Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

“Άνοιξαν” οι ουρανοί στο Παρίσι




“Άνοιξαν” οι ουρανοί στο Παρίσι – Πως άνοιξαν; Δια της γνωστής μεθόδου!

Ποτέ άλλοτε στο Παρίσι από το 1880, δεν είχε βρέξει τόσο πολύ μέσα σε μία ώρα και μάλιστα τον μήνα Ιούλιο.
Το βράδυ της Κυριακής άνοιξαν οι ουρανοί στη γαλλική πρωτεύουσα και έβρεξε μέσα σε εξήντα λεπτά όσο νερό πέφτει σε τρεις εβδομάδες! Η σημαντική ποσότητα νερού ξεπέρασε τα 49 χιλιοστά σύμφωνα με τις μετρήσεις.
Αποτέλεσμα της σφοδρής βροχόπτωσης, ήταν να κλείσουν περίπου 20 σταθμοί του μετρό που πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά. Τα σκαλοπάτια που οδηγούσαν στους υπόγειους σταθμούς μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ οι αποβάθρες ήταν απροσπέλαστες.
Η πυροσβεστική υπηρεσία από τις 9 το βράδυ έως και τις 11 που σταμάτησε η βροχή, είχε δεχθεί 1700 κλήσεις. Οι αρχές πραγματοποίησαν 37 επιχειρήσεις για βοήθεια σε πολίτες που τα σπίτια, τα καταστήματα και οι κάβες τους πλημμύρισαν.

Το χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη και οι προηγμένες μηχανικές γνώσεις που περιέχει



Το παλίμψηστο του Αρχιμήδη είναι ένα παλίμψηστο χειρόγραφο κειμένων, που περιέχει εργασίες του Αρχιμήδη. Το έγγραφο με την ονομασία Codex C είναι η μόνη μέχρι σήμερα γνωστή πηγή που περιέχει μια διάσωση των πραγματειών Περί των μηχανικών θεωρημάτων, Περί των επιπλεόντων σωμάτων και Οστομάχιον. Σύμφωνα με τους γραφικούς χαρακτήρες του κειμένου χρονολογείται στον 10ο αιώνα μ.Χ. και πιστεύεται ότι πρόκειται για αντιγραφή από κάποια αρχαιότερη πηγή, η οποία δυστυχώς μάς είναι άγνωστη.

Αρχιμήδης (287 π.Χ- περ. 212 π.Χ.)


Στα κείμενά του ο Αρχιμήδης, μεταξύ άλλων υπολογίζει το κέντρο βάρους μιας συμπαγούς σφαίρας και ενός παραβολοειδούς, μεγέθη που σήμερα υπολογίζουμε με τη χρήση ολοκληρωμάτων. Εκτός αυτού υπολόγισε το εμβαδόν της επιφάνειας που σχηματίζεται από μια παραβολή και μια τέμνουσα της παραβολής. Ο υπολογισμός του εμβαδού επιφανειών ήταν θέμα εργασιών από την αρχαιότητα. Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Εύδοξος είχε αναπτύξει την μέθοδο της εξάντλησης σύμφωνα με τις ιδέες του Αντιφώντα. Κατά την μέθοδο αυτή, υποδιαιρούμε ένα σώμα σε πολύγωνα για να υπολογίσουμε το εμβαδόν του. Ο Εύδοξος ήδη είχε υπολογίσει το εμβαδόν ορισμένων πολύγωνων. Ο Αρχιμήδης βελτίωσε την μέθοδο αυτή και κατάφερε να υπολογίσει το εμβαδόν της παραβολής και υπολόγισε ότι ο αριθμός π είναι μια προσέγγιση που βρίσκεται μεταξύ {3+10/70} και {3+10/71}.

Οραματίζοντας αποκρυφιστικά



   Μαθαίνουμε στην φυσική ότι τα άτομα  έχουνε μέσα τους πρωτόνια νετρόνια δηλαδή υποσωματίδια και όλα μαζί είναι κούφια κατά 99.9% και ότι αυτό το ποσοστό είναι απλά κενό.Στην πραγματικότητα είναι αιθερικη ύλη αυτό το υποτιθέμενο κενό,  και το πόσο ισχυρή είναι αυτή η ενεργεία-ύλη το βλέπουμε όταν γίνεται μια πυρηνική έκρηξη-όταν απελευθερώνεται αυτή η ενεργεία,όπως βλέπουμε την δύναμη του αέρα όταν σκάμε ένα μπαλόνι. 

Αυτή η αιθερικη ενέργεια δεν αναγνωρίζεται από την επιστήμη, ίσως ο πιο γνωστός επιστήμονας με έρευνες και αποδείξεις ήταν ο wilhelm reich όμως δολοφονήθηκε και το μεγαλύτερο του έργο εξαφανίσθηκε. Αυτή η αιθερική ενέργεια δεν είναι μόνο μέσα στα άτομα άλλα και έξω("ασυμπίεστη") βρίσκεται σε κάθε πτυχή του σύμπαντος, και συμπυκνώνεται όλο και πιο πολύ όταν εμείς οραματιζόμαστε κάτι σταθερά. Μπορεί να γίνει τόσο συμπυκνωμένο που να είναι ορατό και απτό σαν φυσικό αντικείμενο αυτό λέγεται και υλοποίηση. 

Η Alexandra David-Neel(amazon.com-Magic and Mystery in Tibet) έχει γράψει την περιπέτεια της στο Θιβέτ όπου ύστερα από μήνες υλοποίησε έναν φανταστικό άνθρωπο και ύστερα δεν ήξερε πως να τον εξαφανίσει καθώς επενέβαινε στις συναναστροφές της και όλοι την ρωτούσαν ποίος είναι αυτός. Eμάς δεν μας μοιάζουν τα μυστήρια αυτά αλλά να κατανοήσουμε και να επωφεληθούμε από μια λειτουργία που κάνει ο νους μας κάθε μέρα θέλουμε δεν θέλουμε και αυτή η λειτουργία λέγεται οραματισμός.

      Μπορεί να ακούγεται ακραίο άλλα το σύνολο των οραματισμών και σκέψεων  καθορίζει την ζωή μας. Γιατί ο οραματισμός είναι ενέργεια και κινεί την αιθερική ύλη η οποία επηρεάζει και την ύλη και τις ενέργειες του κόσμου γενικότερα. Η μάζα και η ενέργεια είναι δυο μορφές του ίδιου πράγματος, αυτό λέει και η εξίσωση του Einstein e=mc2. Στην ουσία όλα είναι αιθερική ενέργεια χωρισμένη και συμπιεσμένη σε μπαλάκια μόρια, άτομα, νετρόνια κτλ. Όμως τι είναι αυτός ο αιθέρας; είναι μορφή άυλης ύλης που μπορεί να εκφράζεται στο κόσμο μας και ως ύλη αλλά και ενέργεια.


    Με τον οραματισμό κάποιος χτίζει στην κυριολεξία αυτό που φαντάζεται σε μια παράλληλη διάσταση-υπόσταση του χώρου που συνυπάρχει με τον δικό μας χώρο όπως συνυπάρχουν δυο μάτια σε ένα κεφάλι Με τον οραματισμό χτίζουμε άλλα δεν το αντιλαμβανόμαστε με τις 5 αισθήσεις γιατί δεν είναι φυσικός υλικός ο οραματισμός όπως δεν είναι και ο νους φυσικός υλικός. Ο νους και ο οραματισμός είναι πράματα αποτελούμενα από μια ύλη μη δυνατόν εξευρευνούμενη από τα σημερινά τεχνολογικά μέσα. Ο νους δεν είναι υλικός έτσι δεν υπόκειται στους περιορισμούς της ύλης και έτσι μπορεί να γευτεί τον οραματισμό που είναι μη υλικός και μετέπειτα να μεταφέρει τις εντυπώσεις και πληροφορίες του οραματισμού πυροδοτώντας ανάλογα τη χημεία του μυαλού αλλά και επηρεάζοντας το μυαλό.


       Αυτό το άρθρο είναι ένα αρχείο μελέτης, είναι τέσσερις μεγάλες ενωμένες αναρτήσεις. 1μέρος θεωρία ιστορίες και παρατηρήσεις 2 μέρος ασκήσεις για ενδυνάμωση  ικανοτήτων... και οραματισμού 3 μέρος ασκήσεις για αποστολές και επιτεύξεις..  4μέρος χρήμα εξουσία και μια συγκεκριμένη πρακτική άσκηση.

Η σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι γένους θηλυκού – Μέρος 3ο


ανδρική σεξουαλική κακοποίηση
Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, το οποίο πλήττει τόσο ενήλικες όσο και παιδιά, τόσο γυναίκες όσο και άνδρες. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες θυματολογικές μελέτες με θέμα τις επιδράσεις της τραυματικής εμπειρίας της σεξουαλικής κακοποίησης επικεντρώνονται ως επί το πλείστον στις γυναίκες και παιδιά θύματα.
Τα ευρήματα των ελάχιστων ερευνών που έχουν γίνει στο πλαίσιο μελέτης του ανδρικού βιασμού, δείχνουν πως οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν εντελώς διαφορετική αντίδραση καθώς και αναπτύσσουν διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης του γεγονότος. Η βιβλιογραφία που αφορά στην ανδρική σεξουαλική κακοποίηση έχει ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα, το γεγονός ότι έχει προκύψει συμπεριλαμβάνοντας πολύ ειδικά δείγματα ατόμων. Τέτοια είναι κλινικοί πληθυσμοί ή μεμονωμένα άτομα τα οποία ζήτησαν βοήθεια από υπηρεσίες συμβουλευτικής είτε από τα επείγοντα περιστατικά των γενικών νοσοκομείων. Εξαιτίας της εν λόγο κατάστασης είναι πολύ δύσκολο να έχουμε μια γενικευμένη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει στη περίπτωση του ανδρικού βιασμού.
Έπειτα του βιασμού, τα περισσότερα θύματα έρχονται αντιμέτωπα με μια σειρά από πιθανές συνέπειες οι οποίες διακρίνονται τόσο σε ψυχολογικές όσο και σε συνέπειες στη σωματική τους υγεία.

Ψυχολογικές συνέπειες βιασμού

Η σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι γένους θηλυκού – Μέρος 2ο



σεξουαλική κακοποίηση ανδρών
Η θυματοποίηση είναι γενικότερα συνδεδεμένη με τη ρουτίνα αλλά και το lifestyle των θυμάτων, τα οποία είναι σε θέση να επηρεάσουν το μέγεθος της έκθεσης τους σε πιθανούς δράστες. Επιπλέον η θυματοποίηση σχετίζεται με το πόσο ευάλωτο μπορεί να είναι το πιθανό θύμα.
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορεί να κακοποιηθούν σεξουαλικά από φίλους, εραστές, συνεργάτες, απλές γνωριμίες ή ακόμη και αγνώστους. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση της σχετικής βιβλιογραφίας είναι πως στα θύματα που βιάζονται σε γραμμή με την σεξουαλικότητα τους αποδίδεται πολύ λιγότερη ευθύνη για το έγκλημα σε σχέση με αυτά που βιάζονται αντίθετα των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.
Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί πως οι άνδρες αντιμετωπίζονται με λιγότερη συμπόνια σε σχέση με τις γυναίκες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
Στην περίπτωση των ανδρών, έρευνες έχουν δείξει πως στα ομοφυλόφιλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης αποδίδεται περισσότερη ευθύνη σε σχέση με τα ετεροφυλόφιλα. Αυτό συνιστά αποτέλεσμα της ομοφοβίας και των ομοφοβικών στάσεων που διακρίνουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Αυτό που υπονοείται είναι πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός του θύματος κρύβει κάποια σεξουαλική έλξη προς τον δράστη. Επομένως, οι άνδρες- δράστες βιασμών ομοφυλόφιλων ανδρών θεωρούνται λιγότερο υπεύθυνοι για τη πράξη τους, ενώ την ίδια στιγμή τα θύματα χρεώνονται μέρος της ευθύνης καθώς θεωρείται ότι έχουν συμβάλει στη πραγματοποίηση της επίθεσης.
Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, πολύ λίγοι άνδρες, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης αναφέρουν την επίθεση στις αρχές, καθώς πιστεύουν πως θα τύχουν αρνητικής θεραπείας καθώς και ότι θα αντιμετωπιστούν με δυσπιστία. Τελικά, δεν έχουν και απόλυτο άδικο!

Η σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι γένους θηλυκού (Μέρος 1ο)



σεξουαλική κακοποίηση σε άντρες
Ο βιασμός έχει λάβει ιδιαίτερα υψηλή δημοσιότητα ως ένα πρόβλημα γένους θηλυκού. Ο φεμινιστικός χρωματισμός του, δυστυχώς έχει ως συνέπεια να αγνοούνται οι εμπειρίες σεξουαλικής κακοποίησης των ανδρών.
Σε μια προσπάθεια μου  να συγκεντρώσω σχετική βιβλιογραφία όσον αφορά τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό φύλο σε σχέση με το βιασμό ή τη σεξουαλική κακοποίηση γενικά, ανακάλυψα πως τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης για την ανδρική σεξουαλική κακοποίηση είναι λιγότερο από τα μισά σε σχέση με αυτά που αφορούν στη γυναικεία.
Το γεγονός αυτό υπήρξε καθοριστικό στην απόφαση μου να ασχοληθώ περαιτέρω με το ζήτημα, γράφοντας ένα άρθρο με σκοπό να παρουσιάσω διάφορα ζητήματα που αφορούν στους άνδρες ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ακόμη, η βιβλιογραφία υποδεικνύει την ανάγκη συμβουλευτικής θεραπείας ειδικά προσαρμοσμένης στις ανάγκες των ανδρών. Το παρόν κείμενο συζητά τον επιπολασμό, τα διαφορετικά είδη δράστη αλλά και θύματος, καθώς και την ευθύνη που χρεώνεται πολλές φορές το ίδιο το θύμα για την εγκληματική πράξη.

Επιπολασμός Σεξουαλικής Κακοποίησης

Στατιστικοί πίνακες αποδεικνύουν ότι η σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο του σύγχρονου κόσμου. Παραδείγματος χάριν, εκτιμάται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν ετησίως 78.000 θύματα βιασμού ή απόπειρας βιασμού, 9.000 εκ των οποίων θεωρείται πως είναι άνδρες. Ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει με τα σεξουαλικά εγκλήματα είναι το χαμηλό ποσοστό αναφοράς τους στις αρχές.

Έρευνες εισηγούνται πως το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρως πιο έντονο όταν το έγκλημα αφορά σ’ ένα αρσενικό θύμα. Παρόλα αυτά η παράλειψη αναφοράς ενός περιστατικού βιασμού πολύ συχνά οδηγεί σε λανθασμένες απόψεις καθώς και σε παρεξηγήσεις όχι μόνο ανάμεσα στα θύματα, αλλά και στο πλαίσιο της κοινωνίας στην οποία ζουν. Με αυτό τον τρόπο, το κοινωνικό πλαίσιο καταλήγει να κατασκευάζει στερεότυπα, όπως το κλασικό «οι άνδρες δεν βιάζονται». Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, τα αρσενικά θύματα σπανίως αναφέρονται από τον τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ αντίστοιχα οι υπηρεσίες που εξειδικεύονται στην θεραπεία ανδρών που έχουν επιβιώσει μίας σεξουαλικής επίθεσης αν όχι εκλείπουν, ας αναφέρουμε πως απλώς βρίσκονται σε έλλειψη.

Όταν βιώνουμε πλήρως το παρόν δεν μένουν τραύματα στην ψυχή μας



Ο κυριότερος λόγος που αναμασάμε συνεχώς το παρελθόν και δεν μένουμε στο παρόν, είναι αυτό που στη θεραπεία Gestalt αναφέρεται σαν "εκκρεμότητες".

Ο όρος αυτός αναφέρεται απλώς σε περιστάσεις του παρελθόντος οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν τότε και οι οποίες κρέμονται γύρω μας σαν φαντάσματα και μας κυνηγούν στο παρόν. Οι εμπειρίες που έχουν ολοκληρωθεί, τις οποίες έχουμε επεξεργαστεί, εξαφανίζονται χωρίς ν' αφήνουν ίχνη. Αυτό που βιώνουμε καθολικά εξαφανίζεται από τη συνείδησή μας και δεν μας ενοχλεί πλέον. Ούτε καν το θυμόμαστε.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίζουμε συνεχώς τις εκκρεμότητές μας, να εξορκίζουμε τους δαίμονες της ενοχής, της απόρριψης και του φόβου, έτσι ώστε να είμαστε διαθέσιμοι για το καινούριο. Όταν συγχωρείτε αυτά που σας πείραξαν στο παρελθόν και συγχωρείτε τον εαυτό σας ξανά και ξανά, αντιμετωπίζετε το φόβο σας, αναθεωρείτε τις ιδέες τις οποίες διατηρούσατε για τον εαυτό σας όταν ήσασταν πολύ νέοι για να γνωρίζετε πόσο τοξικές θα μπορούσαν να είναι, κάνετε δηλαδή "ένα γενικό καθάρισμα" της ψυχής σας που θα σας απελευθερώσει από το παρελθόν.

Η "μόνιμη κατοικία του νου" μπορεί κάλλιστα να είναι οι προσδοκίες μας γι' αυτό που θα έρθει και όχι οι μνήμες του παρελθόντος. Μπορούμε να θυσιάσουμε τη ζωή στο παρόν ζώντας συνεχώς στο μέλλον. Όταν κάνουμε κάτι τέτοιο προτιμάμε τον κόσμο της φαντασίας από τον κόσμο της πραγματικότητας και συχνά οι φαντασιώσεις μας είναι σκοτεινές και γεμάτες άγχος. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στη δημιουργική χρήση της φαντασίας, όπως όταν οραματιζόμαστε, και στο φόβο που προκαλούμε στον εαυτό μας όταν οι προσδοκίες μας αφορούν καταστροφές.

Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε νέους νευρώνες στον εγκέφαλο | TED

Πως μπορούμε να αναπτύξουμε νέους νευρώνες στον εγκέφαλο.

Μπορούμε ως ενήλικες να αναπτύξουμε νέα νευρικά κύτταρα; Υπάρχει ακόμη σύγχυση γύρω από αυτή την ερώτηση, καθώς είναι ένα σχετικά νέο πεδίο μελέτης. Για παράδειγμα, μιλούσα με έναν συνάδερφο, τον Ρόμπερτ, που είναι ογκολόγος, και μου έλεγε, «Σαντρίν, κάτι μας προβληματίζει. Κάποιοι ασθενείς μου, που τους είπαμε ότι θεραπεύτηκε ο καρκίνος τους, ακόμη εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης». Και του απάντησα, «Από την πλευρά μου φαίνεται λογικό. Το φάρμακο που αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων αναστέλλει επίσης τη γέννηση νέων νευρώνων στον εγκέφαλό τους». Ο Ρόμπερτ με κοίταξε σαν να ήμουν τρελή και είπε, «Μα, Σαντρίν, είναι ενήλικες ασθενείς - στους ενήλικες δεν γεννιούνται νέα νευρικά κύτταρα». Έμεινε άναυδος όταν του είπα, «Στην πραγματικότητα γεννιούνται». Είναι ένα φαινόμενο που αποκαλούμε νευρογένεση
Ο Ρόμπερτ βέβαια δεν είναι νευροεπιστήμονας, και όταν ήταν στην Ιατρική δεν διδάχθηκε όσα γνωρίζουμε τώρα - ότι το μυαλό του ενήλικα μπορεί να αναπτύξει νέα νευρικά κύτταρα. Έτσι ο Ρόμπερτ, καθώς είναι καλός γιατρός, θέλησε να έρθει στο εργαστήριό μου για να κατανοήσει το θέμα λίγο καλύτερα. Και τον ξενάγησα σε ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη του εγκεφάλου, όσον αφορά τη νευρογένεση - και αυτός είναι ο ιππόκαμπος. Είναι αυτή λοιπόν η γκρίζα δομή στο κέντρο του εγκεφάλου. Και γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό πως είναι απαραίτητη για τη μάθηση, τη μνήμη, τη διάθεση και το συναίσθημα. Παρόλα αυτά, πιο πρόσφατα μάθαμε ότι είναι μια από τις μοναδικές δομές του εγκεφάλου στον ενήλικα όπου μπορούν να γεννηθούν νέοι νευρώνες. Και αν κάνουμε μια τομή στον ιππόκαμπο και εστιάσουμε, αυτό που βλέπετε με μπλε είναι ένας νεοφυής νευρώνας στον εγκέφαλο ενός ενήλικα ποντικού. Άρα, όσον αφορά τον ανθρώπινο εγκέφαλο - ο συνάδελφος Γιόνας Φρίσεν στο πανεπιστήμιο Καρολίνσκα έχει υπολογίσει ότι παράγουμε 700 νέους νευρώνες κάθε μέρα μέσα στον ιππόκαμπο. Μπορεί να μην φαίνονται πολλοί, σε σχέση με τα δισεκατομμύρια των νευρώνων που έχουμε. Αλλά μέχρι να φτάσουμε στην ηλικία των 50, θα έχουμε αλλάξει όλοι τους νευρώνες με τους οποίους γεννηθήκαμε με νευρώνες γεννημένους στην ενήλικη ζωή μας. 

ΟΙ ΜΟΥΜΙΕΣ ΤΩΝ «ΘΕΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΗΜΙΘΕΩΝ» ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΝΑΖΚΑ.

ΟΙ ΜΟΥΜΙΕΣ ΤΩΝ «ΘΕΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΗΜΙΘΕΩΝ» ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΝΑΖΚΑ.
Οι μυστηριακές γεογλυφικές γραμμές οι οποίες καλύπτουν μια άγονη έκταση περίπου 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανάμεσα στις πόλεις της Νάζκα (Nazca) και της Πάλπα (Palpa) στους πρόποδες των Άνδεων, εκτιμάται πως δημιουργήθηκαν από τη φυλή Νάζκα γύρω στο 200 π.Χ.- 700 μ.Χ.
Ανακαλύφθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα και περιλαμβάνουν μυστηριώδεις διάδρομους, γραμμές και πολύπλοκα γεωμετρικά σχέδια, χαραγμένα πάνω στην επιφάνεια του εδάφους. Η έλλειψη ανέμων έχει βοηθήσει στο να μην σκεπαστούν οι γραμμές και να μείνουν ακάλυπτες και ορατές από ψηλά τα τελευταία 1300-1800 χρόνια. Μέχρι και σήμερα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει να δώσει μια πειστική απάντηση στο ερώτημα:
«Ποιος κατασκεύασε και για ποιον λόγο αυτούς τους διαδρόμους και τα σχέδια στην περιοχή;».
Ο Αμερικανός επιστήμονας Paul Kosock, ο πρώτος που ασχολήθηκε το 1941 με το θέμα των γραμμών, υποστήριξε ότι αποτελούν το μεγαλύτερο βιβλίο αστρονομίας του κόσμου, ενώ ο διάσημος συγγραφέας Erich von Daniken, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του «Άρματα των Θεών» και «Επιστροφή στα άστρα», διατυπώνει την άποψη ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοσμοδρόμια που κατασκεύασαν στο μακρινό παρελθόν άγνωστοι επισκέπτες από το Διάστημα για να βλέπουν που να προσγειώνονται!

Αρμονία και ισορροπία



Αρμονία και ισορροπία Ζώντας μέσα σε διακυμάνσεις έντονης συναισθηματικής φόρτισης και παλινδρομώντας στα άκρα της ηδονής και της οδύνης, της χαράς και του πόνου, χάνουμε τεράστια ποσά ενέργειας, αποδυναμώνουμε τον εαυτό μας, αυτοπυρπολούμαστε, καιγόμαστε, αδειάζουμε. 


Πώς να επιτύχουμε την πολυπόθητη ισορροπία που φέρνει την αρμονία στην ζωή μας; Την ίαση; Που ξυπνάς το πρωί και βλέπεις μια κούκλα στον καθρέφτη σου γιατί δεν ξοδεύτηκες την προηγούμενη; Μήπως απομακρύνοντας ακαριαία κάθε τι που την διαταράσσει; 


Όπου μπορεί να γίνει, κάνουμε αυτό. Πρόσωπα και καταστάσεις που προκαλούν δυσαρμονία στην ψυχοσύνθεση μας τα κρατούμε με τακτ σε απόσταση.
Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει πάντα. Άτομα του στενού οικογενειακού μας κύκλου, ασθένειες, ατυχήματα; Είναι εφικτό να γίνουμε Βούδες και να περνούν όλα από μπροστά μας σαν συννεφάκια; Όχι, δεν είναι εφικτό πριν την φώτιση.
Βέβαια η ικανότητα προσαρμογής στα εκάστοτε περιβάλλοντα εξασφαλίζει την επιβίωση του είδους. Αλλά εμείς δεν είμαστε είδος, είμαστε ο Άνθρωπος, που δοκιμάζει την ζωή στην ύλη. 


Δεν έχω πρόταση. Πάντως να νιώθουμε ευγνωμοσύνη και να απολαμβάνουμε τις όμορφες, τις γλυκές και ήμερες μέρες μας, όταν αυτές έρχονται. Την γαλήνη.

Διάβασα μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τον πόνο.
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας

Δεν τον θυμάσαι, αλλά αυτός σε ξέρει καλά. Ήταν ο πρώτος που σε υποδέχτηκε στον κόσμο. Έστησε όλο το σκηνικό «γιορτής» του ερχομού σου. «Οι πόνοι της γέννας είναι ευλογία», διατείνεται η κάθε μητέρα. Άραγε το νεογέννητο βρέφος έχει την ίδια άποψη;


Για τους περισσότερους από εμάς, ο πόνος του ερχομού μας στον κόσμο δεν υπάρχει σαν ανάμνηση, αλλά ήταν εκεί. Πιστοποιήθηκε με το πρώτο κλάμα, με το μελανό από την πίεση κορμί, με το τρέμουλο από το κρύο… Όχι… εδώ το κλίμα δεν είναι εύκρατο!


Κι αφού σε υποδέχτηκε έτσι, «γιορτινά», άρχισε να σε εκπαιδεύει. Πάντα εκεί… δίπλα σου… σε κάθε ανήσυχη νύχτα που κοιλοπονούσες, σε κάθε «μη» που άκουγες, κάθε φορά που κάποιος εφιάλτης σε κατέκλυζε με φόβο, σε κάθε τιμωρία που στόχο είχε να σε κάνει «καλό παιδί», όταν έπεσες από το ποδήλατο, όταν μια παρέα πιτσιρικάδων σε άφησε έξω από το παιχνίδι, όταν πήρες το πρώτο «Β» στους βαθμούς σου, όταν δεν βρήκες ανταπόκριση στον παιδικό σου έρωτα, όταν οι εξετάσεις δεν πήγαν τόσο καλά όσο σου είπαν ότι θα έπρεπε, όταν δε βρήκες την ιδανική εργασία, όταν δε βρήκες την κατάλληλη σύντροφο, όταν τα παιδιά σου δεν ακολουθούν αυτά που εσύ πιστεύεις, όταν δοκίμασες να εκδηλώσεις την αλήθεια σου και σε απέρριψαν αυτοί των οποίων την αποδοχή έμαθες να επιζητείς.

Ναι λοιπόν, «η Αίγια εγέννησεν αυκόν» [ΒΙΝΤΕΟ]




«Ότι είναι ψεύτικο αποβάλλεται, ότι είναι αληθινό μένει».
 34 χρόνια μετά -το 1983-, θυμόμαστε ακόμα τη (φιλόλογο σήμερα στο επάγγελμα) Σαλώμη Χατζηνεοφύτου να ερμηνεύει με τσαχπινιά το διαχρονικό πλέον «Βαϊτσιβιτσέλλο».
Συγκεκριμένα, η 6χρονη τότε Σαλώμη κέρδισε το «Χρυσό Φλουρί» στον -παγκόσμιο τότε- παιδικό διαγωνισμό της RAI, τραγουδώντας με τσαχπινιά στην κυπριακή διάλεκτο αλλά και στα ιταλικά το τραγούδι «Η Αίγια εγέννησεν αυκόν (Βαϊτσιβιτσέλλο)».
Ένα τραγούδι με έξυπνο στίχο, που προφανώς είχε ποντάρει στο να εξιτάρει ακόμα περισσότερο την παιδική φαντασία, ένα τραγούδι με μια όμορφη και δουλεμένη μελωδία, ένα τραγούδι που μέχρι σήμερα κατέχει αναμφισβήτητα μια θέση στη λίστα με τα αγαπημένα παραδοσιακά της Κύπρου.
Για την ιστορία, αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η Κύπρος κέρδισε ένα διεθνή μουσικό διαγωνισμό.

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ;

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ;

Υπάρχει μια γενική αντίληψη ότι οι σκύλοι βοηθάνε σημαντικά τα παιδιά, ακόμα σε καταστάσεις άγχους. Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα διερεύνησε το αν ισχύει ή όχι αυτή η αντίληψη.
«Το πώς μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε το άγχος ως παιδιά έχει συνέπειες ως προς την αντιμετώπιση του άγχους μας ως ενήλικες», επισημαίνει η Darlene Kertes, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του University of Florida College of Liberal Arts and Sciences.
Για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την ισχύ της θέσης αυτής η Kertes και οι συνεργάτες της οργάνωσαν μια ελεγχόμενη έρευνα σε τυχαία δείγματα. Έτσι, όπως αναφέρεται και στο σχετικό επιστημονικό άρθρο που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Development, μελέτησαν περίπου 100 οικογένειες που έχουν σκύλο. Για να ελέγξουν το επίπεδο του άγχους των παιδιών, τα έβαλαν να επιτελέσουν ορισμένες εργασίες, όπως το να μιλήσουν δημόσια και να κάνουν νοερούς αριθμητικούς υπολογισμούς, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν συναισθήματα άγχους και αυξάνουν τη σχετική ορμόνη, την κορτιζόλη. Με τυχαία επιλογή, ορισμένα παιδιά βίωσαν τη στρεσογόνο κατάσταση παρουσία του σκύλου για υποστήριξη, των γονιών ή δεν είχαν καμία σχετική υποστήριξη.

ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: ΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ

ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: ΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ
Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τις ψευδείς ειδήσεις είναι να γνωρίσουμε το γιατί και το πώς εξαπλώνονται.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Nature Human Behavior, προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι ορισμένες από τις γνωσιακές διαδικασίες του ανθρώπου είναι δυνατόν να συμβάλλουν στη διαιώνιση της διάδοσης παραπληροφόρησης, όπως είναι οι ψευδείς ειδήσεις. Για παράδειγμα, έχουμε την τάση να επιδεικνύουμε μια «τάση επιβεβαίωσης» και προσέχουμε αλλά και μοιραζόμαστε μόνο την πληροφόρηση που ευθυγραμμίζεται με τις πεποιθήσεις μας, ενώ απορρίπτουμε πληροφορίες που δεν ευθυγραμμίζονται με αυτές. Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό το κάνουμε ακόμα και όταν είναι εσφαλμένη η πληροφορία, που επιβεβαιώνει τις πεποιθήσεις μας.
Η νέα μελέτη ερεύνησε ορισμένους άλλους πιθανούς μηχανισμούς, που ενδέχεται να λειτουργούν για τη διάδοση της παραπληροφόρησης. Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό μοντέλο που μοιράζεται μιμίδια. Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν πώς η ατομική προσοχή και ο όγκος πληροφορίας, στον οποίο είναι εκτεθειμένοι οι χρήστες των social media, επηρεάζει τη δημοφιλία μιμιδίων χαμηλής ή υψηλής ποιότητας. Ως υψηλής ποιότητας μιμίδια οι ερευνητές θεώρησαν αυτά που ήταν πιο πρωτότυπα, είχαν όμορφες φωτογραφίες ή υποστήριζαν κάτι που ήταν αληθές.

Γιατί προωθείται το "Δεν αξίζει να εργάζεσαι"


 
  • Τα κοινωνικά επιδόματα και βοηθήματα υψηλότερα από πολλούς μισθούς
  • «Δεν αξίζει να εργάζεσαι» λένε πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σήμερα, αναφερόμενοι στις εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές που προσφέρουν οι εργοδότες, επικαλούμενοι την κρίση
  • Η νέα τάση που εξαπλώνεται απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα
Picture
«Δεν αξίζει να εργάζεσαι» λένε πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σήμερα, αναφερόμενοι στις εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές που προσφέρουν οι εργοδότες, επικαλούμενοι την κρίση.

Οι εργαζόμενοι με αμοιβές 200-300 ευρώ τον μήνα είναι το νέο απογοητευτικό φαινόμενο που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ αμείβονται το ίδιο ή και χαμηλότερα από το επίδομα ανεργίας ή τα προνοιακά βοηθήματα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», πρόκειται για τη νέα τάση που εξαπλώνεται απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε οι προσλήψεις με ευέλικτες μορφές απασχόλησης έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ.

Πρόκειται για εργαζομένους κυρίως μεταξύ 20 και 29 ετών, κατηγορία στην οποία η ανεργία φθάνει το 37,7%! Μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη, με πρωταθλήτρια στην Ισπανία. Το φαινόμενο, όμως, επεκτείνεται και σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.

Derek Walcott, «Έρωτας κι έρωτας ξανά»

Derek Walcott, «Έρωτας κι έρωτας ξανά»

Θα 'ρθει καιρός
που μ' έξαρση
θα καλωσορίζεις τον εαυτό σου
σαν θα φτάνεις στη δική σου πόρτα,
στον δικό σου καθρέφτη,
κι ο ένας χαμογελώντας
θα καλωσορίζει τον άλλο
και κάτσ' εδώ θα λέει.
Τρώγε.
Θ' αγαπήσεις ξανά τον ξένο που ήταν ο εαυτός σου.
Δώσε κρασί.
Δώσε ψωμί.
Δώσε πίσω την καρδιά σου
στον εαυτό της, στον άγνωστο που σ' αγάπησε

Η τραγική ιστορία του μεγάλου γλύπτη Χαλεπά. Πως ένα άγαλμα τον οδήγησε στην τρέλα, στη φτώχεια και στον θάνατο

Το πρόσωπο της κοιμωμένης του χαλεπά είναι σμιλεμένο περίτεχνα, δείχνει ήρεμο. Η κοπέλα έχει γείρει στο πλάι, σα να κοιμάται.
Η τραγική ιστορία του μεγάλου γλύπτη Χαλεπά. Πως ένα άγαλμα τον οδήγησε στην τρέλα, στη φτώχεια και στον θάνατο
Είναι ντυμένη για τον ύπνο με το κοριτσίστικο νυχτικό της προσεκτικά κουμπωμένο μέχρι ψηλά στο στέρνο.
Η τραγική ιστορία του μεγάλου γλύπτη Χαλεπά. Πως ένα άγαλμα τον οδήγησε στην τρέλα, στη φτώχεια και στον θάνατο
Τα χέρια της μοιάζουν να είναι ζωντανά ενώ είναι σκεπασμένη με ένα σεντόνι.
Η τραγική ιστορία του μεγάλου γλύπτη Χαλεπά. Πως ένα άγαλμα τον οδήγησε στην τρέλα, στη φτώχεια και στον θάνατο
Ο γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς ήταν γόνος οικογένειας φημισμένων μαρμαρογλυπτών από την Τήνο.

Πέντε διατροφικοί μύθοι… χρεοκόπησαν

food

Η επιτυχία φαίνεται πως επιτυγχάνεται καλύτερα με τον έλεγχο και το μέτρο. Ο,τι κι αν κάνει κάποιος, αν τού γίνει εμμονή, είναι λιγότερο πιθανό στο τέλος να έχει τα αποτελέσματα που θέλει.

Οταν κάποιος βλέπει μόνο ευθεία μπροστά του, μπορεί να απομονωθεί, να δημιουργήσει υπερβολικό άγχος στον εαυτό του και να μην απολαύσει τα οφέλη της ζωής.
Αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο που κάνει δίαιτα, στην προσπάθειά του να κάνει τον εαυτό του καλύτερο και να προσπαθήσει να τρέφεται σωστότερα. Αυτό που το κάνει τόσο δύσκολο είναι οι πληροφορίες που έρχονται από παντού σχετικά με το ότι μια σούπερ τροφή θα πρέπει απαραιτήτως να συμπεριληφθεί στη διατροφή του αν θέλει να ζήσει περισσότερο, ενώ κάποια άλλη θα πρέπει να την εξορίσει από τη ζωή του γιατί μπορεί να τον σκοτώσει. Οταν πρόκειται, όμως, για τη διατροφή ή την απώλεια βάρους, θα πρέπει να έχετε κατά νου πως η μετριοπάθεια είναι το κλειδί.
Ας δούμε, λοιπόν ποιοι είναι οι μύθοι που έχουν… χρεοκοπήσει σε ό,τι αφορά την διατροφή:
Μύθος #1: Ακόμα και οι σπάνιες παρεκτροπές θα τινάξουν στον αέρα την προσπάθειά σας
Από τη πρώτη στιγμή που θέλετε να χάσετε κιλά, προσπαθείτε να κάνετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινές επιλογές μπορείτε.  Επιλέγετε τις μερίδες σας με σύνεση, ελέγχετε το μέγεθος των μερίδων και προσπαθείτε να μείνετε μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα που συσκευάζονται με νάτριο και σάκχαρα. Αν, ωστόσο, από καιρού εις καιρόν, μια φορά την εβδομάδα, ή τρεις-τέσσερις φορές το μήνα, χαλάσετε το πρόγραμμά σας, δεν χρειάζεται να αρρωστήσετε από τον καημό σας. Το να απολαύσετε δύο κομμάτια πίτσα, ένα παγωτό χωνάκι, ένα χάμπουργκερ και πατάτες, ή ένα γλυκό, δεν θα φέρει την καταστροφή ούτε θα πρέπει να σας κάνει να νοιώσετε ενοχές. Σε τελική ανάλυση αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ανταμείψετε τον εαυτό σας για την προσπάθειά σας, ενώ ακόμα κι αν σας φαίνεται παράξενο, μπορεί να ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο τον μεταβολισμό σας και, ειδικά αν είχατε κολλήσει, θα σας βοηθήσει να ξεκολλήσετε.

5 συμβουλές για να χτυπήσετε τις κακές σας συνήθειες

Αποτέλεσμα εικόνας για 5 συμβουλές για να χτυπήσετε τις κακές σας συνήθειες

Η διατροφή σου είναι το κλειδί για να είσαι υγιείς.

 Εάν  παραλείπεις το πρωινό γεύμα , εάν πίνεις πάνω από 3 καφέδες την  ημέρα , εάν παραγγέλνεις   φαγητό  από ταχυφαγεία ( fast food) , εάν τα βράδια είσαι αγκαλιά με πατατάκια , σοκολάτες και μπύρες , εάν έχεις ξεχάσει τη γεύση των φρούτων και των οσπρίων  ,τότε πραγματικά έχεις όλα τα συμπτώματα – όλες τις κακές συνήθειες  για να καταδικάσεις την σωστή λειτουργία του σώματος  σε ένα σκουπιδοτενεκέ  με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό. Είσαι ένοχος. Καιρός για να αλλάξεις.

Ποτέ δεν αργά για αλλαγές , μπορείς να ακολουθήσεις  5 tips και να «αθωωθείς» από τις κακές σου συνήθειες.

  #Τρώω πρωινό

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την μέρα σου παρά μόνο με ένα υγιεινό πρωινό. Το πρωινό παρέχει στο σώμα σου τα καύσιμα που χρειάζονται για να κάνουν την ενέργεια σου να φτάσει στα ύψη, με αποτέλεσμα να σε κρατήσουν  πνευματικά και σωματικά δραστήριο καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας . Και Όχι μόνο αυτό, αλλά αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, το πρωινό θα είναι σύμμαχος σου . 

Το κλειδί για ένα καλό πρωινό είναι η ισορροπία. Περιλάβετε την άπαχη πρωτεΐνη ( αυγά - ασπράδι, σκόνη πρωτεΐνης  whey, τυρί χαμηλά σε λιπαρά) ,φρέσκα, φρούτα και λαχανικά , γάλα χαμηλά σε λιπαρά.

Ένα γευστικό και θρεπτικό πρόγευμα είναι 4 ασπράδια αυγών με 40γρ τυρί ( ομελέτα) και 200γρ καρπούζι.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τροχοπέδη στην εξέλιξη της ζωή μας

Χαμηλή αυτοεκτίμηση
Τι είναι η αυτοεκτίμηση;
Αυτοεκτίμηση είναι η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας. Όταν το συναίσθημα αυτό είναι υγιές έχουμε μια θετική άποψη για τον εαυτό μας. και για τη ζωή γενικότερα. Νιώθουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις προκλήσεις που μας τυχαίνουν.

Τι είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Χαμηλή αυτοεκτίμηση σημαίνει ότι η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας είναι αρνητική. Για παράδειγμα πιστεύουμε ότι είμαστε « άχρηστοι» ή «ανάξιοι να αγαπηθούμε». Νιώθουμε ότι είμαστε ανεπαρκή και ανίκανα άτομα χωρίς καμιά αξία και συνεπώς δεν δικαιούμαστε να καρπωθούμε τα αγαθά μίας καλής ζωής. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση συνδέεται με πολλές από τις αρνητικές συμπεριφορές των εφήβων, όπως κακή ακαδημαϊκή επίδοση, πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις , ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, παραβατική συμπεριφορά, χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, διατροφικές διαταραχές.
Πολλές φορές η αρνητική άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας είναι κάτι περισσότερο από ένα αρνητικό συναίσθημα.
Μπορεί να κυριαρχήσει στη σκέψη μας και να μας εμποδίσει να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας για μια ολοκληρωμένη και υγιή ζωή.

Αίτια χαμηλής αυτοεκτίμησης

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Παιδια δεν φταιει η πανσεληνος για τους χωρισμους διαζυγια κτλ..

Παιδια δεν φταιει η πανσεληνος για τους χωρισμους διαζυγια κτλ...ναι ειναι εντονη η περιοδος γιατι τα μυστικα ειναι καλυμενα ψεμματα και πλεον ολα βγαινουν στο φως...
ΚΑΙ καθώς συνειδητό και υποσυνείδητο, αντιπαλεύουν το ένα το άλλο ειναι λογικο οι κρυφές μας ανάγκες και οι εμφανείς να συνδέονται μέσω της αγωνίας της συναισθηματικής κάλυψης και της εκπληρωσης των διαφορων επιθυμιων.

Αυτη η περιοδος μας καλει σε εγρηγορση ομως και μας ωθει να ξεπεράσουμε τα όρια και τα σύνορα και να κοινωνικοποιηθούμε...αλλωστε οι κυκλοι αν το καλοσκεφτεις δεν εχουν ουτε τελος ουτε αρχη...και αν τα μυστικα που κρυβουν ειναι πολλα...γινονται πολλα και τα ψεμματα οποτε καταλαβαινεις δεν στηριζει τιποτα πλεον ψευτικο το συμπαν..οι μασκες πεφτουν το εχω ξαναπει ...

Για να σε σέβονται οι ηλίθιοι, πρέπει να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με τις προσδοκίες τους. (OSHO)



Γιατί θα έπρεπε να σε απασχολεί η αναγνώριση; Η αναγνώριση δεν έχει νόημα μόνο αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις. Μόνο τότε έχει νόημα, επειδή τότε είναι ένα υποκατάστατο. Μισείς αυτό που κάνεις, δεν σου αρέσει, το κάνεις όμως επειδή θα υπάρξει αναγνώριση, θα σε αποδέχονται, θα σε τιμούν. Αντί να σκέφτεσαι την αναγνώριση, ξανασκέψου αυτό που κάνεις. Το αγαπάς; Τότε, τέλειωσε. Αν δεν το αγαπάς, τότε άλλαξέ το!
Οι γονείς όμως και οι δάσκαλοι πάντοτε ενθαρρύνουν την αναγνώριση. Αυτή είναι μια πολύ πονηρή στρατηγική για να κρατιούνται οι άνθρωποι υπό έλεγχο.
Μάθε ένα βασικό πράγμα: Κάνε αυτό που θέλεις εσύ να κάνεις, αγάπα το και ποτέ μη ζητάς αναγνώριση. Γιατί θα έπρεπε να ζητάει κανείς αναγνώριση; Γιατί θα έπρεπε να ζητάει κανείς αποδοχή; Κοίταξε βαθιά μέσα σου. Πιθανόν να μη σου αρέσει αυτό που κάνεις. Πιθανόν να φοβάσαι ότι βρίσκεσαι σε λάθος μονοπάτι, οπότε η αποδοχή θα σε βοηθήσει να νιώσεις πως είσαι σωστός. Η αναγνώριση θα σε κάνει να νιώσεις ότι πηγαίνεις προς το σωστό στόχο.

Δεν έχετε ιδέα σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο σας (και όχι δεν είναι για τα ταψιά)

Δεν έχετε ιδέα σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο σας (και όχι δεν είναι για τα ταψιά)

Θα έχετε δει αυτό το συρτάρι που υπάρχει κάτω από σχεδόν κάθε φούρνο. Είναι αυτό το συρτάρι που οι περισσότεροι από εμάς φυλάμε μέσα τα ταψιά ή άλλα μαγειρικά σκεύη. Στην πραγματικότητα, όμως, το συρτάρι αυτό βρίσκεται εκεί για άλλο λόγο και δεν έχει καμία σχέση με την αποθήκευση των ταψιών. 

Breatherians: Μπορούν οι άνθρωποι να επιβιώσουν χωρίς φαγητό;

breatherian_anoigma
Έχεις ακούσει ποτέ για το Breatharianism; Πρόκειται για έναν ακραίο τρόπο ζωής, κατά τον οποίο οι άνθρωποι που τον ακολουθούν περνούν μεγάλα διαστήματα χωρίς καθόλου φαγητό ή ακόμη και χωρίς νερό, πιστεύοντας ότι η συμπαντική ενέργεια αρκεί για να επιβιώσουν.
breatherian
Όταν ο Γιώργος Χρανιώτης στα πρώτα επεισόδια του Survivor, έστησε μια επική πλάκα στον Γιάννη Σπαλιάρα, κάνοντας τον να πιστεύει ότι έχει φρικάρει με την πείνα που βίωναν στον Άγιο Δομίνικο και ότι η λύση ήταν να “τραφούν” με ηλιακή ενέργεια, όλοι είχαμε γελάσει μέχρι δακρύων και φυσικά κανένας δεν είχε πιστέψει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό -ούτε καν ο Σπαλιάρας που δέχθηκε να συμμετάσχει στο ηλιακό “φαγοπότι” για χάρη του φίλου του. Κι αν σου λέγαμε τώρα ότι υπάρχουν άνθρωποι που όντως ζουν για μεγάλα διαστήματα χωρίς φαγητό και επιβιώνουν με “συμπαντική διατροφή”, θα το πίστευες;
Οι Breatharians όπως ονομάζονται, είναι άνθρωποι που δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται φαγητό για να επιβιώσουν και, μάλιστα, δεν αισθάνονται και πείνα! Το πιο ακραίο παράδειγμα που μάθαμε πρόσφατα, είναι ένα ζευγάρι -η 34χρονη Camila Castello και ο 36χρονος Akahi Ricardo- που δήλωσαν ότι τρώνε μόνο 1-2 φρούτα και λίγο ζωμό 3 φορές την εβδομάδα και δεν έχουν αισθανθεί πείνα από το 2008!

14 τροφές που μπορείς να τρως σε απεριόριστες ποσότητες!

anoigma kopela-pou-trwei

Το ήξερες ότι υπάρχουν τροφές για τις οποίες οι ποσότητες που καταναλώνεις δεν έχουν ιδιαίτερη επίδραση στη σιλουέτα σου; Και επειδή καλοκαίρι έρχεται και όλοι λίγο πολύ το έχουμε ρίξει στη δίαιτα και πεινάμε, δες ποιες τροφές μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς περιορισμούς.
Σημειώνεται ότι όπως όλα τα τρόφιμα, έτσι κι αυτά έχουν θερμίδες, λίγες όμως, ενώ αποτελούνται κυρίως από νερό, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στην υγεία γενικά και περιέχουν φυτικές ίνες που σε χορταίνουν.
celery
Σέλερι
Σχεδόν το 95% του σέλερι είναι νερό και όσο για θερμίδες, έχει μόλις 6 θερμίδες ανά κλωνάρι. Επίσης περιέχει κάλιο, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και καλύπτει το 30% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη Κ.

Φύγατε από το Σπίτι Χωρίς Αποσμητικό; Να τι Μπορείτε να Κάνετε για να το «Σώσετε»

Φύγατε από το Σπίτι Χωρίς Αποσμητικό; Να τι Μπορείτε να Κάνετε για να το «Σώσετε»

Ακόμα κι αν κάνατε το «τραγικό» λάθος να περάσετε το κατώφλι του σπιτιού σας χωρίς αποσμητικό, υπάρχει τρόπος να συνεχίζετε να μυρίζετε όμορφα!
Μπορεί να ήταν εκείνη τη φορά που είχατε αργήσει και ετοιμαζόσασταν πιο γρήγορα κι από τον Super Man όταν τον καλεί το καθήκον ή να είχατε στο μυαλό σας μερικά ακόμα τρισεκατομμύριο ακόμα πράγματα την ώρα που ντυνόσασταν. Σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτα ανθρώπινο να φύγετε από το σπίτι σας χωρίς να ψεκάσετε με αποσμητικό τα σημεία που ιδρώνετε.
Ξέρετε όμως πότε αυτό μετατρέπεται σε πρόβλημα; Εκείνη τη στιγμή που θα είστε στο δρόμο ή μέσα στο αυτοκίνητο, έχοντας απομακρυνθεί πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σας, και θα το θυμηθείτε.
Γιατί από την στιγμή που θα το αντιληφθείτε και θα φωνάξετε αυτό το μακρόσυρτο «Πωωωωωωωω» αγανάκτησης και απελπισίας, τότε ακριβώς είναι που θα αγχωθείτε, θα σκεφτείτε ότι μπορεί να μυρίζετε άσχημα και θα αρχίσετε να ιδρώνετε πραγματικά.
Η λύση δεν είναι να χάσετε τη διάθεση σας. Αυτό που θα σας «σώσει» και θα επαναφέρει την ψυχική σας ηρεμία και αυτοπεποίθηση (με αυτή τη σειρά) στα αρχικά τους επίπεδα είναι να έχετε πάντα μέσα στην τσάντα σας κάτι πολύ απλό και οικονομικό. Ποιο είναι αυτό;

Tο μεγαλύτερο τεχνικό έργο της Ελλάδας που οι προσπάθειες για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του κράτησαν 2.300 χρόνια!…



Ίσως να φαίνεται απίστευτο σήμερα, αλλά έτσι ήταν η περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διάνοιξη της διώρυγας, τον Απρίλιο του 1882. Αποτέλεσε ένα δύσκολο και πολύπαθο εγχείρημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της διώρυγας που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, διήρκεσαν 2.300 χρόνια!
Η διώρυγα της Κορίνθου έχει μήκος 6,4 χιλιόμετρα, πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 μέτρα, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,5 έως 8 μέτρα….
Isthmos-1884





Έτσι ήταν τα εγκαίνια της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου 25 Ιουλίου 1893 (Κωνσταντίνος Βολανάκης)...
Έτσι ήταν τα εγκαίνια της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου 25 Ιουλίου 1893 (Κωνσταντίνος Βολανάκης)…

Τα πρώτα πλοία πέρασαν τη διώρυγα – πριν ανοιχτεί – με τη βοήθεια δούλων και ζώων
Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα, ο τύραννος της Κορίνθου, Περίανδρος, ήταν ο πρώτος που επιχείρησε να κατασκευάσει τη διώρυγα, το 602 π.Χ. Η γεωγραφική θέση της «Αφνείου Κορίνθου» συνετέλεσε ώστε να αναδειχθεί από την αρχαιότητα σε σπουδαίο εμπορικό και ναυτικό πέρασμα.

Αμερικάνοι καθηγητές ανθρωπολογίας παλαιοντολογίας και ιστορίας τεκμηριώνουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πήγαν στην Ιαπωνία, Κίνα και Χιλή



Δεν είναι ανθελληνισμός όταν Αμερικανοί επιστήμονες τεκμηριώνουν ότι Έλληνες πήγαν στην Ιαπωνία, Κίνα και Χιλή και δεν το αναφέρουν σε κανένα βιβλίο του Υπουργείου Παιδείας;

Γιατί οι απόψεις Αμερικανών καθηγητών ανθρωπολογίας παλαιοντολογίας και ιστορίας που τεκμηριώνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήγαν παντού, όπως στην Ιαπωνία, Κίνα και στην Χιλή αλλά δεν υπάρχουν ούτε ως πληροφόρηση σε καμμία βαθμίδα εκπαιδεύσεως, ούτε εις έντυπα ιστορικού ή μη περιεχομένου [2013]. Αδιαφορία ή ανθελληνισμός του υπουργείου Παιδείας και Εξωτερικών ;

Πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες, ανάμεσα τους και ο καθηγητής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Phoenix ο Dr. Thomas S. Anderson υποστηρίζουνε ότι οι Ίωνες κατέφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ. και χρησιμοποίησαν το νησί Χοκάιντο για ορμητήριο του αποικισμού της Αμερικής, ο οποίος πρέπει να έγινε γύρω στο 6.500 π.Χ. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, πρέπει να έφθασαν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των νήσων Χαβάη. Για αυτό έχουνε μείνει εκεί και διάφορες ελληνικές λέξεις όπως Αέτο, όπου στα χαβανέζικα σημαίνει Αετός.

Οι τότε Ίωνες πρέπει να χωριστήκανε σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατευθύνθηκε προς βορρά. Αυτοί ήτανε οι Ίωνες – Βάκχιοι, ενώ η δεύτερη ομάδα κατευθύνθηκε προς νότο, αυτοί ονομαζότανε Ίωνες – Εκάτιοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα