Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ζῆσε τώρα…

Ζῆσε τώρα...

Διότι αὔριο δὲν ξέρεις τὶ ἔρχεται.
Ζῆσε αὐτήν, μόνον ἐτούτην ἐδῶ τὴν στιγμή…
Διότι ἴσως νὰ μὴν ὑπάρχῃ ἄλλη…
Ζῆσε ἀπολαμβάνοντας μὲ πάθος αὐτό, τὸ μικρὸ ἢ μεγάλο, ποὺ ἔχεις…
Διότι ἴσως αὔριο νὰ μὴν τὸ ἔχῃς κι αὐτό…
Καὶ κάτι, ποὺ πρέπει ὅλοι μας νὰ ἐνθυμούμεθα κάθε στιμή…
Μόνον εὐτυχισμένοι ἄνθρωποι μποροῦν νὰ προσφέρουν εὐτυχία. 
Μόνον γεμάτοι καὶ χορτασμένο, μποροῦν νὰ μοιρασθοῦν.
Μόνον αὐτοὶ ποὺ ἔνοιωσαν τὴν σκλαβιά, σὲ ὅλα τους τὰ κύτταρα, μποροῦν νὰ θυσιασθοῦν γιὰ τὴν ἐλευθερία…

Τί συμβαίνει στο σώμα μας όταν μπαίνουμε σε έναν Αρχαίο Ελληνικό Ναό



Ο ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αν κάποιος επισκεφθεί έναν ενεργειακό χώρο, (όλα τα Ελληνικά Ιερά είναι ενεργειακοί χώροι), αντιλαμβάνεται την ιερότητα του χώρου και επιθυμεί να ιδεί κάτι το υπερφυσικό, τότε το πνεύμα του προκαλεί έντονους κραδασμούς νιονικής ενέργειας στον εγκέφαλο και στην συνείδηση του.

Οι κραδασμοί αυτοί μεταφέρονται στα κύτταρα ολόκληρου του σώματος του και ο εγκέφαλος αρχίζει να ανεβάζει σταδιακά την συχνότητα τους.

Αν η συχνότητα των κραδασμών φτάσει την συχνότητα του ηλιακού φωτός, τότε αρχίζει βαθμηδόν ο υλικός κόσμος να χάνεται από μπροστά του και στα μάτια του εμφανίζεται ένας κόσμος διάφανος και αιθερικός. Χωρίς να χάνει τίποτα από την νοητική του κατάσταση, απομακρύνεται από την τρισδιάστατη πραγματικότητα και μεταπίπτει σε αιθερική μορφή.

Έξι μαγικές λέξεις αρχαίων Ελληνικών!


Ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ έλεγε:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνον αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα».

Προσέξτε, λοιπόν, κάτι:

«OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ», που σημαίνει: «Όπως η αυγή, γιε μου να είσαι πάντα!».

Η ψυχολογία της εμφάνισης!




 Συχνά έχουμε την τάση να διαχωρίζουμε το σώμα μας από την προσωπικότητά μας, να θεωρούμε πως το πρώτο είναι αυτό που μπορεί να μας αποφέρει δόξα, χρήματα, ικανοποίηση σεξουαλική και ψυχική αλλά και την επιβεβαίωση πως "αξίζουμε". 

Εγκλωβιζόμαστε ήδη από την πιο μικρή ηλικία σε κατηγορίες είτε μέσα στην οικογένειά μας είτε στον πιο ευρύ κοινωνικό μας κύκλο:"Η όμορφη της οικογένειας, ο άσχημος, ο κοντός, ο χοντρός, η αδύνατη, η έξυπνη".

 Έρευνες έχουν δείξει πως οι γονείς, έπειτα και οι δάσκαλοι τείνουν να επιβραβεύουν περισσότερο τα πιο "όμορφα" παιδιά αφιερώνοντας σ'αυτά περισσότερη προσοχή και ίσως απαλλαγή από τυχόν "σκανδαλιές", που μπορεί να έχουν προκαλέσει. 

 Οι περισσότεροι τομείς εργασιών αναζητούν άτομα "αντικειμενικά" όμορφα, μία λέξη που με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Μάλιστα συνήθως αναθέτουν σ'αυτά να κατέχουν ρόλους πιο σημαντικούς-κεντρικούς σε μία εταιρεία. 

 Οδηγούμαι λοιπόν σε μία διαπίστωση: Βλέπω πολλούς ανθρώπους σωματικά ίδιους, γυμνασμένους ή αγχωμένους, λόγω του καλοκαιριού, να προλάβουν να διορθώσουν τις ατέλειες τους. Ανθρώπους που ποτέ δεν θα δεις να κρατούν μία σακούλα από ένα βιβλιοπωλείο παρά μόνο από καταστήματα ρούχων και καλλυντικών.
  Πόσο εύκολο είναι να βελτιώσεις το σώμα σου; Σίγουρα δεν είναι εφικτό να το πετύχεις σ'ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά τα αποτελέσματα λίγο πολύ είναι εμφανή σχετικά γρήγορα. Εκεί έγκειται και η διαφορά μεταξύ προσωπικότητας και εξωτερικής εμφάνισης. 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΝΑΝΟΡΟΜΠΟΤ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ!!!!!

<<  Θα πρέπει να πάρετε μια ιδέα για αρχή πως είναι όλα τα νέα νανορομπότ!!!! >> 
Ηλεκτρομηχανική νανορομπότ, το είδος που πολλοί σκέφτονται όταν ακούν “νανορομπότ”, θα πρέπει έχουν τρωτά σημεία!;! Στην αρχή φαίνεται ότι θα ήταν δύσκολο να σκοτώσει κάποιος ένα τόσο μικρό μηχάνημα, αλλά δεν θα αρκούσε ένας ισχυρός ηλεκτρομαγνητικός παλμός (EMP) να διακόψει τη λειτουργία της μικροσκοπικής συσκευής και, ενδεχομένως, να << σκοτώσει >> αυτό!!!!!
Απαλλάσσοντας τον εαυτό μας   από τα νανορομπότ << μια μόλυνση >> θα μπορούσε να είναι δύσκολη!!!! 
Εάν κάποιος μεταφέρει χρήσιμα νανορομπότ στο αίμα και τους ιστούς του ατόμου, και το ένα είναι κακόβουλο, σαρώνεται με μια μηχανή απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (MRI), ή με άλλο τρόπο όπου υποφέρει ένα ισχυρό ηλεκτρικό σοκ, μπορεί κάποιος πλέον να λαμβάνει με το να τα καταπιεί ή με μια ένεση μια ολόκληρη νέα παρτίδα των μικρών βοηθών!;! Ομοίως, σε περίπτωση νάνο-πολέμου, όπου οι άνθρωποι έχουν πληγεί με μικροσκοπικά καταστροφικά νανορομπότ, θα μπορούσαν οι μικροί διάβολοι να απενεργοποιηθούν ή να καθαριστούν από ένα ισχυρό μαγνητικό παλμό ή ηλεκτροπληξία!;!
Η ηλεκτροπληξία μπορεί να μην είναι αποτελεσματική ενάντια στα νανορομπότ!!!!! 
Όταν οι ζωντανοί οργανισμοί δέχονται σοκ με ηλεκτρικό ρεύμα, το ρεύμα των ηλεκτρονίων  (το μέρος που κάνει τη ζημιά) ακολουθεί τα μονοπάτια της χαμηλότερης αντίστασης!!!! Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι διαδρομές είναι το νευρικό και το κυκλοφορικό σύστημα, συνεχώς συνδεδεμένα δίκτυα των σχετικά περισσότερων αγώγιμων ιστών ή υγρό!!!! Εκτός αν ένα νανορομπότ ήταν άμεσα στη διαδρομή, έτσι ώστε το ρεύμα ρέει μέσα από αυτό, ενδέχεται να μην καταστραφεί καθόλου!!!! Επίσης, για τη ροή ρεύματος πρέπει να υπάρχει ένα δυναμικό (τάση) ή διαφορά σε αυτό!!!! Είναι τα νανορομπότ τόσο μικρά που σπάνια υπάρχει αρκετή δυναμική ενέργεια σε όλη την μεγαλύτερη διάστασή τους, ώστε να προκαλέσει αρκετή ροή ρεύματος για να τα βλάψει!!!!!
Η αποτελεσματικότητα μιας μαγνητικής μεθόδου θα μπορούσε να περιοριστεί!!!! 
Ένας μαγνητικός παλμός ή το πεδίο της επαρκούς αντοχής μπορεί να έχουν καλύτερη δυνατότητα στο να βλάψει τα νανορομπότ, αλλά αυτό θα απαιτούσε τα νανορομπότ να περιέχουν ένα υλικό ευαίσθητο σε μαγνητικά πεδία!!!! Δυστυχώς, τα νανορομπότ αποτελούνται από άνθρακα ή άλλα μη μαγνητικά υλικά θα είναι ανέγγιχτα από ένα μαγνητικό πεδίο, ακριβώς όπως και οι περισσότερες μορφές ζωής!!!!!
Βιολογικά νανορομπότ μπορεί να απαιτούν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις!!!! 
Φυσικά, οι εμπειρογνώμονες της νανοτεχνολογίας έχουν σημειώσει εδώ και χρόνια ότι ο πιο καλός αναπτυγμένος τομέας της νανοτεχνολογίας, είναι τα ζωντανά κύτταρα και μικροοργανισμοι, είναι ήδη σε ισχύ και τα φτιάχνουν  μια χαρά!!!!! Χημικά μέσα, όπως τα φάρμακα μπορούν να βλάψουν συγκεκριμένους μικροοργανισμούς ή να ενθαρρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για να τους επιτεθούν, οπότε μια παρόμοια τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει πολλά  νανορομπότ!!!!! Τι!;! Όλοι οι Ελληναράδες ερευνητές δεν σας είχαν μιλήσει ποτέ για νανορομπότ από μικροοργανισμούς!!!!;;;!!!! Χμμμμμμ!!!!!!
Τι θα συμβεί αν τα νανορομπότ θα μπορούσαν να τα κάνουν να πάνε ποιο μακριά!;! 

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ημερήσια κατανάλωση νερού
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό. Σίγουρα όμως δεν γνωρίζουμε πόσο σημαντική μπορεί να είναι  η καθημερινή ποσότητα νερού που καταναλώνουμε.
Το νερό βοηθάει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού!  Βελτιώνει την υγεία, την φυσική κατάσταση, το βάρος την διάθεση και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενέργεια μας.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αν κάποτε έβρισκαν την πηγή της νιότης, θα ήταν μια πηγή που θα περιείχε νερό!
Πως λοιπόν μπορείς να μετατρέψεις την κατανάλωση αρκετού νερού σε μια καθημερινή συνήθεια; Διάβασε το παρακάτω άρθρο και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρεις
10 πλεονεκτήματα της κατανάλωσης αρκετής ποσότητας νερού
Βοηθάει όλες τις λειτουργίες του σώματος:
Το σώμα μας αποτελείται κατά 60% από νερό.  Έτσι το να κρατάμε το σώμα μας ενυδατωμένο,  είναι απολύτως απαραίτητο για έναν τεράστιο αριθμό διεργασιών του οργανισμού. Το νερό σχετίζεται με τις θρεπτικές ουσίες, την θερμοκρασία μας, την πέψη  και την απορρόφηση καθώς και την σωστή κυκλοφορία.
Απώλεια και έλεγχος βάρους:
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε σωστό πρόγραμμα διατροφής περιλαμβάνει και κατανάλωση μεγάλης ημερήσιας ποσότητας νερού. Γιατί; επειδή η υψηλή κατανάλωση βοηθάει στο χάσιμο βάρους.

Λαμβάνει μέρος σε πολλές διεργασίες, δημιουργεί την αίσθηση της πληρότητας έτσι ώστε να τρώμε λιγότερο, ενώ μας παρέχει και την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για την άσκηση η οποία και αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια κιλών.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ … (Χ. ΜΠΟΥΚΑΪ)



Ο Άνιμπαλ Σαμπατίνι έλεγε πως η πληρότητα (ή η ευτυχία, ή ό,τι ο καθένας επιθυμεί περισσότερο) βρίσκεται κλεισμένη σ’ ένα δωμάτιο και ξέρουμε πως το μόνο που χρειάζεται είναι ν’ ανοίξουμε την πόρτα. Πλησιάζουμε, γυρίζουμε το πόμολο (αφού ξέρουμε πως δεν υπάρχει κλειδαριά) και σπρώχνουμε.
Στην πρώτη προσπάθεια, η πόρτα δεν ανοίγει. «Μάλλον θα έχει φρακάρει» σκεφτόμαστε, και σπρώχνουμε πιο δυνατά.
Δεν γίνεται τίποτα.
Προσπαθούμε περισσότερο, χωρίς επιτυχία.
Φωνάζουμε τους φίλους, τους συγγενείς και τους θεραπευτές μας για να μας βοηθήσουν στο σπρώξιμο. Έρχονται, αλλά η πόρτα μένει ακίνητη.
Ποτέ δεν παύουμε να προσπαθούμε.
Ποτέ στη ζωή δεν σταματάμε να σπρώχνουμε.

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ.


polinaki412-820x547
 Είναι υπέροχο να έχεις τον άνθρωπό σου. Να μπορείς να χρησιμοποιήσεις -δικαιωματικά- αυτή την κτητική αντωνυμία που τόσο αλλάζει τους προσδιορισμούς. Ο άνθρωπός σου έχει μοναδικά μάτια. Ίσως για όλους τους άλλους να είναι δύο -εκ των πολλών- καφέ μάτια, αλλά για σένα είναι τόσο διαφορετικά. Ο δικός σου άνθρωπος έχει το πιο όμορφο χαμόγελο. Δε διαφέρει απ’ το δικό μου κι ίσως ούτε απ’ το δικό σου, αλλά σε κάνει τόσο χαρούμενο.
Ο άνθρωπός σου έχει την πιο υπέροχη μυρωδιά. Είναι τόσο χαρακτηριστική που δεν μπορεί να φύγει απ’ το μυαλό σου. Κάποιος άλλος, μάλλον, δε θα την ξεχώριζε. Ίσως να του θυμίζει κάποιον άλλο. Ίσως να μη του φαίνεται ιδιαίτερη ούτε ωραία. Για σένα, ωστόσο, είναι το πιο μαγευτικό άρωμα που έχεις μυρίσει ποτέ. Σου θυμίζει κάτι απ’ τη χαμένη παιδικότητά σου. Ένα μακρινό άρωμα που έχεις να μυρίσεις χρόνια.

Ξέρεις, ο άνθρωπος ψάχνει την ασφάλεια. Κι αυτή δεν εξαγοράζεται. Δεν μπαίνει σε μικρά καλοσχηματισμένα μπουκαλάκια αρωμάτων. Δεν μπαίνει σε συμβόλαια ασφαλιστικών ούτε σε πληρωμένο έρωτα. Δεν κρύβεται σε χαρτονομίσματα και μετοχές -όπως πολλοί πίστεψαν. Δε γεννιέται σε άσκοπες συνευρέσεις κι ακριβά δώρα, ούτε και κατακτάται με τη μοναξιά.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ο “ΠΕΝΤΑΘΛΟΣ” της Φιλοσοφίας



Τα Άβδηρα ήταν ιωνική αποικία στις ακτές της Θράκης. Οι Αρχαίοι και κυρίως οι Αθηναίοι κωμωδιογράφοι δεν τα είχαν σε υπόληψη, αν κρίνουμε από το πλήθος ανέκδοτων που κυκλοφορούσαν σε βάρος τους και στα οποία εμφανίζονται ως πόλη βλακών.
(ακόμη και στην Αγγλική εμφανίζεται η λέξη  abderian (abderite) = ανόητος).
Αυτή η φήμη ΔΕΝ  ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα διότι εκεί γεννήθηκαν πολλοί μεγάλοι διανοητές όπως ο  ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ , ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ , ο ΕΚΑΤΑΙΟΣ  και ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ  και μάλλον η δυσφήμηση γεννήθηκε από κάποιο ανταγωνισμό μεταξύ Αθήνας και Αβδήρων.
Ο Δημόκριτος, γεννήθηκε στα Άβδηρα και ήταν το 3ο παιδί μιας πολύ πλούσιας οικογένειας (ο πατέρας του ήταν κάτι σαν τραπεζίτης στα Άβδηρα). Είχε για δασκάλους στην αρχή τον φιλόσοφο Λεύκιππο και κατόπιν τον Αναξαγόρα.
Ως μαθητής ήταν τόσο φιλόπονος ώστε είχε κλειστεί σε ένα χωριστό δωμάτιο στον κήπο του σπιτιού του και διάβαζε συνεχώς χωρίς να βγαίνει καθόλου.
Μέτα τα μαθήματα του Λεύκιππου, αποφάσισε πολύ νέος να μάθει περισσότερα ταξιδεύοντας στα μέρη της Αρχαίας σοφίας. Καθώς ο πατέρας του είχε πεθάνει, ζήτησε από τα άλλα 2 αδέλφια του το μερίδιο του από την τεράστια πατρική περιουσία. Εκείνοι όμως αντί του 1/3 του έδωσαν λιγότερα ,που έφταναν εντούτοις στο μυθώδες ποσό των εκατό ταλάντων (σήμερα περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ !!!).
Ο Δημόκριτος ταξίδεψε στη Μικρασία, στην Περσία, επισκέφθηκε τους ναούς της Βαβυλώνας και έζησε 5 χρόνια στην Αίγυπτο, σπουδάζοντας και μελετώντας. Κατά τον Δημήτριο τον Φαληρέα έφτασε ως τις Ινδίες και γνώρισε τη σοφία των Γυμνοσοφιστών.

1ος κανόνας για να γνωρίσετε τον εαυτό σας της Young Emma: Σκεφθείτε ταπεινά

Δεν γνωρίζετε τον εαυτό σας τόσο καλά όσο νομίζετε. Μερικοί έξυπνοι κανόνες μπορούν όμως να βοηθήσουν – εσάς και τους γύρω σας – να καταλάβετε καλύτερα την αληθινή σας φύση
cosmic-flat«Cosmic float», Ευγενία Λώλη. Τελικά μήπως αρμενίζετε στον κόσμο γνωρίζοντας ελάχιστα για τον εαυτό σας;
Βλέπετε τον εαυτό σας σαν έναν υπέροχο φίλο, εξαιρετικό μάγειρα, εκπληκτικό τραγουδιστή ή το εξυπνότερο άτομο στο γραφείο σας; Αν ναι, μάλλον έχετε «πλασματική υπεροχή» – η πεποίθηση την οποία τρέφουν πολλοί, τουλάχιστον στη Δύση, ότι είναι πάνω από τον μέσο όρο στα πάντα, από την οδήγηση ως τις επιδόσεις στη δουλειά.
Μελέτες σχετικά με το φαινόμενο αυτό δείχνουν ότι ξεγελιόμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν πρόκειται να κρίνουμε χαρακτηριστικά τα οποία μας ενδιαφέρουν περισσότερο – εκείνα τα οποία θεωρούμε εξαιρετικά επιθυμητά ή εξαιρετικά ανεπιθύμητα.
Για παράδειγμα η Σιμίνε Βαζίρε, διευθύντρια του Εργαστηρίου Προσωπικότητας και Αυτογνωσίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις, και η συνάδελφός της Ερικα Κάρλσον διαπίστωσαν ότι οι αναφορές των φοιτητών περί της ευφυΐας τους δεν είχαν σχεδόν καμία σχέση με τα αποτελέσματα των τεστ IQ. Όσοι είχαν υψηλή αυτοεκτίμηση υπερτιμούσαν την εξυπνάδα τους, ενώ όσοι είχαν χαμηλή αυτοεκτίμηση την υποτιμούσαν, γεγονός το οποίο υποδηλώνει πως όταν πρόκειται για τις ιδιότητες τις οποίες συνδέουμε περισσότερο με την αξία του εαυτού μας οι κρίσεις μας βασίζονται περισσότερο στην αυτοπεποίθηση παρά στην αντικειμενικότητα.
Η εξωτερική εμφάνιση, μια άλλη ιδιότητα για την οποία πολλοί ενδιαφερόμαστε, είναι πολύ δύσκολο να κριθεί από το ίδιο το άτομο για τον ίδιο λόγο. «Η ακρίβειά μας δεν είναι μηδενική αλλά είναι κοντά στο μηδέν» λέει η κυρία Βαζίρε.

Δες, τι κάνει το σέλινο για να είσαι όμορφη!



Ο χυμός του σέλινου λειτουργεί ως μια θαυμάσια εναλλακτική λύση στα συνθετικά προϊόντα ομορφιάς που διατίθενται στην αγορά. Εξερευνήστε τα οφέλη που προσφέρει στο δέρμα ο χυμός του!


1. Ο χυμός που εξάγεται από το σέλινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό ως 95% του βάρους του φυτού! Ως εκ τούτου, πίνοντας χυμό σέλινου μπορείτε να εκπληρώσετε τις καθημερινές ανάγκες σας σε νερό και να διατηρήσετε τα κύτταρα του δέρματος σας ενυδατωμένα. Ως αποτέλεσμα, έχετε μαλακό και εύπλαστο δέρμα.

2. Το νερό και η περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι επίσης καλό για τον καθαρισμό του σώματος. Τα αντιοξειδωτικά απαλλάσσουν το δέρμα από τις τοξίνες και αποτρέπουν τα κύτταρα του δέρματος από το να καταστραφούν. Από την άλλη πλευρά, το νερό διευκολύνει την εξάλειψη των εν λόγω τοξινών, καθώς και άλλα υλικά των αποβλήτων από το σώμα μας. Κατά συνέπεια, μπορούμε να αποφύγουμε μια σειρά από παθήσεις του δέρματος.

Χυμός παντζαριών και άσκηση ξανανιώνουν τον εγκέφαλο



Όσοι διάγουν καθιστική ζωή και θέλουν να ξανανιώσουν τον εγκέφαλό τους, καλό είναι να αρχίσουν την γυμναστική, φροντίζοντας όμως να πίνουν ένα ποτήρι χυμό παντζαριών πριν από την προπόνηση.

Αυτό συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι σε μικρή μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός αυτός βελτιώνει τόσο πολύ την λειτουργικότητα του εγκεφάλου, ώστε τον επαναφέρει σε επίπεδα που φυσιολογικά παρατηρούνται σε νεαρούς ενήλικες.

Στη μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journals of Gerontology: Medical Sciences, συμμετείχαν 26 άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, οι οποίοι δεν γυμνάζονταν, είχαν υπέρταση και έπαιρναν έως δύο φάρμακα την ημέρα γι’ αυτήν.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wake Forest, στο Γουΐνστον-Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας, τους ζήτησαν να γυμνάζονται επί έξι μήνες, τρεις φορές την εβδομάδα με μέτρια ένταση, κάνοντας επί 50 λεπτά βάδην σε έναν κυλιόμενο διάδρομο.
Μία ώρα πριν από κάθε προπόνηση έπρεπε να πίνουν χυμό από παντζάρια, ο οποίος στους μισούς από αυτούς ήταν επεξεργασμένος ώστε να μην περιέχει νιτρικά άλατα.

Τα παντζάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό το συστατικό, το οποίο όταν καταναλώνεται μετατρέπεται πρώτα σε νιτρώδη άλατα και έπειτα σε νιτρικό οξείδιο, το οποίο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.

Ο πόνος δημιουργεί αυθεντικούς και δυνατούς ανθρώπους




Ανέκαθεν πίστευα ότι ο πόνος έχει ιδιότητες που δεν τις συλλαμβάνει ο ανθρώπινος νους.

Μοναδικά και ξεχωριστά διαθέτει την προοπτική να μεταμορφώνει τους ανθρώπους είτε αυτό έχει θετικό, είτε αρνητικό πρόσημο.

Ο πόνος σε αναγκάζει θέλοντας και μη, να συλλαμβάνεις την πραγματικότητα της ζωής με έναν άλλον πνευματικό ορίζοντα, με νέες προοπτικές και καινούργια δεδομένα.

Οι άνθρωποι που έχουν πονέσει και τσαλακωθεί στην ζωή τους γίνονται αντιληπτοί από μακριά, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί.

Κατανοούν απόλυτα την δύναμη της στιγμής και τις ανατροπές που μπορεί να προκαλέσει μια κακιά στιγμή.

Κατά διαστήματα και ανάλογα με τις περιπτώσεις έχουν πλήρη συναίσθηση, το πόσο ευμετάβλητη είναι η ζωή και πόσο αναπάντεχα μπορούν όλα να αλλάξουν.

Παρατηρώντας τους λίγο καλύτερα θα διακρίνεις μία μόνιμη αφηρημάδα στο βλέμμα τους.

Αλλά μην ξεγελιέσαι δεν χαζεύουν απλά ζυγίζουν τις καταστάσεις.

Σέβονται ότι κινείται μπροστά τους.

Ο Πινόκιο ... Νάρκισσος

Ο Πινόκιο Νάρκισσος
Η ωραιοποιημένη Ύβρις
Η διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία έχει καταγράψει πάνω από 20 διαφορετικές συμπεριφορές που εμφανίζουν τα άτομα με την επονομαζόμενη ναρκισσιστική διαταραχή.
Αίσθηση μεγαλείου και βαρύτατης αυταρέσκειας. Χειριστικότατη συμπεριφορά προς τους άλλους με εξάρσεις γοητευτικής αίγλης που εναλλάσσονται με επιθέσεις και προσβλητικότητα προς την αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια του «άλλου».
Ταυτόχρονα ο νάρκισσος έχει μια εμπεδωμένη μοναχικότητα και εμμονή με την εξουσία και παρά τη φαινομενική του γοητεία προς τα έξω είναι στην  πραγματικότητα βαθιά απομονωμένος και επιδιώκει την επιβολή στις σχέσεις του και την υφαρπαγή του ελέγχου προς ίδια ικανοποίηση.
Η δε ψευδολογία αποτελεί το βασικότερο ίσως εργαλείο μιας προσωπικότητας που έχει δομηθεί με αυτόν τον τρόπο. Και μπορεί στην Ψυχολογία να θεωρείται μία καταγεγραμμένη διαταραχή, στην πράξη όμως ο καθημερινός άνθρωπος  καταλαβαίνει τις αντιδράσεις του Νάρκισσου πολύ απλά ως τις συμπεριφορές ενός «ανισόρροπου»«αλήτη» ή και «καθικιού».
Όταν έχεις υποστεί τις επιπτώσεις τέτοιων ύπουλων και επιθετικών συμπεριφορών, η επιστημονική ψυχραιμία χάνεται και απομένει η οργή – εφόσον το καταλάβεις βέβαια γιατί ο νάρκισσος κάνει τα πάντα για να σε πείσει πως είναι ένας αξιαγάπητος φυσιολογικός άνθρωπος!

Μη φοβάσαι το χρόνο που περνάει

foto580

Ο χρόνος τρομάζει; Το πέρασμα του χρόνου φοβίζει; Τι ακριβώς μας φοβίζει;
Για αρχή οι αλλαγές που μόνο το πέρασμα του χρόνου έχει την ικανότητα να μας τις φέρνει, φάτσα κάρτα μπροστά μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Αλλαγές στο σώμα μας, αλλαγές στην ζωή μας, στις ζωές αγαπημένων ανθρώπων μας. Αλλαγές που αρκετές φορές είναι τρομαχτικές και νιώθουμε αδύναμοι να ελέγξουμε.
Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα του χρόνου. Ο χρόνος είναι απλά χρόνος, έχει την δική του ροή, την δική του λογική, την δική του υπόσταση. Δεν υπάρχει μαζί μας αλλά εμείς συνυπάρχουμε μαζί του. Αντί να τον φοβόμαστε, να τον πολεμούμε, να τον θεωρούμε σαν κάτι καταλυτικό για την ζωή μας μπορούμε απλά να τον διαχειριστούμε.
Μην εστιάζεστε στον χρόνο αλλά στις στιγμές της ζωής σας και στις στιγμές στην ζωή σας. Ο χρόνος είναι μόνο πολλές στιγμές που δημιουργούν συναισθήματα και έχουν την δυνατότητα να ορίσουν και να καθορίσουν το φόβο για το πέρασμα του ή την αποδοχή για την δική μας αλλαγή. Μόνο το συναίσθημα έχει δύναμη γιατί προέρχεται από εμάς, δημιουργεί σύνδεση, σχέση, υπάρχει στην ύπαρξη μας από την μέρα που ερχόμαστε στην ζωή και συνυπάρχουμε με το χρόνο.

Οίκηση και λατρείες στο Βυζάντιο έως την ίδρυση της Κωνσταντινουπόλεως


Στις 11 Απριλίου του 330, ο Μέγας Κωνσταντίνος, αφού επί πολλά έτη ανεκαίνιζε εκ βάθρων την αρχαία πόλη του Βυζαντίου, την μετονόμαζε σε «Κωνσταντινούπολη», ανελίσσοντας την σε πρωτεύουσά της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ιστορικός Σωκράτης, «και Κωνσταντινούπολιν μετονομάσας, χρηματίζειν Νέαν Ρώμην» (Εκκλησιαστική Ιστορία, Α΄.15). Η επιλογή του αυτή, είχε, βαθμιαία, δύο βασικές συνέπειες. Από την μια έκανε επίκεντρο της αυτοκρατορίας την ελληνιστική και σε μεγάλο βαθμό χριστιανική, παρά τις διώξεις, Ανατολή. Από την άλλη, επλήγη σε σημαντικό βαθμό η εικόνα του στη Δύση. Έτσι η 28η Οκτωβρίου, ημερομηνία η οποία συνοψίζει την νίκη του επί του Μαγνεντίου, καθώς και την άλωση της Ρώμης, υπήρξε έως και τον 20ο αιώνα (βλ. Μουσολίνι), αποφράδα ημέρα για τους Λατίνους έναντι της Ανατολής.
Ο Κωνσταντίνος είχε τελέσει τον πολισμό της Νέας Ρώμης, ήδη, στις 8 Νοεμβρίου του 324. Ο Κωνσταντίνος ήθελε μια ελληνική πόλη προς Ανατολάς για νέα του πρωτεύουσα και στο μυαλό του είχε την Τροία / Ίλλιον. Ωστόσο καθοριστικό παράγοντα στο να προτιμήσει ως θέση το Βυζάντιο, υπήρξε ο πόλεμός του με τον Λικίνιο. Ενώ τον είχε κερδίσει στις 3 Ιουλίου του 324 στην μάχη της Αδριανούπολης και με πολύ δυσμενείς συνθήκες (130.000 δύναμη, έναντι 165.000 του Λικινίου), απέτυχε να τον κερδίσει, όταν ο Λικίνιος οχυρώθηκε στο Βυζάντιο. Τότε ήταν που αντιλήφθηκε, την γεωστρατηγική θέση της πόλης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα