Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Γεωπολιτική Αστρολογία – Πανσέληνος 9 Ιουνίου: Ο πόλεμος για την Ενέργεια και το Νερό άρχισε

Γεωπολιτική Αστρολογία – Πανσέληνος 9 Ιουνίου: Ο πόλεμος για την Ενέργεια και το Νερό άρχισε

Η Πανσέληνος της 9ης Ιουνίου, 2017 στις 18 μοίρες του Τοξότη και στο ζώδιο των Δίδυμων, είναι ίδια με την Πανσέληνο της 2 Ιουνίου 2015.

Τότε είχαμε παραίτηση Βαρουφάκη και Σαμαρά, κάπιταλ κοντρόλ, δημοψήφισμα, διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές.
Σήμερα η Πανσέληνος αυτή είναι η πιο μικρή του έτους και ονομάζεται minimoon.
Έχει να κάνει με τη μαιευτική και τη θεραπεία πολλών γυναικολογικών παθήσεων, αλλά και με το DNA
Πραγματοποιείται στον οίκο των τραπεζών και της οικονομίας.
Έχει να κάνει με το ΑΕΠ, τις συναλλαγές και τα αποθέματα στις διπλωματικές σχέσεις.
Επίσης φέρνει αύξηση στη θνησιμότητα, έξαρση των βιασμών και της εγκληματικότητας.

9 κουλές εφευρέσεις που αγνοούσες την ύπαρξή τους και θα θέλεις να τις αποκτήσεις τώρα!




Είναι γεγονός ότι το ανθρώπινος είδος θέλει συνεχώς να εξελίσσεται. Έτσι καθημερινά οι άνθρωποι βάζουν όλη τη δημιουργικότητά τους, προκειμένου να σκεφτούν νέες πατέντες, αλλά και αντικείμενα τα οποία θα διευκολύνουν εμάς τους κοινούς θνητούς. Βέβαια τις περισσότερες φορές όλα αυτά τα πρωτοποριακά αντικείμενα καταλήγουν να είναι μάπα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει μερικούς ανθρώπους από το να τα χρησιμοποιούν.

Ας δούμε λοιπόν μερικές κουλές εφευρέσεις που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον κι ίσως και να τις αγοράζαμε για τη φάση και μόνο:

#1 Φορητή συσκευή για το χαρτί υγείας

Σε όλους έχει τύχει να τρέχει η μύτη τους και να μην έχουν μαζί τους κάποιο χαρτομάντιλο ή γενικά χαρτί για να την σκουπίσουν. Έτσι λοιπόν ένας εφευρέτης σκέφτηκε να δημιουργήσει μια φορητή συσκευή χαρτιού υγείας, ώστε οι άνθρωποι να το κουβαλάνε στο κεφάλι τους, για να μπορούν να το χρησιμοποιούν όταν το έχουν ανάγκη. Βέβαια ποιος θα το φορέσει αυτό, είναι μια άλλη ιστορία...

Τα θρυλικά «κόκκινα τηλέφωνα» της δεκαετίας του ’80. Η αναμονή στην ουρά, τα φλερτ και οι απρόσμενες γνωριμίες. Γιατί οι περιπτεράδες «κλείδωναν» το 0 στα τηλέφωνα; (βίντεο)


Τη δεκαετία του ’80, όταν η κινητή τηλεφωνία ήταν ακόμα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο κόσμος που βρισκόταν εκτός σπιτιού και έπρεπε να «τηλεφωνήσει», κατέφευγε σχεδόν πάντα στο θρυλικό «κόκκινο τηλέφωνο». Βρισκόταν στα περίπτερα και κάθε περαστικός μπορούσε να τηλεφωνήσει, τοποθετώντας στη σχισμή το νόμισμα των 2, των 5 ή των 10 δραχμών. Αναλόγως τη διάρκεια του τηλεφωνήματος. Ήταν γνωστό ως το «κόκκινο τηλέφωνο με κερματοδέκτη» ή αλλιώς και Ταμούρα, από το όνομα της ιαπωνικής εταιρείας που τα κατασκεύαζε .
Ο μηχανισμός των τηλεφώνων με την επίσημη ονομασία Victa Red Phone, ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκος από τεχνικής πλευράς.
Οι περιπτεράδες είχαν πάντα στη διάθεσή τους ένα κλειδάκι, με το οποίο μπορούσαν να το κάνουν να  λειτουργεί και χωρίς κέρμα.
Τα «κόκκινα τηλέφωνα» έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας τη δεκαετία του ’80, καθώς εξυπηρετούσαν χιλιάδες πολίτες που έπρεπε να μιλήσουν με τη δουλειά, το σπίτι, «το φλερτ».
Όσο περίμενε ο καθένας τη σειρά του για να καλέσει, έκανε ασκήσεις υπομονής αν και δεν έλειπαν και οι καυγάδες, όταν κάποιος καθυστερούσε τη συνομιλία του.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ» ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.


Οι ανταμοιβές για την ευσέβεια και οι τιμωρίες για την ασέβεια θεωρούνταν, σχεδόν, αποκλειστικά δεδομένα σε αυτή τη ζωή , αυτό εισάγει το ζήτημα των προσδοκιών των Ελλήνων για την μετά θάνατον ζωή .
Για πολλούς σύγχρονους μελετητές των Ελλήνων, οι αντιλήψεις της ελληνικής μετά θάνατον ζωής έχουν διαμορφωθεί από την περίφημη περιγραφή του Ομήρου στην Οδύσσεια, στη συνάντηση του Οδυσσέως με τους νεκρούς στη Λ Ραψωδία.

Εκεί οι ψυχές των νεκρών , αϋλες , αδύναμες και χωρίς καμμία αίσθηση, αφίπτανται γύρω από τον Άδη . Σε μια είσοδο, στον κάτω κόσμο, ο Οδυσσέας κρατώντας πίσω τα πλήθη των ψυχών με το σπαθί του,  είναι σε θέση να συνομιλεί με τις ψυχές που θέλει δίνοντάς τους μερική προσφορά  από το αίμα του. Συμβουλεύεται από τον εδώ και πολύ καιρό νεκρό μάντη Τειρεσία για τα σχέδιά του, και για την επιστροφή του στην Ιθάκη .
Μιλά εκτενώς με τη νεκρή μητέρα του και στη συνέχεια με έναν αριθμό  γυναικών ξακουστές στην ελληνική μυθολογία, μεταξύ των οποίων την μητέρα του Ηρακλέως, Αλκμήνη ,  και την Λήδα , τη μητέρα του Κάστορος και του Πολυδεύκη .
Επίσης με τον Αγαμέμνων, που καθως ήπιε το αίμα λίγο από το αίμα του Οδυσσέως αμέσως του εξιστόρισε την επαίσχυντη δολοφονία του από τα χέρια του Αίγισθου και της συζύγου του, της Κλυταιμνήστρας .
Ο Οδυσσέας , επίσης , συζητά με τον Αχιλλέα και του δίνει τα νέα της επικαιρότητας πάνω στη γη καθώς και τα νέα για τον γιο του , ύστερα  ακούει από αυτον την εκτίμηση του για τον κάτω κόσμο :

Ελληνική Ομάδα Προγραμματιστών...Pac Games


Cover art
Γεια σας,
 
Είμαστε η Pac Games μια ομάδα Ελλήνων προγραμματιστών και δραστηριοποιούμαστε στην ανάπτυξη παιχνιδιών τόσο για tablet όσο και για smartphones.

Στα παιχνίδια που δημιουργούμε, προτεραιότητα μας είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία του παίχτη. Είναι κατάλληλα για ενήλικες αλλά και για παιδιά δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία βίας. Επίσης όλα μας τα παιχνίδια είναι "ΔΩΡΕΑΝ" και δεν φέρουν ιούς και κακόβουλο λογισμικό. 

Ο λόγος αυτής μας της επικοινωνίας είναι γιατί θα θέλαμε να γνωρίσετε και εσείς τα παιχνίδια που έχουμε δημιουργήσει μέχρι και σήμερα και εφόσον τα βρίσκετε ενδιαφέροντα, να μας αφιερώσετε λίγο από το ψηφιακό σας μελάνι ώστε να μάθει ο κόσμος την δουλειά μας και να την ευχαριστηθεί. 

Ο απώτερος σκοπός της Pac Games εφόσον τα καταφέρει και σταθεί στον δύσκολο αυτό χώρο το Game Entertainment είναι να δημιουργήσει ένα Game Studio  αντάξιο των ήδη αναγνωρισμένων του εξωτερικού και να προσφέρει όχι μόνο θέσεις εργασίας αλλά και να δημιουργήσει τμήματα για να κάνει μαθήματα "ΔΩΡΕΑΝ" σε όποιον ή όποια, ανεξαρτήτου ηληκίας, ενδιαφέρεται να ασχοληθέι με το χώρο το Gaming. Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι ανάμεσα μας δεν κρύβεται ο επόμενος δημιουργός του candy crush ή των angry birds και απλά χρειάζεται το μέσο να βγει μπροστά. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε η Pac Games.  

Γλωσσοφαγιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Γλωσσοφαγιά
Μερικές φορές συμβαίνουν σε ένα άτομο μαζεμένα κάποια δυσάρεστα περιστατικά. Δηλαδή σε σύντομο χρονικό διάστημα κάποια προβλήματα υγείας, κάποια απώλεια, κάτι εργασιακό ή και κάτι οτιδήποτε άλλο. «Δεν μπορώ να το πιστέψω» είναι η πρώτη αντίδραση.
Είναι μάτι? Είναι γλωσσοφαγιά? Είναι μούντζα? Πολλοί θα το σκεφτούν έτσι γιατί ο δεισιδαιμονικός ή αλλιώς μαγικός τρόπος σκέψης διατηρεί ακόμη τα ηνία σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Ταυτόχρονα λειτουργεί στο «νοητικό παρασκήνιο» και η πανανθρώπινη τάση για νοηματοδότηση των πάντων. Γιατί η νοηματοδότηση συντηρεί την υπαρξιακή σημαντικότητα του ατόμου. «Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» είναι η πεποίθηση. Και αφού πρέπει να υπάρχει λόγος, αλλά δεν έχουμε στοιχεία, θα πρέπει να πιστέψουμε ένα λόγο.
Οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν το ενδεχόμενο οτι κάποια πράγματα δεν υπόκεινται στον έλεγχό μας και είναι απλά θέμα συμπαντικής τύχης, ατυχίας ή σύμπτωσης. Όταν μας συμβαίνουν μαζεμένες ατυχίες δε χρειάζεται να το ρίξουμε στο υπερφυσικό και στη μοιρολατρία. Μπορεί κάποιους να βολεύει συναισθηματικά να πάρουν το ρόλο του θύματος της μοίρας, διότι ίσως αποκομίζουν το γνωστό δευτερογενές όφελος και αποφεύγουν την ευθύνη. Όμως αυτοί δε βγαίνουν κερδισμένοι σε τελική ανάλυση.

Forbes: Αυτοί είναι οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές

χρυσός


Τη λίστα με τους υψηλότερα αμειβόμενους αθλητές τo 2017 συνέταξε και παρουσιάζει το περιοδικό Forbes.
Στην κορυφή του καταλόγου υπάρχουν δύο  – αναμενόμενα εν μέρει – ονόματα αθλητών: Ο LeBron James και ο Cristiano Ronaldo.
O James έχει ανακηρυχτεί τέσσερις φορές MVP. Την περίοδο 2016-2017 για να γίνει ο James ο παίκτης του ΝΒΑ με τον υψηλότερο μισθό.    Τον Ιούλιο υπέγραψε μια τριετή επέκταση του συμβολαίου του με τους Cleveland Cavaliers, έναντι 100.000.000 δολαρίων. Όσον αφορά στη αμοιβή του ανέρχεται στο «ιλιγγιώδες» ποσόν των 31.000.000 δολαρίων. Τα συνολικά του κέρδη από μπόνους, χορηγίες κ.ά. εκτοξεύτηκαν στα 86,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Εβραίος θεός τριών θρησκειών του κόσμου: Χριστιανισμός-Ισλαμισμός- Ιουδαϊσμός


Μέρος της γραπτής κληρονομιάς του Ιουδαϊσμού, είναι η Παλαιά
Διαθήκη, από τα επίσημα ιερά βιβλία του Χριστιανισμού,  ενώ το Κοράνι έχει πολλές αναφορές στο εβραϊκό παρελθόν και στον προφήτη Μωυσή.


Χάρη στις εξαιρετικές δυνατότητες τους και στην καθιέρωση των προτάσεων τους στην εκπαίδευση, οι Εβραίοι έχουν αφήσει ένα ισχυρό σημάδι στο δυτικό πολιτισμό γενικότερα.


Ένας μεγάλος αριθμός Εβραίων έκανε μια σημαντική συμβολή στη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τις τέχνες και σίγουρα η εβραϊκή παρέμβαση έχει αφήσει το στίγμα της στο δυτικό πολιτισμό.

Αν και είναι μικρός ο αριθμός των πιστών του Ιουδαϊσμού, ο Ιουδαϊσμός παίζει  τεράστιο ρόλο στην παγκόσμια πνευματική σκηνή.

Αν και είναι γνωστή η θρησκευτική μεταρρύθμιση του Αιγύπτιου Φαραώ Αχνάατον  [ στο κείμενο ‘Akhnaaton’] τον 14ο αιώνα π.Χ. που καθιέρωσε τη μονοθεϊστική θρησκεία, ο Ιουδαϊσμός θεωρείται  ως η πρώτη μονοθεϊστική θρησκεία, για την ιδέα ενός Θεού (την οποία εξέφρασαν και οι Έλληνες κλασικοί φιλόσοφοι), που ήταν ενάντια στον πολυθεϊσμό και στην ειδωλολατρία.

Παρά του ότι η μία Αρχή, ως έννοια του Θεού, εδράζεται  σε ένα σύνολο συμπαντικών δυνάμεων που διέπουν την οντότητα του σύμπαντος.

Ο Χριστιανισμός ξεκίνησε ως εβραϊκή ‘αίρεση’

Βιολογικά εργαστήρια του Πενταγώνου περιβάλλουν τη Ρωσία και όλον το πλανήτη – Για ποιο λόγο;

Το Πεντάγωνο έχει δαπανήσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να δημιουργήσει εκατοντάδες βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Υπάρχουν ήδη 400 από αυτά. Βρίσκονται στη Γεωργία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, την Ουκρανία και άλλες χώρες.
Ως αποτέλεσμα, το Πεντάγωνο έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως και να επιδρά στη βιολογική και φυτοϋγειονομική κατάσταση στην περιοχή. Οι Αμερικανοί έχουν χτίσει αυτή τη στιγμή βιολογικά εργαστήρια στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ τρία εργαστήρια άνοιξαν πέρυσι στην Αρμενία.
Οι Αμερικανοί έχουν μια απάντηση σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα: κάνουν όλα αυτά δήθεν για ευγενείς σκοπούς, δηλαδή για τη βελτίωση της ασφάλειας της αποθήκευσης των υφιστάμενων συλλογών, των ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων που διατηρήθηκαν στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Τα πραγματικά περιστατικά δείχνουν το αντίθετο, όμως. Για παράδειγμα, ένας γενετικά τροποποιημένος ιός της γρίπης των πτηνών αναπτύχθηκε στο ιατρικό κέντρο στην Ολλανδία με την οικονομική βοήθεια του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα, η Ε.Ε. αναγκάστηκε να διαθέσει εκατομμύρια για τον αγώνα κατά του ιού.

ΤΟ ΝΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 1000 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 700 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΥΨΟΣ!!!!!


Το χωριό Makhunik ( Μακχούνικ )  είναι ένα χωριό που βρίσκεται στη νότια επαρχία Χορασάν, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα μεταξύ του Ιράν και του Αφγανιστάν!!!!  

Μια δύσκολη και άγρια σε πρόσβαση  περιοχή, που περιβάλλεται από άγρια βουνά γεμάτα θρύλους για την Μέση Γη!!!!


Το χωριό αυτό είναι γνωστό στους ντόπιους της περιοχής ως το χωριό των νάνων!!!!!

Δεν έχει νάνους όπως τους γνωρίζουμε από τον άρχοντα των δαχτυλιδιών ή όπως τα παραμύθια  αλλά έχει 700 κατοίκους όπου δεν ξεπερνάνε το ένα μέτρο ύψος!!!!

 Υπάρχουν πολλές φήμες από τους γύρω κατοίκους ότι οι 700 αυτοί κάτοικοι είναι απόγονοι από νάνους που ήλθανε από την Μέση Γη!!!! 

Τους κατοίκους του χωριού τους φοβούνται πάρα πολύ!!!!! 

Φανταστείτε ότι ακόμα και οι Ταλιμπάν φοβούνται να περάσουνε από αυτό το σημείο!!!!

Οι ''σκοτεινές'' ιδιότητες των καθρεπτών μέσα από τους αστικούς θρύλους



Γύρω από τους καθρέφτες υπάρχει ένα συγκεκριμένο μυστήριο, που δημιουργεί μία μαγεία, γεννάει μύθους και θρύλους, σχηματίζει πεποιθήσεις και προκαταλήψεις. 

Μεταξύ άλλων, οι καθρέφτες θεωρούνται «εργαλεία του διαβόλου», «παγίδες» της ψυχής, προάγγελοι γεγονότων, πύλες προς μία άλλη διάσταση και πηγή κακοτυχίας. 

Ποιες είναι, όμως, αυτές οι πεποιθήσεις, οι μύθοι και οι προκαταλήψεις και από πού προήλθαν;

Τι βλέπει αλήθεια κάποιος όταν κοιτάζει στον καθρέφτη; 

Βλέπει την αντανάκλαση του ειδώλου του ή πολλά περισσότερα; 



Στη Βίβλο, το βιβλίο της Γένεσης λέει πως ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Του. 

Επομένως, όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, βλέπουμε το είδωλό μας, το φάντασμα του ζωντανού μας εαυτού ή μήπως τελικά κοιτάμε το πρόσωπο του Θεού; 

ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ( !;! ) ΥΠΝΩΣΗΣ!!!!


Η επιφανειακή αντιμετώπιση της ύπνωσης από την μη πραγματικότητα, σίγουρα θα σας έκανε να πιστεύετε πως ένας υπνωτιστής μπορεί να σας καρφώσει στα μάτια με το βλέμμα του και να σας κάνει να περπατάτε σαν χαμένος, έχοντας πάνω σας τον πλήρη έλεγχο όπως κάνουν τα βαμπίρ σε διάφορες ταινίες!!!! Αυτά είναι καθαρά μύθοι για κάποιους αν και κατά καιρούς διάφοροι υποστηρίζουν το αντίθετο, οι επιστήμονες όμως λένε ότι δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την πραγματικότητα που ονομάζεται << ύπνωση >> και αποτελεί μόνο ένα μικρό παράδειγμα της παραπληροφόρησης, που το ακόλουθο κείμενο και ξεκαθαρίζει, ώστε να καταλάβετε τι εστί πραγματικά ύπνωση, μακριά από προκαταλήψεις!!!!

Ένας υπνωτιστής μπορεί να σας αναγκάσει να κάνετε πράγματα ενάντια στη θέλησή σας!!!

Ο υπνωτιστής δεν διαθέτει καμιά επιρροή πάνω σας και δεν μπορεί να σας αναγκάσει να κάνετε οτιδήποτε!!!!! Η ύπνωση είναι βασικά αυτοΰπνωση!!!! Ο μοναδικός ρόλος του υπνωτιστή είναι να σας καθοδηγήσει προς μια υπνωτική κατάσταση, πράγμα το οποίο εύκολα μπορείτε να μάθετε να το κάνετε εσείς, εάν το επιθυμείτε!!!! Ο υπνωτιστής δεν είναι εξουσιαστής, απλά μόνο καθοδηγητής και δεν διαθέτει καμιά ειδική ή μαγική δύναμη εναντίον σας!!!! Αν και σε σπάνιες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί το αντίθετο!!!!

Υπάρχει κίνδυνος να παραμείνετε σε κατάσταση ύπνωσης και να μην επανέλθετε ποτέ!;!

Εάν υπνωτιζόσασταν και ο υπνωτιστής έφευγε από το δωμάτιο και δεν επέστρεφε ποτέ, ο ίδιος ο εγκέφαλος σας θα σας επανέφερε με ασφάλεια με έναν από τους δυο ακόλουθους τρόπους: Ή θα αντιλαμβανόσασταν πως ο υπνωτιστής δεν σας μιλά πια και θα ανοίγατε τα μάτια σας, όντας εντελώς ξύπνιοι και αισθανόμενοι μια χαρά, ή θα πέφτατε σε κανονικό ύπνο για λίγα λεπτά και μετά θα ξυπνούσατε φυσιολογικά, αισθανόμενοι επίσης μια χαρά!!!!

Όταν κάποιος υπνωτιστεί, βιώνει κατάσταση έκστασης και δεν ελέγχει τον εαυτό του!;!

Πρώτα από όλα, η ύπνωση δεν προκαλεί σε κανέναν κατάσταση έκστασης!!!!! Είστε συνεχώς ξύπνιοι, γνωρίζοντας το τι συμβαίνει!!!!! Αν βρίσκεστε σε κατάσταση ύπνωσης μοιάζετε περισσότερο σαν να υπνοβατείτε!!!! Είστε ξύπνιοι και έχετε επαφή με το περιβάλλον σας, είστε όμως ιδιαίτερα χαλαρωμένοι, με την προσοχή σας εστιασμένη σε μια συγκεκριμένη σκέψη ή εικόνα!!!! Έχετε πάντα τον έλεγχο!!!!! Εάν ο υπνωτιστής σάς έλεγε να ληστέψετε μια τράπεζα εσείς θα ανταποκρινόσασταν με ένα απλό << όχι >> και θα ανοίγατε τα μάτια!!!! Δεν θα ληστεύατε καμιά τράπεζα!!!! Φυσικά, εάν όντως έχετε προδιάθεση και θέληση για να ληστέψετε μια τράπεζα, θα ακολουθούσατε την εισήγηση του υπνωτιστή!!!! Το θέμα είναι πως εσείς είστε αυτός, και όχι ο υπνωτιστής, που κάνει την ύπνωση να φέρνει αποτελέσματα ή όχι!!!! Κάποιες όμως περιπτώσεις σπάνιες δείχνουν το τελείως το αντίθετο!!!!

Ο καθένας μπορεί να υπνωτιστεί, χωρίς τη θέλησή του!;!

Κανείς δεν μπορεί να υπνωτιστεί, ενάντια στη θέλησή του, αν και κάποιοι υπνωτιστές λένε ότι μπορούν να το καταφέρουν!!!! Περαιτέρω, άνθρωποι με συγκεκριμένα διανοητικά ή νευρολογικά προβλήματα δεν μπορούν να υπνωτιστούν!!!! Επίσης, περίπου 1% του γενικού πληθυσμού, δεν μπορούν να υπνωτιστούν για άγνωστες ακόμα αιτίες!!!! Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν, εάν το θελήσουν, να υπνωτιστούν!!!!

Η ύπνωση μπορεί να θεραπεύσει οτιδήποτε, ή να επιλύσει οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα!;!

Το Υπερ-όπλο ''Ακτίνα Φωτός'' του Αρχιμήδη και πως χρησιμοποιήθηκε ενάντια στον Ρωμαϊκό στόλο


Το έτος 212 π.χ. η πόλη των Συρακουσών, αποικία των Κορινθίων στην Σικελία-μέρος της Μεγάλης Ελλάδας- και σύμμαχος της Καρχηδόνας, πολιορκείται από τους Ρωμαίους. Μεγάλο μέρος του ρωμαϊκού στόλου καταστράφηκε (κάηκε) αναπάντεχα με την χρήση παραβολικών κατόπτρων, τα οποία εστίαζαν τις ηλιακές ακτίνες και τις κατεύθυναν πάνω στα πλοία (μαρτυρίες από: Πλούταρχος-Βίοι Παράλληλοι, Πολύβιος-Ιστορίαι, Λίβιος Τίτος-Ιστορία από κτίσεως της Ρώμης). 

Ήταν ο Αρχιμήδης, ο χαρισματικός Έλληνας μαθηματικός, μηχανικός και εφευρέτης ο οποίος είχε σκεφθεί να χρησιμοποιήσει τα ηλιακά κάτοπτρα για τον εμπρησμό των ρωμαϊκών πλοίων με στόχο την σωτηρία της πόλης του από τους εχθρούς. 

Δυστυχώς , όταν τελικά οι Ρωμαίοι κυρίευσαν την πόλη με προδοσία και παρά τις διαταγές του στρατηγού Μάρκελλου να μην πειράξουν τον μεγάλο μαθηματικό και το σπίτι του, δολοφονήθηκε από έναν ρωμαίο στρατιώτη , ενώ μελετούσε ένα γεωμετρικό πρόβλημα. Ακόμα και την ύστατη στιγμή προς όφελος της επιστήμης του πρόλαβε και είπε: “μη μου τους κύκλους τάραττε». 


Το 2ο αιώνα μ.Χ. ο συγγραφέας Λουκιανός έγραψε ότι κατά τη διάρκεια της Πολιορκίας των Συρακουσών (214-212 π.Χ.), ο Αρχιμήδης κατέστρεψε εχθρικά πλοία με τη χρήση της φωτιάς. Αιώνες αργότερα, ο Ανθέμιος ο Τραλλιανός αναφέρει το φλεγόμενο γυαλί ως το όπλο του Αρχιμήδη. 

Μούτζι: Εμείς είμαστε ο πλούτος που ψάχνουμε σε όλη μας τη ζωή



Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε στη ζωή μας να δίνουμε σημασία στις εμπειρίες πνευματικής φύσης.

Μας λένε από παιδιά ότι πρέπει να αποκτούμε πράγματα, να συλλέγουμε, να αναπτυσσόμαστε, να παίρνουμε, να φτιάχνουμε, να ψάχνουμε, να βρίσκουμε, και κανείς δεν δίνει αξία στο να στρέφουμε την προσοχή μας σ' αυτό που είμαστε.

Κανένας δεν δίνει αξία στο γεγονός ότι είσαι ήδη ένας μεγάλος πλούτος. Μαθαίνουμε ότι ο πλούτος βρίσκεται στα νεκρά αντικείμενα: στα αυτοκίνητα, στα σπίτια, στα χρήματα και σε άλλα τέτοια.  Έτσι υποτιμάμε τον εαυτό μας και ο νους αρχίζει να φοβάται να ανακαλύψει κάτι μέσα μας. Όλα πρέπει να βρίσκονται έξω από εμάς.

Όλα όσα μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας είναι παροδικά και ανήκουν στο χρόνο. Κι όμως στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας κυνηγάμε αυτά τα φθαρτά αντικείμενα. Κυνηγάμε αυτά που αλλάζουν συνεχώς. Ένα πολύ μικρό κομμάτι από την αναζήτηση σε όλη μας τη ζωή στρέφεται προς τα μέσα.

Κι αν κάποια μέρα έφυγα, ήταν γιατί είχα βρει εμένα

Κι αν κάποια μέρα έφυγα ήταν γιατί δεν χωρούσα πια μέσα σε 100 τμ.


Ο “εξουσιαστής” μου προσπαθούσε να “μικραίνει” συνεχώς τα δωμάτια ώστε εγώ να στριμώχνομαι ολοένα και πιο πολύ.
Οι τοίχοι έπεφταν πάνω μου με μανία και όσο εγώ έβαζα τα χέρια μου μπροστά, τόσο πιο πολύ μάτωνα.
Η αυτοεκτίμησή μου, μου είχε κηρύξει πόλεμο και όσο εγώ “μίκραινα” όλα γύρω μου,  μου φώναζαν “μη σηκώνεσαι”.
Άρχισα να ψάχνω τι σημαίνει η λέξη “σεβασμός”, έψαχνα καιρό, με έκπληξη ανακάλυψα ότι μια τόσο μικρή λέξη είχε τόσο μεγάλο νόημα.
Εγώ η ίδια δεν σεβόμουν τον εαυτό μου αφήνοντάς τον να γίνεται δέκτης προσβλητικών πράξεων.
Πως περίμενα λοιπόν να με σεβαστούν οι άλλοι;

Νέα Υλικά: Δημιουργήθηκε νέα μορφή άνθρακα σκληρή όπως ένας βράχος ωστόσο ελαστική όπως ένα λάστιχο



Ομάδα επιστημόνων ανέπτυξε μια μορφή υπερ-ισχυρού και ελαφρύ άνθρακα, που είναι επίσης ελαστικός και ηλεκτρικά αγώγιμος. Ένα υλικό με τέτοιο μοναδικό συνδυασμό ιδιοτήτων θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών από διαστημική μηχανική, μέχρι την πολεμική θωράκιση. Ο άνθρακας είναι ένα στοιχείο με φαινομενικά άπειρες δυνατότητες. Αυτό συμβαίνει επειδή η διευθέτηση των ηλεκτρονίων του επιτρέπει για μεγάλους αριθμούς συνδυασμούς δεσμών με άλλα άτομα άνθρακα, που οδηγούν σε μια μεγάλη περιοχή υλικών με ποικίλες ιδιότητες. Για παράδειγμα, διαφανή, υπέρ-σκληρα διαμάντια και αδιαφανή γραφίτη, που χρησιμοποιείται τόσο στα μολύβια, όσο και στα βιομηχανικά λιπαντικά, αποτελούνται αποκλειστικά από άνθρακα.
Η διεθνής ομάδα των επιστημόνων, από το Carnegie Institution και το Πανεπιστήμιο Yanshan, στην Κίνα, συμπίεσε και θέρμανε μια δομικά ακατάστατη μορφή του άνθρακα, που ονομάζεται υαλώδης άνθρακας. Το αρχικό υλικό του υαλώδη άνθρακα οδηγήθηκε σε πίεση, περίπου 250000 φορές της κανονικής ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμάνθηκε στους 982,22 περίπου βαθμούς Κελσίου (1800 βαθμούς Φαρενάιτ) για να δημιουργήσει μια νέα σκληρή και ελαστική μορφή άνθρακα. Τα ευρήματα της ομάδας δημοσιεύθηκαν στο Science Advances. Προηγουμένως οι επιστήμονες είχαν προσπαθήσει να υποβάλουν υαλώδη άνθρακα σε υψηλές πιέσεις σε θερμοκρασία δωματίου (αναφέρεται ως ψυχρή συμπίεση) και σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Όμως, το αποκαλούμενο ψυχρό-συντιθέμενο υλικό δεν μπορούσε να διατηρήσει τη δομή του όταν επαναφέρονταν σε πίεση περιβάλλοντος και κάτω από ακραία θερμές συνθήκες, σχηματίζονταν νανο-κρυσταλλικά διαμάντια.

Μανόλης Αναγνωστάκης: Μας γέρασαν προώρως Γιώργο

Ο Μανόλης Αναγνωστάκης κάνει εδώ κριτική απέναντι στη νέα γενιά που εξαντλεί την αγωνιστικότητά της (εναντίον της δικτατορίας υποτίθεται) με εκ του ασφαλούς εκδηλώσεις σε συντροφιές, με τραγούδια γενικής και αόριστης διαμαρτυρίας, με συζητήσεις γενικού θεωρητικού περιεχομένου και αντιστασιακής γυμναστικής.

manolis1
Κανονικά δεν πρέπει να ’χουμε παράπονο
Καλή κι εγκάρδια η συντροφιά σας, όλο νιάτα,
Κορίτσια δροσερά — αρτιμελή αγόρια
Γεμάτα πάθος κι έρωτα για τη ζωή και για τη δράση.
Καλά, με νόημα και ζουμί και τα τραγούδια σας
Τόσο, μα τόσο ανθρώπινα, συγκινημένα,
Για τα παιδάκια που πεθαίνουν σ’ άλλην Ήπειρο
Για ήρωες που σκοτωθήκαν σ’ άλλα χρόνια,
Για επαναστάτες Μαύρους, Πράσινους, Κιτρινωπούς,
Για τον καημό του εν γένει πάσχοντος Ανθρώπου.

Οι δρόμοι του μυαλού μας

Οι δρόμοι του μυαλού μας επιστήμη εγκέφαλος φυσιολογία λειτουργία μυαλού.
O ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το πιο πολύπλοκο όργανο του σώματός μας. Η επανάσταση στη γενετική και η μεγάλη πρόοδος των απεικονιστικών τεχνικών βοήθησαν τους ειδικούς να γνωρίσουν καλύτερα τον εγκέφαλο και κυρίως τον τρόπο λειτουργίας του. 
Ο εγκέφαλος παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα για την επιστήμη και μια από τις κύριες προκλήσεις για τους ερευνητές. Για να κατανοήσουμε καλύτερα όλα όσα συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας, είναι σκόπιμο να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα για τη φυσιολογία και τη λειτουργία του - πολλά από τα οποία έγιναν γνωστά τα τελευταία 10 με 20 χρόνια. 

Η ταυτότητα του εγκεφάλου μας 
O ανθρώπινος εγκέφαλος έχει βάρος περίπου 1,5 κιλό και αποτελείται από δισεκατομμύρια μικροσκοπικά κύτταρα που συνδέονται μεταξύ τους σε δίκτυα, τα οποία βρίσκονται σε μια διαρκή κατάσταση ηλεκτρικής και χημικής δραστηριότητας. Τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι οι νευρώνες και τα υποστηρικτικά κύτταρα τα γλοιακά. O εγκέφαλος αποτελείται από το εγκεφαλικό στέλεχος και τα εγκεφαλικά ημισφαίρια. Όταν γεννιούνται, τα δύο ημισφαίρια είναι ολόιδια: το αριστερό κατευθίνει τη δεξιά πλευρά του σώματός μας και το δεξί την αριστερή. Αργότερα στη ζωή διαφοροποιούνται και μοιράζονται τις «δουλειές»: το αριστερό ασχολείται με την ομιλία, τις λογικές αποφάσεις κ.ά., ενώ το δεξί αντιλαμβάνεται τον κόσμο περισσότερο σφαιρικά και σχετίζεται με τη διαίσθηση...  

Ίδιος, κι όμως τόσο διαφορετικός! 
Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ο εγκέφαλός μας αλλάζει διαρκώς. Αυτή η ικανότητα του εγκεφάλου για αλλαγή ονομάζεται πλαστικότητα - όπως ένα αντικείμενο από πλαστελίνη που τα επιμέρους τμήματά του μπορούν διαρκώς να επανασχηματίζονται. Βέβαια, δεν αλλάζει ο εγκέφαλος ως σύνολο, αλλά οι μεμονωμένοι νευρώνες τροποποιούνται για διάφορους λόγους - κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, όταν είμαστε μικροί, ως απάντηση σε εγκεφαλική βλάβη, αλλά και κατά τη διάρκεια της μάθησης. Υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί πλαστικότητας, εκ των οποίων ο πιο σημαντικός είναι η συναπτική πλαστικότητα, δηλαδή το πώς οι νευρώνες μεταβάλλουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό που μπορούμε να πούμε, λοιπόν, είναι ότι ο εγκέφαλος ουσιαστικά συντίθεται από τις εμπειρίες μας. Έτσι, χάρη στην πλαστικότητά του, ο κάθε εγκέφαλος είναι μοναδικός και αυτή η διαφορετικότητα συνυπάρχει μαζί με ένα σύνολο χαρακτηριστικών του ανθρώπινου είδους που δεν διαφέρουν καθόλου από άτομο σε άτομο. 

O εγκέφαλός μας διαφέρει ελάχιστα από του ποντικού

Αν είμαι ό,τι έχω και αν ό,τι έχω έχει χαθεί, τότε ποιος είμαι;

Αν είμαι ότι έχω και αν ότι έχω έχει χαθεί τότε ποιος είμαι;
Ανάλυση των 2 βασικών τρόπων ύπαρξης: του έχειν & του είναι. Προέλευση των Όρων έχω και είναι: 
Το έχω είναι μια απατηλά απλή έννοια. Κάθε άνθρωπος έχει κάτι: ένα σώμα, ρούχα, καταφύγιο - μέχρι το σημερινό άντρα ή γυναίκα που έχουν αυτοκίνητο, τηλεόραση, πλυντήριο κλπ. να ζεις χωρίς να έχεις τίποτα, είναι ουσιαστικά αδύνατο. Γιατί λοιπόν το έχειν αποτελεί πρόβλημα; Η γλωσσολογική ιστορία του ρήματος έχω αποδεικνύει ότι η λέξη αυτή είναι πραγματικά ένα πρόβλημα. Αυτοί που πιστεύουν ότι η κατοχή είναι η πιο φυσική ιδιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, μπορεί να εκπλαγούν αν μάθουν ότι πολλές γλώσσες δεν έχουν λέξη για το έχω. Στα εβραϊκά, για παράδειγμα, το έχω εκφράζεται έμμεσα με τη φράση jesh li («είναι για μένα»). Οι γλώσσες που εκφράζουν την κτήση μ' αυτό τον τρόπο κι όχι με το έχω κυριαρχούν. Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι κατά την εξέλιξη πολλών γλωσσών η φράση «είναι δικό μου» αντικαταστάθηκε αργότερα από το ρήμα έχω, αλλά, όπως αναφέρει ο Emile Benveniste, η εξέλιξη αυτή ουδέποτε συνέβηκε αντίστροφα. Το γεγονός αυτό υπονοεί ότι το ρήμα έχω εξελίχτηκε παράλληλα με την ανάπτυξη της ατομικής ιδιοκτησίας και είναι ανύπαρκτο σε κοινωνίες όπου κυριαρχεί η λειτουργική ιδιοκτησία, δηλαδή η κτήση πραγμάτων για συγκεκριμένη χρήση. Άλλες κοινωνιογλωσσολογίκες μελέτες μπορούν ν' αποδείξουν αν, και σε ποιο βαθμό, ευσταθεί αυτή ή υπόθεση. 
Η μελέτη του Benveniste ρίχνει καινούργιο φως στην έννοια του είμαι, σαν ρήματος με δική του αυτοτέλεια κι όχι σαν συνδετικού. Το είμαι στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες εκφράζεται με τη ρίζα es, που σημαίνει υπάρχω, υφίσταμαι μέσα στην πραγματικότητα». Η ύπαρξη και η πραγματικότητα προσδιορίζονται σαν κάτι το «αυθεντικό, το μόνιμο, το αληθινό». Το είμαι σημαίνει ετυμολογικά κάτι περισσότερο από μια δήλωση ταυτότητας ανάμεσα στο υποκείμενο και το κατηγορούμενο. Σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα περιγραφικό όρο ενός φαινομένου. Δηλώνει την πραγματικότητα της ύπαρξης αυτού (άνθρωπου ή πράγματος) που είναι. Δηλώνει την αλήθεια και την αυθεντικότητα του/της/του. Όταν λέμε ότι κάποιος ή κάτι είναι, αναφερόμαστε στην ουσία του άνθρωπου ή του πράγματος και όχι στην εμφάνιση του/της/του. 
Η προκαταρκτική έρευνα της έννοιας των ρημάτων έχω και είμαι οδηγεί στα ακόλουθα συμπεράσματα: 
(1) Όταν χρησιμοποιώ τα ρήματα είμαι ή έχω, δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένες ιδιότητες ενός υποκειμένου, όπως δείχνουν οι φράσεις: «έχω αυτοκίνητο» ή «είμαι λευκός» ή «είμαι ευτυχισμένος». Αναφέρομαι σε δύο βασικούς τρόπους ύπαρξης, σε δύο διαφορετικές στάσεις απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μου και τον κόσμο, σε δύο διαφορετικά είδη χαρακτηροδομής. Η υπεροχή του ενός από τους δύο τρόπους καθορίζει την ολότητα της σκέψης, του συναισθήματος και της δράσης του άνθρωπου. 
(2) Όταν το έχειν καθορίζει τον τρόπο ύπαρξης μου, η σχέση μου με τον υπόλοιπο κόσμο είναι κτητική. Θέλω δηλαδή να κάνω τον καθένα, το καθετί, ακόμα και τον εαυτό μου, ιδιοκτησία μου. 
(3) Όσο άφορα το είναι σαν τρόπο ύπαρξης, εδώ πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο κατηγορίες. Η μία είναι αντίθετη στο έχειν, όπως αναφέρει ο Du Marais, και δηλώνει ζωντάνια και αυθεντική σχέση με τον κόσμο. Η άλλη είναι αντίθετη στο φαίνεσθαι και αναφέρεται στην αληθινή φύση και την αληθινή πραγματικότητα ενός άνθρωπου ή πράγματος, σε αντίθεση με μια απατηλή εμφάνιση, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω στην ετυμολογία του είμαι (Benveniste). 

ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την οργή της Σαουδικής Αραβίας κατά της Τουρκίας καθώς και  όλων των άλλων χωρών που ακολουθούν στην διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ,  αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ με την επισήμανση ότι έχει κηρυχτεί γενικό μποϋκοτάζ σε όλα τα τουρκικά προϊόντα.
Όπως αναφέρεται η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακόμα και η Αίγυπτος, η Σενεγάλη, το Τσαντ, το Σουδάν, η Ερυθραία, οι Μαλβίδες, και μια σειρά άλλων χώρων που συντάσσονται με την Σαουδική Αραβία καλούνται να αρχίσουν γενικό μποϋκοτάζ σε όλα τα τουρκικά προϊόντα που εισάγουν μέχρι σήμερα.
Οι οικονομικές και όχι μόνο κυρώσεις κατά της Τουρκίας αναμένεται να διευρυνθούν, καθώς η Τουρκιά έχει τοποθετηθεί πλέον ανοιχτά υπέρ του Κατάρ, εξέλιξη που έχει εξοργίσει το Ριάντ ενώ στο Κάιρο υπάρχουν από καιρό ανοιχτοί λογαριασμοί με την Άγκυρα εξ’ αιτίας της στήριξης που έχει δώσει στους Αδελφούς Μουσουλμάνους που η Αίγυπτος και οι άλλες χώρες έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

Ποιο είναι το σωστό σαμπουάν για εσάς;


Το λάθος σαμπουάν για τα μαλλιά, μπορεί να σου προκαλέσει, ξηροδερμία, έντονη λιπαρότητα ή μαλλιά που σπάνε και φριζάρουν. Δες τι χρειάζεται να ξέρεις για να επιλέξεις το σωστό!

Συμβουλές για να διαλέξεις το σωστό σαμπουάν

  • Αναζήτησε προϊόντα χωρίς σκληρά χημικά (όπως το αλκοόλ) που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και να επηρεάσουν αρνητικά τις βαφές.
  • Κάθε τόσο άλλαζε με μια διαφορετική φόρμουλα το αγαπημένο σου σαμπουάν για να δεις τι αποτέλεσμα θα έχεις. Για παράδειγμα, αν συνήθως χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν βαθιάς θρέψης δοκίμασε κάποιο που να χαρίζει όγκο ή ένα με καθαριστικές ουσίες.
  • Προσπάθησε να μην λούζεσαι καθημερινά, γιατί το συχνό λούσιμο στερεί από τα μαλλιά τα απαραίτητα έλαια προκαλώντας σπάσιμο και φριζάρισμα. Αν όταν λούζεσαι μέρα παρά μέρα τα μαλλιά σου γίνονται πολύ λιπαρά, ξέπλυνέ τα με σκέτο νερό και βάλε ένα ελαφρύ conditioner μόνο στις άκρες. Αν αυτό το κάνεις τακτικά, θα μειωθεί η λιπαρότητα.

Πώς σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής – Άφαντος ο δράστης



Γλέντι για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, είχε στηθεί το βράδυ της Πέμπτης, δίπλα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου ο 11χρονος μαθητής έπεσε νεκρός από «αδέσποτη σφαίρα».

Μετά τις 21.30 άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο κρότος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα από άτομα της τοπικής κοινωνίας των Αχαρνών, που γνωρίζουν την οικογένεια Ρομά, η οποία έστησε το γλέντι, αναφέρουν ότι η γιορτή είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλοθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκισή της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν ορατός λόγω του ποινικού παρελθόντος της.
Κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.
Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, στη Δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως αποτρόπαιο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους.

Φθόνος.

Φθόνος.Ὁ φθόνος εἶναι μία πολὺ ἄσχημη κατάστασις ποὺ αἰσθάνονται οἱ ἄνθρωποι.
Βασίζεται κυρίως στὴν ἀνεπάρκειά τους νὰ πράξουν ὄμορφα ἔργα.
Ὁ φθόνος, κατὰ Δημητρᾶκο, εἶναι τὸ συναίσθημα τῆς λύπης ἐπὶ ἀλλοτρίᾳ ὑπεροχῇ, ἡ ζηλοτυπία, ἡ κακεντρέχεια.
Δῆλα δὴ εἶναι ἡ ἀναγνώρισις τῆς ὑπεροχῆς τοῦ ἄλλου.
Φθονοῦν μόνον αὐτοὶ ποὺ εἶναι ἀνίκανοι νὰ δημιουργήσουν κάτι ὄμορφο, νὰ προσφέρουν καὶ νὰ ἀγαπήσουν τὸν συνάνθρωπό τους γιὰ τὶς καλές του πλευρές. Ἡ καλοσύνη, ἡ δοτικότης καὶ ἡ δημιουργικότης εἶναι συχνὰ τὰ κύρια ἐρεθίσματα δημιουργίας τοῦ φθόνου.
Ἡ πραγματικὴ ἀνάγκη τῆς ἀνθρωπότητος εἶναι ἡ ἄμιλλα, ἤ, πιὸ …νεοελληνικά, ὁ …παραδειγματισμός.
Τὸ νὰ βλέπουμε τὰ ὄμορφα γύρω μας, θὰ ἔπρεπε νὰ λειτουργῇ ὡς ἐρέθισμα γιὰ νὰ κινητοποιηθοῦμε καὶ νὰ τοὺς μιμηθοῦμε, ξεπερνῶντας τους, κι ὄχι νὰ ἀκινητοποιούμεθα ἀπὸ τὸν φθόνο. Διότι ὁ φθόνος ἀκινητοποιεῖ. Καταστρέφει τὸ ὄραμα καὶ ἐγκλωβίζει τὸ ἄτομο, ποὺ τὸν αἰσθάνεται σὲ ἕναν ἀγώνα …αὐτοκαταστροφῆς.

Ανδρόμετρο: ένα όργανο του 18ου αιώνα που μετρούσε το πόσο επιτυχημένη ήταν η ζωή κάποιου


Ο σερ Γουίλιαμ Τζόουνς - πηγή

Ήταν έργο του σερ Γουίλιαμ Τζόουνς στον οποίο πιστώνεται η εξέλιξη του τομέα των ινδοευρωπαϊκών σπουδών

Ο Sir William Jones ήταν ένας πολύ γνωστός μελετητής και γλωσσολόγος. Όταν αποφοίτησε από το Όξφορντ, εργάστηκε ως παιδαγωγός του ευγενούς John Spencer. Το 1774, όταν ο Spencer έφτασε στην ηλικία των 16, ο Τζόουνς του παρουσίασε το Andrometer, ένα χρονοδιάγραμμα που έπρεπε να ελέγχει κάθε τόσο για να βεβαιωθεί ότι η ηθική και πνευματική του ανάπτυξη ήταν σε καλό δρόμο.

Ο τάφος του XYZ σε μια μικρή πόλη του Κονέκτικατ


Η μυστηριώδης ταφόπλακα ενός άγνωστου ληστή τραπεζών που την έχουν δει να την επισκέπτεται, κάθε χρόνο, μια μαυροφορεμένη γυναίκα.


Κάποτε υπήρξε μια συμμορία τεσσάρων ατόμων. Ήταν ληστές τραπεζών και έβαλαν στο μάτι την Deep River Savings Bank ένα χρόνο πριν φτάσουν εκεί εκείνο το κρύο βράδυ του Δεκεμβρίου. Μόλις τελείωσαν οι πυροβολισμοί, ο ένας απ' αυτούς ήταν νεκρός.

Προθήκη με φωτογραφία του Harry Tyler, το όπλο και το βόλι που σκότωσε τον ληστή και αποκόμματα εφημερίδων στη σημερινή Citizens Bank που αντικατέστησε την Deep River Savings Bank

Ο αρχηγός της συμμορίας, προσπαθώντας να ανοίξει ένα από τα ψηλά παράθυρα της τράπεζας, δέχτηκε πυροβολισμούς και σκοτώθηκε. Το σώμα του δεν το αναζήτησε κανείς, ούτε οικογένεια ούτε φίλος. Έτσι, η πόλη τον έθαψε στο νεκροταφείο του Fountain Hill, σε μια απομακρυσμένη γωνία. Στην ταφόπλακα γράφει μόνο "XYZ".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα