Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ανακαλύπτοντας το σχήμα της Γης

Ο άνθρωπος, όταν άρχισε να δημιουργεί τους πρώτους πολιτισμούς, πίστευε πως η Γη είναι επίπεδη. Αρχικά, κυρίως διότι απλώς αντιλαμβανόταν εκείνο που έβλεπε και αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το επίπεδο έδαφος που πατούσε. Κατά την εξέλιξη του όμως, εγκλωβίστηκε στις κοσμοθεωρίες του οι οποίες στην συνέχεια εξελίχθηκαν σε δόγματα. Παρόλο που μέχρι και τον Μεσαίωνα κατά την κοινή αντίληψη της εποχής κυριαρχούσε η θεωρία της επίπεδης Γης, ήδη από την αρχαιότητα, στον ελλαδικό χώρο, είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η θεωρία της σφαιρικής Γης


   Ο πρώτος που υποστήριξε πως η γη είναι σφαιρική, ήταν ο Ερατοσθένης κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. ο οποίος μάλιστα, ως μαθηματικός και με την βοήθεια του ήλιου υπολόγισε την περίμετρο της στα 39.690 χιλιόμετρα με σφάλμα μικρότερο του 1% από την πραγματικότητα. Πάνω στην θεωρία του αυτή, είχε διατυπώσει πως αν κάποιος άρχιζε ένα ταξίδι από την Ιβηρική Χερσόνησο κατευθυνόμενος δυτικά, θα έφτανε στη Ινδία. Την θεωρία αυτή, επικαλέστηκε ο Στράβωνας προσθέτοντας τις δικές του εκτιμήσεις. Μία από εκείνες, ήταν πως αν η Γη, σύμφωνα με τον Ερατοσθένη, είναι πολύ μεγαλύτερη από τον γνωστό κόσμο ( ο οποίος τότε μόλις που οριζόταν από την Ιβηρική Χερσόνησο μέχρι την Ινδία) και έκανε αυτό το ταξίδι, πολύ πιθανόν να ανακάλυπτε νέα άγνωστα μέρη. Ο Στράβωνας, υποστήριξε την σφαιρικότητα της γης, επικαλούμενος και τις παρατηρήσεις των ναυτικών οι οποίοι ανέφεραν πως όταν απομακρυνόντουσαν από την στεριά, από τον ορίζοντα, πρώτα χανόντουσαν τα χαμηλότερα σημεία της και στο τέλος τα ψηλότερα. Κάτι που αποδεικνύει την καμπυλότητα του εδάφους. 

Είμαστε στο έλεος των χάκερ;



Μάθαμε όλοι πρόσφατα ότι μια κερκόπορτα ενός λογισμικού αρκεί για να πληγούν χιλιάδες υπολογιστές σε όλον τον κόσμο μέσα σε λίγα λεπτά. Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Υπάρχει προστασία;


Μία τραγική εβδομάδα έζησε η διεθνής Πληροφορική από τις 12 Μαΐου, με καταμετρημένα θύματα εκβιαστών έως την Πέμπτη 320.000 χρήστες υπολογιστών. Το τι συνέβη και πώς συνέβη είναι ένα θρίλερ αντάξιο σεναρίου του Χόλιγουντ, με τέλος εισέτι άγνωστο. Ακόμη πιο φοβερό όμως είναι αυτό που συνειδητοποίησε έκπληκτη η διαδικτυωμένη ανθρωπότητα. Οτι τα εργαλεία του ψηφιακού εκβιασμού μας, τα κλειδιά της παραβίασης κάθε προστασίας των υπολογιστών μας, δεν τα ανέπτυξαν κάποιοι δαιμόνιοι κακοποιοί: τα έφτιαξαν μια χιλιάδα λαμπροί προγραμματιστές-στελέχη της μεγαλύτερης υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, της NSA. Ναι, οι ψηφιακοί κλέφτες που πρώτοι εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται τα λάθη του λογισμικού είναι οι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια πράκτορες. Απλώς, αυτό που τώρα συνέβη είναι ότι κάποιοι έκλεψαν τους κλέφτες. Και αυτοί οι κάποιοι στράφηκαν εναντίον των πολλών και ζήτησαν λύτρα, αφού πρώτα τα ζήτησαν από την NSA και εκείνη αδιαφόρησε. Οσο για την κερκόπορτα της Microsoft, εκείνη απλώς την είχε αφήσει ορθάνοιχτη, μιας και δεν υποστήριζε πια τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows. H ζημία των θυμάτων απροσμέτρητη, καθώς ακόμη και νοσοκομεία έμειναν κλειστά συνεπεία της κυβερνοεπίθεσης. Αλλά και η ηθική ζημία των κρατικών υπηρεσιών απαράγραπτη καθώς πρόδωσαν την εμπιστοσύνη όλων. Οσο για την... τιμή της Πληροφορικής, βρίσκεται πια στα σκουπίδια της Ιστορίας και διακυβεύει το μέλλον μας.

Στην Αθήνα είχαν μόλις περάσει 24 λεπτά από το γύρισμα της Παρασκευής στο Σάββατο, αλλά στη Νέα Υόρκη ήταν καταμεσήμερο της 12ης Μαΐου 2017 όταν η Talos - μια θυγατρική του γίγαντα τηλεπικοινωνιών Cisco που ερευνά θέματα κυβερνοασφάλειας - χτύπησε «παγκόσμιο συναγερμό». Το τι είχε συμβεί το μάθαμε όλοι στη συνέχεια από τα δελτία ειδήσεων: ένας «διαδικτυακός ιός» (botnet) είχε σαρώσει 320.000 υπολογιστές σε 150 χώρες, ζητώντας λύτρα για να αποδεσμεύσει τα θύματά του. Αυτή είναι η επιφανειακή θεώρηση του γεγονότος. Διότι, δυστυχώς, το θέμα έχει μέγα βάθος.


Ενας πλανήτης απροστάτευτος

Προβληματίσου σαν φιλόσοφος

Προσπάθησε να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις, και μόνο που θα προβληματιστείς έχεις βάλει τα θεμέλια  να είσαι φιλόσοφος.

Pierre-Auguste_Renoir
1.  Ποιός /ποιά είσαι;
2.  Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος;
3.  Υπάρχει κάποιο πρωταρχικό υλικό από το οποίο φτιάχτηκαν όλα;
4.  Μπορεί το νερό να γίνει κρασί;
5.  Πώς μπορεί να ανακατευτεί το νερό με το χώμα και από τη λάσπη να γεννηθεί ένας ζωντανός βάτραχος;
6.  Τί είναι αυτό που μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε τον γύρω μας κόσμο;

Θεωρώντας τὸ Ἀπόλυτον ὡς …Δικαίωμα!!!

Ὁριστικῶς, ἀδιαπραγμάτευτα καὶ τελεσιδίκως!!!
Θεωρώντας τὸ Ἀπόλυτον ὡς ...Δικαίωμα!!!
Ἔχουμε μάθει, ἀπὸ μικρὰ παιδιά, σὲ μίαν κοινωνία ποὺ ἐπικρατοῦν οἱ σαχλαμαράκηδες καὶ τὰ κακέκτυπα ἀντίγραφα, νὰ θεωροῦμε πὼς δὲν μποροῦμε νὰ κάνουμε κάτι περισσότερο ἀπὸ τοὺς ἄλλους. Πιστεύουμε, βαθύτατα πλέον, πὼς ἐὰν δὲν «ῥίξουμε λίγο νερὸ στὸ κρασί μας», ἐὰν δὲν συμβιβασθοῦμε ἱκανοποιητικῶς, ἐὰν δὲν κάνουμε καὶ κατὰ περίπτωσιν τὰ …στραβὰ μάτια, δὲν θὰ ἔχουμε καὶ πολλὲς πιθανότητες ἐπιβιώσεως.
Μὰ ὅσο περισσότερο συμβιβαζόμεθα, ὅσο «περισσότερο νερὸ ῥίχνουμε στὸ κρασί μας», ὅσο πιὸ πολὺ …στραβκυττάζουμε, τόσο ἐπιτρέπουμε στὰ σαπρόφυτα νὰ καταλαμβάνουν τμήματα τοῦ δικοῦ μας φυσικοῦ χώρου καὶ νὰ μᾶς ἐκτοπίζουν, ἐπιβάλλοντας ἐπὶ πλέον τὴν κάθε μορφῆς Ὕβρεως ὡς πρότυπον καὶ ὡς μὴ ἀντιμετωπίσιμον.
Τελικῶς, ὅσο ἐμεῖς σκύβουμε τὸ κεφάλι, τόσο περισσότεροι μᾶς ποδοπατοῦν τὸ …κεφάλι.
Ἡ πραγματικότης, ποὺ ἐμεῖς (γιὰ τοὺς ὁποίους λόγους μας) ἐπιτρέψαμε νὰ ἐπικρατήσῃ πρέπει ἀπὸ ἐμᾶς νὰ ἀνατραπῇ. Τὸ κάθε ἡμίμετρον, ἡ κάθε περίπτωσις συμβιβασμοῦ, ἡ κάθε μας ὑποχώρησις, σὲ ζητήματα κυρίως ἀξιῶν κι ἀρχῶν, μεγαλώνει τὴν ἀπόστασιν ποὺ ἔχουμε νὰ διανύσουμε καί, τελικῶς, δυσκολεύει ἀκόμη περισσότερο τὸ Τιτάνειο ἔργο ποὺ ἔχουμε νὰ πράξουμε, γιὰ νὰ ἀρχίσουμε, σταδιακῶς ἀλλὰ σταθερῶς, νὰ ἀποκαθιστοῦμε τὶς στοιχειώδεις ἰσοῤῥοπίες, ποὺ ἐπιτρέπουν στὸν Ἄνθρωπο τὸ κατὰ Φύσιν Ζῆν.

Επιλέγω να αγαπώ τη φωτιά κι ας με κάψει



Δυο φιλιά θα πάρεις στη ζωή.
Το φιλί της συνήθειας και το φιλί της φωτιάς.
Ξέρω ποιο θέλω. Έχω διαλέξει από παλιά. Τη συνήθεια τη φοβάμαι.
Μου βάζει πάγο στην καρδιά.
Παγίδα, που σε μουδιάζει και δεν πονάς!
Στα στέκια της αδράνειας, μαζί της θα τριγυρνάς…

Επιλέγω τη φωτιά! Μαζί της, σε δρόμους αλήθειας προχωράς. Αυτήν θα αγαπάω κι ας με κάψει τελικά.

ΗΛΙΟΣ Ο βασιλιάς των θεών Μέρος Α΄

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Φίλες και φίλοι,

Με την ημέρα να μεγαλώνει και τον ήλιο να γίνεται θερμότερος, θεώρησα ότι θα σας άρεσε μια αναφορά σ’ αυτόν τον μεγάλο ευεργέτη της ζωής μας.


Ήταν η ανελιπής εμφάνιση και η ταυτόχρονη εξαφάνισή του, ο ζωτικός του ρόλος στην ζωή και την ανάπτυξη της ζωής εν γένει που έκαναν τον πρωτόγονο άνθρωπο να τον λατρέψει πρώτον απ’ όλους και να του δώσει την υψηλότερη θέση στο αναρίθμητο πάνθεο των θεοτήτων που χρειάστηκε να λατρέψει και να καλοπιάσει, για να κερδίσει μια ευκολότερη ζωή.


Οι αρχαίοι Έλληνες φαντάστηκαν τον ηλιακό δίσκο σαν μάτι του ουρανού που επιβλέπει από ψηλά την κάθε μορφή ζωής ή σαν πρόσωπο με πλούσια χρυσόξανθα μαλλιά να το περιβάλλουν ή σαν στέμμα. Η ανελιπής ημερήσια διαδρομή του πρόσθεσε φτερά, ένα άρμα από φτερωτά άλογα και ένα τόξο με βέλη- τις ακτίνες που πέφτουν στη γη.


Να πώς τον παρουσιάζει ο Όμηρος:

Το όνειρο της Τρωαδίτισσας Εκάβης

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Ο μύθος που θέλει την Εκάβη να έλκει την καταγωγή της από το Σαγγάριο ποταμό(υδάτινη προέλευση), αιτιολογεί τη γονιμότητά της, μια και ως δεύτερη σύζυγος του Πριάμου απέκτησε απ’ αυτόν δεκαεννέα παιδιά.

Πρωτότοκος γιος ήταν ο Έκτορας, όμως το προειδοποιητικό όνειρο σημάδεψε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, του Πάρη:

… όταν ήταν να γεννήσει το δεύτερο παιδί η Εκάβη, είδε στον ύπνο της ότι γέννησε ένα δαυλό αναμμένο, που διαμοιραζόταν σε ολόκληρη την πόλη και την έκαιγε. 

Όταν ο Πρίαμος έμαθε από την Εκάβη το όνειρό της, κάλεσε τον γιο του Αίσακο,·που ήξερε να εξηγεί τα όνειρα, τέχνη που έμαθε από τον Μέροπα, παππού του, από την πλευρά της μάνας του, Αρίσβης. 

Αυτός είπε ότι το παιδί θα γινόταν η καταστροφή της πατρίδας του και τον συμβούλευσε να το αφήσει έκθετο. 

Και ο Πρίαμος, όταν γεννήθηκε το παιδί, το έδωσε σε έναν δούλο, που ονομαζόταν Αγέλαος, να το μεταφέρει στην Ίδη και να το αφήσει εκεί.
Για πέντε μέρες το έκθετο βρέφος, τράφηκε από μιαν αρκούδα. Όταν ο βοσκός το βρήκε σώο, το περιμάζεψε και το ανέθρεψε σαν να ήταν δικό του παιδί, ονομάζοντάς το Πάρι.

Roger Moore died May 23, 2017 +Major connection to May 22 false flag at Ariana Grande concert, Manchester Arena



BBC = 223
James = 223
May 22 leaves 223-days left
March 22, or 22/3, date of prior false flag, 62-days earlier

We'll see how this all comes together with 'Bond'.


This man has died May 23, or 23/5, after having the 2,350th Hollywood Star given in his honor.




His first bond film was 44-years ago, in '73.  
Kill = 11+9+12+12 = 44 (Kill); Mason = 14+26+8+12+13 = 73 (Reverse)




May 23 is the 143rd day of the year, and this symbology all goes back to the Scottish Rite of Freemasonry, which has its Grand Lodge of 1717 in England.

Mason = 4+1+1+6+5 = 17

ISIS claims responsibility for Manchester bombing, May 23, 2017 +Make America Great Again & Trump in Jerusalem, Tisha B'Av land



ISIS claims responsibility!




Don't forget, terrorism is government by intimidation.

At least 22 people on the 22nd of May, eh?  '22', the "master builder" in numerology.

Twenty-Two = 42
Freemason = 42
May = 42
G = 42

This key development of 'children' being among the dead comes on May 23, the 143rd day of the year.

Kill = 44; Military = 43
Sacrifice = 46/73; Mason = 73
Scottish Rite of Freemasonry = 143
Manchester Explosion = 235 (May 23, 23/5)

Notice trump called them 'evil losers'.  Ha!  That's where he is.  In the land of the evil losers!

Επιθέσεις στο Μάντσεστερ: Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι αρχές γνώριζαν εβδομάδες πριν για την επίθεση και προετοιμάζονταν με ασκήσεις ετοιμότητας!

αρχές γνώριζαν ήδη για τα σχέδια για την τρομοκρατική επίθεση στο χώρο του Μάντσεστερ

Οι αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, γνώριζαν εδώ και καιρό τα σχέδια για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 59. 

Γνώριζαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες τα σχέδια για τη δολοφονία όσο το δυνατόν περισσότερων θυμάτων στο Manchester Men Arena, και τι έκαναν για να την αποτρέψουν ; 

Και γιατί αντί να προβούν στη σύλληψη του τρομοκράτη, απλά του έδωσαν το πράσινο φως να πραγματοποιήσει την επίθεση;


london parliament is now on lockdown following the stabbing of a police officer and dozen people being mowed down

Ο έντονος διάλογος για το άνοιγμα των συνόρων της Βρετανίας αποτελεί το κύριο θέμα, από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στην γέφυρα Westminster κατά την οποία πεζοί παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από τον Khalid Masood.

Το ερώτημα είναι, αυτές οι επιθέσεις έχουν «επιτραπεί να συμβούν», προκειμένου να δικαιολογήσουν την επιβολή όλο και περισσότερο περιοριστικών δρακόντειων νόμων; 

Κάθε επίθεση, που στην πραγματικότητα είναι μία False Flag, φαίνεται να είναι μια δικαιολογία για να αποσπάσει η ελίτ όλο και περισσότερες πολιτικές ελευθερίες ή ακόμη και να εισβάλει σε περισσότερες χώρες.

 Η επίθεση στο Μάντσεστερ αρένα μοιάζει ανατριχιαστικά με τις επιθέσεις του Παρισιού το 2015  , όταν ένοπλοι έσφαξαν αθώους θεατές της συναυλίας των Eagles of Death Metal στο Bataclan. 

Δείτε αυτό...γνώριζαν ήδη...δεν έκαναν τίποτα!

Πως ο Μ. Αλέξανδρος κατατρόπωσε στα Γαυγάμηλα τον τεράστιο στρατό του Δαρείου που επιτέθηκε με δρεπανηφόρα άρματα και ελέφαντες. Η μάχη σήμανε το τέλος της Περσικής αυτοκρατορίας και τη δολοφονία του Δαρείου από προδοσία ...



Η νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα το 331 π.Χ. οδήγησε την περσική αυτοκρατορία στο τέλος της και άνοιξε τον δρόμο στους Έλληνες, προς την ανατολή, μέχρι την Ινδία. Η νίκη όμως εξασφάλισε και την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού στους επόμενους αιώνες.
Την εποχή που ανέλαβε ο Αλέξανδρος την εξουσία δεν είχαν αναπτυχθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο ο σχεδιασμός και η στρατηγική της μάχης.
Στην καλύτερη περίπτωση, οι αντίπαλοι συγκρούονταν κατά μέτωπον και  νικητής αναδεικνυόταν συνήθως ο μεγαλύτερος και καλύτερα οπλισμένος στρατός.

Ο Αλέξανδρος εισήγαγε τους τακτικούς ελιγμούς για την κύκλωση του εχθρού και για τον συντονισμό πεζών και έφιππων επιθέσεων.
Το 334 π.Χ. ο ελληνικός στρατός νίκησε τους Πέρσες στον Γρανικό ποταμό και βάδισε κατά της Ισσού, όπου πέτυχε νέα νίκη.
Αν και η Περσία παρέμενε ισχυρή, ο Αλέξανδρος αποφάσισε να προσθέσει νέα εδάφη στην αυτοκρατορία του πριν ολοκληρώσει την ήττα των Περσών. Ακολούθησε την ανατολική μεσογειακή ακτή, κατακτώντας το σημερινό Ισραήλ και την Αίγυπτο. Σταμάτησε την εκστρατεία του για να ιδρύσει την Αλεξάνδρεια στις εκβολές του Νείλου.

Τον πιο εγωιστικό έρωτα, τον ζεις με τον εαυτό σου

Αποτέλεσμα εικόνας για Τον πιο εγωιστικό έρωτα, τον ζεις με τον εαυτό σου
Γράφει η Κέλλυ Φίλικα
Εγωιστικό όν ο άνθρωπος!
Πιστεύει πως του ανήκουν όλα και αξίζει φυσικά περισσότερο από όλους γύρω του. Όσο καλός και να είναι κάποιος πιο πολύ από τον εαυτό του δεν αγαπάει κανέναν. Ακόμα και σε μία σχέση, τον εαυτό μας αγαπάμε περισσότερο.
Γι’ αυτό άλλωστε δε κάνουμε εύκολα πίσω κι έχουμε ονομάσει τον εγωισμό μας αξιοπρέπεια.
Με τον εαυτό μας είμαστε ερωτευμένοι. Αυτόν ντύνουμε, αυτόν περιποιούμαστε, αυτόν τα ταΐζουμε, αυτόν διασκεδάζουμε. Όλα για το εγώ μας, γιατί εμείς θέλουμε να περνάμε καλά και να νιώθουμε όμορφα.
Μια γυναίκα ψάχνει ώρες στα μαγαζιά για να βρει ένα φόρεμα, που να της αρέσει, με το δικό της γούστο θα το επιλέξει. Θα βαφτεί και θα κάνει τον απαραίτητο καλλωπισμό της, για να της αρέσει η εικόνα της στο καθρέφτη. Θα διαλέξει το άρωμα της και το χτένισμά της, για να αρέσει πρώτα απ’όλα στην ίδια.
Όπως και ο άντρας φυσικά, που ακόμα και το αυτοκίνητο που θα αγοράσει, ακόμα κι αν το πάρει για μόστρα, είναι γιατί θέλει για τον ίδιο μια ωραία εικόνα που θα τον κοιτάξουν και θα τον θαυμάσουν όπως εκείνος τον εαυτό του.
Είμαστε τόσο ερωτευμένοι με τον εαυτό μας, που δε δεχόμαστε καμία απόρριψη και θεωρούμε πως μας αξίζουν τα καλύτερα.

Ο χορός έδινε ρυθμό στη ζωή και τη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων


Ένα εξαιρετικό τονωτικό της φαντασίας και της σκέψης των αρχαίων Ελλήνων ήταν ο χορός, ο οποίος αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο των τελετών και της καθημερινότητάς τους.

Ο χορός αποτελούσε εξαιρετικό τονωτικό της φαντασίας και της σκέψης των αρχαίων Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της καθηγήτριας κλασικών σπουδών του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, Αναστασίας Ερασμίας Πεπονή

Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας που έκανε η καθηγήτρια κλασικών σπουδών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Αναστασία Ερασμία Πεπονή. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, η κ. Πεπονή μελέτησε ενδελεχώς τις κλασικές πηγές, την επική και λυρική ποίηση της Αρχαίας Ελλάδας, κείμενα φιλοσόφων αλλά και αντικείμενα της εποχής.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θεατές ανέπτυσσαν γνωστικές ικανότητες από την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και την αλληλεπίδραση με τον χορό. Αλλωστε, δεν έρχονταν σε επαφή μαζί του μόνο στις παραστάσεις του θεάτρου, αλλά και σε αθλητικούς αγώνες, θρησκευτικά τελετουργικά και συμπόσια.

Τα κλειδιά που ανοίγουν τις σφραγισμένες μας ενέργειες.





Κάθε ένας από μας έχει μέσα του το Θείο. Είναι ένα κομμάτι του Θεού. Όπου αυτό το κομμάτι είναι σφραγισμένο – κλεισμένο και για να ανοίξει χρειάζεται τα ανάλογα κλειδιά. Όχι στο περίπου, αλλά ακριβώς.
Τα κλειδιά αυτά είναι χρυσά με ενέργεια λεπτή, καθαρή και γεμάτη αγάπη.

Το πρώτο κλειδί είναι η καθαρή μετάνοια.
Το δεύτερο κλειδί είναι να κάνω την μετάνοια δρόμο.
Το τρίτο κλειδί είναι να περπατήσω στον δρόμο της μετάνοιας.
Η μετάνοια είναι μία εσωτερική διαδρομή ανασκαφής. Μία διαδρομή που μπορεί να γίνει μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Καθώς μόνο εκείνος γνωρίζει όλες του τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Καθώς κάποιες από τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας έχουμε μόνο εμείς γνώση, ότι έγιναν. Δεν ξεστομίζουμε όλες μας τις σκέψεις και όλα μας τα συναισθήματα. Όμως κάθε μας σκέψη και κάθε μας συναίσθημα μετρούν.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ 40 ΝΕΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Ανακαλύφθηκαν 40 νέα γονίδια που σχετίζονται με την ανθρώπινη νοημοσύνη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν 40 νέα γονίδια που σχετίζονται με την ανθρώπινη νοημοσύνη, ανεβάζοντας σε 52 τον συνολικό αριθμό που έχει ανακαλυφθεί έως σήμερα. Η ανακάλυψη μπορεί να φωτίσει περαιτέρω τον βαθμό, στον οποίο ο δείκτης νοημοσύνης (IQ) έχει βιολογική βάση.

Οι ευρωπαίοι και αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής την ολλανδή καθηγήτρια στατιστικής γενετικής Ντανιέλ Ποστχιούμα του Πανεπιστημίου Vrije του Αμστερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", μελέτησαν και αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 13 γενετικές έρευνες σχετικές με τη νοημοσύνη, που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 80.000 ανθρώπους, τόσο παιδιά όσο και ενηλίκους.

Η μελέτη ρίχνει περισσότερο φως στις περιοχές του γονιδιώματος που συνεισφέρουν στην εξυπνάδα ενός ανθρώπου. Εντοπίσθηκαν έτσι 52 γονίδια, από τα οποία τα 40 για πρώτη φορά.

Τα περισσότερα από αυτά τα γονίδια εκφράζονται στον εγκέφαλο και ρυθμίζουν την ανάπτυξη των νευρώνων. Κάποια άλλα σχετίζονται με την μεγαλύτερη διάσταση του κεφαλιού του μωρού κατά τη γέννα, με την μακροζωία και με τον αυτισμό. Ακόμη, τα εν λόγω γονίδια εμφανίζονται συχνότερα σε όσους δεν κάπνισαν ποτέ και σε όσους έχουν κόψει το τσιγάρο με επιτυχία.

Ο ΦΡΕΝΤΙ ΜΕΡΚΙΟΥΡΙ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ AIDS

Ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε χάσει το πόδι του προτού πεθάνει από AIDS

Ο τραγουδιστής των Queen Φρέντι Μέρκιουρι είχε σχεδόν χάσει το ένα του πόδι εξαιτίας των επιπλοκών του AIDS πολύ πριν πεθάνει, αποκάλυψε μέλος της μπάντας.

Σύμφωνα με τον κιθαρίστα Μπράιαν Μέι, ο Μέρκιουρι, που πέθανε το 1991 σε ηλικία 45 χρόνων, δεν ήθελε να δείξει σε κανέναν πόσο πολύ πονάει.

«Το πρόβλημα ήταν στην πραγματικότητα το πόδι του», δήλωσε ο Μέι σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Sunday Times» και πρόσθεσε ότι κάποτε ο Μέρκιουρι το έδειξε σε ένα δείπνο, αλλά αισθάνθηκε άσχημα επειδή φοβήθηκε ότι αναστάτωσε τον Μέι.

Ερωτικές σχέσεις: γιατί όμορφοι και ικανοί άνθρωποι μένουν μόνοι

Η Θεωρία των Παιγνίων και το Δίλημμα των φυλακισμένων

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο στα αγγλικά από τον Alex Gilchrist σχετικά με τη θεωρία των παιγνίων. Για όσους δεν την έχετε ακούσει, πιο κάτω θα μάθετε τα βασικά για αυτή τη θεωρία. Το σημαντικό είναι πως αυτή εφαρμόζεται στις ερωτικές σχέσεις και εξηγεί γιατί άνθρωποι επιτυχημένοι ή/και όμορφοι που έχουν τις καλύτερες προϋποθέσεις να βρουν έναν/μια σύντροφο, συχνά αποτυγχάνουν στις ερωτικές σχέσεις.
Ο συγγραφέας αναφέρεται αρχικά στο βιβλίο «Game Theory at Work» του James Miller για τη θεωρία παιγνίων και κατόπιν συνεχίζει για το πώς αυτή η θεωρία βρίσκει εφαρμογή στις σχέσεις.
Στο βιβλίο περιγράφονται διάφορα είδη παιγνίων (εννοείται παιγνίων που παίζονται στην καθημερινή ζωή μας, και όχι τεχνικά παιχνίδια, με χαρτιά ή επιτραπέζια). Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το δίλημμα του φυλακισμένου και προκειμένου να μην μπω στον κόπο να σας περιγράψω τι είναι αυτό θα παραθέσω απλώς το σχετικό λήμμα της Wikipedia.
Δυο ύποπτοι συλλαμβάνονται από την αστυνομία, η αστυνομία δεν έχει επαρκή στοιχεία για την καταδίκη τους και  αφού έχει απομονώσει τους δύο κρατουμένους, τους δίνει την εξής δυνατότητα: αν ο ένας καταθέσει κατά του άλλου («προδώσει» τον άλλο), και ο άλλος παραμείνει σιωπηλός (συνεργαστεί με τον άλλο), ο προδότης θα αφεθεί ελεύθερος ενώ ο συνεργός που δεν ενέδωσε, καταδικάζεται σε πλήρη ποινή 10ετούς κάθειρξης.
Αν και οι δύο δεν μιλήσουν, τότε και οι δύο θα καταδικαστούν σε 6μηνη φυλάκιση για πλημμέλημα. Αν και οι δυο προδώσουν ο ένας τον άλλο, ο καθένας θα καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη.
Κάθε φυλακισμένος μπορεί να διαλέξει να προδώσει τον άλλο ή να μην μιλήσει. Και οι δυο φυλακισμένοι λαμβάνουν διαβεβαιώσεις ότι ο άλλος δεν θα μάθει πριν το τέλος της να ανάκρισης, ότι ό άλλος τον πρόδωσε.
Το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί με το ακόλουθο γράφημα:

Μακελειό στο Μάντσεστερ - Στους 22 οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση - Νεκρός και ο δράστης (Βίντεο)

Μακελειό στο Μάντσεστερ – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά το τέλος συναυλίας


Όπως μετέδωσε λίγο πριν τις 03.00 τα ξημερώματα το Sky News, το περιστατικό με την έκρηξη στο Μάντσεστερ Αρένα (Manchester Arena), στο Μάντσεστερ της βορειοδυτικής Αγγλίας, αντιμετωπίζεται από τις αστυνομικές Αρχές ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
Η Αστυνομία έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Λίγο μετά τις 03.00 δόθηκε ο αριθμός των 22 νεκρών και τουλάχιστον 50 τραυματιών.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας της νεαρής Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε (Ariana Grande) στο Μάντσεστερ και συγκεκριμένα στον πολυχώρο-στάδιο Μάντσεστερ Αρένα (Manchester Arena), χωρητικότητας 21.000 θεατών, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη.



Ακολούθησαν σκηνές πανικού, με εκατοντάδες νεαρά άτομα, πολλά παιδιά, να τρέχουν πανικόβλητα προς τις εξόδους του σταδίου.
Να σημειωθεί εδώ ότι η Αριάνα Γκράντε, μόλις 23 χρονών η ίδια, έχει φανατικό κοινό εξαιρετικά νεαρής ηλικίας.



Πολλοί θεατές ήταν μαθητές, που είχαν πάει παρέα με συνομήλικούς τους, ή οικογένειες με τα παιδιά τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα