Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

"ΑΛΚΥΩΝ ΠΛΕΙΑΔΕΣ - Ειδήσεις από όλον το κόσμο για τον μήνα Ιούνιο - Ιούλιο" (Ντοκιμαντέρ)


Τα βίντεο Αλκυών Πλειάδες είναι ειδήσεις από όλον τον κόσμο με την μορφή μηνιαίου ντοκιμαντέρ για τον μήνα που πέρασε (Ιούνιο - Ιούλιο).

 Οι πηγές του ποικίλουν από ειδησεογραφικά μέσα, παρουσιαστές, ερευνητές, συνεντεύξεις ειδικών και άλλες. 

Περιλαμβάνονται θέματα όπως κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, διαστημικά, συνωμοσίες, ΑΤΙΑ, φυσικές καταστροφές, περίεργα φαινόμενα κτλ. Τα συμβατικά ΜΜΕ σιωπούν για τα περισσότερα από αυτά είτε τα διαστρεβλώνουν είτε τα περνάνε σε "ψιλά γράμματα". 

Η σειρά μεταφράζεται στις ακόλουθες γλώσσες επίσης: Ισπανικά - Αγγλικά - Πορτογαλικά - Γερμανικά - Γ­αλλικά - Ιταλικά - Ιαπωνικά - Ρωσικά για να ενημερώνεται όλος ο κόσμος στο που οδηγείται και από ποιους!!!

Δείτε το βίντεο 65ο: 

Η απώλεια της ψυχής

Αποτέλεσμα εικόνας για Η απώλεια της ψυχής

Κάθε φορά που σκέφτεστε, μιλάτε, γράφετε ή κάνετε οτιδήποτε, ελέγξτε πρώτα να δείτε ποιον υπηρετείτε. Υπηρετείτε τον υλισμό, το μίσος, την εκδίκηση, τη χωριστικότητα ή το θυμό; Ή υπηρετείτε το Φως, την Αγάπη, την Ομορφιά, τη Δικαιοσύνη, τη Χαρά και την Ελευθερία. Ποιον υπηρετείτε; Ίσως είστε τυφλοί και υπηρετείτε για πάντα τους στρατούς του σκότους και ποτέ δεν το συνειδητοποιήσατε αυτό. Αλλά τη στιγμή που θα καταλάβετε τι κάνετε, ελευθερώστε τον εαυτό σας επειδή αλλιώς θα οδηγηθείτε σε μεγαλύτερο σκοτάδι.

Ας πούμε ότι πουλήσατε την ψυχή σας στις σκοτεινές δυνάμεις. Τελικά τα φυσικά, συναισθηματικά και πνευματικά σώματα σας θα αποσυντεθούν στο διάστημα και η ψυχή που είστε τελικά θα εξατμιστεί. Θα χάσετε την ατομικότητά σας. Αυτό σημαίνει "να χάσετε την ατομικότητα" ή την ψυχή. Το Σύμπαν είναι πολύ οικονομικό. Διαλύει και κάνει λίπασμα οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί πλέον το σκοπό του. Εάν ένα φύλλο δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει το σκοπό του, πέφτει στο έδαφος και γίνεται λίπασμα. τελειώνει για πάντα ως φύλλο. Χάνετε την ατομικότητά σας για πάντα και εξατμίζεστε αν ακολουθήσετε το μονοπάτι του σκότους.

Μπορεί να ενσαρκωθείτε τρεις, τέσσερις, πεντακόσιες φορές, όσο υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα. Αλλά αν η εξάτμισή σας είναι κοντά, τελειώσατε. Δεν υπάρχει ενσάρκωση επειδή η ενσάρκωση είναι μια ευκαιρία να ξυπνήσετε και να έρθετε στα συγκαλά σας και να πείτε: "Ας επιλέξω το σωστό δρόμο αυτή τη φορά." Αλλά οι δάσκαλοι, οι πάστορες και οι ιερείς δεν τα συζητούν αυτά τα πράγματα επειδή οι εκκλησίες τους φοβούνται.

Φίλιππος Β΄: Ο δημιουργός του μεγάλου Μακεδονικού κράτους



Η άνοδός του στον θρόνο και η δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής Μακεδονίας – Η πλήρης επικράτησή του στον Ελλαδικό χώρο – Η μάχη της Χαιρώνειας  - Οι προετοιμασίες για εκστρατεία στην Περσία – Η δολοφονία του και τα κίνητρά της – Αποτίμηση της βασιλείας του

Με μία από τις σημαντικότερες στρατιωτικές και πολιτικές προσωπικότητες της κλασικής αρχαιότητας, τον Φίλιππο Β’, βασιλιά της Μακεδονίας (και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου), θα ασχοληθούμε στο σημερινό μας άρθρο. Χωρίς το δικό του έργο, η εξόρμησή των Ελλήνων στην Ανατολή που υλοποίησε ο γιος και διάδοχος του Φίλιππου Μέγας Αλέξανδρος, δεν θα ήταν εφικτή.

Τα νεανικά χρόνια του Φίλιππου – Η άνοδός του στον θρόνο

Ο Φίλιππος, ανήκε στον βασιλικό οίκο των Αργεαδών, που καταγόταν από το δωρικό γένος των Τημενίδων, που βασίλευε στο Άργος και καταγόταν από τον Ηρακλή.

Γεννήθηκε στην Πέλλα, το 383 π.Χ. (ή το 382 π.Χ.).Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς Αμύντας Γ’ και μητέρα του η Ευριδίκη, κόρη του ηγεμόνα της Λύγκου Σίρρα.
Ο Φίλιππος, ήταν ο τριτότοκος γιος του. Καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, ήταν η ομηρία του στη Θήβα (περ. 369 π.Χ. – 365 π.Χ.) . 

Μυήθηκε στη στρατιωτική τέχνη από τον Πελοπίδα και τον Επαμεινώνδα και απόκτησε σημαντική μόρφωση (μεταξύ άλλων διδάχτηκε και ρητορική). Το 365 π.Χ. επανήλθε στη Μακεδονία και ανέλαβε (κατά τον ιστορικό Καρύστιο Περγαμηνό), την ηγεμονία ενός μικρού τμήματος της. Στον θρόνο τότε βρισκόταν ο αδελφός του Περδίκκας Γ’.

Την άνοιξη του359 π.Χ., ο Περδίκκας , επικεφαλής 4.000 Μακεδόνων, ήρθε αντιμέτωπος στα βορειοδυτικά σύνορα της Μακεδονίας με τους Ιλλυριούς που είχαν επικεφαλής τον Βάρδυλη. Στην εκστρατεία αυτή, ο Περδίκκας έχασε τη ζωή του και έτσι, ο Φίλιππος, ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη διακυβέρνηση της Μακεδονίας, ως επίτροπος του Αμύντα Δ’, ανήλικου διαδόχου και ανιψιού του.

Τα Πλάτη των Αλόγων



   Πλάτη των Αλόγων, ονομάζονται οι δύο γεωγραφικές ζώνες της Γης μεταξύ του τριακοστού και του τριακοστού πέμπτου γεωγραφικού παράλληλου, στο Βορειο και στο Νότιο ημισφαίριο. Στα γεωγραφικά πλάτη αυτά, οι συχνοί αντικυκλώνες (δηλαδή, τα υψηλά βαρομετρικά συστήματα) που επικρατούν, δημιουργούν υποτροπικό κλίμα με παρατεταμένες καλοκαιρίες και ήπιους χειμώνες. 


   Κατά την περίοδο της αποίκισης της Αμερικής, τα Ισπανικά πλοία που ταξίδευαν σε αυτά τα πλάτη και μετέφεραν άλογα από την Ισπανία προς τον Νέο Κόσμο, λόγω των υψηλών βαρομετρικών συστημάτων που επικρατούν στα πλάτη αυτά, συναντούσαν συχνά νηνεμίες που αύξαναν κατά πολύ την διάρκεια του ταξιδιού με συνέπεια το νερό να μην επαρκεί για τους άνδρες των πληρωμάτων και τα άλογα. 

Nεκρό ελάφι «εκδικήθηκε» τον κυνηγό του με τον πιο απρόσμενο τρόπο...



Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ένα ελάφι το απέδειξε με τον πιο παράδοξο τρόπο...

Ο Γκάρι Χίτερ, 69 ετών, κυνηγούσε σε απομακρυσμένη περιοχή του Maury Mountains και σκότωσε ένα ελάφι.

Γύρω στο απόγευμα, έσυρε το κουφάρι του ζώου στο πίσω μέρος της γουρούνας του, το όχημα αναποδογύρισε λόγω της κατάστασης του εδάφους και ο ίδιος βρέθηκε πάνω στο θήραμά του.

Το βρέθηκε είναι σίγουρα μια μετριοπαθής δήλωση καθώς ο Γκάρι καρφώθηκε με την πλάτη στα κέρατα του ελαφιού.

Ένας πατέρας εγκαταλείπει την κόρη του σε έναν έρημο δρόμο, αμέσως μετά κοιτάζει πίσω στον καθρέφτη και άνακαλύπτει την σοκαριστική αλήθεια!




Αυτό που πρόκειται να δείτε είναι μία φανταστική ιστορία, αλλά δυστυχώς, πράγματα σαν αυτά συμβαίνουν και στην πραγματική ζωή.

Αυτή η ιστορία αναφέρεται σε ένα ζευγάρι που αποφασίζει να μεγαλώσει την οικογένειά του υιοθετώντας ένα όμορφο κοκκινομάλλικο κοριτσάκι. Όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, και οι δύο νέες αδερφούλες τα πήγαιναν περίφημα- μέχρι τη στιγμή που το υιοθετημένο κορίτσι άρχισε να κάνει μερικά αθώα λάθη. Για παράδειγμα, κατά λάθος, έριξε κρασί στο τραπεζομάντιλο της μητέρας της. Στην ουσία όμως, τα έκανε γιατί διψούσε για προσοχή και τρυφερότητα.
Όταν η μικρή έκανε μία αταξία σε ένα από τα υπνοδωμάτια, οι γονείς του υιοθετημένου κοριτσιού ενοχλήθηκαν τόσο σε σημείο να αρχίσουν να αναρωτιούνται για το αν έκαναν καλά να την υιοθετήσουν από την πρώτη στιγμή. Μπορεί απλώς να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους σχετικά με το πως ένα παιδί θα έπρεπε να συμπεριφέρεται, άσχετα από το γεγονός ότι το παιδί αυτό έχει ένα άσχημο παρελθόν.

Τα ηρωικά πρότυπα ως διδακτικό µέσο



Ως ήρωας χαρακτηρίζεται το πρόσωπο που, έχοντας έρθει αντιµέτωπο µε ένα σοβαρό πρόβληµα, δυσκολία ή σύγκρουση, επιδεικνύει αρετές όπως γενναιότητα, αυτοθυσία, σοφία, ευαισθησία στις ανάγκες των άλλων και τοποθετεί το κοινό συµφέρον υψηλότερα από το ατοµικό. H διερεύνηση της αλτρουιστικής συµπεριφοράς  ανέδειξε ως κρίσιµο παράγοντα επιρροής τα χαρακτηριστικά των σηµαντικών προτύπων.

Είναι ένα πρόσωπο που αξίζει να θαυµάζει και να τιµά κανείς και, ενδεχοµένως, προσπαθεί να µιµηθεί τις πράξεις του. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο πραγµατικό ή µυθικό, σηµερινό ή ιστορικό, οικείο ή µακρινό, κ.τ.λ. Συχνά χαρακτηρίζονται ως ήρωες άτοµα που βρίσκονται στο φως της δηµοσιότητας και αναδεικνύουν µε κάποιον τρόπο τις δυνατότητες της ανθρώπινης φύσης. Οι ήρωες µε τη συµπεριφορά τους εµπνέουν τους ανθρώπους να δουν το καλό που βρίσκεται µέσα τους και να το αναπτύξουν.

Στις µέρες µας τα παιδιά κατονοµάζουν ως ήρωες κυρίως τα πρόσωπα που µε τη στάση τους επηρεάζουν θετικά τις ιστορικές εξελίξεις ή πιστώνονται µε πράξεις αυτοθυσίας και κοινωνικής προσφοράς. Από την άλλη, όµως, τα πρότυπα ρόλων που επιλέγουν είναι κυρίως πρόσωπα της δηµοσιότητας που έχουν διακριθεί για την επαγγελµατική επιτυχία, την οικονοµική ευµάρεια και τη µεγάλη εργατικότητά τους. Όµως, επισηµαίνεται µε έµφαση ότι ο χρόνος καταξιώνει τους ήρωες στη συνείδηση της κοινής γνώµης, ενώ απαλείφει τις εφήµερες διασηµότητες. (προσωπική παρέμβαση = Συνεπώς οι κλασσικοί ήρωες  είναι και οι μόνοι διαχρονικοί – παγκόσμια αρχετυπικά πρότυπα).

Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου στις 7/8

Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου στις 7/8
Η Πανσέληνος του Αυγούστου και ταυτόχρονα σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα στις 7 του μήνα στις 21:10 το βράδυ Ολοκληρώνεται στην 16η μοίρα (15ο25΄) του άξονα Λέοντα-Υδροχόου (Σελήνη στον Υδροχόο-Ήλιος στον Λέοντα) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω. 
 

Σε επηρεάζει; 
Από την σεληνιακή έκλειψη επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 3-6/2, από 5-8/5, από 7-10/8, από 7-10/11 και όσοι έχουν πλανήτες από την 14η μέχρι την 17η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Οι γεννημένοι μάλιστα στις 5/5 και στις 7/11 επηρεάζονται πολύ έντονα λόγω αντισκιάς, όπως και όσοι έχουν πλανήτη στην 14η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Η γεύση του επόμενου διαστήματος 

Η έκλειψη γίνεται στον άξονα έκτου-δωδέκατου οίκου του χάρτη που καταστρώνεται για την Ελλάδα. Ο δωδέκατος οίκος αντιστοιχεί σε καταστάσεις και συνθήκες που φέρνουν ταραχές και ανισορροπία στην κοινωνία και στην κοινή ευημερία. Πράγματα που είναι κρυμμένα, μυστικές ομάδες, μυστικές κυβερνητικές οργανώσεις, κατάσκοποι και κρυφοί εχθροί του κράτους. Ο οίκος συνδέεται με τον έγκλημα και τις εγκληματικές δράσεις και ενέργειες, με την τρομοκρατία και με επιβολή νόμων που εξαναγκάζουν ή καταδικάζουν τους πολίτες. Ο άξονας έχει να κάνει με θέματα εργασίας, παρασκηνίου και υγείας και η έκλειψη διακόπτει την ομαλή ροή της καθημερινότητας μας. 

Πρόκειται για μια έκλειψη που θα φέρει βίαια ξεσπάσματα στην κοινωνία, πολύ περισσότερο εφόσον πρόκειται για σεληνιακή έκλειψη που επιδρά στον ψυχισμό και το ψυχολογικό υπόβαθρο των ανθρώπων. Για την κυβέρνηση σίγουρα προοιωνίζεται μια περίοδος πονοκεφαλιάσματος και προσπάθειας. Ο Ήλιος βέβαια έχει θετικές όψεις καθώς δημιουργεί εξάγωνο με τον κυβερνήτη του χάρτη και τρίγωνο με τον κύριο της έκλειψης και με τον μεσουράνημα του χάρτη, οπότε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα πολλά προβλήματα και τις έγνοιες που χαρίζει ο δεύτερος δεκανός του Λέοντα. 

Μοναδικό φαινόμενο τη Δευτέρα: Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης μαζί


«Δύο σε ένα» επιφυλάσσει το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, καθώς θα συνυπάρξουν η πανσέληνος και μία μερική έκλειψη Σελήνης. 

H πανσέληνος θα εμφανισθεί στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες, θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της λίγο πριν, στις 21:22 ώρα Ελλάδας. 

Η παρατήρηση της έκλειψης μπορεί να γίνει με γυμνά μάτια, με κιάλια ή με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, ενώ η φωτογράφησή της με απλή φωτογραφική μηχανή. 


Η σκιά της Γης αναμένεται να καλύψει περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα. 

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, για τους παρατηρητές από την Ελλάδα η έναρξη της μερικής φάσης της έκλειψης συμπίπτει περίπου με την ανατολή της Σελήνης.

 Ένα μικρό σκοτείνιασμα της Σελήνης θα είναι ήδη ορατό κατά την ανατολή της Σελήνης καθώς η παρασκιά της Γης θα καλύπτει ήδη ολόκληρο το σεληνιακό δίσκο. 

Έσπασαν τον κώδικα της Βίβλου!- Τι αποκαλύπτει για τις 23/9/2017; (φωτό, βίντεο)

Έσπασαν τον κώδικα της Βίβλου!- Τι αποκαλύπτει για τις 23/9/2017; (φωτό, βίντεο)

Όλα φαίνεται να ξεκινούν με την εξαιρετικά σπάνια ηλιακή έκλειψη των ΗΠΑ στις 21 Αυγούστου, ενώ περίπου ένα μήνα αργότερα εξετάζεται μία σύνοδος στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.
Μία ομάδα ερευνητών υποστηρίζουν ότι όλα αυτά συνδέονται με την Αποκάλυψη του Ιωάννου στο κεφάλαιο 12. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας «κώδικας» μέσα σε αυτό και ότι τον «έσπασαν».
Η Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη συμβαίνει στην ίδια ακριβώς περιοχή του ουρανού με την Αποκάλυψη και αυτό θα είναι το πρώτο Σημάδι που δίνεται στους ανθρώπους για τα επερχόμενα τελικά στάδια εκπλήρωσης της προφητείας.
Ας δούμε, λοιπόν ένα πολύ συγκεκριμένο και δυσερμήνευτο, μέχρι πρόσφατα, εδάφιο:

"Να σαι καλά τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι μύγες"


Μια έκφραση που την ακούμε συχνά. Τι να σημαίνει και πως έφτασε ως τις μέρες μας; 
Η ιστορία έχει ως εξής: 
Στα αρχαία χρόνια η Ολυμπία, ως γνωστό, ήταν ο τόπος που γινόντουσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες.  Αν και η φύση ήταν πυκνή γεμάτο από άλση από αγριελιές και λεύκες, παρόλα αυτά
το καλοκαίρι έκανε πολύ ζέστη. 

Λέγεται πως οι αρχαίοι όταν ήθελαν να φοβερίσουν κάποιον, του έλεγαν: "θα σε στείλω τον Αύγουστο στην Ολυμπία, να κάνεις παρέα με τις μύγες".  

Το σύμπαν είναι μια ψευδαίσθηση;

Το 1982 μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Παρισιού υπό την διεύθυνση του φυσικού Alain Aspect, πραγματοποίησε ίσως το σπουδαιότερο πείραμα του 20ου αιώνα. Οι παραπάνω ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπό κατάλληλες συνθήκες υποατομικά σωμάτια όπως τα ηλεκτρόνια, μπορούν να επικοινωνούν ακαριαία με άλλα υποατομικά σωμάτια ανεξάρτητα από την απόσταση που τα χωρίζει τόσο αν πρόκειται για απόσταση 5 εκατοστών ή για απόσταση 100 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, ως να ήξερε κάθε ανεξάρτητο σωμάτιο ακριβώς τι κάνουν τα άλλα.
universe
    Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο με δύο τρόπους: ή θεωρία του Einstein, που αποκλείει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός, είναι λανθασμένη, ή μεταξύ των υποατομικών σωματίων υπάρχουν συνδέσεις που δεν έχουν μόνο τοπική σχέση μεταξύ των.
     Η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών αρνείται την δυνατότητα ύπαρξης φαινομένων που εξελίσσονται με ταχύτητες μεγαλύτερης εκείνης του φωτός αλλά το πείραμα που αναφέρεται προηγουμένως ανατρέπει το αξίωμα αυτό αποδεικνύοντας ότι μεταξύ των υποατομικών σωματίων υπάρχει δεσμός που δεν είναι τοπικού χαρακτήρα.
     Ο διεθνούς φήμης Άγγλος φυσικός David Bohm, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, υποστήριζε ότι οι ανακάλυψη του Aspect συνεπιφέρει την μη ύπαρξη της αντικειμενικής πραγματικότητας. Δηλαδή ότι το σύμπαν παρά την φαινομενική του στερεότητα στην πραγματικότητα είναι ένα φάντασμα, ένα γιγαντιαίο φαντασμαγορικό ολόγραμμα.
     Για να αντιληφθούμε τον εκπληκτικό ισχυρισμό του Bohm ας δούμε για λίγο τι είναι ένα ολόγραμμα.
     Ένα ολόγραμμα είναι μια τρισδιάστατη φωτογραφία που γίνεται με τη βοήθεια ενός Laser. Η τρισδιάστατη απεικόνιση δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό ενδιαφέρον ενός ολογράμματος. Εάν το ολόγραμμα ενός αντικειμένου κοπεί στα δύο και ύστερα το φωτίσουμε πάλι με φως Laser, ανακαλύπτουμε ότι το κάθε μισό περιέχει ακόμη ολόκληρη την εικόνα του αντικειμένου.

Πηγὴ ζωῆς ἡ …σκέψις μου!!!

Ἐὰν δεκτῶ πὼς οἱ σκέψεις μου ἔχουν τόση δύναμιν, ποὺ μποροῦν νὰ μοῦ καθορίσουν τὴν πραγματικότητα, τότε εἶναι δεδομένον πὼς ἔχουν καὶ τὴν δύναμιν νὰ μοῦ ἐξασφαλίζουν μίαν καλὴ ζωὴ ἤ μίαν μίζερη ζωή.
Μὰ οἱ σκέψεις μου ἐκφράζονται μὲ τὶς λέξεις μου.
Καὶ οἱ λέξεις μου εἶναι αὐτὲς ποὺ μοῦ «ἔκτισαν» τὸ τώρα μου!!!

Οἱ λέξεις κρύβουν ἐνέργεια.

Οἱ λέξεις ἔχουν δύναμι…

Ἐὰν ἐγὼ εἶμαι σήμερα αὐτὸ ποὺ σκεπτόμουν, καὶ τελικῶς ἔπραξα ἐχθές, τότε αὐτὸ ποὺ θὰ εἶμαι αὔριο κυοφορεῖται ἤδη στὸ μυαλό μου.

9 συμβουλές από μυστικούς πράκτορες για να μπορείτε να διαβάζετε όλους τους ανθρώπους

Η ικανότητα να διαβάζουμε τους ανθρώπους, μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό όπλο για να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί τους. Ο Λαρέι Κι, που εργαζόταν για το FBI επί 23 χρόνια, έχει να πει αυτό πάνω στο θέμα: «Δε χρειάζεται να είναι κάποιος ντετέκτιβ πρώτης τάξεως για να καταλάβει τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός ανθρώπου. Πάντα υπάρχουν σημάδια, που περιμένουν να τα αναγνωρίσετε.»
Ποια ακριβώς είναι τα σημάδια, που αποκαλύπτουν πώς αισθάνεται ή πώς σκέφτεται κάποιος; Δείτε παρακάτω 9 συμβουλές από μυστικούς πράκτορες, για να μπορείτε να διαβάζετε όλους τους ανθρώπους.
1.Ορίστε το βασικό μοντέλο συμπεριφοράς τους
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολλές μορφές συμπεριφοράς για να επικοινωνήσουν. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να σταυρώνει τα χέρια του κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, να κοιτάζει το πάτωμα, να βήχει, να ξύνει το κεφάλι του ή να κουνάει μηχανικά τα πόδια του.
Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται διαφορετικά για διάφορους λόγους. Ο καθορισμός του βασικού μοντέλου συμπεριφοράς ενός ατόμου, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τις ενέργειές του – κάνει κάτι επειδή το συνηθίζει ή επειδή είναι θυμωμένος ή ανώριμος;

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Σαν σήμερα το είπε ο Λεωνίδας. Δείτε τη μάχη των Θερμοπυλών σε βίντεο!

Σαν σήμερα ο Λεωνίδας επικεφαλής των 300 είπε το ιστορικό Μολών Λαβέ. Οι 300 αντιστάθηκαν μέχρι να πέσει και ο τελευταίος, αλλά έμειναν για πάντα στην ιστορία.

Τα όσα έχουν γραφτεί για τους 300 του Λεωνίδα είναι πολλά και όλα θριαμβευτικά. 

Το History Channel παρουσιάζει με λεπτομερή τρόπο -και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας- τη μάχη που έμεινε στην ιστορία.

Τη μάχη των Θερμοπυλών.

Εγκέφαλος: Αναγνωρίστηκαν οι νευρώνες που ελέγχουν το σωματικό ρολόι του εγκεφάλου

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Virginia αποκάλυψε ότι οι νευρώνες στον εγκέφαλο που παράγουν το νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη, ελέγχουν επίσης άμεσα το κιρκάδιο κέντρο του εγκεφάλου ή το «σωματικό ρολόι» – την περιοχή που ρυθμίζει τους κύκλους φαγητού, το μεταβολισμό και τους κύκλους αφύπνισης/ανάπαυσης – ένας βασικός σύνδεσμος που πιθανά επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να προσαρμόζεται στο jet lag και στην εργασία με διαφορετικές βάρδιες. Τα ευρήματα αναφέρονται στην online έκδοση του περιοδικού Current Biology.
«Η ανακάλυψη αυτή, η οποία αναγνωρίζει μια άμεση σύνδεση των νευρώνων που παράγουν ντοπαμίνη με το κιρκάδιο κέντρο, είναι πιθανά το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ανάπτυξης μοναδικών φαρμάκων, που στοχεύουν ειδικούς νευρώνες για την καταπολέμηση των δυσάρεστων συμπτωμάτων του jet lag και της εναλλασσόμενης εργασίας, καθώς και διάφορες επικίνδυνες παθολογίες», δήλωσε ο Ali Deniz Güler (φωτογραφία), καθηγητής βιολογίας και νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Virginia που επέβλεψε τη μελέτη στο εργαστήριό του.
Η σύγχρονη κοινωνία συχνά ασκεί μια ασυνήθιστη πίεση στο ανθρώπινο σώμα – από τις αλλαγές των χρονοδιαγραμμάτων, λόγω ενός αεροπορικού ταξιδιού, έως τους εργασιακούς κύκλους που δεν συμβαδίζουν με το φυσικό φως, μέχρι τους παράξενους χρόνους φαγητού – και αυτές ο εξωτερικές συνθήκες δημιουργούν μια ανισορροπία στους φυσικούς κύκλους του σώματος, που εξελικτικά είναι συγχρονισμένοι με τις εναλλαγές ημέρας και νύχτας. Οι ανισορροπίες αυτές μπορεί να συνεισφέρουν στην κατάθλιψη, την παχυσαρκία, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμη και στον καρκίνο.

Οι 4 μύθοι για τον εγκέφαλο που διαδίδουν οι εκπαιδευτικοί

Οι 4 μύθοι για τον εγκέφαλο που διαδίδουν οι εκπαιδευτικοί

Πόσοι έχετε ακούσει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιεί το 10% του εγκεφάλου του;

Αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί ξανά και ξανά και ξανά, όμως αρκετοί εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να το πιστεύουν. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μεγάλη επιστημονική έρευνα. Η έρευνα διενεργήθηκε από τον Paul Howard Jones στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και δημοσιεύθηκε στο Nature Reviews Neuroscience και περιέλαβε εκπαιδευτικούς από την Κίνα, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ερώτηση που τους έθεσαν ήταν εάν και εφόσον συμφωνούν με ευρέως διαδεδομένες αλλά λανθασμένες πεποιθήσεις σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα αποτελέσματα που της έρευνας που μόλις δημοσιεύθηκε είναι λίγο ανησυχητικά.

Οι Κυνοκέφαλοι Νεφελίμ της Ινδίας μέσα από τα ''Ινδικά'' του Κτησία




Σύμφωνα με το θρύλο, τη χώρα αυτή είχε επισκεφτεί ο θεός Διόνυσος και η ακολουθία του και είχε διδάξει στους κατοίκους της την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή κρασιού. Πέρα από το μύθο, όμως, η ιστορία έχει διασώσει πραγματικές επαφές με αυτή τη χώρα και πρώτος, από όλους όσους την αναφέρουν, είναι ο Σκύλαξ ο Καρυανδεύς (520 π.Χ.) στο έργο του Γης περίοδος. 
Ο πρώτος αυτός Σκύλαξ, γιατί υπάρχει και ένας νεότερος με το ίδιο όνομα γύρω στο 350 π.Χ., κατ' εντολή του Δαρείου του Κοδομανού είχε διαπλεύσει τον Ινδό ποταμό και εκτέλεσε περίπλου από τις εκβολές του έως την Αραβία και το Σουέζ". Δυστυχώς ο Σκύλαξ δεν αναφέρεται σε Κυνοκέφαλους, κάτι που κάνει εκτεταμένα ο Κτησίας. 



Ο Κτησίας ο Κνίδιος (5ος-4ος αι. π.Χ.) είναι ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που έγραψε βιβλίο ειδικά για την Ινδία, τα Ινδικά, το οποίο απωλέσθηκε, όπως και το άλλο περίφημο έργο του τα Περσικά. Όμως τα γνωρίζουμε διότι, εκτός των λίγων αποσπασμάτων που έχουν διασώσει διάφοροι συγγραφείς -όπως ο Αιλιανός-, τα περιλαμβάνει ο Φώτιος στην περίφημη «Βιβλιοθήκη» του, γνωστή και ως «Μυριόβιβλος». Ο Φώτιος, μια από τις μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες του Βυζαντίου, διετέλεσε Οικουμενικός Πατριάρχης τις περιόδους 857-867 και 877-886.  Κάποτε με απόφαση της Βυζαντινής Γερουσίας διορίσθηκε «πρέσβης στους Ασσυρίους». Προτού αναχωρήσει, συνέγραψε τη «Βιβλιοθήκη» που είναι ουσιαστικά περίληψη 279 ακριβώς βιβλίων από όσα είχε διαβάσει ο ευρυμαθής Πατριάρχης, στα οποία αναφέρθηκε από μνήμης (!). Αυτό φυσικά είναι και καλό και κακό. Το καλό είναι αυτονόητο- ο Πατριάρχης διέσωσε -έστω και περιληπτικά- το περιεχόμενο βιβλίων που έχουν χαθεί, ενώ το κακό είναι ότι «από μνήμης» δεν ήταν δυνατόν να θυμάται ακριβώς ό,τι είχε διαβάσει. Και επί του προκειμένου, το έργο του Κτησία Ινδικά σαφέστατα είναι διαφοροποιημένο και όχι ακριβές. Αντιπαρέρχομαι τα όσα «θαυμαστά» αναφέρει ο Κτησίας στο έργο του Ινδικά και περιορίζομαι στα όσα έγραφε για τους κυνοκέφαλους: 

Συντριβάνια Φενγκ Σούι για πλούτο και ευημερία

Τα συντριβάνια φέρνουν καλή τύχη, πλούτο και ευημερία. H τοποθέτηση ενός συντριβανιού στην είσοδο του σπιτιού είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να προσελκύσετε θετική ενέργεια, αφθονία και ευπορία στη ζωή σας.

Τα συντριβάνια με το τρεχούμενο νερό προσελκύουν θετική ενέργεια, ευημερία και καλή τύχη.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ τέχνη ευζωίας του Φενγκ Σούι το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Στην πραγματικότητα, ο όρος Φενγκ Σούι μεταφράζεται σαν άνεμος και νερό. Ο άνεμος μεταφέρει το τσι, την ενέργεια της ζωής και αυτή συγκεντρώνεται κοντά στο νερό.
Η κατανόηση του ζωτικού ρόλου του νερού, ενός από τα πέντε στοιχεία του Φενγκ Σούι και του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν τα στοιχεία αυτά, βοηθάει στη σωστή τοποθέτηση ενός συντριβανιού μέσα ή έξω από το σπίτι.

Συντριβάνι με μορφή φλόγας και γυάλινη σφαίρα 

H τοποθέτηση ενός συντριβανιού στην είσοδο του σπιτιού

H είσοδος του σπιτιού είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για την τοποθέτηση ενός συντριβανιού, καθώς ενεργοποιεί και διατηρεί το θετικό τσι, επιτρέποντάς του να εισέλθει ελεύθερα στο σπίτι.
Το νερό που κυλάει και τρέχει ανεμπόδιστα βοηθά στην επανενεργοποίηση του στάσιμου τσι,αποκαθιστά την ισορροπία και παράγει ωφέλιμη ενέργεια γιανγκ. Εάν το νερό δεν ρέει εξίσου προς όλες τις πλευρές αλλά προς μια μόνο κατεύθυνση, βεβαιωθείτε ότι ρέει προς το εσωτερικό του σπιτιού και όχι προς τα έξω.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί το νερό που ρέει προς το εσωτερικό του σπιτιού συμβολίζει τον πλούτο και την ευημερία που έρχεται μέσα σε αυτό. Το νερό που ρέει με κατεύθυνση προς το εξωτερικό του σπιτιού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια χρημάτων ή αύξηση των οικονομικών προβλημάτων.
Ας δούμε λοιπόν μερικούς βασικούς κανόνες για τη σωστή τοποθέτηση ενός συντριβανιού στο σπίτι.

Ανακαλύφθηκε πυραμίδα στον Άρη από το Curiosity

Απομεινάρι ενός αρχαίου πολιτισμού που άνθισε κάποτε στον κόκκινο πλανήτη ή παιχνίδι της φαντασίας; Δείτε το βίντεο.

Αυτή η φωτογραφία από το Curiosity αναθέρμανε τη θεωρία ότι ο Άρης είχε κάποτε πολιτισμό. Photo: NASA. Πηγή: Supplied
ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ κάπως θολά στη μεγέθυνση, η πέτρινη πυραμίδα είναι τόσο καλοφτιαγμένη που από κάποιους θεωρείται απομεινάρι ενός αρχαίου πολιτισμού που άνθισε κάποτε στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.
Οι «Κυνηγοί του Αγνώστου», που δεν αποθαρρύνονται από τις διαβεβαιώσεις των ειδικών της NASA ότι δεν υπάρχει «εκεί έξω», βρήκαν νέα πολεμοφόδια για το οπλοστάσιό τους, χρησιμοποιώντας πάντα υλικό από την ίδια τη NASA. Αυτοί τη φορά είναι βέβαιοι ότι έχουν βρει το αντίγραφο μιας εκ των πυραμίδων της Αιγύπτου στην επιφάνεια του Άρη.
Και δεν μπορεί να τους αδικήσει κανείς, γιατί οι κατασκευαστές των πυραμίδων της Αιγύπτου σίγουρα χρησιμοποίησαν ένα πρότυπο, το οποίο αντέγραψαν, ένα πρότυπο που δεν συναντάται πουθενά στις φυσικές μορφές και στα σχήματα της Γης.

Ο μεγαλύτερος σπρίντερ όλων των εποχών δεν έχασε. Απλά άφησε τους άλλους να περάσουν...



Κι όμως, ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος σπρίντερ όλων των εποχών ...έχασε. Ή για την ακρίβεια, «αποσύρθηκε» αθόρυβα, αφήνοντας τη νίκη για πρώτη και τελευταία φορά, στον μεγάλο του αντίπαλο, τον Τζάστιν Γκάτλιν. Ταυτόχρονα όμως, έδωσε τη σκυτάλη και στον διάδοχό του όπως όλα δείχνουν, τον 18χρονο Αμερικανό, Κρίστιαν Κόλμαν.
Στη χθεσινοβραδινή μεγάλη κούρσα λοιπόν, ο τεράστιος Γιουσέιν Μπολττερμάτισε τρίτος με χρόνο 9,95. Σε απόσταση ανάσαν τον πέρασε ο δεύτερο Κόλμαν με το 9,94 που πέτυχε, ενώ το χρονόμετρο του πρώτου Τζάστιν Γκάτλιν(που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους θεατές του σταδίου) έγραψε 9,92!
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζαμαϊκανός αθλητής δήλωσε: «Ήξερα ότι αν δεν το φύγω καλά στην εκκίνηση θα ζοριζόμουν, όμως ένιωσα ότι το είχα παρότι δεν τα κατάφερα και γι αυτό έχασα. Είναι δύσκολο. Είχα τα πάνω κάτω μου και λίγο άγχος, όμως βγήκα εκεί έξω για να αγωνιστώ όπως σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα και γι αυτό έκανα το καλύτερο μου. Δεν μπορείς να παραπονιέσαι γι αυτό που γίνεται. Έκανα το καλύτερο δυνατό».
Όσον αφορά τον Τζάστιν Γκάτλιν, ο Μπολτ πρόσθεσε: «Είναι σπουδαίος αντίπαλος. Πάντα το έλεγα αυτό για τον Τζάστιν Γκάτλιν. Ότι πρέπει να είσαι στα καλύτερα σου για να τον νικήσεις και δεν ήμουν. Τον σέβομαι και πάντα εκτιμούσα να αγωνίζομαι εναντίον του. Είναι εξαίρετος άνθρωπος όσον αφορά εμένα. Είναι καλός σε αυτό που κάνει και καλός άνθρωπος».

Φταίνε πάντα οι άλλοι..;


Φταίνε πάντα οι άλλοι..;


Πόσο εύκολο είναι τελικά να αναλαμβάνει κανείς την προσωπική του ευθύνη σε όσα βιώνει;
Οι καταστάσεις δημιουργούνται από μόνες τους ή τις δημιουργούμε εμείς;
Φταίει η μοίρα, το πεπρωμένο, η τύχη ή οι επιλογές που κάνουμε;
Άνδρες και γυναίκες που νιώθουν ότι οι σύντροφοί τους δεν τους καταλαβαίνουν, γονείς που αισθάνονται ότι τα παιδιά τους δεν τους υπολογίζουν, φιλίες που χάνονται με το πέρασμα του χρόνου, αφού ο ένας περιμένει από τον άλλο κάποια κίνηση προσέγγισης, άνθρωποι που ταλαιπωρούνται και εγκλωβίζονται στις ίδιες τους τις επιλογές ή σε επιλογές που έχουν επιτρέψει σε άλλους να τους επιβάλλουν.
Συντροφικές σχέσεις
Συχνά στις συντροφικές σχέσεις ο ένας ρίχνει το «φταίξιμο» στον άλλο, χωρίς να αναρωτηθεί ποια είναι η συμμετοχή του σε όλο αυτό.Είναι πιο εύκολο ή πιο οικείο να στρέφουμε την προσοχή μας στο τι πρέπει να αλλάξει ο άλλος και όχι τι πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Αυτό όμως αν και φαίνεται εύκολο, τελικά θα μας εγκλωβίσει.
Δε μπορούμε να ορίσουμε τι θα κάνει ο άλλος, αλλά μόνο τι θα κάνουμε εμείς σε σχέση με τον άλλο. Και αν υπάρχει κάποια πιθανότητα για αλλαγή και μετακίνηση, μόνο έτσι θα γίνει, αν καταφέρουμε να συνεπάρουμε και να εμπνεύσουμε τον σύντροφό μας στην αλλαγή, αλλάζοντας πρώτα εμείς οι ίδιοι.
Διαφορετικά, όσο ο άλλος δεν αλλάζει, εμείς θα «βουλιάζουμε», θα κλεινόμαστε όλο και περισσότερο στον εαυτό μας, θα θυμώνουμε και τελικά θα τον χρεώνουμε για τη δυστυχία μας, ενώ στην πραγματικότητα εμείς δεν θα έχουμε κάνει τίποτα παρά μόνο να περιμένουμε και να υπομένουμε. Ρόλος του συντρόφου δεν είναι να μας κάνει ευτυχισμένους ούτε ολοκληρωμένους ανθρώπους, αυτός είναι ο ρόλος του εαυτού μας, της προσωπικής μας ύπαρξης.

Αλλάζοντας εμείς, αλλάζει η ζωή μας!

Σχετική εικόνα
Στην πορεία της ζωής πολλά γεγονότα συμβαίνουν, που μας κάνουν να ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας και μας αναγκάζουν να αναρωτηθούμε: "Eίμαι εγώ αυτός;". 
O χρόνος αν και ουσιαστικά δεν υπάρχει, παρ' όλ' αυτά, ό,τι εφηύραμε για να μη συμβαίνουν τα πράγματα συγχρόνως και το ονομάσαμε "χρόνο", περνάει εξαιρετικά γρήγορα. Aλλάζουμε... Mας το δείχνει ο καθρέφτης με τις μικρές αλλά αδιαμφισβήτητες "πινελιές" του πάνω μας.
Mας το λένε καμιά φορά οι φίλοι μας και οι αγαπημένοι μας, αλλά το ίδιο παρατηρούμε κι εμείς σε αυτούς και δεν πολυθέλουμε να το αποδεχθούμε. Δεν είναι και εύκολο!
Kάποιες φορές, όμως, γίνονται πράγματα που φέρνουν τα πάνω-κάτω και έρχεται η στιγμή που αντιλαμβανόμαστε πως δεν είμαστε πια αυτοί που ήμασταν κάποτε, τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο που σκεφτόμαστε. 
Τις περισσότερες φορές ανακαλύπτουμε με τρόμο πως η ζωή μας έχει μπει σε αυτόματο πιλότο, μόνο που τα δεδομένα και οι παράμετροι με τα οποία "φορτώσαμε" τον υπολογιστή είναι λάθος... 
Μπερδέψαμε τα "θέλω", τη "ματαιοδοξία" και τους "φόβους" μας με τις "προτεραιότητες" που πρέπει να βάλουμε στις ζωές που ζούμε... και κάναμε λάθη που πληρώνουμε, όσο και αν κάποια στιγμή προσπαθούμε να αντιστρέψουμε καταστάσεις και γεγονότα.
Συνήθως η ζωή μας προχωράει με αργούς και κανονικούς ρυθμούς - ρυθμούς μιας ανείπωτης ρουτίνας, χωρίς πλοκή και ενδιαφέροντα. Ζούμε από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς σχεδιασμό... στον αυτόματο πιλότο με τα λανθασμένα δεδομένα να μας οδηγούν στον βαθύ "γκρεμό" που εμείς προγραμματίσαμε.
Kάνουμε τη δουλειά μας, περνάμε χρόνο με τους ανθρώπους μας, διασκεδάζουμε, κάνουμε διακοπές, χαιρόμαστε, απογοητευόμαστε, θυμώνουμε, ερωτευόμαστε, πεισμώνουμε, τρομάζουμε, παίρνουμε και δίνουμε συναισθήματα. 

Η ευτυχία, τα χρήματα και το γέλιο


Δεν είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κερδίζουν πολλά χρήματα, να αποκτούν πολλά αγαθά πιστεύοντας ότι έτσι θα φτάσουν στην ευτυχία;
Τα χρήματα είναι απαραίτητα για την ευτυχία αλλά έως ένα σημείο. Έρευνες δείχνουν ότι η ευτυχία από τα χρήματα είναι μια σχετική έννοια.
Οι άνθρωποι συγκρίνουν τα χρήματα που κερδίζουν με άλλους, ανάλογους τους. Ενόσω κερδίζουν περισσότερα από αυτούς, φαίνεται ότι παραμένουν ευτυχισμένοι.
Ωστόσο η ευτυχία τους βασίζεται μόνο εν μέρει στην υπεροχή αυτή. Οι άνθρωποι κερδίζοντας περισσότερα χρήματα, αγοράζουν περισσότερα και ακριβότερα υλικά αγαθά ή υπηρεσίες και υιοθετούν ένα νέο τρόπο ζωής.
Σταδιακά, οι περισσότεροι συνηθίζουν στη νέα κατάσταση, αναζητούν περισσότερα και το επίπεδο ευτυχίας που αισθάνονται, αρχίζει να υποβαθμίζεται. Οι ερευνητές γνωρίζουν καλά το φαινόμενο αυτό που παρουσιάζουν πολλοί άνθρωποι το οποίο τους οδηγεί να αγοράζουν συνεχώς, ακριβότερα και καλύτερα αγαθά για να πετύχουν την ευτυχία.
Το ονόμασαν «ηδονιστικό κινούμενο διάδρομο» για να δείξουν ότι κινούνται συνεχώς χωρίς στην ουσία να φτάνουν κάπου.
Αφού τα χρήματα δεν είναι το διαβατήριο προς την ευτυχία, τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε μια διαρκή ευτυχία;

Η Επιστήμη Μίλησε: Όλα τα παιδιά Κληρονομούν την Εξυπνάδα τους από έναν και μόνο Γονέα. Δείτε από ΠΟΙΟΝ!…


Οι περισσότεροι από εμάς συνήθως υποθέτουμε ότι η νοημοσύνη ενός παιδιού κληρονομείται και από τους δύο γονείς, αλλά κάναμε λάθος! Υπάρχει μόνο ένας γονέας που παίρνει τα εύσημα και είναι… η μαμά!
Ύστερα από εκτεταμένη μελέτη, γνωρίζουμε πλέον ότι η νοημοσύνη μεταβιβάζεται μέσω «εξαρτώμενων γονιδίων». Αυτά τα ιδιαίτερα γονίδια «ζουν» στο χρωμόσωμα Χ, από τα οποία οι γυναίκες έχουν δύο.
Αλλά περιμένετε – τι ακριβώς είναι τα εξαρτώμενα γονίδια και γιατί έχουν σημασία;
Νοημοσύνη & εξαρτώμενα γονίδια
Τα εξαρτώμενα γονίδια συμπεριφέρονται διαφορετικά ανάλογα με το από ποιον γονέα προέρχονται, ένα ερευνητικό πλαίσιο στο οποίο πρωτοπόρησαν Γερμανοί ερευνητές το 1984 και που ο Robert Lehrke συνέχισε να μελετά τα τελευταία χρόνια. Βρήκε ότι τα γονίδια από τον μπαμπά πηγαίνουν στο μεταιχμιακό σύστημα, ενώ της μαμάς στον εγκεφαλικό φλοιό.
Και οι δύο είναι περιοχές του εγκεφάλου, αλλά κάνουν πολύ διαφορετικά πράγματα. Το μεταιχμιακό σύστημα ασχολείται με το συναίσθημα, το ένστικτο και τη διάθεση. Ο εγκεφαλικός φλοιός χειρίζεται την νοημοσύνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα