Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Διαλογισμός: Μην αντιστέκεστε στις σκέψεις σας



Το καλύτερο διάλειμμα που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας είναι να αφιερώσετε χρόνο στο διαλογισμό, με τον μοναδικό συνδυασμό γαλήνης και δύναμης που τον χαρακτηρίζει.

Άτομα που τα απασχολούσε η βελτίωση της ανθρωπότητας έφτασαν στο συμπέρασμα, σε διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικούς τόπους, ότι για να πετύχουμε το μέγιστο των νοητικών, σωματικών και ψυχικών δυνατοτήτων μας, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα σύστημα απόλυτης ανάπαυσης, χαλάρωσης και εσωτερικής επικοινωνίας. Δίχως αυτό, είναι αναμενόμενο ότι θα χρησιμοποιούμε μόνο ένα μικρό μέρος των ικανοτήτων μας.

Διάφορες τεχνικές έχουν αναπτυχθεί για να μας βοηθήσουν να ξεδιπλώσουμε το δυναμικό μας. Η πιο διαδεδομένη είναι ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός δεν είναι επινόηση κάποιας ομάδας ή ατόμου. Δεν σχετίζεται απαραίτητα με κάποια θρησκευτική ομάδα ή δόγμα. Δεν απαιτεί κάποιο είδος μύησης ή τελετουργικού και, αντίθετα απ' ό,τι μπορεί να πιστεύετε, κανείς δεν χρειάζεται να σας δείξει πώς να διαλογίζεστε. Οι οδηγίες μπορεί να είναι χρήσιμες, ωστόσο δεν είναι και απαραίτητες.

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε στο ξεκίνημα είναι αυτό: μην αντιστέκεστε στις σκέψεις σας. "Δυσκολεύομαι να κάνω διαλογισμό γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι", λένε πολλοί. Το πρόβλημά τους είναι η αντίσταση. Όσο περισσότερο αντιστέκεστε στις σκέψεις σας, τόσο περισσότερο θα σας εμποδίζουν. Μόλις όμως σταματήσετε να αντιστέκεστε και τις αφήνετε να περάσουν χωρίς να τους δίνετε το κυρίαρχο μέρος της προσοχής σας, θα σταματήσουν να εμφανίζονται.

Ανακαλύψτε όλα τα καλά που έχει να σας προσφέρει η ζωή


Με τι νοητική διάθεση βγήκατε από το σπίτι σήμερα;
Μερικές φορές φτάνουμε σε σημείο να πιστεύουμε ότι κάθε τι καλό έχει σβήσει από την καθημερινότητά μας -ότι το παρόν μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα περίπλοκο μπέρδεμα από αντιξοότητες και ότι τίποτα δεν μοιάζει να λειτουργεί.
Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι μπορούμε να επιλέξουμε πολλά από όσα μας συμβαίνουν, έχουμε την επιλογή να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με γενναιότητα, θάρρος και αυτοπεποίθηση.
Να το θυμάστε αυτό κάθε μέρα, όταν επιλέγετε τα ρούχα που θα φορέσετε, το χτένισμά σας και τι θα φάτε για πρωινό.
Γιατί δεν αποφασίζετε επίσης να αποκτήσετε καινούργιες ελπίδες; Γιατί δεν αποφασίζετε να επιλέξετε την ασπίδα του θάρρους, της αισιοδοξίας και της γενναιότητας για να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας;
Πριν δείτε αυτήν την ιδέα ως μια απλή πνευματική πρόταση ή ως φορτισμένη με υπερβολικό βαθμό θετικής ψυχολογίας, αξίζει να εμβαθύνετε σε αυτή λίγο περισσότερο.
Πάνω απ’όλα μιλάμε για τον «προγραμματισμό του εγκεφάλου μας». Ή για τη δημιουργία μιας νέας ιδέας που θα οδηγήσει σε ένα συναίσθημα ικανό να αλλάξει την πραγματικότητά μας.
Θα σας εξηγήσουμε πώς θα το πραγματοποιήσετε αυτό.
Δηλώνω στον εαυτό μου ότι θα δώσω ό,τι καλύτερο έχω για να ανακαλύψω όλα τα καλά που έχει να προσφέρει η ζωή

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους...


σύγκριση εαυτού
Είναι στη φύση του ανθρώπου να συγκρίνει πολλές φορές τις ικανότητες, το χαρακτήρα και το επίπεδο διαβίωσης του με αυτό των άλλων συνανθρώπων του και πολλές φορές να δυσαρεστείται όταν διαπιστώνει ότι υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους. 
Η σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους αναφέρεται και από τους επιστήμονες ως ένα κίνητρο που ώθησε τον άνθρωπο να εξελιχθεί από την πρώτη εμφάνισή του στον κόσμο αυτό όταν παρατηρώντας τις δεξιότητες των άλλων προσπαθούσε να βελτιώσει και τις συνθήκες της ζωής του, ώστε να προστατεύσει την υγεία και την οικογένειά του.
Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι σε ένα βαθμό η επιθυμία να νοιώθουμε επαρκείς και ότι είμαστε ισότιμοι με τους άλλους είναι ψυχική ανάγκη και υπάρχει σε ένα βαθμό μέσα σε όλους μας. Όμως όταν υπερβεί τα όρια και είναι συνεχής, μας εξουθενώνει ψυχικά και απομακρύνει την ευτυχία από τη ζωή μας.
Και πάνω σε αυτό το αίσθημα δυσαρέσκειας, έρχονται οι προσδοκίες, οι απαιτήσεις αλλά και οι συγκρίσεις που δεχόμαστε από άλλα μέλη της οικογένειας, το σχολείο, την κοινωνία οι οποίες πέφτουν ασφυκτικά επάνω μας και ενισχύουν το αίσθημα της ανεπάρκειας όταν δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πλήρως. Η αίσθηση ότι δεν είμαστε αντάξιοι να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες των στενών μας προσώπων και μίας κοινωνίας που κρίνει την αξία μας αποκλειστικά και μόνο από τις επιτυχίες μας στη ζωή, μας πληγώνει τόσο την αυτοεκτίμηση όσο και την περηφάνια μας.
Ζώντας στην εποχή που κυριαρχεί η προσκόλληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παρακολούθηση της ευτυχισμένης ζωής των άλλων σε αναρτήσεις και φωτογραφίες είναι ένα καθημερινό γεγονός.
Έχει διαπιστωθεί ότι η συνεχής παρακολούθηση της ζωής των άλλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , δημιουργεί αισθήματα ανεπάρκειας που αφορούν τη δική μας ζωή και επιτυχίες και που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε κατάθλιψη.
Η σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους αφορά δύο περιπτώσεις:

Οι εκπληκτικές ωφέλειες του να μη φοράτε σουτιέν

Αν και το σουτιέν αποτελεί ένα απαραίτητο εσώρουχο για τις περισσότερες γυναίκες, η αλήθεια είναι ότι το να μη φοράτε σουτιέν θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερες ωφέλειες για την υγεία σας.


Αν υπάρχει ένα πράγμα πάνω στο οποίο πολλές γυναίκες συμφωνούν, αυτό είναι το εξής: δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στο τέλος της μέρας όταν μπορείτε πλέον να απαλλαγείτε από το άβολο σουτιέν σας.
Αν και μπορεί να πρόκειται για ένα καλό σουτιέν, αναμφίβολα πολλές φορές σας σφίγγει ή σας ενοχλεί όταν το φοράτε. Γι’αυτό αισθάνεστε τόσο ωραία όταν το βγάζετε.
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να μη φορούσατε σουτιέν για μία μέρα; Ίσως θα πρέπει να το δοκιμάσετε.
Σήμερα θέλουμε να σας αναφέρουμε μερικούς λόγους για τους οποίους το να μη φοράτε σουτιέν μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Το σουτιέν δεν ωφελεί σε τίποτα το στήθος σας

Ίσως και εσείς, όπως πολλές γυναίκες, θεωρείτε λανθασμένα ότι το σουτιέν σας θα αποτρέψει τη χαλάρωση του στήθους σας με τα χρόνια σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αν δεν φορούσατε σουτιέν.
Με λύπη μας σας λέμε ότι στην πραγματικότητα το σουτιέν έχει την αντίθετη επίδραση. Οι ιστοί του στήθους τείνουν να αποδυναμώνονται λόγω της συνεχούς χρήσης σουτιέν. Καθώς μεγαλώνετε, το στήθος αρχίζει να χάνει τη σφριγηλότητά του.
Επιπλέον δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το σουτιέν εξασφαλίζει κάποια ωφέλεια στη συνολική υγεία ή στην εμφάνιση του στήθους σας. 
Το να μη φοράτε σουτιέν βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Αυτό θα πρέπει να είναι μάλλον προφανές όποτε βγάζετε το σουτιέν σας, επειδή απομακρύνετε το λάστιχο που σφίγγει το στήθος σας.
Να θυμάστε ότι η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος ισοδυναμεί με πολλές ωφέλειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης κατάστασης της καρδιάς και του σφριγηλότερου, υγιέστερου δέρματος.
Είναι το να φοράτε σουτιέν πιο σημαντικό από την κυκλοφορία του αίματός σας; Φυσικά όχι.
Το στήθος σας θα είναι πιο «στητό»
Οι γυναίκες που επιλέγουν να μη φοράνε σουτιέν έχουν θηλές που βρίσκονται κατά μέσο όρο 5 με 7 χιλιοστά πιο ψηλά από εκείνες που φοράνε σουτιέν.
Επομένως μπορεί να γίνει η παρακάτω συσχέτιση: θηλές που βρίσκονται πιο ψηλά = πιο στητό στήθος.
Επίσης όταν φοράτε σουτιέν για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή σουτιέν από συγκεκριμένο υλικό, είναι πιθανό οι θηλές να αντιδράσουν αρνητικά.
Αυτό εξηγεί γιατί πολλές γυναίκες παραπονιούνται για ερεθισμό και ευαισθησία στην περιοχή του στήθους.

Μετάβαση στην Πνευματική Αριστοτεχνία

Ιούνιος 2017
Χαιρετισμούς από την Εστία αγαπημένοι μας.
Ερχόμαστε σήμερα παρακολουθώντας από μακριά. Πρέπει να πούμε, πρώτα απ’ όλα, πως είμαστε απίστευτα υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνετε και για την ενέργεια που έχετε φέρει σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι της ελεύθερης επιλογής. Οι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί.
Κατ’ αρχάς να ξέρετε πως τα έχετε καταφέρει πολύ καλά. Πολλοί από εσάς ενδιαφέρεστε πάρα πολύ γι α τις λεπτομέρειες – ας πούμε, πόσες φορές έχετε ενσαρκωθεί στη Γη. Τι κάνατε τις προηγούμενες φορές. Πού βρίσκεται τώρα η ενέργειά σας. Αγαπημένοι μας, ήδη έχετε αυτές τις πληροφορίες. Εσείς έχετε σημασία τώρα. Όσα ζωντανεύετε μόλις τα κοιτάτε, αυτά με τα οποία δουλεύετε και σε αυτό το σημείο η ενέργειά σας αρχίζει να επιταχύνει. Σας είπαμε πολλές πληροφορίες για την παροιμιώδη γραμμή στην άμμο, τα πενήντα χρόνια που απομένουν στη Γη. Αυτό δε σημαίνει πως η ανθρωπότητα θα τελειώσει. Σημαίνει πως οι άνθρωποι θα αλλάξουν μορφή κατά κάποιον τρόπο – όλοι σας θα αλλάξετε. Αυτό όμως το κάνετε όπως και να έχει, έτσι δεν είναι; Βαδίζετε προς ένα σώμα φωτός, εξυψώνοντας το πνεύμα σας και τη Γη. Η πρόκληση εδώ είναι  πως προσπαθείτε να μετρήσετε τη Γη ως μια ανατέλλουσα δόνηση. Ακόμα και οι συχνότητες Σούμαν πρόσφατα απέκτησαν νέο υψηλότερο σημείο και όλοι χάρηκαν που τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Και τότε “ρίξαμε τη βόμβα” λέγοντας ουσιαστικά πως από την οπτική της Γης, αυτή κάνει μια μετάβαση.
Η Γη Κάνει Μια Μετάβαση
Χρησιμοποιήσαμε αρκετές διαφορετικές λέξεις για να το εξηγήσουμε αυτό, μεταξύ των οποίων και τη λέξη “πεθαίνει”. Οπωσδήποτε βρίσκεται σε αυτό που εσείς ονομάζετε κύκλο θανάτου αλλά στην ουσία τίποτα δεν πεθαίνει αγαπημένοι μας. Η ενέργεια απλά μεταμορφώνεται από μια μορφή σε μια άλλη. Καθώς κοιτάζετε τον Άρη, βλέπετε πως έχασε τη μαγνητόσφαιρά του πριν πολύ καιρό. Η μαγνητόσφαιρα είναι η μαγνητική προστασία η οποία κρατάει τα πάντα σε απόσταση κι επιτρέπει τη δημιουργία όζοντος και ο Άρης είχε όζον παλιά. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πως ο κύκλος της Γης πλησιάζει στο τέλος του. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πεθάνει αλλά πως θα κάνει μια μετάβαση. Οι περισσότερες μορφές φωτός που βρίσκονται τώρα εδώ ίσως να μην κάνουν τη μετάβαση με τον τρόπο που θα την κάνει η Γη.
Όταν κοιτάζετε τον Άρη, τον σκέφτεστε ως έναν ξερό, έρημο πλανήτη χωρίς νερό το οποίο είναι απαραίτητο για να υπάρχει ζωή. Όμως αυτό δεν αληθεύει. Θα βρείτε επίσης πως ο Άρης είχε κι ακόμα έχει νερό, χάνοντας όμως τη μαγνητόσφαιρά του επέτρεψε στον ηλιακό άνεμο να αποστειρώσει την επιφάνειά του. Καθώς θα ανακαλύπτετε κι άλλα πράγματα για το σύμπαν, τους κόσμους γύρω σας και την ανθρώπινη εμπειρία σας, θα μάθετε περισσότερα στα επόμενα χρόνια. Παρακολουθήστε με έκπληξη γιατί ουσιαστικά μόνοι σας τοποθετηθήκατε εδώ αυτή την εποχή. Είστε δεξιοτέχνες στη μετάβαση αν και ίσως να μην το συνειδητοποιείτε ή απλά να νιώθετε αυτό το κάλεσμα βαθιά μέσα στην καρδιά σας. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε μια μεγάλη ουρά από πνεύματα που περίμεναν να έρθουν. Έχουμε ξαναπεί αυτή την ιστορία αλλά θέλουμε να την ξαναπούμε ώστε να την καταλάβετε.
Η Μεγάλη Συγκέντρωση των Πνευμάτων Μετά τη Βύθιση της Ατλαντίδας

Το μεγάλο γερμανικό λεξικό των αδερφών Γκριμ που δεν ολοκλήρωσαν ποτέ



Έφτασαν μέχρι το F και η ολοκλήρωσή του έγινε μετά από 100 χρόνια


Το 1837, οι Γιάκομπ (Jacob Ludwig Carl) και Βίλχελμ (Wilhelm Carl) Γκριμ, γνωστοί για την ομώνυμη συλλογή παραμυθιών τους, εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους. Εργάζονταν ως καθηγητές στο διάσημο πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν στην Κάτω Σαξωνία, όταν ο βασιλιάς του Ανόβερου, ο οποίος κυβέρνησε την περιοχή, απαίτησε απ' αυτούς και άλλους ακαδημαϊκούς να του ορκιστούν πίστη.

Οι Γκριμ, μαζί με άλλους πέντε καθηγητές, αρνήθηκαν. Οι "Επτά του Γκέτινγκεν" εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους και τρεις από αυτούς, μεταξύ τους και ο Γιάκομπ, εξορίστηκαν. Τα δυο αδέρφια έφυγαν για την πατρίδα τους, το Κάσσελ -σήμερα, στο βόρειο τμήμα του κρατιδίου της Έσσης. Ξαφνικά, χρειαζόντουσαν μια νέα πηγή εισοδήματος.

Έτσι αποφάσισαν να αναλάβουν μια προσφορά που είχαν προηγουμένως αρνηθεί. Ήταν ενός εκδότη με έδρα την Φρανκφούρτη. Έπρεπε να δημιουργήσουν ένα λεξικό της γερμανικής γλώσσας, ένα έργο τόσο τεράστιο που τη στιγμή που πέθανε ο Γιάκομπ και ο Βίλχελμ (το 1863 και το 1859, αντίστοιχα), είχαν φτάσει μόνο μέχρι το γράμμα Ε. Όταν ολοκληρώθηκε επιτέλους το Deutsches Wörterbuch, πάνω από έναν αιώνα αργότερα, έγινε το μεγαλύτερο γερμανικό λεξικό που συντάχθηκε ποτέ.

Το μανιφέστο της ευτυχίας

ευτυχία
Making Slough Happy (Φέρνοντας την ευτυχία στο Slough), είναι η εκπομπή που πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε στη Βρετανική Τηλεόραση. Το επίκεντρο της εκπομπής αυτής, ήταν η ευτυχία. Σκοπός της εκπομπής ήταν να συγκεντρώσει ένα σύνολο δραστηριοτήτων και συμπεριφορών που μπορούν να φέρουν τη μέγιστη ευτυχία σ΄ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ακόμη και σε όσους αισθάνονται πεσμένοι ψυχολογικά.
Πράγματι η εκπομπή είχε σκοπό να κάνει τους κατοίκους του Slough, μιας πόλης εμφανώς συνδεδεμένης στο μυαλό πολλών με τη δυστυχία (αφού στα αγγλικά slough σημαίνει βάλτος), περισσότερο ευτυχισμένους.
Για να πετύχει την πρόκληση αυτή, η ομάδα της εκπομπής δημιούργησε ένα μανιφέστο ευτυχίας, το οποίο ζήτησε από πολλούς ανθρώπους, να το εφαρμόσουν για μερικές εβδομάδες.
Το μανιφέστο είχε γραφτεί από κάποιους ειδικούς σε θέματα ευζωίας μεταξύ των οποίων από τον ψυχολόγο Richard Stevens και τον ψυχοθεραπευτή, Brett Kahr. Το μανιφέστο της ευτυχίας, βασίστηκε στην έρευνα της θετικής ψυχολογίας και καθεμία από τις προτεινόμενες ασκήσεις έδειχνε ότι αύξανε σημαντικά το βαθμό ευτυχίας. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής, παρουσίασαν το μανιφέστο στους συμμετέχοντες και τους προέτρεψαν να το ακολουθήσουν.
Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα αλλαγής βασίστηκε στο να κάνει τους συμμετέχοντες να καταπιαστούν με συγκεκριμένες, θετικές πράξεις που έχουν δείξει ότι δίνουν στο άτομο την αίσθηση της αυτοβελτίωσης και της υποκειμενικής ευζωίας. Κάθε μια από τις δραστηριότητες βασίστηκε σε στοιχεία μιας εμβριθούς επιστημονικής έρευνας.
Οι δημιουργοί της εκπομπής, μπόρεσαν να αποδείξουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό για μερικές εβδομάδες, αύξησαν πράγματι τον βαθμό της ευτυχίας τους.

Ένα βιβλίο που δικάστηκε για μια τριπλή δολοφονία



Το βράδυ της 3 Μαρτίου του 1993, ο James Perry οδηγούσε από το σπίτι του στο Ντιτρόιτ προς το Silver Spring του Μέριλαντ, ένα προάστιο της Ουάσιγκτον. Καθ' οδόν, έμεινε σε ένα ξενοδοχείο πληρώνοντας με μετρητά. Αφού εγκαταστάθηκε, πήρε το νοικιασμένο αυτοκίνητό του και έφτασε σε μια στάση κοντά σε ένα διώροφο σπίτι. Οπλισμένος, μπήκε μέσα στο σπίτι και πυροβόλησε την ιδιοκτήτρια, την Mildred Horn, ενώ εκείνη στεκόταν στο πλατύσκαλο. Ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο, μπήκε σε μια κρεβατοκάμαρα όπου ήταν μια νοσοκόμα, η Janice Saunders, η οποία καθόταν σε μια κουνιστά καρέκλα. Δεν είχε χρόνο να καταλάβει ότι είχε μπει ο Perry που την πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι.

Με τις δύο γυναίκες νεκρές, ο Perry πλησίασε το κρεβάτι που ήταν ο γιο της Mildred, ο 8χρονος Trevor. Όταν ήταν 13 μηνών, ένα νοσοκομειακό σφάλμα είχε αφήσει τον Trevor τετραπληγικό με εγκεφαλική βλάβη. Χρειαζόταν περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο. Ο Perry έβγαλε έναν σωλήνα που συνδεόταν με έναν αναπνευστήρα από το λαιμό του παιδιού και το σκότωσε.

Ο Perry οδήγησε πίσω στο ξενοδοχείο. Ένα χρόνο μετά, οι ερευνητές κατάφεραν να αποδείξουν ότι ήταν μισθωμένος δολοφόνος και τον είχε μισθώσει ο πρώην σύζυγος της Mildred, Lawrence.



Ο Horn, όμως, δεν ήταν ο μόνος συνεργός του Perry. Οι οικογένειες των θυμάτων ισχυρίστηκαν ότι ο Perry είχε λάβει τη νοσηρή εκπαίδευσή του σαν δολοφόνος από ένα βιβλίο του εκδοτικού οίκου Paladin Press, το Hit Man: A Technical Manual for Independent Contractors (Εκτελεστής: Ένα Τεχνικό Εγχειρίδιο για Ανεξάρτητους Ανάδοχους). Οι 130 σελίδες του, υποστήριξαν οι δικηγόροι, βοήθησαν και ενθάρρυναν τον Perry στα εγκλήματά του.

Ο άγνωστος Σείριος και οι φυλές που υποστηρίζουν ότι κατάγονται από αυτόν



Ο Ρόμπερτ Τεμπλ υπήρξε καθηγητής στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στις Η.Π.Α., καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Τσινχουά στο Πεκίνο, Κίνα, Ανώτατο Μέλος Ερευνών στο Ινστιτούτο Αρχαιολογικών Επιστημών του Αιγαίου, στην Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο και Μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας του Λονδίνου. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 43 γλώσσες.
Ένα από αυτά το Genius of China (Η Ιδιοφυής Κίνα) είχε αρχικό τίτλο China: Land of Discovery and Invention και μεταφράστηκε από μία ομάδα 34 εμπειρογνωμόνων υπό την αιγίδα της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών. Ο Τέμπλ υποστήριζε πως η ύπαρξη πολιτισμού πάνω στον πλανήτη μας είναι αποτέλεσμα επαφής με κατοίκους κάποιου πλανήτη του συστήματος του Σείριου πριν από 3000 π.Χ.


 Υπάρχουν παραδόσεις στη σημερινή Αφρική αλλά και το Θιβέτ που λένε πως ο πολιτισμός προέρχεται από το Σείριο.  Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό με φαινόμενο μέγεθος −1,46. Βρίσκεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός. Το όνομά του προέρχεται από το ελληνικό "σείριος" που σημαίνει "φωτεινός". Αν και με γυμνό οφθαλμό διακρίνεται ένα αστέρι, στην πραγματικότητα είναι διπλό άστρο, αποτελούμενο από ένα λευκό αστέρα κύριας ακολουθίας φασματικού τύπο A1V και ένα λευκό νάνο φασματικού τύπου DA2.

Ο Σείριος ήταν γνωστός στους αρχαίους Αιγύπτιος ως Σοπντέτ (στα ελληνικά Σῶθις), μια θεοποιημένη μορφή αστεριού, και καταγράφεται στα παλαιότερα αστρονομικά αρχεία. Κατά τη διάρκεια του Μέσου Βασιλείου, οι Αιγύπτιοι βάσιζαν το ημερολόγιό στην ηλιακή ανατολή του Σείριου, την ημέρα που ο Σείριος γινόταν ορατός ακριβώς πριν την ανατολή του Ήλιου, αφότου είχε απομακρυνθεί αρκετά από τη λάμψη του Ήλιου. Αυτό συνέβαινε λίγο πριν τις ετήσιες πλημμύρες του Νείλου και το θερινό ηλιοστάσιο, μετά από 70 μέρες απουσίας από τον νυχτερινό ουρανό.

Το άσυλο της ανομίας

Κύριο άρθρο

Η εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με αφορμή την επιστολή των 471 φοιτητών αποτελεί και μια ηχηρή απάντηση στα φληναφήματα του υπουργού Παιδείας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι ο έλεγχος και η αντιμετώπιση των διακινητών ναρκωτικών μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο είναι υπόθεση ενός...ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος και όχι της αστυνομίας !

Αν και πανεπιστημιακός ο υπουργός Παιδείας είτε αδιαφορεί για την κατάσταση που επικρατεί, είτε θέλει να χαϊδέψει τα αυτιά μιας μειοψηφίας που θεωρεί το πανεπιστήμιο άβατο και χώρο διακίνησης,όχι ιδεών, αλλά βίας και παρανομίας.

Με πρόσχημα το άσυλο εδώ και χρόνια κτίρια και περιβάλλοντες χώροι των ανώτατων -και όχι μόνο- εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχουν μετατραπεί σε χώρους όπου βασιλεύει η βία, η ανομία και η κάθε λογής παραβατικότητα.

Δεν υπάρχει πανεπιστημιακό ίδρυμα στον πολιτισμένο κόσμο που να παρουσιάζει την εικόνα φθοράς,εγκατάλειψης και παρανομίας που επικρατεί στη χώρα μας. Μια ελάχιστη μειοψηφία φοιτητών ,διαπομπεύει καθηγητές που τολμούν να αντιδράσουν,απειλεί φοιτητές και επιτρέπει εν ονόματι του ασύλου σε περιθωριακές ομάδες να χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ως εφαλτήριο τρομοκράτησης με πρόσχημα την ...κοινωνική διαμαρτυρία.

Voladores, τα ιπτάμενα ''ψυχικά βαμπίρ''



Ο εθνολόγος και συγγραφέας Κάρλος Καστανέντα γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το 1931 και πέθανε το 1998. Σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Το 1968, πραγματοποιώντας εθνογραφική έρευνα σχετικά με την καλλιέργεια και τη χρήση παραισθησιογόνων φυτών από τους ιθαγενείς του Βόρειου Μεξικού, γνωρίστηκε με τον δον Χουάν, μάγο της φυλής των Γιάκι, και μυήθηκε στα μυστικά της φυλής μαθητεύοντας κοντά του για δέκα χρόνια.

Carlos Castaneda


Ο Κάρλος κατάφερε με τα βιβλία του να δώσει μια νέα βάση στον προσδιορισμό και στην υπόσταση της πραγματικότητας και το τι αυτή είναι μέσα από ένα πρίσμα που αντανακλούσε τις αντιλήψεις και την φιλοσοφία των αρχαίων σαμάνων του Μεξικού. Τότε ήταν που ο Κάρλος Καστανέντα αφιέρωσε το υπόλοιπο της ζωής του στην μελέτη και την διδασκαλία των σαμάνων-μάγων του Μεξικού. Ο Δον Χουάν που μέσα από τα βιβλία του Κάρλος Καστανέντα φαινόταν κάτι σαν ακαδημαϊκός καθηγητής από τον τρόπο που έθετε και απαντούσε τα ερωτήματα του, είχε από πίσω του μια ολόκληρη ομάδα από μάγους-πολεμιστές που όλοι τους ήταν αφιερωμένοι στην δύναμη και στην απόλυτη ελευθερία του ανθρώπου. Σύντομα η έρευνα του Κάρλος Καστανέντα μετατράπηκε σε μια σύνθετη διαδικασία όπου ο ίδιος πολλές φορές βρέθηκε αντιμέτωπος με θεμελιώδη ερωτήματα του ανθρώπου και επίσης σε ειδικές καταστάσεις συνείδησης που του άλλαζαν σιγά σιγά την άποψη για το τι είναι πραγματικά ο κόσμος και η ίδια η πραγματικότητα. Σιγά σιγά η μαγεία των σαμάνων του αρχαίου Μεξικού έγινε μια στάση ζωής που οι ίδιοι ονόμαζαν το μονοπάτι του πολεμιστή.

ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΤΟ STAR TREK! (Βίντεο)

ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΤΟ STAR TREK! (video)
Η συσκευή του δρ Mc Coy
γίνεται πραγματικότητα..
Θυμάστε τον δρ McCoy στην σειρά Star Trek που μπορούσε να κάνει καταπληκτικά πράγματα με το ιατρικό tricorder του;
Μια ρωσική εταιρεία έχει κατασκευάσει κάτι καλύτερο από το tricorder του McCoy.
Πρόκειται για μια συσκευή
που χρησιμοποιεί τις αρχές που εφευρέθηκαν από τον Royal Rife η οποία θεραπεύει σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια, χρησιμοποιώντας συχνότητες βιοσυντονισμού..

Μερικές φορές πρέπει να πεθάνεις προκειμένου να αρχίσεις να ζεις

Πολλοί από εμάς ζούμε σε μια ρουτίνα καθημερινά. Στην ουσία δε ζούμε, αλλά κινούμαστε ρομποτικώς.  Όταν η μέρα σου ξεκινά με πίεση, τρέξιμο, δουλειά, υποχρεώσεις, παιδιά, οικογένεια, τότε ο ελεύθερος χρόνος είναι μηδαμινός. Και το μόνο που κάνουμε είναι να μην τον αξιοποιούμε δημιουργικά και παραγωγικά αλλά να τον καταπατούμε και να τον διαγράφουμε.
woman-walking-red-meadow-red-flowers
Ως πότε όμως θα ζούμε αυτό το μαρτύριο που λέγεται ΖΩΗ, τη στιγμή που απλώς υπάρχουμε ως άνθρωποι;
Αν δεν πεθάνεις πριν πεθάνεις, δεν θα πεθάνεις όταν πεθάνεις, έλεγαν οι σοφοί.
Οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια περνούν και πίσω δε γυρνούν. Μόνο όταν αποφασίσεις να τα ζήσεις θα έχουν νόημα.
Υπάρχουν στιγμές μοναξιάς, απελπισίας, ματαιοδοξίας που μας χτυπούν συχνά τη πόρτα κάνοντας το λάθος να μας επισκεφτούν και να επηρεάσουν τη ψυχολογία μας.
Πόση βαρύτητα θα δώσεις να σε απορροφήσει η ενέργεια αυτή; Πόσο θα αντέξεις να μην αναπνέεις;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα