Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Οι άνθρωποι έχουν απαλλαγεί από κάθε παιδεία...


 "Μπαίνοντας ο εικοστός αιώνας στο τελευταίο του τέταρτο, αισθάνομαι άστεγος και περιττός. Όλα είναι κατειλημμένα – ως και τ’ άστρα. Οι άνθρωποι έχουν απαλλαγεί από κάθε παιδεία, όπως στην εποχή του Τσέγκις Χαν, και δεν ερωτεύονται ούτε κατ’ ιδέαν.

Πρωθυπουργοί συναλλάσσονται με προσωπιδοφόρους, ποικίλες ομάδες καταλαμβάνουν αεροπλάνα και συλλαμβάνουν ομήρους, ενώ οι κολεγιόπαιδες λύνουν εκπληκτικές εξισώσεις με μιαν ευκολία που είναι ν’ απορείς: συν, πλην, διά, επί -άρα. Το μυστικό στη ζωή αυτή, φαίνεται, δεν είναι αν είσαι δούλος ή όχι· καθόλου. Είναι να οδηγείσαι με συνέπεια σε κάποιο «άρα» και να ‘χεις έτοιμη την απάντηση. Πολύ ωραία. Μπροστά όμως σε μια φράση ποιητική, για ποιο λόγο αυτό το «άρα» στομώνει;

8 λόγοι για τους οποίους οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι πιο δυνατοί από όσο φαντάζεστε


Κάποιες από τις πιο ευγενικές και συμπονετικές ψυχές είναι ευαίσθητοι άνθρωποι. Κάνουν πάντα ότι καλύτερο μπορούν για να χαροποιήσουν τους άλλους. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι καλοί στο να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό των άλλων.

Δυστυχώς, συχνά τα ευαίσθητα άτομα αντιμετωπίζονται ως ανίσχυρα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι τους βλέπουν ως αντικοινωνικούς και εσωστρεφείς.

Παρ΄ όλα αυτά είναι γενναιόδωροι, συνειδητοποιημένοι και έχουν ενσυναίσθηση.
Οι ακόλουθοι, είναι 8 λόγοι για τους οποίους οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι πιο ισχυροί από όσο νομίζετε:
  1. Είναι πάντα σε αρμονία με την φύση
Αποφεύγουν την δυνατή μουσική, τα πλήθη και οτιδήποτε τείνει να είναι υπερβολικά διεγερτικό. Στους ευαίσθητους ανθρώπους αρέσει να είναι μόνοι τους. Αυτά τα άτομα χρειάζονται χρόνο στην φύση αφού απολαμβάνουν την μοναξιά αυτού του περιβάλλοντος και τέτοιων στιγμών. Τα στοιχεία της γης τους επαναφορτίζουν. Με την φύση δεν υπάρχουν ψέματα, προσδοκίες ή βιασύνη.
  1. Είναι εξαιρετικά λεπτομερείς
Για ένα ευαίσθητο άτομο τίποτα δε μένει χωρίς εξερεύνηση. Για να πετύχουν ξέρουν πως πρέπει να κοιτάξουν κάθε γωνία της κατάστασης. Τίποτα δεν τους προσπερνά- παρατηρούν τα πάντα. Δε θα τους ακούσετε ποτέ να το αναφέρουν αλλά έχουν πάντα γνώση όλων των λεπτομερειών σε μια σχέση, στην φύση, σε ένα δωμάτιο. Η νοημοσύνη τους, τους κάνει να φαίνονται τελειομανής. Ενώ κάποιοι μπορεί να είναι και κάποιοι όχι.
  1. Είναι πολύ καλοί στο να λύνουν προβλήματα
Το ‘όχι’ δεν είναι ποτέ κομμάτι του ευαίσθητου πνεύματος τους. Αυτές οι ψυχές προχωρούν με επιμονή. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις εμπειρίες τους για να τους βοηθήσουν στην επίλυση των εμποδίων. Ξέρουν πως η αποτυχία επίλυσης ενός προβλήματος είναι παρόμοια με την αποτυχία πάλι σε κάτι, το οποίο έχει μια λύση.
  1. Είναι πολύ δημιουργικοί
Η δημιουργικότητα γεννάται συνήθως από το πλήρες άνοιγμα και την ευπάθεια. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι ευδοκιμούν στην δημιουργικότητα. Είναι εκκεντρικοί, λύνουν προβλήματα, είναι μουσικοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες. Μέσω της δημιουργικότητας, προχωρούν στις μυστηριώδεις ενέργειες του άγνωστου. Μπορείτε να δείτε την δημιουργικότητα τους σε διαφορετικές πτυχές της ζωής τους.

Η λατρεία του υπέρτατου Φρέντι



«Θα πίστευα μόνο σ’ έναν θεό που ξέρει να χορεύει.»
Τάδε έφη Ζαρατούστρα, Φρ. Νίτσε.

“I won’t be a rock star. I will be a legend.”
Freddie Mercury

~~~~~~~~~~~

Αυτό το κείμενο θα ξεκινήσει μ’ ένα βίντεο. Δείτε το, έστω για ένα λεπτό.


Πριν αρχίσει η συναυλία των Green Day στο Λονδίνο (1/7/2017), οι διοργανωτές παίζουν το Bohemian Rapsody.

65.000 άνθρωποι τραγουδούν με μια φωνή έναν ύμνο. Γράφω ύμνο, όχι μόνο γιατί λατρεύω προσωπικά αυτό το τραγούδι, αλλά γιατί υπάρχει κάτι ακραιφνώς λατρευτικό σ’ αυτή την κατάσταση.

Και σίγουρα εκείνοι που μετείχαν στη μέθεξη θα το ένιωσαν πολύ πιο έντονα από εμάς -που το βλέπουμε στο youtube.

~~

Οι Queen έκαναν συναυλίες, όσο ζούσε ο Φρέντι, με ακόμα περισσότερο κόσμο -και σίγουρα με περισσότερη ένταση.

Όμως -σημειολογικά- αυτό το βίντεο είναι θρησκευτικό. Οι δύο πύργοι με τα ηχεία, μέσα στο πλήθος, δεξιά κι αριστερά, μοιάζουν με γιγάντιους σταυρούς. Ο λαμπρός ουρανός με τα σύννεφα, ο ήλιος που φωτίζει τα ιερατικά πιατίνια, όλα είναι τόσο η-Δεύτερη-Παρουσία-έρχεται.

Και το πιο σημαντικό σημείο: Η άδεια σκηνή.

Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός – Ο Ελληνιστής Αυτοκράτορας που μίσησαν οι Έλληνες

Flavius Claudius Julianus Augustus - Frigidarium du Musée de Cluny, Paris

«Αν πέθανε ο Ιουλιανός, η αλήθεια θα επιζήσει για να καλύψει τις φωνές των ψευτών» – Λιβάνιος
Ο Ιουλιανός επιχείρησε να ανακόψει την επέλαση του Χριστιανισμού και να αναζωογονήσει τη λατρεία των θεών της Ελλάδας , μέσα από την οποία θα αναβίωναν οι αξίες και οι αρετές του Ομήρου και των Ελλήνων φιλοσόφων. Μολονότι ο ίδιος έζησε σύμφωνα με τις αξίες αυτές, έδειξε ανοχή στους αντιπάλους του και φρόντισε για την ευημερία των υπηκόων του, συκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος και περιφρονήθηκε ακόμα και από εκείνους που ωφέλησε. Τι άλλο γνωρίζουμε γι’ αυτόν εκτός απ’ το ότι ήταν  ο «Αποστάτης» του Χριστιανισμού και «Παραβάτης»;
Τα πρώτα χρόνια
Ο Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 331 Κ.Χ στην Κωνσταντινούπολη από τον Ιούλιο Κωνστάντιο και την Βασιλίνα. Ο πατέρας του ήταν αδελφός του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου,  και η μητέρα του ήταν κόρη του επάρχου Ιουλιανού, ελληνικής καταγωγής. Η Βασιλίνα πέθανε λίγους μήνες μετά τη γέννηση του Ιουλιανού.
Το 337 ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πέθανε και ο γιος του Κωνστάντιος φροντίζει εκ των προτέρων  να απαλλαγεί από διεκδικητές του θρόνου. Έτσι, οι οπαδοί του δολοφονούν τους δύο αδελφούς του Κωνσταντίνου και επτά από τα παιδιά τους. Ο Ιουλιανός και ο αδελφός του Γάλλος φυγαδεύτηκαν εγκαίρως από φίλους και ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν.
Τα επόμενα δύο χρόνια ο Ιουλιανός τα πέρασε κοντά στον Ευσέβιο της Νικομήδειας, ο οποίος ήταν συγγενής του και Χριστιανός επίσκοπος πιστός στο δόγμα του αρειανισμού. Την φροντίδα του ορφανού ανέλαβε ο ευνούχος Μαρδόνιος, ένας Σκύθης  με ενθουσιασμό για τα ελληνικά γράμματα, ο οποίος ήταν παλαιότερα στην υπηρεσία της Βασιλίνας. Ο Μαρδόνιος ανέθρεψε με στοργή τον Ιουλιανό και φρόντισε επιμελώς για την μόρφωσή του. Έργο εύκολο, αφού το παιδί αγαπούσε πολύ τα γράμματα, είχε εκπληκτική ικανότητα απομνημόνευσης και εξαιρετική ευφυΐα. Σπούδασε με ενθουσιασμό την ελληνική γραμματεία και λάτρεψε τον Όμηρο. Μετά τον θάνατο του Ευσέβιου και ως το 349, φυλακίστηκε μαζί με τον αδελφό του σε ένα φρούριο της Καππαδοκίας με διαταγή του αυτοκράτορα. Εκεί μετείχε αναγκαστικά της αυστηρής χριστιανικής παιδείας, και εκτελούσε μάλιστα χρέη αναγνώστη στις εκκλησίες της Νικομήδειας.

Ο Νόμος του Υπαινιγμού

%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%bf%cf%8d
«Λόγος» και «Λογική» έχουν κοινή ρίζα.
Όποιος γνωρίζει να χειρίζεται τον Λόγο…
ελέγχει Συνειδήσεις…
Η Αλήθεια δεν κρύβεται στην Ομιλία…
κρύβεται στην Σιωπή.
Οι αλήθειες δεν κρύβονται στα λεγόμενα.
Κρύβονται στα υπονοούμενα
Οι λέξεις μιλούν…
αλλά τα υπονοούμενα κραυγάζουν σιωπηλά.
Σημαντικά τα όσα λέμε.
Σημαντικότερα όμως, τα όσα αφήνουμε να εννοηθούν

Πως να δίνεις πειστικές συμβουλές χωρίς να γίνεσαι αγενής (3o μέρος – οδηγός)

Στο πρώτο μέρος είδαμε μερικές εισαγωγικές εξηγήσεις για το γιατί οι συμβουλές μας δε λειτουργούν, καθώς και τα κίνητρα πίσω από αυτών που δίνουν συμβουλές απλόχερα και χωρίς να τους ζητηθεί, ενώ στο δεύτερο μέρος είδαμε τις συχνές παγίδες που αντιμετωπίζουμε όταν δίνουμε συμβουλές.
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, θα δούμε πως να δίνουμε πρακτικά καλύτερες συμβουλές.
Στην εποχή της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ειδικός σε κάτι. Η ευχή και η κατάρα του ελευθερίας του λόγου είναι ότι ο καθένας έχει τη γνώμη του και πρόκειται να το μοιραστεί μαζί σου. Και όχι μόνο θα τη μοιραστεί, αλλά θα είναι και περισσότερο πεπεισμένος από ποτέ για το πόσο σωστός είναι.
 
Έτσι έχω καταλήξει σε οκτώ βασικές αρχές που καλό είναι να ακολουθήσεις όταν θες να δώσεις συμβουλή σε άλλους. Αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις κάποιον, συνιστώ τα εξής:

  1. Σιγουρέψου ότι το άτομο θέλει πραγματικά συμβουλή. Καμία συμβουλή δεν είναι χειρότερη από τις μη ζητηθείσες συμβουλές. Κανείς δεν είναι πιο πιθανό να αγνοηθεί από ένα ξερόλα. Σιγουρέψου ότι το άτομο που προσπαθείς να βοηθήσεις όντως ψάχνει για βοήθεια, ειδάλλως θα φανείς καταδεκτικός και αγενής.
     
    Παράδειγμα κακή συμβουλής: Σε απάντηση σε κάποιον ο οποίος είναι ενθουσιασμένος να ξεκινήσει μεταπτυχιακό.
     
    Έι, μπράβο που σε δέχτηκαν, αλλά ειλικρινά χάνεις χρόνο και χρήμα, έτσι κι αλλιώς άνεργος θα είσαι μετά το μεταπτυχιακό, δεν αξίζει. Ο ξάδερφός μου έκανε 2 μεταπτυχιακά και 1 διδακτορικό και τώρα δουλεύει σε σουβλατζίδικο.”
     
    Στο μόνο που τον βοηθάς εδώ πέρα είναι στην αντίληψη ότι είσαι αγενής και κατακριτικός.

  2. Σιγουρέψου ότι ξέρεις για τι μιλάς. Η δεύτερη μεγαλύτερη αμαρτία της παροχής συμβουλών είναι όταν δίνεις συμβουλή για κάτι που δεν έχεις την κατάλληλη εμπειρία.Το πρόσωπο που προσπαθείς να βοηθήσεις μπορεί να μην το παρατηρήσει, αλλά σου εγγυώμαι όποιος έχει έστω και λίγη εμπειρία στο θέμα θα το παρατηρήσει.
     
    Ανεξάρτητα αν κάποιος κάνει ένσταση στα λεγόμενά σου ή οχι λόγω εμπειρίας, θα χάσεις αξιοπιστία. Όπως λέει και η παλιά παροιμία: ” Αυτός που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα, δε μαθαίνει τίποτα”. Αν δεν έχεις εμπειρία, αλλά θες παρ’όλα αυτά να κάνεις μία σημαντική ή χρήσιμη παρατήρηση, τότε θα πρέπει πάντα να επισημάνεις: «δεν είχα ποτέ το πρόβλημα αυτό πριν, αλλά μου φαίνεται ότι …» ή κάτι τέτοιο παρόμοιο πριν μιλήσεις ή δημοσιεύσεις.
     
    Κλασσικό παράδειγμα κακή συμβουλής: Συμβουλές για το πως να κάνεις σεξ από παρθένο/παρθένα.

Πως να δίνεις πειστικές συμβουλές χωρίς να γίνεσαι αγενής (2o μέρος – συχνές παγίδες)




Στο πρώτο μέρος είδαμε μερικές εισαγωγικές εξηγήσεις για το γιατί οι συμβουλές μας δε λειτουργούν, καθώς και τα κίνητρα πίσω από αυτών που δίνουν συμβουλές απλόχερα και χωρίς να τους ζητηθεί.
Στο δεύτερο μέρος θα δούμε τις βασικές παγίδες που αντιμετωπίζουμε όταν δίνουμε συμβουλές.
  1.  Η πρώτη παγίδα είναι αυτή που πέφτει αυτός που δίνει τη συμβουλή (παγίδα του εγωισμού)
  2. Η δεύτερη είναι αυτή που πέφτει αυτός που λαμβάνει τη συμβουλή (παγίδα της ταυτότητας).
    (επίσης θα συζητηθεί η νοοτροπία της προβίβασης και η νοοτροπία της πρόληψης)
  3. Η τρίτη είναι αυτή των λογικών πλανών.

1) Μήπως έχεις πέσει πάνω στην παγίδα του εγωισμού σου;
Πάντα να έχεις επίγνωση του αισθήματος της ανωτερότητας.
Η αίσθηση της υπεροχής είναι η μεγαλύτερη ένδειξη του ότι βρίσκεσαι σε μια παγίδα του Εγώ.
Το Εγώ αγαπά να γλιστράει από την πίσω πόρτα. Θα πάρει μια ευγενή ιδέα, όπως το να ξεκινάς γιόγκα, και στη συνέχεια την αλλάζει για να εξυπηρετήσει τα δικά του άκρα με το να σε κάνει να νοιώθεις ανώτερος από τους άλλους.
Θα αρχίσεις να κοιτάς αφ’ υψηλού εκείνους που δεν ακολουθούν το ορθό και “πνευματικό” σου , μονοπάτι.
Μερικά παραδείγματα:
    • Αν νομίζεις ότι είναι πιο «πνευματικό» να κάνεις ποδήλατο για να πας στη δουλειά ή να χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά στη συνέχεια να βρίσκεις τον εαυτό σου να κρίνει οποιονδήποτε οδηγεί ένα αμάξι, βρίσκεσαι μέσα σε μια παγίδα του Εγώ.

    • Αν νομίζεις ότι είναι πιο «πνευματικό» να σταματάς να βλέπεις τηλεόραση, επειδή σαπίζει τον εγκέφαλο σου, αλλά στη συνέχεια να βρίσκεις τον εαυτό σου να κρίνει εκείνους που εξακολουθούν να βλέπουν τηλεόραση, βρίσκεσαι μέσα σε μια παγίδα του Εγώ.

    • Αν νομίζεις ότι είναι πιο «πνευματικό» να αποφεύγεις να διαβάζεις κουτσομπολίστικα περιοδικά/ειδήσεις, αλλά στη συνέχεια να βρίσκεις τον εαυτό σου να κρίνει αυτούς που τα διαβάζουν αυτά, βρίσκεσαι μέσα σε μια παγίδα του Εγώ.

    • Αν νομίζεις ότι είναι πιο «πνευματικό» να ακούς κλασική μουσική ή καταπραϋντικούς ήχους της φύσης, αλλά στη συνέχεια να βρίσκεις τον εαυτό σου να κρίνει εκείνους που ακούν για την mainstream ή pop μουσική, βρίσκεσαι μέσα σε μια παγίδα του Εγώ.

    • Αν νομίζεις ότι είναι πιο «πνευματικό» να κάνεις γιόγκα, να είσαι βίγκαν, να αγοράζεις βιολογικά, να αγοράζεις επουλωτικούς κρυστάλλους, να ασχολείσαι με ρέικι, να κάνεις διαλογισμό, να ντύνεσαι χίπικα, να επισκέπτεσαι τα ασράμ και να διαβάζεις διαφωτιστικά/πνευματικά βιβλία, αλλά μετά να κρίνεις όποιον δεν τα κάνει αυτά, βρίσκεσαι σε μία παγίδα του Εγώ.

Πως να δίνεις πειστικές συμβουλές χωρίς να γίνεσαι αγενής (1o μέρος – αιτίες και σκεπτικό)

Η συμβουλή (που ονομάζεται επίσης προτροπή) είναι μια μορφή σχετικών προσωπικών ή θεσμικών απόψεων, συστημάτων πεποίθησης, αξιών, συστάσεων ή καθοδήγησεων σχετικά με ορισμένες καταστάσεις που μεταδίδονται σε κάποιο πλαίσιο σε άλλο άτομο, ομάδα ή κόμμα που προσφέρεται συχνά ως οδηγός δράσης ή συμπεριφοράς.
Με απλά λόγια, ένα μήνυμα συμβουλών είναι μια σύσταση σε κάποιον σχετικά με το τι μπορεί να σκεφτεί , να πει, ή να κάνει κάτι άλλο για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, να πάρει μια απόφαση ή να διαχειριστεί μια κατάσταση.
Στο πρώτο μέρος θα δούμε
1) Γιατί οι περισσότερες συμβουλές δεν “πιάνουν τόπο”, γιατί οι διαφωνίες δεν έχουν νόημα και σχεδόν ποτέ κανέναν νικητή, καθώς και
2) τα κρυφά κίνητρα πίσω από γιατί κάποιος επιθυμεί να συμβουλέψει άλλους.


1) Γιατί οι μερικές φορές οι καλοπροαίρετες συμβουλές μας δε “λειτουργούν” σε διάφορα άτομα;

Θυμάμαι μία φορά περίμενα στη στάση του λεωφορείου και δίπλα μου καθόταν ένας τύπος  ο οποίος παραπονιόταν για τον καιρό “ω θεε μου πάλι βρέχει, μισώ το χειμώνα!
και μετά μεταπήδησε στο θέμα του διαζυγίου του και στα οικονομικά του προβλήματα.
Οι περισσότεροι από εμάς δε θα μπορούσαν να αντισταθούν στον πειρασμό να πεταχτούν και να προσπαθήσουν να διορθώσουν τον τύπο, λεγοντάς του ότι είναι απλά αρνητικός και ότι πρέπει να διαβάσει “Τη δύναμη του Τώρα” του Έκχαρτ Τόλε ή κατι τέτοιο.
Όμως αυτό που έκανα ήταν ακριβώς το αντίθετο.
Αντί να του κάνω μία διάλεξη προσωπικής ανάπτυξης, απλά κάθισα και τον άκουσα.

Πώς πρέπει να αλλάζει η διατροφή αναλόγως την ηλικία.Τι πρέπει να τρώμε από τα 20 έως τα 70



Καθώς μεγαλώνουμε οι προτεραιότητες, τα χόμπι και οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν.
Και αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς αλλάζουν οι ανάγκες του οργανισμού, με την πάροδο του χρόνου.
Κ
άθε ηλικία χρειάζεται συγκεκριμένα τρόφιμα, για να ανταπεξέλθει στην απαιτητική καθημερινότητα.
Η διατροφολόγος Cassandra Barns προσφέρει έναν ολοκληρωμένο οδηγό, όπου εξηγεί την ποσότητα θερμίδων και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός ανά δεκαετία.
Στα 20 
Η ηλικία των 20 είναι η περίοδος όπου οι άνθρωποι είναι πιο δραστήριοι και έχουν καλύτερο μεταβολισμό.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.
Αλλά καλό είναι να μην γίνονται “εκπτώσεις” στην ποιότητα, καθώς το 
junk food και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, που είναι πούσια σε λίπος και ζάχαρη, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, που θα φανούν αργότερα.
Ο οργανισμός χρειάζεται συστατικά τα οποία μετατρέπει σε ενέργεια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βρίσκονται σε τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.
Στα 30Είναι η κυρίως η εποχή της γονιμοποίησης, αφού κατά μέσο όρο οι περισσότεροι άνθρωποι κοντά στα 30 αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια.Αυτό σημαίνει ότι, ειδικά οι γυναίκες, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς επηρεάζουν αρνητικά την γονιμότητα.
Το άγχος αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή των ατόμων που διανύουν την δεκαετία των ’30.
Η δουλειά γίνεται πιο απαιτητική και οι υποχρεώσεις αυξάνονται.
Η καλή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα βοηθά στην διαχείριση του άγχους. Αυτό γίνεται με μη επεξεργασμένα τρόφιμα και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη.
Σε αυτή την ηλικία, αρχίζουν να φαίνονται και 
οι πρώτες ρυτίδες.
Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βελτιώνουν την όψη του δέρματος.
Πιο ευεργετικά είναι τα πορτοκαλί λαχανικά όπως οι γλυκοπατάτες και καρότα και τα κόκκινα, όπως τα μούρα και το κόκκινο λάχανο.

Γυναικείοι μύθοι Vs Aνδρική βλακεία (Μέρος Α)

Αποτέλεσμα εικόνας για Γυναικείοι μύθοι Vs Aνδρική βλακεία (Μέρος Α)
Θα προσπαθήσουμε σε αυτό το άρθρο να αναλύσουμε διάφορα στερεότυπα, κυρίως περίεργες «μαγικές» ιδιότητες, τις οποίες το «σύστημα» (όχι η αυτή καθευατή γυναίκα) φρόντισε να «ντύσει» την γυναίκα, κάνοντας εννοείται συστηματική πλύση εγκεφάλου (brainwash) τους άνδρες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε αλλά και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, διότι είναι κατανοητό από ολους πλέον ότι η ψευδογυναίκα αποτελεί κατασκεύασμα της Παγκοσμιοποίησης (δείτε τις φεμέν που πηγαίνουν και κάνουν διαδηλώσεις πλάι στα gay parade και θα το καταλάβετε). Βεβαια, περισσότερο θα τονίσουμε την ανδρική βλακεία, διότι χωρίς εκείνην δεν θα μπορούσε ποτέ το «σύστημα» να περάσει τις ηλιθιότητες γύρω από τις γυναίκες. Θα πρέπει να σημειώσω, όμως, εκ των προτέρων ότι πρόκειται για «γυναίκα» ή αλλιώς ψευδογυναίκα για να μην δημιουργηθεί σύγχυση, οπότε και παρακάτω θα χρησιμοποιώ τον όρο ψευδογυναίκα απευθείας. Ούτως ή άλλως, η κατεξοχήν «συστημική» κοινωνία ουδόλως αγαπά και την πραγματική γυναίκα και κρύβει τα καλά της χαρακτηριστικά (σε ένα από τα επόμενα ποστ θα το μάθετε πως).
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σήμερα με το πρώτο βλακώδες στερεότυπο της κοινωνίας που δυστυχώς έχει εδραιωθεί με τόση πλύση εγκεφάλου των ανδρών (και από τους πατεράδες δυστυχώς!!!) και αφορά φυσικά την άποψη ότι ο άνδρας πρέπει να διεκδικεί την γυναίκα, γιατί εκείνη θα την πουν αλλιώς πόρνη και είναι δική σου τιμή να την κατακτήσεις. Εδώ έχει γίνει τόση πλύση εγκεφάλου στους άνδρες που τους έκαναν να πιστεύουν σαν στρατιωτάκια ότι αυτό ΠΡΕΠΕΙ υποχρεωτικά να το κάνουν, γιατί αλλιώς δεν είναι άνδρες (πρώτη απευθείας έμμεση μείωση του ανδρισμού σας). Η «πλύση» εννοείται συνοδεύεται από την κλασσική ξακουστή ηλιθιότητα ότι έτσι συμβαίνει στην φύση (δεν συμβαίνει έτσι ακριβώς) και σημειολογικά σας προτρέπουν κιόλας και στην βιολογία που χιλιάδες σπερματοζωάρια κυνηγούν ένα ωάριο και τελικά το πιο ικανό κατορθώνει και εισέρχεται στο θηλυκό γαμέτη προς γονιμοποίηση (εδώ εμμεσως πλην σαφώς σας εξυψώνουν και τρέξτε λοιπόν, ορμάτε οι πιο «ικανοί»). Για να μην μπερδευτούμε, μιας και θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά πράγματα, ας τα πάρουμε ένα-ένα με την μορφή ερωτοαπάντησης.
  1. Σας λένε ότι πρέπει να πάτε εσείς, γιατί εκείνη αλλιώς θα στιγματιστεί ως ελευθέρας ηθών

Είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε τη μοναχικότητά μας



Αν μάθουμε να απολαμβάνουμε τη μοναχικότητά μας μπορούν να συμβούν πολλά καλά πράγματα.

Οι μπαταρίες μας ξαναγεμίζουν γιατί δεν υπάρχουν διαρροές της ενέργειάς μας σε κουβεντούλες που δεν είναι απαραίτητες.

Σε περιόδους σιωπής αποκτάμε περισσότερη διαίσθηση και επαφή με τις προσωπικές μας εσωτερικές διεργασίες, που συνήθως περιθωριοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας μέρας εντατικής εργασίας καθώς άλλα πράγματα αποσπούν την προσοχή μας (και κάπως έτσι τα εξωτερικά ερεθίσματα απορροφούν την ενέργειά μας). Παρόλα αυτά, η σιωπή, όπως και ο χώρος, είναι σήμερα πολυτέλεια. Δεν έχουμε συνηθίσει σ' αυτή. Μερικοί μάλιστα τη φοβούνται.

Όσο πιο πολύ είμαστε εκτεθειμένοι στο θόρυβο του εξωτερικού κόσμου τόσο περισσότερο νιώθουμε την ανάγκη για λίγη σιωπή, την ανάγκη να μας αφήσουν να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με τον εαυτό μας για λίγο. 

Για να εξασφαλίσετε χώρο για τον εαυτό σας πρέπει κάποιες φορές να γίνεστε σκληροί. Οι άλλοι δεν μας δίνουν χώρο. Συχνά δεν μπορούν καν να καταλάβουν ότι το έχουμε ανάγκη. Πρέπει να τον καταλαμβάνουμε μόνοι μας κάθε φορά που νιώθουμε ότι τον χρειαζόμαστε διακινδυνεύοντας μερικές φορές να απογοητεύσουμε τις προσδοκίες των άλλων. Θα πρέπει επιτέλους να επιλέξετε: θέλετε να ευχαριστήσετε εκείνους ή να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας; Αν δεν δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χώρο, τότε μπορεί εύκολα να συσσωρεύσετε στρες μέσα σας.

“Η αποτυχία είναι ένα πλάνο της φύσης προκειμένου κάποτε, να αναλάβεις τεράστιες ευθύνες.” Napoleon Hill



Η αξία του λάθους και της αποτυχίας, -είναι πέραν από διδακτική- και προπαρασκευαστική. Η αξία της αποτυχίας ως μάθημα, στην πράξη μπορεί να μας κάνει ανίκητους. Σιγά-σιγά και μαζεύοντας πολλά λάθη, αφού τα «καταγράψουμε» και μάθουμε να τα αποφεύγουμε και αφού δούμε συνολικά το πόσους τρόπους μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να αποτύχει, τότε μπορούμε να τα φέρουμε στην πρακτική. Όχι να λέμε «αχ και ωχ».
Η αποτυχία, μας δίνει το ερέθισμα που χρειάζεται ο εγωισμός μας και ταυτόχρονα τη σοφία για να μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα όραμά μας ή να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό και μεγάλο. Δεν είπαμε να γίνουμε μοιρολάτρες, όμως να μην ξεχνάμε μαγικές ιστορίες ανθρώπων που σήμερα τους θαυμάζουν χιλιάδες άνθρωποι. Ας εστιάσουμε στη ζωή των περισσότερων, και θα δούμε ότι η καλύτερη φίλη τους ήταν η αποτυχία, μέχρι να τους αγαπήσει η επιτυχία…
Το ποδήλατο, στη μικρή ηλικία.
Δε θέλουμε να ξύσουμε πληγές, αλλά ναι! Ήμασταν και ήσασταν όλοι κάποτε στην παιδική ηλικία! Ναι, θυμάστε! Καμία νοσταλγία δεν είναι κακή όταν φέρνει ωραίο αέρα αναμνήσεων! Μέσα σε αυτή την ηλικία, θα θυμάστε ασφαλώς και ένα από τα πιο ωραία παιχνίδια που είχαμε! Το ποδήλατο! Όταν ξεκινήσαμε την αγάπη για το ποδήλατο, μας έβαλαν βοηθητικές ρόδες. Η ισορροπία θα ερχόταν με τις βοηθητικές και έτσι δε θα πέφταμε. Ποιόν κοροϊδεύουμε;; Πέφταμε και με τις βοηθητικές ρόδες!
Κακά τα ψέματα, οι πληγές και τα κλάματα ήταν άπειρα! Κάτι θυμάστε, αλλά όχι όλες τις φορές που πέσατε. Ξέρετε γιατί; Γιατί σας έμεινε το συναίσθημα της απόλαυσης όταν κάνατε ποδήλατο και η χαρά του παιχνιδιού. Σας έμεινε η χαρά και ξεχάσατε τον πόνο. Τι λέτε; Το κάνουμε αυτό για καθετί που κάνουμε στη ζωή μας; Ας το ξεκινήσουμε!

Νὰ εἶμαι …Ἐγώ!

Πολλὲς φορὲς ἀναρωτιέμαι, ὅταν συζητῶ μὲ φίλους, γιὰ τὸ πόσο αὐθεντικοὶ εἴμεθα.
Ἐπηρεαζόμεθα ὅλοι μας, οὔτως ἤ ἄλλως, ἀπὸ τὸ περιβάλλον μας, τοὺς φίλους μας καὶ τὰ γεγονότα.
Ὅλα αὐτὰ μᾶς ὁρίζουν καὶ μᾶς καθορίζουν τὶς συμπεριφορές μας, ἀναλόγως πάντα τῆς συναισθηματικῆς μας καταστάσεως καὶ φορτίσεως.
Κι ἐπεὶ δὴ ὅλα, μὰ ὅλα τὰ ἐρμηνεύουμε καὶ τὰ προσλαμβάνουμε μὲ φίλτρα συναισθηματικά, καλὸ θὰ εἶναι νὰ τὰ ἐπεξεργαζόμεθα καὶ νὰ κρατᾶμε μόνον αὐτὰ ποὺ μᾶς ταιριάζουν καὶ μᾶς ἐκφράζουν.
 Τὸ νὰ μπορῶ  νὰ παραμένω ὁ ἑαυτός μου, ἀνεξαρτήτως τῶν συνθηκῶν, σημαίνει πὼς ἔχω ἀπόλυτο ἐπίγνωσιν τοῦ ποιὸς εἶμαι, τοῦ ποῦ θέλω νὰ πάω καὶ τοῦ τὶ ἀπαιτεῖται νὰ μάθω στὴν διάρκεια τῆς πορείας μου.
Εἶναι τόσο σπουδαῖον καὶ σημαντικὸ τὸ νὰ γνωρίζω τὸ τὶ θὰ ἐπιτρέψω νὰ μὲ ἐπηρεάσῃ ἤ νὰ μὲ ἐνθαῤῥύνῃ, ποὺ ἴσως κάποιες φορὲς νὰ ἐπιλέξω τὴν μοναξιά, πρὸ κειμένου νὰ ἀποφύγω ἐξωτερικὲς ἐπιδράσεις τέτοιες, ποὺ θὰ μοῦ κάνουν κακό.
Ὅσο ὅμως περισσότερο δυναμώνω, τόσο περισσότερο μπορῶ νὰ πορεύομαι δίχως κινδύνους.
Καὶ οἱ κίνδυνοι εἶναι τὸ νὰ συμπεριφέρομαι, κατὰ περίπτωσιν, κατὰ πῶς ὁρίζουν ἄλλοι κι ὄχι ὁ πραγματικός μου Ἑαυτός.

Το μουστάκι του Νταλί βρέθηκε άθικτο στην εκταφή!

Μπορεί ο σουρεαλιστής Καταλανός ζωγράφος, Σαλβαδόρ Νταλί, να έχει φύγει από τη ζωή από το 1989, ωστόσο η εκταφή του το 2017, προκειμένου να ληφθεί δείγμα DNA που θα αποδείξει αν η Μαρία Πιλάρ Αμπέλ είναι βιολογική κόρη του, έφερε στο φως ένα πολύ σουρεάλ στοιχείο.


Ο λόγος για το χαρακτηριστικό μουστάκι του εκκεντρικού καλλιτέχνη, το οποίο βρέθηκε… άθικτο! Από το ταριχευμένο σώμα του Νταλί αφαιρέθηκαν μαλλιά, νύχια και δύο οστά, ούτως ώστε να διεξαχθεί το τεστ DNA, έπειτα από τους ισχυρισμούς της Μαρία Πιλάρ ότι είναι το μοναδικό βιολογικό παιδί του.
perierga.gr - Το μουστάκι του Νταλί βρέθηκε άθικτο στην εκταφή!
Η 61χρονη Μαρία Πιλάρ, μέντιουμ και αναλύτρια ταρό, υποστηρίζει ότι ο Νταλί είχε μία σχέση με τη μητέρα της κατά τη δεκαετία του 1950, όταν εκείνη εργαζόταν στο σπίτι του ως οικιακή βοηθός. Οι ειδικοί χρειάστηκε να μετακινήσουν την βάρους 1,5 τόνου μαρμάρινη πλάκα που σφραγίζει την κρύπτη κάτω από μουσείο Νταλί στο Φιγκέρες, όπου έχει ταφεί. Ο Embalmer Narcis Badalet δήλωσε ότι ένιωσε δέος αφαιρώντας το μεταξωτό μαντίλι από το πρόσωπο του καλλιτέχνη. «Ήθελα πολύ να τον δω και ένιωσα την απόλυτη έκσταση. Ήταν σαν θαύμα. Το μουστάκι του και τα μαλλιά του ήταν άθικτα» σημείωσε.

Μην ψάχνεις την αποδοχή, ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα και γέμισε τη ψυχή σου με νέες εμπειρίες

Οι νέες εμπειρίες γεμίζουν την ψυχή, ενώ η ανάγκη γι ‘αποδοχή την αδειάζει. Οι νέες εμπειρίες είναι κάτω απ’ τον έλεγχο σου ενώ η άποψη των άλλων όχι…Γι αυτό ποτέ μην θυσιάσεις εμπειρίες μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αποδεχτές από τους άλλους.
-na-ise-panta-o-eaftos-sou-afto-ine-mystiko
Σε μια έρευνα που διεξήχθη σε 12.000 ανθρώπους, βρήκε πως τα άτομα που αναζητούν νέες εμπειρίες είναι πιο ευτυχισμένα απ’ τα άτομα που κυνηγούν υλικά αγαθά.
Το κυνήγι της αποδοχής δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ πολύ απλά γιατί δεν θέτεις εσύ τα όρια αλλά το άτομο που προσφέρει την αποδοχή. Ακόμα, η ηρεμία σου θα εξαρτάται απ’ το αν θα πάρεις αποδοχή ή όχι.
Απ’ την άλλη, η δημιουργία νέων εμπειριών προσφέρει μακροπρόθεσμη αξία στην ζωή σου – είναι ένα είδος επένδυσης που δεν χάνει ποτέ την αξία του. Έρευνες έχουν δείξει ότι εμπειρίες που ήταν δύσκολες, άλλαξαν πιο γρήγορα και πιο θετικά τα άτομα που ενεπλάκησαν σ’ αυτές απ’ ότι εμπειρίες που ήταν εύκολες και άνετες.
Πέντε αρνητικές συνέπειες του να έχεις ανάγκη την αποδοχή
#1. Χάνεις την δημιουργικότητα σου
Είναι αδύνατο να είσαι δημιουργικός όταν αναζητάς συνεχώς αποδοχή απ’ τους άλλους. Οι ιδέες σου είναι τα δικά σου, προσωπικά, δημιουργήματα και δεν γίνεται να τις αλλάζεις ή να τις καταπιέζεις επειδή κάποιος δεν τις εγκρίνει. Αν το κάνεις, μειώνεις δραματικά την μάθηση που πρόκειται να πάρεις βάζοντας σ’ εφαρμογή τις ιδέες σου.

Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ - Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ



Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ

Θεϊκά παιδιά όντως είμαστε, αλλά αυτό το χάλι μας εδώ, με το να μην μπορούμε να αντισταθούμε στην εικόνα που μας θαμπώνει, δεν μπορώ να το καταλάβω. Τόσο ανίκανοι είμαστε να μην μπορούμε να δούμε το θεϊκό μας τμήμα ώστε να έχουμε το γνώθι σ'αυτόν;

Από την μια γνωρίζω ότι χωρίς το Νου είναι αδύνατον να κατανοήσω ότι ζω, ξεκαθαρίζοντας στον εαυτό μου ότι ζωή είναι ο αδιαίρετος λόγος (λογική) που κινεί τον κόσμο που ενυπάρχει μέσα στο Νου.

Ο Αρχέτυπος Νους είναι Πανάγαθος, δεν έχει ανάγκες, ούτε επιθυμίες που πηγάζουν από τις ανάγκες, αποτελείται από μία όμοια ουσία που δημιουργεί έναν υπέροχο κόσμο χωρίς ατέλειες.

Ζωή λοιπόν είναι αυτό που βλέπουμε με τον Λόγο, τις εικόνες, οι οποίες κινούνται και δημιουργούν την κίνηση της εικόνας, δηλαδή τον κόσμο ενός Νου, και ο κόσμος που βλέπουμε γεννά τα συναισθήματα και τις αισθήσεις, δηλαδή το πνεύμα, το οποίο μας καθοδηγεί.

Όταν λοιπόν Νους, Λόγος, και Φως, είναι Αδιαίρετοι, οδηγούνται από την όμοια Πανάγαθη ουσία ενός Νου, και είναι επόμενο να γεννηθεί η Ζωή (Νους και Λόγος), μέσα στο Φως, ένας τέλειος κόσμος και μια τέλεια Ζωή, με πανέμορφες εικόνες, που δημιουργούν μόνον τις τέλειες αισθήσεις. (Φως).

Διότι, όταν δεν υπάρχει αρνητική εικόνα μέσα στο Νου, δεν υπάρχει ούτε αρνητική σκέψη στο Λόγο, και ως αποτέλεσμα δεν υπάρχουν ούτε οι αρνητικές αισθήσεις (Φως - πνεύμα), οι οποίες θα καθορίσουν τον κόσμο που θα γεννηθεί, και την ζωή που θα γεννηθεί με τις ψυχές.

Τι σημαίνει ο χορός του Ησαΐα; Και γιατί χορεύει ο ιερέας τους νεονύμφους τρεις φορές γύρω από το τραπέζι στο κέντρο της εκκλησίας;

Ως γνωστόν το τραπέζι που βρίσκεται στο κέντρο του ναού συμβολίζει την Αγία Τράπεζα. Για τον λόγο αυτό στο τραπέζι επάνω βρίσκεται και το ευαγγέλιο και πάνω σ” αυτό τοποθετεί ο ιερέας τα δακτυλίδια των νεονύμφων, καθώς και τα στέφανα.

Ο κύκλος γύρω από το τραπέζι συμβολίζει την αιωνιότητα του γάμου και την πρόσκληση των μελλονύμφων να εισέλθουν δια του μυστηρίου του γάμου τους στην ουράνια βασιλεία του Θεού, δηλ. στον Παράδεισο.
Κατά την τέλεση της ιερολογίας του γάμου, μετά την ευλογία και την προσφορά του κοινού ποτηρίου γίνεται ο χορός του Ησαΐα. Παρόμοιος χορός απαντάται στη λειτουργική μας Παράδοση και κατά τις χειροτονίες και των τριών βαθμών της ιεροσύνης, δηλ. του διακόνου, πρεσβυτέρου και επισκόπου. Κατά την ακολουθία του γάμου και κατά τον χορό του Ησαΐα, προηγείται ο ιερέας βαστώντας στα χέρια του το Ευαγγέλιο και δηλώνοντας διά του συμβόλου αυτού την πορεία που καλούνται να διανύσουν οι νεόνυμφοι, που είναι πορεία με γνώμονα και φαροδείκτη τον Χριστό μας.
Ο κυκλικός χορός αποτελεί έκφραση χαράς και ευφροσύνης των νεονύμφων και όλης της χριστιανικής κοινότητας. Για τον λόγο αυτό σ” αυτή τη χαρά απαραιτήτως, συμμετέχει ενεργά και μάλιστα σε πρώτη θέση ο ιερέας, για να δείξει τον τρόπο της πραγματικής πανηγυρικής ατμόσφαιρας του μυστηρίου του γάμου μέσα στην Εκκλησία. Κατά τον π. Κων/νο Καλλίνικο ο χορός αποτελεί «ζωηράν έκφρασιν πνευματικής αγαλλιάσεως επί τη άνωθεν εκχυθείση θ. δωρεά» .

Πως να κάνεις έναν άντρα ευτυχισμένο VS πως να κάνεις μια γυναίκα..


Οι άντρες και οι γυναίκες είναι δυο τελείως διαφορετικά πλάσματα με εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Αυτό αποτυπώνουν και οι κανόνες που ακολουθούν με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο…

Εσείς συμφωνείτε;
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ:
1. Τάισέ τον
2. Κοιμήσου μαζί του
3. Άσε τον να ηρεμήσει
4. Μην ελέγχεις το τηλέφωνό του (μηνύματα)
5. Μην τον ενοχλείς με τις κινήσεις του
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ:
Επίσης δεν είναι πολύ δύσκολο αλλά… Για να κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη, ένας άντρας απλά χρειάζεται να είναι:

Άρης Κεκαυμένος* Όχι άλλο Κάρβουνο*








 26. 7. 2017




ΑΡΗΣ κεκαυμένος από τον ΗΛΙΟ

στην 3 ~ 4η Μοίρα του ΛΕΟΝΤΑ*

(η όψη έχει ήδη πραγματοποιηθεί*)

*

Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και

Υδροχόοι των πρώτων ημερών

και του πρώτου 10ημέρου,

και όσοι έχετε Ωροσκόπους

ή και προσωπικούς Πλανήτες

στις πρώτες Μοίρες των Σταθερών

αυτών Ζωδίων μέχρι και την 10η Μοίρα,

ενδέχεται να βιώνετε ένα Τέλος αυτές τις

μέρες,

μια Ένταση,

ή μια Κατάσταση Εκνευρισμού,

που είναι σχεδον αδύνατον

να την διαχειριστείτε με νηφαλιότητα*




Έχετε φτάσει σε οριακό σημείο,

όπου χρειάζεται να ξαναξεκινήσετε

από την Αρχή*


Καλύτερα μείνετε μόνοι σας,

επιδιώξτε την Μοναχικότητα,

απομακρυνθείτε από την Πηγή

αγχούς και αποσυντονισμού,

και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε

για τον Εαυτό σας

και την Ψυχική και Σωματική σας Υγεία*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα