Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Το Απόκρυφο Παρασκήνιο της Ελληνικής Κρίσης: Η Μαύρη Σκιά επάνω από την Ελλάδα του Φωτός

aragorne
Το διπλό αυτό άρθρο αυτό είχε ανέβει παλαιότερα και είχε δώσει κάποια πρώτα «κλειδάκια» σχετικά με ένα Αόρατο Παρασκήνιο των τεκταινομένων στην Ελλάδα του 2012 και τις πρώτες ενδείξεις της ύπαρξης μιας Νέας Φιλικής Εταιρείας, κυρίως στις τάξεις της Ομογένειας. Καιρός τώρα να αρχίσουμε να ενώνουμε τα κομματάκια του παζλ.
21 Μαρτίου 2010 (Εαρινή Ισημερία)

Έχουμε έκρηξη του Ηφαιστείου της Ισλανδίας που βρίσκεται στον παγετώνα Eyjafjallajoekull, του Πέμπτου μεγαλύτερου της χώρας,  120 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας Reykjavik.

Χμμ … τον ίδιο μήνα λίγες ημέρες πριν, στις 8 Μάρτιου του 2010 ο Λαός της Ισλανδίας σε δημοψήφισμα λέει ΟΧΙ με 93% στο πλασματικό χρέος που του «φόρτωσαν» ξένες χώρες, κυρίως η Βρετανία, η Γερμανία και η Ολλανδία… Ναι οι ίδιες που η «λαϊκή οργή» με τη μορφή της τέφρας, κάλυψε τους εναέριους χώρους τους, διακόπτοντας τις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ίδιου ηφαιστείου πραγματοποιήθηκε το 1821 και μια μικρότερη το 1823.

Καταμεσής της Ελληνικής Επαναστάσεως. Λες και ο Ήφαιστος, Έλληνας και κατ’ επέκταση Πανανθρώπινος θεός της Φλόγας, ήθελε να ανάψει τη Φλόγα της Επαναστάσεως από το ηφαίστειο της Ισλανδίας, θα έλεγε ένας ρομαντικός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας.

Η Ισλανδία έδιωξε κακήν κακώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ανέκαμψε πλήρως χωρίς να ξεπουληθεί … αλλά η Ανθρωπότητα δε μαθαίνει νέα της. Τα Μ.Μ.Ε. την έχουν αποκλείσει μιας και δε θέλουν την Ανθρωπότητα να γνωρίζει ότι υπάρχει Αύριο … αρκεί να πολεμά για Αυτό.
Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι…

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ"

Διαβάστε την ομολογία της πίστης το "Πιστεύω"  σε συνδιασμό με τα σχόλια μου για να δείτε τι μας είπε ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, τι μας είπε ο Χριστός, και πως διαστρέβλωσαν τα πάντα τα ιερατεία.



Το Σύμβολο της Πίστεως (ΠΙΣΤΕΥΩ) και η ερμηνεία του
Το Σύμβολο της Πίστεως είναι σύντομη ομολογία της πίστεώς μας μέσα στην οποία παρουσιάζονται περιληπτικά, με σαφήνεια και αυθεντικά τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού.

Το «Πιστεύω» το λέμε κυρίως στο Μυστήριο του Βαπτίσματος αλλά και στις άλλες ακολουθίες. Με αυτό αναγνωρίζονται οι βαπτισμένοι από τους αβάπτιστους.

Στην αρχή υπήρχαν πολλά Σύμβολα: των Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου κ.λ.π. Αυτό που έχουμε σήμερα λέγεται Σύμβολο της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης γιατί θεσπίστηκε στις Α΄ και Β΄ Οικουμενικές Συνόδους και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιούν όλες οι χριστιανικές ορθόδοξες ομολογίες.
 Αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πρέπει να πιστεύει κάθε ορθόδοξος χριστιανός.

Αποτελείται από 12 άρθρα (στίχους). Τα 7 πρώτα έγιναν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Τα υπόλοιπα 5 στη Β΄. Στα 9 πρώτα άρθρα κυριαρχεί το ρήμα ‘πιστεύω’, στο 10 το ρήμα ‘ομολογώ’, στα 11 κ 12 το ‘προσδοκώ’.

Το 1ο άρθρο αναφέρεται στον Πατέρα

Τα άρθρα από 2ο μέχρι το 7ο στον Υιό.

Το 8ο στο Άγιο Πνεύμα

Το 9ο στην Εκκλησία.

Το 10ο στο Βάπτισμα.

Το 11ο στην Ανάσταση των νεκρών.

Το 12ο στην Δευτέρα Παρουσία.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ


Το 1ο άρθρο αναφέρεται στον Πατέρα

Ο μεγαλύτερος σεισμός που χτύπησε την Ελλάδα, έχει γίνει στη Ρόδο


Ο σεισμός των 6,6 ρίχτερ στην Κω είναι ένας από τους μεγαλύτερους αλλά όχι και ο μεγαλύτερος σεισμός στην χώρα.
Ο μοναδικός σεισμός στην Ελλάδα που έφτασε στα 8 Ρίχτερ και έχει καταχωρυθεί ως τον πιο δυνατό σεισμό στη σύγχρονη Ελλάδα ήταν ο σεισμός στις 26 Ιουνίου 1926 στη Ρόδο. Κατέστρεψε ολοκληρωτικά τον Αρχάγγελο.
Το επίκεντρο του ήταν μεταξύ Κω-Ρόδου και περίπου 60 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.
Ο σεισμός έσεισε βίαια εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο  την Παλαιστίνη ,την Κύπρο ,την Μικρά Ασία ,την Νότια Αλβανία ,την Αίγυπτο, την Νεκρή θάλασσα  και γενικά  έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Μεσόγειο.
Η σεισμική δόνηση κατέστρεψε πολλά σπίτια στην Κω, Κάρπαθο, Τήλο, Χάλκη ,Καστελόριζο και την Κρήτη. Η περιοχή που «ένιωσε» περισσότερο την επίσκεψη του Εγκέλαδου ήταν ο Αρχάγγελος, αφού περίπου 600 σπίτια σωριάστηκαν  ενώ κατά μήκος της ανατολικής ακτής  της Ρόδου περίπου 3000 σπίτια καταστράφηκαν.

Σπρώχνω και Χτυπώ (推敲)

Σπρώχνω και Χτυπώ (推敲)
Ο Jiă Dăo, ένας μεγάλος ποιητής της εποχής Táng, πήγαινε κάποια μέρα καβάλα στο γάιδαρό του και δούλευε στο μυαλό του δυο στίχους:
鸟宿池边树, 僧敲月下门:
«Πουλιά κοιμούνται στα δέντρα δίπλα στη λίμνη 
κι ο μοναχός χτυπά την πόρτα στο φεγγαρόφωτο.»
Απορροφημένος όπως ήταν με τις σκέψεις του, δεν πρόσεξε τη μεγάλη συνοδεία ενός αξιωματούχου που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση κι έτσι δεν πρόλαβε να παραμερίσει, ως ώφειλε. 
“Γιατί δεν κάνεις στην άκρη; ” τον ρώτησαν οι υπηρέτες της συνοδείας.
Να με συμπαθάει ο αφέντης σας’, απάντησε ταπεινά ο Jiă Dăo, ‘αλλά σκεφτόμουν ένα ποίημα κι ήμουν αφηρημένος. Γι’ αυτό δε σας είδα. Ζητώ ταπεινά συγνώμη.’

Τι δεν είναι η έλξη



Εδώ βρίσκεται μια εσφαλμένη αντίληψη της κοινωνίας, όπου έγινε πεποίθηση στο μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών. Αν παρατηρήσεις τη σκέψη των αντρών στο τι να κάνουν για να ελκύσουν μια καυτή γυναίκα, τότε θα αντιληφθείς δύο πράγματα. Όλοι σκέφτονται ότι θα πρέπει να συνοδεύονται από δύο κοινωνικά στιγμιότυπα:Εμφάνιση και Χρήματα
Έτσι προσπαθούν να προβάλλουν αυτά τους τα χαρακτηριστικά με υπερβολικό και ανασφαλή τρόπο. Μέσα από το μάρκετινγκ και τις διαφημίσεις κατάφερε να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία, πως αν δεν έχεις εμφάνιση μοντέλου και χρήματα ώστε να θεωρείσαι πλούσιος, τότε είσαι τελειωμένος και το όνειρό σου για την γυναίκα που επιθυμείς θα μείνει στα αζήτητα μαζί με τα υπόλοιπα. Κάπως έτσι του έρχονται απανωτές δικαιολογίες στο μυαλό του, ότι δεν είναι αρκετός και χρειάζεται περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη προσπάθεια να δείξει κάτι που δεν έχει αντιληφθεί ακόμα. Ότι είσαι αρσενικό και από τη φύση σου γεννήθηκες για να έχεις γυναίκες.
Σταμάτα λοιπόν να κάνεις ερωτήσεις του τύπου:
-Πως να δημιουργήσω έλξη;
-Πως να γίνω ελκυστικός;
-Πως να με παρακαλάνε όλες οι γυναίκες σαν τις ταινίες;
Μάντεψε… Αυτό δεν θα γίνει ποτέ! Αν δεν πας Εσύ ο ίδιος, τότε δε θα έρθει καμία να σε πάρει από το χέρι και να οδηγήσει από το ένα σημείο της αλληλεπίδρασης μέχρι στο άλλο.

Τον Χρόνο Δεν Μπορείς Να Τον Αγγίξεις. Εκείνος Υπάρχει Για Να Κυλάει. Εσύ Υπάρχεις Για Να Ζεις

Έχεις έναν δρόμο μπροστά σου και προσπαθείς να φτάσεις στο τέλος του. Εκεί, γνωρίζεις πολύ καλά ότι κρύβεται η ουσία σου, το νόημα σου, η ευτυχία σου. Προχωράς μα δεν φτάνεις ποτέ. Βηματίζεις όλο και πιο γρήγορα και τότε γίνεσαι όλο και πιο ανυπόμονος. Πάλι όμως δεν φτάνεις στο τέλος του. Αρχίζεις και τρέχεις γρήγορα, με όση δύναμη σου έχει απομείνει νομίζοντας πως έτσι θα φτάσει ακόμα πιο κοντά στο τέρμα, μα ο δρόμος βρίσκεται εκεί. Ατελείωτος.
Απελπίζεσαι, ώσπου φτάνει η στιγμή που μπροστά σου εμφανίζεται κάτι που αρχίζει να σου δίνει ελπίδες, αλλά σε μπερδεύει ταυτόχρονα. Πολλά μονοπάτια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις. Αρχίζεις και σκέφτεσαι. Κάνεις υποθέσεις πιο μονοπάτι είναι πιο κοντά στο τέρμα σου. Σπας το κεφάλι σου γνωρίζοντας ότι έχεις μία επιλογή και εχθρό σου τον χρόνο.
Τότε αρχίζεις και τρέχεις δίχως να σκέφτεσαι. Τρέχεις σε καθένα από τα μονοπάτια εκείνα, αναζητώντας το ένα και μοναδικό που θα σε οδηγήσει στο τέρμα σου. Κάθε φορά όμως απελπίζεσαι όλο και πιο πολύ γιατί κανένα από όσα πέρασες δεν οδηγεί στο επιθυμητό σου. Τα μονοπάτια εξαντλούνται και ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα απ’ ότι εσύ.
Φτάνεις στο τελευταίο μονοπάτι και εναποθέτεις όλες τις ελπίδες σου σ’ εκείνο. Τρέχεις με την λαχτάρα ότι η ευτυχία σου βρίσκεται στο τέλος του μα εκείνο δεν τελειώνει. Συγκρούεσαι με ένα ανεπιθύμητο αδιέξοδο. Πεισμώνεις και ψάχνεις τρόπους να σπάσεις αυτόν τον τοίχο μπροστά σου, μα τίποτα δεν σε βοηθάει. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα καινούριο μονοπάτι, συνεπώς ούτε και το τέρμα του. Ο χρόνος έχει τελειώσει και εσύ δεν έχεις καν ιδέα τι πήγε λάθος.

Οι απόκρυφες σημασίες του φαινομένου 11:11


Αν ξαφνικά ανακαλύψετε άτι αρχίσατε να βλέπετε 11 ή 111ή 1111 ή 11:11 σε υπολογιστές, στα ψηφιακά ρολόγια του σπιτιού σας, του αυτοκινήτου σας, του υπολογιστή σας, σε αριθμους πινακίδες, σε κλεισίματα τιμών μετοχών, σε ημερομηνίες κ.α., τότε διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω:

Πρόκειται για το «φαινόμενο 11:11», το οποίο δεν πρωταγωνιστεί μόνο στη δική σας ζωή, αλλά και στη ζωή πολλών άλλων ανθρώπων. Λέγεται ότι το φαινόμενο αυτής της σύμπτωσης έχει κάτι το  θετικό και άτι οι άνθρωποι που έχουν μια σταθερή επαφή με τα 1111 συγχρονιστικά φαινόμενα έχουν κάποια σημαντική Θετική αποστολή να ολοκληρώσουν. Είναι σαν μια οντότητα σκέψης να στέλνει φυσικά Και οπτικά σημάδια και να υπενθυμίζει στους ανθρώπους, στους οποίους συμβαίνει το φαινόμενο, την αποστολή τους: να βοηθήσουν τον κόσμο με όλη τους την αγάπη. Το φαινόμενο 1111 φαίνεται ακόμα πολύ μπερδεμένο. Κάποια μέρα θα ανακαλυφθεί ο μηχανισμός το ρόλο τους, το σκοπό τους, την αποστολή τους να εκπληρώνεται. 0 Αριθμός 11 στην Αριθμολογία εντάσσεται στους κυρίαρχους αριθμούς και αντιπροσωπεύει τη φώτιση μέσα από την πνευματική έμπνευση. Το 11 είναι ο Πνευματικός Αγγελιοφόρος. 


Οι αριθμολόγοι πιστεύουν ότι όσοι άνθρωποι φέρουν το 11 στο αριθμολογικό τους προφίλ, έχουν γεννηθεί για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα, έχουν προσφερθεί να έρθουν στη γη για να τη βοηθήσουν να κινηθεί προς μια ανώτερη δόνηση. Οι άνθρωποι αυτοί, είτε το ξέρουν είτε όχι, έχουν συχνά ψυχικές ικανότητες. Είναι λαμπρά φώτα που φέρνουν ένα πνευματικό μήνυμα. Ο αριθμός 11 έχει εις διπλούν τις ιδιότητες του αριθμού 1 και επιπλέον επηρεάζεται από τη δόνηση του αριθμού 2 που είναι ο ριζικός του αριθμός (1+1=2). Μπορούμε, λοιπόν, να δούμε τον κυρίαρχο αριθμό 11 σαν δύο 1, που αντιπροσωπεύουν την ατομικότητα, το πρωτοποριακό πνεύμα, την ηγεσία, τη μοναχικότητα και την ανεξαρτησία. Και μπορούμε να δούμε τον 11 σαν ένα 2, που αντιπροσωπεύει τη συντροφικότητα, το ομαδικό πνεύμα, την αρμονία και την ειρήνη.

Τι είναι η συνεξάρτηση και πως υπονομεύει τη ζωή μας



Του Τάσου Δαφνομήλη-Συνθετική Συμβουλευτική
Η έννοια της συνεξάρτησης είναι σύνθετη. Αποτελείται από το πρώτο συνθετικό το «συν» και το δεύτερο που είναι η «εξάρτηση». Η συνεξάρτηση εκδηλώνεται σε δύο βασικούς άξονες, στη σχέση που έχει ένας ενήλικας με τον εαυτό του και στη σχέση που έχει με τους άλλους.
Τι σημαίνει όμως αυτό;
Η σχέση που διαμορφώνει ο καθένας με τον εαυτό του είναι η πιο σημαντική γιατί καθώς οι άνθρωποι είναι σε θέση να εκφράσουν τον αυτοσεβασμό και τη σιγουριά που τρέφουν για τον εαυτό τους αυτομάτως και οι σχέσεις με τους άλλους γίνονται λιγότερο δυσλειτουργικές. Ο αυτοσεβασμός δηλώνει την εκτίμηση που έχει ο καθένας για τον εαυτό του, την εικόνα που έχει συνθέσει από τα επιτεύγματα του καθώς και την αίσθηση του «αξίζω». Σε συνάρτηση με την εμπιστοσύνη, τη σιγουριά δηλαδή  που έχει για το κάθε του βήμα, δομεί έναν ώριμο και ικανό ενήλικα να ζήσει και να ευχαριστηθεί τη ζωή.
Αντίθετα ένας συνεξαρτημένος ενήλικας  δυσκολεύεται να ικανοποιήσει μόνος του τις πραγματικές ανάγκες του, να θέσει λειτουργικά όρια και να εκφράσει την πραγματικότητά του με μέτρο. Δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τον εαυτό του και τείνει να σχετίζεται με ανθρώπους που ικανοποιεί μέσα από αυτούς κάποιες ανάγκες του που δεν ικανοποιήθηκαν όσο ήταν παιδί. Για παράδειγμα η τάση να μιλάει σε μία παρέα ο ένας για τον άλλον και όχι ο ένας στον άλλον αυτόματα προκαλούνται εντάσεις στην παρέα γιατί με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να καλλιεργεί τις συνήθειες της παιδικής ηλικίας ενώ είναι στην ενήλικη ζωή. Καθώς συγχέει την παιδική ηλικία με την ενήλικη ζωή συγχύζεται και νοιώθει μπερδεμένος ή χαμένος. Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει στη ζωή του γιατί κάποτε στο παρελθόν, στην οικογένεια του συγκεκριμένα, ίσως βίωσε κακοποιητική στάση από τους γονείς του η οποία ερμηνεύτηκε από τον ίδιο ως «αγάπη», «ενδιαφέρον», ως μία υγιής ανατροφή.

Κατακράτηση υγρών: Με τι είδους διατροφή αντιμετωπίζεται


κατακράτηση υγρών
Η κατακράτηση νερού, επίσης γνωστή ως κατακράτηση υγρών, αναφέρεται στην υπερβολική συσσώρευση υγρού στο κυκλοφορικό σύστημα, τους ιστούς του σώματος, ή τις κοιλότητές του.
Κατακράτηση υγρών - Έως και το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Υπάρχει νερό, τόσο εντός όσο και εκτός των κυττάρων του σώματός μας. Το αίμα αποτελείται κυρίως από νερό, όπως και τα όργανα και οι μυς μας.
Μία μέθοδος αντιμετώπισης είναι και η αλλαγή σε ορισμένες πτυχές της διατροφής σας. Στόχος είναι η απελευθέρωση του περιττού νερού μέσω της ούρησης. Οι διατροφικές αλλαγές δεν λειτουργούν με την τόνωση της λειτουργίας των νεφρών. Η δίαιτα είναι υψηλή σε φλαβονοειδή και ορισμένες άλλες θρεπτικές ουσίες.
Η διατροφή αυτή ονομάζεται “Waterfall Diet” και το όνομά της οφείλεται προφανώς στον σκοπό που εξυπηρετεί. Επί της αρχής βοηθάει το άτομο να εντοπίσει τυχόν τροφές τις οποίες ο οργανισμός δεν αφομοιώνει σωστά, με αποτέλεσμα την υψηλότερη απελευθέρωση ισταμίνης. Το σέλινο και ο μαϊντανός, καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε κουμαρίνη είναι βασικές για αυτήν τη δίαιτα, καθώς η κουμαρίνη βοηθά τα μακροφάγα (τύπος λευκών αιμοσφαιρίων) να διαλύσουν τις πρωτεΐνες, οι οποίες έχουν εισρεύσει στον ιστό.
Κατακράτηση υγρών - Αντιμετώπιση: Φάση 1
Αρχικά, πρέπει να τρώτε μόνο λαχανικά, φρούτα, καφέ ρύζι, φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψάρια, κοτόπουλο και προϊόντα σόγιας όπως tofu για δύο μήνες για να εξαλείψετε πιθανά αλλεργιογόνα. Όλες οι τροφές με βάση το σιτάρι, τα προϊόντα από αλεύρι, όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας, η ζάχαρη, ο καφές, το αλκοόλ, τα αυγά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς.
Κατακράτηση υγρών - Αντιμετώπιση: Φάση 2

Πώς να είστε εντελώς ασήμαντοι | Μέρος Α’ (ΦΡΟΫΝΤ)



Σύμφωνα με τις φήμες της σόου μπίζνες, η σταρ του σινεμά και καλλιτέχνιδα του καμπαρέ Μάρλεν Ντίτριχ ήταν διαβόητη για τον εγωτισμό της. Κάποτε, υστέρα από μια ζωντανή συναυλία, η Ντίτριχ συγκέντρωσε μια ομάδα φανατικών θαυμαστών της στο καμαρίνι της και ρώτησε, μάλλον ανειλικρινά: «Δεν τραγούδησα ωραία το πρώτο τραγούδι; Και δεν είμαι μια κούκλα με αυτό το κόκκινο φόρεμα; Και δε γελάσατε με την ψυχή σας με το ανέκδοτο που είπα;… Αλλά αρκετά μ’ εμένα. Πείτε μου, εσείς τι πιστεύετε για την παρουσία μου;».
Το 1914 ο Σίγκμουντ Φρόυντ έγραψε ένα σπουδαίο δοκίμιο, την «Εισαγωγή στον ναρκισσισμό», όπου περιέγραφε με σαφήνεια το κλινικό φαινόμενο κατά το οποίο κάποιοι άνθρωποι αποκτούν εμμονή με τον εαυτό τους και πείθονται για το πόσο σπουδαίοι είναι. Ο Φρόυντ πίστευε πως ο νάρκισσος είναι ουσιαστικά ένα νήπιο, καθώς και κάποιος που πιστεύει πως είναι το κέντρο του σύμπαντος, όπως ακριβώς το νεογέννητο, που δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε την ανάγκη να νοιάζεται για τους άλλους.
Κάθε μωρό αρχίζει τη ζωή ως ένας παντοδύναμος νάρκισσος. Το νεογέννητο θέλει τροφή και, οποία έκπληξη, ένα στήθος εμφανίζεται ως δια μαγείας γεμάτο με λαχταριστό γάλα. Το νεογέννητο κρυώνει και, με εντυπωσιακό τρόπο, εμφανίζεται μια κουβέρτα, σαν από το πουθενά, και το ζεσταίνει. Αυτές οι πρώτες εμπειρίες της φροντίδας από έναν στοργικό γονέα επιτρέπουν στο κοριτσάκι ή το αγοράκι να αναπτύξει αυτό που ο Φρόυντ ονόμαζε «πρωτογενή ναρκισσισμό», ένα υγιές και αναγκαίο στάδιο ανάπτυξης που θέτει στο προσκήνιο τις σωματικές και ψυχικές ανάγκες του μωρού. Οι καλοί γονείς δε νοιάζονται και πολύ αν το νεογέννητο συμπεριφέρεται σαν επίδοξη ντίβα. Εξάλλου, τα μικρά αγόρια και κορίτσια δε διαθέτουν ούτε τις κινητικές ούτε τις γνωστικές ικανότητες για να μαγειρέψουν ή να ντυθούν. Οι γονείς πρέπει να γίνουν υπηρέτες, να παρέχουν εικοσιτετράωρη υπηρεσία δωματίου για κάθε απαίτηση του νεογέννητου, προκειμένου το παιδί να επιβιώσει.

Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία - Τι είναι και πώς λειτουργεί

Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία
Είναι δυνατόν μια εσφαλμένη πεποίθηση, όσο ισχυρή και να είναι, να μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να φερθούν αναλόγως ώστε να την επαληθεύσουν; Η κλινική μας εμπειρία μας λέει πως ναι.

Η έννοια της αυτοεκπληρούμενης προφητείας

Ο κοινωνιολόγος Ρόμπερτ Μέρτον, επινόησε την έννοια της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, ορίζοντάς την ως εξής: “η αυτοεκπληρούμενη προφητεία είναι, αρχικά, ένας εσφαλμένος ορισμός μιας κατάστασης που προκαλεί μια νέα συμπεριφορά, η οποία οδηγεί στο να γίνει πραγματικότητα η αρχικά εσφαλμένη σύλληψη της κατάστασης. Αυτή η απατηλή ισχύς της αυτοεκπληρούμενης προφητείας διαιωνίζει την κυριαρχία του λάθους. Γιατί έτσι ο προφήτης παραθέτει την πραγματική πορεία των γεγονότων ως απόδειξη για το ότι είχε εξαρχής δίκιο”.

Ένα παράδειγμα αυτοεκπληρούμενης προφητείας

Ας το δούμε σε ένα παράδειγμα. Υπήρξε μια συμβουλευόμενη η οποία είχε μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, όταν ζήτησε συμβουλευτική υποστήριξη. Κάποιους μήνες νωρίτερα, είχε αποφασίσει να αφήσει το πατρικό της σπίτι, για να συγκατοικήσει με το σύντροφό της. Καθώς είναι μοναχοπαίδι, φοβόταν ότι οι γονείς της θα διαφωνούσαν με την απόφασή της κι έτσι δίσταζε να τους μιλήσει για την ανάγκη της να φύγει μακριά τους.
Τελικά, είχε νοικιάσει στα κρυφά ένα διαμέρισμα με το σύντροφό της και με διάφορες δικαιολογίες κατάφερνε να περνά κάποιες νύχτες εκεί.
Ο καιρός περνούσε και η ίδια εξακολουθούσε να κρατά μυστική την ύπαρξη αυτού του σπιτιού, έως ότου οι γονείς της το ανακάλυψαν τυχαία και ακολούθησε ένας μεγάλος καυγάς. Εκείνοι ένιωθαν πληγωμένοι και θυμωμένοι. Η συμβουλευόμενη είχε επίσης συσσωρευμένο θυμό που έχει προκληθεί από την πίεση κάτω από την οποία ζούσε το τελευταίο διάστημα.

Μποροῦμε κάθε στιγμὴ νὰ ἐπιλέξουμε…

Μποροῦμε κάθε στιγμὴ νὰ ἐπιλέξουμε…
νὰ ἐμπιστευόαστε ἀντὶ νὰ προσπαθοῦμε νὰ ἐλέγχουμε…
νὰ συμμετέχουμε ἀντὶ νὰ βαριόμαστε…
νὰ ζοῦμε τὸ παρὸν ἀντὶ νὰ περιμένουμε…
νὰ κατανοοῦμε ἀντὶ νὰ ζητᾶμε νὰ μᾶς καταλάβουν…

Στο κατώφλι ...



Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα, την Κυριακή 23/7 στις 12:45, σηματοδοτεί την έναρξη μιας καθοριστικής περιόδου για όλους τους παρόντες / ενσαρκωμένους στο γήινο πεδίο.

Η διαφορά της με άλλες, προηγούμενες και εξίσου καθοριστικές περιόδους, μικρές ή μεγάλες, βρίσκεται στο γεγονός ότι ήρθε η ώρα:

- να ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις για την αληθινή προέλευση και Ιστορία του Ανθρώπου, κάτι που αφορά στην άρρηκτη σχέση του με πολλές και διάφορες εξωγήινες φυλές και πολιτισμούς,

- να επιταχυνθεί η κατάρρευση του οικονομικού συστήματος της εξαπάτησης που κρατάει σε ομηρία ολόκληρο τον πλανήτη, κάτι που αφορά σε μαζικές συλλήψεις των παικτών και μαριονετών σε θέσεις κλειδιά,

- την επιστροφή της Θεάς / της Θεϊκής Θηλυκής Ενέργειας στη Γαία, κάτι που αφορά σε μια πληρέστερη ενεργοποίηση του κέντρου (chakra) της Καρδιάς σε όλους όσοι καλλιέργησαν μέσα τους τις ποιότητές του και τώρα στέκονται έτοιμοι να δεχθούν το κύμα της Χριστικής Συνειδητότητας,

- τις μαζικές αποχωρήσεις εκείνων που δεν έχουν ολοκληρώσει την μαθητεία τους στην 3η διάσταση και τα αρχικά υποπεδία της 4ης και συνεπώς δεν θα μπορούν να σταθούν μέσα/επάνω σε ένα πεδίο όπου ανώτερες συχνότητες αναδύονται και συμπαρασύρουν ό,τι υπάρχει.

Ό Ήλιος στον Λέοντα* Ζήσε σαν να είναι η Καλύτερη Ζωή που έζησες ποτέ*




22. 7. 2017



Σήμερα Σάββατο 22 Ιουλίου


το απόγευμα


στις 18:15


ο Ήλιος ο Ηλιάτορας


μπαίνει στην Χώρα του,


στο Ζώδιο του Λέοντα*



Και όταν ο Ήλιος μπαίνει στον Λέοντα


η Ζωή γίνεται ακόμα πιο Μεγάλη



πιο Λαμπερή, πιο ΠάνΦωτη*




*



Πως να μιλήσεις με τόση Ζέστη;


Πως να μιλήσεις με τόσο Φως;


Και κατά ποιόν τρόπο


αυτό που θα πεις 


είναι δυνατόν 


να είναι πιο σημαντικό 


από αυτό 


που θέλει ο Ήλιος 


το Φως 


η Φύση 


και η Ζωή


να σου πουν 


κάθε Καλοκαίρι;




*


Κάνε μια Παύση, Στάσου*


Άκου τα Τζιτζίκια εκεί ακριβώς που είσαι*

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ του ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (Βιβλίο)

6 ενδείξεις που σας κρατούν «δέσμιους» στο αρνητικό σας παρελθόν



  1. Δεν θέλετε να μιλάτε για γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος
Δεν έχετε ξεπεράσει γεγονότα και καταστάσεις που έγιναν στο παρελθόν, για αυτό το λόγο  και μόνο στο άκουσμα δυνασχετείτε να κάνετε συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα. Αν όντως τα είχατε ξεπεράσει δεν θα είχατε πρόβλημα να τα συζητήσετε.
  1. Σας «γεμίζουν» με γνωστά αρνητικά συναισθήματα
Πόνος, θλίψη, μνησικακία και φόβος είναι από τα πιο συνηθισμένα αρνητικά συναισθήματα που «στοιχειώνουν» τα άτομα που έχουν «κολλήσει» σε καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος.
  1. Δεν είστε ο εαυτός σας μπροστά στην οικογένεια σας
Οι άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος δεν σας αφήνουν να συμπεριφερθείτε πραγματικά σύμφωνα με αληθινά χαρακτηριστικά του εαυτού σας μπροστά στην οικογένεια σας. Δεν θέλετε να αποκαλύψετε στην οικογένεια σας ότι σας «βαραίνει» από το παρελθόν. Και αυτό γιατί είστε πλέον εξαιρετικά ευάλωτος-η και ευαίσθητος-η σε κάθε είδους κριτική, χλευασμό και αρνητικά σχόλια.

Οι βασικές συναισθηματικές ανάγκες της γυναίκας

Τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα έχουν βασικές συναισθηματικές ανάγκες. Για τον άνδρα είναι σημαντικό να τον αγαπούν, να τον εκτιμούν, να τον δέχονται και να τον εμπιστεύονται. Η γυναίκα έχει ανάγκη να την αγαπούν, να τη φροντίζουν, να τη σέβονται και να την καταλαβαίνουν.
emotionalhealth
Οι περισσότερες συγκρούσεις στις σχέσεις των δύο φύλων οφείλονται στην ανικανότητα ικανοποίησης των βασικών αναγκών. ‘Όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες μας, νιώθουμε συναισθηματικά πληγωμένοι και εύκολα χρεώνουμε το σύντροφό μας γι’ αυτό.
Τι σημαίνει αγάπη;
Η αγάπη είναι μία έννοια αλλά και ένα συναίσθημα. Ο τρόπος που την ορίζουμε αλλά και ότι προσδοκούμε απ’ αυτή έχουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του συντρόφου μας αλλά και στο επίπεδο ικανοποίησης που αντλούμε απ’ αυτόν. Κάθε άνθρωπος έχει έναν δικό του τρόπο ν’ αντιλαμβάνεται την αγάπη. Συχνά το πρότυπό μας για την αγάπη δείχνει τον τρόπο συμπεριφοράς των γονιών μας προς εμάς ή ακόμη και τη συμπεριφορά μεταξύ τους. Η αγάπη είναι συναίσθημα αλλά είναι ταυτόχρονα και συμπεριφορά. Όταν κρίνουμε την αγάπη μας προς τους άλλους, το κριτήριό μας είναι τα συναισθήματά μας. Όταν όμως κρίνουμε την αγάπη του άλλου προς εμάς, βασιζόμαστε στον τρόπο που μας φέρεται εφόσον δεν μπορούμε να ξέρουμε την κάθε στιγμή τι νιώθει για μας.
Τι σημαίνει ανάγκη για αγάπη;
Δίνοντας και παίρνοντας αγάπη, άντρες και γυναίκες αγαπούν περισσότερο τον εαυτό τους, αισθάνονται ολοκληρωμένοι και πλήρεις. Η αγάπη υποστηρίζει, φροντίζει, επιβεβαιώνει, ανακουφίζει, προβάλει μία ανιδιοτελής επιθυμία να προσπαθήσουμε για το καλό του ανθρώπου που αγαπάμε. Όταν μας αγαπούν βιώνουμε την πραγματικότητα της ύπαρξής μας, νιώθουμε ότι αξίζουμε. Βέβαια η αγάπη του άλλου μπορεί πράγματι να κάνει θαύματα…Δε θα πετύχει όμως αν πρώτα δεν αγαπήσουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.
«Ο σεβασμός είναι αγάπη στην απλή της μορφή «
Φράνκι Μπερν
Πώς ορίζεται η ανάγκη της γυναίκας για σεβασμό;

Η ατραπός του αναζητητή..








Ενα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του "αναζητητή", είναι η συνειδητή απόφαση για το βάδισμα της ατραπού, η οποία ίσως οδηγήσει στην αυτο-ανακάλυψη και την αυτο- γνωσία..

Για κάποιους είναι αναπόφευκτο, να αναζητούν στον εσωτερικό τους κόσμο τις αιτίες που κρύβονται πίσω από τα φαινόμενα. Η αναζήτηση αυτή, κρύβει πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε, καθώς ο άνθρωπος-μικρόκοσμος είναι μια αντανάκλαση του Σύμπαντος-Μακρόκοσμου. Αυτή και μόνο η συνειδητοποίηση, είναι αρκετή για να οδηγήσει εκείνον που ψάχνει τον εαυτό του σε μια έρευνα και σε μια γνώση κοσμική, καθώς τα πάντα είναι Έν-α.
Αν καταφέρουμε να σπάσουμε στερεότυπα, προκαταλήψεις επιδιώκοντας να "δούμε" την μεγάλη εικόνα, μέσα από το καλειδοσκόπιο τόσο της καρδίας όσο και του Νού, τότε ίσως υποστούμε την μαγική εκείνη συνειδησιακή μεταμόρφωση η οποία είναι ικανή να μας αποκαλύψει ένα κόσμο απείρως αλληλο -συνδεόμενο και αλληλο-εξαρτώμενο.

Σε μία τέτοια "συνάρτηση", όσο η συνείδηση διευρύνεται, ο αναζητητής, αγκαλιάζει νοητά και βιωματικά, όλο μεγαλύτερα τμήματα του σύμπαντος. Κατ' αυτόν τον τρόπο, απαγκιστρώνεται από το γεωκεντρισμό, από τον ανθρωποκεντρισμό, και αντιλαμβάνεται αβίαστα πως αποτελεί ένα απειροελάχιστο αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου, και όχι κάτι ανεξάρτητο και ξένο προς αυτόν.

Από τη στιγμή που συνειδητοποιεί αυτή την εικόνα, αγωνίζεται να την πραγματώσει αξίες αιώνιες, αρχετυπικές γνώσεις και ιδέες προαιώνιες, στην καθημερινότητα. Ο καθηγητής Δανέζης, μας προειδοποιεί πως μία τέτοια γνώση:

«.. δεν είναι πάντοτε ευτυχία! Η γνώση τις περισσότερες φορές είναι πόνος. Η γνώση είναι μοναξιά. Είναι απομόνωση. Είναι η ανάγκη της μοναξιάς όντας μέσα σε πολύ κόσμο. Να είσαι μέσα σ’ ένα άγριο πλήθος και να νιώθεις μόνος. Είναι η εσωτερική μοναξιά. Όχι με την κακή έννοια –μια εποικοδομητική μοναξιά».

Από την άλλη βέβαια : 

Ο Γαλαξίας, ο Ηρακλής και η Ήρα..



Η λέξη γαλαξίας παράγεται από τη λέξη γάλα και αυτό γιατί στην αρχαιότητα θεωρούσαν ότι είναι από γάλα (ή μοιάζει με γάλα) ο νεφελώδης λευκάζων κύκλος που περιβάλλει τον ορίζοντα. Ο μύθος που εξηγεί και την ετυμολογία του γαλαξία είναι αυτός της Ήρας, η οποία θήλαζε τον Ηρακλή για να γίνει αθάνατος. Όταν, όμως, ανακάλυψε την απάτη του Δία διέκοψε απότομα το θηλασμό και το γάλα της χύθηκε στο σύμπαν.

Ο ίδιος ο Πλούταρχος (περί των αρεσκ. τοις φιλοσόφ. 892e) δίνει την ετυμολογική ερμηνεία του γαλαξία: «δια δε τη λευκόχροιαν γαλαξίας ονομαζόμενος». Στα μάτια των αρχαίων φάνταζε ένας δρόμος που οδηγεί στο μυστήριο. Οι μύθοι θέλουν τη «φωτεινή οδό» να είναι δημιούργημα του Ηλίου, λόγω της αρχικής καθημερινής πορείας του («ηλιακόν δρόμον»). Άλλοι μύθοι θέλουν την «αστερόσκονη» του γαλαξία («την οδόν του Φαέθοντος») ως αποτέλεσμα της καταστροφικής αρματηλασίας του Φαέθοντος (Διόδωρος, Ε, 23).

“Σεισμός κατόπιν παραγγελίας”


Τον Μάρτιο του 2012, είχα γράψει ένα άρθρο στο πρώτο μου μπλογκ με τίτλο “Σεισμός κατόπιν παραγγελίας”

Το αρχικό άρθρο δεν υπάρχει πια, καθώς το ιστολόγιο μου μια μέρα εξαφανίστηκε δια μαγείας από την κατοχή μου και τώρα η ίδια ακριβώς ηλεκτρονική διεύθυνση βρίσκεται στα χέρια υποτιθέμενης ακτιβίστριας που μιλάει για ψεκασμούς με μπόλικο άλλο ιλλουμινάτικο αχταρμά, αλλά ευτυχώς πρόλαβα και το αντέγραψα ΕΔΩ.
Το άρθρο αφορούσε στην καταπληκτική “σύμπτωση” ενός μεγάλου σεισμού που έγινε σε μια πόλη του Μεξικό, της κλίμακας των 7,8 ρίχτερ, στις 12:03τοπική ώρα,  σε βάθος 15 χιλιομέτρων, τη στιγμή ακριβώς που είχε προαναγγελθεί, μέρες πριν, μεγάλη άσκηση ενδεχόμενου σεισμού μεγέθους 7,9 ρίχτερ, στις 12:00 ακριβώς σε γειτονική πόλη.
Η άσκηση είχε λάβει μεγάλη καμπάνια από μεριάς της πολιτείας, με τηλεοπτικά σποτάκια και αφίσες παντού. Όλα έγιναν με διαφορά μονάχα τρία λεπτά και 0,1 βαθμό ρίχτερ. Και όλοι είπαν… τι σύμπτωση;!;!;!
Ένα χρόνο μετά είχα γράψει στην παλιά AllNewz (παρεμπιπτόντως τα τεχνικά προβλήματα του σέρβερ λύθηκαν και τώρα δουλεύει μια χαρά, έχει μπόλικο υλικό εκεί να διαβάσετε) ένα άλλο άρθρο για τη σχέση Τρόικας και σεισμών, γιατί έβλεπα ότι κάθε που πάταγαν το ποδάρι τους στην Ελλάδα, εμείς κουνιόμασταν: Υπάρχει σχέση μεταξύ Τρόικας και σεισμών στην Ελλάδα;
Για το άρθρο αυτό που μιλάει για περίεργες “συμπτώσεις” δέχτηκα κριτική από άλλον υποτιθέμενο ακτιβιστή, ο οποίος μου είπε (σαν κοινός αμφισβητίας) “Έχεις αποδείξεις; Μην τα λες έτσι, θα μας πάρουν στο ψιλό”.
Ευτυχώς που δικαστήριο της ΕΕ πλέον αναγνωρίζει (για υπόθεση εμβολίων) ότι οι ενδείξεις παίζουν σημαντικό ρόλο («συγκεκριμένα και συγκλίνοντα αποδεικτικά στοιχεία») σε μια υπόθεση όταν καταγγέλλεται από πολίτη, αναθεωρώντας πλήρως την μέχρι τώρα άποψη περί ενδείξεων και αποδείξεων. Θεώρησε ότι, η ύπαρξη σημαντικού αριθμού καταγεγραμμένων περιπτώσεων εκδηλώσεως της ασθένειας αυτής κατόπιν της χορηγήσεως του εν λόγω εμβολίου μπορούν, ενδεχομένως, να συνιστούν επαρκείς ενδείξεις για την απόδειξη των ανωτέρω, με λίγα λόγια και απλά, ακυρώνει “συμπτώσεις”, ενώ δέχεται ως αποδείξεις επαναλαμβανόμενες ενδείξεις.
Στις 19 Ιουλίου, δημοσιεύτηκε στο aegeanews.gr άρθρο του Γεωλόγου και Ωκεανογράφου κου Ξενοφώντα Φανουρίου (Γεωλόγος και Ωκεανογράφος), με τίτλο: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΚΩ.

Πλούσιος και φτωχός μπαμπάς



Είναι γνωστό, ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να βοηθούν και να υποστηρίζουν πιο εύκολα ανθρώπους που τους θεωρούν του ίδιου ή και καλύτερου οικονομικού κύκλου, ενώ απορρίπτουν αυτούς που έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. 
Το περίεργο είναι ότι όλοι ξέρουμε ποιος  μας  χρειάζεται πιο πολύ,  χωρίς ωστόσο να μας συγκινεί. 
Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό ποικίλουν. Κάποιοι απλά φοβούνται την συναναστροφή μαζί τους, άλλοι τους θεωρούν βρώμικους και τους υποτιμούν που «δεν τα κατάφεραν» στην ζωή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το συλλογικό υποσυνείδητο των ανθρώπων έχει «χορτάσει» αυτή την εικόνα και πλέον την θεωρεί ως κάτι δεδομένο και φυσιολογικό. 
Απ’ την άλλη, σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου του Berkley οι άνθρωποι με χαμηλό ή και καθόλου εισόδημα φαίνεται να είναι πιο γενναιόδωροι σε σχέση με αυτούς που παρουσιάζουν υψηλό εισόδημα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι πιο φτωχοί αφενός μεν έχουν ζήσει και ξέρουν τι σημαίνει ανέχεια και αφετέρου δεν έχουν τίποτα να χάσουν προσφέροντας από τα ελάχιστα που διαθέτουν. 
Στο παρακάτω video ένας πολύ πλούσιος και ευκατάστατος άνδρας ζητάει λεφτά γιατί ξέχασε το πορτοφόλι του και δεν έχει να ταΐσει το παιδί του. Η αντίδραση του κόσμου  φανερώνει μεγάλη αλληλεγγύη. Μάλιστα ο κύριος «τσιμπάει» και τηλεφωνάκι από περαστικιά.  
Τι γίνεται όμως όταν στην αντίστοιχη θέση βρίσκεται ένας άστεγος πατέρας που θέλει και αυτός να ταΐσει το παιδί του?

Δε θα το πιστεύετε! 25 εξαιρετικά περίεργες περιπτώσεις θανάτων…

Σίγουρα το άκουσμα κάποιου θανάτου δε θα αποτελέσει αντικείμενο για να γελάσει κανείς.
Υπάρχουν όμως ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων, όπως αυτές που θα δούμε στη συνέχεια, οι οποίοι βρήκαν θάνατο με άκρως παράδοξο τρόπο που ενδεχομένως να σε κάνει να γελάσεις ή τουλάχιστον να αναρωτηθείς …

Σχετική εικόνα
  1. Το 2013 ένας δεκαπεντάχρονος πέθανε καθώς φίλοι του, του έκαναν πλάκα τραβώντας το εσώρουχό του προς τα πάνω θέλοντας να του το βάλουν στο κεφάλι. Αιτία θανάτου, ήταν η ασφυξία.
Σχετική εικόνα
2. Ένας δικηγόρος στο Τορόντο βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από τον 24ο όροφο ενός ουρανοξύστη. Το παράδοξο φυσικά στην υπόθεση είναι πως αυτό συνέβη καθώς έπεσε με μανία επάνω στο τζάμι προκειμένου να δείξει σε πελάτες του πως το τζάμι είναι ανθεκτικό και δε σπάει.
Αποτέλεσμα εικόνας για cow
3. Στη Βραζιλία, το 2013 ο Joao Maria de Souza βρήκε τραγικό θάνατο όταν μία αγελάδα έπεσε από την οροφή του σπιτιού του πάνω στο κρεβάτι στο οποίο κοιμόταν. Η αγελάδα προφανώς θα είχε ανέβει στην οροφή του σπιτιού από κάπου εκεί κοντά, καθώς το σπίτι του άτυχου άντρα βρισκόταν στην εξοχή.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ- ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… (Βίντεο)


Οι έρευνες για πετρέλαιο ενεργοποιούν ρήγματα για σεισμούς; Αυτό είναι το σενάριο που κυκλοφορεί στο μυαλό πολλών Ελλήνων τις τελευταίες ώρες μετά τους απανωτούς σεισμούς που πλήττουν την χώρα μας ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές έρευνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις ΗΠΑ έκθεση έδειξε ότι οι γεωτρήσεις προκαλούν σεισμούς. Οι έρευνες όμως;
Η σχέση βαθιών γεωτρήσεων για την άντληση πετρελαίου και σεισμικών δονήσεων είναι όντως ένα πραγματικό γεγονός που έχει καταγραφεί επίσημα και έχει προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρον των Αμερικανών επιστημόνων.

Όπως αναφέρεται στη διεθνή βιβλιογραφία , ερευνητές της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS εκτιμούν ότι η απότομη αύξηση που καταγράφεται τελευταία στη συχνότητα των σεισμών στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ οφείλεται πιθανότητα στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Μάλιστα σημειώνουν ότι η συχνότητα δονήσεων με μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ αυξήθηκε κατά 20 φορές από τα τέλη του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα, και η μεταβολή αυτή «είναι σχεδόν σίγουρα ανθρωπογενής» .
Η έρευνα καταγράφει μια μικρή αρχικά αύξηση των σεισμών που εμφανίστηκε το 2001 κατά μήκους των συνόρων του Κολοράντο και του Νέου Μεξικού , μια περιοχή στην οποία άρχισαν τότε να εξορύσσονται μεγάλες ποσότητες μεθανίου. Μια δεύτερη και πιο απότομη αύξηση καταγράφηκε το 2009 σε όλη τη μεσοδυτική χώρα και δείχνει να συνδέεται με τις γεωτρήσεις πετρελαίου και αερίου, από τις οποίες αρκετές βρίσκονται στο Άρκανσο και την Οκλαχόμα.
Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες είχαν αποδώσει τους σεισμούς στο Άρκανσο, την Οκλαχόμα και το Οχάιο στις λεγόμενες γεωτρήσεις υδραυλικής διάρρηξης , στις οποίες τεράστιες ποσότητες νερού, χημικών και άμμου διοχετεύονται υπό πίεση μέσα σε σχιστολιθικά πετρώματα, τα οποία θρυμματίζονται απότομα και απελευθερώνουν έτσι το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο που περιέχουν στο εσωτερικό τους.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Geology προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα συμπεράσματά της σχετικά με το εάν η άντληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προκαλεί σεισμούς. Ειδικότερα, η μελέτη εξετάζει το μεγαλύτερο σεισμό στην ιστορία της Οκλαχόμα, μία δόνηση 5,7 που έπληξε την μικρή πόλη της Prague στις 6 Νοεμβρίου 2011. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε 17 πολιτείες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα