Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η σκέψη είναι δύσκολη. Γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν


Γράφει η Ηλέκτρα Αστέρη

Δεν θα βρεις εύκολα άνθρωπο να τα έχει καλά με τον εαυτό του. Για αυτό και ξεχωρίζει. Τον καταλαβαίνεις από χιλιόμετρα. Δεν έχει κανενός είδους κόμπλεξ, τα έχει βρει με το «εγώ» του. Χαμογελάει αβίαστα και ξέρει να λέει όχι. Είναι ευγενικός, χωρίς να θέλει να είναι αρεστός σε όλους. Μπορεί να μείνει μόνος του, δεν φοβάται την μοναχικότητα. Διαφέρει επίσης από την ανωτερότητα στον λόγο. Όχι τόσο στον τρόπο χειρισμού, όσο στην ποιότητα αυτού. Δεν θα τον ακούσεις ποτέ να κακολογεί κάποιον, να τον κρίνει, να μιλάει πίσω από την πλάτη του. Το πιο πιθανό είναι πως αν νιώσει την ανάγκη να πει κάτι για κάποιον, θα το πει στον ίδιο. Αν και τις περισσότερες φορές είναι τόσο απασχολημένος με άλλα πράγματα, για να ασχοληθεί τις αδυναμίες των άλλων. Ως επί το πλείστον δεν τον απασχολούν.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσωπικότητες που λαμποκοπάνε. Για αυτό σου λέω πως δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι. Ίσως να διαβάζουν πολλά βιβλία ή ίσως να ταξιδεύουν πολύ. Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να τους χαλάσει την ημέρα, επειδή οι ίδιοι δεν το επιτρέπουν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να σκέφτονται. Να λειτουργούν το μυαλό και όχι απλά να το διαθέτουν. Η σκέψη είναι δύσκολη άλλωστε, για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν.

ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ (ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ) - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ..Ο ΝΟΜΟΣ





ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ (ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ)


Ο Νους αποτελείται από την ίδια ουσία του Θεού αν βέβαια ο Θεός αποτελείται από κάποια ουσία, και τι είδους είναι αυτή η ουσία μόνον ο ίδιος γνωρίζει ακριβώς τον εαυτό του.


Ο Νους λοιπόν δεν είναι αποκομμένος από την ουσία του Θεού, αλλά (είναι) σαν απλωμένος από το φως του ήλιου.


( Η όμορφη φύση παίρνει όλη την ομορφιά της και την ζωή από το φως του ήλιου..Ο Νους λοιπόν δεν είναι αποκομμένος από την ουσία του Θεού, αλλά (είναι) σαν απλωμένος από το φως του ήλιου..Η ουσία του Θεού είναι ζωοφόρος, όπως ο ήλιος για τον πλανήτη μας!..όνειρα αληθινά.. )



Αυτός λοιπόν ο Νους όταν είναι μέσα στους ανθρώπους, είναι θεός, γι'αυτό και κάποιοι από τους ανθρώπους είναι θεοί, και η ανθρώπινη τους φύση βρίσκεται κοντά στο θείο, γιατί και ο Αγαθοδαίμων 
τους μεν θεούς χαρακτήρισε αθάνατους ανθρώπους, 
τους δε ανθρώπους (της Γης) θνητούς θεούς, 

και όταν ο Νους είναι μέσα στα ζώα, που δεν έχουν λογική, τότε αποκαλλείται φύση.

..........

Όπου λοιπόν, υπάρχει ψυχή, εκεί υπάρχει και ο Νους, όπως ακριβώς όπου υπάρχει ζωή, εκεί υπάρχει και ψυχή,
στα ζώα, όμως, τα οποία δεν έχουν λογική, η ψυχή είναι ζωή χωρίς Νου.

Καταπολεμήστε την ανησυχία με μια αρχαία θεραπεία με δαφνόφυλλα

Αν και τα δαφνόφυλλα είναι πραγματικά αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σε εγχύματα ή για αρωματοθεραπεία, δεν θα πρέπει ποτέ να τα τρώτε απευθείας καθώς μπορεί να είναι τοξικά.



Τα δαφνόφυλλα χαρίζουν γεύση στα αγαπημένα μας πιάτα, ηρεμούν τον νου και βελτιώνουν την υγεία του σώματος.
Οι πολιτισμοί της Μεσογείου χρησιμοποιούσαν ήδη από την αρχαιότητα τη δάφνη και συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν για τους ίδιους σκοπούς μέχρι σήμερα.
Πέρα από τις ευρέως γνωστές αποχρεμπτικές τους ιδιότητες, τα αρωματικά δαφνόφυλλα εξασφαλίζουν μια σειρά από πολυάριθμες ωφέλειες για τον νου και για το σώμα.
Η δάφνη αποτελεί απαραίτητο καρύκευμα στην κουζίνα, ενώ σε πολλούς πολιτισμούς συμβολίζει τον θρίαμβο.
Το κλασικό στεφάνι δάφνης αποτελεί ακόμα έναν τρόπο με τον οποίο συνήθως χρησιμοποιείται αυτό το φυτό.
Ωστόσο έχετε υπόψη σας ότι δεν πρέπει ποτέ να φάτε τα δαφνόφυλλα. Χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε εγχύματα και σπρέι ή για να αρωματίσετε το ρύζι, όμως θυμηθείτε να αφαιρέσετε τα δαφνόφυλλα πριν σερβίρετε το φαγητό σας.
Ακολουθεί μία από τις πιο γνωστές χρήσεις των δαφνόφυλλων: η καταπολέμηση της ανησυχίας.

Τσόμσκι: "H Eλλάδα θα διαλυθεί!"

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσόμσκι: "H Eλλάδα θα διαλυθεί!"
Του Νόαμ Τσόμσκι 

Η συνέντευξή του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενώ οι πρόσφατες δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης. 


«Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».

«Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά.
Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν “δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος” και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα», τονίζει ο διανοητής και εκφράζει την ανησυχία του, «Είναι το οικονομικό σύστημα “στυγνή ληστεία’’.

Οι οίκοι αξιολόγησης συμπληρώνουν ιδανικά το “γκανγκστερικό σύστημα”, αφού έχουν συνυπολογίσει, πριν από κάθε επένδυση, ότι αν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα στην οποία γίνονται επενδύσεις, τότε θα αναλάβει τα χρέη η εκεί κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Δηλαδή κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο, αυτοί το έχουν συμπεριλάβει στους υπολογισμούς τους! Γι’ αυτό και κάποιοι, πολύ λίγοι, ακόμη και μέσα σε αυτήν την κρίση, τα καταφέρνουν μια χαρά».

«Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα παιχνίδι υπερβολικής σπατάλης για όπλα και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα, αφού ο προϋπολογισμός για τους εξοπλισμούς είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο θα μπορούσε να αντέξει η οικονομία σας. 


Σκεφτείτε λίγο πρακτικά. 


Στην ακραία περίπτωση σοβαρής εμπλοκής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός και να φέρει αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενική. Διότι απλώς η δύναμη της Τουρκίας είναι πολλαπλάσια ποσοτικά. Το λατρεύουν αυτό οι ΗΠΑ. Σχεδόν όλη η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται στους εξοπλισμούς».

Ο διανοητής στρέφει τα πυρά του και στην ΕΚΤ λέγοντας:

Του κάμπινγκ τα… ευτράπελα!

Του κάμπινγκ τα ευτράπελα (21)
Το κάμπινγκ αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή τουρισμού και εξερεύνησης της φύσης, η οποία πολλές φορές κρύβει απρόοπτα. Δείτε τα πιο ξεκαρδιστικά από αυτά που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός!
Του κάμπινγκ τα ευτράπελα (1)
Του κάμπινγκ τα ευτράπελα (2)

Φυσικές θεραπείες για το ουρικό οξύ και την ουρική αρθρίτιδα

Για να μην έχετε ανεβασμένα τα επίπεδα του ουρικού οξέος, θα πρέπει να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα και να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης και δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ανάμεσα στα πιο κοινά συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι η ακαμψία, το πρήξιμο κι ο πόνος στις αρθρώσεις, ειδικά στο μεγάλο δάκτυλο. Όταν τα επίπεδα του ουρικού οξέος είναι πολύ υψηλά, μπορεί να ενεργοποιηθεί η γνωστή σε όλους ουρική αρθρίτιδα. Στο σημερινό άρθρο θα μάθετε ορισμένα πράγματα για τη θεραπεία αυτής.
Είναι το ουρικό οξύ εχθρός σας;
Όταν μαθαίνετε ότι η αιτία της ουρικής αρθρίτιδας είναι το ουρικό οξύ, τότε αυτό θεωρείται βλαβερό μαζί με το πολύ άγχος, τα επίπεδα χοληστερίνης και πολλά ακόμα. Όμως το πρόβλημα βρίσκεται στα επίπεδα που εσείς έχετε και όχι στην ύπαρξη του ουρικού οξέος από μόνο του.
Το ουρικό οξύ αποτελεί προϊόν που αποβάλλεται από τον οργανισμό όταν παράγει την πουρίνη, μια ουσία που λαμβάνετε μέσω της διατροφής σας (ιδιαίτερα από το κρέας). Όταν βρίσκεται στα κατάλληλα επίπεδα, το ουρικό οξύ βοηθάει στην καλή λειτουργία του σώματος, αλλά σε υψηλά μπορεί να προκαλέσει ουρική αρθρίτιδα, της οποίας ο ιατρικός όρος είναι «υπερουριχαιμία».
Την στιγμή που συμβαίνει αυτό, σχηματίζεται ένα είδος κρυστάλλου στις αρθρώσεις που καταλήγει στην αρθρίτιδα. Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος συχνά πάσχουν από πέτρες στα νεφρά. Με άλλα λόγια, το ουρικό οξύ μπορεί να προξενήσει τον σχηματισμό ορισμένων ιζημάτων σε διάφορα μέρη του σώματος, προκαλώντας προβλήματα υγείας.

Ελέγξτε αν έχει παραβιαστεί λογαριασμός σας


Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι ανεξέλεγκτες και πολλοί δεν εκτιμούν την κλίμακα ή τη συχνότητα εμφάνισής τους. Συγκεντρώνοντας τα δεδομένα, ελπίζω ότι όχι μόνο βοηθά τα θύματα να μάθουν για τύχη των λογαριασμών τους, αλλά και τονίζουν τη σοβαρότητα των κινδύνων online επιθέσεων στο σημερινό διαδίκτυο δηλώνει  ο Troy Hunt, περιφερειακός διευθυντής της Microsoft για την ασφάλεια προγραμματιστών, διεθνής ομιλητής για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και συγγραφέας πολλών κορυφαίων σειρών μαθημάτων ασφαλείας.

Ας έρθουμε όμως στο θέμα και ας δούμε την ιστοσελίδα που έφτιαξε ο εν λόγω κύριος. Πρόκειται για εκπληκτική online εφαρμογή που περιλαμβάνει λίστες με λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και άλλα προσωπικά στοιχεία που έχουν παραβιαστεί ή έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία κατόχου από χάκερς ανά τον κόσμο. Υπάρχουν έως τώρα περίπου 3,8 δισεκατομμύρια υποκλαπέντες ή χακαρισμένοι λογαριασμοί.

Home Security Camera - Alfred : Μετατρέψτε το κινητό σας σε κάμερα ασφαλείας


- Με την εφαρμογή Alfred μπορείτε  να ελέγξετε το σπίτι σας ή οποιοδήποτε άλλο χώρο επιθυμείτε από το smartphone ή το tablet σας,  αρκεί να είστε συνδεδεμένοι σε οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi ακόμη και 3G ή 4G. Δεν υπάρχει απλούστερος τρόπος, αφού για την ρύθμιση αρκεί μόνο να συνδέσετε τις συσκευές σας μέσω  Google . 

____________Κλικ για μεγέθυνση_____________


- Η εφαρμογή σας επιτρέπει να επικοινωνείτε απευθείας με όποιον κάνει λήψη της εικόνας μέσω του μικροφώνου της συσκευής σας. Είναι συμβατό με την πλειονότητα των smartphones και tablets, και για να λειτουργήσει θα χρειαστείτε ένα smartphone που θα αναλάβει χρέη κάμερας και ως δέκτη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο smartphone, tablet ή  ακόμη και το laptop σας.

IP WebCam - Acid : Χρησιμοποιήστε το Smartphone σας ως κάμερα ασφαλείας



Χρησιμοποιήστε ένα τηλέφωνο Android ως webcam και μετατρέψτε το τηλέφωνό σε σύστημα ασφαλείας για το σπίτι. Για την λειτουργία του θα χρειαστείτε δύο τηλέφωνα, το ένα θα λειτουργεί ως camera και το άλλο ως δέκτης. Η χρήση του είναι τόσο απλή που δεν πρόκειται να προβληματίσει ούτε και τον πιο αδαή χρήστη. Απλά τρέξτε την εφαρμογή και πατήστε στο κόκκινο εικονίδιο για ανοίξετε την κάμερα.

Σύμπαν – Μαύρες Τρύπες: Μια υπόθεση επιστημόνων για το πώς οι μαύρες τρύπες κατέστησαν το σύμπαν φωτεινό


Αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, το σύμπαν ήταν απόλυτα σκοτεινό. Το έντονο, αρχικό γεγονός που δημιούργησε τον Κόσμοπαρήγαγε τόσο πολύ θερμό, πυκνό αέριο που το φως ήταν τελείως παγιδευμένο. Πολύ αργότερα – ίσως ένα δισεκατομμύριο χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη – το σύμπαν επεκτάθηκε και έγινε πιο διαφανές και τελικά γέμισε με γαλαξίες, πλανήτες, άστρα και άλλα αντικείμενα που εκπέμπουν φως. Αυτό είναι το σύμπαν που γνωρίζουμε σήμερα. Το πώς αναδύθηκε από τις σκοτεινούς κοσμικούς χρόνους μια καθαρότερη, πλήρης φωτός κατάσταση παραμένει μυστήριο.
Σε νέα μελέτη, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Iowa διατυπώνουν μια επιστημονική υπόθεση για το πώς συνέβη. Θεωρούν ότι οι μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο των γαλαξιών εκτοξεύουν ύλη τόσο βίαια που το εκτοξευόμενο υλικό διαρρηγνύει το νεφελώδες περιβάλλον τους, επιτρέποντας το φως να δραπετεύσει. Ο ερευνητές έφθασαν στην υπόθεση αυτή μετά από την παρατήρηση ενός κοντινού γαλαξία από τον οποίο δραπετεύει υπεριώδες φως.
«Ο παρατηρήσεις δείχνουν την παρουσία πολύ φωτεινών πηγών ακτίνων-Χ που πιθανά είναι προσαυξημένες μαύρες τρύπες», αναφέρει ο Philip Kaaret, καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. «Είναι πιθανό η μαύρη τρύπα να δημιουργεί ανέμους που βοηθούν την ιονίζουσα ακτινοβολία από τα άστρα να δραπετεύει. Έτσι, οι μαύρες τρύπες μπορεί να έχουν βοηθήσει να γίνει το σύμπαν διαφανές».

Χωρίς σεξ: Πόσο καιρό αντέχουν οι γυναίκες;



Μπορεί οι γυναίκες να έχουν τη φήμη ότι αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σεξ αλλά η επιστήμη καταρρίπτει και αυτό το μύθο!
Αναλυτικότερα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό sex rolesανακάλυψε πόσες ημέρες οι γυναίκες αντέχουν χωρίς σεξ.
Σύμφωνα με την έρευνα μια στις πέντε γυναίκες δεν αντέχει να μην κάνει σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το 1/3 παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο διάστημα που πέρασε χωρίς να κάνει σεξ ήταν πάνω από 2 χρόνια! Ενώ το 41% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η αποχή της από το σεξ έχει φτάσει μέχρι και ένα χρόνο και το 27% τους έξι μήνες.

Σπάνιες κάρτες με κορίτσια του Τζέιμς Μποντ


Από την Never Dream of Dying που δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες




Το 1978 είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μια ταινία της σειράς Τζέιμς Μποντ, με τίτλο Never Dream of Dying. Τελικά, αντ' αυτής, προβλήθηκε το Moonraker (Επιχείρηση Μούνρεϊκερ) την επόμενη χρονιά.



Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η ταινία δεν προβλήθηκε λόγω κάποιων σκληρών σεξουαλικών καταστάσεων που περιείχε. Ο σκηνοθέτης της, Τίντο Μπρας, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ντισκο-σεξ κουλτούρα των τελών της δεκαετίας του '70, αλλά μάλλον το παράκανε...

"Καλώς ήρθατε στην Γκαγκαουζία"


Μια πινακίδα που σηματοδοτεί την είσοδο σε μια μικρή, αυτόνομη περιοχή, μέσα στην Μολδαβία.



Αν οδηγήσει κανείς μέσα από την Μολδαβία προς την πόλη Ciucur-Minger, ίσως δεν προσέξει μια μικρή πινακίδα με την ένδειξη "Γκαγκαουζία" και από κάτω της το "Komrat Dolayi." Μόλις έχει μπει σε μια ξεχωριστή χώρα... Ή την αρχή της, τουλάχιστον.

Σήμερα, υπάρχουν 195 χώρες και 38 εξαρτήσεις (περιοχές όπως το Γκουάμ και τα νησιά των Φώκλαντ) στον κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία της γλώσσας, της κληρονομιάς και της ιστορίας σχεδόν 7,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ο αριθμός των 233 κρατών και εξαρτήσεων είναι ένας μικρός αριθμός.

Υπάρχουν όμως και οι αυτόνομες περιοχές. Συχνά αμφισβητούνται και σπάνια αναγνωρίζονται από τη χώρα από την οποία επιθυμούν να αποχωρήσουν. Σε όλο τον κόσμο, οι αυτόνομες περιοχές αγωνίζονται ως μια ανεξάρτητη οντότητα και, το σημαντικότερο, ελέγχουν το πεπρωμένο τους.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την Γκαγκαουζία, ένα πρωτοκράτος αποτελούμενου από μόλις τρεις πόλεις, χωρισμένο σε τέσσερις γεωγραφικά αποσυνδεδεμένους θύλακες που περιέχονται στην Μολδαβία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα