Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΗΣ Ο ΜΙΣΤΕΡ «PLAYBOY»


Xιου Χέφνερ. Όνομα παγκόσμιο. Πιο γνωστό και από το δημιούργημά του, Playboy, το περιοδικό μονάχα για άνδρες. Δαιμόνιος επιχειρηματίας, έφτιαξε περισσότερο ένα brandname παρά ένα έντυπο και του έδωσε και κατάλαβε. Με τα μανούλια του, τα κουνελάκια του. Κανονική αυτοκρατορία από καζίνο μέχρι κέντρα, οι επιχειρήσεις που στήθηκαν από τον ίδιον εκμεταλλευόμενος την αναγνωρισιμότητα και την ιδιαιτερότητα του ήδη ηλικίας 64 χρόνων περιοδικού Playboy.
Τη ξεφτύλα, όμως, την έχει στο αίμα του ο μίστερ «Playboy». Ήθελε πάντα ο αρχικούνελος να φωτογραφίζεται, να χαμουρεύεται με τις πιτσιρίκες που τις είχε εσώκλειστες στην έπαυλή του, τηνπιο πανάκριβη στο Λος Άντζελες.
Πιθανόν να παίζουν υπερβολές για όλα όσα λέγονταν, τα όργια, τα ναρκωτικά, τις ανωμαλίες με πρωταγωνιστή τον ίδιον και τα κορίτσια «του». Γιατί, όμως, ο ίδιος έδινε τροφή σε τέτοια... αποκαλυπτικά ρεπορτάζ; Μήπως οι αναγνώστες του περιοδικού και οι πελάτες στις μπίζνες του τον ήθελαν τόσο καραγκιόζη; Χειρώτερο κλόουν και από τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι. Κάνε, κύριε, ό,τι γουστάρεις αλλά μακριά από τις κάμερες.
Όχι! Στα 85 του, ο Hugh Hefner έκανε πρόταση γάμου στην 25χρονη Κρύσταλ Χάρις, ένα από τα κουνελάκια του, κι αυτή ξέσπασε σε κλάματα από την απέραντη ευτυχία της. Ο γάμος έγινε, γρήγορα η κυρία τον έκλασε, και αργότερα επέστρεψε στην αγκαλιά του, αφού το κορίτσι έπαθε μια περίεργη, μια σπάνια αρρώστια που δεν θεραπεύεται.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ... ΜΑΛΑΚΑΣ!


Αυνανισμός. Τεράστιο και ζωντανό κεφάλαιο της ανθρώπινης Ιστορίας, όχι μόνον του δίποδου. Και τα ζώα, πολλά ζώα αυτοϊκανοποιούνται.
Αφού δεν έχουν χέρια, το κάνουν με τα πόδια, με την ουρά, με τη γλώσσα. Τρίψιμο θέλει η δουλειά και όπως γίνει, τα πουλιά τρίβονται σ’ ενα χορταράκι, σ’ ένα κλαδάκι.

Ο αρχαίος θεός των Αιγυπτίων, ο δημιουργός του Σύμπαντος ολοκλήρωσε το έργο του αυνανιζόμενος.Ούτε χορεύοντας, απαγγέλοντας στίχους, ούτε κουνώντας αέρα πατέρα τα χέρια του. Ήταν αρκετό γι’ αυτόν το ένα χέρι να ερεθίζει τη βάλανο στο πέος του για να φτιάξει τον κόσμο.

Η Ιστορία του αυνανισμού είναι το απόλυτο ξεβράκωμα της ανθρώπινης άγνοιας, αλλά και της υποκρισίας. Στην πραγματικότητα είναι η αποθέωση της άρνησης της Φύσης από τον άνθρωπο. Τόσο οι θρησκείες, όσο και η επιστήμη καταδίκαζαν τον αυνανισμό ως αμαρτία και πράξη αυτοκαταστροφική, βλαπτική της υγείας. Χρειάστηκαν αιώνες αιώνων για να αποκατασταθεί η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της «κατά μόνας» σεξουαλικής ικανοποίησης.

Κάποιος είπε τη μεγάλη κουβέντα. Ότι ο άνθρωπος αποφάσισε να εξελιχθεί από τετράποδο, να σηκωθεί στα δύο πόδια, για να είναι σε θέση να μαλακίζεται. Να 'ναι ελεύθερα τα χέρια του, για να πιάνει με τη φούχτα του το μόριό του.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Κάνε ένα βήμα πίσω για ένα λεπτό και κοίταξε την κατάσταση στην οποία η ανθρωπότητα βρίσκεται…

Το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας. Άστεγοι άνθρωποι βρίσκονται στη σειρά στους δρόμους όπου και αν πας. Το ένα πέμπτο του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του κόσμου, του Αμαζονίου, έχει κοπεί για να ανοίξει ο δρόμος για την βιομηχανική γεωργία, και συνεχίζει να καταστρέφεται. Ο πόλεμος είναι διαδεδομένος στη Μέση Ανατολή, με πάνω από 5 εκατομμύρια πρόσφυγες να αναζητούν απεγνωσμένα (ή έχουν αναζητήσει) άσυλο σε άλλες χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους συνεχίζουν να πλουτίζουν τις βιομηχανίες του πετρελαίου, του άνθρακα, και του αερίου, ακόμη και αν ο κόσμος φωνάζει για λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας που θα αναπτυχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από μία από τις μεγαλύτερες πυρηνικές καταστροφές στην ιστορία στην Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, η οποία συνεχίζει να θέτει τον υπόλοιπο κόσμο σε κίνδυνο πυρηνικής μόλυνσης, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, αντί να αποσυρθεί από την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, θα συνεχίσει να επενδύει στο πρόγραμμα της πυρηνικής ενέργειας. Το εκπαιδευτικό σύστημα εξακολουθεί να βγάζει υπάκουους εργάτες και να καταπνίγει τα δημιουργικά ένστικτα των παιδιών μας. Αυτοί που ονομάζουμε «παγκόσμιοι ηγέτες» επιμένουν ότι στρέφονται προς την αλλαγή, αλλά εξακολουθούν να υπολογίζουν τις ανάγκες της οικονομίας πάνω από τις ανάγκες της ανθρωπότητας και τις ανάγκες του πλανήτη μας που πεθαίνει.

Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να παρακολουθούμε τον κόσμο να καίγεται. Χρειαζόμαστε μια επανάσταση…

Δεν μιλάω για οποιοδήποτε είδος επανάστασης σας αυτές που είχαμε στο παρελθόν. Η ιστορία έχει καταγράψει εκατοντάδες επαναστάσεων και σχεδόν όλες τελείωσαν με βία και αιματοχυσία. Ο χρόνος για βίαιη επανάσταση έχει τελειώσει. Δεν θέλουμε οποιοδήποτε είδος καταστροφικής επανάστασης, ούτε χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο. Χρειαζόμαστε μια εποικοδομητικής επανάσταση – μια επανάσταση καθαρής δημιουργίας.

«Ποτέ δεν αλλάζεις τα πράγματα πολεμώντας την υπάρχουσα πραγματικότητα. Για να αλλάξει κάτι, χτίσε ένα νέο μοντέλο που καθιστά το υπάρχον μοντέλο ξεπερασμένο» - Buckminster Fuller

Ο RAJ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


Μία χήρα από ένα φτωχό χωρίο στην Μπενγγάλη δεν είχε αρκετά χρήματα για να πληρώσει για το εισιτήριο του λεωφορείου του γιου της, και έτσι, όταν το αγόρι άρχισε να πηγαίνει στο σχολείο, έπρεπε να περπατά μέσα από το δάσος εντελώς μόνος του. Για να τον καθησυχάσει, η μητέρα του του είπε:
«Μη φοβάσαι το δάσος, γιέ μου. Ζήτα από τον Θεό Κρίσνα να έρχεται μαζί σου. Θα ακούσει την προσευχή σου».
Το αγόρι ακολούθησε τις οδηγίες της μητέρας του. Ο Κρίσνα σύντομα εμφανίστηκε. Και από τότε τον συντρόφευε στο σχολείο κάθε μέρα.
Όταν ήταν τα γενέθλια του δασκάλου του, το αγόρι ζήτησε από την μητέρα του λίγα χρήματα για να του αγοράσει ένα δώρο.
 «Δεν έχουμε καθόλου χρήματα, γιέ μου. Ζήτα από τον αδελφό σου Κρίσνα να σου αγοράσει ένα δώρο».
Την επόμενη ημέρα, το αγόρι εξήγησε το πρόβλημα του στον Κρίσνα, ο οποίος του έδωσε μια κανάτα με γάλα.
Το αγόρι με υπερηφάνεια έδωσε το γάλα τον δάσκαλο, αλλά τα δώρα των άλλων αγοριών ήταν κατά πολύ ανώτερα και ο δάσκαλος ούτε καν πρόσεξε το δώρο του.
«Πάρε αυτήν την κανάτα με το γάλα στην κουζίνα», είπε ο δάσκαλος σε έναν βοηθό.

Η ΥΨΙΣΤΗ «ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ»



Η μυστική καρδιά των θρησκειών όλου του κόσμου είναι η ταυτότητα του Αληθινού Εαυτού, γιατί η κατανόηση του Εαυτού είναι η πιο σπουδαία και βαθιά γνώση που κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει στη ζωή του.
Ο Εαυτός αρχίζει με την αληθινή ουσία της ύπαρξης, την Αιτία, από την οποία προχωράει η εκδήλωση του Θεού.
Ονομάζουμε αυτή την Αιτία «Εγώ Ειμί», ή, αλλιώς, «Ύψιστη Εγώ Ειμί Παρουσία».
Η «Ύψιστη Εγώ Ειμί Παρουσία» είναι η Ατομικοποιηθείσα Φλόγα της Ζωής, που προέρχεται από την Καρδιά της Θεϊκής Ζωής, του Σύμπαντος, και είναι η αληθινή φύση του ανθρώπου.
Εκπορεύεται σαν Ακτίνα του ήλιου από τη Μεγάλη Πρωταρχική Πηγή και στέκεται πάνω από κάθε άνθρωπο αντιπροσωπεύοντας τη Θεϊκή του προέλευση.
Είναι επίσης το σημείο στο οποίο επιστρέφει στον τερματισμό κάθε ζωής.
Η «Εγώ Ειμί Παρουσία» είναι η Ύψιστη, Απεριόριστη Διάνοια, η Ομορφιά και η Τελειότητα, ανεξάρτητη από την εξωτερική μορφή της ανθρώπινης φύσης.
Είναι η Άφθαρτη, Αιώνια Ταυτότητα κάθε ανθρώπινου Όντος.
Ο άνθρωπος συνδέεται με την «Εγώ Ειμί Παρουσία» του με ένα ρεύμα ηλεκτρονικής ουσίας που προβάλλεται σαν Ακτίνα στο Φυσικό Σώμα μέσα από το «Σχοινίον του Αργυρίου» ή την ασημένια χορδή.
Η Ακτίνα αυτή εισέρχεται στο σώμα από την κορυφή του κεφαλιού διά μέσου της επίφυσης και «αγκυροβολεί» στο νου και στην καρδιά του.
Αυτό το Υγρό Λευκό Πυρ κυλάει μέσα στα νεύρα όπως κυλάει το αίμα μέσα στις αρτηρίες.
Είναι η άμεση πηγή της ζωής και είναι η δύναμη που κάνει την καρδιά να πάλλεται, τους πνεύμονες να αναπνέουν, τους μυς του σώματος να κινούνται και που κάνει κάποιον ικανό να περπατά και να ζει.
Είναι επίσης το Φως που ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου.
Την ώρα του «θανάτου», η «Θεϊκή Παρουσία» αποσύρει αυτό το ρεύμα του Υγρού Φωτός πρώτα από τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να σταματούν οι νοητικές λειτουργίες, και στη συνέχεια το αποσύρει από την καρδιά, με αποτέλεσμα το υλικό σώμα να αρχίσει να αποσυντίθεται.
Είναι ένα απειροελάχιστο μόριο, αλλά, ανεξάρτητα από τη διάστασή του, μας κάνει όλους εν δυνάμει Θεούς, με τη δυνατότητα κάποια στιγμή να φτάσουμε σε πλήρη εξέλιξη και Θεϊκή υπόσταση.
Μέσα από αυτή τη συνειδητοποίηση στις σκέψεις, στο συναίσθημα και στις καθομιλούμενες λέξεις, κάθε ανθρώπινο Ον μπορεί να απελευθερώσει τη Δύναμη της «Ύψιστης Εγώ Ειμί Παρουσίας» χωρίς όρια.
Αυτή η Υγρή Ηλεκτρονική Ουσία ενεργοποιεί οτιδήποτε πάνω στο οποίο συγκεντρώνεται ο νους του ανθρώπου.

ΧΡΙΣΤΟΣ: ΑΝΟΗΤΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ....


Και είπε προς αυτούς: «Προσέχετε και να φυλάγεστε από την πλεονεξία, διότι εάν κάποιος έχει περίσσεια, η ζωή του δεν συνίσταται στα υπάρχοντά του».
Είπε δε προς αυτούς παραβολή, λέγοντας: «Κάποιου πλούσιου ανθρώπου τα χωράφια έφεραν πολλή συγκομιδή. Και σκεφτόταν μέσα του, λέγοντας: “Τι να κάνω? Διότι δεν έχω μέρος να φυλάξω τους καρπούς μου”. Και είπε: “Αυτό θα κάνω – θα χαλάσω τις αποθήκες μου, και θα οικοδομήσω μεγαλύτερες, και θα φυλάξω εκεί όλους τους καρπούς μου και τα αγαθά μου. Και θα πω στην ψυχή μου: "Ψυχή, έχεις πολλά αγαθά αποταμιευμένα για πολλά χρόνια. Να αναπαύεσαι, να τρως, να πίνεις, και να ευφραίνεσαι".
»Είπε όμως προς αυτόν ο Θεός: “Ανόητε, αυτή τη νύχτα την ψυχή σου απαιτούν από σένα. Και όσα ετοίμασες, ποίου θα είναι?” Έτσι θα είναι όποιος θησαυρίζει για τον εαυτό του και δεν είναι πλούσιος όσον αφορά τον Θεό». (κατά Λουκά, ΙΒ)
Είναι θύματα της αυταπάτης όσοι είναι ήσυχοι με πνευματικό εφησυχασμό ότι δήθεν είναι ασφαλείς με τα υλικά πλούτη. Τέτοιου είδους άτομα είναι απρόθυμα να μάθουν από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά στον κόσμο για την απόκτηση υλικών αγαθών και ευημερίας, έχοντας ενδεχομένως δημιουργήσει τεράστιες περιουσίες, και που διαπίστωσαν τελικά ότι ο πλούτος δεν πρόσθεσε κάτι σημαντικό στο σεντούκι της εσωτερικής γαλήνης και χαράς. Πόσο ανόητο είναι να αποθηκεύει κάποιος θησαυρούς για το παροδικό σώμα, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να το αρπάξει ο θάνατος! Το συνετό είναι να καταβάλλει ο άνθρωπος πρώτα και κύρια την προσπάθεια να αποκτήσει ψυχικό πλούτο αιώνιας μακαριότητας, σοφίας, και θεϊκών ιδιοτήτων μέσα από καθημερινό διαλογισμό και ανιδιοτελή υπηρεσία στους άλλους, εφόσον αυτός είναι ένας άφθαρτος θησαυρός τον οποίο ποτέ δεν πρόκειται να αποχωριστεί.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΦΙΔΙ – Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ – Ο ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ


Και κανένας δεν ανέβηκε στον παράδεισο παρά μόνο αφού κατέβηκε από τον παράδεισο, ο Γιος του ανθρώπου, ο οποίος είναι στον παράδεισο. Και όπως ο Μωυσής ύψωσε το φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Γιος του ανθρώπου, για να μη χαθεί αυτός που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια» (κατά Ιωάννη Γ:13-15).
ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Ο Ιησούς είπε: «Μόνο από εμένα θα μάθετε τα επουράνια. Διότι κανείς από τους ανθρώπους δεν έχει ανεβεί στον ουρανό για να μάθει τα επουράνια και σας τα διδάξει, παρά μόνο εκείνος που κατέβηκε από τον ουρανό και έγινε με την ενανθρώπηση γιος του ανθρώπου, ο οποίος, ενώ τώρα είναι στη γη, εξακολουθεί, ως πανταχού παρών Θεός, να είναι και στον ουρανό. Και για να σου αποκαλύψω και μια άλλη ψυχοσωτήρια αλήθεια σου λέω ότι όπως άλλοτε ο Μωυσής κρέμασε ψηλά το χάλκινο φίδι, για να σώζονται μέσω αυτού οι Ισραηλίτες από τα θανατηφόρα δαγκώματα των οχιών της ερήμου, έτσι σύμφωνα με το μυστηριώδες σχέδιο του Θεού πρέπει να κρεμαστεί ψηλά στον σταυρό ο γιος του ανθρώπου προσλαμβάνοντας το ομοίωμα της αμαρτίας, αλλά μη έχοντας καμία πραγματική σχέση μ’ αυτήν. Και θα υψωθεί στον σταυρό για να μη χαθεί σε αιώνιο θάνατο κανένας από εκείνους που πιστεύουν σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια». Δηλαδή η «ύψωση του φιδιού» ήταν η σταύρωση του Χριστού.
ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ
Αυτό το εδάφιο είναι πολύ σημαντικό και έχει κατανοηθεί πολύ λίγο. Εκλαμβάνοντας κατά κυριολεξία τη φράση «ύψωσε το φίδι», είναι στην καλύτερη περίπτωση μια κλασική βιβλική αοριστία. Κάθε σύμβολο έχει μια κρυμμένη έννοια που πρέπει να ερμηνευτεί σωστά. Η λέξη «φίδι» εδώ αναφέρεται μεταφορικά στη συνειδητότητα του ανθρώπου και στη ζωική δύναμή του που βρίσκονται στη λεπτοφυή, σπειροειδή δίοδο στη βάση της σπονδυλικής στήλης, των οποίων η ροή προς την ύλη πρέπει να αντιστραφεί για να ανέβει πάλι ο άνθρωπος από τη σωματική προσκόλληση στην υπερσυνείδητη ελευθερία. Όλοι μας, ως ψυχές, ήμαστε αρχικά στην αγκαλιά του Θεού. Η ψυχή όμως κατεβαίνει στην ταύτιση με το υλικό σώμα και τη χονδροειδή ύλη.

Ο πενηνταεφτάχρονος ύπνος του Επιμενίδη



(Βίοι Φιλοσόφων – Βιβλίο Α’, 109) ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ
Στα μέσα του 7ου π.Χ. αιώνα η Αθήνα περνούσε μεγάλη κοινωνική κρίση, από την οποία θα έβγαινε πολλά χρόνια αργότερα, χάρη στις μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα πρώτα, και του Κλεισθένη αργότερα. Κυβερνούσαν οι αριστοκράτες, αλλά η δυσαρέσκεια του λαού ήταν πολύ μεγάλη.Τη δυσαρέσκεια αυτή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ένας ευγενής που λεγόταν Κύλων και είχε δυο σοβαρά ατού: ήταν ολυμπιονίκης και ο πεθερός του, ο Θεαγένης, ήταν τύραννος στα γειτονικά Μέγαρα.
Με αρκετούς λοιπόν οπαδούς του, και με τη βοήθεια ενόπλων που του παραχώρησε ο Θεαγένης, ο Κύλων έκανε κατάληψη, όπως θα λέγαμε σήμερα, στην Ακρόπολη και επιχείρησε να γίνει τύραννος. Η βοήθεια όμως που του έδωσε ο Θεαγένης, θεωρήθηκε από τους Αθηναίους «ξένη επέμβαση» και ο Κύλων απομονώθηκε. Ένοπλοι πολίτες από το άστυ και την ύπαιθρο έτρεμαν και τον πολιόρκησαν στην Ακρόπολη. Εκείνος, πιστεύοντας πως θα νικούσε σύντομα, δεν είχε φροντίσει να εφοδιαστεί με τρόφιμα και άλλο, εφόδια. Τελικά, αυτός μεν κατάφερε να ξεφύγει μαζί με τον αδελφό του, οι οπαδοί του όμως και οι Μεγαρίτες σύμμαχοι, εξαντλημένοι από την πείνα κατέφυγαν ικέτες στο βωμό της Αθηνάς.
Οι άρχοντες των Αθηναίων τους υποσχέθηκαν πως αν παραδοθούν δε θα θιγούν αλλά θα περάσουν από κανονική δίκη, μόλις όμως εκείνοι κατέθεσαν τα όπλα οι πολιορκητές τους τους θανάτωσαν. Μόνο ο Κύλων και ο αδελφός του δικάστηκαν ερήμην και καταδικάστηκαν σε «αειφυγία», δηλαδή σε ισόβια εξορία και απώλεια των πολιτικών δικαιωμάτων τους, ποινή που επεκτάθηκε και στους απογόνους τους.

5 πράγματα που δεν ξέρουμε για τα λαγουδάκια του Πάσχα



Τα σοκολατένια λαγουδάκια του Πάσχα είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Και μιας και μερικά φτιάχνονται από μαύρη σοκολάτα, αποτελούν ιδανική λιχουδιά για τη νηστεία.
  • Το πιο ακριβό σοκολατένιο λαγουδάκι αποτελεί δημιουργία του pastry chef Martin Chiffers. Κοστίζει 44.000 ευρώ και αποτελείται από 100% σοκολάτα Tanzanian. Τα μάτια του δεν είναι σοκολατένια αλλά διαμαντένια και φύλλα χρυσού περιβάλλουν τη βάση του.
  • Τα λαγουδάκια της φύσης είναι αξιαγάπητα μικρά ζωάκια. Αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή και το περιβάλλον και είναι γρήγορα και ευκίνητα ζώα. Τρέχουν με 70 χιλιόμετρα την ώρα αλλά ποτέ σε ευθεία και μπορούν να πηδήξουν πάνω από 5 μέτρα.

O συμβολικός ρόλος της φωτιάς στην αρχαία Ελλάδα


Η φωτιά είναι το θεμέλιο της πολιτισμένης ζωής: παρέχει στην ανθρωπότητα την τεχνολογία για τη ζεστασιά, το φως και την προστασία από τους εχθρούς και τα στοιχεία -και όμως, επίσης, μπορεί να είναι η πηγή της ολοκληρωτικής καταστροφής της. Ακόμη και οι πιο ισχυρές, πιο προηγμένες τεχνολογικά ανθρωπογενείς δομές μπορούν να καταρρεύσουν σε τίποτα παραπάνω από καπνό και στάχτη από τη δύναμη της φωτιάς. Όπως εξηγεί ο Θεόφραστος στο σύγγραμμά του για τη φωτιά: «η φωτιά έχει από τις απλές ουσίες την πιο ιδιαίτερη δύναμη». Και έτσι η φωτιά παίζει ρόλο σχεδόν σε κάθε θρησκευτική πράξη των Ελλήνων -  ανάβει τη φλόγα που καίει στο βωμό ενός θεού, τη νεκρική πυρά σε μια ανθρώπινη ταφή, καθώς και τη δάδα που φωτίζει πολλές νυκτερινές γιορτές και μυστηριακές λατρείες. Η καρδιά ενός θρησκευτικού ιερού είναι ο βωμός του και η φλόγα που καίει διαρκώς προσφέρει απτή απόδειξη της συνεχούς παρουσίας του θεού. Την ίδια στιγμή, η πιθανή καταστροφική δύναμη της φωτιάς παρέχει μια σταθερή υπενθύμιση της ιδιοτροπίας της θείας βούλησης. 
          Η φωτιά που καίει στο κέντρο του σπιτιού ενσαρκώνει τη συνέχεια στην ανθρώπινη σφαίρα. Η Εστία είναι η θεά της εστίας της οικογένειας, ένα σύμβολο της συνέχειας και της ταυτότητας του νοικοκυριού πέρα από γενιές και γεωγραφικά σύνορα. Ένας αναμμένος δαυλός συνοδεύει τη νεαρή νύφη, φέρνοντας φωτιά από την εστία του πατέρα της σ’ εκείνη του συζύγου της. Ομοίως, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, μια φλόγα από το πολιτικό κέντρο της μητρόπολης συνοδεύει τους εποίκους που ξεκινούν μια αποικιακή αποστολή και τελικά ανάβει την πρώτη φωτιά της νέας αποικίας. Η συνέχεια της φωτιάς παρέχει μια συμβολική σύνδεση ανάμεσα σε δύο νοικοκυριά ή δύο πόλεις και ούτε στα σπίτια ούτε στα ιερά η φωτιά αφήνεται να πεθάνει. 

Μη φοβάσαι τον έρωτα. Πάρε φόρα και πέσε πάνω του.




Γράφει η Κέλλυ Μπόζα
Φοβάσαι; Ρώτησα τον εαυτό μου..
Δεν ξέρω. Ίσως, μάλλον, μπορεί και να φοβάμαι.
Το άγνωστο πάντα μας διεγείρει τον φόβο, μας ξυπνάει ανησυχίες, μας φέρνει ένα βήμα πίσω σε θέση άμυνας.
Οι πληγές ενός έρωτα αργούν να επουλωθούν. Θέλουν φροντίδα και χρόνο για να μην ξαναματώσουν.
Αν δεν προσέξεις, τα σημάδια θα μείνουν και κανείς δεν θέλει χαρακιές στο σώμα του.
Ο φόβος του καινούριου σε καθιστά αμήχανο θεατή σε μια νέα παράσταση που ξεκινά.
Θα είσαι στην πρώτη θέση ή στον εξώστη; Ή μήπως πίσω στα καμαρίνια;
Ιδού το ερώτημα…

Διανύοντας τὰ πρῶτα μας βήματα…

Διανύοντας τὰ πρῶτα μας βήματα...
Τὰ πιὸ ἁπλὰ καὶ πιὸ ἀναγκαία μας βήματα δὲν ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὸ νὰ γνωρίζουμε, ἔως τελευταίας λεπτομερείας, τὰ πολιτικὰ καὶ κοινωνικὰ δρώμενα, ἀλλὰ μὲ τὸ τὶ εἶναι ὅλα αὐτὰ ποὺ θεωροῦμε ἀδιαπραγμάτευτα.30
Θεωρίες, πεποιθήσεις κι ἐμμονὲς πού, συνήθως, οὐδόλως ἀπεκτήθησαν διότι ἐμεῖς τὸ ἐπιλέξαμε, ἀλλὰ διότι κάποιος (ἢ κάποιοι) ἐντέχνως μᾶς ἔπεισαν πὼς …ἀπεκτήθησαν ἀπὸ ἐμᾶς. Ἔννοιες, γιὰ παράδειγμα, περὶ δικαίου, πολιτεύματος, ἰσότητος, κοινωνίας, Πατρίδος, σχέσεων δὲν εἶναι δικά μας συμπεράσματα ἀλλὰ ἀναπαραγωγὴ ἄλλων, ἐμφυτευμένων στὸ μυαλό μας, ἰδεῶν κι ἀποφάσεων. Κι ἔτσι καταλήγουμε καθημερινῶς, ἄλλοτε συνειδητῶς καὶ ἄλλοτε ὄχι, νὰ ὑπερασπιζόμεθα ἀκριβῶς τὰ ἴδια πράγματα ποὺ οἱ δυνάστες μας μᾶς ἐπέβαλαν ὡς ἀληθῆ κι ἀδιαπραγμάτευτα. Στὴν πραγματικότητα καταλήγουμε ὅλοι μας νὰ ὑπερασπιζόμεθα τὴν ὕπαρξιν τῶν …ἁλυσίδων μας.

Προς τους νέους: Η δουλειά δεν είναι ντροπή

H εργασία σε φαστφουντάδικο, με χαμηλό μισθό, δεν είναι προσβλητική για την αξιοπρέπεια των νέων. Οι παππούδες τους είχαν μία διαφορετική λέξη για την εργασία αυτού του είδους, Την ονόμαζαν «ευκαιρία». Δεν τους πείραζε ούτε το να εργάζονται με το κατώτατο ημερομίσθιο. Αυτό που δεν θα μπορούσαν να δεχτούν είναι να κάθονται και να συζητούν για τους διαγωνιζόμενους στο Greek Survivor ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.
macdonaldΟι παππούδες σας καταλάβαιναν ότι υπάρχει αξιοπρέπεια στην εργασία επειδή αυτή ισοδυναμεί με ανεξαρτησία. H αλήθεια είναι πως δεν θα είστε ανεξάρτητοι μέχρι να είστε σε θέση να πληρώνετε για το φαγητό, το ενοίκιο, τα ρούχα, το αυτοκίνητο, τη θέρμανση, την ασφάλεια και την εκπαίδευση σας. Και ο μοναδικός τρόπος για να το κατορθώσετε αυτό είναι να βρείτε μία δουλειά, ακόμη και μία δουλειά που μπορεί να λερώνεστε και να μυρίζετε μαγειρικό λίπος.
H δουλειά δεν είναι ντροπή. Αυτό που είναι πραγματικά ντροπή είναι να είστε ένας κηφήνας ή ένας χαραμοφάης.
Υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα της ανόδου στην επαγγελματική και μισθολογική κλίμακα, το να ξεκινήσετε από τον πάτο δεν σημαίνει και ότι θα μείνετε εκεί για πάντα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πραγματικά να ξεκινήσετε, παρά να μένετε κλεισμένοι στο δωμάτιο σας με το στέρεο στη διαπασών, τη στιγμή που οι συμφοιτητές σας είναι στη δουλειά τους εξυπηρετώντας πελάτες.
Av κατορθώσετε να πατήσετε απλώς το πρώτο σκαλί στο  χώρο της εργασίας και στη συνέχεια να κάνετε καλά τη δουλειά σας, δεν θα μείνετε για πολύ καιρό τόσο χαμηλά.

Μούγκα


Υποθέτω πως δεν είμαι ο μόνος που έχει διαπιστώσει πως κλείνονται οι συμφωνίες που ξεσκίζουν τις ζωές μας για πάντα και δεν ακούγεται κιχ.
Τι γίνεται, ρε παιδιά;
Όλα καλά;
Αφασία;
Φάση κι έτσι;
Αλήθεια, τι απέγιναν όλοι αυτοί οι αριστεροί που ούρλιαζαν επί Σαμαρά για τα δίκια του λαού;
Εντάξει, δεν μιλάω για τις πατσαβούρες που, αφού έγλειψαν ευλαβικά για δεκαετίες τον πισινό του κάθε ολιγάρχη, διορίστηκαν στην ΕΡΤ και στα γραφεία των υπουργών.
Οι υπόλοιποι;
Διορίστηκαν όλοι;
Τι έγιναν οι ακτιβιστές δημοσιογράφοι, οι ηρωικοί καλλιτέχνες και όλες αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες από τις οποίες είναι γεμάτη η Ελλάδα;

Ντόναλντ Τραμπ: H μεγάλη διάψευση


Μια σημαντική μερίδα πολιτών ανά τον κόσμο η οποία δεν συμφωνεί με την απάνθρωπη ατζέντα της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης είχε επενδύσει αρκετές από τις ελπίδες της για βελτίωση της κατάστασης στον Ντόναλντ Τραμπ και σε ό,τι αυτός εξέφραζε και υποσχόταν.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, εν πολλοίς, βάσισε την προεκλογική εκστρατεία του στην αναίρεση των πολεμοκάπηλων συνθημάτων, στην αντίκρουση της αντιρωσικής ρητορικής και στον καυτηριασμό του φιλοτρομοκρατικού παρεμβατισμού της παράταξης Ομπάμα - Κλίντον και των νεοσυντηρητικών νοσταλγών της διακυβέρνησης Μπους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε δεκάδες παρεμβάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συνεντεύξεις του στην τηλεόραση και στις εφημερίδες αλλά και σε διαγγέλματα και δημόσιες ομιλίες του είχε αναφερθεί στην ανάγκη εξομάλυνσης της κατάστασης στη Συρία και στο χρέος των ΗΠΑ να βοηθήσουν με όποιο μέσο θεωρήσουν πρόσφορο τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής χολέρας του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον, ο κ. Τραμπ αναφερόμενος στον Μπασάρ αλ Ασαντ, τον ηγέτη της Συρίας, είχε πει ότι «δεν είναι και ο καλύτερος τύπος στον κόσμο, αλλά είναι προτιμότερος από το ISIS» και γι' αυτό δεν απέκλεισε συνεργασία μαζί του εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας.

*** ασκήσεις αναπνοής – ευεργετικές για την πνευματική εργασία ***

Φωτογραφία του Konstantinos Smixiotis.

Η Κοσμική Νοημοσύνη έχει δώσει στους ανθρώπους τα μέσα για να διεισδύσουν στα μυστήρια, και η αναπνοή είναι ένα από αυτά τα μέσα. Αν οι φιλόσοφοι εφαρμόζανε στον εαυτό τους την πρακτική της συνειδητής αναπνοής, θα έλυναν τα προβλήματα που εξακολουθούν να είναι μόνο αινίγματα γι 'αυτούς. Η ικανότητα της σκέψης συνδέεται με την αναπνοή.

Ακόμη και αν οι πνεύμονες δεν ενεργούν άμεσα στον εγκέφαλο, είναι ένας βασικός παράγοντας, δεδομένου ότι συμβάλλουν στον καθαρισμό του αίματος. Και όταν το αίμα είναι καθαρό, τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με στοιχεία που βοηθούν την νοητική εργασία κι ως εκ τούτου, και τον διαλογισμό.
Οι αναπνευστικές ασκήσεις έχουν έτσι ένα κεντρικό ρόλο στη ζωή των πνευματικών ανθρώπων, και θα πρέπει να οργανώσουν τη χρήση του χρόνου τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να κάνουν αυτές τις ασκήσεις κάθε πρωί πριν από το πρωινό γεύμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα