Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Μην κάνεις ποτέ ό,τι δε θα ήθελες να κάνουν σε εσένα.



Έχω κουραστεί να ζω σε αυτόν τον κόσμο που ξέρει μονάχα να κρίνει και να κατακρίνει τον κάθε άνθρωπο για τις πράξεις, τις επιλογές και την ζωή του. Έχω κουραστεί να είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που η κύρια τους ασχολία είναι οι ζωές των άλλων. Έχω κουραστεί με αυτόν τον κόσμο που νομίζει πως ξέρει περισσότερα για εσένα από εσένα. Έχω κουραστεί, μ’ακούς;
“Ο ανώτερος άνθρωπος κρίνει τον εαυτό του. Ο κατώτερος, τους άλλους.”
Μιλώ για όλους εκείνους που ίσως είχαν βάλει την μάσκα του φίλου, σε πρόδωσαν και συμπεριφέρονται σαν να τους πρόδωσες εσύ. Για όλους εκείνους που για να καλύψουν τις δικές τους άσχημες πράξεις διαδίδουν ψέμματα για τον δικό σου χαρακτήρα. Μιλώ για όλους αυτούς που δεν σε γνώριζουν, τους πίστεψαν και σε κατακρίνουν για πράγματα που δεν έκανες ποτέ. Μιλώ για όλους αυτούς που έχουν κάνει τρόπο ζωής τους το κουτσομπολιό και την κατινιά. Για όλους αυτούς που κρίνουν το διαφορετικό χρώμα, θρησκεία, καταγωγή, το μέγεθος, τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός, και δεν σταματούν εκεί. Κρίνουν με τον πιο άσχημο τρόπο ακόμα και ανθρώπους που κάποτε τους έδωσαν το χέρι βοηθείας. Μιλώ για όλους αυτούς που δεν αντέχουν να κοιτάξουν στον καθρέφτη και κρυφοκοιτάζουν την δική σου ζωή, διότι δεν μπορούν να βρουν κανένα νόημα στην δική τους…

Οργασμός στον ύπνο σου | Τι είναι κι άλλες 8 πληροφορίες που αγνοούσες για αυτό το είδος οργασμού!



Τι κι αν είσαι single, δεν κάνεις σεξ και στον ξύπνιο σου δεν έχεις οργασμούς, στον ύπνο σου μια χαρά τα καταφέρνεις!

Τι; Δεν ήξερες για τους οργασμούς που βιώνει ο καθένας στον ύπνο του;

Κακώς. Ο ακριβής όρος είναι η ονείρωξη. Είναι η φάση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου στην οποία βλέπει κανείς ένα σεξουαλικό όνειρο τόσο έντονο που καταλήγει σε οργασμό. Ο οργασμός γενικότερα όλο και καλυτερεύει και γίνεται πιο ουσιαστικός όσο μεγαλώνει κανείς, γι' αυτό και πρέπει να τον εκτιμάμε, ξεκινώντας κιόλας από έναν οργασμό που δεν περιμένει κανείς, όπως είναι αυτός που βιώνει στον ύπνο του!

Αυτές είναι μερικές πληροφορίες που αγνοούσες έως τώρα για τους οργασμούς του ύπνου:

1. Οι γυναίκες μπορεί να έχουν οργασμό στον ύπνο τους οποτεδήποτε

Σε κάθε ηλικία μάλιστα. Σε μία έρευνα που διεξήχθη, προέκυψε ότι το 37% των γυναικών που συμμετείχαν, έχουν βιώσει έστω και μία φορά στην έως τότε ζωή τους, οργασμό στον ύπνο τους.

2. Οι άντρες είναι περισσότερο πιθανό να έχουν οργασμό στον ύπνο τους όταν δεν είναι σεξουαλικά ενεργοί

Οι ονειρώξεις στους άντρες είναι πολύ συχνές στην εφηβεία και την ενηλικίωση. Όταν όμως για τους χι,ψι λόγους ένας άντρας σταματά τον αυνανισμό ή το σεξ, θα πρέπει να ξεσπάσει κάπου κι αυτό γίνεται στα... όνειρά του.

10 fails αρχιτεκτονικής που απειλούν σοβαρά τη ...σωματική μας ακεραιότητα!



Όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στο επάγγελμα του αρχιτέκτονα, θα υπάρχουν και αυτοί που είτε δεν έχουν ιδέα για το τι κάνουν ή θέλουν απλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο να καταστρέψουν τον κόσμο. Έτσι, και οι παρακάτω φωτογραφίες περιλαμβάνουν μερικά άθλια αρχιτεκτονικά επιτεύγματα, τα οποία έχουν σαν μοναδικό σκοπό να βασανίσουν τους ανθρώπους.
Από ένα ποδηλατόδρομο μερικά χιλιοστά δίπλα από ένα ποτάμι, μέχρι μια βρύση πάνω από μια πρίζα, όλες αυτές οι πραγματικά τρελές ιδέες που είχαν ορισμένοι άνθρωποι, χρειάζονται ένα προειδοποιητικό σημάδι δίπλα τους. Ή στην καλύτερη να μεταφερθούν στην κόλαση, γιατί το πιο πιθανό είναι να στείλουν πολύ κόσμο στα θυμαράκια!
Ας δούμε λοιπόν τα πιο «πετυχημένα» από αυτά:

#1 Θεωρώ ότι όποιος καταφέρει να κατέβει αυτές τις σκάλες χωρίς να πάθει επιληψία, θα είναι πραγματικός ήρωας

#2 Πόσοι άραγε θα έχουν σκοντάψει επειδή δε βλέπουν ότι υπάρχει και άλλο σκαλοπάτι;

Είναι φορές που η σιωπή μιλά δυνατότερα από τα λόγια!



Είναι φορές που η σιωπή τελικά, φωνάζει! Πόσο αντιφατικό ακούγεται αυτό…
Και όμως είναι αλήθεια, μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες!
Θυμάμαι κάποιες στιγμές σιωπηλές, που ναι μεν δεν μου μιλούσες, αλλά εγώ σε άκουγα. Ήταν σαν να μιλούσαν οι σκέψεις σου και οι λέξεις να έφταναν στα αυτιά μου, ηχηρά!
Είναι οι στιγμές εκείνες που σιώπησες, γιατί δεν ήξερες πως να αντιδράσεις… Σκεφτόσουν την επόμενη κίνηση σου και μέχρι τελικά να αποφασίσεις την τελική ενέργεια σου, απλά σιωπούσες.
Είναι ακόμα οι στιγμές εκείνες, που μου θύμωσες πολύ! Κάποια βράδια που μετά από έντονες διαφωνίες και λογομαχίες, αν και το αίμα είχε ανέβει στο κεφάλι, εσύ φέρθηκες ώριμα… Προτίμησες να σιωπήσεις, παρά να πεις λόγια που θα με πίκραιναν και που φυσικά θα μετάνιωνες στη συνέχεια, αν τα ξεστόμιζες!
Αυτές οι στιγμές χαρακτηρίζονταν από απόλυτη ησυχία!
Ξέρεις κάτι όμως? Αυτές οι σιωπές έχουν μια θλίψη μέσα τους ή ένα σχετικό θυμό… μια πικρία, μια αγανάκτηση, ένα παράπονο.

Όταν η σιωπή δεν είναι χρυσός


Έχω δει πολλούς θυμωμένους ανθρώπους να μην δέρνουν, να μην απειλούν, να μην βρίζουν, να μην κατηγορούν. Κάνουν όμως μούτρα, βυθίζονται στη μιζέρια τους, βλέπουν τηλεόραση με τις ώρες, βγαίνουν για περίπατο και δε μιλούν σε κανέναν. Οι μεγάλοι περίπατοι δεν τους βοηθούν σε τίποτα. Τους κάνουν μελαγχολικούς και κατηφείς. Αν κάποιος τους ρωτήσει τι συμβαίνει, αυτοί συνήθως λένε «Τίποτα» ή «Άμα δεν καταλαβαίνεις από μόνος σου, τι να σου πω» ή «Θέλω να μείνω για λίγο μόνος μου.»

Αυτοί δεν κάνουν διάλειμμα.. Διάλειμμα σημαίνει να ηρεμήσεις, για να μπορέσεις να μιλήσεις μετά. Αυτό είναι διαφορετικό. Είναι άμεση χρήση θυμού. Σκοπός είναι να πληγώσεις κάποιον, να τον τιμωρήσεις και το όπλο είναι η σιωπή. Η σιωπή λέει στους άλλους ότι δεν αξίζει ούτε καν να τους μιλήσεις.
Τα περισσότερα είδη θυμού είναι θυμός που βράζει. Αυτός εδώ δεν είναι έτσι. Αυτός ο θυμός είναι παγωμένος. Μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε αποστροφή και μίσος. Το βασικότερο πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι ότι τίποτα δε λύνεται με τη σιωπή.
Να λες στους άλλους τι σε ενοχλεί.

11 Πράγματα Όπου οι Νοητικά Πειθαρχημένοι Άνθρωποι Δεν Πιστεύουν

τρόπος σκέψης και πειθαρχία

Η νοητική πειθαρχία δεν σημαίνει ηρεμία και προσπάθεια αποφυγής μιας θύελλας. Οι άνθρωποι που είναι νοητικά πειθαρχημένοι στηρίζονται στην υπομονή και τον θετικό ρεαλισμό. Κατανοούν ότι οι καταστάσεις που εμφανίζονται κάθε φορά είναι ευκαιρίες ανάπτυξης και διόδων νέων διαδικασιών όπου προσφέρουν την δυνατότητα να μάθουν καλύτερα τον εαυτό τους. Διάβασε τα 15 χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν.
1. Δεν πιστεύουν ότι η δυσκολία ενός στόχου είναι κάτι αρνητικό
Όσο πιο δύσκολος είναι κάποιος στόχος τόσο μεγαλύτερη πρόκληση προσφέρει ως προς την προσωπική ανάπτυξη. Δεν γίνεται να καταφέρεις σημαντικά αποτελέσματα αν πρώτα δεν εξελίξεις τις ήδη υπάρχουσες ικανότητες και γνώσεις. Αυτό οι νοητικά πειθαρχημένοι το γνωρίζουν καλά.
2. Δεν πιστεύουν ότι η αποτυχία είναι μόνιμη
Η αποτυχία είναι ένα απαραίτητο συστατικό ανάπτυξης και σημαντικό δείγμα να εντοπίσουμε τα μειονεκτήματα που υπάρχουν που πιθανόν οδήγησαν σε αυτήν. Καμία αποτυχία όμως δεν είναι μόνιμη αρκεί να ξέρεις να την διαχειριστείς.
3. Δεν πιστεύουν ότι η βεβαιότητα αναπτύσσει τις ικανότητες τους
Η αβεβαιότητα δημιουργεί στασιμότητα και η στασιμότητα εντροπία. Στον δρόμο προς την επιτυχία και την ανάπτυξη είναι απαραίτητο συνεχώς να κοιτάς το παρόν και να επαναπροσδιορίζεις διαρκώς πιθανές περιοριστικές πεποιθήσεις. Οι νοητικά πειθαρχημένοι δεν επιδιώκουν την σιγουριά γιατί γνωρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο δεν θα γνωρίσουν ποτέ τις πραγματικές τους ικανότητες.
4. Δεν πιστεύουν ότι οι καταστάσεις θα πηγαίνουν συνεχώς όπως θέλουν
Τα όνειρα δεν είναι ποτέ σταθερά. Είναι εικόνες που προβάλλουν μεταβάλλονται και τροποποιούνται συνεχώς. Αυτό που θέλουμε σήμερα μπορεί αύριο να έχει ανθίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές. Σε μια καθημερινότητα όπου συνεχώς οι καταστάσεις δηλώνουν κατηγορηματικά την μεταβλητότητα τους, η ικανότητα προσαρμογής είναι αναπόσπαστο τμήμα θετικής εξέλιξης.
5. Δεν πιστεύουν ότι τα πάντα πρέπει να γίνονται τέλεια

Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα.

Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποιά θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής. Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας.
Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας.
Έχει αποδειχθεί πλέον ότι ανάλογα με τον τύπο των σκέψεων μας ο εγκέφαλος μας κάνει και ανάλογες συνάψεις, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα-εντολές στα κύτταρα μας.
Για παράδειγμα σε έναν άνθρωπο που είναι μόνιμα δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα. Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του.
Μη γνωρίζοντας μέχρι σήμερα το γιατί γίνεται αυτό, το είχαν αποδώσει σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε άγχος. Που βέβαια αυτό που “κληρονομείται” από τον ασθενή γονέα είναι το ψυχικό του πρόβλημα πού πολύ εύκολα μπορεί να “εναποθέσει” στο παιδί του.

Όλα αυτά τα απέκτησαν με αντίτιμο την ίδια τη ζωή τους (Σενέκας)



Όταν λοιπόν θα συναντήσεις κάποιον κάτω από τη μεγαλοπρέπεια της τηβέννου, ή άλλον διάσημο πολιτικό στην Αγορά, μη ζηλέψεις. Όλα αυτά τα απέκτησαν με αντίτιμο την ίδια τη ζωή τους. Προκειμένου να πάρει ένα ρωμαϊκό έτος το όνομά τους θυσίασαν όλα τα έτη της ζωής τους. Μερικοί, είχαν χάσει τη ζωή τους πολύ πριν φτάσουν στο απόγειο των φιλοδοξιών τους. Μερικοί, αφού σκαρφάλωσαν στο βάθρο των τιμών τους, με τίμημα χίλιες ατιμίες, συνειδητοποίησαν αίφνης, μέσα στη δυστυχία, ότι αυτό για το οποίο τόσο κόπιασαν δεν ήταν παρά το επιτύμβιο μνημείο τους. Σε άλλους τα βαθιά γεράματα είχαν μασκαρευτεί σε νιάτα και είχαν ξεκινήσει υπέρμετρες όσο και άσεμνες προσπάθειες για την ικανοποίηση νέων όψιμων φιλοδοξιών, που όπως ήταν φυσικό έμειναν στη μέση.

Πειθαρχία λόγου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΩΠΗ

Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει στην ατραπό της τελειότητας χωρίς αυστηρή πειθαρχία του λόγου και της σιωπής.

Τα Μεγάλα Όντα δεν εμπιστεύονται τα μυστικά κλειδιά της Φύσης σε εκείνους που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα τους εποικοδομητικά, με διάκριση, και που δεν μπορούν να σιωπούν.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία μαθαίνουμε πώς να έχουμε τη γλώσσα μας υπό έλεγχο, κυριαρχούμε σταδιακά στις ματαιοδοξίες μας, στην ευθιξία, την επίδειξη και τους φόβους μας, και αναπτύσσουμε τη διάκριση, την ακρόαση, τη διαίσθηση και την αυστηρή επαγρύπνηση.

Κάθε λέξη που προφέρουμε δημιουργεί ένα αντίστοιχο χρώμα, μια μυρωδιά και μια νότα στην αύρα μας και στο χώρο. Εάν αυτές οι νότες, τα χρώματα και οι μυρωδιές δεν είναι υψηλής ποιότητας, αλλά είναι χαοτικά, δυσαρμονικά και στάσιμα, οι ανώτερες δυνάμεις αρνούνται να επικοινωνήσουν με τον άνθρωπο.

Μια διαταραγμένη ομιλία είναι δυσαρμονία και δημιουργεί διαταραχές στον οργανισμό και τελικά ασθένεια.

Η σφαίρα της ιεροπρέπειας επηρεάζεται από το θόρυβο, τη δυνατή ομιλία, τα ανόητα αστεία, τις άσχημες εκφράσεις, το χειροκρότημα, ή κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις.

βάφω κόκκινα αυγά με φυσική βαφή



βάφω φυσικά κόκκινα αυγά με τις εξωτερικές φλούδες κρεμμυδιών
Τα παλιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν χημικά χρώματα, χρησιμοποιούσαν βαφές από την φύση κυρίως από τα φυτά για να δώσουν χρώματα στα υφάσματα και τα αντικείμενά τους.
Αυτή η μέθοδος και η τεχνική δυστυχώς έχει ξεχαστεί και χαθεί στις ημέρες μας.
Δεν θα ασχοληθώ εδώ ούτε με τον τρόπο βαφής υφασμάτων, ούτε με πολλά χρώματα ίσως το κάνω κάποια άλλη στιγμή.
Επειδή πλησιάζει το Πάσχα και ξέρω πολλοί από εσάς θέλετε βάψετε τα αυγά σας με φυσική βαφή θα σας παρουσιάσω τον πιο απλό, εύκολο και φτηνό τρόπο πως έβαφαν τα αυγά τους τα παλιά χρόνια.
Οι αποχρώσεις που μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας είναι πορτοκαλί, κόκκινο και βαθύ σκούρο κόκκινο, αναλόγως τις προτιμήσεις σας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που συνήθως χωράει 12-20 αυγά άνετα, για να μη χτυπάνε μεταξύ τους στο βρασμό, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει καλά τα αυγά (1-2 δάχτυλα πιο πάνω είναι απαραίτητο γιατί πρέπει να υπολογίσουμε και το νερό που θα εξατμιστεί με το βρασμό). Καθαρίζουμε με ένα πανάκι που έχει ξύδι τα αυγά μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το νερό μας.
Τα αυγά και το νερό μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι ξύδι στο νερό μας και τις εξωτερικές φλούδες από 10 μεγάλα κρεμμύδια.
Δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσουμε με μαχαίρι τα κρεμμύδια γιατί χρησιμοποιούμε μόνο τις εξωτερικές φλούδες από αυτά.
Ανάβουμε την φωτιά στην κουζίνα μας όχι στο τέρμα αλλά περίπου στην μέση.
Δεν θέλουμε να βράζει και να κοχλάζει πολύ το νερό μας γιατί θα χτυπιούνται περισσότερο τα αυγά μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να σπάσουν.

Ανακαλύπτουμε τα κενά μας όταν τα γεμίζουμε

Είναι πολλοί οι άνθρωποι στην καθημερινότητα που όταν ερωτηθούν «πώς είσαι σήμερα»; Απαντούν συχνά με ένα τυπικό «ε…καλά». Δεν πρόκειται για μία τυπική απάντηση… πραγματικά νιώθουν καλά, διότι έχουν συνηθίσει το «μέτρια» ως καλά. Αν έπρεπε να αποδώσουμε ένα χρώμα στη διάθεση που νιώθουν συχνότερα, ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, αυτό θα ήταν προφανώς το γκρι χρώμα…anakaliptoume-kena-otan-gemizoume-750x400
«…Αν σε ανησυχούν οι εξωτερικές συνθήκες, δεν είναι αυτές που θα έπρεπε σε ανησυχούν, αλλά η δική σου αντίληψη των εξωτερικών συνθηκών… και είναι εντός των δυνατοτήτων σου, η ικανότητα να αλλάξεις την αντίληψη αυτή οποιαδήποτε στιγμή…». – Μάρκος Αυρήλιος
Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν συνηθίσει να θεωρούν το γκρι χρώμα της συναισθηματικής τους διάθεσης ως φυσικό, σαν το «άσπρο» της χαράς που πιστεύουν ότι βιώνει ο κάθε άνθρωπος. Μπορούμε να φανταστούμε συνήθως μόνο αυτά που έχουμε ζήσει, όχι αυτά που δεν έχουμε βιώσει.
Λέγεται ότι τα πουλιά που έχουν μεγαλώσει μέσα σε ένα κλουβί, μπορεί να μάθουν να θεωρούν το πέταγμα ως κάτι μη φυσικό… Κι αν κάποιος αφήσει την πόρτα του κλουβιού ανοιχτή, είναι πιθανό να μη θέλουν να βγουν από αυτό και να πετάξουν… Το κλουβί δίνει μια κάποια ασφάλεια… και το καινούριο εμπεριέχει ένα ρίσκο.
Αν πετάξεις… πρέπει να ξέρεις που να πας… αυτό τουλάχιστον πιστεύει ένας άνθρωπος με «γκρι» διάθεση… Δεν έχει συνηθίσει να έχει πολλές επιλογές οι οποίες σημαίνουν πραγματική ελευθερία… Αντίθετα μπορεί να έχει μάθει να υπακούει σε πολλά πρέπει, τα οποία νιώθει ότι αν τα επιτυγχάνει συνεχώς, κάποτε ίσως… το γκρι της διάθεσης θα γίνει άσπρο.

5 λόγοι που μας οδηγούν στη μοναξιά



Πολλοί άνθρωποι βιώνουν έντονα τη μοναξιά. Οσο κι αν παραπονιέσαι ότι δεν υπάρχει επικοινωνία και πόσο έχουμε απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον, πιστεύω πως το να είσαι μόνη είναι καθαρά επιλογή σου. Το να γεμίζεις τη μέρα σου με ώρες δουλειάς και να σκέφτεσαι μόνο την καριέρα και τη φήμη σου δεν θα σε κάνει ευτυχισμένη. Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στην οικογένεια, τα παιδιά και τους στενούς φίλους. Αυτοί είναι οι θησαυροί της ζωής.
Αν τα έχεις όλα αυτά και συνεχίζεις να αισθάνεσαι μοναξιά, τότε κάτι δεν κάνεις σωστά. Υποσυνείδητα έχεις πάρει την απόφαση να είσαι μόνη. Ποιοι είναι όμως πραγματικά οι λόγοι που σε οδηγούν στην απομόνωση;
  1. Κακή εμπειρία
Ένας λόγος που συχνά μια γυναίκα επιλέγει τη μοναξιά είναι για να προστατεύσει τα συναισθήματά της. Όλοι μας βέβαια έχουμε ζήσει άσχημες εμπειρίες με φίλους, τον αγαπημένο μας ακόμα και τους γονείς μας. Δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι και να φοβάσαι ότι θα πληγωθείς ξανά. Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη και οι περισσότεροι είναι καλοπροαίρετοι. Μην κρύβεσαι από τον κόσμο, δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει καινούργιες γνωριμίες.
  1. Ο φόβος της απόρριψης
Πολύς κόσμος υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δύσκολα να χαρίσεις το χαμόγελό σου σε έναν ξένο πόσω μάλλον να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Ο χρόνος περνάει και σε βρίσκει στο σπίτι σου μπροστά στην τηλεόραση να κάνεις ζάπινγκ ή να βρίσκεσαι μπροστά στο κομπιούτερ σου.
Με όσους και να μιλάς διαδικτυακά αν κοιτάξεις γύρω σου δεν θα δεις κανέναν και το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τη μοναξιά σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις μια ψευδαίσθηση και για λίγη ώρα να μην αισθάνεσαι χειρότερα. Και το ερώτημα είναι: Πώς θα δείξεις στους άλλους ότι είσαι μοναδική αν δεν συναντηθείς πρόσωπο με πρόσωπο; Το να είσαι ευάλωτη είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό το οποίο δε μπορείς να αποφύγεις. Αποδέξου το και ζήσε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Δυστυχοῦμε ἤ εὐτυχοῦμε;

Δυστυχοῦμε ἤ εὐτυχοῦμε;

Διαβιώντας σὲ μίαν χώρα ποὺ ὅλα καταῤῥέουν καὶ μὲ διαρκῶς μειούμενες ἐπιλογὲς καὶ εὐκαιρίες, θὰ ἔλεγε κάποιος, μὲ ἀποφασιστικότητα, πὼς ναί, δυστυχοῦμε. Διαβιοῦμε πλέον δυστυχῶς ἅπαντες καὶ ἀδυνατοῦμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε τὸ ἀδιέξοδον, ἐντὸς τοῦ ὁποίου, θεωρητικῶς, ἄλλοι μᾶς ἔσπρωξαν.
Ἄλλά εἶναι πράγματι ἔτσι ἤ ἁπλῶς ἔτσι ἐμεῖς πιστεύουμε;
Δὲν θὰ προσπαθήσω νὰ πείσω κάποιον γιὰ ὅσα ἐγὼ πιστεύω ὡς ἀληθῆ, ἀλλὰ θὰ θέσω μερικὰ ἁπλᾶ ἐρωτήματα, πρὸς προβληματισμὸ καὶ μόνον.
Ἐρωτῶ λοιπόν… Τί πραγματικά μᾶς ἀνήκει; Τί εἶναι αὐτό πού δίχως του θά σβήναμε; Τί εἶναι αὐτό πού θά θυσιάζαμε τά πάντα γιά νά τό ἀποκτήσουμε; Ποιές οἱ ἀξίες μας ὡς ἄτομα καί ὡς κοινωνίες; Ποιοί οἱ στόχοι μας; Ποιές οἱ πραγματικές μας ἀνάγκες;
Ποῦ διαχωρίζονται τό πραγματικό μέ τό φανταστικό; Ποῦ ξεκινᾶ τό ψέμμα καί ποῦ χάνεται ἡ ἀλήθεια;
Ποιός ὁ σκοπός μας; Γιατί τό κράτος πῆρε τήν θέσιν τῆς Πατρίδος;
Ποῦ τελειώνουν οἱ προπαγάνδες καί ξεκινᾶ ἡ Ἐλευθερία;
Κι ἀκόμη…

Το Ανεμολόγιο


Το ανεμολόγιο, είναι εκείνο το κυκλικό σχέδιο που συναντούμε στους χάρτες και τις πυξίδες το οποίο ορίζει τις κατευθύνσεις. Στα ελληνικά, έχει την ονομασία αυτή λόγω του ότι από τα σημεία του ορίζοντα, ορίζουμε και τις ονομασίες των ανέμων. Στις δυτικές γλώσσες, το ονομάζουν “Τριαντάφυλλο των Ανέμων” διότι το σχήμα του μοιάζει σαν την κάτοψη ενός ανοιχτού τριαντάφυλλου (“wind rose” στα αγγλικά, “rosa di venti” στα ιταλικά, “rosa de los vientos” στα ισπανικά κοκ). Το συναντούμε στους χάρτες και στις πυξίδες, και είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία - ακόμα και της σύγχρονης - ναυσιπλοΐας. 


  Η πυξίδα, στην αρχική της μορφή, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία μαγνητική βελόνα η οποία ήταν πάνω σε ένα ξύλο, το οποίο επέπλεε σε μία λεκάνη νερό ώστε η βελόνα να μπορεί να στρέφεται προς τον μαγνητικό νότιο πόλο καθώς οι Κινέζοι που την ανακάλυψαν, είχαν σαν σημείο αναφοράς τον νότο και όχι τον βορρά όπως καθιερώθηκε αργότερα από τους Ευρωπαίους. Οι Κινέζοι όμως, δεν είχαν εφεύρει το ανεμολόγιο. Έτσι, οι ονομασίες που έδιναν στις κατευθύνσεις, βασίζονταν στα κατά τόπους γεωγραφικά χαρακτηριστικά, τα μόνιμα καιρικά φαινόμενα και τον ήλιο. Π.χ. έλεγαν “προς το βουνό”, “προς την θάλασσα”, “προς τον άνεμο”, προς την ανατολή του ηλίου” κλπ. 

  Στην συνέχεια, οι Φοίνικες, όρισαν τα δύο βασικά σημεία του ορίζοντα με βάση την ανατολή και την δύση του ηλίου. Εκείνοι που όρισαν πρώτοι τα τέσσερα βασικά σημεία του ορίζοντα τα οποία έχουν καθιερωθεί μέχρι και σήμερα, ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες, με βάση τα ουράνια σώματα. Διατηρώντας τα δύο σημεία του ορίζοντα όπως τα είχαν ορίσει οι Φοίνικες με βάση την ανατολή και την δύση του ηλίου, πρόσθεσαν το σημείο της “Άρκτου” το οποίο ήταν ο σημερινός βοράς, ονομάζοντας το έτσι λόγω του αστερισμού της Μικρής Άρκτου όπου ένα από τα αστέρια που τον σχηματίζουν, είναι και ο Πολικός Αστέρας. Το σημείο του νότου, το είχαν ορίσει ως “Μεσημβρία” διότι στην Ελλάδα (όπως και σε ολόκληρο το τμήμα του βορείου ημισφαιρίου που βρίσκεται πάνω από την τροπική ζώνη) ο ήλιος μεσουρανεί προς τον νότο. Στην συνέχεια της Ιστορίας, επινοήθηκαν και άλλα ανεμολόγια, των οποίων οι βασικές ονομασίες, είχαν φτάσει μέχρι και τις δώδεκα όπως το ανεμολόγιο του Τιμοσθένη του Ρόδιου ο οποίος είχε επινοήσει ένα ανεμολόγιο με τις κατευθύνσεις των ανέμων να είναι μοιρασμένες όπως και οι ώρες σε ένα σύγχρονο ρολόι. 

Ο Σταυρός του Νότου


   Ο αστερισμός του Σταυρού του Νότου ή Σταυρός (Crux) όπως είναι καταγεγραμμένος και επισήμως από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση, είναι ο μικρότερος από τους 88 αστερισμούς και ο γνωστότερος από τους αστερισμούς του νοτίου ημισφαιρίου της ουράνιας σφαίρας. Αποτελείται από πέντε αστέρες. Οι τέσσερις σχηματίζουν έναν νοητό σταυρό και ο πέμπτος βρίσκεται ανάμεσα τους. Για τους ναυτίλους, μαζί με τον Πολικό Αστέρα, είναι ένα από τα δύο σημαντικότερα σημεία αναφοράς στον νυχτερινό ουρανό, καθώς στην εύρεση του προσανατολισμού, ο πρώτος “δείχνει” πάντα τον βορρά ενώ από τον δεύτερο μπορεί να βρεθεί ο νότος. Στους σύγχρονους Έλληνες, έχει γίνει ευρέως γνωστός μέσα από την ποίηση του Νίκου Καββαδία. Η ιστορία του όμως, αρχίζει από τους Αρχαίους Έλληνες. 

   Ο Σταυρός του Νότου, σήμερα, είναι ορατός σε γεωγραφικά πλάτη, νοτιότερα του βόρειου 25ου παράλληλου (δηλαδή, από την νότια Αίγυπτο και νοτιότερα). Οι αρχαίοι Έλληνες, ήταν οι πρώτοι που τον είχαν καταγράψει ως μέρος του αστερισμού του Κενταύρου καθώς τότε ήταν ακόμα ορατός από τον Ελλαδικό χώρο και οι αστρονόμοι της εποχής, τον κατέγραφαν στα έργα τους. Λόγω της Μετάπτωσης των Ισημεριών όμως ο Σταυρός του Νότου, εμφανιζόταν όλο και χαμηλότερα στον νυχτερινό ορίζοντα μέχρι που το 400 μ.Χ. περίπου, χάθηκε και ξεχάστηκε καθώς πλέον οι μεταγενέστεροι αστρονόμοι δεν μπορούσαν να τον καταγράψουν και έτσι έμεινε άγνωστος και στους μεταγενέστερους Ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, μέχρι που ανακαλύφθηκε και πάλι κατά την Εποχή των Ανακαλύψεων. 

Τα απίστευτα μάτια του Ηνίοχου [Εικόνες]


«Τα μάτια του Ηνίοχου μαγνητίζουν», αποφαίνονται κάποιοι από τους μελετητές του μοναδικού ορειχάλκινου αγάλματος.

Το περίοπτο άγαλμα, με το μοναδικό βλέμμα έχει μια δική του, αποκλειστική, αίθουσα στο Μουσείο των Δελφών. Δεν αρκεί μια περαστική ματιά για να το δεις. Πρέπει να σταθείς, κοιτάζοντάς το προσεκτικά απ' όλες τις πλευρές, θαυμάζοντας ένα πλήθος από λεπτομέρειες στο σώμα και στον περίτεχνο, χάλκινο χιτώνα του.
Τα μάτια του Ηνίοχου μοιάζουν ζωντανά. Ίσως, κανένα άλλο άγαλμα δεν δίνει αυτή τη μοναδική αίσθηση.


Λένε ότι στο πρόσωπό του έχει αιχμαλωτιστεί η στιγμή αμέσως μετά τη νίκη και η ικανοποίηση του νικητή, χωρίς να έχει σβήσει ακόμη από την έκφραση του προσώπου η ένταση, αλλά και η αυτοσυγκέντρωση που απαιτούσε ο αγώνας, με το τέθριππο.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα γλυπτά της αρχαίας Ελληνικής τέχνης της πρώιμης κλασικής εποχής. Η δημιουργία του χρονικά τοποθετείται αμέσως μετά τους Περσικούς πολέμους, ενώ ως δημιουργός του έχει προταθεί ο Πυθαγόρας από το Ρήγιο ή, κατ' άλλους, ο Κάλαμις ή ο Κριτίας.

Έκχαρτ Τόλλε - Πώς να διακόψετε τη συνήθεια της υπερβολικής σκέψης

Αποτέλεσμα εικόνας για Έκχαρτ Τόλλε - Πώς να διακόψετε τη συνήθεια της υπερβολικής σκέψης

Συμβουλές για να επιτευχθεί η κατάσταση μη σκέψης και η εσωτερική ειρήνη.
Η επιλογή δεν είναι η επιθυμία περισσότερης κατανόησης ή να φέρεις την πνευματική ανάλυση στην πράξη, αλλά να κάνεις πράξη την κατάσταση της ''μη σκέψης'' που μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους.


Όταν έχεις όλο και μεγαλύτερη επίγνωση στην παρούσα στιγμή και στην αποδοχή του για το πώς είναι, το υπερδραστήριο μυαλό επιβραδύνει και αυτό είναι ένα βήμα, διότι το υπερδραστήριο μυαλό προσπαθεί στο μεγαλύτερο μέρος να ξεφύγει από την απλότητα της παρούσας στιγμής, έτσι λοιπόν για να γίνεις περισσότερο συνειδητός στην παρούσα στιγμή πρακτικά δοκίμασε με μικρές υπενθυμίσεις στο γραφείο στο σπίτι στο αυτοκίνητο γράψε: ''παρούσα στιγμή'' ή ένα σύμβολο που σου την υπενθυμίζει και υπάρχουν πολλά διαφορετικά σημεία εισόδου στην παρούσα στιγμή η επίγνωση της παρούσας στιγμής σημαίνει ότι η σκέψη εξαφανίζεται.

Η σκέψη είναι μια μικρή ύπαρξη που θέλει να μεγαλώσει έτσι ζητά την προσοχή, προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή.

Σύγχρονοι διδάσκαλοι αφηγούνται τη φώτισή τους

Αποτέλεσμα εικόνας για Σύγχρονοι διδάσκαλοι αφηγούνται τη φώτισή τους

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος φωτίζεται πνευματικά; Τι βιώνει τη στιγμή της φώτισης και πώς αλλάζει έκτοτε η ψυχολογία και η ζωή του;
Σύγχρονοι διδάσκαλοι απαντούν σε αυτό το ερώτημα, αφηγούμενοι την προσωπική τους ιστορία.

Τι έμαθα από 100 ημέρες απόρριψης




O Jia Jiang μάς καλεί να τον συνοδεύσουμε στο ξεπέρασμα του φόβου μας μήπως απορριφθούμε από άλλα άτομα. Έχει βρει πως ο φόβος αυτός είναι οικουμενικός, μα ότι μέσω της συνειδητής πρόθεσης μπορούμε να μεταμορφώσουμε την απόρριψη σε εγχείρημα, την προσβολή σε ευγενή στόχο και τη λύπη σε κουράγιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα