Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Τι ΓΥΡΕΥΕΙ το CERN στην ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της BILDERBERG; Τι Σκαρώνουν; (video)



Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Μέσα στην λίστα με τα ονόματα που θα παρευρεθούν στην συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι και η γενική διευθύντρια του CERN, Gianotti Fabiola…
Για το CERN δεν κυκλοφορούν οι καλύτερες φήμες. Και αυτό αφορά πάρα πολλά πράγματα, ενώ γενικότερα η εικόνα που έχει εντυπωθεί σε πολύ κόσμο είναι ανάλογη…
Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε πως οι σκοποί του είναι ευγενείς, η συμμετοχή της διευθύντριάς του σε μία μυστική συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, όπου ο κόσμος δεν μαθαίνει τα τεκταινόμενα, μοιάζει ύποπτο…
Σύμφωνα με το video που ακολουθεί, έως τώρα η Λέσχη και το CERN το μόνο κοινό που έχουν είναι η χρονολογία ίδρυσής τους το 1954…
Τι άλλαξε;

Η ετυμολογία μερικών ηρωικών ονομάτων: Νέστωρ, Πηλεύς, Νηλεύς, Ναυσικά



[Από το βιβλίο του Palmer, The Greek Language]
Το όνομα του Νέστορα αποτελεί παράδειγμα ενός οικείου τύπου: ένα επίθημα -τωρ που δηλώνει πρόσωπο που ενεργεί συνάπτεται σε μια ρηματική ρίζα, εδώ τη ρίζα νεσ-, «φέρνω πίσω με ασφάλεια», μεταφορικά «σώζω». Συνεπώς Νέστωρ = «αυτός που σώζει». Άλλα ονόματα του ίδιου τύπου είναι Μέντωρ, Κάστωρ, Έκτωρ κ.τ.λ.
Τώρα, οι παραλληλισμοί Μέν-τωρ : Μενέ-λαwος, Έκ-τωρ : Εχέ-λαwος, Άκ-τωρ : Αγέ-λαwος υποβάλλουν τη δυνατότητα ενός ονόματος *Νεσέ-λαwos ("αυτός που σώζει τον λαό"), στο οποίο το μεσοφωνηεντικό -σ- αδυνατίζει σε -h-, δίνοντας τη μορφή Νεhέλαwoς, η οποία πράγματι εμφανίζεται σε έναν κατάλογο αξιωματούχων σε μυκηναϊκή πινακίδα από την Πύλο. Το στοιχείο νεσ-εμφανίζει επίσης επέκταση σε -τι-, δηλαδή Νεστι-, στο όνομα Νεστι-άνωρ ("ο άνδρας που σώζει"). Μπορούμε να συγκρίνουμε το ζεύγος Κάσ-τωρ : Καστι-άνειρα (η θηλυκή μορφή ενός αμάρτυρου *Καστιάνωρ). Η ρίζα κασ- με τη σειρά της σημαίνει «υπερέχω, αριστεύω» και θα υφίστατο επίσης τη μετατροπή  του μεσοφωνηεντικού -σ- σε -h-. Αυτή η θεώρηση δίνει μια απάντηση στο γρίφο του ονόματος της Ναυσικάς, της οποίας ο αδελφός ονομαζόταν Κλυτό-νηος (ξακουστός+ναύς). Το όνομα του κοριτσιού είναι απλά η θηλυκή μορφή του Ναυσί-καhoς (< Ναυσίκασος), «αυτός που αριστεύει στα πλοία». Συνεπώς Ναυσικά < Ναυσικάha <Ναυσικάσα, «αυτή που αριστεύει στα πλοία».

Ελένη της Σπάρτης: Μια παρεξηγημένη βασίλισσα; Α΄ μέρος.


Μια παρεξηγημένη γυναίκα, ονομαστή όμως για την ομορφιά της, είναι στην μυθολογία μας η Ελένη, που για χάρη της σφάχτηκαν πολλά παλικάρια. Η Ελένη είναι ένα πρόσωπο, που οι θεοί χρησιμοποίησαν για κάποιο σκοπό. Ό,τι κι αν έγινε, δεν έγινε με το δικό της θέλημα, μα με των θεών το θέλημα. Ας παρακολουθήσουμε το μύθο:

[[ Τα πολύ παλιά χρόνια, υπήρξε κάποια εποχή που οι άνθρωποι είχαν παραπληθύνει, τόσο, όσο που βάρυνε πολύ της Γης το στήθος, ώστε της έκοβε την ανάσα. Γι’ αυτό παρακάλεσε τον βασιλιά των θεών και των ανθρώπων, τον νεφελοσυνάχτη Δία, να την αλαφρώσει. Πέρα απ’ αυτό, οι θνητοί χάσανε την ευσέβειά τους και μες την ανομία ζούσαν και τη σκλαβιά της σάρκας. Ο αιγιδοκράτης θεός ζήτησε του Μώμου(*3) τη συμβουλή, του γιου της Νύχτας της αστροστολισμένης. ‘Κείνος τον απότρεψε από τον χαλασμό του κόσμου και του ‘δωσε συνάμα δύο συμβουλές. Να ζευγαρώσει με θνητή για να γεννηθεί μια πεντάμορφη κόρη και να παντρέψει με θνητό τη Νηρηίδα Θέτιδα που θα γεννούσε τον ονομαστότερο πολεμιστή όλων των εποχών. Έτσι ο κόσμος οδηγήθηκε στον Τρωικό Πόλεμο, όπου αφανίστηκαν αμέτρητοι θνητοί κι η Γη βρήκε ανακούφιση. 

Ας πάρουμε πρώτα τη γέννηση της πεντάμορφης κόρης, αυτής που έμεινε στην ιστορία σαν ωραία Ελένη. 

Η Λήδα ήταν θυγατέρα του Θέστιου, βασιλιά της Αιτωλίας, την οποία παντρεύτηκε ο Τυνδάρεος (*4)όταν είχε καταφύγει στη χώρα του Θέστιου. Ο βασιλοθεός σκαρφίστηκε ολόκληρη πλεκτάνη για να ζευγαρώσει με τη Λήδα. Έτσι ο Δίας μεταμορφώθηκε σε κύκνο και δήθεν κυνηγημένος από έναν αϊτό, που ήταν μεταμορφωμένος ο Ερμής, βρήκε, έντρομος, καταφυγή στην αγκαλιά της απονήρευτης Λήδας. Έτσι στους καλαμιώνες του κρυστάλλινου Ευρώτα ενώθηκε ερωτικά με την όμορφη βασίλισσα. Από αυτό το σμίξιμο στα σπλάχνα της συνέλαβε την Ελένη και τον Πολυδεύκη, ενώ την ίδια μέρα κοιμήθηκε με τον άντρα της Τυνδάρεο και συνέλαβε τον Κάστορα. Η σπορά του βροντορίχτη Δία κυοφορήθηκε σ’ ένα αυγό και του θνητού βασιλιά έξω απ’ αυτό. Έτσι τον καιρό της γέννας η Λήδα γέννησε ένα αυγό (*), από το οποίο βγήκαν ο Πολυδεύκης και η Ελένη, και ξέχωρα τον Κάστορα. 

Ο Τυνδάρεος στάθηκε σαν πραγματικός πατέρας και στα άλλα δυο παιδιά, παρ’ ότι δεν ήσαν δικά του, ιδιαίτερα την Ελένη την υπεραγαπούσε. Σαν αστραπή διαδόθηκε σ’ όλη την Ελλάδα το νέο για την απαράμιλλη ομορφιά της παιδούλας, που έβαλε από νωρίς σε μπελάδες τους δικούς της. Θα ‘ταν δε θα ‘ταν δέκα χρονών όταν με τη βία προσπάθησε να την κερδίσει ο ξάδελφός της Εναραιφόρος. Μετά ήταν η σειρά του Αθηναίου βασιλιά Θησέα, του ξακουστού ήρωα. Εκείνος με τη βοήθεια του Πειρίθου την έκλεψε, σαν ήταν δώδεκα χρονών, από το ιερό της Αρτέμιδας Ορθίας, όπου υπηρετούσε τη θεά σαν ιέρεια. ]]

Αυτός, που πρώτος θα μπορούσε να κατακτήσει την Ελένη, ήταν ο γιος ενός άλλου θεού, του Ποσειδώνα τώρα, ο ημίθεος Θησέας. Πολύ χαρακτηριστικά ο Ισοκράτης μας τονίζει για τον Θησέα πως « ηττήθη του κάλλους ο κρατείν των άλλων ειθισμένος ». 

Ας παρακολουθήσουμε την μετάφραση του κειμένου:

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Image: The Paris Climate Accord is GENOCIDE against plants, forests and all life on our planet

Πίσω από τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ επειδή εγκατέλειψε την συμφωνία, βρίσκονται οι Νεο-Ταξίτες και οι βλάκες που τους ακολουθούν..
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Πρωταρχικός στόχος της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, είναι η μείωση του CO2 στην ατμόσφαιρα, που δεν είναι τίποτα λιγότερο από τη σχεδιαζόμενη από την ΝΠΤ καταστροφή της χλωρίδας του πλανήτη, με επακόλουθο την γενοκτονία του πληθυσμού που θα ακολουθήσει.

Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα φυτά εξαρτώνται από το CO2 για την την επιβίωσή τους. Είναι το "οξυγόνο" του φυτικού κόσμου, ο οποίος διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο επειδή τώρα το CO2 βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο που είχε ποτέ στην ιστορία της Γης (μόλις πάνω από 400 ppm τώρα, ενώ βρισκόταν πάνω από τα 7.000 ppm στο παρελθόν).

Αυτός που έχει κουραστεί από τις σκέψεις είναι επίσης ένα κατασκεύασμα σκέψης.

Φωτογραφία του χρήστη Mooji Greek.

Αυτός που έχει κουραστεί από τις σκέψεις είναι επίσης ένα κατασκεύασμα σκέψης. 

Αυτό σπάνια λαμβάνεται υπόψην. 

Αναλογίσου. Ποιος, ακριβώς είναι αυτός; 

Μήπως είναι απτός; 

Τέτοιες σκέψεις και τέτοια αισθήματα συνεχίζουν να μας συγχύζουν και να μας αναστατώνουν διότι δεν κοιτάμε βαθιά μέσα στη φύση και στην πηγή τους. 

Πίσω από αυτές τις σκέψεις/αισθήσεις είναι ένας παντοτινά παρών χώρος—σιωπηλός και απεριόριστος. 

Είναι ανεπηρέαστος από τα κύματα του παιχνιδιού του νου και της προσωπικότητας. 

ΑΣ ΔΙΔΑΧΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΑΛΩΣΕΙΣ»


Γράφει ο Nίκος Ελευθερόγλου

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και βύθισε την Ελλάδα στα σκοτάδια για αρκετούς αιώνες.


Τα απόνερα αυτής της εποχής τα πληρώνουμε ακόμη, καθώς η χώρα στερήθηκε τη φυσιολογική εξέλιξή της και έμεινε εγκλωβισμένη σε έναν ιδιότυπο και καταδικασμένο δυϊσμό. Πορεύτηκε και πορεύεται με το ένα πόδι στη Δύση και το άλλο στην Ανατολή, στερούμενη, από τη μια, την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό και, από την άλλη, τη συνέχεια μιας ιστορικής παράδοσης. Οποιες αναλαμπές σε αυτήν την πορεία της ζωής του Ελληνισμού πάντα σκιάζονται από τις γκρίζες ζώνες αυτής της περιόδου.

Τόσους αιώνες μετά και φαίνεται ότι δεν έχουμε διδαχτεί τίποτα ως έθνος από τα συμπεράσματα αυτής της τραγωδίας, που στέρησε από τον ελληνικό κορμό ολόκληρα τμήματά του, αλλά κυρίως του αφαίρεσε την ψυχή του και την ιστορική συνείδησή του. Δεν μάθαμε τίποτε από τα παιχνίδια που παίζουν διαχρονικά οι Φράγκοι σε βάρος του Ελληνισμού. Οπως τότε, έτσι και τώρα οι εταίροι έβαλαν πάνω από όλα τα συμφέροντά τους και επέλεξαν να αφήσουν το Βυζάντιο και την Ελλάδα στα χέρια ενός βάρβαρου κατακτητή, αφού πρώτα είχαν φροντίσει οι ίδιοι επανειλημμένα να λεηλατήσουν τα εδάφη της αυτοκρατορίας, αποδυναμώντάς την σημαντικά.

Ήταν οι πρόγονοι εκείνων, όπως σήμερα, που άλλα συμφωνούσαν με τους Παλαιολόγους και άλλα έκαναν στην πράξη, ζητώντας γην και ύδωρ σε κάθε επίπεδο. Αν κάποιος πραγματικά επιχειρήσει να κάνει περιπτωσιολογικές αναφορές συγκρίνοντας την Άλωση της Πόλης με αυτό που επιχειρούν να κάνουν σήμερα οι πιστωτές της χώρας, θα βρει αρκετά κοινά σημεία.

Βάλτε όρια παντού για να μην πληγώνεστε συνεχώς

Κρατάς μια παθητική στάση, ελπίζοντας πως το άτομο που σου έχει επιτεθεί λεκτικά και σε έχει προσβάλει, σύντομα “θα έρθει στα καλά του”, θα καταλάβει τι έκανε και θα ζητήσει συγγνώμη. Μάταια.
stop
Πιστεύουμε πως είναι μέσα στην ανθρώπινή μας φύση να συγχωρούμε. Η αλήθεια είναι ότι η συγχώρεση που και που, δε βλάπτει. Αλλά, αν διαρκώς συγχωρείς την κακή συμπεριφορά του άλλου, τότε την ενισχύεις. Πράγμα που φυσικά δεν ωφελεί καμιά από τις δύο πλευρές.
Αυτό συμβαίνει σε όλων των ειδών τις σχέσεις (ερωτικές, επαγγελματικές, φιλικές). Αν συνεχώς συγχωρούμε και επιτρέπουμε την κακή συμπεριφορά, τότε δείχνουμε στον άλλον ότι δεν έχουμε όρια και ότι η συμπεριφορά του είναι εντάξει. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που έχουν ροπή προς την επίθεση – φωνάζουν, βρίζουν, προσβάλλουν, πετούν αντικείμενα, σπάνε πράγματα, ασκούν σωματική βία- συνεχίζουν να έχουν αυτή την συμπεριφορά αν δουν ότι τους συγχωρούν. Είναι σαν να γίνεται στο μυαλό τους μια ταύτιση ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ= ΕΓΚΡΙΣΗ.
teen
Αυτό όμως πρέπει να σταματά κάπου. Αλλά πώς μπορείς να δείξεις ξεκάθαρα σε κάποιον, ότι πλέον δεν θα δεχτείς καμία συμπεριφορά που σε πληγώνει; Είναι πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να καταλάβουν τι έκαναν και σε αναστάτωσαν ή σε προσέβαλαν. Μην έχεις την εντύπωση ότι οι άνθρωποι μπορούν να διαβάζουν τις σκέψεις σου. Άρχισε να βάζεις τα όριά σου και δείξε τα (παρακαλώ σημείωσε ότι η παρακάτω συμβουλή – όπως και όλο το άρθρο- αναφέρεται μόνο στην λεκτική βία και όχι στη σωματική βία).
Να θυμάσαι το ΕΔΕΜ, όπου:

Σπάνια εκ γενετής ασθένεια έκανε τα χέρια του ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ – Τι είναι ο μακροδακτυλισμός [pics]

μακροδακτυλισμός

Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ψηφιακής επεξεργασίας. Είναι η δραματική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος δεν βρίσκει δουλειά να ζήσει εξαιτίας των τεράστιων χεριών του.
Τα χέρια του 70χρονου, πατέρα τριών παιδιών, αναπτύχθηκαν τόσο πολύ εξαιτίας μιας σπάνιας εκ γενετής ασθένειας που ονομάζεται μακροδακτυλισμός (macrodactyly).
μακροδακτυλισμός
Ο Ashraf-ud-din κατάγεται από το Καράτσι του Πακιστάν. Πάσχει από μακροδακτυλισμό, μια συγγενή μορφή γιγαντισμού, όλη του τη ζωή. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν εργαζόταν σε ένα εστιατόριο, απολύθηκε επειδή οι πελάτες αρνιόντουσαν να δεχτούν να τους σερβίρει.
μακροδακτυλισμός

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

omorfh-san-montelo
«Η γυναίκα πρέπει να μεγαλώνει τα παιδιά της…»

«Μια γυναίκα πρέπει να είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμη, να προσφέρει αγάπη απλόχερα και ενίοτε να θυσιάζεται για τους άλλους…»

«Μία γυναίκα είναι όμορφη όταν είναι αδύνατη, περιποιημένη, κατά προτίμηση ξανθιά με ζουμερά χείλη, το δυνατόν μεγάλο και στητό στήθος και στρογγυλά οπίσθια…»

Αν είσαι «αυτά» και ίσως και άλλα τόσα, τότε έχεις την αποδοχή και την κατανόηση από τους άλλους και δυστυχώς όχι μόνο των ανδρών… Είσαι σαφώς καλύτερη υποψήφια για την εργασία που θέλεις και έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τη θέση.

Στην παραλία αν είσαι οτιδήποτε άλλο από τα παραπάνω, είσαι δακτυλοδεικτούμενη, θα δεις πολλά μάτια να καρφώνονται αδιάκριτα σε διάφορα σημεία του σώματός σου, δεν θα αποφύγεις βλέμματα αποδοκιμασίας, θα ακούσεις σχόλια μερικώς ή και κάποιες φορές καθόλου κεκαλυμμένα… θέλεις δεν θέλεις…

Και όλα αυτά σε πληγώνουν και τότε νιώθεις αδικημένη, ανεπαρκής, λίγη, ανάξια να βιώσεις χαρά, ανάξια να αγαπηθείς…

Δυστυχώς τα στερεότυπα στην κοινωνία μας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Μονόδρομος,  η …… Αποδοχή!

ΚΗΔΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ… ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)



Κηδεία Κων/νου Μητσοτάκη: Δεν ξέρει η οικογένεια να σταυροκοπιέται;
Επί ώρες τα μεγάλα ελληνόφωνα κανάλια μετέδιδαν το προσκύνημα στην σωρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Με έκπληξη όμως είδαμε δημόσια τον τρόπο που προσεύχονται οι συγγενείς του, που υποτίθεται ότι είναι ορθόδοξοι, όταν προσκυνούσαν την σωρό.
Ο τρόπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον ορθόδοξο τρόπο προσευχής και προκαλεί προβληματισμό για μια οικογένεια, υποτίθεται ελληνορθόδοξη και πιστή στις ελληνορθόδοξες παραδόσεις, αλλά και… με λίγη δόση Μπίλντεμπεργκ.
Θα μου πείτε αυτό μας… μάρανε!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα