Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η πολιορκία της Σογδιανής από το Μέγα Αλέξανδρο

Την άνοιξη του 327 π.Χ. ο Αλέξανδρος είχε υποτάξει σχεδόν όλη τη Σογδιανή (σημερινό Ουζμπεκιστάν) και προέλασε προς το τελευταίο ανθιστάμενο οχυρό. Η Σογδιανή Πέτρα, μια πολύ καλά οχυρωμένη φυσική τοποθεσία, ήταν ένας απότομος βράχος, απροσπέλαστος από παντού, όπου είχαν οχυρωθεί πολλοί επαναστάτες. Η κατάληψή της φαινόταν αδύνατη, αφού η πυκνή ανοιξιάτικη χιονόπτωση δυσκόλευε ακόμη περισσότερο την πρόσβαση, ενώ οι επαναστάτες είχαν συγκεντρώσει τρόφιμα, για να αντέξουν πολύχρονη πολιορκία, και είχαν άφθονο τρεχούμενο νερό.

Ο Αλέξανδρος τους πρότεινε συνθηκολόγηση, να παραδώσουν το οχυρό και να φύγουν ανενόχλητοι για τα σπίτια τους, αλλά οι Σογδιανοί είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση λόγω τις οχυρής τοποθεσίας και των προετοιμασιών τους. Γέλασαν προσβλητικά και του είπαν περιπαιχτικά να βρει πρώτα ιπτάμενους στρατιώτες, διότι οι κοινοί θνητοί δεν μπορούσαν να του προσφέρουν τίποτα. Ο Αλέξανδρος δέχθηκε την πρόκληση, όχι μόνο διότι ο εγωισμός του δεν του άφηνε άλλη διέξοδο, αλλά και για λόγους τακτικής. Η Σογδιανή είχε επαναστατήσει ήδη δύο φορές και ακόμη δεν είχε υποταχθεί πλήρως. Δεν μπορούσε λοιπόν να αφήσει πίσω του εστίες αντίστασης, ούτε να δώσει δείγματα αδυναμίας στους ντόπιους.

Αφού προκήρυξε κλιμακούμενες αμοιβές για όσους ανέβαιναν στο βράχο, συγκεντρώθηκαν περί τους 300 άντρες, που είχαν εξασκηθεί στην αναρρίχηση κατά τις πολιορκίες. Αυτό, που ακολούθησε, πρέπει να είναι η πρώτη καταγεγραμμένη πολεμική αλπινιστική επιχείρηση. Μέσα στη νύχτα οι αναρριχητές πλησίασαν το πιο απόκρημνο σημείο του βράχου, που ήταν και το πλημμελέστερα φρουρούμενο, κάρφωναν στο σταθερό έδαφος και στο σκληρό χιόνι τα σιδερένια πασαλάκια, που χρησιμοποιούσαν για τη στερέωση των σκηνών, έδεναν πάνω τους γερά σκοινιά από λινάρι και αψηφώντας το κρύο και τον αέρα, άρχισαν την αναρρίχηση, ακριβώς όπως κάνουν και οι σημερινοί αλπινιστές.

Περί τους 30 αναρριχητές χάθηκαν στο κενό. Το έδαφος ήταν τόσο δύσβατο και η χιονόπτωση τόσο πυκνή, ώστε δεν βρέθηκαν τα σώματά τους για να ταφούν, όπως τους άξιζε. Κατά το χάραμα οι υπόλοιποι έφτασαν στην κορυφή, εξουδετέρωσαν τη φρουρά εκείνου του σημείου και ανέμισαν πανιά από λεπτό ύφασμα, όπως είχαν προσυμφωνήσει για να ειδοποιήσουν τον Αλέξανδρο. Εκείνος έστειλε ξανά αγγελιαφόρους και ζήτησε από τους επαναστάτες να παραδοθούν, διότι οι ιπτάμενοι στρατιώτες όχι μόνο είχαν βρεθεί, αλλά είχαν ήδη καταλάβει την κορυφή. Οι επαναστάτες τότε μόνο αντιλήφθηκαν τους Μακεδόνες εντός των τειχών τους. Τρομοκρατήθηκαν από τον αδιανόητο αιφνιδιασμό και παραδόθηκαν, πιστεύοντας ότι οι αναρριχηθέντες ήταν περισσότεροι και καλά οπλισμένοι. Το ισχυρότερο οχυρό της χώρας είχε πέσει αμαχητί και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της Σογδιανής.

Ἀφοσίωσις…

Ἀφοσίωσις... 

Εἶναι μία κατάστασις στὴν ὁποίαν γιὰ νὰ εἰσέλθουμε χρειάζεται …ἀφοσίωσις σὲ ἕναν στόχο.

Ἕναν δικό μας στόχο.

Ἕναν στόχο ποὺ ἐμεῖς ἐπιλέξαμε, κτίσαμε μέσα στὴν φαντασία μας καὶ κατόπιν, ἀφοσιωμένοι, ἐργαζόμεθα γιὰ νὰ τὸν κατακτήσουμε. 



Ἡ ἀφοσίωσις δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους.

O Πλάτωνας στη Σικελία: Φυλακίστηκε και πουλήθηκε ως δούλος αναζητώντας τον «βασιλιά φιλόσοφο»


Ο Πλάτων Αρίστωνος είναι γνωστός ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών. Μαθητής του Σωκράτη, έγραψε την απολογία του δασκάλου του, αφήνοντας ένα πολύτιμο οδηγό της σωκρατικής σκέψης και ρητορικής.
Ο Πλάτων ήταν θεωρητικός στοχαστής, που μας προσέφερε πάνω από είκοσι διαλόγους πάνω σε θέματα πολιτικής, ηθικής και μεταφυσικής. Πίστευε βαθιά, έχοντας δοκιμάσει όλες τις αρνητικές εκφάνσεις των πολιτευμάτων της εποχής του, ότι μοναδική λύση στην παρηκμασμένη πολιτική ζωή ήταν είτε να φιλοσοφήσουν οι πολιτικοί είτε να αναλάβουν την εξουσία οι φιλόσοφοι.

Τα τρία ταξίδια του Πλάτωνα στη Σικελία είχαν ως σκοπό την πρακτική εφαρμογή της πολιτικής του θεωρίας, όπως αυτή αναπτύσσεται στο διάλογό του «Πολιτεία ή Περί Δικαίου». Εκεί, η ιδανική πολιτεία, η Καλλίπολη, χωρίζεται σε τρεις τάξεις: τους δημιουργούς, την πολυπληθέστερη και κατώτερη βαθμίδα οργάνωσης της κοινωνίας, τους φύλακες-επίκουρους, αυτούς τους γενναίους πολεμιστές και διοικητές της πόλης, που με βάση τις θεωρητικές τους γνώσεις και τη εξαιρετική σωματική τους κατάσταση –αποτέλεσμα εκπαίδευσης τριάντα πέντε ετών – θα επωμιστούν διοικητικά καθήκοντα και θα προασπίσουν την πολιτεία με κάθε κόστος από τους εξωτερικούς εχθρούς.

Στη κορυφή της πυραμίδας δεσπόζουν οι φύλακες-βασιλείς ή παντελείς. Αυτοί, που επιλέγονται στα πενήντα τους έτη κατ’ αυστηρή επιλογή από τη δεύτερη τάξη, θα είναι οι ανώτεροι άρχοντες της πόλης, αλλά με μοναδικό σκοπό την ευημερία και την εξυπηρέτηση του συνόλου. Καμία περιουσία, καμία τιμή και δόξα δεν θα πρέπει να απολαμβάνουν παρά μόνο τη μετά το θάνατο αναγνώριση από τους συμπολίτες τους. Τούτοι οι άρχοντες είναι φιλόσοφοι και πνευματικοί αρχηγέτες της πόλης.

Η ελίτ στη πλατωνική σκέψη εκφράζεται στην πνευματική και όχι στην κληρονομική της υπόσταση. Έτσι, τα τρία ταξίδια στη Σικελία έγιναν με απώτερο στόχο την εύρεση του φιλοσόφου-βασιλέα, που θα έφερνε στη ζωή την θεωρία του και θα την απεδείκνυε.

Οι περιπέτειες του Πλάτωνα στη Σικελία

10 λόγοι για τους οποίους οι άντρες δεν μπορούν να διαχειριστούν μια γυναίκα με βάθος

 

Από τη Rania Naim 

Όσο πιο βαθιά είσαι τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεις κάποιον που να θέλει να έχει σχέση μαζί σου. Μπορεί να έχεις πολλά ραντεβού αλλά από ένα σημείο και μετά η σχέση αποτυγχάνει στο να έχει περαιτέρω πρόοδο και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της έντασης του βάθους σου. Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος. Αυτοί είναι οι λόγοι:
  1. Μια γυναίκα με βάθος ρωτά βαθυστόχαστες ερωτήσεις. Μια γυναίκα με βάθος θα εξερευνήσει περαιτέρω την ζωή σου και θα κάνει ερωτήσεις που ίσως δεν είσαι προετοιμασμένος για να απαντήσεις. Ακόμα και στο πρώτο ραντεβού, θα ψάξει βαθύτερα και θα κάνει προσωπικές και φιλοσοφικές ερωτήσεις- δε θα απολαύσει ποτέ μια ρηχή συζήτηση.
  2. Είναι ειλικρινής. Πολύ ειλικρινής-συχνά απότομη . Μια γυναίκα με βάθος παίρνει την ακεραιότητα της στα σοβαρά και σε ένα πράγμα που πιστεύει είναι η ειλικρίνεια. Αν την ρωτήσεις οτιδήποτε θα σου πει την αλήθεια και θα περιμένει από εσένα να κάνεις το ίδιο.
  3. Ξέρει τι θέλει. Ή ποιον θέλει. Μια γυναίκα με βάθος ξέρει αμέσως αν της αρέσεις και δεν χρειάζεται να βγει άλλα ραντεβού ή να εξερευνήσει τις άλλες επιλογές που έχει ώστε να σιγουρευτεί για τα συναισθήματα της. Η καρδιά της χτυπά μόνο για συγκεκριμένους ανθρώπους τους οποίους καταλαβαίνει κατευθείαν.
  4. Μια γυναίκα με βάθος θέλει μια βαθιά σχέση. Θέλει μεγάλες συζητήσεις για την ζωή σου, θέλει να ακούει ιστορίες για το παρελθόν σου, θέλει να καταλάβει τον πόνο σου και να προσθέσει αξία στην ζωή σου. Θέλει μια αληθινή σχέση που να υπάρχει πέρα από τις εξόδους και την διασκέδαση.

Μήπως ονειρεύεστε; (ΡΕΝΕ ΝΤΕΚΑΡΤ)

 


Ακούτε το ξυπνητήρι, το κλείνετε, σέρνεστε για να σηκωθείτε από το κρεβάτι, ντύνεστε, τρώτε πρωινό, ετοιμάζεστε για την ημέρα. Αλλά συμβαίνει κάτι αναπάντεχο: ξυπνάτε και συνειδητοποιείτε ότι ήταν απλώς ένα όνειρο. Στο όνειρό σας ήσασταν ξύπνιοι και συνεχίζατε τη ζωή σας, ενώ στην πραγματικότητα ήσασταν ακόμα κουλουριασμένοι κάτω από το πάπλωμα και ροχαλίζατε. Αν είχατε μια παρόμοια εμπειρία, ξέρετε τι εννοώ. Συνήθως ονομάζεται «ψεύτικο ξύπνημα» και είναι πολύ πειστικό. 0 Γάλλος φιλόσοφος Ρενέ Ντεκάρτ (1596-1650) είχε ένα παρόμοιο ξύπνημα που τον έβαλε σε σκέψεις. Πώς μπορούσε να είναι βέβαιος ότι δεν ονειρευόταν;

Για τον Ντεκάρτ η φιλοσοφία ήταν ένα από τα πολλά πνευματικά του ενδιαφέροντα. Ήταν εξέχων μαθηματικός, γνωστός σήμερα περισσότερο για τις «καρτεσιανές συντεταγμένες» – λέγεται ότι τις επινόησε καθώς παρακολουθούσε μια μύγα να περπατά στο ταβάνι και αναρωτήθηκε πως θα μπορούσε να περιγράψει τη θέση της σε διάφορα σημεία. Η επιστήμη τον συνάρπαζε, ήταν επίσης αστρονόμος και βιολόγος. Η φιλοσοφική του φήμη έγκειται περισσότερο στα έργα του Στοχασμοί και Λόγος περί της μεθόδου: βιβλία στα οποία διερεύνησε τα όρια του πόσα μπορεί να γνωρίζει.

Όπως οι περισσότεροι φιλόσοφοι, ο Ντεκάρτ δεν ήθελε να πιστεύει σε κάτι δίχως να διερευνά γιατί το πίστευε –  του άρεσε επίσης να θέτει παράξενα ερωτήματα, τα οποία οι άλλοι δεν ξόδευαν χρόνο για να τα θέτουν. Φυσικά, ο Ντεκάρτ καταλάβαινε πως δε θα ήταν δυνατόν να περνάμε τη ζωή μας επερωτώντας διαρκώς τα πάντα. Θα ήταν τρομερά δύσκολο να ζει κανείς αν τον περισσότερο καιρό δεν εμπιστευόταν κάποια πράγματα, όπως αναμφίβολα ανακάλυψε ο Πύρρων (βλ. Κεφάλαιο 3). Ωστόσο ο Ντεκάρτ σκέφτηκε πως θα άξιζε να προσπαθήσει μια φορά στη ζωή του να επεξεργαστεί τι θα μπορούσε να γνωρίζει -αν όντως υπάρχει κάτι- στα σίγουρα. Για να το κάνει αυτό, ανέπτυξε μια μέθοδο. Είναι γνωστή ως Μέθοδος της Καρτεσιανής Αμφιβολίας!

Η μέθοδος είναι σαφής: μην αποδέχεστε τίποτα ως αληθές αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην είναι αληθές.

Το δύσκολο δεν είναι να πεθαίνεις για τον άλλο, αλλά να ζεις με τον άλλο..


Αποτέλεσμα εικόνας για Το δύσκολο δεν είναι να πεθαίνεις για τον άλλο, αλλά να ζεις με τον άλλο..


Γράφει η Ανθή Γεώργα

Το να πεθαίνεις για τον άλλον είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι να ζεις…!!!

Η αλήθεια είναι πως εκτός από το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, και το Μιμίκο με τη Μαίρη, δεν ξέρω άλλους που να απαρνήθηκαν τη ζωή για χάρη της αγάπης, του έρωτα.


Κι όμως, καθημερινά αυτοπροσδιοριζόμαστε ως ερωτευμένοι με κορυφαία μονάδα μέτρησης το «πεθαίνω για σένα».


Και μέσα απ’ αυτό το λυρικότατο «πεθαίνω για ‘κείνον» πρωταγωνιστούμε στο δράμα που οι ίδιοι σκηνοθετούμε.


Αιωρούμενοι μεταξύ ακαθόριστης χαράς και αναιτιολόγητα πένθιμης λύπης περνάμε το χρόνο μας, είτε πετώντας σε ροζ συννεφάκια που κρύβουν την πραγματικότητα, είτε μοιρολογώντας φτιάχνουμε ποτάμια από δάκρυα απόγνωσης και απελπισίας.


Πεθαίνω για σένα ίσον δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, ίσον σου γράφω δέκα ερωτικά μηνύματα τη μέρα, σου αφιερώνω τραγούδια, είμαι άνθρωπος μισός και ανερμάτιστος όταν δε σε βλέπω.


Βυθίζομαι στη μοναξιά και την απομόνωση, μία σου πλέκω το εγκώμιο κι αμέσως μετά σε βαφτίζω αιτία της συμφοράς μου.


Και κάπως έτσι πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλον.


Και κάπως έτσι, θανατώνουμε την καθημερινότητα, τη ζωή.


Ψυχές παραπληγικές, καθηλωμένες στα αμαξίδια της αδράνειας, της αυτολύπησης, αδύναμες να δώσουν το φιλί της ζωής σε μια αγάπη που αιμορραγεί.


Πεθαίνω για σένα, πεθαίνεις για μένα και οι δύο μαζί πεθάναμε την αγάπη.


Και ποιος σου είπε, αγάπη μου, πως εγώ θέλω να πεθαίνεις για μένα;


Εγώ θέλω μαζί να ζήσουμε κι αυτό, να ξέρεις, είναι το πιο δύσκολο.


Να ζεις για τον άλλον, μάτια μου, αυτό είναι το δύσκολο, αυτό είναι το ζόρι αλλά και η μαγκιά.


Να ζεις για τα απλά, τα καθημερινά.


Να ξυπνάμε μαζί και να ετοιμαζόμαστε για τη δουλειά.

Νέα κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ: Ο Ερντογάν καταδικάζει τις συλλήψεις των σωματοφυλάκων του από την Ουάσινγκτον


 

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε απερίφραστα την απόφαση των ΗΠΑ να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε 12 μέλη της φρουράς του, λόγω της συμμετοχής τους σε μια αιματηρή φιλονικία με ειρηνικούς διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα. Σε μια δραματική κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του "θα πολεμήσει πολιτικά και δικαστικά" εναντίον των ενταλμάτων που εκδόθηκαν χθες.

Οι συγκρούσεις, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν εννέα διαδηλωτές, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στις ΗΠΑ, όπου ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ απαίτησαν μια σθεναρή απάντηση στη βία. Ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Πίτερ Νιούζχαμ, ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τους 12 Τούρκους υπηκόους, καθώς και για δύο Αμερικανούς και δύο Καναδούς. Λίγο μετά την ανακοίνωση, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, Τζον Μπας, κλήθηκε στο υπουργείο εξωτερικών της χώρας όπου του είπαν ότι οι πράξεις των ΗΠΑ ήταν "απαράδεκτες".

Το υπουργείο δήλωσε ότι ο πρεσβευτής είπε πως η απόφαση για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης ήταν "λανθασμένη, μεροληπτική και στερείται νομικής βάσης". "Οι συγκρούσεις μπροστά στην κατοικία του Τούρκου Πρέσβη προκλήθηκαν από την αποτυχία των τοπικών αρχών ασφαλείας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό το περιστατικό δεν θα συνέβαινε αν οι αμερικανικές αρχές είχαν λάβει τα συνήθη μέτρα που λαμβάνουν σε παρόμοιες επισκέψεις σημαντικών προσώπων και ως εκ τούτου οι Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη", ανέφερε η δήλωση. Ο Ερντογάν επανέλαβε αυτές τις δηλώσεις σε τηλεοπτικές παρατηρήσεις του την Πέμπτη το βράδυ. "Γιατί θα έπαιρνα τους φρουρούς μου στις Ηνωμένες Πολιτείες αν όχι για να προστατευθώ;" είπε. "Έχουν φυλακίσει πολίτες μας. Πώς γίνεται αυτό;... Τι είδους νομοθεσία είναι αυτή; Τι είδους νόμος; "δήλωσε ο Ερντογάν.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών ήταν υψηλές από τότε που ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να ενισχύσει τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) ως μέρος των αμερικανικών προσπαθειών για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί το YPG τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με το παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και εξοργίστηκε περαιτέρω από την απόφαση του Τραμπ να συνεχιστεί η συνεργασία με την ομάδα.

Εξωγήινη κατασκευή ανακαλύφθηκε από το Kepler;

Εξωγήινη κατασκευή 

Φαίνεται πως ίσως υπάρχουν κάποια συνταρακτικά νέα από το χώρο ερευνών της NASA, αφού το Τηλεσκόπιο Kepler φαίνεται πως ανακάλυψε μία τεράστια Μεγαλιθική Εξωγήινη κατασκευή. Για την ώρα οι επιστήμονες υποπτεύονται πως ίσως αυτή η κατασκευή δημιουργήθηκε απο έναν ανεπτυγμένο Εξωγήινο πολιτισμό.

Το τηλεσκόπιο Kepler δεν αναζητά μονάχα μικρούς εξωπλανήτες, αλλά ανακαλύπτει επίσης αρκετά ακόμη κοσμικά φαινόμενα. Όμως μάλλον αυτή τη φορά το Τηλεσκόπιο ανακάλυψε ένα σήμα που προήλθε από μία τεράστια τεχνητή Εξωγήινη κατασκευή που βρίσκεται σε τροχία γύρω από ένα άστρο που είναι 1500 έτη φωτός μακρυά από τον πλανήτη Γη. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κάθε πιθανή αιτιολόγηση και εξήγηση για να ερμηνεύσουν το εύρημα, και τώρα υποθέτουν πως αυτή η γιγαντιαία κατασκευή είναι πιθανότατα μία τεχνητή κατασκευή που δημιουργήθηκε από ένα ανεπτυγμένο πολιτισμό.

Έμπειρη ή άπειρη στο σεξ: Ποια προτιμούν οι άνδρες;



 

Πολλοί λένε πως κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει εμπειρίες για να μην έχει απωθημένα.
Όμως  όταν πρόκειται για το σεξ τα πράγματα φαίνεται ότι είναι τελείως διαφορετικά. Ακόμη και αν οι νοοτροπίες έχουν αλλάξει τελικά οι άνδρες, ποιες γυναίκες επιλέγουν στο σεξ τις έμπειρες ή τις άπειρες;

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημίου του Cornell σ ε 751 φοιτητές έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι το ευκαιριακό σεξ έχει εισβάλλει στην ζωή των νεαρών ζευγαριών, οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται σε όσες γυναίκες επιδίδονται σε αυτό, εξακολουθούν να κρίνονται αρνητικά από τους συνομηλίκους τους αν και δηλώνουν σεξουαλικά απελεθευρωμένοι.

Από την άλλη οι άνδρες που συμμετείχαν στην ίδια έρευνα δεν δίστασαν απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο να τις χαρακτηρίσουν »εύκολες».

Την ίδια στιγμή όμως οι άνδρες που έχουν έντονη σεξουαλική ζωή κρίνονται έμπειροι και περισσότεροι έτοιμοι να συνάψουν σχέση.

Όλες οι δυνάμεις που επιθυμούμε να έχουμε βρίσκονται μέσα μας



Όσο περισσότερο περιμένετε και όσο στρέφετε αλλού τη μελέτη και την έρευνά σας, τόσο περισσότερο απομακρύνεστε από αυτό που αναζητάτε.
Δεν πρέπει να αναζητάτε πουθενά αλλού παρά μόνο μέσα σας την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να επιλύσετε όλα σας τα προβλήματα και να διαμορφώσετε τη ζωή σας όπως εσείς επιθυμείτε.
Η Δύναμη που σας δημιούργησε και σας συντηρεί, σας έπλασε με την ικανότητα να βιώνετε τη ζωή στο μέγιστο, χωρίς να πρέπει πρώτα να διαβάσετε κάποιο βιβλίο, να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα ή να περιμένετε για κάποια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη. Από την αρχή, όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας. Είχατε ανέκαθεν τη σοφία, τη διαίσθηση και τις νοητικές δυνατότητες να εκφράσετε τη ζωή πλήρως και απόλυτα.

Παντού οι άνθρωποι αναζητούν, προσεύχονται, επιδιώκουν, αγωνίζονται και πασχίζουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, πνευματική ανάπτυξη και τα υλικά αγαθά που επιθυμούν, δίχως να αντιλαμβάνονται ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους βοηθήσει, εκτός από τον εαυτό τους - ούτε οι οικογένειές τους, ούτε οι φίλοι τους, ούτε τα αφεντικά τους, ούτε το κράτος, ούτε καν η θρησκεία.
Ο λόγος είναι απλός, τόσο απλός που διαφεύγει από την πλειονότητα των ανθρώπων. Ο Ιησούς υπενθύμισε στους μαθητές του: "Μην την αναζητάτε εδώ κι εκεί, η Βασιλεία του Θεού βρίσκεται μέσα σας". Έπειτα από δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια, οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει το μήνυμα ότι είναι προικισμένοι με τη δυνατότητα επιλογής και τη δύναμη να κατορθώσουν οτιδήποτε επιθυμούν.

Melek Taus: Ο άγγελος ''παγώνι'' και η σχέση του με το Νταού Πεντέλης


Η περιοχή Νταού στην οποία βρίσκεται το σανατόριο και η μονή Ταώ στη Πεντέλη, κρύβει αρκετά μυστικά, όχι μόνο ως προς το όνομα, αλλά και την τοποθεσία. Ἡ Μονή Παντοκράτορος – Ταώ, βυζαντινό ιστορικό μοναστήρι, βρίσκεται κτισμένο στο άκρο της ανατολικής πλευράς του Πεντελικού Όρους, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων οπό την Αθήνα και είναι αφιερωμένο στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Ἠ Μονή είναι χτισμένη σε υψόμετρο 270 μ., σε χαράδρα, πλησίον ενός πευκόφυτου λόφου.

ΜΟΝΗ ΤΑΩ

 Η ονομασία Ταώ είναι άκρως μυσταγωγική. Στα αρχαία ελληνικά σημαίνει παγώνι της οικογένεια των φασιανίδων.  Στην Ζενδική διάλεκτο Taus (Ταώς ή Ταούς): σημαίνει "παγώνι" σε αυτή τη διάλεκτο είναι γραμμένες οι Ζεντ Αβέστα, τα ιερά κείμενα των Ζωροαστριστών.


 Ονομάζεται"Αγγελος Ταώς" ή Μelek Taus και είναι ένα δημιούργημα του Ανγκαρα Μαϊνιού που αρχικώς ήταν "μία όψη" του Αχούρα Μάζδα που μετέπειτα όμως κατέστει η Σκοτεινή Δύναμη που αντιτίθεται στο Κύριο Του Φωτός (Αχούρα Μάζδα). 

Ο Παγκόσμιος Χάρτης του Καντίνο




   Οι γεωγραφικές ανακαλύψεις των Πορτογάλων από τις αρχές του 15ου αιώνα, άρχισαν να αλλάζουν σημαντικά τους πολιτικούς και οικονομικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη, μετατοπίζοντας το εμπορικό κέντρο της ηπείρου στη Λισσαβόνα, ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη του θαλάσσιου δρόμου προς την Ινδία ο 1498. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Πορτογαλική πρωτεύουσα είχε γίνει πια η πόλη των μεγάλων ευκαιριών, προσελκύοντας από εμπόρους, επιστήμονες και κάθε είδους επαγγελματίες μέχρι και αντιπροσωπίες από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα σε όλους αυτούς, κυκλοφορούσαν και πολλοί κατάσκοποι αναζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες από τις ανακαλύψεις των Πορτογάλων θαλασσοπόρων. Ένας από αυτούς, ήταν και ο Αλμπέρτο Καντίνο. 

   Ο Καντίνο, είχε φτάσει στην Λισσαβόνα, ως πρέσβης του Δουκάτου της Φεράρα στις αρχές του 16ου αιώνα. Εκεί, βρήκε έναν χαρτογράφο από τον οποίο απέσπασε το αντίγραφο ενός παγκόσμιου χάρτη με όλες τις πρόσφατες πορτογαλικές ανακαλύψεις, έναντι ενός μεγάλου χρηματικού ποσού. Ο χάρτης αυτός, χρονολογείται το 1502 και σήμερα είναι γνωστός ως ο παγκόσμιος χάρτης του Καντίνο καθώς το όνομα του πραγματικού δημιουργού, είναι άγνωστο.  

   Ο χάρτης αυτός, απεικονίζει το τι γνώριζαν εκείνη την εποχή, οι Πορτογάλοι για τον Κόσμο, λίγο μετά την επιστροφή του Πέντρο Άλβαρεζ Καμπράλ ο οποίος είχε πραγματοποιήσει μόλις το δεύτερο ταξίδι της Ιστορίας από την Ευρώπη προς την Ινδία. Ας δούμε μερικές αξιοσημείωτες λεπτομέρειες του χάρτη.

  Η Αφρική, είναι η ήπειρος που σε αυτόν τον χάρτη, το σύνολο της ακτογραμμής της, έχει σχεδιαστεί με  μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με τις υπόλοιπες ηπείρους (ακόμη και της Ευρώπης) παρόλο που οι Πορτογάλοι την είχαν περιπλεύσει μόλις δύο φορές (τέσσερις αν λάβουμε υπόψιν και τα ταξίδια της επιστροφής). Βέβαια, οι βόρειες ακτές της ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, οι πληροφορίες που είναι καταγεγραμμένες στις δυτικές ακτές είναι κατά πολύ περισσότερες από ό,τι στις ανατολικές καθώς τα πορτογαλικά πλοία είχαν έντονη δραστηριότητα στις δυτικές ακτές έχοντας ήδη φτάσει μέχρι το νότιο άκρο της ηπείρου, δεκαπέντε χρόνια πριν την κατασκευή του χάρτη εν αντιθέσει με τις ανατολικές ακτές στις οποίες είχαν φτάσει μόλις πέντε χρόνια πριν. 

Ο θάνατος είναι ανύπαρκτος, όπως ανύπαρκτος είναι και αυτός ο κόσμος.



Mόλις είδα την ταινία matrix η οποία με έχει κάνει να συνειδητοποιήσω ότι όντως ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι εικονικός, ένας ψηφιακός κόσμος, και είναι άξιον για τους φέρων το Νου να μπορούν να το κοιτάζουν κατάματα χωρίς να τους τρομάζει ο θάνατος, διότι ο θάνατος είναι ανύπαρκτος, όπως ανύπαρκτος είναι και αυτός ο κόσμος.

Ερμής Τρισμέγιστος
Η Μονάδα, επομένως, (η νοητική ουσία της θεϊκής ανθρώπινης ψυχής), αφού αποτελεί αρχή, περιέχει μέσα της όλους τους αριθμούς, χωρίς αυτή να περιέχεται σε κανέναν αριθμό, και γεννά όλους τους αριθμούς, χωρίς αυτή να γεννιέται από κανέναν άλλο αριθμό.



Οι προκαθορισμένες θέσεις των αστεριών και η πορεία της εναλλαγής τους στηρίζονται σε αριθμούς

Καθετί που γεννιέται (μέσα στο matrix) είναι ατελές και διαιρετό και μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί, ενώ στο τέλειο (ψυχή) τίποτα από αυτά δεν μπορεί να συμβεί.

Τα πάντα ενυπάρχουν στο ένα, συγγενεύει με την διαπίστωση ότι, τα πάντα είναι ένα. Γιατί είναι με τέτοιον τρόπο συνδεδεμένο το ένα με το άλλο, ώστε είναι αδύνατον να χωριστούν. Τα πάντα είναι ένα και το ένα περιέχει τα πάντα, καθώς όλα ενυπήρχαν μέσα στο δημιουργό Νου, πριν ακόμα δημιουργήσει τα πάντα. 

Η ψυχή και η ύλη, τις οποίες έχει παραλάβει η φύση, (το matrix), ενεργούν με ένα τόσο ποικιλόμορφο τρόπο ώστε παίρνουν την μορφή κάθε είδους, να μπορούν να διαχωρίζονται μεταξύ τους, αλλά και να αποτελούν μια ενότητα, ώστε να είναι ορατό ότι όλα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο.

Ο ουρανός, λοιπόν, ο αισθητός θεός, είναι αυτός, που κυβερνάει όλα τα σώματα, των οποίων η αύξηση και η διάλυση έχουν ανατεθεί στον ήλιο και την σελήνη.
(το matrix ο Νους εσωτερικά των επτά ουρανών, το πνεύμα της φύσης). 

O κόσμος αποτελεί πλήρωμα της κακίας - Ερμής Τρισμέγιστος




Eρμής Τρισμέγιστος

Εγώ οφείλω ευγνωμοσύνη στο Θεό, καθώς μου έβαλε στο νου ακόμα και τα σχετικά με τη γνώση του αγαθού, πως είναι αδύνατον να βρίσκεται αυτό μέσα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος αποτελεί πλήρωμα της κακίας, ο Θεός όμως αποτελεί πλήρωμα του Αγαθού, ή το Αγαθό του Θεού.


Μόνον το όνομα του αγαθού υπάρχει στους ανθρώπους, στην πράξη όμως πουθενά, διότι είναι αδύνατον, καθόσον δεν το χωράει το υλικό σώμα, το οποίο παντού πιέζεται από την κακία και τους μόχθους και τους πόνους και τις επιθυμίες και τις οργές και τις απάτες και τις ανόητες φιλοδοξίες. Κι εκείνο που είναι χειρότερο απ'όλα, είναι πως καθένα από τα προαναφερθέντα έχουν δημιουργήσει εδώ την εντύπωση πως αποτελούν το μεγαλύτερο αγαθό, πράγμα που μάλλον αποτελεί το ανυπέρβλητο κακό.
Η γαστριμαργία, η χορηγός όλων των κακών.......η πλάνη αποτελεί την απουσία εδώ του αγαθού.

Διότι όλα τα πάθη που πηγάζει το κακό υπάρχουν μέσα σε όλα τα γεννημένα όντα, και στα μικρά και στα μεγάλα και στο καθένα χωριστά και σ'αυτό το ίδιο το ζωντανό ον, που είναι το μεγαλύτερο και δυνατότερο απ'όλα. Διότι τα γεννημένα είναι πλήρη από πάθη, καθόσον η γέννηση αποτελεί πάθος.

σημ: η γέννηση των ανθρώπων στην ύλη αποτελεί αμαρτία, διότι αποτελεί διαδικασία δημιουργίας εκτός του Αγαθού κόσμου στον οποίο γεννήθηκε ο Άνθρωπος.. (Αρχέτυπος κόσμος του Πανάγαθου  Φωτός-παραδείσου).

Τότε γιατί ο εκπεσών δεύτερος Νους δημιουργός (ο οποίος το παίζει θεός των ανθρώπων) είπε στους ανθρώπους "Αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε τη Γη"; σκεφτείτε το σε ποιον θεό πιστεύετε. 

όταν ένας άνθρωπος μάθει να β λ έ π ε ι...



«…‘μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε πάνω στο κάθε τι’, είπε, ‘και κατόπι μαθαίνουμε τα μάτια μας να κοιτάζουν όπως σκεφτόμαστε πάνω στα πράγματα που κοιτάζουμε. Κοιτάζουμε τον εαυτό μας σκεφτόμενοι ήδη πως είμαστε σημαντικοί. Κατά συνέπεια έχουμε υποχρέωση να νιώθουμε σημαντικοί! Όταν όμως ένας άνθρωπος μάθει να βλέπει, αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί πλέον να σκέφτεται πάνω στα πράγματα που κοιτάζει, κα αν δεν μπορεί να σκέφτεται ό,τι κοιτάζει, τότε όλα γίνονται ασήμαντα’…»

«…’Έμαθα να βλέπω και σου λέω πως τίποτα πραγματικά δεν έχει σημασία. Τώρα είναι η σειρά σου. Ίσως κάποια μέρα να δεις κι εσύ και τότε θα μάθεις αν τα πράγματα έχουν σημασία ή όχι. Για μένα τίποτα δεν έχει σημασία αλλά για σένα μπορεί να έχουν όλα. Θα πρέπει να γνωρίζεις από τώρα ότι ο σοφός άνθρωπος ζει δρώντας και όχι σκεφτόμενος πάνω στη δράση, ούτε στοχαζόμενος αυτό που θα σκεφτεί όταν θα έχει τελειώσει τη πράξη.

Ο Νάρκισσος των Αγρών...




Το μόνο ταλέντο που αληθινά έχουμε καλλιεργήσει μέσα στους αναρίθμητους αιώνες, είναι να προσαρμοζόμαστε στο κακό… και τούτο δεν υπόκειται σε καμιά τελεολογική συνθήκη αποδρομής… είναι κάτι όπως είναι… παραδόθηκε από τους ανιόντες και θα κληροδοτηθεί στους κατιόντες… το ξέρουμε βαθιά και το ξέρουμε όλοι… το κακό μας έμαθε να προσαρμοζόμαστε στο κακό… γίναμε οι καθρέφτες του και το κατοπτρίζουμε στην εναργή του εντέλεια…
Αν όντως μπορεί κάτι να αποδράσει από τούτο το στενόχωρο νόμο, δεν είναι η ανθρωπότητα αλλά ίσως να είναι ο άνθρωπος… συνεχίζει να έρπει αλλά με το κεφάλι ψηλά… ενίοτε, τυχηματικά, σπασμωδικά, σαν σπάραγμα ενός ταλαντούχου ποιητή που δεν τολμά να ολοκληρώσει τίποτε… όχι απλά γιατί δεν έχει νόημα… γιατί δεν τολμά να εγκαταλείψει τον ασφαλή βιότοπό του…

Το κακό οργανώνει το βιότοπο με θαυμαστή λεπτομέρεια… στο κάθε τι… στο κάθε σήμερα… οργανώνει και σπέρνει… ο άνθρωπος θερίζει και απλώνεται στο Αχανές… τεντώνει τα μέλη του, υμνεί με τα σπλάχνα του, ακρωτηριάζει τα παιδιά του… η αέναη προσαρμογή τον έχει διδάξει την επανάληψη και η επανάληψη διδάσκει πάντα με ακρίβεια… το κακό παρέδωσε από την απαρχή του χρόνου τα πρωτόκολλα και ο άνθρωπος ιεροποίησε την πράξη παραλαβής και παράδοσης… οι ύμνοι έρχονται από τα έγκατα και ναρκώνουν όλες τις αισθήσεις…

Χάνουμε τόν πλανήτη;

Ὁ πλανήτης δέν μᾶς χωρᾶ;
(Τὸ «γιατί» εἶναι ἄλλη ἱστορία…!!!)

Ὥρα νά τήν …«κοπανᾶμε»;
Καί θά τήν …«κοπανήσουμε» ὅλοι ἤ μόνον οἱ …«ἐκλεκτοί»;
Ὁ μεγάλος μας ἀστροφυσικὸς Νανόπουλος (ποὺ ἐπὶ πλέον, ἔως τὸ 2015 , ἦταν καὶ πρόεδρος τῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν), μεταξὺ πολλῶν ἄλλων τοποθετήσεών του, ἰσχυρίζεται πὼς τὸ τέλος τῆς γῆς πλησιάζει καὶ πὼς ἡ Ἀνθρωπότης πρέπει νὰ τὴν ἐγκαταλείψῃ.
Στὸ μεταξύ, πράγματι, ἡ κοινωνία τῶν σαπροφύτων ἐπικυριάρχων ἑτοιμάζει μίαν τέτοια (μικρῆς διαρκείας), ἔξοδον ἀπὸ τὸν πλανήτη. Ὄχι φυσικὰ γιὰ νὰ μὴν ἐπανέλθῃ, ἀλλὰ ἁπλῶς γιὰ νὰ …ἀποφύγῃ τὰ δύσκολα καὶ μετὰ νὰ ἐπιστρέψῃ ὡς …ἐπικρατοῦσα!!!
Γιὰ αὐτὸ καὶ σύμπασα ἡ ἀνθρωπότης πληρώνει ἕναν σκασμὸ χρῆμα, γιὰ τὰ «ἐρευνητικὰ προγράμματα» τῆς ΝΑΣΑ (κι ὄχι μόνον!!!).
Γιὰ αὐτὸ καὶ ἀκοῦμε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε ὅλων τῶν εἰδῶν τὶς παπαρολογίες, ποὺ ἀποκρύπτουν σημαντικὲς καὶ οὐσιαστικὲς ἀλήθειες, χρήσιμες καὶ ἀναγκαῖες γιὰ τὴν κατανόησιν τῶν φυσικῶν νόμων.
Γιὰ αὐτὸ καὶ τὰ ἀναπάντητα ἐρωτήματα, ἀναφορικῶς μὲ τὸ ἐὰν βγῆκαν ἢ ὄχι, ἀπὸ τὸ πλανητικό/ἡλιακό μας σύστημα οἱ διάφοροι «ἐξερευνητὲς τοῦ διαστήματος», ἐξακολουθοῦν νὰ ταλανίζουν τὴν ἀνθρωπότητα (συνοδευόμενα φυσικά, τὰ ἐν λόγῳ ἐρωτήματα, ἀπὸ ἀμέτρητες θεωρίες, λογικὲς ἢ παράλογες, ποὺ μᾶς ἀποκοιμίζουν καὶ μᾶς ἀποπροσανατολίζουν.)
Κι ὅλα αὐτά, τὰ τῆς παραπληροφορήσεως, τῆς προπαγάνδας καὶ τῶν μυθευμάτων (καθὼς καὶ τῶν ὅσων διαδίδονται, ὀρθῶν ἢ παραλόγων, πού, συνήθως, ὅλως …«συμπτωματικῶς», προέρχονται ἀπὸ τὰ ἴδια κέντρα προπαγάνδας ποὺ μᾶς δείχνουν τὸ «ἐξερευνητικὸν πρόγραμμα τοῦ διαστήματος, γιὰ «στόχο»!!!- βλέπε καὶ τὸ ποιὸς ἐλέγχει/χρηματοδοτεῖ τὸ SETI…), διότι γνωρίζουν πολὺ καλά, πὼς ὅταν οἱ συνθῆκες τῆς θέσεως τοῦ πλανήτου μας (ἀναφορικῶς μὲ τὸ ἡλιακὸ σύστημα, τὸ γαλαξιακὸ σύστημα ἀλλὰ καὶ τὶς εὑρύτερες θέσεις στὸ σῦμπαν), ἐπιβάλουν «προσαρμογή», τότε, κατὰ ἕναν πολὺ …«μυστήριο» τρόπο, σημειώνονται ὅλες ἐκεῖνες οἱ γεωπολιτικὲς ἀλλαγές, ποὺ τελικῶς ἐπιφέρουν …restart!!!

Η τραγική Κασσάνδρα, η προφήτισσα που δεν πίστευε κανείς

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Η Κασσάνδρα προφητεύει την πτώση της Τροίας.
Τοιχογραφία από την Πομπηία, περίπου 20-30 μ.Χ. Αριστερά κάθεται ο Πρίαμος και στα πόδια του βρίσκεται ο Πάρης, κρατώντας το μήλο. Δεξιά, πολεμιστής, ίσως ο Έκτορας. Νάπολη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χαρά Νάστου
Κόρη του Πρίαμου και της Εκάβης η Κασσάνδρα και δίδυμη αδελφή του Έλενου. 
Όταν γεννήθηκαν, οι γονείς τους τέλεσαν γιορτή στον ναό του Θυμβραίου Απόλλωνα, λίγο έξω από τα τείχη της πόλης.
Το βράδυ, ο Πρίαμος και η Εκάβη, κουρασμένοι και μάλλον μεθυσμένοι, αποχώρησαν, λησμονώντας τα παιδιά στον ναό, όπου αποκοιμήθηκαν αποκαμωμένα από το παιχνίδι.
Την άλλη μέρα τα βρήκαν να κοιμούνται, ενώ δίπλα τους δύο φίδια έγλειφαν τα αυτιά τους, πετυχαίνοντας έτσι να δώσουν στα μικρά το χάρισμα της μαντικής,όπως συνέβη κάνει και σε άλλους μάντεις: π.χ, Μόψος, Τειρεσίας, Μελάμποδας.
Για την Κασσάνδρα αφηγούνταν ότι προέλεγε το μέλλον, παραληρώντας, μετά από θεϊκή έμπνευση, όπως η Σίβυλλα και η Πυθία, ενώ ο Έλενος ήταν οιωνοσκόπος, ερμήνευε δηλαδή τις κινήσεις και τις κραυγές των πουλιών.
Σε μια άλλη εκδοχή ο θεός Απόλλωνας, ερωτευμένος με την Κασσάνδρα, αγωνίζεται για να την αποκτήσει, ζητώντας να του δοθεί με αντάλλαγμα την τέχνη της μαντικής.
Η Κασσάνδρα δέχεται, αλλά αθετεί μετά τη συμφωνία με τον θεό, αρνούμενη να ενωθεί μαζί του.
Και ο Απόλλωνας εκδικητικά, φτύνοντας με ένα φιλί στο στόμα της, κατάφερε να μη δίνει κανένας πίστη στις προφητείες της
Έτσι έμεινε στην κόρη του Πριάμου μόνο το χάρισμα της μαντικής, όχι όμως και της πειθούς.
Σύμφωνα με τον τραγικό ποιητή Λυκόφρονα, τη ηρωίδα την είχε απομονώσει ο ίδιος της ο πατέρας, μην αντέχοντας άλλο τους θρήνους της και τις δυσοίωνες προφητείες.
Έδωσε ωστόσο εντολή να καταγράφουν τα λεγόμενά της.
Όταν ο αδελφός της πήγε στη Σπάρτη και έφερε στο Ίλιον την Ελένη, προειδοποίησε τους Τρώες, αλλά εκείνοι δεν την πίστεψαν.
Ο Όμηρος παραδίδει ότι κάποιος Τρωαδίτης ήρωας, ο Οθρυονέας, την είχε ζητήσει σε γάμο, δίνοντας την υπόσχεση στον Πρίαμο ότι θα έδιωχνε τους πολιορκητές από την Τροία, σκοτώθηκε όμως από τον Ιδομενέα.
Πάντως, στην Ιλιάδα δεν υπάρχει αναφορά στις προφητικές ικανότητες της Κασσάνδρας.
Η Κασσάνδρα ήταν το έμψυχο λάφυρο του Αγαμέμνονα, που την ερωτεύθηκε τόσο, ώστε να την πάρει μαζί του στις Μυκήνες. 

Ποιο μήνυμα στέλνει ο Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν με τη σύλληψη των πολιτικών του φίλων - Θίχτηκε ο Ερντογάν για τις συλλήψεις των «μπράβων» του από τον Τραμπ και απειλεί με αντίποινα

Ποιο μήνυμα στέλνει ο Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν με τη σύλληψη των πολιτικών του φίλων
Η σύλληψη δύο Τούρκων πολιτών, που ήταν μέλη της ομάδας των μπράβων, οι οποίοι αιματοκύλισαν τους χώρους έξω από την πρεσβευτική κατοικία της Τουρκίας, στην Ουάσιγκτον, πέραν της δικαστικής σημασίας, είναι μία σοβαρή πολιτική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.
Ενώ οι πάντες, μέσα στην καθημερινότητά τους, είχαν ξεχάσει ότι ένας ξένος ηγέτης, ο αυταρχικός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία ξένη χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε δώσει εντολή ξυλοδαρμού Αμερικανών διαδηλωτών κουρδικής και αρμενικής καταγωγής, που διαμαρτύρονταν με ειρηνικά μέσα, οι αμερικανικές υπηρεσίες έκαναν τη δουλειά τους, και την έκαναν καλά.
Ερεύνησαν με προσοχή τα γεγονότα, πήραν εκατοντάδες καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες, είδαν όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες, μίλησαν με δημοσιογράφους, φωτογράφους και κάμεραμεν, και κατέληξαν σε συμπεράσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από σοβαρή πηγή στην αμερικανική πρωτεύουσα, η ανάλυση των βίντεο ενοχοποιεί αυτόν τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες ταυτοποίησαν όλους όσους συμμετείχαν στα επεισόδια, γνωρίζουν ονόματα, ημερομηνίες γεννήσεως, αριθμούς διαβατηρίων και διευθύνσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα