Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τι ζήτησε ο Τραμπ που θα φέρει τα πάνω-κάτω στον πλανήτη

Μόνο στο el.gr: Τι ζήτησε ο Τραμπ που θα φέρει τα πάνω-κάτω στον πλανήτη

Όπως μεταδίδεται από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον μυστικό πληροφοριοδότη διαστημικών προγραμμάτων, Corey Goode, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και εκλεκτός της Παλαιάς Τάξης, Ντόναλντ Τραμπ, εξέδωσε ένα άκρως εμπιστευτικό μνημόνιο, λίγο μετά την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου, διατάσσοντας την κυκλοφορία απόρρητης συλλογής πατεντών που αφορούν την αντιγήρανση και την υγεία μαζί με τεχνολογίες ελεύθερης ενέργειας.
Εν ολίγοις, όπως πάλι ο Λιακόπουλος αποκάλυψε, η δεξιόστροφη Παλαιά Τάξη, πίσω από την οποία βρίσκεται η Μαύρη Αδελφότητα, στο πλαίσιο αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού και κόντρα στα σχέδια μείωσής του από την Νέα Τάξη της Λευκής Αδελφότητας, δίνει στον κόσμο θεραπείες επιβράδυνσης της γήρανσης και αύξησης του προσδόκιμου ζωής.

Θα αρχίσεις να παρατηρείς τις ευκαιρίες που κρύβονται ακόμα και στην κατάσταση που ήδη βρίσκεσαι.



Η λέξη-κλειδί για τις περιόδους κρίσης είναι η εστίαση. Να εστιάζεις ξανά και ξανά την προσοχή σου σε αυτά που είναι σημαντικά για σένα. Να ψάχνεις κάθε μέρα πράγματα που σου δίνουν χαρά. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως μια βόλτα, μια συζήτηση στο τηλέφωνο με ένα θετικό φίλο, ένα χαλαρωτικό μπάνιο· κάν’ το! Επίσης εστίασε την προσοχή σου με αποφασιστικότητα και θάρρος στα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία για σένα, σε αυτά που συμφωνούν με τους στόχους σου. Άκου την προσωπική σου διαίσθηση και ακολούθησέ την.
Καθώς επανακτάς την αυτοεκτίμησή σου, καθώς νιώθεις ξανά την προσωπική σου αξία και μειώνεις τους φόβους σου, θα αρχίσεις να παρατηρείς τις ευκαιρίες που κρύβονται ακόμα και στην κατάσταση που ήδη βρίσκεσαι. Όταν νιώθουμε να μας επιβάλλεται κάποια αλλαγή, συχνά γινόμαστε πολύ πεισματάρηδες. Ασφαλώς πρέπει να κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες για να βεβαιωνόμαστε ότι δε μας εξαναγκάζουν σε πράγματα που είναι εναντίον των συμφερόντων μας, αλλά επίσης πάντα βοηθάει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τυχόν ευκαιρίες που θα προσφέρει αυτή η αλλαγή.
Αν και στην αρχή μπορεί να μην το πιστεύεις, να είσαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο η αλλαγή να είναι προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο, και τελικά να βγεις κερδισμένος σε σχέση με πριν. Για παράδειγμα, μπορεί να έχασες τη δουλειά σου λόγω περιορισμού των θέσεων εργασίας, αλλά έτσι ίσως να μη χρειάζεται πια να κάνεις μια δουλειά που μισείς. Μπορεί αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζεις δυσκολίες σχετικά με τα δικαιώματά σου ως άτομο, ως καταναλωτής, ως ενοικιαστής ή ως υπάλληλος. Ωστόσο πιθανόν να καταλήξεις να έχεις περισσότερα δικαιώματα από αυτά είχες προηγουμένως. Αφού αποδεχτείς αυτά τα ενδεχόμενα, άρχισε να εξετάζεις πώς θα ήθελες να εξελιχθούν τα πράγματα. 

Ιδού η Ιθάκη

Η Αθηνά δείχνει στον Οδυσσέα την Ιθάκη, του Jan Styka

Ο Οδυσσέας, που ξύπνησε στην πατρίδα του χωρίς να το γνωρίζει, μη αναγωρίζοντας τη θεά Αθηνά, που με θωριά βοσκόπουλου στέκεται μπροστά του, πέφτει στα γόνατα κι αρχίζει τα παρακάλια:
«Μια και σε αντάμωσα, καλόπαιδο, στα μέρη ετούτα πρώτο,
γεια και χαρά σου!. ......
Είμαι ικέτης σου, τα γόνατά σου πιάνω.
Κι ακόμα αυτό σωστά μολόγα μου, να ξέρω, σε ποια χώρα,
σε ποιους ανθρώπους τώρα βρέθηκα; ποιοι ζουν σ΄ αυτά τα μέρη;»

Η Ιθάκη .
Την Παλλάδα της Ιθάκης ξεναγό ο ποιητής την κάνει.
Αυτή μας περιγράφει τι παράγουν τα τραχιά της τα χώματα, που διόλου φτωχιά δεν την κάνουν, αφού εργατικός, φιλόπονος είναι όλος ο πληθυσμός της.
« Τραχιά είναι αλήθεια η γη της, άλογα δεν τρέχουν εδώ πέρα,
μα κι αν δεν είναι τόσο απλόχωρη, τη φτώχια δεν την ξέρει·
βγάζει μαθές το στάρι αμέτρητο και το κρασί περίσσιο,
τι και οι βροχές και η δρόσο αδιάκοπα το χώμα της νοτίζουν.
Γίδια και βόδια έχουν βοσκότοπους καλούς, και δέντρα μύρια
προκόβουν, και πηγές αστέρευτες ποτίζουν τα κοπάδια.
γι΄ αυτό κι η Ιθάκη, ξένε, ακούστηκεν ως και στης Τροίας τα μέρη,
που από τη χώρα αλάργα βρίσκεται των Αχαιών, ως λένε.»
Η άμετρη χαρά δεν τον παρασύρει να φανερωθεί, μια που η πονηριά του, η έμφυτη, την ξεπερνά σε δύναμη, ως η δεύτερή του φύση:
«Στα λόγια τούτα ο θείος, πολύπαθος ξανάσανε Οδυσσέας
όλο χαρά, απ΄ του βροντοσκούταρου του Δία τη θυγατέρα,
μα την αλήθεια δε μολόγησε, μόν΄ πήρε πίσω ό,τι είχε
να πει, τι πάντα ο νους του δούλευε με πονηριά στα στήθη».
Μπορεί να τράβηξε πολλά, στη γη του να πατήσει, όμως δεν έχασε τη μαστοριά να πλάθει ιστορίες, άμα αυτές όφελος του χαρίζουν.

Ζώντας λίγο πρὸ τοῦ τέλους…

Ζώντας λίγο πρὸ τοῦ τέλους...

Προετοιμαζόμεθα γιὰ τὴν καινούργια ἀρχή…
…ποὺ ὅμως, ὅπως κάθε ἀρχή, θὰ περάσῃ μέσα ἀπὸ ἕνα ὀδυνηρότατον τέλος!
Ὅλοι μας, μὰ ὅλοι μας, γνωρίζουμε μέσα μας πὼς κάτι μεγάλο, δυσάρεστο μὰ καὶ σημαντικὸ ἔρχεται.
Κάτι ποὺ θὰ μᾶς ὑποχρεώσῃ νὰ ἀλλάξουμε τὶς ὀπτικές μας, τὴν στάσιν ζωῆς μας καὶ τὶς προτεραιότητές μας.
Κάτι ποὺ θὰ μᾶς ὁδηγήση μέσα ἀπὸ τὰ μονοπάτια τοῦ θανάτου στὴν Ζωή!!!
Οὐδέποτε μάθαμε τὸ τὶ σημαίνει, ἐπακριβῶς, ἡ ἔνοια τῆς Ζωῆς, ἐφ΄ ὅσον πάντα διαβιούσαμε ὑπὸ καθεστὼς ἀγνοίας, λήθης καὶ δουλείας. Γιὰ αὐτὸν ἀκριβῶς τὸν λόγο καὶ δὲν μποροῦμε σήμερα νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς ἡ «Πύλη» ποὺ θὰ …«διαβοῦμε» θὰ εἶναι αὐτὴ ποὺ θὰ μᾶς ὁδηγήση ἐκεῖ ποὺ πράγματι χρειαζόμεθα.
Μὰ ὅταν ἀγνοῇς τὸ πέρας τῆς διαδρομῆς, προσκολλᾶσαι ἐπάνω σὲ αὐτὸ ποὺ ἔχεις ἤδη, ὅσο κι ἐὰν εἶναι σκληρό, τραχὺ καὶ ἀπάνθρωπο, ἀπὸ φόβο κι ἀγωνία γιὰ τὸ ἄγνωστον.

O ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΓΟΡΓΟΝΑ



Μια φορά και ένα καιρό, σε μια βραχονησίδα  ζούσε ένας φαροφύλακας. Ο μπάρμπα Λάμπρος, έτσι τον έλεγαν. Τον είχαν στείλει εκεί  να φροντίζει τον φάρο, ώστε να σηματοδοτεί την ύπαρξη του βράχου και τα πλοία  να μην  κινδυνεύουν. Το απογευματάκι συνήθιζε να κάθεται σε ένα ψηλό βράχο και να διαβάζει ιστορίες, από τα βιβλία που είχε πάντα μαζί του. Του άρεσε μάλιστα να διαβάζει φωναχτά, ίσως για να ακούει την φωνή του και να μην νοιώθει μόνος. Όταν διάβαζε άκουγε πολλές φορές ένα πλατσούρισμα μέσα στην θάλασσα, σκεφτόταν ότι θα είναι καμιά φώκια που κάνει βόλτες εκεί κοντά ή κανένα μεγαλόσωμο ψάρι και ποτέ δεν έδινε σημασία.

Ένα απόγευμα διάβαζε τον μαγεμένο πρίγκιπα, ένα παραμυθάκι που του άρεσε πολύ, όμως είχε λίγο πονοκέφαλο και σε κάποια στιγμή σταμάτησε να διαβάζει δυνατά. Γιατί σταμάτησες να διαβάζεις; ακούστηκε μια γλυκιά φωνή. Ο φαροφύλακας ξαφνιάστηκε, μήπως τρελάθηκα είπε και σταυροκοπήθηκε. Μα η φωνή ακούστηκε πάλι, συνέχισε σε παρακαλώ θέλω να ακούσω τι έγινε παρακάτω. Τότε σηκώθηκε και κοίταξε γύρω στο νησί μα δεν είδε κανέναν. Που κοιτάς; εδώ  είμαι στην θάλασσα, του είπε η φωνή.  Γύρισε τότε σαστισμένος και την είδε, ήταν μια όμορφη κοπέλα με ξανθά μαλλιά μέσα στην θάλασσα. Τι γυρεύεις κορίτσι μου μέσα στο νερό; πως έφτασες μέχρι εδώ; είπε γεμάτος απορία. Μα το σπίτι μου είναι εδώ μέσα στην θάλασσα.  Ο φαροφύλακας δεν καταλάβαινε τι έλεγε η κοπέλα. Τότε εκείνη που  είχε καταλάβει τις απορίες του, τον πλησίασε και του είπε, είμαι γοργόνα εδώ μένω μέσα στην θάλασσα. Φυσικά ο μπάρμπα Λάμπρος δεν την πίστεψε και γέλασε λίγο ειρωνικά, αλλά δεν πρόλαβε καλά καλά να μιλήσει και η μικρή γοργόνα έκανε μια βουτιά επιδεικνύοντας την ουρά της. Για λίγα λεπτά επικράτησε σιωπή, η γοργονίτσα περίμενε να δει αν την αποδεχτεί έτσι όπως είναι. Αφού πέρασε το πρώτο σοκ από την έκπληξη, άρχισε να της μιλάει ο Φαροφύλακας. Συγνώμη για την έκπληξή μου, αλλά νόμιζα πως δεν υπάρχουν γοργόνες. Άκουγα συνέχισε να λέει ο μπάρμπα Λάμπρος, τους ναυτικούς που έλεγαν διάφορες ιστορίες, αλλά νόμιζα ότι πως ήταν πλάσματα της φαντασίας τους και τα έλεγαν για να εντυπωσιάσουν εμάς.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ… ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ… ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ


Άρθρο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική- Παιδοψυχιατρική Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών


-Αν σε ρώταγα τι σημαίνει για σένα το Αν ως έννοια, τι θα μου απαντούσες;
– Σημαίνει όλα εκείνα που δεν τόλμησα, όλα όσα ονειρεύτηκα και προσπέρασα.
– ΑΝ λοιπόν αλλάξουμε το σκηνικό, ποιος σε σταματά;
– Κανείς και τίποτα πια… ΝΑ ονειρευτώ… ΝΑ τολμήσω… ΝΑ κινηθώ… ΝΑ ζήσω.
Αυτό ΝΑ σκέφτεσαι τώρα που το πήρα απόφαση. Κανείς και τίποτα πια δεν με σταματά.
Η ζωή του ΑΝ είχε τους λόγους της. Λειτούργησε για να καλύψει τα ακάλυπτα, τους ευσεβείς εκείνους πόθους που ποτέ δεν διεκδίκησα, τα όνειρα που ενίοτε με ξεπερνούσαν, τις επιθυμίες που εναγωνίως έψαχναν τρόπο εκπλήρωσης, τους φόβους που ποτέ δεν ξόρκιζα.
Η πίστα του ΑΝ βρίσκεται πάντα εκεί, είναι όμως η πρώτη δοκιμασία που σου επιτρέπει να περάσεις στην επόμενη.
Κάπως έτσι λειτούργησε σ’ εμένα και πέρασε ανεπιστρεπτί και μαζί μ’ αυτή και η δήθεν αδυναμία μου.
Τόσα μικρά ασήμαντα Αν μαζεμένα.
Αν ήμουν εκεί;… Πλησίασα αρκετές φορές για να φτάσω στο εκεί.
Αν συνέβαινε αυτό;… Για να συμβεί αυτό, χρειαζόταν να προηγηθεί το άλλο…
Κι απ’ την άλλη… τόσα μικρά σημαντικά Αν μαζεμένα.
ΑΝ τα καταφέρω…
ΑΝ επιλέξεις…
ΑΝ δεν υπήρχε το πλαίσιο;
ΑΝ μου είχες μιλήσει…
ΑΝ σε είχα ακούσει;…
ΑΝ δεν κρυβόσουν;…
ΑΝ σου είχα πει την αλήθεια;
ΑΝ γνώριζες την αλήθεια…
ΑΝ τολμούσες;…
ΑΝ προσπαθήσω…
ΑΝ σε διεκδικήσω;
ΑΝ… σ’ αγαπώ;
Γνωρίζω για Εσένα μόνο, ότι έχουμε τα ίδια διλήμματα.
Στο ΑΝ πλέον δε διστάζω… μπορώ να νιώσω τη σημαντικότητα της επιθυμίας μου.

ΤΟ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ



Άρθρο: Άννα Ζανιδάκη
Συγγραφέας
Επιμέλεια: Στέλλα Πυρένη
Φιλόλογος


Η συνείδησή μας πάμπολλες φορές δρα, αντιδρά, επεξεργάζεται, προβληματίζεται καθώς και απαξιώνει ή υπερεκτιμά διάφορες καταστάσεις, γεγονότα, ακόμα και άτομα.

Πρέπει να φανούμε δυνατοί, άξιοί της να σταθμούμε τα υπέρ και τα κατά κάποιου ατόμου ή κατάστασης, να καταφέρουμε να αναλογιστούμε συνθήκες, καταστάσεις που επιφέρουν αυτά τα αποτελέσματα και με καθαρό μυαλό και συναίσθηση του τι μας γίνεται να σταθούμε αμερόληπτοι και να κινήσουμε για το μακρύ, το μεγάλο ταξίδι των διαπραγματεύσεων και των συνειδητών απαλλαγών μας και επιλογών μας συνάμα.

Κι όντως έρχεται η ώρα εκείνη, η στιγμή που τραντάζεται το είναι μας, που συθέμελα ταράζεται όλη μας η υπόσταση, αν και εφόσον σταθούμε τυχεροί και αντιληφθούμε τον όλεθρο και την καταστροφή στην οποία οδεύαμε και πως, άσχετα με το τι μας έλεγαν ή μας προέτρεπαν οι άλλοι, εμείς κινούσαμε τα δικά μας νήματα, απεγκλωβισμένα από τις δικές μας μεν ηττοπάθειες, αλλά εναρμονισμένα και εφαπτόμενα με τις πτυχές του χαρακτήρα των άλλων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα