Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

"Πάντα κάτι δεν μου φτάνει κι έτσι με πιάνει βουλιμία"

"Πάντα κάτι δεν μου φτάνει κι έτσι με πιάνει βουλιμία"

"Τρώω ακατάπαυστα, αλλά, αν με ρωτήσεις, δεν ξέρω να σου πω τι είναι πείνα. Ο άνθρωπος που τρώει ό,τι βρει γιατί δεν πεινάει."
"-...και πάω και τρώω.
- Τι τρώτε;
-Ξέρετε, θα το πω. Σκέφτηκα, τι μαλακίες με ρωτάει τώρα;
... Τρώω φαγητό.
-Τι θα πει "φαγητό";
-Θα πει γλυκά.
-Τι θα πει "γλυκά";
-Τρώω αυτό που μου λείπει. Τρώω τη γλύκα της ζωής. Τρώω χαρά. Τρώω ευχαρίστηση. Τι θυμήθηκα... Προχτές ήμουν με τη φίλη μου τη Χ. Κάναμε έρωτα κι ύστερα θέλησε να μου προσφέρει μία καριόκα. Εγώ δεν την ήθελα καθόλου. Τι να την κάνω, αφού είχα την original..."
"Όλη την εβδομάδα έτρωγα ασταμάτητα. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι φερόμουν όπως ακριβώς τότε που, παιδάκι, περίμενα τον πατέρα μου με τις σακούλες τα καλούδια, που τα καταβρόχθιζα ασυγκράτητα. Μπορεί η μάνα μου να μην ήταν πια εκεί, όμως εκείνος, αν και δεν ερχόταν πάντοτε, ερχόταν κάποτε. Ήταν η ελπίδα μου."
"Τις τελευταίες μέρες μού συνέβη κάτι πρωτοφανές για μένα. Κάθομαι στο τραπέζι να φάω επειδή πεινάω. Δεν ξέρω αν σας το έχω πει, αλλά εγώ είμαι ο άνθρωπος που δεν έχει πεινάσει ποτέ, ούτε ξέρει τι θα πει πείνα. Πάντα τρώω βουλιμικά, όχι επειδή πεινάω. Και τώρα νιώθω ότι πεινάω. Είναι κάτι τελείως καινούργιο για μένα. Δέχτηκα φαίνεται κάτι τελικά: η μαμά δεν ζει, ο πατέρας δεν θα έρθει."
"Μου αρέσουν τα γλυκά. Όταν όμως αρχίζω να τρώω, τρώω τόσα, που στο τέλος μού πονάει το στομάχι μου. Το ξέρω έτσι θα γίνει, αλλά δεν μπορώ και το κάνω. Είναι σαν εκείνη την ώρα να εκδικείσαι τη σκέψη σου, το συναίσθημά σου, το μυαλό σου γενικότερα."

Οδηγίες προς κολυμβητάς


Οδηγίες σαβουάρ-βιβρ: 
Συμπεριφορά στο μπάνιο
   «Τώρα επεκράτησε παντού να γίνωνται μπαιν-μιξτ και πρέπει ο άνδρας να είναι προσεκτικός απέναντι των γυναικών και να μην προκαλή με τη στάση του επεισόδια, που μπορούν νάχουν δυσάρεστες συνέπειες. 
  Επειδή οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να δείχνουν μέλη του σώματος, που εις άλλες περιστάσεις είναι κρυμμένα, δεν πρέπει να παρατηρούμε εκείνες που λούζονται μαζί μας με τέτοιο τρόπο, ώστε και αυτές να τις ενοχλούμε και μεις να φαινώμαστε κακοαναθρεμμένοι. 
  Δεν απαγορεύονται δε μόνον οι ενοχλήσεις με τα μάτια και οι χειρονομίες, αλλά και κάθε άλλο που δυσαρεστεί τις ξένες κυρίες.
   Το μπανιερό του ανδρός πρέπει να είναι σεμνό και να μη αναγκάζει τις κυρίες να γυρίζουν το βλέμμα αλλού. 
  Αλλά και οι κινήσεις των λουομένων πρέπει να είναι προσεκτικές. Συμβαίνει πολλές φορές να προκαλή την αηδία μία απρόσεκτη κίνηση και να προκαλή σχόλια που δεν είναι κολακευτικά. 

Οι 16 βασικοί κανόνες έλξης ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα


Φωτορεπορτάζ

Το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν εγγυάται λαμπρό μέλλον



Τώρα κατάλαβα γιατί είχε τόσα απωθημένα στο παρόν και δεν μπορούσε να ζήσει παρέα με την χαρά και την ευτυχία. Οι εκκρεμότητες του παρελθόντος και τα τραύματά ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί και να ζήσει το παρόν φυσιολογικά και ομαλά. Υπήρξε το ολοκληρωμένο παρελθόν και το παρελθόν με ανοιχτούς λογαριασμούς, στοιχειωμένα φαντάσματα, εμπειρίες που δεν είχαν επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η ψυχή να γεμίζει συνεχώς με εμμονικά ίχνη.

Το κακό σε αυτήν την ιστορία είναι ότι αν υπήρχε ολοκληρωμένο παρελθόν, βατό και συμβατό όσο γίνεται με το παρόν, η συνείδηση θα το είχε αποβάλει, ούτε καν θα το θυμόταν. Αλλά είχε γεμίσει ένα σωρό απωθημένα.

Δεν είναι εύκολο να κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα των υποχρεώσεων μας και να ξορκίσουμε ότι μας βαραίνει στην ψυχή και κατ΄ επέκταση βαραίνει και το σώμα. Πρέπει να εκδιωχθούν άμεσα τα θηρία που είτε μας δημιουργούν ενοχές, είτε μας ωθούν στο να δημιουργήσουμε εμείς ενοχές στους άλλους. Πρέπει να καθαρίσουμε το παρελθόν για να καταφέρουμε να είμαστε διαθέσιμοι και ανοιχτοί στο καινούργιο.

Κάποιες φορές ανεξέλεγκτα το μυαλό μας προσδοκά και επιθυμεί να ζήσει σκηνές του παρελθόντος ή να ξαναβιώσει στιγμές με ανθρώπους που στοιχειώνουν ζωές και μυαλά. Συνήθως αυτό γίνεται για να ολοκληρωθεί η εμπειρία και να φύγει και το τελευταίο ίχνος ενθουσιασμού.

Μυστηριώδης Φιγούρα Κατεγράφη στα Βάθη της Ινδονησίας. Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μυστηριώδης Φιγούρα Κατεγράφη στα Βάθη της Ινδονησίας

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο τεσσάρων μοτοσικλετιστών σε ένα δάσος της Ινδονησίας, όταν ξαφνικά μπροστά τους εμφανίστηκε μία μικρόσωμη φιγούρα, η οποία τρομαγμένη χάθηκε στην πυκνή βλάστηση.
Χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί αν είχε ανθρώπινη μορφή ή όχι, έχει προκαλέσει ταραχή στο διαδίκτυο.
Οπως φαίνεται και στο βίντεο, ο ένας μοτοσικλετιστής πέφτει με τη μηχανή του όταν μπροστά του πετάγεται το μικρό ανθρωπάκι, το οποίο στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει.

Πόσο σωστά ταΐζετε το σκύλο σας;

dog-food

Για να έχετε έναν υγιή και ευτυχισμένο σκύλο, δεν αρκούν μόνο τα χάδια και τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό στοιχείο για την σωστή του ανάπτυξη είναι μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή.

Κι όμως ακριβώς αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων κάνουν λάθη, τις περισσότερες φορές από άγνοια, ή επειδή υποκύπτουν σε ένα ζευγάρι ζεστά μάτια που τους κοιτάζουν με ανυπομονησία. Είναι όμως απαραίτητο να γνωρίζουν όσοι έχουν σκύλους πως υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που όχι μόνο δεν είναι ανεκτές από τον οργανισμό του σκύλου, αλλά είναι και επικίνδυνες για τη ζωή του. Γι” αυτό την επόμενη φορά που θα σταθεί δίπλα σας την ώρα του γεύματος, επαιτώντας φαγητό σκεφτείτε αν αυτό θα τον ωφελήσει ή θα τον βλάψει.
Ιδού μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να ταΐσετε σωστά τον αγαπημένο σας πιστό σύντροφο για να είναι πάντα υγιής:
Μην τού δίνετε αποφάγια και λιχουδιές
Είναι γνωστό ότι τα σκυλιά αγαπούν να επαιτούν και ίσως δεν είναι κακό μια φορά να ενδώσετε σ’ αυτά τα μάτια που σας κοιτάζουν με τόση προσμονή. Αλλά μόνο μία φορά. Τα αποφάγια και οι λιχουδιές θα πρέπει να αποτελούν λιγότερο από το 10% της διατροφής του σκύλου σας. Μην τον ταΐζετε περισσότερα από δύο μικρά μπισκότα την ημέρα για κάθε μπολ φαγητού του. Μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να τον κάνουν επιλεκτικό στο φαγητό του οπότε δεν θα τρώει πια οτιδήποτε του βάζετε στο μπολ του αλλά μόνο αυτά που του αρέσουν, ενώ παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος, αν τελικά τρώει τα… πάντα, να αποκτήσετε ένα υπέρβαρο σκυλί. Ποτέ μην ταΐζετε το σκύλο σας σοκολάτα, κρεμμύδια, σκόρδο, σταφίδες ή σταφύλια. Αυτές οι τροφές μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία του σκύλου.
Είναι πράγματι το φαγητό των κουταβιών διαφορετικό απ’ αυτό των ενήλικων σκύλων;

Φενγκ σούι στον κήπο

Φενγκ σούι στον κήπο

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δημιουργήστε έναν ειδυλλιακό κήπο σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι.   

  • Προάγετε την γαλήνη και την ηρεμία. Στον κήπο πρέπει να νιώθετε ανακούφιση από τους πυρετώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας αλλά και να έχετε την αίσθηση της απομόνωσης. Αν η πρόσοψη του σπιτιού σας βλέπει σε πολυσύχναστο δρόμο, δημιουργήστε μια προστατευτική πράσινη ζώνη. Δώστε έμφαση στην “ιδιωτικοποίηση” του κήπου σας και περικλείστε τον με αειθαλή ή αναρριχώμενα καλλωπιστικά φυτά.
  • Αποφύγετε φυτά με κακό τσι όπως η γιούκα ή η κλαίουσα ιτιά, αλλά και αγκαθωτούς θάμνους, φυτά με μυτερά φύλλα και κάκτους. Φυτέψτε μανόλιες που μαγνητίζουν την ευτυχία και βότανα που προσφέρουν ευεξία. Η τριανταφυλλιά έχει ουδέτερο τσι καθώς η ομορφιά της προσφέρει καλή ενέργεια και τα αγκάθια της κακή – προτιμήστε να την τοποθετήσετε κοντά σε φράκτη ή σε πέργκολες.
  • Προσκαλέσετε την καλή τύχη, φροντίζοντας το μονοπάτι που οδηγεί στην είσοδο του σπιτιού σας να έχει πλάτος τουλάχιστον 90 εκατοστά, και να είναι καμπυλωτό ή σε σχήμα μαιάνδρου, ειδικά αν η αρχιτεκτονική του σπιτιού σας είναι γωνιώδης. Στη συνέχεια οριοθετείστε και τονίστε το με εποχικά φυτά, διακοσμητικά κήπου ή αγαλματίδια.   

Ανάλυσέ Το: Όταν δεν ξέρεις τι σου φταίει



Υπάρχουν πολλές πιθανές απαντήσεις… Εγώ όμως πιστεύω ότι ο χρόνος δεν είναι άλλο από συναίσθημα. Πόσες φορές ένα λεπτό έχει φανεί αιώνας και πόσες άλλες πέντε ώρες έχουν φανεί δευτερόλεπτα;
Όλοι θέλουμε περισσότερο χρόνο και όλοι ασπαζόμαστε το moto που τελευταία είναι πολύ της μόδας: YOLO , δηλαδή, You Only Live Once. Ζεις μόνο μια φορά, γι’ αυτό ζήσε την στιγμή όσο πιο έντονα μπορείς.

Πώς λειτουργεί όμως αυτή η θεωρία στην πραγματικότητα;

Αυτό λοιπόν που κάνουμε στην πραγματικότητα, είναι αντί για να ζούμε, να αντιδρούμε σε διάφορες συνθήκες. Αντιδρούμε στον φόβο, στον πόνο, ανησυχούμε ή είμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τους γύρω μας.

Έτσι, τελειώνει η ημέρα, και αντί να νιώθουμε πληρότητα και ικανοποίηση, νιώθουμε κενό, βάρος και ανία.

Ένας λόγος είναι ότι έχουμε χάσει το τώρα, σκεπτόμενοι τι μπορεί να πάει στραβά στο μέλλον. Έτσι, ανησυχούμε για κάτι χωρίς να υφίσταται στο παρόν. Μπορεί, όχι μόνο να ανησυχούμε, αλλά να σπαταλάμε και χρόνο προσπαθώντας να ελέγξουμε το μέλλον. Δυστυχώς, το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο εαυτός μας και τα συναισθήματά μας.

5 τεχνικές για να αλλάξουμε τις ενοχλητικές συνήθειες του συντρόφου μας




Όταν είμαστε σε μια σχέση, η οποία χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό, περνάμε καλά και βρίσκουμε νόημα στον-στην σύντροφο μας, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για διατηρήσουμε αυτό το καταπληκτικό κλίμα και κάνουμε τα πάντα.
Δεν παύουν όμως να υπάρχουν και κάποια ενοχλητικά στοιχεία, συνήθειες στον-στην σύντοφο μας, τα οποία θα λέγαμε ότι “τσιτώνουν” τα νεύρα μας. Κι όμως υπάρχουν τρόποι επικοινωνιάς για αυτά ακριβώς τα στοιχεία πριν χάσουμε την υπομονή μας και τελικά τσακωθούμε με τη σχέση μας. Τα 5 βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:
1. Να μιλάτε με κατανόησηΜιλήστε με το σύντροφo σας με έναν τρόπο που να δείχνει την κατανόηση σας. Ο συμπεριφοράς σας να είναι αυθεντική και ζεστή μαζί τους, αλλά επίσης να κάνετε γνωστό και με σαφήνεια ποιες συμπεριφορές σας ενοχλούν.
2. Να κάνετε μια συμφωνία: Mπορείτε να προτείνετε μια αμοιβαία επωφελή ανταλλαγή που θα ικανοποιεί και τους δυο. Μοιραστείτε μαζί τους ό, τι θα θέλατε να κάνουν αντί για τις συμπεριφορές που σας ενοχλούν, να είστε ανοιχτοί να δεχτείτε και αλλαγές που θα θελήσουν εκείνοι από σας.

20 δυνατές φωτογραφίες που ξεχειλίζουν συναίσθημα και θα σας ταρακουνήσουν



Όλοι έχουμε διαφορετικό υπόβαθρο, αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο σύνολο συναισθημάτων στα περισσότερα στάδια της ζωής μας. Προσπαθούμε πάντα να βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη και αυτό δημιουργεί ένα πνεύμα ανθρωπότητας που μας ενώνει με έναν δεσμό φροντίδας και αγάπης σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθούν μερικές συγκινητικές φωτογραφίες, οι οποίες θα σας μαγέψουν με τα συναισθήματα που βγάζουν!

1. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι.

1
Σε αυτή τη φωτογραφία, ένα τριών εβδομάδων μωρό αλμπίνο, κοιμάται δίπλα στον ξάδελφό του. Το χρώμα και η φυλή δεν πρέπει ποτέ να μας χωρίζουν.

2. Ταΐζουμε τα ζώα σε περίπτωση ανάγκης.

2
Και δεν εννοούμε μόνο τα ζώα στη γειτονιά. Στη φωτογραφία ένας καλόγερος ταΐζει μια τίγρη.

3. Αντιπολεμική διαδήλωση.

3
Η 14χρονη Jan Rose Kasmir, έδωσε ένα λουλούδι στους στρατιώτες κατά τη διάρκεια μιας αντιπολεμικής διαμαρτυρίας κοντά στο Πεντάγωνο το 1967.

Μενέλαος Λουντέμης: «Αγαπώ θα πει εγώ αγαπώ… Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά»

Μενέλαος Λουντέμης, ο επονομαζόμενος και Μαξίμ Γκόργκι της Ελλάδας. Ένας συγγραφέας λυρικός και από τους πιο πολυδιαβασμένους. Ένας συγγραφέας που η πένα του έχει αμεσότητα, λυρισμό, δύναμη και ρεαλισμό.

Μενέλαος Λουντέμης: «Αγαπώ θα πει εγώ αγαπώ… Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά»

Οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια, η αδικία, και ο ανεκπλήρωτος έρωτας κινούνται γύρω από τα μυθιστορήματά του με όχι επαγγελματική γραφή, αλλά με μια βαθιά επιθυμία να παρουσιάσει την πραγματικότητα.
Στη λογοτεχνία του Λουντέμη δεσπόζει η τάση του να στρέφεται εξ’ ολοκλήρου γύρω από ένα κεντρικό πρόσωπο – αφηγητή, που ανήκει στους περιθωριακούς τύπους των καταπιεσμένων κοινωνικά στρωμάτων και το οποίο μας δίνει την προσωπική του οπτική της μοναξιάς, του ανεκπλήρωτου του έρωτα και της δυστυχίας του κόσμου.
Ποιήματα του Λουντέμη μελοποίησαν οι αδερφοί Κατσιμίχα («Ερωτικό Κάλεσμα») και ο συνθέτης Σπύρος Σαμοίλης («Οι κερασιές θ’ ανθίσουνε και φέτος») με ερμηνευτή τον Αντώνη Καλογιάννη.

Διαβάστε κάποια αποφθέγματα αλλά και αποσπάσματα από τα έργα του:
  • Αγαπώ θα πει εγώ αγαπώ… Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά.Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του.
  • Αν είσαι καλός πού ’ναι οι οχτροί σου;
  • Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν.
  • Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα. Ομορφιά!
    Μα, αν δεν υπάρχει μάτι να το δει, είναι ομορφιά;
  • Όλα τα λόγια του θεού είναι καλά. Μόνο, βάρντα, να μην τα πάρουνε στο στόμα τους οι παπάδες
  • Φοβού τον Θεόν αλλά τρέμε τους πιστούς του!
  • Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται; («Αγέλαστη Άνοιξη»)

20 πολύτιμες συμβουλές για τους νέους από ανθρώπους άνω των 60

Πρόσφατα τέθηκε μια ερώτηση σε ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 60 ετών. Η ερώτηση ήταν : «Τι συμβουλή θα δίνατε σε αυτούς που έχουν την μισή σας ηλικία;» Αν και η ερώτηση είναι απλή, οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν.

20 πολύτιμες συμβουλές για τους νέους από ανθρώπους άνω των 60

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις τους. Έχετε στον νου σας τις πολύτιμες συμβουλές τους και ενεργήστε κατάλληλα, πριν να είναι πολύ αργά!
  1. Οι άνθρωποι πάντα λένε, ‘Προσπάθησε να έχεις μια δουλειά που να την αγαπάς.’ Αλλά αυτή δεν είναι  η καλύτερη συμβουλή. Η σωστή δουλειά είναι αυτή που αγαπάς μερικές ημέρες, ανέχεσαι τις περισσότερες ημέρες και που πληρώνει τους λογαριασμούς. Σχεδόν κανείς δεν έχει μια δουλειά που να την αγαπά κάθε μέρα. 
  2. Τα χρόνια περνάνε γρήγορα. Μην παντρεύεστε μικροί. Ζήστε την ζωή σας. Ταξιδέψτε σε τόπους. Κάντε πράγματα. Είτε έχετε τα μέσα είτε όχι. Πάρτε μια τσάντα και πηγαίνετε όπου μπορείτε.  Όσο δεν έχετε ακόμη υποχρεώσεις. Δείτε τον κόσμο. Ξεφυλλίστε ταξιδιωτικά περιοδικά, διαλέξτε ένα τόπο και φύγετε! 
  3. Μην παίρνετε την ζωή στα σοβαρά. Ακόμη και όταν τα πράγματα είναι σκούρα και χωρίς καμιά ελπίδα, προσπαθήστε να γελάσετε με το πόσο αστεία είναι η ζωή. 
  4. Ένας πραγματικός φίλος θα έρθει τρέχοντας εάν τον καλέσεις στις 2 το πρωί. Όλοι οι άλλοι είναι απλά γνωριμίες. 
  5. Το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή σου είναι το πρόσωπο που συμφώνησε να μοιραστεί την ζωή  μαζί σου. Πρόσεχε πως του φέρεσαι. 

Κυνηγώντας αστέρια για να βρει την αγάπη...



Σε αυτή τη φωτογραφία, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αστερισμούς στον νυχτερινό ουρανό - ο Ωρίωνας (με τον διάσημο ιμάντα και το σπαθί του), υψώνεται πάνω από το Σουηδικό ESO Submillimetre Telescope (SEST) στο Παρατηρητήριο ESO La Silla της Χιλής.
 
Αυτή η μυθική συλλογή των αστεριών βρίσκεται στον ουράνιο ισημερινό, καθιστώντας την ορατή και στα δύο ημισφαίρια. Μέσα στο ίδιο τον Ωρίωνα, οι διακριτές μπλε και ροζ αποχρώσεις του Νεφελώματος του Ωρίωνα είναι ορατές ακριβώς πάνω από το αστρικό τρίο που περιλαμβάνει την ζώνη του Ωρίωνα. Εκατοντάδες νέα αστέρια σφυρηλατούνται στα βάθη αυτού του αστρικού νηπιαγωγείου. Τα τηλεσκόπια έχουν παρατηρήσει πολυάριθμα αστέρια τυλιγμένα σε κουκούλια αερίου και περιβλήματα σκόνης που θα μετατραπούν σε πρωτοπολικούς δίσκους καθώς οι ταραγμένοι νέοι αστέρες ωριμάζουν.

Το να μιλάς στον εαυτό σου στο τρίτο πρόσωπο, μπορεί να μειώσει το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα



Το να μιλάς στον εαυτό σου, ως να είναι τρίτο πρόσωπο μπορεί να σε βοηθήσει να κρατάς τα συναισθήματά σου υπό έλεγχο, όμως έδειξε μια νέα έρευνα που στόχο είχε να βρει απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση των επιπτώσεων του στρες και άλλων αρνητικών συναισθημάτων στον άνθρωπο.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να σκέφτεσαι από μέσα σου κάτι για τον εαυτό σου στο τρίτο ενικό πρόσωπο (σε αντίθεση με το κλασικό τρόπο όπου αναφερόμαστε στον εαυτό μας στον πρώτο ενικό) χρησιμοποιεί μεν την ίδια νοητική προσπάθεια με τον κλασικό τρόπο αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι έτσι γίνεσαι πιο αποτελεσματικός στο να διατηρείς σε ισορροπία τα συναισθήματα σου.
Σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, το ζητούμενο είναι να προσπαθήσεις να δεις τα πράγματα υπό άλλη οπτική γωνία, να αποστασιοποιηθείς, βλέποντας τον εαυτό σου όπως μπορεί να τον δει κάποιος άλλος. Κάνοντας ένα «νοητικό βήμα πίσω» λοιπόν μπορεί να αποφύγει κάποιος, ακραία συναισθήματα και ακραίες συμπεριφορές.

Η αντίληψη μας δεν είναι πάντα η πραγματικότητα.


Όταν ήμουν περίπου 12 μηνών, μια καλοκαιρινή μέρα οι γονείς μου με είχαν βάλει μέσα στην περπατούσα μου, αυτό το καρεκλάκι με τροχούς στο οποίο βάζουμε τα παιδιά για να μάθουν να περπατούν.
Σήμερα αυτά τα καρεκλάκια έχουν απαγορευτεί αφού δεν βοηθούν τα παιδιά να μάθουν να περπατούν και εμποδίζουν την ανάπτυξή τους. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα. Εκείνη την μέρα τριγυρνούσα μέσα στο σπίτι ενώ είχα στο αυτί μου μια μπατονέτα. Κάποια στιγμή, έφτασα στην άκρη του διαδρόμου και έπεσα από τις σκάλες κάτω. Με την μπατονέτα στο αυτί. 
Η πτώση μού τραυμάτισε το αυτί και με άφησε με μια σημαντική βαρηκοΐα στο αριστερό αυτί. Μια αναπηρία την οποία κουβαλώ μαζί μου μέχρι σήμερα. Αυτή η αναπηρία δημιούργησε κάποια πρακτικά προβλήματα. Για παράδειγμα, έχω δυσκολία να έχω συνομιλία με κάποιο που κάθεται στα αριστερά μου. Επίσης, οι φοιτητές μου έχουν προσέξει πως όταν μου μιλά κάποιος στην τάξη έχω δυσκολία να εντοπίσω που κάθεται αυτός που ρωτά (χρειάζεται να συνδυάσουμε ήχους και από τα δύο αυτιά για να εντοπίσουμε από που έρχεται ένας ήχος). 
Στην πορεία όμως άρχισα να την συμπαθώ αυτή την αναπηρία αφού μου δημιούργησε μια περιέργεια για μια σειρά από πράγματα. Συνειδητοποίησα, για παράδειγμα, πως υπάρχουν ήχοι τους οποίους εγώ δεν μπορώ να ακούσω. Υπάρχουν μήπως και πράγματα τα οποία για κάποιο λόγο δεν μπορώ να δω; Η εικόνα που έχω για τον έξω κόσμο, πόσο ακριβής και αξιόπιστη είναι; Και πόσο όμοια είναι η εικόνα που έχω εγώ για τον έξω κόσμο με αυτή που έχει κάποιος άλλος; Δυο άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα δίπλα βιώνουν και αντιλαμβάνονται ακριβώς τα ίδια πράγματα; 

Υπάρχει αλήθεια; ή μόνο η ανθρώπινη αντίληψη;


Όταν θέλουμε να ανακαλύψουμε την αλήθεια και το πώς είναι φτιαγμένος ο κόσμος, μπορούμε να στηριχτούμε στην ανθρώπινη αντίληψη. Αυτός όμως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αφού η αντίληψή μας έχει πολλούς περιορισμούς και ξεγελιέται εύκολα, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε πράγματα λανθασμένα ή που δεν ισχύουν. 
 
Αυτός ο μικρός δράκος στο βίντεο είναι φτιαγμένος από χαρτί. Μπορεί κάποιος να το τυπώσει, να το κόψει και να το κολλήσει. Μπορεί να στηθεί σε ένα τραπέζι ή κάπου ψηλά. Όταν κινείστε στο χώρο, το κεφάλι του δράκου φαίνεται να σας ακολουθεί, ενώ στην πραγματικότητα το αντικείμενο παραμένει ακίνητο! Η ψευδαίσθηση είναι πιο έντονη όταν η πηγή του φωτός είναι πιο χαμηλά και όταν κοιτάζετε τον δράκο με το ένα μάτι κλειστό. Στο βίντεο η ψευδαίσθηση είναι πιο έντονη αφού το βίντεο είναι δισδιάστατο.

Αγαπάμε κάτι αληθινά μόνο αποδεχόμενοι αυτό που είναι. (Νίτσε)






Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να δείχνουν κάτι που δεν είναι, είτε γιατί νομίζουν πως αυτό θέλουν οι άλλοι είτε γιατί δεν τους αρέσει το πώς είναι. Είναι εξαρτημένοι από τη γνώμη των άλλων και χρειάζονται απελπισμένα την επιδοκιμασία τους.
Όμως η αληθινή αγάπη δε γεννιέται από τη στέρηση, με το να περιμένουμε να καλύψει ο άλλος τα εσωτερικά μας κενά ή να μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Αγαπάμε κάτι αληθινά μόνο αποδεχόμενοι αυτό που είναι.
Μόνο αν αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι, συμπεριλαμβανόμενων των πληγών μας, θα μπορέσουμε να είμαστε κύριοι της ζωής μας. Και γι’αυτό πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Κι έτσι, οι άλλοι θα μπορέσουν να αγαπήσουν το πρόσωπο που πραγματικά είμαστε και όχι ένα προσωπείο που έχουμε δημιουργήσει. Ένα γνωστό τανγκό με στίχους του Κάρλος Άντρες Μπαρ λέει:

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ





ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Ο Άνθρωπος είναι ο δεύτερος θεός Ζωή και Φως όμοιος με τον Πανάγαθο Πατέρα Όλων Τριαδικό Θεό Ζωή και Φως.
Ο  Άνθρωπος δεύτερος θεός ο δημιουργός θεός του Φωτός.

Θελήσαμε να ζήσουμε και κατανοήσουμε όλα όσα εξουσιάζουμε, και η θέληση μας έγινε αμέσως πράξη!
Εισήλθαμε μέσα στην κτιστή δημιουργία του δεύτερου Νου δημιουργού που εγκλώβισε το σκότος και αφού το περιέκλεισε σε επτά ουρανούς του έδωσε ζωή.

Οι δαίμονες που γεννήθηκαν μας μισούν γι'αυτό που είμαστε και για ότι αγαπάμε, γι'αυτό θέλουν πάντα το κακό μας.΄

Με ποιον τρόπο νικάμε λοιπόν το σκότος;

Κάθε μας επιθυμία γίνεται αμέσως πράξη! Κάθε μας επιθυμία που προέρχεται από το Αγαθό Φως!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα