Γράφει η Ιωάννα Νικολαντωνάκη
Να τιμάς την διαφορετικότητα σου. Όμως να μην την ξεφτιλίζεις. Κι αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν πως ο έρωτας δεν γνωρίζει από φύλο, αλλά ξέρει μόνο την αγάπη σαν έννοια και την τιμά, τότε θα σου πω συγχαρητήρια και θα δηλώσω θαυμάστρια σου.
Είναι κατόρθωμα σε μια πουριτανή κοινωνία να υψώνεις ανάστημα. Να σπας το κατεστημένο και να υποστηρίζεις τις επιλογές σου. Σου ζήτω συγγνώμη εγώ για αυτή την κοινωνία που είμαι μέλος της και σε έχει ταμπελοποιήσει με διάφορα επίθετα προσβλητικά. Και θέλω να σου πω πως ντρέπομαι για την αμάθεια και την αγένεια, με την οποία σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.
Είναι δικαίωμά σου να ζήσεις με τον τρόπο που επέλεξες και να ευχαριστηθείς τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Όμως μια χάρη σου ζητώ. Μην φτάνεις σε ακρότητες. Μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου, στο ότι όταν δεχόμαστε επίθεση, το λογικό είναι να αμυνθούμε, και όταν μας προκαλούν να απαντάμε με πρόκληση. Απευθύνεσαι όμως σε μια κοινωνία. Μια κοινωνία που είτε το θες, είτε όχι, είσαι μέρος της. Ζεις, δουλεύεις και κοινωνικοποιείσαι κάθε μέρα σ’ αυτήν. Μια κοινωνία γεμάτη μυστικά κρυφά και ανομολόγητα, μια κοινωνία όπου όλα είναι αποδεκτά εφόσον δεν έχουν γίνει γνωστά. Όταν όμως εσύ είσαι ομοφυλόφιλος και δεν το κρύβεις, τότε είσαι μίασμα.