Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



ΗΣΙΟΔΟΣ 
Έργα και Ημέρες

Το κείμενο του Ησίοδου μας αναφέρει την γένεση της γυναίκας. 

‘Ετσι είπε εκείνοι υπάκουσαν στο Δία, τον άνακτα, το γιο του Κρόνου. 


Κι αμέσως έπλασε χώμα ο ξακουστός Χωλός με την βουλή του Δία πλάσμα που ‘μοιαζε παρθένα σεβαστή. 


Την έζωσε και τη στόλισε η θεά Αθηνά η αστραπομάτα.


Οι Χάριτες, οι θεές, και η σεβαστή Πειθώ γύρω στο δέρμα 
της έβαλαν περιδέραια χρυσά. Κι από τριγύρω 
οι Ώρες οι καλλίκομες τη στέφανε με άνθη εαρινά. 

Να μείνω ή να φύγω από τη σχέση μου;

σχέση, χωρισμός
Όταν έρχεται η ώρα για το πικρό ποτήρι του χωρισμού, πολλοί λιποψυχούν. Πότε όμως μια σχέση γίνεται τοξική, και πότε το αίσθημα του τέλους είναι στην πραγματικότητα αντίσταση για εμβάθυνση στη σχέση, και για περαιτέρω δουλειά με τον εαυτό μας;
Τα ποσοστά δυσαρεστημένων ανθρώπων μέσα στη σχέση έχουν πλέον αυξηθεί τραγικά. Το ίδιο τραγικά όμως έχουν αυξηθεί και τα διαζύγια, δείχνοντας μας πως η ανθρώπινη φυλή ‘πάσχει’ από σχέσεις, αφού και οι δυο περιπτώσεις δηλώνουν αποτυχία. Σήμερα, πολλοί μένουν σε μια σχέση ενώ δεν είναι ευτυχισμένοι× άλλοι επειδή φοβούνται τη μοναξιά, άλλοι γιατί δεν θέλουν να βρεθούν πάλι στην αρχή. Άλλοι πάλι φεύγουν μετά από πολύ πόνο, ή πριν καλά-καλά γνωρίσουν το σύντροφό τους.
Όμως κάθε σχέση που μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν είναι πάντα στο τέλος της. Επίσης όμως, κάποιες σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης όση προσπάθεια και να καταβάλλουν και οι δυο πλευρές. Το δίλημμα είναι το εξής: Πότε μένω και πότε φεύγω;
Φεύγω γιατί:

Πώς μπορεί η μετριοφροσύνη να σας κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Το κλειδί για την ανάπτυξη της ταπεινότητας είναι η αντιμετώπιση της ζωής ως ταξίδι προς την καλλιέργεια
Το κλειδί για την ανάπτυξη της ταπεινότητας είναι η αντιμετώπιση της ζωής ως ταξίδι προς την καλλιέργεια
Επιμέλεια – Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Από την Vicki Zakrzewski
Είναι δύσκολο να είσαι ταπεινός. Ας δούμε μερικές συμβουλές για να τιθασεύσουμε τον εγωισμό μας.
Υπό το φως της επερχόμενης αναμέτρησης για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και την αύξηση του ναρκισσισμού στους νέους, νομίζω ότι είναι σκόπιμο να πούμε ότι ως κοινωνία, χρειαζόμαστε περισσότερη μετριοφροσύνη. Ο πολιτισμός μας αποδίδει τόση πολλή αξία στα επιτεύγματα, στην εμφάνιση και στην διόγκωση του Εγώ, -όλα αυτά τα εφήμερα- που ακόμα και ένα ψήγμα αυτής της ήπιας αρετής -δηλαδή της ταπεινότητας- μπορεί να μοιάζει με πνοή ζωής για κάποιον που ασφυκτιά.
Ωστόσο, γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να εκφραζόμαστε με ταπεινότητα; Μήπως είναι επειδή συχνά την παρερμηνεύουμε ως σημάδι αδυναμίας, όταν στην πραγματικότητα είναι ένδειξη εξαιρετικά μεγάλης εσωτερικής δύναμης; Οι απαντήσεις μπορεί να βρίσκονται σε αυτά που ανακαλύπτουν οι επιστήμονες για αυτή την ιδιότητα που έχει υμνηθεί από όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις και θεωρείται από πολλούς ύψιστη αρετή.
Γιατί είναι καλή η ταπεινότητα;
Όταν συναντώ κάποιον που ακτινοβολεί ταπεινότητα, οι ώμοι μου χαλαρώνουν, η καρδιά μου χτυπάει λίγο πιο ήπια και κάτι μέσα μου αφήνεται. Γιατί; Επειδή γνωρίζω ότι είμαι απολύτως ορατός, ότι με ακούν και με αποδέχονται για αυτό που είμαι, με όλα μου τα ψεγάδια. Eίναι ένα πολύτιμο και σπάνιο δώρο που μου δίνει τη δυνατότητα να επιτρέψω στις άμυνες μου να χαλαρώσουν. Οι πραγματικά ταπεινοί άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν αυτό το δώρο γιατί αναγνωρίζουν και αποδέχονται τα δικά τους δυνατά σημεία και τους περιορισμούς τους χωρίς επίκριση ή αμυντικότητα και αυτό είναι θεμελιώδες, σύμφωνα με τους ερευνητές, για την ανάπτυξη της ταπεινότητας η οποία καλλιεργεί με τη σειρά της ένα ισχυρό αίσθημα συμπόνιας για την ανθρωπότητα.
Αυτού του είδους η αυτό-αποδοχή, προκύπτει από την ενσωμάτωση της αυταξίας μας ως εγγενούς ιδιότητας του εαυτού ως ανθρώπινου όντος σε αντίθεση με πράγματα όπως οι εξαψήφιοι μισθοί, τα σώματα των αστέρων του κινηματογράφου, η επαγγελματική ανέλιξη ή ο αριθμός των φίλων στο Facebook. Αντί αυτών, οι ταπεινοί άνθρωποι θεωρούν πιο σημαντικά τα πράγματα που ωφελούν και άλλους, πιο ευγενείς ιδιότητες. Αντιμετωπίζουν τη ζωή ως αφορμή για μάθηση και αναγνωρίζοντας ότι κανείς μας δεν είναι τέλειος θεωρούν ότι μπορούμε χωρίς να τραυματίσουμε την αυτοεκτίμησή μας να εργαζόμαστε για τη βελτίωση των ατελειών μας, όντας ανοικτοί σε νέες ιδέες, συμβουλές και στην κριτική.

Τυλίγει την φτέρνα της με πλαστική μεμβράνη και κάτι ακόμα – Δείτε τι πετυχαίνει έτσι!

σκασκμένες φτέρνες
Οι ραγάδες, τα σκασίματα και η ξηροδερμία στις φτέρνες είναι κατά βάση ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να μετατραπεί σε μια οδυνηρή κατάσταση, καθώς το δέρμα γίνεται παχύ και δημιουργούνται κάλοι.
Με τις σκασμένες φτέρνες, το πρόβλημα είναι πιο έντονο κατά μήκος του εσωτερικού χείλους στην φτέρνα, ενώ συνοδεύεται με ερυθρότητα, φαγούρα, φλεγμονή και ξεφλούδισμα του δέρματος.
Οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης της επιδερμίδας σε εκείνο το σημείο, ανθυγιεινής διατροφής, ακατάλληλης φροντίδας των ποδιών, σκληρών δαπέδων, παρατεταμένης ορθοστασίας και ακατάλληλων υποδημάτων.
Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το πρόβλημα και αυτές είναι το έκζεμα, η νόσος του θυρεοειδούς και ο διαβήτης.
Αν ακολουθήσετε τα κατάλληλα... βήματα αμέσως, οι ρωγμές στις φτέρνες μπορούν να αποτραπούν και να μην χειροτερεύσουν τόσο, ώστε να σας προκαλούν πόνο και ακόμα και αιμορραγία.
Υπάρχει μια σπιτική θεραπεία που είναι ευεργετική για τις σκασμένες φτέρνες:

Αναπνοή, αντίληψη και συναισθηματική θεραπεία

Ελευθερία Μαντζώρου, καθηγήτρια μάλαξης και φυτοθεραπείας
Νέα μελέτη δείχνει ότι ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να επηρεάσει την νευρική δραστηριότητα που βελτιώνει την ανάκληση της μνήμης και την συναισθηματική κρίση. Η αναπνοή δεν αποσκοπεί μόνο στην πρόσληψη οξυγόνου. Πλέον συσχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά.
Αναπνοή, αντίληψη και συναισθηματική θεραπεία Ελευθερία Μαντζώρου, καθηγήτρια μάλαξης και φυτοθεραπείας
Φαίνεται ότι τα άτομα που εισπνέουν από την μύτη έχουν πλουσιότερο συναισθηματικό κόσμο.

Επιστήμονες από το Northwestern Medicine ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι ο ρυθμός της αναπνοής δημιουργεί ηλεκτρική δραστηριότητα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, που ενισχύει τις συναισθηματικές αποφάσεις και την ανάκληση της μνήμης. Αυτές οι επιδράσεις στη συμπεριφορά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από της εκπνοή και την εισπνοή, αλλά και από το αν αναπνέουμε από τη μύτη ή το στόμα.

Στη μελέτη, τα άτομα ήταν σε θέση να προσδιορίσουν ένα τρομαγμένο πρόσωπο πιο γρήγορα αν το έβλεπαν κατά την εισπνοή τους. Τα άτομα ήταν επίσης πιο πιθανό να θυμούνται ένα αντικείμενο αν το είχαν δει κατα την εισπνοή. Η επίδραση αυτή εξαφανίστηκε εάν η αναπνοή ήταν από το στόμα. Εν γένει, φαίνεται ότι τα άτομα που εισπνέουν από την μύτη έχουν πλουσιότερο συναισθηματικό κόσμο.
Τομή του εγκεφάλου. Η αμυγδαλή εμφανίζεται με μοβ χρώμα.
Τομή του εγκεφάλου. Η αμυγδαλή εμφανίζεται με μοβ χρώμα.

Τι δείχνουν τα ευρήματα

Τι αξία έχουν 20.000.000 ζωές;

afriki-limos

Γράφει ο Ζαχαρίας Λουδάρος
Η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη «ανθρωπιστική καταστροφή» από το 1945 οπότε ιδρύθηκε ο ΟΗΕ. Αυτή είναι η επείγουσα προειδοποίηση που έκανε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του οργανισμού Στίβεν Ο’ Μπράιεν, αναφερόμενος στον λιμό που απειλεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Νιγηρία.
Ο Ο’ Μπράιεν δήλωσε μόλις προχθές (Παρασκευή) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι «χωρίς συντονισμένες και κοινές παγκόσμιες προσπάθειες, οι άνθρωποι απλώς θα πεθάνουν από την πείνα» και «πολλοί περισσότεροι θα υποφέρουν και θα πεθάνουν από τις ασθένειες».
«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας» τόνισε. «Ήδη στην αρχή του έτους είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από την ίδρυση του ΟΗΕ… Για να είμαι ακριβής χρειαζόμαστε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούλιο», υπογράμμισε ο Ο’ Μπράιεν.
Γι άλλη μια φορά πληρώνουν το τίμημα αυτοί των οποίων η ζωή φαίνεται να μην έχει καμιά απολύτως αξία. Για αυτό και η ζωή τους δεν αξίζει. Μόνον κοστίζει. Οπότε για μόλις 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια κινδυνεύουν να χαθούν βασανιστικά 20.000.000 ανθρώπινες ψυχές, όταν μόνον η συνολική καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων της λίστας Forbes του 2016 είναι 6,48 τρισεκατομμύρια δολάρια!
Τουλάχιστον για τους τελευταίους τρεις αιώνες υπήρξε εύλογο να τάσσεται κανείς υπέρ της προόδου καθώς μάλιστα η οικονομική ανάπτυξη και η τεχνολογική πρόοδος συμπαρέσυραν και άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, επιτυγχάνοντας έτσι την πρόοδο σε ζητήματα δημοκρατίας, θεσμών, εκπαίδευσης, δικαιωμάτων, ηθικών αντιλήψεων, κοκ. Τουλάχιστον για τον δυτικό κόσμο, όμως.

Ποιες τροφές προκαλούν πονοκέφαλο;

womanheadacheromanou.jpg

Υποφέρετε συχνά από πονοκεφάλους; Οι αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο είναι πολλές και σύμφωνα με μελέτες, ένας σημαντικός τέτοιος παράγοντας είναι η διατροφή.
Η χρόνια έλλειψη των απαραίτητων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, στον λιναρόσπορο και στα καρύδια), τα σκαμπανεβάσματα του σακχάρου του αίματος, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης και εύκολα απορροφήσιμων υδατανθράκων (αμυλούχες τροφές, π.χ. ψωμί, ζυμαρικά, τρόφιμα με αλεύρι, πατάτες, ρύζι) και οι ακατάστατες ώρες των γευμάτων, είναι παράγοντες που συντείνουν στην εμφάνιση πονοκεφάλου.
Η έλλειψη σε μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, παίζουν επίσης ρόλο στην εμφάνιση των πονοκεφάλων.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και τροφές που ευνοούν τους πονοκεφάλους, καθώς περιέχουν τανίνη ή ισταμίνη, ουσίες που φαίνεται ότι προκαλούν φλεγμονή στα αγγεία της κεφαλής, που οδηγούν στην ημικρανία. 

Νίκησαν την επιληψία με... κάνναβη!

cannabisepilepsyromanou.jpg
Περίπου το 14% όσων πάσχουν από επιληψία στην Αυστραλία χρησιμοποιούν φαρμακευτική κάνναβη για να ελέγξουν τις κρίσεις τους, όταν τα αντιεπιληπτικά φάρμακα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες και δεν γίνονται ανεκτά και όταν η επιληψία τους δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί με άλλο τρόπο, αποκαλύπει η πρώτη εθνική δημοσκόπηση που προσπάθησε να διερευνήσει τις εμπειρίες και τις απόψεις των ατόμων γύρω από τη χρήση της κάνναβης.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 90% όσων χρησιμοποιούσαν κάνναβη για να διαχειριστούν τις επιληπτικές κρίσεις τους και το 71% των γονέων που τη χρησιμοποιούσαν για να θέσουν σε έλεγχο την επιληψία του παιδιού τους, ανέφεραν ότι είχαν καλά αποτελέσματα.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Epilepsy & Behaviour, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 976 ατόμων και εξέτασε τη χρήση κάνναβης και των προϊόντων της, τους λόγους χρήσης και τα οφέλη από τη χρήση, όπως τα αντιλαμβάνονταν οι ίδιοι ι χρήστες ή οι φροντιστές τους.
Η μελέτη έδειξε ότι:
* 15% των ενηλίκων που πάσχουν από επιληψία και 13% των γονέων / κηδεμόνων των παιδιών με επιληψία χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, προϊόντα κάνναβης στη θεραπεία της επιληψίας.

Ποια λαχανικά περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;

vegetablesinsecticidesromanou.jpg
Πρόσθετα στα επεξεργασμένα τρόφιμα, λιπάσματα και φυτοφάρμακα στα οπωροκηπευτικά, φέρνουν διαρκώς τον καταναλωτή αντιμέτωπο με το ερώτημα: «Μα τι να φάω επιτέλους»;

Τη στιγμή που οι έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις των προσθέτων (των γνωστών μας Ε) στην τροφική αλυσίδα παραμένουν αντικρουόμενες, τα υπολείμματα των γεωργικών φαρμάκων φαίνεται πως συνιστούν έναν υπαρκτό, τοξικό κίνδυνο.

Μελέτες Ελλήνων επιστημόνων δείχνουν ότι από όλα τα οπωροκηπευτικά, το μαρούλι, το λάχανο, το καρότο και το σπανάκι έχουν στατιστικά μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων.

Πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο – 2 Υλικά σου εγγυώνται λαμπερά μαλλιά χωρίς ψαλίδα κι ενυδατωμένη επιδερμίδα

πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο
Ξηρά, θαμπά, αφυδατωμένα, βαμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ψαλίδα, τριχόπτωση, ξηρό κι αφυδατωμένο δέρμα είναι μόλις μερικές από τις περιοχές εστίασης, καταπολέμησης και επανόρθωσης του εκάστοτε προβλήματος, περιοχές στις οποίες το δαφνέλαιο είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα κι αναντίρρητα να χρησιμοποιείς.
Το δαφνέλαιο μπορείς να το βρεις «έτοιμο», σε μία από τις ποικίλες μάρκες που κυκλοφορεί, είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε ακόμη και σε κάποιο κατάστημα με καλλυντικά και συναφή προϊόντα. Ωστόσο, γιατί να μην επιχειρήσεις να φτιάξεις μόνη σου το εν λόγω έλαιο έτσι ώστε να είσαι βέβαιη ότι πρόκειται για 100% αγνό και φυσικό δαφνέλαιο, το οποίο επίσης δεν σου κοστίζει; Το πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο από το σπίτι σου άσε το σε εμάς!
Πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο – 2 Υλικά σου εγγυώνται λαμπερά μαλλιά χωρίς ψαλίδα κι ενυδατωμένη επιδερμίδα
Πράγματι, το πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο εκτιμάται ως μία αρκετά απλή διαδικασία, η οποία έχει δύο προαπαιτούμενα: Α) Λίγη υπομονή μέχρι να είναι έτοιμο διότι χρειάζεται λίγο καιρό αναμονής και Β) 2 υλικά, το ένα εκ των οποίων σίγουρα διαθέτεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου, ενώ το άλλο ίσως να μην έχεις κι επομένως να χρειαστεί να προμηθευτείς. Προτού δούμε, όμως, το πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο μόνη σου, κρίνουμε σκόπιμο να διαβάσεις μερικές πληροφορίες σχετικά με το δαφνέλαιο, τις χρήσεις και τους τρόπους εφαρμογής του σε κάθε περίσταση.
Χρήσεις και τρόποι εφαρμογής δαφνέλαιου:
Σώμα και πρόσωπο – Ξηροδερμία, ενυδάτωση, λάμψη, θρέψη.Το δαφνέλαιο μπορείς να το χρησιμοποιείς τακτικά για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, μιας και η σύστασή του είναι ιδανική για την καταπολέμηση της ξηρότητας και της ξηροδερμίας σε κάθε σημείο του σώματος και του προσώπου σου (συμπεριλαμβανομένου του κρανίου σου κι άρα της ξηροδερμίας που εμφανίζεται στα μαλλιά σου). Επίσης, έχει την ικανότητα να θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα σου, χαρίζοντάς της μία φυσική λάμψη και, κυρίως, ενυδατώνοντάς της σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι, μπορείς να απλώνεις λίγο δαφνέλαιο τοπικά σε σημεία που εμφανίζεται ξηρότητα ή που είναι (και) αφυδατωμένα, αλλά μπορείς και να βάζεις δαφνέλαιο σε μεγαλύτερης έκτασης περιοχές πάνω σου προκειμένου να προλαμβάνεις την εμφάνιση ξηροδερμίας, θαμπάδας κι αφυδάτωσης.

Η «στημένη» κόντρα Ολλανδίας-Τουρκίας

edito_13_3

Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος
Τις τελευταίες ημέρες βρεθήκαμε θεατές σε μια πρωτοφανή πολιτική και διπλωματική κόντρα μεταξύ της Ολλανδίας και της Τουρκίας. Τόσο ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας όσο και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας προχώρησαν σε μια πρωτοφανή όξυνση των διμερών σχέσεων με αφορμή την παρουσία ή μη τούρκων πολιτικών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του ΝΑΙ στο τουρκικό δημοψήφισμα, επι ολλανδικού εδάφους.
Η απέλαση της τουρκάλας υπουργού οικογενειακών θεμάτων που ταξίδεψε οδικώς, με εντολή Ερντογάν προφανώς, για να παραστεί σε μια από αυτές τις εκδηλώσεις, υπήρξε η χαρακτηριστικότερη σκηνή ενός σεναρίου που απ ότι φαίνεται έχει δυο εχθρούς αλλά και δυο… κερδισμένους.
Θα μου προξενούσε φόβο και ανασφάλεια αυτή η κόντρα αν αγνοούσα πως επίκεινται οι ολλανδικές εθνικές εκλογές σε τρεις μέρες, καθώς και το κρίσιμο τουρκικό δημοψήφισμα τον άλλον μήνα. Εξαιτίας αυτών των δυο γεγονότων και οι δυο πλευρές προτίμησαν την όξυνση και την θυσία των σχετικά ομαλών μέχρι σήμερα διμερών σχέσεων για ένα άμεσο εκλογικό όφελος. Και οι δυο Κυβερνήσεις αποσκοπούν να κινητοποιήσουν τα συντηρητικά και «αντισυστημικά» τους ακροατήρια (τα οποία έχουν εξελιχθεί σε καθοριστικά πλέον στις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη) για να επιτύχουν το εκλογικό αποτέλεσμα που επιθυμούν. Και οι δυο πλευρές βλέπουν να κερδίζουν δημοκοπικά από την κλιμάκωση καθώς ο ένας χρησιμοποιεί τον άλλον ως εχθρό για να συγκινήσει τα κοινά εκείνα που αρέσκονται στην κατασκευή εξωγενών απειλών.
Στην Ελλάδα σφάλουμε όταν θεωρούμε πως ο Ερντογάν είναι ο μόνος που «κάνει σαματά» και προκαλεί συνεχώς την άλλη πλευρά. Στην περίπτωση της Ολλανδίας, αλλά και της Γερμανίας, αποδεικνύεται πως ο στενός εκλογικός καιροσκοπισμός είναι ικανός να βάλλει απέναντι ολόκληρες χώρες και να θυσιάσει διμερείς σχέσεις. Η διαφορά είναι πως ο Ερντογάν το κάνει αυτό συστηματικά και σε πολύ υψηλότερους τόνους. Γιατί ξέρει πως το ακροατήριο του δεν ενεργοποιείται παρα μόνο με ρητορικές κορώνες, εξώφθαλμη προπαγάνδα, ιστορικούς παραλληλισμούς και εχθρούς. Εχθρούς παντού.

Δίαιτα χωρίς να πεινάς – Μία νέα δίαιτα που πρέπει να δοκιμάσεις

δίαιτα χωρίς να πεινάς

Υπάρχει δίαιτα χωρίς να πεινάς; Είναι γεγονός ότι όλες μας έχουμε σκεφτεί τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας να ακολουθήσουμε κάποια δίαιτα προκειμένου να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά που έχουμε. Βέβαια πολλές μείναμε μόνο… στην σκέψη διότι καμία μας δεν θέλει να στερείται πράγματα που της αρέσουν στην καθημερινότητά της προκειμένου να χάσει κιλά. Είναι όμως αναγκαίο να στερούμαστε και να πεινάμε όλη την ημέρα προκειμένου να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά μας; Φυσικά και όχι μιας και τον τελευταίο καιρό οι διατροφολόγοι ασχολούνται όλο και περισσότερο με το κομμάτι της δίαιτας φτιάχνοντας έτσι μια νέα δίαιτα η οποιά θα έχει ίδια και καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες αλλά δεν θα χρειάζεται να στερείσαι τίποτα αλλά ούτε και να πεινάς. Συνεπώς αν θες να χάσεις κιλά με αποτελεσματικό τρόπο και χωρίς να πείνας τότε πρέπει να αρχίσεις να εφαρμόζεις την δίαιτα χωρίς να πεινάς.
Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο αλλά είναι μια νέα πρωτοποριακή δίαιτα η οποία στοχεύει στο να χάσεις κιλά με τον λιγότερο δυνατό κόπο και φυσικά χωρίς να πεινάς εξού και το όνομα δίαιτα χωρίς να πεινάς. Στην συνέχεια του άρθρου θα σε ενημερώσουμε για την νέα αυτή δίαιτα αλλά και για το πώς να αρχίσεις να εφαρμόζεις μόνη σου την δίαιτα χωρίς να πεινάς.
Δίαιτα χωρίς να πεινάς: Πού στηρίζεται
Οι ειδικοί προκειμένου να φτιάξουν αυτή την νέα δίαιτα που ονομάστηκε περιφραστικά «δίαιτα χωρίς να πεινάς» είχαν ως αρχικό τους σκοπό το να φτιάξουν μια δίαιτα η οποία θα σε αναγκάζει να τρως συχνά αλλά και σωστά. Βέβαια μην περιμένεις να τρως τεράστιες ποσότητες φαγητού μιας και έτσι θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο απώτερος στόχος της δίαιτας είναι να σε κάνει να τρως πολλές φορές την μέρα όσο πιο υγιεινά γίνεται αλλά και να μειώσεις σημαντικά την ποσότητα των ανθυγιεινών φαγητών που καταναλώνεις όπως γλυκά, junk food, τηγανητά και πολύ λιπαρά φαγητά. Επιπλέον ύστερα από πολλές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι οι εξαντλητικές δίαιτες που στοχεύουν στο να χάσεις άμεσα πολλά κιλά, όχι μόνο σε κάνουν να πεινάς αλλά σου καταστρέφουν τον μεταβολισμό και κατά συνέπεια τον οργανισμό.
Η συγκεκριμένη δίαιτα χωρίς να πεινάς είναι πολύ αποτελεσματική αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι όπως κάθε δίαιτα έτσι και αυτή εξαρτάται άμεσα από τα κιλά που έχεις αλλά και από το ποσοστό λίπους του σώματός σου, συνεπώς το να σου δώσουμε μια συγκεκριμένη δίαιτα είναι λάθος διότι μπορεί να μην σου ταιριάζει και είτε να παχύνεις ή να χάσεις πολλά κιλά απότομα προκαλώντας προβλήματα στον οργανισμό σου. Για τον λόγο αυτό θα σου δώσουμε μόνο μερικές συμβουλές για το πώς να καταφέρεις μόνη σου να τρως πιο υγιεινά, σύμφωνα πάντα με τη «δίαιτα χωρίς να πεινάς» και φροντίζοντας βέβαια εμείς για να μην πεινάσεις εσύ καμία φορά.
Δίαιτα χωρίς να πεινάς: Συμβουλές και καθοδήγηση
1.Πίνε πολύ νερό αλλά όταν πρέπει:

Γιατί τα Viagra κάνουν… θαύματα για την Υγεία – Πώς βοηθούν

Γιατί τα Viagra κάνουν… θαύματα για την Υγεία – Πώς βοηθούν

Οι άνδρες που παίρνουν Viagra ή παρεμφερή φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, τα χρόνια μετά από έμφραγμα, έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο θανάτου ή εισαγωγής σε νοσοκομείο για καρδιακή ανεπάρκεια, σε σχέση με όσους δεν χρησιμοποιούν τέτοια σκευάσματα, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-ιταλική επιστημονική έρευνα.
Τα ευρήματα συνιστούν μάλλον έκπληξη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επειδή τα εν λόγω φάρμακα έχουν συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια στους -κατά τα άλλα- υγιείς άνδρες.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι τα φάρμακα τύπου «βιάγκρα» αρχικά αναπτύχθηκαν για τη θεραπεία της στηθάγχης, του πόνου στο στήθος λόγω στένωσης των αρτηριών.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Μάρτιν Χόλτσμαν και τον Ντάνιελ Πέτερ Άντερσον του Τμήματος Ιατρικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και παράλληλα δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Heart», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 43.100 άνδρες που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο λόγω εμφράγματος, εκ των οποίων το 7% έπαιρναν στη συνέχεια φάρμακα για τη στύση τους.

Φάκελος "ψεκασμοί". Όλη η αλήθεια. Δείτε το διαδώστε το

Φάκελος "ψεκασμοί". Όλη η αλήθεια. Δείτε το διαδώστε το
Του Λιακόπουλου Δημοσθένη


Με αφορμή πρόσφατη δημοσκόπηση, απεδείχθη ότι πάνω από το 80% των Ελλήνων, θεωρεί ότι ψεκάζονται όλες οι κατοικημένες περιοχές του πλανήτη, με σκοπό τον έλεγχο της κοινής γνώμης και όχι μόνο.
Επειδή κλασικά, οι τηλεπαρουσιαστές που δεν γνωρίζουν το θέμα, άρχισαν να λένε άλλα αντί άλλων, προσπαθώντας να διακωμωδήσουν το θέμα, για να γίνουν αρεστοί στα αφεντικά τους, αλλά και στο αγελαίο πλήθος που έχει αντί για μυαλό πλέον μαρμελάδα, από την πολλή προπαγάνδα των καναλιών.

Οι Έλληνες είναι τόφαλοι

belly

Θεόχοντροι είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Ένας στους δυο Έλληνες και μια στις τρεις Ελληνίδες είναι υπέρβαροι, αν και τρώνε σανό.
Δεν είναι περίεργο που οι Έλληνες είναι πιο χοντροί από τις Ελληνίδες, αφού για τον άνδρα η κοιλιά είναι κύρος, ενώ για την γυναίκα λίπος.
Οι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες άνω των 15 ετών είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι, αν και οι κάτω των 15 ετών δεν είναι και τίποτα φιγουρίνια αλλά αυτούς αφενός τους σώζει το ότι μπορεί την κοιλάρα να την πάρουν σε μπόι και αφετέρου το γεγονός πως η έρευνα έγινε μόνο στους άνω των 15 ετών, γιατί, αν πας να ζυγίσεις κάνα δεκατριάχρονο, θα σε καθαρίσει.
Όπως δείχνει η έρευνα, οι Έλληνες δεν κουνάνε την κωλάρα τους ούτε για να πάνε μέχρι το σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στο ότι πολλοί δεν έχουν λεφτά για ψώνια, οπότε τι να πάνε να κάνουν στο σούπερ μάρκετ;
Οι Έλληνες δεν περπατούν, οπότε είναι απορίας άξιον ποιοι είναι όλοι αυτοί που πέφτουν συνέχεια πάνω στο πεζοδρόμιο και δεν σε αφήνουν να περάσεις.
Βέβαια, οι Έλληνες μάλλον δεν περπατούν επειδή χρωστούν σε πολύ κόσμο και μπορεί να πετύχουν κάποιον από αυτούς στον δρόμο, οπότε αυτοί που βλέπετε στον δρόμο είναι αυτοί που ψάχνουν αυτούς που τους χρωστάνε.
Πάντως, είναι καλό που ξέρουμε πως οι Έλληνες είναι χοντροί, οπότε δεν κινδυνεύεις να σε πάρει για ξένο κάνας νεοναζί και να σε μαχαιρώσει, αν και τώρα πια μαχαιρώνουν και Έλληνες.
Όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγα χρόνια θα μας αναγνωρίζουν όλοι οι λαοί του κόσμου από την εμφάνισή μας.
Μπορεί μάλιστα η λέξη «χοντρός» να αντικατασταθεί σε όλα τα λεξικά του κόσμου με τη λέξη «Έλληνας».

ΠανΤουρκισμός, Ναζισμός, Μασονία

ΠανΤουρκισμός, Ναζισμός, Μασονία


ΠανΤουρκισμός, Ναζισμός, Μασονία, Τυρκουάζ, Χαλιφάτο, ISIS και το Λουρί της Μάνας

Με την ενεργοποίηση του Ισλαμικού Τόξου, σειρά έχει το Χαλιφάτο, κατόπιν φανερά το 4ο Ράιχ που μάλιστα έρχεται καλπάζοντας. Πρώτα θα σαρωθούν όλα τα Αραβόφωνα μουσουλμανικά κράτη, (έγινε ήδη στην Αίγυπτο, Λυβίη, Σομαλία, Υεμένη κλπ. και το παλεύουν στην Συρία ) προτού εμφανιστεί ο  Χαλίφης ! Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν. Τους τα δίνουμε όλα μόνοι μας. Την Ομόνοια, τα γιουσουφάκια, τα χανουμάκια κι όσοι αντιστέκονται, πολεμάνε με τα καλαμάκια του φραπέ από τις πλατείες και το φέισμπουκ !

Ετσι πολεμούν οι νεοέλληνες; Ετσι πολέμησαν αυτοί που θαυμάζουμε; Όχι φυσικα.

Οι Νεοελληνες προτίμησαν να εκφυλίζονται και αντιεξελίσσονται σε πιθηκοειδή, μέσα από την εκκλησία, την πολιτική, το ποδόσφαιρο, την τηλεόραση κλπ. κλπ. μαθαίνοντας και εντρυφώντας την Μογγολοτούρκικόπακιστανική ! και μάλιστα με νόμο του κράτους και δεν θα μιλήσω καν για τα εκτρωματικά γκρίκλις ούτε για τα αίσχη των εκπαιδευτικών βιβλίων !!! Ο νεοέλληνας είναι άξιος της μοίρας του που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλή ! Αρχισα ανάποδα απ’ το «Λουρί της Μάνας» μα πόσα ν’ αντέξει ο άνθρωπος παρατηρώντας γύρω του !!!

Το Τυρκουάζ: Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται με το ότι τάχα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και όλο το ακροατήριο φορούσαν γαλάζια κασκόλ στο Ερζερούμ στις 7 Ιαν. 2011, που υποτίθεται συμβολίζει το χρώμα του Αιγαίου και όλοι οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν και οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για συμβολισμό ειρήνης και διάφορα τέτοια αστεία, μάθετε τα εξής:

1. Το χρώμα των κασκόλ ΔΕΝ είναι γαλάζιο αλλά Τυρκουάζ.
2. Η λέξη Τυρκουάζ είναι Γαλλική και σημαίνει Τουρκικό.
3. Το χρώμα αυτό συμβολίζει την έννοια του ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ, για αυτό και αν θυμάστε η σημαία των Ουιγούρων στην Κίνα που είχαν επαναστατήσει πρόπερσι ήταν η Ημισέληνος σε Τυρκουάζ φόντο.

Όπως καταλαβαίνετε, η επιλογή του χρώματος δεν ήταν καθόλου φιλική ή ειρηνική, αλλά καθαρά σωβινιστική και εχθρική. Δεδομένου και του γεγονότος πως ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ντυθεί ολόιδια με τον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, να υποθέσουμε πως ασπάζεται πλήρως την “ενδυμασία” που του έδωσε ο ισλαμιστής Νέο – Οθωμανιστής τούρκος πρωθυπουργός; Μήπως καταλαβαίνετε; Την ύστατη έστω ώρα;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα