Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ευτυχισμένο το 2004!



Όλο το σκουπιδαριό των χρόνων της «ευμάρειας» και της φούσκας, επιστρέφει στην ιδιωτική τηλεόραση.

Ριάλιτι, τηλεπαιχνίδια, σιτεμένοι καλλιτέχνες, άνεργοι σταρ, απόλυτοι σταρ, τηλεπερσόνες, ντιντήδες, βίζιτες -και όσοι θυμίζουν την διαδρομή της χώρας προς την χρεοκοπία- έχουν επιστρέψει στις τηλεοράσεις.

Και στα social media, οι -μέχρι πριν από λίγα χρόνια επαναστατημένοι χρήστες- ξεσκίζονται πια να γράφουν για όλο αυτό το σκουπιδαριό.

Είναι γνωστό πως ο πιο σίγουρος τρόπος για να ανεβάσεις την τηλεθέαση είναι να ρίξεις την ποιότητα.

Όχι πως υπήρχε ποιότητα στην ιδιωτική τηλεόραση αλλά πάντα υπάρχει και πιο κάτω.

Τα κανάλια έχουν αντιληφθεί πως κανείς πια δεν τους έχει εμπιστοσύνη -αυτό καταγράφεται σε όλες τις έρευνες-, οπότε το έριξαν στο καρακιτσαριό.

Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, οπότε ελπίζουν πως κάποιοι από τους θεατές των τηλεσκουπιδιών θα παρακολουθήσουν και το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Βέβαια, η τηλεθέαση έχει πέσει -σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες-, αφού τηλεόραση πια βλέπουν, κυρίως, οι γέροι, οι ανήμποροι και τα παιδιά.

Η ΕΡΤ -που έχει την υποχρέωση να προσφέρει ποιοτικό πρόγραμμα- συνεχίζει να υπάρχει μόνο και μόνο για να βολεύονται οι εκάστοτε ημέτεροι, και το πρόγραμμά της είναι εντελώς αδιάφορο.

Είναι πραγματικά θλιβερό πως, εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, στις τηλεοράσεις παρελαύνουν όλα τα πρόσωπα της χρεοκοπίας.

Από όλους τους χώρους.

Είναι εντυπωσιακό πως δεν έχουν βγει νέα πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση.

Οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Αυτό το βλέπεις σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο στην τηλεόραση.

Εαρινή Ισημερία 20.03.2017

Είσοδος Ηλίου στον Κριό στις 20 Μαρτίου 2017
Αρχή εαρινής Ισημερίας

Τάσεις για το διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος 2017

Ο Ήλιος εισέρχεται στον Κριό φέτος στις 20 Μαρτίου και ώρα 12:28 το μεσημέρι. Ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στις 16ο25’ του Καρκίνου και ο Ήλιος πέφτει πάνω στο μεσουράνημα του χάρτη.

Ο λαός σε περιορισμό και σε στενότητα

Ένας Ήλιος σε έξαρση λοιπόν και στο πιο ψηλό σημείο του χάρτη δεν μπορεί παρά να είναι πανίσχυρος, υπερβολικά δυναμικός και έντονα δραστήριος.  Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την κεφαλή του κράτους, τον πρωθυπουργό. Κυβερνά τον δεύτερο οίκο του χάρτη, τα οικονομικά του κράτους, τις τράπεζες και κάθε υλικό ή οικονομικό πόρο. Κατά το τρίμηνο αυτό περιμένουμε το πρόσωπο του πρωθυπουργού να αποκτήσει ιδιαίτερη αξία και οι αποφάσεις της κυβέρνησης να επηρεάσουν την αντιπολίτευση ή και να είναι αντίθετες σε αυτά που η αντιπολίτευση πρεσβεύει. Γενικά θα παρατηρήσουμε αρκετές συζητήσεις και ανταλλαγές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, προς όφελος της κυβέρνησης που κερδίζει έδαφος και εντυπώσεις, μιας και ο Ήλιος είναι δυνατός από σέκτα και θεμελιώδεις δυνάμεις, ενώ ο Ερμής (αντιπολίτευση) είναι εκτός σέκτας και υστερεί σε θεμελιώδεις δυνάμεις.

AΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

      Αποτέλεσμα εικόνας για AΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

         ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ                                                      Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΗΣ
                                                                                                   
"Ανδρών επιφανών,πάσα γη τάφος"

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Πολλά πράγματα λέγονται,αλλά δεν γίνονται.Άλλα πάλι γίνονται,αλλά δεν λέγονται.

Από πληροφορίες που συνέλεξα και από ρεπορτάζ ξένων και ελληνικών πηγών,θα αναφέρω ορισμένα γεγονότα που έγιναν από το 1990,στα φλεγόμενα Βαλκάνια,Καύκασο και Αφγανιστάν,στα 
οποία συμμετείχαν και Έλληνες εθελοντές.Aυτά τα γεγονότα θα τα θέσω ως στοιχεία.Όλα τα άλλα ας βάλει ο καθένας την φαντασία για να βρεί τι έγινε την ταραχώδη αυτή εποχή.
Ενας Ελληνας αξιωματικός έλαβε  μέρος στα γεγονότα που έγιναν στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τον Καύκασο,μαζί με ορισμένους Έλληνες εθελοντές και μη.
Πρόκειται για τον αντιπλοίαρχο Βασίλη Ντερτιλή,τον Έλληνα "007" όπως τον αποκαλούσαν. Πολλές αποστολές έγιναν στα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν και δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα από καμία μέχρι τώρα κυβερνητική πηγή.
Για κάποιους,όλα αυτά είναι "κυνήγι μαγισσών" και "φαντασμάτων".Θα βάλω λοιπόν στο άρθρο αυτό μερικές φωτογραφίες από τα "φαντάσματα".Παρακάτω θα εξηγήσω γιατί πήγαν και τι έγινε,γιατί η παραπληροφόριση,είτε εσκεμμένη είτε όχι,είναι μεγάλη.Οι ιστορίες που λέγονται γι΄αυτές τις "μοναχικές" επιχειρήσεις του Βασίλη,είναι πολλές και κανείς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνώριζε ή γνωρίζει το περιεχόμενο εκείνων των αποστολών.Ο Βασίλης Ντερτιλής ήταν πολύ καλός στη δουλειά του και αυτό σημαίνει ότι έλεγε πάντα όσα έπρεπε να πει και εκεί που έπρεπε. Ο ίδιος είχε συνεργάτες δικούς του ανθρώπους,"μάχιμους"και μη.
Ο Βασίλης υπέβαλε παραίτηση το βράδυ των Ιμίων (1996) μετά την προδοσία και το φιάσκο.Μετά την αποστρατεία του έγινε διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία "Στασινόπουλος",και σ΄αυτόν οφείλετε η διείσδυση των Ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων στην Σερβία,με πάνω από 25000 εργαζόμενους σε εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων.
Δυστυχώς ο Βασίλης έφυγε γρήγορα από την ζωή στα 62 του χρόνια,το 2012,από την επάρατο αρρώστια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Πρωταθλήτρια στις καισαρικές τομές η Ελλάδα - Γιατί οι Ελληνίδες δεν γεννούν φυσιολογικά

Πρωταθλήτρια στις καισαρικές τομές η Ελλάδα - Γιατί οι Ελληνίδες δεν γεννούν φυσιολογικά

Σε... βασίλειο των καισαρικών τομών έχει μετατραπεί η Ελλάδα, καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες Ελληνίδες επιλέγουν να μην γεννήσουν φυσιολογικά. Είναι χαρακτηριστικό πως έξι στους δέκα τοκετούς στη χώρα μας γίνονται με καισαρική, με μη ιατρικούς παράγοντες, όπως η ευκολία του γιατρού και της εγκύου αλλά και οικονομικοί λόγοι να διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της απόφασης.
Την ώρα λοιπόν που, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το φυσιολογικό ποσοστό καισαρικών τομών είναι το 15%, στην Ελλάδα το ποσοστό των καισαρικών επί του συνόλου των γεννήσεων ανέρχεται σε 56,8%, δηλαδή πολύ πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθιστώντας τη χώρα μας πρωταθλήτρια της Ευρώπης.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο αναφέρεται στο πόρισμα του ΠΟΥ, το 56,8% των τοκετών στη χώρα μας γίνεται με καισαρική τομή, ποσοστό που είναι παρόμοιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (58,7% των τοκετών που γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές είναι καισαρικές και αντίστοιχα το 53,8% όσων γίνονται σε δημόσια νοσοκομεία). Αν και ο αριθμός των δημόσιων νοσοκομείων που παρέχουν μαιευτικές γυναικολογικές υπηρεσίες είναι υψηλότερος από τον αριθμό των ιδιωτικών παρόχων (64 δημόσια νοσοκομεία έναντι 43 ιδιωτικών κλινικών), το 61,6% των τοκετών γίνεται σε ιδιωτικές κλινικές. 

Πώς οι Τούρκοι έχασαν μέσα σε μια εβδομάδα όλες τις μάχες στα Βαλκάνια και άρχισε η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο ρόλος του Ελευθέριου Βενιζέλου και η ετερόκλητη συμμαχία με Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο


Πηγή: «Η ιστορία της Θεσσαλονίκης», εκδόσεις ΡΕΚΟΣ
Η πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα στη νεότερη ελληνική ιστορία έχει ως κύριο γεγονός το ανανεωτικό στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί (15 Αυγούστου 1909). Οι δυσαρέσκειες στο στρατό αυξήθηκαν, προπαντός μετά την θλιβερή ήττα του 1897. Ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897 – γνωστός στην Ελλάδα και ως Μαύρο ’97 ή Ατυχής πόλεμος – ήταν ο πόλεμος μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του βασιλείου της Ελλάδας.
Με στόχο την αναδιοργάνωση του στρατεύματος και την επίλυση διάφορων εθνικών θεμάτων, συγκροτήθηκε στην Αθήνα το 1909 ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», μια στρατιωτική οργάνωση που  γεννήθηκε από τη σύμπραξη ομάδας υπαξιωματικών υπό τον ταγματάρχη Γεώργιο Σ. Καραϊσκάκη, εγγονό του στρατηγού της Ρούμελης και ομάδας κατώτερων αξιωματικών υπό τους Θεόδωρο Πάγκαλο και Επαμεινώνδα (Παμμίκο) Ζυμβρακάκη.

Η ομάδα των υπαξιωματικών ιδρύθηκε πρώτη (συμμετείχαν σε αυτήν μεταξύ άλλων και οι Νικόλαος Πλαστήρας και Γεώργιος Κονδύλης) και είχε ως αιχμή επαγγελματικά αιτήματα.

Η ομάδα των «λοχαγών» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1908 με έναν πυρήνα περί τους υπολοχαγούς Θεόδωρο Πάγκαλο και Χρήστο Χατζημιχάλη.
Αυτοί, υπέγραψαν το πρώτο πρωτόκολλο του «Στρατιωτικού Συνδέσμου». Ο Σύνδεσμος ήλθε σε επαφή με την ομάδα Καραϊσκάκη, αλλά και με την ομάδα υπό τον ίλαρχο Παύλο Ζυμβρακάκη και έτσι άρχισε η ραγδαία επέκτασή της.

Στις 25 Ιουνίου, 181 αξιωματικοί συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του υπολοχαγού Χατζημιχάλη για τη σύνταξη προγραμματικών αρχών.

Η διαρροή της είδησης προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Θεοτόκη, ενώ οι κατευναστικές, προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δηλώσεις (σχετικά με το Κρητικό και το Μακεδονικό) της κυβέρνησης Ράλλη προκάλεσαν την οργή του Συνδέσμου.
Ο ερχομός του Ελευθέριου Βενιζέλου
Με το κίνημα, αναγκάζεται να παραιτηθεί η κυβέρνηση Ράλλη, απομακρύνονται από το στρατό ο διάδοχος Κωνσταντίνος και οι πρίγκιπες Νικόλαος, Χριστόφορος, Ανδρέας, Γεώργιος και καλείται από την Κρήτη ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στις εκλογές της 8ης Αυγούστου 1910, τα συνασπισμένα παλιά κόμματα συντρίβονται και ο Βενιζέλος θριαμβεύει.

Κάτι περίεργο κατεγράφη για πρώτη φορά να συμβαίνει στις φάλαινες και οι επιστήμονες ψάχνουν για εξηγήσεις

Τα τεράστια κήτη ήταν πάντα πολύ μοναχικά, αλλά ξαφνικά έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες 

 
Πριν από λίγες μέρες υπήρξε ένα δημοσίευμα που ανέφερε πως οι φάλαινες ετοιμάζουν μυστική επανάσταση κατά της ανθρωπότητας και ανέλυε μια περίεργη συμπεριφορά που παρατηρείται στα κήτη από τους επιστήμονες. 

Το κάπως σκωπτικό συνομωσιολογικό άρθρο, θύμιζε λίγο την πλοκή του μπεστ σέλερ «Το σμήνος», ενός βιβλίου του Frank Schatzing που είχε προκαλέσει αίσθηση το 2007. Στο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας περιγράφονταν ένα ζοφερό σκηνικό όπου τα πλάσματα της θάλασσας είχαν αρχίσει να συνεργάζονται για μια συντονισμένη και μαζική επίθεση κατά της ανθρωπότητας...

Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες σήμερα είναι μάρτυρες μιας πολύ περίεργης συμπεριφοράς που τους έχει προβληματίσει. 

Οι μεγάπτερες φάλαινες φτάνουν τα 14 μέτρα σε μήκος, ζυγίζουν έως και 25 τόνους και είναι συνήθως αρκετά μοναχικά πλάσματα. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες χαρακτήριζαν ως ασυνήθιστο φαινόμενο τα κοπάδια που ξεπερνούσαν τις δέκα. 

Μπαταρίες από λεμόνια και πατάτες-ΒΙΝΤΕΟ

Μπαταρίες από λεμόνια και πατάτες-ΒΙΝΤΕΟΜε ποσο απλα υλικα μπορουμε να φτιαξουμε μια μπαταρια;Κι ομως μπορουμε με υλικα που εχουμε στο σπιτι. Ωστοσο, η αποδοση δεν θα ειναι η ιδια με τις κανονικες μπαταριες.Δείτε το βίντεο:

ΗΠΑ vs Κίνα: Η πολεμική κινητοποίηση των ΗΠΑ στον χώρο του Παγκόσμιου Εμπορίου






Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Νότια Σινική Θάλασσα διαθέτουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ολόκληρη την Υφήλιο. Πρόκειται για ένα επεισόδιο που ξεγυμνώνει τις πραγματικές αιτίες της Οικονομικής Ύφεσης και ανοίγει ένα παράθυρο προς μία μαύρη και απευκταία εικόνα για το μέλλον μας. Για αυτό το λόγο η αντιπαράθεση Κίνας-ΗΠΑ θα αναλυθεί σε βάθος με μία σειρά αφιερωμάτων που εξηγούν εν πολλοίς μεγάλο μέρος των δρώμενων στην παγκόσμια οικονομική και διπλωματική σφαίρα. Αφού έχει αναλυθεί η διαμόρφωση του σύγχρονου οικονομικού πεδίου μάχης στο αφιέρωμα «ΗΠΑ vs Κίνα. Πώς ο κόσμος έφτασε στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο» σε αυτό το δεύτερο αφιέρωμα αναλύεται η πολεμική κινητοποίηση των ΗΠΑ στο χώρο του Παγκόσμιου Εμπορίου.

Γράφει ο Πολυδεύκης
Eιδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News 





Η ανακοίνωση του D. TRUMP πως θα εγκαταστήσει ένα νέο Εθνικό Συμβούλιο Εμπορίου (NTC) αποτελούσε το πρώτο δείγμα για τον εμπορικό πόλεμο τον οποίο ήταν διατεθειμένος να ξεκινήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο επικεφαλής αυτού του συμβουλίου είναι ο Peter Navarro, καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, έμπιστος του TRUMP και γνωστός από τα συγγράμματά του περί επιθετικής και φιλοπόλεμης εμπορικής πολιτικής ιδίως εναντίον της Κίνας.

Το εν λόγω συμβούλιο είναι επιφορτισμένο με την παροχή συμβουλών προς τον αμερικανό Πρόεδρο για πρωτοποριακές στρατηγικές και εμπορικές συμφωνίες συνεργάζεται με άλλες κρατικές υπηρεσίες για τις βιομηχανικές δυνατότητες και τα αμυντικά προγράμματα της χώρας.

Ο TRUMP ενήργησε άμεσα για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία TPP, ενώ έχει απειλήσει πως θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Παγκοσμίου Εμπορίου (WTO) και πως θα καταργήσει εμπορικές συμφωνίες όπως αυτή του Ελεύθερου Εμπορίου Β. Αμερικής (NAFTA).

Η αποχώρηση από την TPP: Υποχώρηση ή Τακτική Αναδίπλωση


Η συμφωνία TPP αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της πολιτικής OBAMA υπό την επωνυμία “pivot to Asia” η οποία περιελάμβανε ταυτόχρονη επιθετική διπλωματική εκστρατεία και στρατιωτική παρουσία στην ασιατική περιφέρεια του Ειρηνικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αμερικανική αυτοκρατορική ηγεμονία. Επί της ουσίας, δεν ήταν μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, αλλά η δημιουργία ενός οικονομικού μπλοκ χωρών που εξαιρούσε την Κίνα και στο οποίο ηγείτο η Washington, προκειμένου να εκβιαστεί το Πεκίνο στην αποδοχή των αμερικανικών οικονομικών απαιτήσεων, ωστόσο αυτό το σενάριο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει..

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP δεν αποτελεί υπαναχώρηση από την πολιτική OBAMA, αλλά μία στοχευμένη ενίσχυση των αμερικανικών προθέσεων προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο αμερικανός Πρόεδρος έχει τοποθετήσει στο σκοπευτικό του αρκετές φορές την Κίνα για τις εμπορικές της πρακτικές απειλώντας πως θα θέσει φόρο στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα έως και 45%. 

ΗΠΑ vs Κίνα.Πώς ο κόσμος έφτασε στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο






Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Νότια Σινική Θάλασσα διαθέτουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ολόκληρη την Υφήλιο. Πρόκειται για ένα επεισόδιο που ξεγυμνώνει τις πραγματικές αιτίες της Οικονομικής Ύφεσης και ανοίγει ένα παράθυρο προς μία μαύρη και απευκταία εικόνα για το μέλλον μας. Για αυτό το λόγο η αντιπαράθεση Κίνας-ΗΠΑ θα αναλυθεί σε βάθος με μία σειρά αφιερωμάτων που εξηγούν εν πολλοίς μεγάλο μέρος των δρώμενων στην παγκόσμια οικονομική και διπλωματική σφαίρα. Σε αυτό το πρώτο αφιέρωμα αναλύεται το οικονομικό και γεωπολιτικό υπόβαθρο που μας οδήγησε στη σημερινή ημέρα.

Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News 


Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements (BIS)) είναι ένας οργανισμός καλυμμένος με μυστήριο, κυρίως λόγω της άγνοιας τεράστιας πλειοψηφίας του κόσμου ακόμα και για την ύπαρξή της. Αυτό ίσως οφείλεται και στο γεγονός πως το εν λόγω διεθνές νομισματικό όργανο είναι παλαιότερο των δύο έτερων σημαντικών παγκοσμίων νομισματικών οργανισμών, ήτοι Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την BIS ο κύριος σκοπός της είναι η προώθηση της συνεργασίας των Κεντρικών Τραπεζών και η παροχή επιπλέον δυνατοτήτων για διεθνείς οικονομικές επιχειρήσεις. Λειτουργεί ως εγγυητής ή ως εξουσιοδοτούμενη σχετικά με διεθνείς οικονομικούς διακανονισμούς τους οποίους τις εμπιστεύονται κατόπιν συμφωνίας των ενδιαφερομένων μερών. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι η BIS εξασφαλίζει την από κοινού λειτουργία των κεντρικών τραπεζών και εποπτεύει κάθε διεθνή οικονομικό διακανονισμό.

Η πρώτη νεοταξική τράπεζα

Το Δ.Σ. τις Τράπεζας αποτελείται από:

- Έξι μόνιμα μέλη οι οποίοι είναι Διοικητές των κεντρικών τραπεζών Βελγίου (χώρα της SWIFT), Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ην. Βασιλείου και ΗΠΑ.

- Έξι μόνιμα μέλη που δύναται ο κάθε ένας από τους κεντρικούς τραπεζίτες να διορίσει και οφείλει να εκπροσωπεί την χώρα προέλευσής του.

- Εννέα ακόμα μέλη τα οποία εκλέγονται για τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. και προέρχονται από τις Κεντρικές Τράπεζες των υπολοίπων μελών της BIS.

Η BIS επίσης διαθέτει έναν διοικητικό βραχίονα ο οποίος περιλαμβάνει ένα γενικό διευθυντή και τον αντικαταστάτη του, αμφότεροι υπόλογοι στο Δ.Σ. και υποστηρίζονται από μία Εκτελεστική, μία Οικονομική και μία Επιχειρησιακού Κινδύνου Επιτροπή.

Παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα έχει αλλάξει και εξελιχθεί στο πέρασμα των χρόνων, ωστόσο παραμένει ένα κλαμπ τραπεζιτών, όπου κάποιες χώρες ευνοούνται περισσότερο από άλλες. Η ανωτέρω δομή δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Δύση, ως νικητής του Α΄ΠΠ επιχείρησε να παγκοσμιοποιήσει τη σφαίρα επιρροής της και να γίνει δυνάστης της οικονομίας και της παγκόσμιας γεωπολιτικής.

Το αληθινό ζευγάρι “Η πεντάμορφη και το τέρας” δεν είχε καθόλου ευτυχισμένο τέλος



Η διαχρονική ιστορία της Ντίσνεϊ “Η πεντάμορφη και το τέρας”, πήρε πάλι σάρκα και οστά χάρη στην Έμμα Γουάτσον και τον Νταν Στίβεν. Το ξέρατε, όμως, ότι η μαγική ιστορία τους δεν είναι απλά αποκύημα της φαντασίας ενός παραμυθά; Στην πραγματικότητα, βασίζεται σε αληθινή ιστορία, που αποδεικνύει ότι η ομορφιά κρύβεται βαθιά μέσα μας.

Ο Πέντρο Γκονζάλες μεγάλωσε στην Τενερίφη της Ισπανίας το 1537, αλλά δεν μεγάλωσε ως ένα παιδί με φυσιολογική εμφάνιση. Είχε πυκνό τρίχωμα σε όλο το σώμα του, κερδίζοντας την φήμη του “Άγριου άντρα”, δηλαδή ενός πλάσματος από την μεσαιωνική ευρωπαϊκή μυθολογία που ήταν μισός άνθρωπος μισός ζώο. Πίστευαν, ότι αυτό το πλάσμα μεταμορφωνόταν σε άγριο πλάσμα όταν βράδιαζε. Καμιά φορά, έτρωγαν και ζωντανά παιδιά.

Η ιστορία του Πέντρο ξεκίνησε το βράδυ της στέψης του βασιλιά Ερρίκου Β’ στη Γαλλία κατά τα μέσα του 16ου αιώνα. Είχε παρουσιαστεί ως δώρο στον βασιλιά – ένας “Άγριος άντρας” στην διάθεσή του. Η παρουσία του προκάλεσε ενθουσιασμό στους παρευρισκομένους και τον κράτησαν στο μπουντρούμι του κάστρου ως αντικείμενο παρατήρησης.

Πορτρέτο του Πέντρο Γκονζάλες από ανώνυμο καλλιτέχνης.
Wikimedia
Ενώ κρατούταν στο μπουντρούμι, τον εξέτασαν γιατροί και επιστήμονες και διαπίστωσαν ότι δεν ήταν “Άγριος άντρας”. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα φυσιολογικό 10χρονο αγόρι με πολλή τριχοφυΐα, μια πάθηση γνωστή σήμερα ως συγγενής υπερτρίχωση. Η κατάστασή του, που ήταν γνωστή και ως “το σύνδρομο του λυκανθρώπου”, ήταν σπάνια και υπήρχαν μόνο 50 τεκμηριωμένες περιπτώσεις κατά την διάρκεια του μεσαίωνα, με τον Πέντρο να είναι η πρώτη.
Εκείνη την εποχή, τα άτομα με σωματικές ανωμαλίες θεωρούνταν περισσότερο σύμβολα πλούτου και λιγότερο ανθρώπινα όντα. Εξαιτίας της σπανιότητας της κατάστασής του, ο βασιλιάς τον είδε ως βραβείο. Και ως πείραμα μορφώθηκε ως ευγενής και του επετράπη να κρατήσει την λατινική μορφή του ονόματός του – Petrus Gonsalvus. Διαπίστωσαν ότι ο Πέντρο μάθαινε γρήγορα και μπόρεσε να μάθει 3 γλώσσες. Τελικά, μπόρεσε να κατακτήσει μια θέση στο δικαστήριο.

Πως γεννιέται ένα παιδί μέσα από εκπληκτικά λεπτομερείς φωτογραφίες.

Ο Φωτογράφος Λέναρντ Νίλσον πέρασε 10 χρόνια από την ζωή του αποτυπώνοντας την ανάπτυξη του ανθρώπινου εμβρύου, από την σύλληψη μέχρι την γέννηση.
preview-1200x628-99-1438159336 - Copy
Lennart Nilsson
Ο κόσμος έμαθε για τον Νίλσον το 1965, όταν το περιοδικό LIFE δημοσίευσε 16 σελίδες από τις φωτογραφίες του με ανθρώπινα έμβρυα. Το περιοδικό ‘Stern’, το  ’’Paris Match’, οι ’The Sunday Times’ ήταν μεταξύ των άλλων που δημοσίευσαν ξανά τις φωτογραφίες του.
Το μικροσκόπιο και οι κάμερες ήταν το κύριο πάθος του Νίλσον από παιδί. Με τον καιρό με την φιλοδοξία του κατάφερε να κάνει γνωστή στον κόσμο την ομορφιά του ανθρωπίνου σώματος σε επίπεδο μικροσκοπίου.
Ο Νίλσον κατάφερε να πάρει τις πολύτιμες φωτογραφίες του με την βοήθεια ενός κρυσταλοσκοπίου, ένα όργανο που χρησιμοποιείται για να γίνει εξέταση του εσωτερικού της ουροδόχου κύστης.
Προσέδεσε σε αυτό μια κάμερα μαζί με ένα μικρό φως και πήρε χιλιάδες φωτογραφίες απαθανατίζοντας την ζωή του εμβρύου μέσα στην μήτρα της μητέρας του.
Ο Νίλσον έκανε κάτι πραγματικά θαυμάσιο. Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι μπόρεσαν να δουν με τα μάτια τους την φάση της σύλληψης και την ανθρώπινη ζωή στην αρχή της.
Το σπερματοζωάριο  κινείται κατά μήκος της σάλπιγγας προς το ωάριο
Lennart Nilsson
Το ωάριο

Η εκπληκτική ιστορία του κορσέ από την αρχαία Ελλάδα. Πότε τον φορούσαν ακόμη και οι άνδρες και γιατί απαγορεύθηκε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να γίνουν όπλα



Ο κορσές κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ιματισμού. Ενώ οι τάσεις της μόδας εξελίσσονται, ο κορσές παραμένει πάντα χρηστικός. Οι γυναίκες τον χρησιμοποιούν για να τονίσουν την θηλυκότητα τους, ενώ υπάρχουν και εκείνες που προτιμούν την πατροπαράδοτη χρήση του, που δεν είναι άλλη από την αλλαγή στο σχήμα του σώματος. Κυρίες που ήθελαν, «έντονη μέση», τον φορούσαν από την ηλικία των 15 και τον έβγαζαν την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Έχει χρησιμοποιηθεί και από μια μερίδα ανδρών, για ιατρικούς λόγους. Βοηθούσε πολύ στην στήριξη της πλάτης.
Η παρατεταμένη χρήση, είχε ως αποτέλεσμα να κλονίζεται ακόμα και η υγεία των γυναικών. Αναπνευστικά προβλήματα, σπασμένα πλευρά από την πολλή πίεση, δυσκοιλιότητα, συρρίκνωση του σώματος ήταν κάποια από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα.
Ως ένδυμα έγινε γνωστό, μέσα από την Ευρώπη του 16ου αιώνα, ενώ η δημοτικότητα του απογειώθηκε κατά την βικτωριανή περίοδο. Η αρχαιότερη εικόνα γυναίκας με κορσέ, πιστεύεται ότι είναι η μινωική θεά των όφεων, που χρονολογείται από το 1600 π.Χ.

Η μινωική θεά των όφεων, φορά κορσέ με τον οποίο τονίζεται το ακάλυπτο σημείο του σώματός της. Είναι από τις σπάνιες φορές που χρησιμοποιείται ως ένδυμα, ίσως και η μοναδική εκείνης της περιόδου. Η χρήση του ήταν αποκλειστικά ως εσωρούχου.
Γιατί τον ονόμασαν «κορσέ»

Γιατί έχετε έξαρση στις αλλεργίες σας τελευταία

αλλεργίες

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει συνάχι, φτέρνισμα και κατακόκκινα μάτια από τον ερεθισμό και τα δάκρυα που προκαλούν τα αυξημένα αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες.


Δείτε τρεις λόγους που μάλλον δεν φανταζόσασταν ότι επιδεινώνουν τις αλλεργίες σας:

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΓΑΝΤΟΣΩΜΟΙ PRE-ADAMITES ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΗΤΡΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για pre-human gods

Τα χρειάστηκαν Ρώσοι και Αμερικανοί στην Ανταρκτική και αποστέλλουν νέες ενισχύσεις στις δυνάμεις τους που βρίσκονται εκεί..
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΓΑΝΤΟΣΩΜΟΙ PRE-ADAMITES ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΗΤΡΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Το Συμβούλιο της Ανδρομέδας ζήτησε από τους Ρώσους και τους Αμερικανούς να τους εξοντώσουν όλους!
Οι Pre-Adamites είχαν επιτεθεί στον Άρη και τον κατέστρεψαν και κατόπιν ήλθαν στην Γη. Είναι εχθροί και των ανθρώπων και των ερπετοειδών και αρέσκονται να τρώνε και τα δύο είδη!
Για το εξωγήινο αυτό είδος, πρώτος προέβη σε αποκαλύψεις ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης του Μυστικού Διαστημικού Προγράμματος Corey Goode, ο οποίος επισκέφτηκε την Ανταρκτική:

ΤΟ 12ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ (Μ-31) ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για 51.Underwater bases, Andromeda Council, Keck Observ, Stasis Chambers, Jump Portals, Consciousness



Επιστήμονες της NASA κρυβόμενοι πίσω από ψευδώνυμα αποκαλύπτουν:
ΤΟ 12ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ (Μ-31) ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ
Δόθηκε προθεσμία 4 ετών στις θετικές παρατάξεις του Μυστικού Διαστημικού Προγράμματος (SSP) να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στο ηλιακό σύστημα, η οποία έληξε τώρα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα και ανέλαβε την κατάσταση το 12μελές Συμβούλιο.
Διέταξαν πλήρη αποκλεισμό του ηλιακού συστήματος το οποίο ξεκαθάρισαν πλήρως από τις δυνάμεις της Cabal και των συμμάχων της και - όσον αφορά τις θετικές παρατάξεις του ΜΔΠ - τις διέταξαν να επιστρέψουν στις βάσεις τους στην Γη.
Μόνον οι δύο δορυφορικοί σταθμοί της Δορυφορικής Κυβέρνησης παραμένουν στο διάστημα, καθώς και ο ΔΔΣ.

ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ"!


Άγνωστο σκάφος επιτέθηκε και κατέρριψε τον περίφημο δορυφόρο και ακολούθως εξαφανίστηκε στο διάστημα..
ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ"!
Πριν από δύο ημέρες ο μυστικός server των Wikileaks ανέβασε μια τεράστια ποσότητα δεδομένων που προέρχονταν από άγνωστη πηγή, με πληροφορίες που σχετίζονται με τον θρυλικό δορυφόρο "Black Knight".
Ακριβώς χθες, ένας hacker ανέβασε στο Youtube ένα βίντεο που περιέχει πλάνα από την κατάρριψη του "Black Knight". Σύμφωνα με τα έγγραφα των Wikileaks καταρρίφθηκε με δέσμη αντι-ύλης από άγνωστο σκάφος, χωρίς να διευκρινίζεται ποιοι έδωσαν την εντολή καταστροφής του δορυφόρου και από που προερχόταν το σκάφος.
. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε μια αναλαμπή του σκάφους που διενήργησε την επίθεση.

Ένα Ρώσος Γιατρός Μας Δείχνει Την Απόλυτη Θεραπεία Στα Προβλήματα Της Όρασης!


Η όραση μας είναι μία από τις 5 κύριες αισθήσεις των ανθρώπινων όντων. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι «Αν δεν βλέπουν, δεν ακούν» και αυτό είναι αλήθεια. Όσοι έχουν χάσει την όρασή τους ή την έχουν χάσει εν μέρει μπορούν να το επιβεβαιώσουν, αλλά και αυτοί που έχουν γεννηθεί τυφλοί.


Για την προετοιμασία αυτής της φυσικής θεραπείας που σας προσφέρουμε, θα πρέπει να έχετε τζελ Aloe Vera, φυσικό μέλι, ξηρούς καρπούς και λεμόνια!

Ρίξτε μια ματιά στη συνταγή:

  • 100 γρ. τζελ Aloe Vera 
  • 300 γρ. φυσικού μελιού
  • 500 γρ. κομμένα καρύδια
  • 4 λεμόνια (χυμό λεμονιού)

Γι’ ακόμα μία φορά στην κορυφή του κόσμου Πετρούνιας! Ευχές από την πολιτική ηγεσία (video)

Στην κορυφή του κόσμου και για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη διοργάνωση βρίσκεται από σήμερα ο χρυσός πρωταθλητής μας στην ενόργανη, Λευτέρης Πετρούνιας, λίγους μήνες μάλιστα μετά την κορυφαία μέχρι στιγμής επιτυχία του που δεν είναι άλλη από το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 
Με ένα άψογα εκτελεσμένο πρόγραμμα που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30 με το οποίο συγκέντρωσε 15,466 βαθμούς, ο Λευτέρης της Ελλάδας, κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017”, που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Η μεγάλη φόρμα στην οποία βρίσκεται ο πρωταθλητής μας σε αυτό το παγκόσμιο, είχε φανεί από τον προκριματικό της Πέμπτης, όταν είχε περάσει τρίτος στον τελικό των κρίκων. Μάλιστα σήμερα πραγματοποίησε και καταπληκτική έξοδο σε αντίθεση με τον αγώνα της Πέμπτης που του είχε στερήσει την πρωτιά  ένα λάθος στην προσγείωση, με αποτέλεσμα να μην αφήσει πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του.
Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο προστίθεται στην πλούσια συλλογή του Πετρούνια που περιλαμβάνει ακόμα ένα χρυσό σε ολυμπιακούς, δύο χρυσά και ένα αργυρό σε ευρωπαϊκούς και ένα χρυσό σε μεσογειακούς αγώνες.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το άψογο πρόγραμμα που εκτέλεσε ο πρωταθλητής μας υπό τους ήχους του «Ζορμπά».

ΓΗΙΝΟΙ-ΕΣΩΓΗΙΝΟΙ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΗΙΝΟΙ-ΕΣΩΓΗΙΝΟΙ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ
Προβληματισμοί….
Πιθανόν μια εξωγήινη νοημοσύνη ίσως να είναι ορθολογική και να έχει μια ιδέα των κινδύνων και των ωφελειών… που θα αντιμετωπίσει.
Η εκστρατεία για άλλους Πλανήτες θα είναι για έρευνα ή για επιβίωση και μετεγκατάσταση σε καινούριο πλανήτη;
Θα ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για τον κάθε εξωγήινο πολιτισμό που θα μπορούσε να ξεκινήσει μια οποιαδήποτε επίθεση και να επιτεθεί στο σπίτι (έδρα) της Γαίας.
Εάν κάποιοι εξωγήινοι μας είχαν ανακαλύψει και ήταν του χεριού τους… θα μας είχαν ήδη καταλάβει κανονικά και θα μας έλεγχαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Γιατί να το βασανίζουν το πράμα… δεν υπάρχει λόγος.
Αλλά γιατί να θέλει να μεταφερθεί κάποιος ή κάποιοι εξωγήινοι κόσμοι εδώ στη Γαία… θα πρέπει να είναι χημικά στην ίδια συχνότητα με εμάς και να μπορούν να προσαρμοστούν χωρίς να κινδυνεύουν.
Επίσης πόσοι θα είναι αυτοί… δηλαδή χιλιάδες.
Δηλαδή… εμείς εάν στείλουμε διαστημόπλοια σε άλλους Πλανήτες… πόσους θα στείλουμε… εκτός εάν μπορούμε και βρούμε τον τρόπο κι έχουμε και τα μέσα… αλλά προχωρώντας στο άγνωστο υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να εξαφανιστούμε ή να χαθούμε.
Σίγουρα η συλλογή πληροφοριών… σχετικά με ένα άλλο πολιτισμό σε διαστρικές αποστάσεις ήταν και θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και γεμάτη αβεβαιότητα.
Ακριβώς λόγω της πεπερασμένης ταχύτητας του φωτός, που διαρκεί πολλά χρόνια για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (πληροφορίες) και να ταξιδεύει τις τεράστιες διαστρικές αποστάσεις που χωρίζουν τα πλανητικά μας συστήματα.
Έτσι οι όποιες πληροφορίες που θα συλλέγονται είναι πολύ πιθανό να ξεπεραστούν από τη στιγμή που ο πολιτισμός της επίθεσης… φτάνει στο πολιτισμό-στόχο.
Αν δηλαδή… ο Γαλαξίας μας περιέχει εκατομμύριο τυχαία κατανεμημένους εξωγήινους πολιτισμούς… τότε η μέση ελάχιστη απόσταση που χωρίζει τον ένα πολιτισμό… από την άλλον είναι περίπου ~ 200 έτη φωτός.
Αυτό όμως δημιουργεί μια καθυστέρηση στην νοημοσύνη… τουλάχιστον 400 έτη… επειδή ακριβώς παίρνει 200 έτη για να λάβει τα όποια σήματα από τον πολιτισμό στόχο… και να φθάσει στον πολιτισμό επίθεσης και άλλα 200 χρόνια ή περισσότερο για που θα ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός (…που δεν νομίζω αυτά είναι προβλήματα του ανθρωπίνου πολιτισμού)… οι όποιοι εξωγήινοι για να διανύσουν τις αχανείς εκτάσεις του διαστήματος… στον πολιτισμό-στόχο.

Οστεοπόρωση: Για ποιους ένα κάταγμα είναι θανατηφόρο – Τι να κάνετε αν δεν πίνετε γάλα

οστεοπόρωση

Οι άνδρες παθαίνουν πολύ πιο σπάνια κάταγμα, λόγω οστερόπωσης, από ό,τι οι γυναίκες, όμως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν μετά από αυτό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η οστεοπόρωση εξασθενεί και κάνει πιο εύθραυστα τα οστά, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος κατάγματος. Αν και η προσοχή έχει παραδοσιακά στραφεί κυρίως στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, η νέα μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος μπορεί να αποβεί πιο θανάσιμος στους άνδρες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ορθοπαιδικής 'Αλαν Ζανγκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών Χειρουργών, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί με οστεοπόρωση, εκ των οποίων το 87% γυναίκες και το 13% άνδρες.
Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες με οστεόπωρση έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο για ένα πρώτο κάταγμα σε σχέση με τους άνδρες. Όμως, ο κίνδυνος των γυναικών για ένα επόμενο κάταγμα, μέσα στην επόμενη τριετία, από τότε που συνέβη το πρώτο, είναι ελαφρώς μικρότερη από τον αντίστοιχο κίνδυνο των ανδρών.
Από την άλλη, οι άνδρες με οστεοπόρωση αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου μέσα σε ένα έτος από σχεδόν κάθε είδος κατάγματος (18,7%), σε σχέση με τις γυναίκες (12,9%). Εξάλλου, οι άνδρες που χειρουργήθηκαν για ένα πρώτο κάταγμα, είναι πιθανότερο να πάθουν ένα δεύτερο μέσα στην επόμενη τριετία.
Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οστεοπόρωση: Από πού θα πάρετε ασβέστιο αν δεν πίνετε γάλα

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΣΟ «ΗΛΙΘΙΟΥΣ» (Βίντεο)

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Ό,τι δεν κατάφεραν οι πρόγονοι μας στην πολιορκία της Βιέννης, θα το καταφέρουμε εμείς σήμερα χωρίς πόλεμο αλλά με την δυναμικότητα και την υπεργεννητικότητα μας την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι γεράζουν όλο και περισσότερο.       Cem Özdemir  
Δημοσιεύτηκε το 1998 στο περιοδικό Focus.  
Κάποιοι πολιτικοί στην Γερμανία κυρίως τουρκικής αλλά και κουρδικής καταγωγής δεν διστάζουν να μιλήσουν δημόσια με τα χειρότερα λόγια για τους εντόπιους Γερμανούς γεγονός που δείχνει πόσο απαξιωτικά αισθάνονται για αυτούς που στην χώρα τους φιλοξενούν, και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της απαξίωσης αλλά και το υποκρυπτόμενο μίσος που νιώθουν οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης για τους ίδιους τους Ευρωπαίους. Φυσικά αν τα έλεγαν αυτά στην ίδια τους την χώρα για το δικό τους καθεστώς θα τους είχαν καθαρίσει από την πρώτη στιγμή.

Γερμαναράδες πάρτε δρόμο από την Γερμανία         Ali Ertan Toprak 
Μπορούμε να σας πνίξουμε μόνο και με το… φτύσιμο μας      Aydan Ozeguz
Γερμανία να πας στο διάβολο       Aygul Ozkan
Η RAF(Rote Armee Fraktion) δεν ήταν τρομοκρατική οργάνωση   Cansel Kiziltepe
Αν δεν μπορέσουμε να εκλέξουμε τους δικούς μας θα βγούμε στους δρόμους ενάντιων σας   Cem Ozdemir
Παίρνουμε την δύναμη μας από τις πολεμικές εμπλοκές που έχουμε (κουρδικό, Συρία και λοιπά)  Cemile Giosouf
Εσείς οι «πατάτες» θα πρέπει να πάρετε δρόμο από την Γερμανία    Ekin Deligoz 
Μην μας χαρακτηρίζετε εμάς αρπακτικά ενώ εσείς είστε αθώα περιστέρια, για το καλό σας να πάρετε δρόμο    GulistanYuksel
Γερμαναράδες εσείς απλά σκυλιά    Lale Akgun 

Διάλογος Επικούρειου και Στωικού, προβληματίζει τους θεούς (Από το έργο Ζευς τραγωδός) – Λουκιανός



Στην αγορά της Αθήνας οι συζητήσεις ήταν το συνηθισμένο και καθημερινό φαινόμενο. Ο καθένας μπορούσε να πει το κοντό του και το μακρύ του, χωρίς τους περιορισμούς και τους κανονισμούς που ίσχυαν στην Εκκλησία του Δήμου. Πολύ συχνά οι συζητήσεις κατέληγαν σε λογομαχίες και καμιά φορά σε χειροδικίες. Δεν ήταν σπάνιες και οι συζητήσεις με θέματα θεωρητικά και υπερβατικά, όπως για παράδειγμα αν υπάρχουν ή όχι θεοί. Έναν τέτοιο διάλογο μεταξύ δύο φιλοσόφων αναφέρει ο Λουκιανός στο έργο του Ζευς τραγωδός.
Το εύρημα του Λουκιανού είναι πως τον διάλογο τον παρακολουθούμε από τη σκοπιά των θεών, που συγκεντρώθηκαν με πρόσκληση του Δία, ο οποίος αποφάσισε να συγκαλέσει «Γενική Συνέλευση» των Θεών, όταν ο Ερμής τον πληροφόρησε πως την επομένη ο επικούρειος Δάμις και ο στωικός Τιμοκλής θα συζητούσαν στην Ποικίλη Στοά για το αν υπάρχουν ή όχι οι θεοί. Ο Δίας θορυβήθηκε πολύ, γιατί αν επικρατούσε η δεύτερη άποψη, υπήρχε κίνδυνος να σταματήσει η ανέγερση ναών και η προσφορά θυσιών.

Ο Λουκιανός βάζει τους θεούς να συμπεριφέρονται σαν τους Αθηναίους πολίτες στην Πνύκα, με προσφωνήσεις του τύπου «άνδρες θεοί» και εισαγωγές όπως «άκουε, σίγα, μη τάραττε», με αντεγκλήσεις και φωνές. Ο Μωμος, που εκπροσωπούσε το πνεύμα της αντιλογίας και της αμφισβήτησης, ουσιαστικά υποστήριζε τον Επικούρειο, ενώ ο άξεστος και καθόλου εύστροφος Ηρακλής, που δεν ανεχόταν φλυαρίες και λόγια, πρότεινε να ματαιώσει τη συζήτηση, κατεβαίνοντας στην Αθήνα και γκρεμίζοντας την Ποικίλη Στοά. Ο Δίας όμως απέρριψε την πρότασή του και του έβαλε πάγο.

Τελικά ο διάλογος έγινε. Από την αρχή καταλαβαίνουμε πως ο σκεπτικιστής Λουκιανός ευνοεί τον Επικούρειο και αντιπαθεί τον Στωικό φιλόσοφο. Παρ’ όλη όμως τη μεροληψία του αυτή, τα επιχειρήματα, που βάζει στο στόμα του υπερασπιστή των θεών, δεν είναι δικά του αλλά τα έχει πάρει από το οπλοστάσιο των απανταχού της γης και πάσης εποχής απολογητών της θρησκείας. Ούτε είναι δικές του επινοήσεις οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και τα αναθέματα, που αφθονούν στα λεγόμενα του Στωικού. Παντού -και πάντα, οι πάσης φύσεως φανατικοί, οι κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας, αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τους αντιρρησίες της αλήθειας αυτής με μειωτικούς χαρακτηρισμούς και συχνά με απειλές.

Όχι Fake News, αλλά F@ck the News – Όταν τα μίντια παίζουν με την νοημοσύνη μας!





Η πρώτη viral είδηση της ημέρας: Ο Τραμπ δεν έκανε χειραψία με την Μέρκελ! Και οι πολίτες -διαιρεμένοι ως συνήθως- οι μισοί να τον αποκαλούν με κάποιο όνομα του ζωικού βασιλείου, οι δε άλλοι μισοί να λένε μπράβο του!

Κι όπως λένε και στο χωριό μου στη Μακρινίτσα… this is all bullshit! Και όπως λέμε πάντα, είναι χειρότερο να λες τη μισή αλήθεια από ένα ολόκληρο ψέμα!
Τι συνέβη στην πραγματικότητα. Όλα πήγαιναν καλά, ο Τραμπ υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά, αλλά χωρίς τα γνωστά Ομπαμικά φιλιά την Μέρκελ, παρόλο που κάποιοι περίμεναν κάποιο ιδιαίτερο σόου εκ μέρους του. Έκαναν τις δηλώσεις τους, έκαναν τις πολιτικές τους από την ξεχωριστή θέση ισχύος του καθενός και μετά πέρασαν στο οβάλ γραφείο:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα