Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Πως προέκυψε η φράση: ''Δεν ιδρώνει το αυτί του''



   Λέγεται πως ο Δίας κράτησε την ψυχή των ανθρώπων και το σώμα το ανέλαβε ο Ασκληπιός. Μέσα στα Ασκληπιεία ανάρρωνε ένα σωρό κόσμος. Βαριές αρρώστιες μεταξύ των άλλων γιατρεύονταν επιτυχώς. 

Όμως -σύμφωνα με τον Παυσανία- κατέτρεχαν σε αυτόν και κάποιοι που ζητούσαν περίεργες συμβουλές, άσχετες με την υγεία.

Πώς να γίνεις αθόρυβα αποτελεσματικός. (ΝΤΥΕΡ)



ΤΕΣΤ ΔΩΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Ποτέ δε θα κερδίσεις αν έχεις ανάγκη να αποδεικνύεις ότι ανήκεις στους κερδισμένους. Αυτό είναι περίπου το μήνυμα του κεφαλαίου αυτού, που σας συμβουλεύει πώς να γίνετε αθόρυβα αποτελεσματικοί στις επιδιώξεις της ζωής σας. Οι απαντήσεις σας στο παρακάτω τεστ θα σας δείξουν πόσο αθόρυβα αποτελεσματικοί είσαστε τώρα.

1. Εκνευρίζεσαι όταν δεν καταφέρνεις να εξηγήσεις κάτι στους άλλους;
2. Νιώθεις υποχρεωμένος να αναγγείλεις τα επιτεύγματά σου στους άλλους;
3. Νιώθεις υποχρεωμένος να πεις στους άλλους ότι νίκησες κάποιον σε κάτι;
4. Θίγεσαι εύκολα από τα λόγια και τη συμπεριφορά των άλλων;
5. Δυσκολεύεσαι να πεις ψέματα, ακόμα κι αν αυτό είναι πιο λογικό ή πρακτικό;
6. Σου είναι δύσκολο να διεκδικήσεις το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, χωρίς να νιώθεις ενοχή;
7. Νιώθεις να σε παρασύρει η κακή διάθεση των άλλων;
8. Σου συμβαίνει συχνά να λες ή να σκέφτεσαι; «Αυτός/αυτή δε με καταλαβαίνει»;
9. Νιώθεις ότι ο πόνος είναι κάτι φυσικό, ότι πρέπει να υποφέρεις σ’ αυτή τη γη;
10. Δυσκολεύεσαι ν’ απομακρυνθείς από ανθρώπους που θεωρείς ενοχλητικούς, όπως είναι οι μεθυσμένοι, οι φλύαροι κ.λπ.;
11. Συνήθως εξηγείς υπερβολικά τον εαυτό σου και θυμώνεις που είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις;
12. Καταναλώνεις πολύ χρόνο αναλύοντας τις σχέσεις σου με τους φίλους και τους συγγενείς σου;
Οι καταφατικές απαντήσεις δείχνουν περιοχές θυματοποίησης, στην εξάλειψη των οποίων μπορείς να ασκηθείς. Αν πρέπει να εξηγείσαι στους άλλους, να τους κάνεις συνεχώς να σε καταλάβουν ή αν προσπαθείς πάντα ν’ αποδείξεις την αξία σου με τη συμπεριφορά και τα λόγια σου, τότε πάσχεις από την ασθένεια «έλλειψη αθόρυβης αποτελεσματικότητας».

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ

Όλα είναι στη φαντασία σου



Όταν σκέφτεσαι χρησιμοποιείς τη φαντασία σου για να δημιουργήσεις στο μυαλό σου ένα είδωλο ή μια εικόνα κάποιου γεγονότος, παρά το πραγματικό γεγονός.


Όταν μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα επιστρέφεις στο σπίτι σου με το αυτοκίνητο και ξαναβλέπεις το παιχνίδι στο μυαλό σου, απλώς φαντάζεσαι πώς ήταν. Το παιχνίδι πλέον δεν είναι πραγματικότητα - τώρα υφίσταται μόνο στο μυαλό σου, στη μνήμη σου. Υπήρξε κάποτε, αλλά όχι πια.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η σκέψη τού πόσο δυστυχισμένος είναι ο γάμος σου υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό σου. Τα πάντα βρίσκονται στη φαντασία σου. Κυριολεκτικά δημιουργείς τη σχέση σου με τη φαντασία σου. Οι σκέψεις που κάνεις για τη σχέση σου είναι απλώς σκέψεις. Έτσι, το παλιό ρητό "Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται" είναι σχεδόν πάντα σωστό. 

Ο λόγος που τα πράγματα "φαίνονται τόσο άσχημα" είναι το γεγονός ότι το μυαλό σου είναι σε θέση να αναπαράγει το παρελθόν και να πλάθει το μέλλον, σχεδόν σαν να είναι τα πάντα πραγματικότητα εκείνης της στιγμής. Το χειρότερο είναι ότι το μυαλό σου έχει την ικανότητα να δραματοποιεί οποιοδήποτε γεγονός, κάνοντάς το να δείχνει χειρότερο από ό,τι είναι, ήταν ή θα γίνει. Και ακόμα πιο σημαντικό: το μυαλό σου μπορεί να επαναλάβει το υποτιθέμενο γεγονός, δεκάδες φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! 

Είναι πολύ σημαντικό να το κατανοήσεις αυτό, γιατί ενώ ένα πραγματικό γεγονός, όπως ένας καβγάς με κάποιον φίλο σου, μπορεί να διαρκέσει ένα ή δύο λεπτά, το μυαλό σου μπορεί να αναπαράγει αυτό το ίδιο γεγονός, να το μεγεθύνει και να το κάνει να κρατήσει τρεις ώρες - ή και μια ολόκληρη ζωή. 

Η 3η Συμφωνία:Μην Κάνετε Υποθέσεις (4 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ) Μέρος 5ο

Αποτέλεσμα εικόνας για Μην Κάνετε Υποθέσεις (4 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ)

Η ΤΡΙΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ να μην κάνετε υποθέσεις
.
Έχουμε την τάση να κάνουμε υποθέσεις για τα πάντα.
Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι πιστεύουμε πως οι υποθέσεις που έχουμε κάνει είναι και η αλή­θεια. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και όρκο. Κάνουμε υποθέσεις για το τι πράττουν ή σκέφτονται οι άλλοι —το παίρνουμε προσωπικά— κι έπειτα τους κατηγορούμε κι αντιδράμε ποτίζοντας τους συ­ναισθηματικό δηλητήριο με το λόγο μας.
Γι' αυτό, όταν κάνουμε υποθέσεις, είναι σαν να πηγαίνουμε γυρεύοντας. Υποθέτουμε κάτι, το παρεξηγούμε, το παίρνουμε προσωπικά και καταλήγουμε να δημιουρ­γούμε ένα τεράστιο πρόβλημα από το τίποτα.

Όλος ο πόνος και η θλίψη που έχετε βιώσει στη ζωή σας είχαν τη ρίζα τους στο ότι κάνατε υποθέσεις και τα παίρνατε όλα προσωπικά. Σταθείτε για μια στιγμή και συλλογιστείτε πόσο αληθινό είναι αυτό. Όλο το σύστημα ελέγχου της ανθρωπότητας στηρί­ζεται στο να κάνουμε υποθέσεις και να παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Σε αυτά βασίζεται ολό­κληρο το όνειρο της κόλασης στο οποίο ζούμε.
Παράγουμε πολύ συναισθηματικό δηλητήριο μό­νο και μόνο με το να κάνουμε υποθέσεις και να παίρνουμε κάτι προσωπικά, επειδή συνήθως αρχί­ζουμε να κουτσομπολεύουμε με βάση τις υποθέσεις μας. Μην ξεχνάτε ότι το κουτσομπολιό είναι ο τρό­πος επικοινωνίας μας στο όνειρο της κόλασης και ότι μέσω αυτού μεταφέρουμε δηλητήριο ο ένας στον άλλον. Επειδή φοβόμαστε να ζητήσουμε εξηγήσεις, κάνουμε υποθέσεις και πιστεύουμε ότι αυτές είναι απόλυτα σωστές. Το επόμενο βήμα είναι να υποστη­ρίξουμε αυτές τις υποθέσεις και να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι κάποιος άλλος έχει άδικο. Είναι πάντοτε προτιμότερο να κάνουμε ερωτήσεις αντί να καταφεύγουμε σε υποθέσεις, γιατί οι υποθέσεις οδη­γούν στο δρόμο του πόνου.

Το μεγάλο μιτότε (αυτό που θα ονομάζαμε ψευδαίσθηση ή μαγυα) μέσα στο ανθρώπινο μυαλό δη­μιουργεί ένα χάος, το οποίο μας κάνει να παρερμη­νεύουμε και να παρεξηγούμε τα πάντα. Βλέπουμε μόνο ό,τι θέλουμε να δούμε και ακούμε μόνο ό,τι θέ­λουμε να ακούσουμε. Δεν αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όπως είναι. Έχουμε τη συνήθεια να ονει­ρευόμαστε χωρίς να βασιζόμαστε στην πραγματικό­τητα. Πλάθουμε διαρκώς καταστάσεις με τη φαντασία μας. Επειδή δεν καταλαβαίνουμε κάτι, κάνουμε μια υπόθεση γύρω από το νόημά του κι όταν η αλήθεια βγαίνει στο φως, διαλύεται η εικόνα του ονείρου μας κι εμείς ανακαλύπτουμε ότι δεν ήταν καθόλου έτσι τα πράγματα.

Σας δίνω ένα παράδειγμα: Περπατάτε σ' ένα εμπο­ρικό κέντρο και βλέπετε έναν άνδρα ή μια γυναίκα που σας αρέσει. Το άτομο αυτό γυρίζει τότε προς το μέρος σας, σας χαμογελάει κι έπειτα απομακρύ­νεται. Ορμώμενοι από αυτή τη σύντομη εμπειρία, μπορείτε να κάνετε πολλές υποθέσεις. Με αυτές τις υποθέσεις, θα πλάσετε κατόπιν μια φανταστική ιστο­ρία, την οποία θα θέλατε πολύ να πιστέψετε και να εκλάβετε ως αληθινή. Ένα όνειρο αρχίζει να δια­μορφώνεται από τις υποθέσεις σας και καταλήγετε στο συμπέρασμα, "Αυτός ο άνδρας/ αυτή η γυναίκα, με ερωτεύτηκε".
Είστε ικανοί να πλάσετε μια κανο­νική σχέση μέσα στο μυαλό σας, ακόμα και να πα­ντρευτείτε το άτομο που απλώς σας χαμογέλασε. Ωστόσο, η φαντασίωση αυτή βρίσκεται μέσα στο δι­κό σας μυαλό, μέσα στο προσωπικό σας όνειρο.

2η Συμφωνία: Μην Παίρνετε Τίποτα Προσωπικα (4 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ) Μέρος 4ο.


Η δεύτε­ρη συμφωνία σάς καλεί να μην παίρνετε τίποτε προσωπικά.


Ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω σας, δεν πρέπει να το παίρνετε προσωπικά. Χρησιμοποιώντας ένα προη­γούμενο παράδειγμα, αν σας συναντήσω στο δρόμο και σας πω ότι είστε βλάκας, χωρίς να σας γνωρίζω, το πρόβλημα δεν το έχετε εσείς, αλλά εγώ. 

Αν το πά­ρετε προσωπικά, τότε ίσως πιστέψετε ότι είστε βλά­κας. 


"Πώς το ξέρει;" μπορεί να σκεφτείτε. "Έχει μαντικές ικανότητες ή είναι τόσο ολοφάνερο ότι εί­μαι βλάκας;"


Το παίρνετε προσωπικά επειδή συμφωνείτε με ό,τι ακούσατε. Από τη στιγμή που συμφωνείτε, το δηλητήριο σας διαποτίζει και βρίσκεστε παγιδευ­μένοι στο όνειρο της κόλασης. Εκείνο που σας πα­γιδεύει είναι αυτό που εγώ αποκαλώ προσωπική σπουδαιότητα. 


Η προσωπική σπουδαιότητα, το να παίρνουμε δηλαδή τα πράγματα προσωπικά, είναι η μέγιστη εκδήλωση εγωισμού, επειδή υποθέτουμε ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από εμάς. Μαθαί­νουμε να τα παίρνουμε όλα προσωπικά κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μας ή της εξημέρωσής μας. Πιστεύουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για τα πά­ντα. Το εγώ μας κυριαρχεί.


Όμως, οι άλλοι δεν κάνουν τίποτε εξαιτίας σας. Το κάνουν για δικούς τους λόγους. Όλοι οι άνθρω­ποι ζουν στο δικό τους όνειρο, εγκλωβισμένοι στο δικό τους νου: βρίσκονται σ' έναν εντελώς διαφορε­τικό κόσμο απ' αυτόν που ζούμε εμείς. Όταν παίρ­νουμε κάτι προσωπικά, είναι σαν να υποθέτουμε ότι οι άλλοι γνωρίζουν από τι αποτελείται ο κόσμος μας και προσπαθούμε να επιβάλουμε αυτό τον κόσμο στον δικό τους.


Ακόμα κι όταν μια κατάσταση φαίνεται απόλυτα προσωπική, όταν για παράδειγμα κάποιοι σας προ­σβάλλουν άμεσα, πάλι η προσβολή δεν έχει καμία σχέση μ' εσάς. Ό,τι κι αν πουν, ό,τι κι αν κάνουν, όποια αρνητική άποψη κι αν εκφράσουν, θα είναι με γνώμονα τις παραδοχές που έχουν στο δικό τους μυαλό. Ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα προέρ­χεται από τα δεδομένα στα οποία προγραμματίστη­καν κατά τη διάρκεια της εξημέρωσής τους.

1η Συμφωνία:Να είστε άμεμπτοι στη χρήση του λόγου σας. (4 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ) Mέρος 3ο.



Αποτέλεσμα εικόνας για Να Είστε Άμεμπτοι στη Χρήση του Λόγου Σας

Να Είστε Άμεμπτοι στη Χρήση του Λόγου Σας


Η Πρώτη Συμφωνία είναι η πιο σημαντική από όλες, αλλά και αυτή που προδίδεται πιο εύκολα. Είναι τόση η σπουδαιότητα της, ώστε με αυτήν και μόνο θα είστε σε θέση να μεταφερθείτε στο επίπεδο εκείνο της ύπαρξης που εγώ αποκαλώ παράδεισο επί της γης.
Η πρώτη συμφωνία, λοιπόν, σας καλεί Να είστε άμεμπτοι στη χρήση του λόγου σας.
‘Ίσως ακούγεται παράδοξο, αλλά εμπεριέχει μεγάλη δύναμη.
Ο λόγος είναι η ικανότητα που έχετε για δημιουργία. Ο λόγος σας είναι το χάρισμα που σας κληροδότησε ο Θεός. Το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, όταν αναφέρεται στη δημιουργία του σύμπαντος, λέει:
“Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην παρά τω Θεώ και Θεός ην ο λόγος”. Μέσω του λόγου μπορείτε να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας. Ο λόγος είναι το μέσο με το οποίο εκδηλώνετε τα πάντα. Ανεξάρτητα από το ποια γλώσσα μιλάτε, η πρόθεσή σας δηλώνεται μέσω του λόγου. Ό,τι ονειρεύεστε, ό,τι αισθάνεστε κι ό,τι πραγματικά είστε, μέσω του λόγου φανερώνεται.
Ο λόγος δεν είναι απλά ένας ήχος ή ένα γραπτό σύμβολο.
Ο λόγος είναι μια δύναμη: είναι η δύναμή σας να εκφράζεστε και να επικοινωνείτε, να σκέπτεστε κι άρα να δημιουργείτε τα γεγονότα της ζωής σας. Είστε σε θέση να μιλάτε. Ποιο άλλο ζώο πάνω στον πλανήτη έχει αυτό το χάρισμα;
Ο λόγος είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος — ένα εργαλείο με μαγικές ιδιότητες. Ωστόσο, όπως και το σπαθί με τις δύο κόψεις, ο λόγος σας μπορεί να πλάσει το πιο ωραίο όνειρο αλλά και να γκρεμίσει τα πάντα γύρω σας. Η μία κόψη είναι η κακή  χρήση του λόγου, η οποία δημιουργεί μια ζωντανή κόλαση. Η άλλη κόψη είναι η άμεμπτη χρήση του λόγου, που μπορεί να δημιουργήσει μόνο ομορφιά κι αγάπη και να φέρει τον παράδεισο στη γη.
Ανάλογα με το πώς τον χρησιμοποιείτε, ο λόγος μπορεί να σας απελευθερώσει ή να σας φυλακίσει περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε. ‘Όλη η δύναμη που διαθέτετε βασίζεται στο λόγο σας.
Ο λόγος σας είναι αγνή μαγεία, ενώ η κακή χρήση του είναι μαύρη μαγεία.
Ο λόγος είναι τόσο ισχυρός ώστε μια και μόνο λέξη μπορεί να αλλάξει μια ζωή ή να καταστρέψει εκατομμύρια ψυχές. Πριν πολλά χρόνια, ένας άνθρωπος στη Γερμανία κατόρθωσε με τη δύναμη του λόγου του να παραπλανήσει μια ολόκληρη χώρα, ευφυέστατων μάλιστα κατοίκων. Με αυτή τη δύναμη, τους παρέσυρε σ’ έναν παγκόσμιο πόλεμο.
 Έπεισε ανθρώπους να διαπράξουν τα πιο φρικώδη εγκλήματα.
Ενεργοποίησε διά του λόγου του τον ανθρώπινο φόβο, και το αποτέλεσμα ήταν να σκορπίσει τον πόνο και το θάνατο σε όλο τον κόσμο.
Άνθρωποι σκότωναν ανθρώπους, παρακινημένοι από το φόβο που ένιωθαν ο ένας για τον άλλον. Ο λόγος του Χίτλερ, βασισμένος σε πεποιθήσεις και συμφωνίες που είχαν τη ρίζα τους στο φόβο, θα μείνει χαραγμένος στη συλλογική μνήμη.

Η Εξημέρωση του Ανθρώπου και το Όνειρο του Πλανήτη. (ΟΙ 4 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ).Μέρος 2ο.



Ότι βλέπετε ‘η ακούτε αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά ένα όνειρο. Αυτή τη στιγμή δεν κάνετε άλλο από το να ονειρεύεστε. Ονειρεύεστε με ταν εγκέφαλό σας σε εγρήγορση.

Η βασική λειτουργία του νου είναι να ονειρεύεται, πράγμα που κάνει είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα. Ονειρεύεται όταν ο εγκέφαλος είναι σε εγρήγορση, ονειρεύεται κι όταν ο εγκέφαλος κοιμάται. Η διαφορά είναι πως όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε εγρήγορση, υπάρχει ένα υλικό πλαίσιο το οποίο μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με γραμμικό τρόπο. ‘Όταν κοιμόμαστε, δεν υπάρχει πια αυτό το πλαίσιο και το όνειρο έχει την τάση να μεταβάλλεται διαρκώς.

Οι άνθρωποι ονειρεύονται ασταμάτητα. Προτού γεννηθούμε εμείς, εκείνοι που ήρθαν πριν από μας έπλασαν ένα μεγάλο εξωτερικό όνειρο — αυτό που θα ονομάσουμε κοινωνικό όνειρο ή όνειρο τον πλανήτη. Το όνειρο του πλανήτη είναι το συλλογικό όνειρο δισεκατομμυρίων μικρότερων, προσωπικών ονείρων, που όλα μαζί συνθέτουν το όνειρο μιας οικογένειας, το όνειρο μιας κοινότητας, μιας πόλης, μιας χώρας και τέλος το όνειρο ολόκληρης της ανθρωπότητας. Το όνειρο του πλανήτη περιλαμβάνει όλες τις αρχές της κοινωνίας, όλα τα πιστεύω, τους νόμους, τις θρησκείες της, τους διαφορετικούς της πολιτισμούς και έθιμα, τις κυβερνήσεις, τα σχολεία, τα κοινωνικά γεγονότα και τις γιορτές της.

Γεννιόμαστε με την ικανότητα να ονειρευόμαστε κι εκείνοι που μας έφεραν στον κόσμο μάς διδάσκουν να ονειρευόμαστε όπως ονειρεύεται όλη η κοινωνία. Το εξωτερικό όνειρο έχει αμέτρητους κανόνες κι όταν ένα παιδί γεννιέται, αγκιστρώνουμε την προσοχή του σε αυτούς και τους χαράζουμε έναν έναν στο μυαλό του. Το εξωτερικό όνειρο χρησιμοποιεί τη Μαμά και τον Μπαμπά, την εκπαίδευση και τη θρησκεία για να μας μάθει πώς να ονειρευόμαστε.

Η προσοχή δεν είναι παρά η ικανότητα μας να διακρίνουμε εκείνο που θέλουμε να αντιληφθούμε και να εστιάζουμε σε αυτό το ενδιαφέρον μας. Ενώ έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε εκατομμύρια πράγματα ταυτόχρονα, χρησιμοποιούμε την προσοχή μας για να κρατήσουμε στο προσκήνιο του νου μονάχα ό,τι θέλουμε να αντιληφθούμε. Οι ενήλικοι που μας περιέβαλλαν όταν ήμαστε παιδιά αιχμαλώτισαν την προσοχή μας και τροφοδότησαν με δεδομένα το μυαλό μας με τη μέθοδο της επανάληψης. ΄Έτσι μάθαμε ό,τι γνωρίζουμε.

Χρησιμοποιώντας την προσοχή μας, διδαχτήκαμε μια ολοκληρωμένη πραγματικότητα, ένα ολοκληρωμένο όνειρο. Μάθαμε πώς να συμπεριφερόμαστε μέσα στην κοινωνία — μάθαμε σε τι να πιστεύουμε και σε τι όχι — μάθαμε τι είναι αποδεκτό και τι όχι, τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι είναι ωραίο και τι άσχημο, τι είναι σωστό και τι λάθος. Όλη αυτή η γνώση, όλοι αυτοί οι κανόνες και οι τρόποι επιβίωσης μέσα στον κόσμο μάς κληροδοτήθηκαν.

Η Ζωή είναι η ισχύς του απόλυτου, η ανώτερη δύναμη, ο Δημιουργός των πάντων.(ΟΙ 4 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ) Μέρος 1ο



Ο Καπνισμένος Καθρέφτης

Πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια υπήρχε ένας άνθρωπος, σαν κι εμάς, που ζούσε κοντά σε μια πόλη περιτριγυρισμένη από βουνά. Ο άνθρωπος αυτός μελετούσε για να γίνει σαμάνος και να αποκτήσει όλη τη γνώση των προγόνων του, δεν συμφωνούσε, όμως, με όλα όσα μάθαινε. Πρέπει να υπάρχει και κάτι παραπάνω, του έλεγε η φωνή της καρδιάς του.

Μια μέρα, καθώς κοιμόταν σε μια σπηλιά, είδε στο όνειρό του το ίδιο του το σώμα που κοιμόταν. Τη νύχτα που είχε καινούριο φεγγάρι, βγήκε από τη σπηλιά. Ο ουρανός ήταν στολισμένος με εκατομμύρια  αστέρια. Τότε κάτι συνέβη μέσα του, που μεταμόρφωσε για πάντα τη ζωή του. Κοίταξε τα χέρια του, άγγιξε το σώμα του κι άκουσε τη φωνή του να λέει:
«Είμαι φτιαγμένος από φως. Είμαι φτιαγμένος από αστέρια».
Κοίταξε πάλι τον έναστρο ουρανό και συνειδητοποίησε ότι δεν είναι τα αστέρια εκείνα που δημιουργούν το φως, αλλά το φως εκείνο που δημιουργεί τα αστέρια.
«Τα πάντα είναι φτιαγμένα από φως», είπε, «και ο ενδιάμεσος χώρος δεν είναι κενός». Και κατάλαβε τότε πως οτιδήποτε υπάρχει είναι μια και μοναδική ύπαρξη και ότι το φως είναι ο αγγελιαφόρος της ζωής, επειδή λάμπει κι εμπεριέχει όλη τη γνώση.
Ύστερα συνειδητοποίησε ότι παρ’ όλο που ήταν πλασμένος από αστέρια, δεν ήταν ο ίδιος τα αστέρια.
«Βρίσκομαι στο χώρο ανάμεσα στ’ αστέρια», συλλογίστηκε. Κι έτσι ονόμασε τα αστέρια τονάλ και το φως ανάμεσα στα αστέρια ναγκουάλ και κατάλαβε πως αυτό που δημιουργούσε την αρμονία και το κενό ανάμεσα στα δύο είναι η Ζωή ή η Πρόθεση. Δίχως Ζωή, το τονάλ και το ναγκουάλ δεν μπορούσαν να υπάρξουν. Η Ζωή είναι η ισχύς του απόλυτου, η ανώτερη δύναμη, ο Δημιουργός των πάντων.
Να τι ανακάλυψε: Τα πάντα στην πλάση αποτελούν μια εκδήλωση του ενός και μοναδικού όντος που αποκαλούμε Θεό. Τα πάντα είναι Θεός.

Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανθρώπινη αντίληψη δεν είναι παρά φως το οποίο αντιλαμβάνεται το φως. Διαπίστωσε επίσης ότι η ύλη είναι ένας καθρέφτης —τα πάντα είναι ένας καθρέφτης που αντανακλά το φως και δημιουργεί απεικονίσεις αυτού του φωτός— κι ότι ο κόσμος των ψευδαισθήσεων, το Όνειρο, είναι ακριβώς σαν τον καπνό, που δεν μας επιτρέπει να δούμε τι πραγματικά είμαστε. «Η αληθινή μας φύση είναι καθαρή αγάπη, καθαρό φως», είπε.

Η Ομφάλη και ο Ηρακλής



Ο Ερμής,  ο προστάτης κάθε σημαντικής οικονομικής συναλλαγής, μετέφερε τον Ηρακλή στην Ασία, τον πούλησε ως ανώνυμο σκλάβο και προσέφερε αργότερα το αντίτιμο των τριών ασημένιων τάλαντων στα ορφανά του Ιφιτου. Ο Eύρυτος όμως είχε απαγορεύσει στα εγγόνια του να δεχτούν οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση λέγοντας ότι μόνο το αίμα ξεπληρώνει το αίμα , τι έγινε τότε με το ασημί, μόνον ο Έρμης το ξέρει  . Όπως είχε προμαντέψει η Πυθία, ο Ηρακλής αγοράστηκε από τη βασίλισσα της Λυδίας Ομ­φάλη, η οποία ήταν μανά στο παζάρι , την υπηρέτησε πιστά για έναν ολόκληρο χρόνο, ή τρία, εκκαθαρίζοντας τη Μικρά Ασία από τους ληστές πού την είχαν πλημμυρίσει 
Η Ομφάλη αγόρασε τον Ηρακλή μάλλον για ερω­μένο παρά για πολεμιστή. 

Έκαναν μαζί τρεις γιους: τον Λάμο, τον Αγελαο πρόγονο του περίφημου βασιλιά Κροίσου πού ήθελε να πεθάνει στην πυρά όταν οι πέτσες κατέλαβαν τις Σάρδεις και τον Λαομεδοντα . Μερικοί αναφέρουν και έναν τέταρτο: τον Τυρρηνό ή Τυρσηνό, τον εφευρέτη της σάλπιγγας, ο οποίος οδήγησε τούς λυδούς μετανάστες στην Ετρουρία, όπου αυτοαποκλήθηκαν Τυρρη­νοι φαίνεται όμως περισσότερο πιθανόν ότι ο Τυρρηνός ήταν γιος του Ατυος , μεταγενέστερου απόγονου του Ηρακλή και της Ομφάλης . Ο Ηρακλής έκανε παιδιά και με τη Μάλιδα, μια από τις σκλάβες της Ομφάλης, τον Κλειοδαιο ή Κλεόλαο και τον Αλκαίο, ιδρυτή της λυδικής δυναστείας πού έδιωξε ο Κροίσος από το θρόνο των Σάρδεων.

Στην Ελλάδα άρχισε να διαδίδεται για τον Ηρακλή η φήμη ότι έβγαλε τη λεοντή και το στεφάνι λεύκας και φόρεσε στη θέση τους διαμαντένιο περιδέραιο, χρυσά βραχιό­λια, γυναικείο κεφαλόδεσμο, πορφυρό μαντίλι και μαιονικη ζωστήρα. Τα κουτσομπολιά έλεγαν ότι καθόταν με τέτοια αμφίεση, τριγυρισμένος από λάγνες Ιωνιδες και τραβολογούσε το μαλλί από το στιλβωμένο πανέρι ή έστριβε το νήμα , έτρεμε, όπως έλεγαν, όταν τον μάλωνε η κυρά του . Η Ομφάλη τον έδερνε κιόλας με τη χρυσή παντούφλα της αν τύχαινε να σπάσει με τα αδέξια δάχτυλά του το αδράχτι και για να διασκεδάζει τον έβαζε να της διηγείται τα κατορθώματα του κι εκείνος ούτε καν ντρεπόταν. Γι” αυτό εικονίζουν οι ζωγράφοι τον Ηρακλή ντυμένο με κίτρινο φουστάνι να τον χτενίζουν και να του περιποιούνται τα νύχια οι σκλάβες της Ομφαλης, ενώ η κυρά του φορώντας τη λεοντή καμαρώνει με το τόξο και το ρόπαλό του.

Χόρχε Μπουκάι: Είμαστε περαστικοί.. ένα ταξίδι η ζωή μας, ας το ζήσουμε κι ας το ταξιδέψουμε

Χρειάζεται δουλειά για να μπορέσεις να αφήσεις πίσω αυτό που δεν έχεις πια. Να αποδεσμευτείς και ν’ αρχίσεις να σκέφτεσαι αυτό που ακολουθεί. Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου για τη χειρότερη πρόκληση με την οποία βρίσκεσαι αντιμέτωπος όταν είσαι ένας υγιής ενήλικος. Να ξέρεις ότι μπορείς πραγματικά να αντιμετωπίσεις την απώλεια οποιουδήποτε πράγματος.
lady
Αυτό είναι το κουράγιο, η δύναμη της ωριμότητας: να έχεις την πεποίθηση ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις ό,τι και να σου συμβεί, ακόμη και την ιδέα ότι κάποια στιγμή κι εσύ ο ίδιος δεν θα υπάρχεις.
Ίσως έτσι, μέσω της συνειδητοποίησης πως όλοι μου οι δεσμοί είναι προσωρινοί, μπορέσω να δεχτώ και ορισμένα άλλα πράγματα που είναι από τα δυσκολότερα να δεχτεί κανείς:
Ότι δεν είμαι αιώνιος, ότι είναι ορισμένος ο χρόνος για το πέρασμά μου από αυτόν τον κόσμο, από τον τόπο αυτό, το συγκεκριμένο διάστημα.
Λένε πως ήταν κάποιος μια φορά που πήγε να επισκεφτεί έναν διάσημο ραβίνο, να τον συμβουλευθεί για κάποιο θρησκευτικό ζήτημα.
Μπαίνει στο σπίτι του ραβίνου και το βλέπει τελείως άδειο. Υπήρχαν μόνο δύ σκαμνάκια, ένα στρώμα ριγμένο στο πάτωμα κι ένα απλά τραπεζάκι.
Ο επισκέπτης αφού πήρε τις απαντήσεις που ήθελε στο ζήτημα που τον απασχολούσε, ρωτάει τον ραβίνο:

Τὰ ἐμπόδια παίζουν διπλοὺς ῥόλους.

Σαφῶς καὶ ὅταν παρουσιάζονται ἐμπόδια ἐμπρός μας, καλὸ εἶναι νὰ στεκόμεθα, νὰ τὰ παρατηροῦμε καὶ νὰ ἐξετάζουμε τὸ ἐὰν εἶναι ἐμπόδια ἀνυπέρβλητα ἤ ἐμπόδια ἀντιμετωπίσιμα. 
Συνήθως εἶναι δύσκολο νὰ τὸ ἀντιληφθοῦμε μὲ τὴν πρώτη ματιά… Μὰ σίγουρα μὲ περισσότερη προσοχή, παρατήρησιν καὶ ἐνδελεχὴ ἔρευνα μποροῦμε νὰ κατανοήσουμε πολλὰ γιὰ αὐτὰ τὰ ἐμπόδια. Κι ὁπωσδήποτε πάντα παραμένει μεγίστη πρόκλησις ἡ προσπάθεια ὑπερνικήσεώς τους.
Ἀφῆστε δὲ ποὺ ἡ ἱκανοποίησις εἶναι ἀπερίγραπτη, σὲ περίπτωσιν ἐπιτυχίας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;;;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέο όργιο φημών σχετικά με την υγεία του Τούρκου προέδρου, Ταιγίπ Ερντογάν, έχει ξεσπάσει μετά το επεισόδιο κατά την διάρκεια προσευχής για το Ραμαζάνι σε ένα τζαμί.
Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των πρωινών προσευχών ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέρρευσε στο έδαφος σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου.
Όπως ανάφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ, παραβρισκόμενοι στο τζαμί είδαν την Τούρκο Πρόεδρο να χάνει τις αισθήσεις του στις 6 π.μ. λίγο πριν την έναρξη των προσευχών.

Έτσι θα φύγει η μυρωδιά του ψαριού!


Σας έχει τύχει να κόψετε ψάρι και το μαχαίρι σας να μυρίζει επίμονα για καιρό; 

Αν ναι, τότε δείτε πως μπορείτε να εξολοθρεύσετε τη μυρωδιά με ένα κερί!

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


maikl
Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα. Δεν ήθελε να τα θυμάται γιατί κακοποιήθηκε σωματικά και ψυχικά απο τον πατέρα του. Έτρωγε το ξύλο της αρκούδας και δεν είναι υπερβολή. 

Εφιαλτικά τα παιδικά του χρόνια με πολύ φόβο και πολύ πόνο. Με τη ζώνη, έπεφτε αρκετό ξύλο κάτι που συνήθιζαν πολλοί γονείς να κάνουν στα παιδιά τους εκείνα τα χρόνια. Αλλες φορές, τον κρεμούσε ανάποδα ο πατέρας του και του έριχνε μπουνιές στην πλάτη. 

Σοκαριστικά τα όσα είπε ο ίδιος σε μια συνεντευξή του αλλά και ο αδερφός του Μάρλον. 

Ο λόγος για τον Μάικλ Τζάκσον, που συνεχώς έκανε λευκή την  φάτσα του  και γινόταν διαφορετική από τις αλλεπάλληλες πλαστικές επεμβάσεις. 

Ο Μάικλ Τζάκσον γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα στις 29 Αυγούστου το 1958.  Από μικρός ήξερε πώς να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Λάτρευε το χορό, το τραγούδι, άκουγε συνέχεια μουσική με τα αδέρφια του.Είχε το μικρόβιο για μουσική και χορό με την γεννησή του.  

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ



Στη δημοκρατία είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις όποιον εσύ, και μόνον εσύ έχεις αποφασίσει. Αυτό, από μόνο του είναι ανέκδοτο, αν το πάρεις στα σοβαρά. Ότι πράγματι υπάρχει δημοκρατία. Ότι πράγματι η ψήφος σου είναι προϊόν της δικής σου βούλησης. Ανοησίες.
Έρχομαι στα δικά μας. Στα σημερινά. Υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα τούτη τη δεκαετία του '20, μην πάμε παραπίσω. Εγώ ξέρω ότι πράγματι δεν υπάρχει χούντα, ότι η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη με την απόφαση των... ελεύθερων Ελλήνων, οι οποίοι όμως αισθάνονται ότι ζούνε σε κατοχή. Σε μαύρο σκοτάδι. Είναι κυνηγημένοι, καταδιωκόμενοι από αυτούς που οι ίδιοι ψήφισαν. Ότι τους πηδάνε στους φόρους, όπως ποτέ άλλοτε είχε συμβεί σε τέτοιο βαθμό.
Στο θέμα μας. Στην Αγγλία ο κόσμος ήταν με το Brexit, με το Bremain ήταν με διαφορά η μειοψηφία. Φοβερά πράγματα. Μετά τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, παραμονές του δημοψηφίσματος σα σήμερα 23 Ιουνίου, το 2016, επιτόπου κάνει μεταστροφή ο κόσμος. Απειλήθηκε σοβαρά η πλειοψηφία του «In». Πήρες χαμπάρι, πόσο... εύκολα κάποια... «ανώτερη δύναμη» στήνει ένα κόλπο και επηρεάζει αποφασιστικά τα ποσοστά;
Μεταξύ μας μιλάμε. Μη μου αποκαλύψεις τι ψηφίζεις, τι ψήφισες. Η ερώτηση που θα σου κάνω είναι απλή, σαφής και δεν επιδέχεται το «Όχι» σου! Το ερώτημα είναι αν έστω μια φορά ψήφισες εκβιαστικά, ένα κόμμα με βαρειά καρδιά. Αν το έριξες στο κόμμα που είχε αρχηγό, πολιτικό που συχαινόσουν. Είπαμε. Μην πεις «Όχι»!

ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΕΞ ΔΙΝΕΙ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΕΞ
Οι ερωτευμένοι λάμπουν λένε. 

Λαμπει και μια γυναίκα που είχε καλό βράδυ. 

Που έκανε έρωτα και το ευχαριστήθηκε. 

Που ικανοποιήθηκε και ικανοποίησε. 

Είναι φυσικό να λάμπει και η γυναίκα και ο άντρας. Περισσότερο όμως λάμπει η γυναίκα. 

Αστράφτει που λένε και φαίνεται απο μίλια μακρυά. Για να συμβαίνει αυτό όμως θα πρέπει να υπάρχει αίσθημα ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα.

 Για να υπάρξει η μαγεία πέρα απο την ικανοποίηση. 

Το παιχνίδι του έρωτα, του σέξ, δεν τελειώνει, όταν τελειώσει το ζευγάρι αλλά έχει και συνέχεια, η οποία συνέχεια προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση πέρα απο το τελείωμα της φάσης.

Το Ωροσκόπιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!


Όλα ξεκίνησαν ένα παγωμένο χειμωνιάτικο δειλινό, την εποχή που σπούδαζα αρχιτεκτονική στο Τορίνο της Ιταλίας και παράλληλα έπαιρνα μαθήματα αστρολογίας στη σχολή μίας διάσημης Ιταλίδας αστρολόγου, που έτυχε να μένει κοντά στο σπίτι μου. Η δασκάλα μου αυτή - που σαν Τοξότης ήταν ιδιαίτερα φιλική και εγκάρδια με τους ξένους - με είχε καλέσει το δειλινό εκείνο να δειπνήσω με την οικογένεια της. Όταν τελειώσαμε το φαΐ είχε δημιουργηθεί στο τραπέζι μία ζεστή και εύθυμη ατμόσφαιρα (βοηθούσε νομίζω σε αυτό και το μπρούσκο Πιεμοντέζικο κρασί που ήπιαμε).
Κάποια στιγμή μου ζήτησε να την ακολουθήσω στην βιβλιοθήκη της γιατί είχε να μου δείξει κάτι ενδιαφέρον. Κατέβασε έναν τόμο που όταν τον άνοιξε κατάλαβα από τις φουσκωμένες κίτρινες σελίδες του και από τη βιβλιοδεσία του ότι ήταν πολύ παλιός. Μου τον άφησε ανοιγμένο σε μία συγκεκριμένη σελίδα. 

Κοίταξα και είδα ότι ήταν ένα παλιό ωροσκόπιο, στην τετράγωνη μορφή που συνήθιζαν να το σχεδιάζουν οι αστρολόγοι των προηγούμενων αιώνων. Πάνω του, με μεγάλα γράμματα, έγραφε: GENITURA ALEXANDRI MAGNI. Δεν χρειάστηκε και πολύ για να καταλάβω ότι ήταν το ωροσκόπιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

M' έπιασε μεγάλος ενθουσιασμός και συγκίνηση! Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, σε εκείνη την παγωμένη βιομηχανική πόλη της βόρειας Ιταλίας είχα στα χέρια μου ένα παλιό αστρολογικό βιβλίο (του 1652 μ.Χ.) που μέσα του κρατούσε τον απόηχο της δόξας και του μεγαλείου του Μακεδόνα στρατηλάτη, ενός απόηχου που πολλούς αιώνες πριν είχε φτάσει και εδώ πάνω. Ζήτησα περισσότερες πληροφορίες γι΄ αυτό το βιβλίο.

Ήταν μία συλλογή με ωροσκόπια διασημοτήτων της εποχής, συγγραφέας του οποίου ήταν ο Andrea Argolo, ο «μικρός Πτολεμαίος», όπως τον αποκαλούσαν στην εποχή του. Στο κέντρο του το ωροσκόπιο έγραφε στα λατινικά : "Σωτήριον έτος 355, 12 Αυγούστου, ώρα 16:40 μετά μεσημβρίας" (πού απ΄ ότι κατάλαβα αργότερα, σημαίνει 16 ώρες και 40 λεπτά μετά το μεσημέρι, δηλαδή 5 και 40 τα ξημερώματα). Το ωροσκόπιο αυτό με είχε ενθουσιάσει αλλά υπήρχε πάνω του μια λεπτομέρεια που μου δημιουργούσε μία κάποια επιφύλαξη.

Ήξερα ότι ο Αλέξανδρος είχε γεννηθεί το 356 π.Χ. Με τη χρονιά γέννησης του είχαν ασχοληθεί αρκετοί μελετητές του 19ου και του 20ου αιώνα και όλοι τους είχαν καταλήξει - διασταυρώνοντας ιστορικά γεγονότα – ότι η χρονιά γέννησης του ήταν το 356 π.Χ. Πως το ωροσκόπιο αυτό έδινε άλλη χρονιά; Μήπως υπήρχε κάποιο συγκλονιστικό στοιχείο που οι ιστορικοί μας αγνοούσαν; Μήπως κάποιος από τους δεκάδες αντιγραφείς αυτού του ωροσκοπίου στο πέρασμα των αιώνων μετέτρεψε κατά λάθος το τελικό 6 σε 5 ; Μήπως κάποιος βυζαντινός χρονολόγος αντιστοίχισε με λανθασμένο τρόπο τη χρονιά γέννησης του Αλεξάνδρου από το βυζαντινό στο σύγχρονο ημερολόγιο; Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί. Εκείνη τη στιγμή, όμως, με «έκαιγε» περισσότερο να δω το ηλιακό ζώδιο και τα άλλα αστρολογικά στοιχεία που έδινε το ωροσκόπιο αυτό.

Έβαλα, έτσι, προσωρινά στην άκρη τις αμφιβολίες μου. Το ζώδιο του ήταν ο Λέων! Δεν ένιωσα καμία έκπληξη γι' αυτό. Ίσα - ίσα, το περίμενα να είναι έτσι, αφού κάθε φορά που σκεπτόμουν την αίγλη, το μεγαλείο, τον ηρωισμό, τις ηγετικές ικανότητες του Μεγάλου Αλέξανδρου το μυαλό μου πήγαινε κατευθείαν στον Λέοντα. Κοίταξα τότε για τον Ωροσκόπο του και είδα ότι και αυτός βρισκόταν στον Λέοντα, κάτι που σημαίνει ότι το παρουσιαστικό του Αλέξανδρου δημιουργούσε έναν ισχυρότατο αντίκτυπο γύρω του και ότι θα πρέπει να εξέπεμπε μία εκτυφλωτική ακτινοβολία, που καθήλωνε τους πάντες. Παρακάλεσα την δασκάλα μου να μου φωτοτυπήσει αυτό το ωροσκόπιο. Μου έκανε λιγάκι απρόθυμα τη χάρη, μια και το βιβλίο αυτό ήταν πολύτιμο.

μην βάζετε όρια στις επιθυμίες σας


Αποτέλεσμα εικόνας για μην βάζετε όρια στις επιθυμίες σας

Πάρα πολλές φορές βάζουμε όρια στις επιθυμίες μας με τον αρνητικό τρόπο σκέψης μας. Ο Θεός βάζει μεγάλα όνειρα στις καρδιές μας, αλλά στα μάτια μας φαίνονται αδύνατα  και πολύ μεγάλα για να επιτευχθούν . αντι να  δούμε τα όνειρά μας να πραγματοποιούνται , καταλήγουμε να εστιάζουμε  στο βουνό απο εμποδια  που έχουμε μπροστά μας. 

Ίσως να ονειρεύεστε  την έναρξη μιας επιχείρησης, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε . 

Ίσως χρόνια φυσικών ασθενειών σας  έχουν αφήσει  το συναίσθημα οτι ποτέ δεν θα είστε  και πάλι υγιής. 

Ίσως η αγάπη σας έχει φύγει και τώρα αισθάνεστε οτι ο  χρόνος τελειωνει και  μια σχέση αγάπης  δεν θα συμβεί ποτέ. 

κοιτάξτε  κατάστασή σας και σκεφτείτε αν ο Θεός μπορει να πραγματοποιήσει   τα όνειρά σας . σκεφτείτε  σήμερα ότι ο Θεός μπορεί να κάνει το αδύνατο. οτι το  υπερφυσικό μπορεί να κάνει όλα τα όνειρα που υπαρχουν μεσα σας πραγματικα . που εστιαζετε  σήμερα; Η κατάστασή σας μπορεί να φαίνεται αδύνατη, αλλά ο Θεός το βλέπει διαφορετικά. 

68 δευτερόλεπτα: Ζητήστε και Είναι Δεδομένο ότι Θα Λάβετε

68 δευτερόλεπτα: Ζητήστε και Είναι Δεδομένο ότι Θα Λάβετε
Αν εστιάσετε σε κάτι για 17 δευτερόλεπτα (pure thought) ενεργοποιείται μια ανάλογη δόνηση. Καθως η εστίαση γίνεται πιο δυνατή και πιο σαφής, ο νόμος της έλξης θα σας φέρει περισσότερες σκέψεις που ταιριάζουν μεταξύ τους.
Σε αυτό το σημείο, η δόνηση δεν θα έχει μεγάλη δύναμη έλξης αλλά αν διατηρήσετε περισσότερο την εστίαση σας η δύναμη της δόνησης θα αποκτήσει μεγαλύτερο βεληνεκές. Και αν καταφέρετε αποκλειστικά εστιασμένοι (pure thought!!!) σε οποιαδήποτε σκέψη για 68 δευτερόλεπτα, η δόνηση θα είναι τόσο δυνατή ώστε θα ξεκινήσει η υλοποίηση της επιθυμίας…..
«Σας προτείνουμε να παίξετε με οποιοδήποτε θέμα. Αν έχετε οποιαδήποτε σκέψη, θετική ή αρνητική, εάν κρατάτε μια σκέψη καθαρά για 17 δευτερόλεπτα, στα επόμενα 17 δευτερόλεπτα , έρχεται μια άλλη σκέψη όμοια με την πρώτη . Και όπως συγχωνεύονται οι δύο σκέψεις, υπάρχει ενέργεια . Και η ενέργεια των δύο σκέψεων , είναι πιθανό να εξελιχθεί σε μια ακόμη, πιο δυνατή δόνησης σκέψης. Και όταν αυτό συμβαίνει,το αισθάνεσαι. Αισθάνεσαι αυξημένο ενδιαφέρον ή ενθουσιασμό.
Εάν κρατήσετε , τώρα περισσότερο και εξελιχθεί, η σκέψη για άλλα 17 δευτερόλεπτα, και περάσετε τα 34 δευτερόλεπτα , το ίδιο συμβαίνει. Μια άλλη σκέψη, εξελίσσει την πρώτη σκέψη , και υπάρχει ένα άλλο σημείο ενέργειας . Μόνο που αυτή τη φορά, κινείται πολύ πιο πέρα από ό, τι την πρώτη φορά, διότι οι δύο σκέψεις σε συνδυασμό ήταν μεγαλύτερες .

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ;

thumbnail1 (10)
Έρευνα αποκαλύπτει πως η θέα μιας γυναίκας με σώμα «κλεψύδρα» τονώνει τους άνδρες όσο το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με την έρευνα, όταν οι άνδρες κοιτάζουν ένα σώμα με καμπύλες, ενεργοποιούν το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με αισθήματα επιβράβευσης.

Οι επιστήμονες λένε πως τα ευρήματα τους εξηγούν γιατί είναι ελκυστικές γυναίκες με καμπύλες όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και η Μπιγιονσέ Νόουλς. Οι ερευνητές πήραν ένα δείγμα 14 ανδρών με μέσο όρο ηλικίας τα 25 και τους έδειξαν φωτογραφίες του πίσω μέρους επτά γυναικών.

Στη συνέχεια έκαναν πλαστικές επεμβάσεις στις γυναίκες αναδιανέμοντας λίπος από τη μέση τους στα οπίσθια τους χωρίς να αλλάζει το συνολικό τους βάρος.

Εγκεφαλογραφήματα στους άνδρες έδειξαν πως κοιτάζοντας τις γυναίκες μετά την επέμβαση ενεργοποιούνταν μέρη του εγκεφάλου που συνδέονται με την επιβράβευση, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που συνδέονται με την αντίδραση στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ο ερευνητής Στίβεν Πλάτεκ, εξελικτικός γνωστικός νευρολόγος είπε: «Είναι κάτι παραπάνω από την αγορά περιοδικών».

ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ "ΖΩΗ" ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ MATRIX





Αυτό που αντιλαμβάνεσαι και "ζεις" δεν υπάρχει πουθενά, διότι είσαι αυτή τη στιγμή συνδεδεμένος-η με το matrix, ο αληθινός σου εαυτός βρίσκεται κάπου σε νάρκη!!Δεν ζεις εσύ!! Αυτό που ζεις τώρα είναι το πρόγραμμα που σχεδίασε ο δεύτερος Νους δημιουργός για να σε ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙ στον ψεύτικο κόσμο του ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!"(Μας απορροφούν την Ζωτική μας νοητική ουσία (Νους ) και έτσι παραμένει το matrix, σε λειτουργία).


Η Κοσμογονία και Θεογονία μας μιλά αποκλειστικά για την δημιουργία του κτιστού κόσμου των Οκτώ Ουρανών του δεύτερου Νου δημιουργού και μας αποκρύπτει τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός (Ζωή και Φως) εκεί όπου γεννήθηκε ο Άνθρωπος δεύτερος θεός όμοιος με τον Πατέρα όλων Ζωή και Φως.

Έρωτας ή Πόλεμος; Όχι ο Ερμής Δεν Είναι Ανάδρομος*






 23. 6. 2017


Αν αναρωτιέσαι γιατί

οι Επικοινωνίες 

δεν προχωράνε με τίποτα

και η Ασυνεννοησία, ο Εκνευρισμός,

και η Καθυστέρηση είναι

στα Φόρτε τους,

θυμήσου πως

ο Ερμής τείνει να κάνει

σύνοδο με τον Άρη

από την 5η Μοίρα του Καρκίνου αυτός,

στην 12η Μοίρα του Καρκίνου ο Άρης*

Και απέναντι ο Πλούτωνας*

( η όψη Ερμή Άρη θα κορυφωθεί 

στις 28 Ιουνίου το βράδυ*)



Ερμής ~ Άρης λοιπόν στον Καρκίνο,

σε αντίθεση με Πλούτωνα,

(ναι η Δυναμική έχει ήδη αρχίσει)

και υπάρχει τόσο έντονος εκνευρισμός

παντού γύρω,

τόσα απωθημένα,

τόσο ο Ερμής δεν μπορεί να εκφράσει

αυτόν τον Θυμό,

καθότι στον Καρκίνο δεν μπορεί

να εκφραστεί,

το ίδιο κι ο Άρης,

κι έτσι υπάρχει μια υπόκωφη

και μη εκφράσμενη Οργή,

η οποία τελικά μπορεί

να προκαλεί ατυχήματα

και άλλου είδους μπλοκαρίσματα

στην Επικοινωνία, στον Λόγο και

στις Μεταφορές

και είναι σαν να είμαστε

σε Ανάδρομο Ερμή,

κι ακόμα περισσότερο*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα