πάντα σε προκαλεί να πας προς τα μέσα, να σε κοιτάξεις βαθιά και να ανακαλύψεις εκείνο το σημείο σου που σαν ξυπνήσει, θα σε μεταμορφώσει στον καλλιτέχνη που πάντα ένιωθες ότι είσαι!
Σπουδαίοι λόγοι έχουν ειπωθεί για αυτή τη μεγάλη κυρία! Λόγοι μεγάλων ανθρώπων που ο καθένας όμως περιέγραψε μόνο ότι κατάλαβε, ένα μικρό μέρος από αυτό που αποτύπωσε η τέχνη.
Τέχνη όμως δεν είναι μόνο χρώμα, μόνο ήχος, μόνο λόγος, μόνο λέξεις! Η τέχνη είναι τόσα πολλά που αν μπορούσε κανείς να τα αποτυπώσει με μια λέξη θα έλεγε πως είναι δημιουργία μιας και προέρχεται από το ρήμα τίκτω. Γιατί απλά… Τέχνη θα πει δίνω ζωή!
Η αληθινή τέχνη που εξυψώνει το ανθρώπινο ανάστημα είναι εκείνη που αναρίθμητες φορές έγραψε την ιστορία, που έθρεψε γενιές συνειδήσεων, που έδωσε λόγο σε ότι δεν χωράει στις λέξεις, που άγγιξε εκεί που δεν φτάνει ανθρώπινο χέρι, που μεταμόρφωσε καρδιές, που θεράπευσε, που φύλαξε πολύτιμους αρχαίους θησαυρούς, που μετέδωσε πολύτιμες γνώσεις και που τελικά κατάφερε ανά περιόδους να διαμορφώσει την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ας αφήσουμε για λίγο πίσω μας τα όσα νομίζουμε ότι γνωρίζουμε για εκείνη, για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα με την αληθινή Τέχνη!
Όπως όλοι έτσι και εκείνη έχει μια μητέρα! Αχώριστες οι δυο τους πάντα πάνε μαζί μιας και η μια αποτελεί συνέχεια της άλλης. Μιας και η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη! Το όνομά της είναιΈμπνευση και η Τέχνη είναι εκείνη που μεταφράζει την Έμπνευση σε μια πιο προσιτή γλώσσα για να μπορέσουμε να την καταλάβουμε!

Σελήνη | Το μονοπάτι των Ψυχών

Σελήνη, το μονοπάτι των Ψυχών | της Άννας Χαλκιώτη

Της Άννας Χαλκιώτη
Πρόσφατα μια φίλη μου έφερε στην Ζωή, το δεύτερο παιδάκι της. Μου περιέγραψε με δέος, πόσα πολλά κατανόησε για την Ύπαρξή μας, βιώνοντας την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Κατά την διάρκεια του τοκετού μάλιστα, είχε και διάφορες εικόνες, έξω από τον κοινό αισθητηριακό μας κόσμο, που αφορούσαν κυρίως τον νέο- Φώτα*. Μία από αυτές την μοιράστηκε μαζί μου, ζητώντας βοήθεια για τον αποσυμβολισμό: «Έβλεπα την Θεά Αθηνά διαρκώς… Και δεν ξέρω τον λόγο… Γιατί λογικά, η Άρτεμις είναι αυτή που εφορεύει στους τοκετούς… Μα, εγώ έβλεπα την Αθηνά…»
Είναι πολύτιμο κάποιος να μοιράζεται μαζί σου τα ιδιαίτερα του. Για αυτό και ευχαριστώ για το μοίρασμα. Έπειτα, παρατηρώ ολοένα και περισσότερο τα Ελληνικά σύμβολα να μιλάνε στους ανθρώπους. Σαν να επιστρέφουμε στο «σπίτι» μας. Σαν μετά από μια μεγάλη περιπλάνηση, η ανθρωπότητα γυρνά πίσω στα Αρχέτυπα και λαμβάνει από τις πηγές το νάμα της Ψυχής, σκέφτομαι. Και η φίλη μου, πολύ λογικά διαισθάνθηκε να την εφορεύει η Θεά Αθηνά, γιατί αυτή προϋπαντεί και συνοδεύει(αν κι εμείς το επιθυμούμε βεβαίως) τον βίο μας. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Η Περσεφόνη μαζεύει λουλούδια με τις φίλες της, την Άρτεμη, την Αθηνά και τις Ωκεανίδες Νύμφες. Όταν απομακρύνεται λιγάκι από αυτές, ο Πλούτωνας ξεπηδά από τα έγκατα της Γης με το άρμα του, την αρπάζει και την παίρνει μαζί του στο βασίλειό του. Ή Δήμητρα δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί και ψάχνει την Κόρη της. Ο Ήλιος της μαρτυρά το γεγονός καθώς είναι Παντεπόπτης. Τότε εκείνη ζητά την επιστροφή της κι επειδή δεν εισακούγεται, παύει την καρποφορία. Συμφωνείται λοιπόν η Περσεφόνη να περνά το μισό της ζωής της με τον Πλούτωνα και το υπόλοιπο μισό με την μητέρα της. Έτσι η Δήμητρα επαναφέρει τους κύκλους της φύσης, κι αυτό πολύ σύντομα είναι το κεντρικό θέμα των Ελευσίνιων Μυστηρίων.

Σκέψεις Σχετικά με την Υπομονή

Το θετικό μήνυμα της ημέρας | Μαθήματα Υπομονής
Του Ρόμπερτ Νατζέμυ
Εβδομάδα 45, Ημέρα 315η
Είμαι αιώνιος – δεν υπάρχει χρόνος.
Εμπιστεύομαι τη σοφία και την αγάπη του σύμπαντος.
Αξίζει να περιμένω, αν αυτό μού δώσει κάτι καλύτερο.
Έχω τώρα όλα όσα χρειάζομαι για να νιώθω καλά.
Δεν έχω τίποτα να χάσω ή να κερδίσω σ’ αυτή την προσωρινή διάσταση.
Αφήνομαι στα χέρια του Θεού. Εμπιστεύομαι ότι ο Θεός με φροντίζει πάντοτε.
Επιλέγω να περιμένω υπομονετικά και ήσυχα, με εμπιστοσύνη, ότι τα γεγονότα θα εξελιχθούν στο σωστό χρόνο.
Επιλέγω να νιώθω ήρεμος και πλήρης, κάνοντας το καλύτερο στην κάθε στιγμή όπως είναι.

6 + 1 χαρακτηριστικά ενός ομιλητή που μαγνητίζει το κοινό του

6 + 1 χαρακτηριστικά ενός ομιλητή που μαγνητίζει το κοινό του

Είναι ευρέως γνωστό ότι το 93% της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων είναι μη λεκτικό και μόνο το μικρό ποσοστό του 7% αντιστοιχεί στα λεγόμενά μας. Με άλλα λόγια το ΤΙ λέμε παίζει μικρό ρόλο, ενώ παίζει τεράστιο ρόλο το ΠΩΣ το λέμε.
omilhths_poumagnitizei
Για παράδειγμα δύο καθηγητές πανεπιστημίου: Ο ένας έχει συγγράψει τόμους και έχει συμβάλει στην προώθηση της επιστήμης του, όμως ως ομιλητής είναι βαρετός και μονότονος με αποτέλεσμα οι φοιτητές να τον παρακολουθούν βαριεστημένα. Ο άλλος έχει σεμνό επιστημονικό έργο, όμως η πληθωρική προσωπικότητά του σαγηνεύει το κοινό του με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στις ομιλίες του και να έχει υψηλή δημοφιλία.
Βεβαίως «κάθε καλός ομιλητής ήταν αρχικά κακός ομιλητής» (κατά τον Ralph Waldo Emerson), ο οποίος μέσα από την επανάληψη και την εμπειρία βελτιώθηκε. Ακόμη πιο σύντομος δρόμος βελτίωσης είναι η παρακολούθηση μαθημάτων, τα οποία οδηγούν σε μικρό χρονικό διάστημα σε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν έναν ομιλητή που μαγνητίζει;

Να τις ακούς τις πληγές σου

Αποτέλεσμα εικόνας για Να τις ακούς τις πληγές σου

«Άνθρωποι άδειοι, κενοί, αδύναμοι να νιώσουν. Άνθρωποι δήθεν υπέροχοι που σου τάζουν το άπειρο ενώ δεν ειναι ικανοί να αγγίξουν ουτε το μηδέν. Εκείνοι που εμφανίζονται με αγγελική μορφή μα στη σκιά τους αντί για «φωτοστέφανο» ξεχωρίζουν τα «κέρατα».

Γράφει η Ελεονώρα Δοντά

Τα είδες τα πρόσεξες και έκανες τα στραβά μάτια γιατί πίστεψες οτι ίσως τα φαινόμενα απατούν…
Λένε πως οτι λάμπει δεν ειναι χρυσός, ποσό σωστή έκφραση;
Λενε πως ο καθρέπτης της ψυχής ειναι τα μάτια, πόσο σωστό;
Εκείνοι οι άνθρωποι που δεν σε κοιτάνε στα μάτια, εκείνοι που χαμηλώνουν το βλέμμα τους, εκείνους να τους φοβάσαι, η καλύτερα να τους λυπάσαι. Να σηκωνεις το δείκτη του χεριού σου και να τους δείχνεις την έξοδο. Δεν χωράνε τέτοιοι άνθρωποι στις ζωές μας.
Κοίταξες ποτε τον εαυτό σου στον καθρέπτη αγαπητέ-η μου αναγνώστη-αναγνώστρια; Είδες ποσό σου πάει να χαμογελάς; Είδες πως μπορεί να τα ισιώσει όλα μια απλή καμπύλη; Και αν δεν το πίστεψες αυτο το χαμόγελο που είδες είναι γιατί απο πίσω του είχες κρύψει όλα όσα σε πονανε, συνέχισε να το φοράς και πίστεψε σε αυτο!

Έναν «μπαμπούλα», μου δίνετε παρακαλώ ?


Φιλοσοφία, αφύπνιση, εγρήγορση, σωφροσύνη, λέξεις και έννοιες οι οποίες ενεργοποιούνται στους ανθρώπους συνήθως αφού υπάρξει στην ζωή τους ένα συμβάν το οποίο μοιάζει με σεισμό. Ένα συμβάν το οποίο θα καταφέρει να τους ταράξει, να τους οδηγήσει να δουν την ζωή στην πραγματική της διάσταση, πίσω από το χάρτινο τοπίο της ύλης. Ένα τέτοιο συμβάν είναι ικανό αυτόματα να μας «αναγκάσει» να δούμε την ζωή μέσα από άλλα μάτια και να καταλάβουμε ότι κυνηγάμε λάθος πράγματα. Ότι βασιστήκαμε σε λάθος δεδομένα, τα οποία δεν είναι πάντα τα καλύτερα. Κλείσαμε τα μάτια στην ζωή, κλείσαμε τα μάτια μας στις σχέσεις, κλείσαμε τα μάτια στην πραγματική διάσταση της αγάπης, της ενότητας και βιώνουμε την σκληρότητα, σχεδόν σε όλους τους τομείς.


Δεν το βλέπουμε, δεν το καταλαβαίνουμε φλυαρούμε, λέγοντας ατάκες και λέξεις που μοιάζουν φιλοσοφία, αλλά για να πράξουμε ούτε λόγος. Μέχρι που έρχεται ένα συμβάν, δηλαδή ένας μπαμπούλας, ο οποίος μας ενεργοποιεί τον φόβο και τον πόνο και μετά από εκεί αρχίζει η ζωή να αλλάζει στα μάτια μας. Όχι εκεί σταματάμε να φλυαρούμε και αρχίζουμε να ζούμε επί της ουσίας. Τότε αποφασίζουμε τι είναι και τι δεν είναι σημαντικό στην ζωή μας. Τότε αναζητούμε την πράξη και όχι τα λόγια της μέχρι πριν φιλοσοφίας μας.

Έτσι θα προστατευθείτε από την «ύπουλη» αλλεργία στην μούχλα

μούχλα

Αν είστε αλλεργικοί στην μούχλα, μπορεί να νιώθετε σαν να είστε χαμένοι από χέρι. Η μούχλα ευδοκιμεί σε πολλά μέρη, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Η μούχλα ευδοκιμεί σε πολλά μέρη, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
Αλλά μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτή:
Σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε από το σπίτι: Η μούχλα είναι πιο πιθανό να βρίσκεται είναι σε ορισμένους τύπους καταστημάτων και επιχειρήσεων. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν θερμοκήπια, φάρμες, ανθοπωλεία, εργοτάξια και καταστήματα με αντίκες. Πριν ξεκινήσετε για τέτοια μέρη, πάρτε τα φάρμακα για την αλλεργία σας ή φορέστε μια μάσκα.
Γνωρίστε τι πρέπει να αποφεύγετε: Το άκοπο γρασίδι και οι σωροί από φύλλα είναι βασικές περιοχές που αναπτύσσεται μούχλα. Μείνετε μακριά εάν μπορείτε. Αν πρέπει να βγείτε σε τέτοια σημεία, φορέστε μάσκα. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, κάντε άμεσα ένα ντους για να ξεπλύνετε οποιαδήποτε σπόρια μούχλας που κόλλησαν στο δέρμα και στα μαλλιά σας.

Το σόφισμα του ανεπανόρθωτου κόστους (Ρ. Ντομπέλλι)




Γιατί θα έπρεπε να αγνοείται το παρελθόν
Κάθε απόφαση, είτε προσωπική είτε επαγγελματική, λαμβάνεται πάντα σε καθεστώς αβεβαιότητας. Αυτό που φανταζόμαστε μπορεί να γίνει ή να μη γίνει ποτέ. Κάθε στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε τον δρόμο που ακολουθούμε και να πάρουμε έναν άλλο, παραδείγματος χάρη να ματαιώσουμε ένα σχέδιο και να υποστούμε τις συνέπειες. Η επανεξέταση λοιπόν της κατάστασης σε συνθήκες αβεβαιότητας είναι μια λογική στάση. Αλλά μόλις εκτιμάμε ότι έχουμε ήδη επενδύσει πολύ χρόνο, χρήμα, ενέργεια, αγάπη κτλ. (σε μια δραστηριότητα, ένα σχέδιο ή μια σχέση), πέφτουμε στην παγίδα του σοφίσματος του ανεπανόρθωτου κόστους. Και χρησιμοποιούμε το πρόσχημα του τι έχουμε ήδη επενδύσει για να δικαιολογηθούμε και να συνεχίσουμε σ’ αυτό τον δρόμο, ενώ αντικειμενικά δεν έχει κανένα νόημα. Όσο περισσότερο επενδύουμε, δηλαδή όσο αυξάνουμε το ανεπανόρθωτο κόστος, τόσο εντονότερη γίνεται η ανάγκη μας να εξακολουθήσουμε να επενδύουμε.

Οι επενδυτές στο χρηματιστήριο πέφτουν συχνά θύματα του σοφίσματος του ανεπανόρθωτου κόστους. Οι αποφάσεις τους να πουλήσουν υποκινούνται συνήθως από την τιμή αγοράς. Αν η τιμή μιας μετοχής είναι υψηλότερη από την τιμή αγοράς, πουλάνε. Αν είναι μικρότερη από την τιμή αγοράς της, δεν πουλάνε. Πράγμα παράλογο. Η τιμή αγοράς δε θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η μετοχή (καθώς και άλλα επενδυτικά προϊόντα). Όλοι μπορούν να ξεγελαστούν, ιδίως στο χρηματιστήριο. Το θλιβερό με το σόφισμα του ανεπανόρθωτου κόστους είναι ότι όσο μια μετοχή σας χάνει την αξία της, τόσο θέλετε να την κρατήσετε.

Ο γιγάντιος αρχαίος μόα του Νότιου Νησιού


Στο Νότιο Νησί  το Dinornis robustus ήταν το μεγαλύτερο πτηνό από όλα τα γνωστά είδη  και το ψηλότερο πουλί που ανακαλύφθηκε. Οι Δεινορνιθίδες κατοικούσαν στο Νότιο Νησί, Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του Τεταρτογενούς. 
Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται το κρανίο του Dinornis robustus, που βρέθηκε στις 15 Μάρτη του 1992 σε σπήλαιο, της Νέας Ζηλανδίας. Το όνομα Dinornis προέρχεται από την ελληνική γλώσσα[δεινός όρνις]. Στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας  αυτό το πουλί ήταν ενδημικό. Ένα άλλο είδος, Dinornis struthoides, έχει βρεθεί με παρόμοια μορφολογία, αλλά πολύ μικρότερο μέγεθος. 
Ο πληθυσμός του είδους αυτού έχει εκτιμηθεί ότι αριθμούσε περίπου 479.000 άτομα πριν από την άφιξη των ανθρώπων. Οι Πολυνήσιοι Μαορί που έφτασαν κατά κύματα στο νησί τον 13ο αιώνα ήταν το πρώτο χερσαίο θηλαστικό που συνάντησαν τα μόα. 

Οπαδοσεισμοί στην Βαρκελώνη

Picture
Χθες, ο κόσμος του αθλητισμού έζησε την εντυπωσιακή νίκη 6-1 της Βαρκελώνης με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν (PSG), στο γύρο-των 16 του UEFA Champions League. 
Η ομάδα της Βαρκελώνης σκόραρε 3 γκολ στα τελευταία επτά λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. 
Οι οπαδοί της γηπεδούχου πηδούσαν πάνω-κάτω από ενθουσιασμό στο Camp Nou (γήπεδο της Βαρκελώνης).
Ένας σεισμικός σταθμός 500 μέτρα από το γήπεδο κατέγραφε την εδαφική κίνηση σε όλο το παιχνίδι. 

Αυτή είναι η διατροφική εξίσωση που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά με σωστό και υγιεινό τρόπο!



Η κατανάλωση μόνο δημητριακών ολικής αλέσεως, αντί για κατεργασμένων, ισοδυναμεί με την ίδια απώλεια θερμίδων σε καθημερινή βάση, που επιτυγχάνεται με ένα καθημερινό περπάτημα 30 λεπτών με γρήγορο ρυθμό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η στροφή στα πλήρη δημητριακά θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια ακόμη και δυόμισι κιλών μετά από ένα έτος.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, ενώ μια δεύτερη «αδελφή» μελέτη δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν πολλά πλήρη δημητριακά, αντί για κατεργασμένα, έχουν βελτίωση στις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου τους (μικροβίωμα) και στις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματός τους.
Η πρώτη έρευνα, με επικεφαλής τον δρα Φιλ Καρλ του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφολογίας «American Journal of Clinical Nutrition», αφορούσε μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, κλινική δοκιμή, διάρκειας δύο μηνών, σε 81 άνδρες και γυναίκες με ηλικία 40 έως 65 ετών.

Η νηστεία οδηγεί στην εσωτερική ησυχία.


Καθώς η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι γεμάτη εντάσεις, γεμάτη προβλήματα, στρες, άγχος, η περίοδος της νηστείας είναι μία εσωτερική βοήθεια για ησυχία.


Καθώς πλησιάζουν οι μέρες για το Πάσχα, καθώς μέσα σε κάθε έναν από μας υπάρχει μέσα του η Πνοή Του Θεού, η νηστεία γίνεται ένας φάρος που μας ενώνει με αυτή την εσωτερική μνήμη.
Στην εσωτερική μνήμη του κάθε ένα από εμάς υπάρχουν δύο σημεία, το ένα λέγεται υποσυνείδητο και το άλλο λέγεται ψυχή. Στο υποσυνείδητο υπάρχουν όλα όσα έχουμε βιώσει και έχουμε συλλέξει από την παιδική μας ηλικία τα οποία ενώνονται με την βιολογία μας και με τον χαρακτήρα μας. Ενώ στην ψυχή μας υπάρχει το αποτύπωμα της Πνευματικής μας ανάπτυξης.
Έτσι η νηστεία ησυχάζει την βιολογία μας και σταδιακά αρχίζει να ενεργοποιείται το αποτύπωμα της ψυχής μας.
Μόνη της φυσικά η νηστεία ως τροφή δεν μπορεί να κάνει πολλά. Αν και κάνει αρκετά καθώς μας οδηγεί στο να επικοινωνήσουμε με το μέσα μας και να του εξηγήσουμε τον λόγο αυτής της διαδικασίας.

Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα.



Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα.

1. Κάθε πειρασμός δεν είναι τίποτα άλλο από κάποια μορφή του βασικού πειρασμού να μην πιστέψεις την σημερινή ιδέα. Η σωτηρία φαίνεται πως έρχεται από οπουδήποτε αλλού εκτός από εσένα. Το ίδιο, φαίνεται, και η πηγή της ενοχής. Δεν βλέπεις ούτε ότι η ενοχή ούτε η σωτηρία βρίσκονται στο δικό σου νου και πουθενά αλλού. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι όλη η ενοχή είναι μόνο μια εφεύρεση του νου σου, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι και η ενοχή και η σωτηρία πρέπει να είναι στο ίδιο μέρος. Μόλις το καταλάβεις αυτό σώζεσαι. 
2. Το φαινομενικό κόστος της αποδοχής της σημερινής ιδέας είναι αυτό: Σημαίνει ότι τίποτα έξω από σένα δεν μπορεί να σε σώσει ∙ τίποτα έξω από σένα δεν μπορεί να σου δώσει γαλήνη. Αλλά σημαίνει ακόμα, ότι τίποτα έξω από σένα δεν μπορεί να σε βλάψει, ή να ενοχλήσει την γαλήνη σου ή να σε ταράξει με οποιοδήποτε τρόπο. Η σημερινή ιδέα σε τοποθετεί επί κεφαλής του σύμπαντος, όπου ανήκεις εξαιτίας αυτού που είσαι. Αυτός δεν είναι ένας ρόλος που μπορεί να γίνει αποδεκτός εν μέρει. Και πρέπει σίγουρα ν’ αρχίζεις να βλέπεις ότι η σωτηρία είναι να τον αποδεχτείς.
3. Μπορεί, όμως, να μην σου είναι προφανές το γιατί η αναγνώριση ότι η ενοχή βρίσκεται μέσα στον δικό σου νου εμπεριέχει την συνειδητοποίηση ότι και η σωτηρία βρίσκεται εκεί, επίσης. Ο Θεός δεν θα έθετε την θεραπεία της ασθένειας εκεί όπου δεν μπορεί να βοηθήσει. Αυτός είναι ο τρόπος που δούλευε μέχρι τώρα ο δικός σου νους, αλλά όχι και ο δικός Του. Θέλει να θεραπευτείς, γι αυτό έχει κρατήσει την Πηγή της θεραπείας εκεί όπου βρίσκεται και η ανάγκη για θεραπεία.
4. Εσύ έχεις προσπαθήσει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο, κάνοντας κάθε προσπάθεια, όσο παραμορφωμένη και φαντασιώδης και να είναι, να διαχωρίσεις την θεραπεία από την ασθένεια για την οποία προοριζόταν, κι έτσι να κρατήσεις την ασθένεια. Ο σκοπός σου ήταν να σιγουρέψεις ότι δεν θα γίνει η θεραπεία. Ο σκοπός του Θεού είναι να σιγουρέψει ότι θα γίνει.

Τα συμπτώματα τα κατανοούμε, δεν τα πολεμάμε




Πολλοί άνθρωποι παλεύουν χρόνια για να απαλλαγούν από συμπτώματα που άρχισαν να διαμορφώνονται κατά την παιδική τους ηλικία, δηλαδή την περίοδο του πρώτου προγραμματισμού.
Ο λόγος που εμφανίζονται πολλά συμπτώματα είναι επειδή επενδύονται διάφορα συμπεράσματα και πεποιθήσεις με την έννοια του εγώ, του εαυτού. "Εγώ είμαι λάθος, εγώ είμαι ανάξιος, εγώ φταίω, εγώ είμαι κακός, εγώ είμαι ανεπαρκής, εγώ είμαι ελαττωματικός, κ.ά". Αυτά είναι μερικά μόνο συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει πολλοί άνθρωποι από πολύ νωρίς στη ζωή τους.
Πάνω σ' αυτές τις πεποιθήσεις χτίζονται μετέπειτα ο τρόπος σκέψης, οι συμπεριφορές και οι στάσεις. Με την επανάληψη, αυτά ενισχύονται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να ασθενεί ακόμα και το σώμα (έχει και αυτό τις αντοχές και τα όριά του και δεν μπορεί να επιδιορθώνει συνεχώς τις βλάβες που δημιουργούν οι ορμόνες του φόβου οι μυϊκές εντάσεις ή η ανεπαρκής οξυγόνωση εξαιτίας της ρηχής αναπνοής).
Ποια είναι η σωστή στάση απέναντι σ' αυτά τα συμπτώματα; Δύο είναι οι βασικές επιλογές: ή τα πολεμάς ή τα κατανοείς. Αν και όλοι πιστεύω ότι πλέον θα επιλέγαμε το δεύτερο, η ιατρική στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγει το πρώτο. Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα ως κάτι κακό, ως ένα πρόβλημα που πρέπει να εξαλειφθεί γιατί βλάπτει το σώμα, χωρίς να ασχολείται με τα αίτια που το δημιουργούν. 

«Είμαστε για τα πανηγύρια». Πώς βγήκε η φράση που αντέχει 2.500 χιλιάδες χρόνια και τι σχέση έχει με τον Ισθμό της Κορίνθου


Οι "πρωτιές" σε προδοσία και ασυδοσία σε αυτόν τον τόπο, δυστυχώς, δεν έχουν τελειωμό. Αφού "ξεπεράσαμε",  χωρίς να φροντίσουμε να μάθουμε το παραμικρό από την ένδοξη ιστορία αυτού του τόπου και τις πρωτιές που πάνω σε αυτές στήθηκε όλη η ανθρωπότητα, καταλήξαμε να ακούμε την έκφραση «είμαστε για τα πανηγύρια» και να την συνδέουμε με την Ελλάδα.
Η διαφθορά και η σαπίλα στον τόπο μας, απύθμενη. Ας δούμε όμως πως προέκυψε η έκφραση από το βιβλίο του Τ.Νατσούλη "Το λεξικό της λαϊκής σοφίας".
  "Η Κόρινθος ήταν από τις λίγες πόλεις που επιθυμούσαν να λεηλατήσουν οι Ρωμαίοι. Πουθενά αλλού οι λεγεώνες τους δεν άρπαξαν τόσο χρυσάφι. Χρωστούσε το μεγαλείο της στη στενή λουρίδα γης που χωρίζει το Ιόνιο από το Αιγαίο πέλαγος. Τα καΐκια των αρχαίων περνούσαν τον Ισθμό πάνω από τη στεριά. Είχαν κάνει έναν διάδρομο ξύλινο, αλειμμένο με λίπος – τον δίολκο, όπως τον έλεγαν- και τα περνούσαν γλιστρώντας τα από τα μία θάλασσα στην άλλη. Όλο το εμπόριο λοιπόν, Ανατολής και Δύσης μαζευόταν στο λιμάνι της. Τα πλοία πλήρωναν όχι μονάχα για το πέρασμα από τον δίολκο, αλλά και το τελωνείο για τα εμπορεύματα που κουβαλούσαν. Έτσι πλούτιζε χωρίς κόπο η Κόρινθος. Τα νομίσματά της βρέθηκαν σκορπισμένα στα πέρατα του κόσμου. 
    

Κάθε χρόνο η Κόρινθος έκανε δύο μεγάλα εμπορικά πανηγύρια, που κρατούσαν ενάμιση μήνα το καθένα. Στα πανηγύρια αυτά έρχονταν να ψωνίσουν ξένοι από όλες τις χώρες. Αλλά κι όταν αργότερα κατακτήσανε την Κόρινθο οι Φράγκοι, τα πανηγύρια αυτά δεν σταμάτησαν. Από όλα τα μέρη της Ελλάδας ξεκινούσαν οι Έλληνες για να βρεθούν στην Κόρινθο, να πουλήσουν ή να αγοράσουν. Όταν τους ρωτούσαν λοιπόν οι άλλοι για πού ετοιμάζονται απαντούσαν: «Είμαστε για τα πανηγύρια».

Η αποτοξίνωση της Άνοιξης


spring-cleaning
Επειδή η άνοιξη ευνοεί την αποτοξίνωση, ακολουθούμε τις συμβουλές της κινεζικής ιατρικής.
Σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική η ενέργεια της άνοιξης ανήκει στο ήπαρ. Ο τρόπος που κινείται η ενέργειά του είναι προς τα πάνω και έξω. Αυτό το κάνει να θεωρείται από τις πιο κατάληλες εποχές για αποτοξίνωση αυτού του οργάνου και γενικά.
Εφόσον η ίδια η τάση του σώματος είναι να βγάλει προς τα έξω, να αποσυμφωρηθεί. Ας την εκμεταλλευτούμε ώστε να πετάξουμε από πάνω μας την κούραση του χειμώνα και να συναντήσουμε την άνοιξη πλήρως ανανεωμένες.
Για μία εβδομάδα τηρήστε προσεκτικά αυτή τη διατροφή που σας προτείνω και θα έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Πρωινό
Πρέπει να καταναλωθεί από τις 7 έως τις 9 το πρωί
Βράστε κινόα και κεχρί σε νερό ή γάλα σόγιας ή αμυγδάλου. Όταν αρχίσουν να βράζουν μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλια  κανέλλας και μία  χουφτα  σταφίδες. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά προσθέστε μία κουταλιά μέλι αν θέλετε, αν και οι σταφίδες θα έχουν δώσει γλυκιά γεύση στο πρωινό σας. Εναλλακτικά μπορείτε να καταναλώσετε corn flakes ολικής άλεσης ακριβώς με τα ίδια υλικά.
Ένα μήλο στις 11
Μεσημεριανό
από τις 13:00 έως τις 14:00
Όποια και όσα βραστά λαχανικά θέλετε, σας προτείνω να υπάρχει αρκετό σέλινο.
Μαύρο ρύζι και τέλος μία κουταλιά της σούπας σπασμένο λιναρόσπορο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Η Τέχνη του Ζην: Διαλογισμός Βιπάσσανα


Το επόμενο κείμενο βασίζεται σε ομιλία του κου S. N. Goenka στη Βέρνη της Ελβετίας.

Όλοι μας αναζητούμε τη γαλήνη και την αρμονία, γιατί αυτά τα δυο πράγματα λείπουν απ’τη ζωή μας. Κατά καιρούς όλοι μας βιώνουμε στιγμές ταραχής, εκνευρισμού, δυσαρμονίας και δυστυχίας. Κι όταν κανείς υποφέρει από μια τέτοια αναταραχή, δεν περιορίζει τη δυστυχία του μόνο στον εαυτό του, αλλά τη μοιράζει και στους άλλους. Η αναταραχή διαποτίζει την ατμόσφαιρα γύρω απ’το δυστυχισμένο άτομο. ‘Όποιος έρχεται σ’επαφή μαζί του ταράζεται, εκνευρίζεται. Οπωσδήποτε, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ζούμε.

Θα έπρεπε να ζει κανείς ειρηνικά με τον εαυτό του και με τους άλλους.  Στο κάτω κάτω, ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον και πρέπει να ζει μέσα στην κοινωνία και να συναναστρέφεται με τους άλλους. Πώς μπορούμε λοιπόν να ζήσουμε ειρηνικά; Πώς μπορούμε να παραμείνουμε σ’αρμονία μέσα μας και να διατηρήσουμε την ειρήνη και την αρμονία γύρω μας, ώστε κι οι άλλοι να μπορούν να ζουν γαλήνια κι αρμονικά;

‘Όταν είναι κανείς ταραγμένος, για να πάψει να είναι, πρέπει να μάθει τη βασική αιτία της αναταραχής του, την αιτία της δυστυχίας του. Αν ερευνήσει το πρόβλημα, πολύ σύντομα θα δει καθαρά πως όταν αρχίσει ο νους του να παράγει έναν αρνητισμό, ένα μίασμα, τότε δεν μπορεί παρά να ταραχτεί. Μια αρνητική ή νοσηρή σκέψη δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη γαλήνη και την αρμονία.

Πώς αρχίζει κανείς να παράγει αρνητισμό; ‘Άλλη μια φορά, ερευνώντας το βλέπουμε καθαρά. Νιώθω πολύ δυστυχισμένος όταν βλέπω κάποιον να συμπεριφέρεται μένα τρόπο που δεν μου αρέσει, όταν βλέπω να συμβαίνει κάτι που δεν μου αρέσει. Μου συμβαίνουν ανεπιθύμητα πράγματα και δημιουργώ ένταση μέσα μου. Αυτά που θέλω να γίνουν δε γίνονται, κάποια εμπόδια μπαίνουν στη μέση και πάλι δημιουργώ ένταση. ‘Πετσί αρχίζω να δένω κόμπους μέσα μου. Σ’όλη τη διάρκεια της ζωής μου ανεπιθύμητα πράγματα μου συμβαίνουν κι αυτά που θέλω να συμβούν μπορεί να συμβούν μπορεί κι όχι. Αυτή η διαδικασία αντίδρασης, το να δένεις δηλαδή κόμπους μέσα σου -Γόρδιους δεσμούς- δημιουργεί ένταση, ψυχική και σωματική και τόση ποσότητα αρνητισμού, που η ζωή ολόκληρη γίνεται δυστυχισμένη.

Ένας τρόπος να λύσω το πρόβλημα μου είναι να τα κανονίσω έτσι ώστε τίποτα ανεπιθύμητο να μη μου συμβαίνει κι όλα να γίνονται ακριβώς όπως το επιθυμώ. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο πρέπει ν’ αναπτύξω ιδιαίτερη δύναμη, ή κάποιος άλλος που διαθέτει αυτή τη δύναμη θα πρέπει να έρχεται σε βοήθεια μου, όποτε του το ζητήσω, για να μη μου συμβαίνουν ανεπιθύμητα πράγματα και να γίνονται μόνο αυτά που θέλω. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να εκπληρώνονται όλες του οι επιθυμίες, που στη ζωή του να έρχονται όλα όπως τα θέλει, χωρίς να του συμβαίνει ποτέ κάτι το μη-επιθυμητό. Συνέχεια μας συμβαίνουν πράγματα αντίθετα προς τις επιθυμίες μας ή τις προσδοκίες μας. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι: Πώς μπορώ εγώ να μην αντιδρώ τυφλά όταν αντιμετωπίζω πράγματα που δεν μου αρέσουν; Πώς να μην δημιουργώ εντάσεις; Πώς να παραμείνω στη γαλήνη κι αρμονία μου;

Οίστρος: Ο οδηγός των γεγονότων


Ο οίστρος στην Ελληνική μυθιστορία απεικονίζεται ως βοϊδόμυγα που έστειλε η Ήρα να βασανίζει τη μεταμορφωμένη σε δαμάλα Ιώ,  ή η αλογόμυγα που έστειλε ο Δίας και τσίμπησε τον Πήγασο όταν αποτόλμησε ο Βελλεροφόντης να πετάξει προς την κορυφή του Ολύμπου. 

Στην σύγχρονη εκδοχή της, η έννοια του οίστρου αποδίδεται σαν μια πνευματική και ψυχική διέγερση, μια συναισθηματική ένταση που χαρακτηρίζεται από έμπνευση, ενθουσιασμό ή δημιουργικότητα. Λέμε όταν κάποιος έχει έμπνευση , ότι έχει οίστρο. Επίσης  το σύνολο των φαινομένων που συνοδεύουν την ωορρηξία στις γυναίκες και τα θηλυκά θηλαστικά, ονομάζεται οίστρος. Όπως και να αποδίδεται η έννοια του οίστρου , έντονο χαρακτηριστικό της είναι να τρελαίνει, να γεμίζει τα αντικείμενα του πόθου της με ένα παράφρονο πάθος. 


Την καλύτερη περιγραφή για τον Οίστρο την διαβάζουμε στο βιβλίο "Οι γάμοι του Κάδμου και της Αρμονίας" του Ρομπέρτο Καλάσσο.


Μας λέει λοιπόν:


"Ο οίστρος, η μύγα που βασανίζει τα βόδια, είναι η πιο ασαφής και όμως πανταχού παρούσα ανάμεσα στις δυνάμεις που στήριξαν τους Έλληνες. Η Άτη, ο παράλογος ενθουσιασμός που εμπεριέχει την τιμωρία, σπρώχνει αυτό το έντομα ανάμεσα στις γυναίκες του πεπρωμένου. Μόνο που ο οίστρος είναι αγόρι και σπάνια εμφανίζεται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα