Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Eφθασε στην αγορά ο πρώτος τροποποιημένος γενετικά σολομός

solomos1

Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός έφθασε στο τραπέζι των καταναλωτών. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο ζώο πουλιέται ως τροφή στη λιανική αγορά.

H αμερικανική εταιρεία AquaBounty Technologies που ανέπτυξε το σολομό και τον παράγει πλέον μαζικά, ανακοίνωσε ότι πούλησε τους πρώτους 4,5 τόνους στην αγορά του Καναδά. Ο αγοραστής του προϊόντος δεν έγινε γνωστός (μάλλον δεν ήθελε), ενώ η τιμή κινήθηκε στα επίπεδα της αγοράς, γύρω στα πεντέμισι δολάρια το μισό κιλό.
Η εταιρεία της Μασαχουσέτης χρειάσθηκε πάνω από 25 χρόνια για να αναπτύξει, να εξασφαλίσει την αναγκαία άδεια και τελικά -μετά από σαράντα κύματα και πολλές αντιδράσεις- να πουλήσει τον μεταλλαγμένο σολομό σε πελάτες. Ο σολομός AquaBounty είναι περίπου διπλάσιος σε μέγεθος από τον άγριο σολομό του Ατλαντικού, καθώς έχει τροποποιηθεί για να αναπτύσσεται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να φθάνει σε μέγεθος κατάλληλο για πώληση στο μισό χρόνο (περίπου σε 18 μήνες) από ό,τι χρειάζεται ο ελεύθερος.
Ο μεταλλαγμένος σολομός εκτρέφεται στον Παναμά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η δημιουργία μιας μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής του σε καναδικό νησί, μετά από το «πράσινο φως» των καναδικών Αρχών. Η εταιρεία έχει ζητήσει την άδεια, για να κάνει το ίδιο στην Ινδιάνα των ΗΠΑ.

Είναι η στιγμή που πρέπει να αφεθείς, να παραδοθείς, είναι η στιγμή που το παλιό θα πεθάνει και θα δώσει την θέση του στο νέο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κοσμος μας ειναι ενα μυστηριο ανεξιχνιαστος,σκοτεινος.

Ο κοσμος μας ειναι ενα μυστηριο ανεξυχνιαστος,σκοτεινος.

Απο την στιγμη που αρχιζουμε να καταλαβαινουμαι να μιλαμε να σκεφτομασται να παιρνουμε τα προτυπα των μεγαλων, αρχιζει να δημιουργειται ενα πεπλο γυρω μας,που μας κρυβει την  πραγματικη του υποσταση.

Ανα τους αιωνες περασαν πολλοι σοφοι,πνευματικοι ηγετες , μυστικιστες, θεοσοφιστες,ομως κανενας δεν μας  εδωσε μια ξεκαθαρη  απαντηση για το τι ακριβως συμβαινει.

Τι κρυβεται πισω απο την καθημερινοτητα,την ρουτινα της ζωης,ποιος ο σκοπος της υπαρξης μας?   

Την απαντηση δεν μπορει να μας την δωσει  κανενας,γιατι δεν  μεταφερεται με τον προφορικο λογο παρα μονο μεσα απο προσωπικη εμπειρια.

Μεσα απο βιωματα κοπο,θυσιες σταματημα του εσωτερικου μονολογου και δυαλιση του ΕΓΩ.  

 Ολα αυτα θα μας δυναμωσουν ωστε να μπορουμε να ριξουμε μικρες φευγαλεες ματιες στο ΑΠΕΙΡΟ.      

Το μυστικο αυτο εμεινε κρυμμενο απο οσους ηξεραν , για να μας προστατευσουν απο πανησχυρες δυναμεις.

ΟΣΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΜΕΝΕΙ ) ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ θα ζουμε σε μια αρρωστη και ψυχικα διαταραγμενη κοινωνια..............



Παρατηρωντας γυρω μας την σημερινη εποχη το μονο που μπορουμε να διακρινουμε ειναι ψυχωτικους ανθρωπους..

Μια κοινωνια νοσηρη καλα κρυμμενη πισω απο προτυπα,διαφημησεις,και ψευτικους χαμογελαστους ανθρωπους,ιδαλματα και προτυπα των ανθρωπων σε διαφορους τομεις.

Οι ψυχικες διαταραχες βρισκονται μεσα στον ανθρωπο και εκδηλωνονται με τετοιο τροπο που δεν γινονται αντιληπτες ουτε απο εμας ουτε απο τον ιδιο γιατι το θεωρουμε σαν κατι το φυσικο,οντας δυαλυμενοι εσωτερικα,με πολλα προσωπα αναλογα με την περισταση,και χωρις κεντρο ειμαστε αγνοουμενοι απο τον ιδιο μας τον εαυτο.

Ανθρωποι ψυχοπαθεις,σχιζοφρενεις αρωστημενοι κυκλοφορουν αναμεσα μας,ειναι οι φιλοι,οι γνωστοι,οι συναδελφοι,και ολοι αυτοι που βρισκονται γυρω μας,που κοροιδευουν τον εαυτο τους και τους ομοιους τους αυτοι με τα πολλα προσωπα αλλο στο σπιτι αλλο στην δουλεια, αλλο στην παρεα.

Σχιζοφρενεις καλα κρυμμενοι πισω απο κουστουμια,στολιδια,στολες.

Δεν τους διακρινουμε πρωτον γιατι ειμαστε ιδιοι,και γιατι στην σημερινη εποχη δινουμε περισσοτερη εμφαση στην μοδα το στυλ, και ολα αυτα που καμουφλαρουν την ψυχωση μας και οχι στον ανθρωπο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΜΑΧΑ-ΜΟΥΝΤΡΑ






                                  Στροφη   1
Λαμα  και Βουδες των ενεργειακων πεδιων των Γινταμ, Βουδες και Μποντισατβα των δεκα κατευθυνσεων και των τριων χρονων, σκεφτειτε μας φιλοστοργα  και δωστε την ευλογια σας για να πραγματοποιηθουν οι ευχες μας, οπως ακριβως τις κανουμε.


                                  Στροφη   2
Αναδυομενος απο τα χιονισμενα  βουνα  των τελεια καθαρων προθεσεων και πραξεων ολων των οντων και του εαυτου μας, απαλλαγμενος απο την λασπη των τριων ιδεων, ο χειμαρρος των καλων εργων  ειθε να εκβαλλει στον  ωκεανο των τεσσαρων Βουδικων  Σωματων.


                               Στροφη     3
Οσο  αυτο δεν εχει επιτευχθει, ειθε εμεις, σε αυτην και σε ολες τις μελλοντικες ζωες, να μην ακουσουμε καν λεξεις οπως <<κακο>> και <<δυστυχια>>, αλλα να βιωνουμε ωκεανους ευδαιμονιας και καλοσυνης.


                              Στροφη     4
Εφοσον εχουμε  αποκτησει  εξαιρετικες ελευθεριες και χαρισματα, καθως επισης  εμπιστοσυνη, εργατικοτητα και ενοραση ειθε να τις ακολουθησουμε  σωστα,, διχως εμποδια, να τις πραγματωσουμε και να εφαρμοσουμε τις ευγενεις  διδασκαλιες σε ολες τις μελλοντικες ζωες.


                               Στροφη    5
Η  αφομοιωση των διδασκαλιων του Βουδα  και της λογικης τους απελευθερωνει  απο τα πεπλα της  μη-κατανοησης. Η εξεταση των ουσιαστικων αυτων οδηγιων νικα το σκοταδι της αμφιβολιας. Μεσα απο το φως που γεννιεται απο το διαλογισμο γινεται φανερη η ουσια των φαινομενων, οπως ακριβως ειναι.  Ειθε να αυξανεται η ακτινοβολια  αυτων  των τριων ειδων της σοφιας.

Ο τέταρτος άθλος του Ηρακλή Η ελαφίνα της Αρτέμιδας



Πρόγραμμα Αναπαρα
3.Η θεά Άρτεμης με ελάφι και πάνθηρα, από τον κρατήρα του Κλειτία, 570-560 π.Χ.


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Ο Ευρυσθέας έστειλε λοιπόν τον Ηρακλή να συλλάβει τη χρυσοκέρατη ελαφίνα της Κυρήνειας.
Η λέξη “ελαφίνα” προέρχεται από μια παλιά Γοτθική λέξη που σημαίνει “αυτό που πρέπει να συλληφθεί”, με άλλα λόγια αυτό που είναι απατηλό και δύσκολα πιάνεται.
Η ελαφίνα αυτή ήταν αφιερωμένη στην Άρτεμη, τη θεά της Σελήνης.
Αλλά η Διάνα, η Κυνηγός των Ουρανών, ‘η κόρη του ηλίου’, ισχυριζόταν το ίδιο και υπήρχε φιλονικία ως προς την ιδιοκτησία.
Ο Ηρακλής δέχθηκε την εντολή του Ευρυσθέα κι ανέλαβε να αιχμαλωτίσει την ευγενική ελαφίνα.
Έναν ολόκληρο χρόνο την κυνηγούσε, πηγαίνοντας από δάσος σε δάσος, βλέποντάς την στιγμιαία και χάνοντάς την πάλι.
Περνούσαν οι μήνες και δεν μπορούσε να τη
συλλάβει και κρατήσει.
Στο τέλος η επιτυχία στεφάνωσε τις προσπάθειές του
έπιασε την ελαφίνα
– την κρέμασε στον ώμο του
– “την κράτησε κοντά στην καρδιά του” και
– τη μετέφερε στον Ναό των Μυκηνών
– όπου την άφησε μπροστά στο βωμό του Ιερού Τόπου.


Έπειτα έκανε προς τα πίσω και ήταν ευχαριστημένος για την επιτυχία του.
Αυτή είναι μια από τις πιο μικρές ιστορίες, αλλά μολονότι μας λέγονται λίγα, ο άθλος αυτός όταν εξεταστεί προσεκτικά, παρουσιάζει
βαθύ και μεγάλο ενδιαφέρον και
συνιστά ένα μάθημα με μεγάλη σημασία.

Δεν υπάρχει επιτυχία για το ζηλωτή μέχρι να μετουσιώσει το ένστικτο σε ενόραση, ούτε υπάρχει σωστή χρήση της διάνοιας μέχρι να έρθει σε δράση η ενόραση που διερμηνεύει κι επεκτείνει τη διανόηση και φέρνει την αντίληψη. Τότε το ένστικτο υποτάσσεται και στις δύο.
Για το ζηλωτή δεν υπάρχει
– επιτυχία
μέχρι να μετουσιώσει το ένστικτο σε ενόραση
– σωστή χρήση της διάνοιας
μέχρι να έρθει σε δράση η ενόραση που
διερμηνεύει και  επεκτείνει
τη διανόηση και
φέρνει την κατανόηση.

Ο Νόμος της Έλξης: Το σύμπαν ούτε ανταμείβει, ούτε τιμωρεί, ούτε συνωμοτεί

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Παπαδόπουλου – Κυπραίου «101 Διδάγματα Ζωής» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Ο νόμος της έλξης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συμπαντικούς νόμους. Λειτουργεί πάντα, για όλους, θετικά ή αρνητικά, ανεξάρτητα από την ηλικία, την καταγωγή ή τη θρησκεία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο νόμος της έλξης είναι «εφεύρημα» της Νέας Εποχής και ότι δεν υπάρχει κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο, στο οποίο να βασίζεται η λειτουργία του. Στην πραγματικότητα ο νόμος της έλξης και πανάρχαιος είναι και επιστημονικό υπόβαθρο έχει.
Ο νόμος της έλξης δεν είναι προϊόν της Νέας Εποχής. Για τις σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και ποια μπορούν να είναι τα αποτελέσματα τους βρίσκουμε αναφορές στους αρχαίους’ Ελληνες και ξένους φιλοσόφους και στοχαστές, σε άλλες αρχαίες πηγές αλλά και στη λαϊκή σοφία. Φράσεις όπως: «Tα ‘θελες και τα ‘παθες», «Ό,τι φοβάσαι θα το πάθεις», «Ό,τι σπείρεις, αυτό θα θερίσεις», «έσπειρες ανέμους, θερίζεις θύελλες», περιγράφουν κατά τον καλύτερο τρόπο τον νόμο της έλξης – και τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος.
Σε ό,τι αφορά την επιστημονική του βάση, δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία. Ο Αϊνστάιν, με τη γνωστή του εξίσωση Ε=mc2, (δηλαδή η ενέργεια είναι ίση με τη μάζα επί το τετράγωνο της ταχύτητας του φωτός), απέδειξε ότι τα πάντα είναι ενέργεια. Ενέργεια δεν είναι μόνο τα ορατά, τα υλικά αγαθά, είναι και οι σκέψεις και τα συναισθήματα.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ενέργειας είναι η δόνηση της και η συχνότητα με την οποία πάλλεται. Όσο χαμηλότερη είναι η συχνότητα δόνησης τόσο πυκνότερη είναι η ουσία, το αντικείμενο.Έτσι:
Η πέτρα δονείται με χαμηλότερη συχνότητα από το νερό.
Το νερό δονείται με υψηλότερη συχνότητα από τον πάγο.
Τα ευχάριστα συναισθήματα της αγάπης, της χαράς, της συμπόνιας, της συγχώρεσης, έχουν υψηλότερη συχνότητα, γι’ αυτό και λέμε ότι είναι λεπτά συναισθήματα ή λεπτά αισθήματα. Αντίθετα, τα δυσάρεστα συναισθήματα της λύπης, του θυμού, της οργής, του μίσους, έχουν χαμηλότερη συχνότητα δόνησης.

Οι διχάλες




του Κωστή Μακρή
«Ήθελα να της πω ότι η ζωή μου ολόκληρη ήταν οι λίγοι μήνες που ήμασταν μαζί, η πρώτη φορά που της έπιασα το χέρι, η μπόρα στο Σούνιο, η πίτσα που φάγαμε μαζί στο σπίτι της κι όλες οι επιλογές που είχα κάνει για να είμαστε μαζί. Ήθελα να πω στον Λ. και στον Π. ότι τις είχα καταλάβει τελικά τις αρχαίες διχάλες. Αριστερά ή δεξιά, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, σαν τα κλαδιά των δέντρων, που όσο μεγαλώνει το δέντρο τόσο οι κλώνοι του διχάζονται και πληθαίνουν. Από τον αρχικό κορμό ξεπηδούν ένας, δυο ή περισσότεροι κλώνοι και μετά από τον κάθε κλώνο ξεφυτρώνει άλλος και μετά άλλος και δεν μπορείς να βγάλεις άκρη τι ήταν αυτό που τους έκανε να βλαστήσουν, να διακλαδίζονται, να πηγαίνουν προς τη μια ή την άλλη μεριά ή να μην υπάρξουν καν.»
(Κωστής Α. Μακρής. Απόσπασμα από ανέκδοτο μυθιστόρημα)
Φτάνεις, μετά από χρόνια, να δεις από ψηλά τις διχάλες που έχεις προσπεράσει, και υψώνοντας μετά το βλέμμα επάνω, εκεί που ουρανός και φυλλωμένα κλαδιά φτιάχνουν άλλα χρώματα, σμίγοντας εκεί σ’ ένα έσχατο μικρό κλαδί που ίσως καθίσει ένα σπουργίτι, παρατηρείς τις επιλογές και του δέντρου και της ζωής σου.
Οδηγείς το βλέμμα πάλι κάτω, να μετρήσεις πόσες διχάλες έχει φτιάξει το δέντρο της ζωής σου, πόσες επιλογές μυστηριακές έχουν υπάρξει πριν από εκείνο το κλαράκι με τα φύλλα όπου για λίγο στέκεται το πουλί με όλη τη δύναμη των νυχιών του και την ανεπίγνωτη γνώση ότι κι αν ακόμα σπάσει το κλαρί ή κάποιος δυνατός άνεμος το συνταράξει απρόβλεπτα, τα φτερά του θα το οδηγήσουν μακριά, θα πετάξει ψηλά με τη δύναμη που έχει και τελικά δεν έχει και τόση σημασία σε ποια από τις διχάλες έχει επιλέξει να σταθεί.
Τα παιδιά όμως δεν έχουν φτερά.
Πάνω στο κλαρί τους στηρίζονται, αυτό των γονιών τους, έσχατα κλαδιά κι αυτά τα ίδια, γεννημένα από το δέντρο των γονιών τους, έχουν εμπιστοσύνη ―από ένστικτο ή κληροδοτημένα χαρακτηριστικά― σ’ αυτό το κλαρί και ποτέ δεν τους περνάει από το μυαλό η κακόβουλη πρόθεση του γονέα τους, που να κρύβει μίσος, αίμα, βία, διωγμό, πνιγμό και θάνατο.
Το ίδιο και μεις οι πιο μεγάλοι άνθρωποι, που όσο διακλαδώνονται οι επιλογές μας ―δικές μας ή άλλων; της τύχης, της μοίρας και του πεπρωμένου;― εμείς τελικά είμαστε που με στοιχειώδη εμπιστοσύνη στη ζωή τραβάμε τον δρόμο μας, όποιος κι αν είναι αυτός.
Όσο ακόμα, εν ζωή, διακλαδώνονται οι αποφάσεις μας και οι επιλογές μας μέσα στον χρόνο και στον χώρο που μας δόθηκε.
Εμείς τελικά χρεωνόμαστε και για τη μοίρα μας και για το πεπρωμένο μας και για τις επιλογές μας και για τις σχιζοειδείς εκφάνσεις της προσωπικότητάς μας και για τους διχασμούς μας.

Οι μίζεροι άνθρωποι, δεν κατάφεραν ποτέ να απολαύσουν την ζωή!

Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου
Αποτέλεσμα εικόνας για Οι μίζεροι άνθρωποι, δεν κατάφεραν ποτέ να απολαύσουν την ζωή!
Τους ανθρώπους με το πεινασμένο μάτι να φοβάσαι παιδί μου.
Εκείνους που είναι τόσο μίζεροι που δεν κατάφεραν ποτέ να απολαύσουν τίποτα.
Δεν είναι πως δεν τους δόθηκε. Είναι πως αυτό που τους δόθηκε δεν τους έφτανε. Το ήθελαν “όλο” και το ήθελαν “μόνο δικό τους”. Αντί να απολαύσουν το τώρα, την στιγμή, εκείνα που τους δινόντουσαν, εκείνοι θέλανε “κι άλλο”, “παραπάνω”. Και κανείς δεν τους έμαθε πως οι αποκλειστικότητες, είναι για τους δημοσιογράφους και τους εραστές.. όχι για τους φίλους. Όχι για τις παρέες. Όχι για την υπόλοιπη ζωή.
Είναι εκείνοι που ακόμα και το χαμόγελό τους είναι μίζερο και μετρημένο και ποτέ δεν φτάνει από τα χείλια τους στα μάτια τους.
Δεν μπορούν να χαρούν με καμιά χαρά, γιατί για εκείνους η χαρά σου είναι απλά ένα “γιατί όχι εγώ”.
Θα πάρουν τις λέξεις σου, τις εκφράσεις σου, θα υιοθετήσουν εκείνα που εσύ αγαπάς και στο τέλος θα προσπαθήσουν να ζήσουν την ζωή σου.

Έκλειψη Σελήνης ~ Πανσέληνος στον Υδροχόο* Βαθιά Αγάπη*






 3. 8. 2017


Μερική Έκλειψη Σελήνης ~ Πανσέληνος*


Στην 15η, 25' Μοίρα του Υδροχόου*


Την Δευτέρα 7 Αυγούστου*




*



Μην απομονωθείς, μην κρατήσεις


σκέψεις και συναισθήματα κρυμμένα,


μην μπεις μέσα σε κάποιο ''πάθος'',


μην μπεις στα ''πάθη'' σου


και χάσεις την ουσία*


Υπάρχει κάτι ψεύτικο σε κάθε είδους


πάθος, υπάρχει μέσα του μια


προσκόλληση,


ακόμα κι αν αυτή είναι μια θετική προσκόλληση,


αν ποτέ θα μπορούσαμε να πούμε


πως μια προσκόλληση είναι θετική*





Μην κολλήσεις σε κάποιον που θεωρείς


Σωτήρα, κι απομονωθείς απ' όλο


το υπόλοιπο τοπίο,


Σωτήρας σου Είναι το Όλον


λέει αυτή η Πανσέληνος στον Υδροχόο,


και μέσα στο Όλον είσαι και Εσύ*

Είναι φανερό πως δεν είναι ο κόσμος άδειος και χωρίς μεγαλείο – εμείς είμαστε. (ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ)



Οι ολοκληρωμένοι άνθρωποι έχουν ένα βαθύ αίσθημα πνευματικότητας .Ξέρουν ότι η υπόστασή τους και ο κόσμος στον οποίο ζουν δεν μπορούν να εξηγηθούν ή να κατανοηθούν μόνο με την ανθρώπινη εμπειρία. Ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν το “μυστηριακό άλμα”. Πρέπει να πάνε πέρα από τον εαυτό τους, πέρα από την περιορισμένη τους πραγματικότητα. Έχουν μια ανεξήγητη αίσθηση του κάτι παραπάνω. Αισθάνονται πως υπάρχει μια μεγαλύτερη ενεργή διάνοια από τη δική τους, ακόμα κι αν δεν μπορούν να της δώσουν ένα όνομα. Έχουν επίγνωση ενός μεγάλου σχεδιασμού, ακατάπαυστα ενεργού, στον οποίο όλα είναι συμβατά και δεν υπάρχουν αντιφάσεις.
H ζωή μας δίνει λίγες εξηγήσεις. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πραγματικό νόημα της ζωής, για την προέλευση της ζωής, ούτε για τη ζωή μετά τη ζωή. Μπορούμε μόνο να γεμίσουμε το κενό που δημιουργεί αυτή η αβεβαιότητα. Μπορούμε είτε να αποδεχτούμε με πίστη, είτε να επιλέξουμε το μηδενισμό. Και τα δύο μας εισάγουν στο μυστήριο. Επιλέγουμε να πιστεύουμε, είτε ότι όλα έχουν σημασία, είτε ότι τίποτα δεν έχει σημασία ωστόσο στην ουσία και οι δύο επιλογές είναι το ίδιο. Και οι δυο προκαλούν διανοητικά παιχνίδια, γιατί καμία από τις δύο δεν προσφέρει οριστικές αποδείξεις. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν απαντήσεις. Είναι όπως και το Ζεν Κοάν που τονίζει ότι δεν υπάρχει διαφορά στο αν νομίζουμε ότι είμαστε ένας μοναχός, που ονειρευόμαστε πως είμαστε μια πεταλούδα ή μια πεταλούδα που ονειρευόμαστε ότι είμαστε ένας μοναχός, που ονειρεύεται ότι είναι μια πεταλούδα.
Μερικοί από μας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς απαντήσεις. Το κενό είναι υπερβολικά τρομακτικό, υπερβολικά ισοπεδωτικό. Πρέπει έτσι να δημιουργήσουμε απαντήσεις για τον εαυτό μας. Μερικοί διαλέγουμε, να ζήσουμε χωρίς απαντήσεις. Δεν τις βρίσκουμε απαραίτητες. Ζούμε τη ζωή μας χωρίς να κάνουμε ερωτήσεις, ζώντας μέσα στις απαντήσεις. Και οι δύο τρόποι απαιτούν τη δημιουργία ενός συστήματος πίστης, για το οποίο δεν υπάρχει αξιολόγηση. Οποιαδήποτε επιλογή εμπεριέχει μια ζωντανή αίσθηση πνευματικότητας, που προέρχεται από την επιβεβαίωση του εαυτού μέσα από την ίδια την προσωπική επιλογή.

Όσο λιγότερο πορνό βλέπουν οι άνδρες τόσο περισσότερο απολαμβάνουν το σεξ, ενώ οι ανήλικοι επηρεάζονται αρνητικά



Η ηλικία κατά την οποία το αγόρι ξεκινά να βλέπει πορνό επηρεάζει την συμπεριφορά του προς τις γυναίκες, όταν γίνει ενήλικας.
Αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι σε όσο μικρότερη ηλικία ένα αγόρι έρχεται σε επαφή με την πορνογραφία, τόσο περισσότερο αργότερα θα έχει την τάση να γίνει μισογύνης άνδρας που θέλει να κυριαρχεί στις γυναίκες.Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, μελέτησαν 330 άνδρες ηλικίας 17 έως 54 ετών.Ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να καταγράψουν πότε είδαν για πρώτη φορά πορνό και εάν αυτό έγινε τυχαία ή το επεδίωξαν.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η μέση ηλικία της πρώτης επαφής με την πορνογραφία ήταν τα 13, η νεότερη τα πέντε και η μεγαλύτερη τα 26.
Τ
α περισσότερα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την πορνογραφία τυχαία (44%) και όχι επειδή την αναζήτησαν (33%) ή επειδή κάποιος τους υποχρέωσε να δουν (17%).

Κίνδυνος από τα ψηλά τακούνια. Τι έδειξε έρευνα και ποιες οι προειδοποιήσεις των ειδικών



Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν πιο ελκυστικές, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους.
Σύμφωνα με έρευνες, τα δύο τρίτα των γυναικών πιστεύουν ότι τα ψηλά τακούνια βελτιώνουν την εικόνα τους, ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή τους και συμβάλλουν στην γενικότερη ευεξία. Από την πλευρά τους οι άνδρες, είναι δυο φορές πιο πιθανό να χαμογελάσουν σε μια γυναίκα που φοράει τακούνια από εκείνη που φοράει ίσιο παπούτσι και πιο πιθανό να της προσφέρουν βοήθεια αν συντρέχει λόγος.
Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί να προκαλέσουν διαστρέμματα στον αστράγαλο, κότσι στο δάχτυλο του ποδιού ακόμα και πόνο στην πλάτη, εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος.
Επίσης όπως προσθέτουν, οι γυναίκες που φορούν τακούνια για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να υποστούν τραυματισμούς από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι την σπονδυλική τους στήλη και είναι πιο πιθανό να πέσουν και να πάθουν κάταγμα.

Τα καλά όρια πλάθουν ευτυχισμένα παιδιά…

Μια σχέση στέρεη και δυνατή, που τροφοδοτείται από το γονιό με αγάπη, αποδοχή, κατανόηση και τρυφερότητα προς το παιδί, είναι η καλύτερη βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχτεί για να βάλει όρια. Αν η σχέση είναι δυνατή, ο θυμός από τις διενέξεις που αναπόφευκτα θα προκύψουν, θα εκτονωθεί σύντομα.
ummy-kid
Επιβραβεύουμε τις επιθυμητές συμπεριφορές αντί να σχολιάζουμε τις μη επιθυμητές, π.χ. αντί για «Μην είσαι αφηρημένος!», λέμε «Συγκεντρώσου!» ή αντί για «Μην κρατάς τα παιχνίδια μόνο για σένα!» λέμε «Μπράβο παιδί μου, που παίζεις ωραία με την αδερφή σου! Πολύ σε χαίρομαι!». Πιο αναλυτικά, για να έχει αποτέλεσμα, η επιβράβευσή μας χρειάζεται να είναι:
– Άμεση: να δίνεται τη στιγμή που το παιδί εκδηλώνει την επιθυμητή συμπεριφορά και όχι πολύ αργότερα.
– Συγκεκριμένη: να περιλαμβάνει ένα ξεκάθαρο λιτό λεκτικό μήνυμα, π.χ. «Κάθεσαι πολύ ωραία δίπλα μου στο καρότσι και με βοηθάς να ψωνίσω! Σ’ευχαριστώ!».
– Ειλικρινής και απόλυτα αφιερωμένη σε αυτό που συμβαίνει: να δίνεται ενώ προσέχουμε το παιδί, π.χ. το κοιτάμε στα μάτια και στεκόμαστε στο ύψος του όταν του μιλάμε.
– Προσανατολισμένη στην αναγνώριση της προσπάθειας και όχι μόνο στην επιτυχία: να δίνεται όταν το παιδί καταφέρνει κάτι, αλλά και ενδιάμεσα, όσο δείχνει να προσπαθεί, ώστε να ενθαρρύνεται να βάλει τα δυνατά του μέχρι το τέλος.
– Σταθερή και συνεπής: να ενισχύει σε κάθε ευκαιρία το παιδί, καθημερινά και χωρίς διακυμάνσεις.

Έθαψαν αδέσποτο σκυλί ζωντανό επειδή γάβγιζε και ζητούσε φαγητό και όταν διασώθηκε συγχώρησε τους «ανθρώπους» που το έθαψαν



Η ιστορία αυτού του θαρραλέου σκύλου δείχνει τα δεινά που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα όπως η πείνα και η κακοποίηση. Ωστόσο, όλα τα ζωντανά πλάσματα αξίζουν μια ευκαιρία στη ζωή.

Ένας διευθυντής λυκείου, ο Manono Makhaphela από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, διέταξε δύο επιστάτες να «ξεφορτωθούν» ένα ενοχλητικό σκυλάκι που περιφερόταν γύρω απ’ το σχολείο και που πάντα γάβγιζε και «ικέτευε» να του δώσουν λίγο φαγητό.

Το συγκεκριμένο σκυλί, που ονομάστηκε Lily, είχε πρόβλημα στα πίσω του πόδια. Ήταν ένα από τα πολλά αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στους δρόμους της Κέιπ Τάουν και ψάχνουν για φαγητό μέσα από τα σκουπίδια για να επιβιώσουν.


Προφανώς, ο διευθυντής είδε ότι η Lily συνέχιζε να ενοχλεί και διέταξε δύο από τους συνεργάτες του, τον Poto Mfengu και τον Mkhumbuzi Ncedana, να τη θάψουν ζωντανή στο χωράφι πίσω από το σχολείο.

Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη της καθαρίστριας, η οποία ειδοποίησε αμέσως το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων (IFAW).

ΑΥΤΌ ΕIΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!! ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ





Εδάφ. 18. Άκουσε τώρα Ερμή και το λόγο που ποθείς, Όταν η ώρα της περιόδου ήλθε και λύθηκε ο σύνδεσμος των πάντων, κατά βούληση του θεού όλα τα ζώα που ήσαν στην αρχή αρσενοθήλυκα ξεχωρίστηκαν σε αρσενικά και θηλυκά και ο θεός μόλις έγινε αυτό είπε: « Αυξάνεστε και πληθύνεσθε εν πλήθη όλα τα δημιουργήματα και τα κτίσματα, κι ας αναγνωρίσει ο καθένας τον εαυτό του αθάνατο και τον αίτιο του θανάτου τον έρωτα και όλα τα όντα

Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας. 
ΛΟΓΟΣ Δ

Ερμής Τρισμέγιστος 



Επειδή ολόκληρο τον κόσμο τον δημιούργησε ο δημιουργός, όχι με τα χέρια του, αλλά με το λόγο, με τέτοιο τρόπο ώστε να πιστεύεις πως ο κόσμος ανήκει σ'αυτόν, που τώρα υπάρχει και σ'αυτόν, που τα πάντα δημιούργησε κι είναι μοναδικός, με τη βούληση του οποίου δημιουργήθηκαν τα όντα, διότι αυτό είναι το σώμα εκείνου, όχι απτό, ούτε ορατό, χωρίς να έχει μέτρα και διαστάσεις και χωρίς να μοιάζει με κάποιο άλλο σώμα.

σημ:
Ποια είναι η  βούληση του δεύτερου Νου δημιουργού για τον άνθρωπο; που για να τον κρατήσει στον δικό του κόσμο διέσπασε τα πάντα μέσα στην κτιστή δημιουργία, και από αρσενικοθήλυκα που ήταν διασπάστηκαν όλα τα όντα σε αρσενικό και θηλυκό;

Αυτή είναι η δίαιτα του δρ Perricone: Όλο το μενού για τις τρεις ημέρες

δίαιτα

Ο δρ Periccone έγινε διάσημος στην Μ. Βρετανία μέσα από την δίαιτα των 28 ημερών που έχει καταρτίσει. Ο ίδιος, δημιούργησε και το ακόλουθο πλάνο των 3 ημερών που θα δείτε, προκειμένου να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να δει σημαντικές αλλαγές στην εμφάνισή του, ακόμα και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Επιπροσθέτως, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε δίαιτα γενικώς, αλλά ειδικώς για το μεγάλο πλάνο της δίαιτας Perricone των 28 ημερών, εφόσον το επιθυμείτε.
Δίαιτα Perricone – Πλάνο 3 ημερών
Μόλις ξυπνάτε:
  • Πιείτε 250ml νερό τουλάχιστον
Πρωινό:
  • Ομελέτα με 3 αυγά ή/και 180-220γρ σολομό στο γκριλ (Ο δρ Perricone συνιστά να αποφύγετε τον καπνιστό σολομό σε όλο το πλάνο των 3 ημερών, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε αλάτι)
  • 50γρ μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης (Είναι εξαιρετική πηγή ινών με χαμηλούς γλυκαιμικούς υδατάνθρακες)
  • 1 φέτα πεπόνι πάχους 5εκ. και 1 χούφτα από φρέσκα μούρα της αρεσκείας σας
  • 250ml νερό τουλάχιστον

Άγνωστες εκστρατείες και τοπωνύμια των προϊστορικών Ελλήνων σε Ωκεανία, Χαβάη και Νήσο του Πάσχα


Η Ωκεανία είναι μία από τις πέντε ηπείρους της Γης η οποία περιλαμβάνει την Αυστραλία και τις συστάδες νησιών Μελανησίας, Πολυνησίας και Μικρονησίας. Η Μελανησία (<Μέλας, μαύρο χρώμα) αποτελείται από τα νησιά Νέα Γουινέα, Σολομώντος, Σάντα Κρουζ, Μπίσμαρκ, Νέα Καληδονία και Νέες Εβρίδες (<Ευρύς, ο μεγάλος) τα οποία βρίσκονται Β-ΒΑ της Αυστραλίας.

Η Μικρονησία, βόρεια της Μελανησίας περιλαμβάνει πολυάριθμα μικρά νησιά (εξού και η ονομασία Μικρονησία>Μικρές νήσοι), όπως οι Μαριάννες, Παλάο (<πάλλαξ, η πάλη), Καρολίνες και Μάρσαλλ. 

Η Πολυνησία, Α της Αυστραλίας, καλύπτει μια τεράστια θαλάσσια έκταση και περιλαμβάνει τα νησιά Νέα Ζηλανδία, Τόγκα, Κούκ, Έλλις, Σαμόαι, Εταιρείες(<εταιρεία), Τουαμότου, Μαρκίζες, Χαβάη, Πάσχα κ.α Διάφοροι πρωτόγονοι πληθυσμοί(όπως Αυστραλοί, Τασμανοί, Μελανήσιοι, Παπούαι και Πυγμαίοι αγνώστου προελεύσεως) κατοίκησαν από τους πανάρχαιους χρόνους την Αυστραλία και την γειτονική Μελανησία. 

Αργότερα εμφανίσθηκαν οι Πολυνήσιοι, προερχόμενοι από την Ινδονησία και την Μαλαισία, οι οποίοι κατοίκησαν διαδοχικά όλα τα νησιά της Μικρονησίας και Πολυνησίας. Υπήρξαν έμπειροι ναυτικοί και θεωρούνται Μεσογειακής προελεύσεως. 

Πολλοί δέχονται σήμερα ότι οι Πολυνήσιοι σχετίζονται φυλετικώς με τους Μαλαίους της Μαλαισίας, οι οποίοι εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον Ινδικό και Ειρηνικό ωκεανό. Από το 120 π.Χ. -300 μ.Χ. μετανάστευσαν από τα νησιά Σαμόα στις Μαρκίζες και από το 300-600 μ.Χ. στην Χαβάη και το νησί του Πάσχα. Αργότερα, οι Πολυνήσιοι ήλθαν από τις Μαρκίζες στην Ταιτή (800 μ.Χ.) και τη Νέα Ζηλανδία (800-1000 μ.Χ.).

Η σπουδαιότητα της χροιάς μιας φωνής



Φωνή. Πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει ακόμη κι αν δεν το έχουμε σκεφτεί, τουλάχιστο σε αρχικό επίπεδο μιας γνωριμίας. Μια χροιά φωνής μπορεί να κάνει πολλά, θετικά ή όχι βέβαια...

Ακόμη κι αν δεν το έχουμε φιλοσοφήσει, αν το καλοσκεφτούμε θα παραδεχτούμε ότι η χροιά μιας φωνής μας είναι πολύ σημαντική αφού μας δημιουργεί από μόνη της διάφορα συναισθήματα θετικά ή και αρνητικά. Σε πρώτη φάση γνωρίζονας έναν άνθρωπο κι όχι μόνο, υπάρχει περίπτωση μια φωνή να σε σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή σου. Μια χροιά του δικού σου γούστου -μιας και είναι και υποκειμενικό το θέμα- μπορεί να προσδιορίσει πολλά στη ζωή σου...

Τι μας συμβαίνει στο άκουσμα


Ακούγοντας λοιπόν μια φωνή του αντίθετου φύλου σαφώς, ξέρουμε και νιώθουμε κατευθείαν, αν και κατά πόσο μας έλκει αυτό το άτομο.Μπορεί απλά από τη φωνή του να ερωτευτούμε σχεδόν ή και να ξενερώσουμε τελείως - να το πούμε στην καθομιλουμένη.

Υπάρχουν και φωνές που είναι γενικά παραδεκτό πως είναι όμορφες, ερωτικές αλλά ενίοτε αυτό είναι και προσωπικό γούστο. Η φωνή και η χροιά της, αλλά ακόμη και ο τρόπος που προφέρει με αυτή τη συγκεκριμένη φωνή κάποιος τις όποιες κουβέντες του, μας δημιουργούν συναισθήματα πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά ακόμη και μας σεξουαλικής πράξης, πόσο μάλλον στην περίοδο του φλερτ. Αν κάποιος ακόμη κι αν μας αρέσει πολύ, δεν έχει μια φωνή που μας προκαλεί αυτά που πρέπει, είναι δύσκολο να προχωρήσουμε. Όπως και το αντίστροφο, αν κάποιος δεν ανταποκρίνεται τόσο στα στάνταρ μας σε άλλους τομείς μα έχει μια χροιά που μας απογειώνει, έχει πολλές ελπίδες να κάνουμε κάτι μαζί του εντέλει.

Χωρίς τη φωνή

Απίστευτο Τρικ για να μην Χρειαστεί να Σιδερώσετε Ποτέ Ξανά

Απίστευτο Τρικ για να μην Χρειαστεί να Σιδερώσετε Ποτέ Ξανά

Σήμερα στο thehomeissue σας έχουμε το πιο τέλειο trick για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά. Συγκεκριμένα θα σας αποκαλύψουμε μια φανταστική συνταγή για σπρέι που θα λυτρώσει όλους εσάς που δεν θέλετε να ακούτε για σιδέρωμα.
Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το σπρέι θα χρειαστείτε κρεμάστρες, 1 άδειο μπουκάλι σπρέι, ¼ φλ. conditioner μαλλιών, ¼ φλ. λευκό ξίδι, ¼ φλ. νερό.

Ελένη της Σπάρτης: Μια άλλη εκδοχή, που αποκαθιστά το όνομά της... ΣΤ΄ μέρος.



Μετά απ’ αυτά, εξανεμίστηκε και η παραμικρή αμφιβολία, κι ο Σπαρτιάτης ρήγας άνοιξε την αγκαλιά του, ευτυχισμένος και που βρήκε την καλή του και που δεν τον ατίμασε. Μεμιάς έφυγε όλο το βάρος της καταφρόνιας που του έγερνε τους ώμους για της γυναίκας του την ατιμία. Πέταξε σαν νιοφτέρουγο πετούμενο η καρδιά του. Στα φρένα του ήρθε όλος ο έρωτας κι ο πόθος που ‘νιωσε σαν πήγε στο πατρικό της παλάτι να τη ζητήσει για να τη κάμει ταίρι.

Είναι συγκινητική η σκηνή, που ο ποιητής παρουσιάζει να ξανασμίγει το βασιλικό ζευγάρι:

« ΜΕ.: Αυτά με κείνα σμίγουν• συμφωνούνε
τα λόγια• μου είπε αλήθεια. Ω! λαμπρή μέρα,
που μες στην αγκαλιά μου σ’ έχει φέρει!
ΕΛ.: Τόσος πολύς καιρός, αγαπημένε,
και τώρα μόλις η χαρά για μένα.
Φίλες μου, να, πασίχαρη αγκαλιάζω
τον άντρα μου, αφού πλήθος κύκλους
έκανε ο φωτοδότης ήλιος.
ΜΕ.: Κι εσένα εγώ• με πλημμυρούν τα λόγια
κι όμως δεν ξέρω πώς να πρωταρχίσω.
ΕΛ.: Αναγαλλιάζω, πέτομαι κι αφήνω
λεύτερα τα μαλλιά, σταλάζουν
τα δάκρυα ποτάμι απ’ τη χαρά,
καθώς σφιχτά σε σφίγγω, λατρευτέ μου.

Ελένη της Σπάρτης: Μια άλλη εκδοχή, που αποκαθιστά το όνομά της... E΄ μέρος.



Αγκαλιασμένοι, τώρα πιά, ιστορούν τα παθήματά τους ο ένας στον άλλον, και κάνουν σχέδια να γυρίσουν στο παλάτι της αγαπημένης Σπάρτης. Όμως, υπάρχουν δύο μεγάλα εμπόδια, η επιθυμία του Θεοκλύμενου για την Ελένη και η συνήθεια να σκοτώνουν κάθε Έλληνα, που θα ξέπεφτε στην Αίγυπτο. Για να μπορέσει να διαφύγει το βασιλικό ζευγάρι της Σπάρτης, εξασφάλισαν πρώτα τη σιωπή της μάντισσας Θεονόης, που ήταν κι αδελφή του Θεοκλύμενου. Μετά χρησιμοποίησαν πανουργία. Ο Μενέλαος καμώθηκε πως ήταν ο μοναδικός σύντροφος απ’ όσους γύριζαν μαζί με το Λακεδαιμόνιο ρήγα από το κουρσεμένο κάστρο της Τροίας, που σώθηκε από το ανθρωποπνίχτρα θάλασσα, κι ήρθε να της μηνύσει το χαμό του άντρα της. 

Όταν γύρισε από κυνήγι με πολλά θηράματα ο Θεοκλύμενος βρήκε την Ελένη με κομμένα τα ξανθά μαλλιά της και μαυροφορεμένη, να θρηνεί, τάχα, τον Μενέλαο. Η ωραία γυναίκα από την Ελλάδα του είπε για την τάχατες είδηση του θανάτου του Μενέλαου, και πως τώρα που είχε μείνει χήρα, τίποτα δεν την εμπόδιζε να γενεί γυναίκα του. Χάρηκε ο Αιγύπτιος από την χαρμόσυνη γι’ αυτόν είδηση, και ζήτησε την άδεια της Ελένης ν’ αρχίσει του γάμου τις ετοιμασίες. Η όμορφη κυρά του είπε πως πρώτα έπρεπε να κάνει το χρέος της προς το νεκρό άντρα της και μετά χαράς να προχωρήσουν στη λαμπρή τελετή του γάμου. Όμως ήταν ανάγκη να ακολουθήσει του τόπου της τις συνήθειες. Τα ταφικά έθιμα της πατρίδας για κάποιο θαλασσοπνιγμένο της επέβαλαν να μπει σε στολισμένο πένθιμα καράβι, ν’ ανοιχτεί στη θάλασσα μακριά από αφροστεφανωμένο ακρογιάλι κι εκεί να ρίξει στο αρμυρό νερό εντάφια για το νεκρό. 


Μες στη χαρά ο Θεοκλύμενος, που επιτέλους θ’ αποχτούσε την Ελένη, δεν κατάλαβε της γυναίκας τα δολερά σχέδια. Έτσι πρόθυμα της παραχώρησε ένα γερό σκαρί μαζί με σκλάβους λαμνοκόπους, ενώ επέτρεψε και στον Έλληνα που έφερε του θανάτου το μαντάτο να πάει την βοηθήσει μαζί με τους ναύτες του, μιας και γνώριζε του τόπου τους τα έθιμα. Διέταξε πλούσια κτερίσματα να βάλουν στο καράβι, καταπώς ταίριαζε σε νεκρό βασιλιά. Έτσι αφού απομακρύνθηκαν από την ξηρά, οι Έλληνες τράβηξαν τα σπαθιά του φοβερίζοντας τους Αιγύπτιους δούλους για να τους ρίξουν στη θάλασσα. Όσοι αντίσταση πρόβαλαν είδαν τον χάρο από των Σπαρτιατών τα καλοακονισμένα σπαθιά. 

Έ. Τόλλε: Πώς η πνευματική αφύπνιση μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας



Για μερικούς ανθρώπους υπάρχει μια απότομη ή σταδιακή ρήξη με το παρελθόν τους: η δουλειά τους, οι συνθήκες της ζωής τους, οι σχέσεις - όλα υφίστανται βαθιά αλλαγή.

Ένα μέρος της αλλαγής μπορεί να ξεκινήσει από τους ίδιους, όχι μέσω μιας αγωνιώδους διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά με μια ξαφνική συνειδητοποίηση ή αναγνώριση: "Αυτό πρέπει να κάνω". Η απόφαση έρχεται έτοιμη, θα μπορούσαμε να πούμε. Έρχεται μέσω της επίγνωσης, όχι μέσω σκέψης. Ξυπνάς ένα πρωί και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Μερικοί άνθρωποι πιάνουν τον εαυτό τους να φεύγει από ένα νοσηρό περιβάλλον εργασίας ή κατάσταση ζωής. Έτσι, πριν ανακαλύψεις τι είναι σωστό για σένα στο εξωτερικό επίπεδο, πριν ανακαλύψεις τι λειτουργεί, τι είναι συμβατό με την αφυπνιζόμενη συνειδητότητα, μπορεί να χρειάζεται να ανακαλύψεις τι δεν είναι σωστό, τι δεν λειτουργεί πια, τι είναι ασύμβατο με τον εσωτερικό σου σκοπό.

Ξυπνώντας ἀπὸ λήθαργο …αἰώνων!!!


 Ἀπὸ ὕπνον βαθύ. Ὕπνο αἰώνων. 
Ξυπνήσαμε μίαν ἡμέρα, ξαφνιασμένοι, τρομαγμένοι, ἀγανακτισμένοι. Γεμάτοι θυμὸ καὶ πίκρα. Κυττάξαμε γύρω μας καὶ ἀντιληφθήκαμε πὼς αὐτὸ ποὺ βλέπουμε  εἶναι ὁ …θάνατος. Τότε γιατί μεγαλώσαμε μέσα στὸ ψέμμα; Ἢ αὐτό ποὺ βλέπουμε εἶναι ψέμμα; Μήπως ἐμεῖς εἴμαστε τὸ ψέμμα;
Μᾶς ἔμαθαν πὼς Ἑλλὰς εἶναι τὰ σκουπίδια. Ἡ ῥεμούλα! Οἱ λογαριασμοὶ στὴν Ἐλβετία. Τὰ χαμένα ὑποβρύχια. Οἱ ὑποκλοπές. Οἱ πουλημένοι δικαστές. Τὰ διαρκῆ προσκυνήματα. Ὁ ὠχαδελφισμός. Οἱ συνεχεῖς διορισμοί. Ὁ κάθε Πάγκαλος. Οἱ κουκουλοφόροι. Τὰ καμμένα καταστήματα. Τὸ ξύλο καὶ τὰ χημικὰ τῶν ΜΑΤ. Οἱ βρώμικες παραλίες. Ἡ μόλυνσις. Οἱ παντὸς τύπου προμήθειες. Ὁ Καμίνης μὲ τὸν Μπουτάρη. Ἡ ἀμφισβητουμένη Θρᾴκη. Ἡ ἑβραϊκὴ Μακεδονία μας. Τὰ σβησμένα ῥαντὰρ τοῦ Αἰγαίου. Ἡ ἑβραιο-τουρκοπροσκυνημένη Κύπρος μας. Ὁ κάθε κουδουνισμένος καὶ τὰ ψώνια του. Ὁ κάθε διαπλεκόμενος, μὲ τὶς περίεργες σχέσεις του μὲ τὴν κάθε goldman sachs, ἀλλὰ καὶ τὴν ἄνευ ἀρχὴ καὶ τέλους ἀσυλία του. Τὰ λεηλατημένα μας ταμεῖα. Τὰ ἐπιδόματα. Οἱ ΕΝΦΙΑ καὶ ἡ παραμονή μας σὲ φορολογικὰ Νταχάου.
Οἱ πεινασμένοι μας γέροι. Τὰ γεμάτα ὀρφανοτροφεῖα. Τὰ συσσίτια. Οἱ ψεκασμοί μας.
Τὸ δηλητηριασμένο μας νερὸ καὶ ἡ πλαστική μας τροφή.
Οἱ αὐτόχειρες. Οἱ μετανάστες τοῦ «ὅπου γῆς καὶ πατρίς». Ὁ ῥατσισμὸς ὅλων τῶν ἄλλων ἐναντίον μας. Ἡ ἐκτόπισίς μας. Ἡ γενοκτονία μας.
Τὸ σκοτάδι. Ὁ φόβος. Ὁ θάνατος.
Ἔεεεεεεε ὄχι λοιπόν!!! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα