Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό του Μεξικού μετά τον ισχυρό σεισμό



Ερωτηματικά έχουν δημιουργήσει οι “μυστηριώδεις” πράσινες και μπλε λάμψεις που παρατηρήθηκαν στην πόλη του Μεξικού μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου. Κι ν πάρουν απαντήσεις… γράψτε μου!

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές και άφησε πίσω του νεκρούς και τραυματίες.
Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή των κατοίκων του Μεξικού ήταν οι περίεργες λάμψεις που εμφανίσθηκαν στον ουρανό και καταγράφηκαν από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα της επίπτωσης του σεισμού στα τροφοδοτικά ρεύματος, αν και άλλοι τονίζουν ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει αναφερθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια – ναι… από την Νεολιθική Εποχή, που δημιούργησε το χααρπ;

Πανικός στις ΗΠΑ από τον τυφώνα Ιρμα, πλησιάζει τη Φλόριντα -Τραμπ: Φύγετε από τον δρόμο του [εικόνες]

Πανικός στις ΗΠΑ από τον τυφώνα Ιρμα, πλησιάζει τη Φλόριντα -Τραμπ: Φύγετε από τον δρόμο του [εικόνες]

«ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΒΕΪ»
Τρόμο προκαλεί ο τυφώνας Ίρμα ενώ κατευθύνεται προς τη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Στο «στόχαστρο» του τυφώνα δεν αποκλείεται να βρεθούν ακόμα και πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως το Μαϊάμι. Οπως μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το CNN, μόνο στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ 10.265 άνθρωποι έχουν ήδη μεταβεί σε καταφύγια.
Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με απανωτά tweets, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
«Ο τυφώνας Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει ποτέ», έγραψε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας: «Μείνετε ασφαλείς και φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν».
«Η εκπληκτική Ακτοφυλακή μας έσωσε πάνω από 15.000 ζωές την προηγούμενη εβδομάδα με τον Χάρβεϊ (σ.σ.: τον τυφώνα που έπληξε το Τέξας). Ο τυφώνας Ίρμα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερος», έγραψε στη συνέχεια.
Λίγο νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, ο επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) δήλωσε πως οι αμερικανοι αξιωματούχοι ετοιμάζουν μια μαζική απάντηση στον κυκλώνα Ίρμα, που αναμένεται να πλήξει από αύριο τη Φλόριντα.
Οι κάτοικοι ήδη εγκαταλείπουν την πολιτεία όπως μπορούν.

Το Φαινόμενο της ''Επιτάχυνσης του Χρόνου'' σας προετοιμάζει για την Μετάβασή σας στην Πέμπτη Διάσταση

Ο χρόνος επιταχύνεται το φαινόμενο Μπορείτε Προετοιμασία για 5D

Είστε ένας από τους ανθρώπους που αισθάνονται σαν να επιταχύνεται ο χρόνος; 
Αν ναι, μπορείτε να είστε ένας από αυτούς που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην επόμενη πυκνότητα.
Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν μια αίσθηση σαν ο χρόνος να επιταχύνεταιΕνώ η ημέρα εξακολουθεί να αποτελείται από βήματα των 24 ωρών, ο χρόνος μοιάζει να κινείται πιο γρήγορα από ποτέ για πολλούς ανθρώπους.
Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το φαινόμενο της επιτάχυνσης του χρόνου. 
Η πιο δημοφιλής εξήγηση είναι ότι ο χρόνος δεν επιταχύνεται, αλλά η συνείδησή μας, πράγμα που το κάνει να φαίνεται σαν να επιταχύνεται και ο χρόνος.
Ο Ίαν Λάνγκολντ πίστευε ότι ο χρόνος επιταχυνόταν επειδή η δημιουργία βρισκόταν σε επιτάχυνση. Με άλλα λόγια, συνέβαιναν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. «Όταν περισσότερα είναι δυνατόν να συμβαίνουν σε κάθε στιγμή», δήλωσε ο Λάνγκολντ, «υπάρχουν περισσότερα πιθανά αποτελέσματα που ανοίγουν την πόρτα σε πράγματα που ονομάζονται θαύματα.»

Ἀλλαγή!!!

Ἀλλαγή!!!Σημαίνει ἀνατροπὴ τῶν πάντων.
Ἀλλαγὴ σημαίνει διαφοροποίησις καὶ συνειδητοποίησις.Ἀλλαγὴ σημαίνει ξεκάθαρη στόχευσις καὶ χάραξις τῆς διαδρομῆς.
Ἀλλὰ σημαίνει ἀπόφασις.
Ἀκοῦμε πολὺ συχνὰ ὡραῖα λόγια, ὄμορφες ὑποσχέσεις, ἀμέτρητα …«θά»…
Μὰ αὐτὸ ποὺ οὐδέποτε ἀκούσαμε ἦταν ὁ ἑαυτός μας.
Κι αὐτὸς πάντα γνωρίζει τὸ τί, τὸ πῶς, τὸ γιατὶ ὀφείλουμε μόνοι μας νὰ κάνουμε τὴν ἀλλαγὴ ποὺ χρειαζόμεθα.
Ἡ ἀλλαγὴ ξεκινᾶ ἀπὸ μέσα μας.
Δὲν χρειάζεται κάτι περισσότερο ἀπὸ μίαν ἀπόφασιν.
Δὲν θὰ συμβῇ ἐὰν ἐμεῖς δὲν δεσμευθοῦμε ἀπέναντί της.
Δὲν θὰ μᾶς τὴν προσφέρουν ἐὰν ἐμεῖς δὲν εἴμαστε ἀποφασισμένοι γιὰ νὰ τὴν καλοδεχθοῦμε…
Τὴν ἀλλαγὴ ἄς τὴν κάνουμε σήμερα πράξιν.

Τι σημαίνει πραγματική ευτυχία: Ο Μενέλαος Λουντέμης έχει την απάντηση

«Την προσωπική σου ευτυχία δε θα βρεις υλικά να την φτιάξεις. Θα την ανακαλύψεις μόνος σου μέσα στην ξένη χαρά, στο ξένο τραγούδι.

Πρέπει να συνηθίσεις να αγαπάς εκείνο που σου λείπει. Να συνηθίσεις να αντέχεις εκείνο που έχεις.

Αλλά τότε… Αν είναι έτσι όπως το λες, πως μπόρεσες, εσύ, χωρίς ευτυχία, να σύρεις ως εδώ την ύπαρξη σου;

Σήμερα τελειώνει ένας αιώνας. Μήπως ανακάλυψες μέσα απ΄τα ρούμανια της ζωής, κανένα μονοπάτι που να μπορείς να το περάσεις χωρίς να ξεσκιστείς; Όχι.

Ανακάλυψες, όμως Κάτι άλλο: Τη μέθοδο να δίνεις λίγη ευτυχία στους άλλους.
Τα λεξικά δεν τη γράφουν έτσι… Τη λένε μαρτύριο, αλλά ποιος ξέρει; -μπορεί αυτή να είναι η πραγματική- και η μόνη – Ευτυχία».

Τι σημαίνει πραγματική ευτυχία: Ο Μενέλαος Λουντέμης έχει την απάντηση
Ο Μενέλαος Λουντέμης με την γυναίκα του και την κόρη του

Μέσα πάντα από το βιβλίο «Έκσταση» του Λουντέμη, του επονομαζόμενου και Μαξίμ Γκόργκι της Ελλάδας, διαβάζουμε κάτι ακόμη…

FEMA: '' Ο ΤΥΦΩΝΑΣ IRMA ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ''



Ο Brock Long από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, καλύτερα γνωστή ως FEMA, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να καταστραφούν από τον τυφώνα Irma. 

Η ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ IRMA

Ο Brock μιλούσε σε δημοσιογράφους όταν είπε ότι πιστεύει πως η ενέργεια στη Φλόριντα θα μπορούσε να διακοπεί για πολλές μέρες, ίσως και περισσότερο, και αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι στη Φλόριντα δεν έχουν ποτέ βιώσει. 

Ο τρομακτικός ήχος του τυφώνα Ίρμα


Ο Τυφώνας Irma κατέστρεψε αρκετά νησιά της Καραιβικής, το ένα μετά το άλλο.

Και ο ήχος της καταστροφής που συνοδεύει την καταιγίδα κατηγορίας 5 είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ

* Αυτοκαταστροφικότητα *

Αποτέλεσμα εικόνας για * Αυτοκαταστροφικότητα *
Πόσους Αυτοκαταστροφικούς Ανθρώπους Ξέρετε, που Ιδίως Αν τους Αρέσει Κάτι Πολύ, το Καταστρέφουν;! Μοιράζουν Γενικώς Ταλαιπωρία. Κι Επειδή Φτάνουν στην Πηγή Αλλά Δεν Καταφέρνουν να Πιουν Ποτέ Νερό - Γιατί στο Μεταξύ Ρίχνουν και Μία Βόμβα στην Πηγή και την Ανατινάζουν, Πολώνονται Ολοένα Περισσότερο. Όλο Πιο Δυστυχισμένοι Κάνουν Ακόμη Μεγαλύτερα Λάθη στην Απελπισία της Μοναξιάς που Έχτισαν Μόνοι τους με Τόση Μανία.
Δεν Έχει να Κάνει με την Ηλικία Αυτό, Γιατί Σπάνια Κανείς Αυτοσυνειδητοποιείται Ως Προς το Σοβαρό του Αυτό Πρόβλημα που Πηγάζει Από την Παιδική Ηλικία, Από το Υποσυνείδητο Αίσθημα: "Δεν Αξίζω". Μπορεί για Μία Ολόκληρη Ζωή να Μην Καταλάβουν Τι Τους Συμβαίνει, Καθώς ο Εγωισμός και το Μίσος Κατά των Ανθρώπων και Ιδίως Κατά του Άλλου Φύλου στο Μεταξύ με τα Χρόνια Μεγεθύνεται.
Οι Γονείς Έχουν Σοβαρή Ευθύνη. Νομίζουν ότι με Υλικές Παροχές τα Παιδιά τους Είναι Ικανοποιημένα, Όταν η Μόνη Τροφή για την Παιδική Ψυχή Είναι το Χάδι, η Αγκαλιά και Κυρίως η Επιβράβευση.
Έτσι με τα Χρόνια Αναδύεται Ένας Ενήλικας ο Οποίος Ξορκίζει Αυτό που Θέλει Πιο Πολύ Από Κάθε Τι. Την Αγάπη. Την Ουσιαστική Διάδραση με το Άλλο Φύλο κ.λ.π.
Έτσι Δημιουργούνται οι Μισογύνηδες, οι Νάρκισσοι, οι Μισάνδρες, οι Βασίλισσες...
Μόνο η Αυτοσυνειδητοποίηση Είναι η Αρχή για την Αυτοθεραπεία και με Πολλή Δουλειά, Καθώς οι Συμπεριφορές Είναι Άκρως Μηχανικές - Δεν Υπάρχει Έλεγχος Από τη Συνείδηση Όταν Αναλαμβάνει το Υποσυνείδητο.

Ιρβιν Γιάλομ: Ο ψυχοθεραπευτής του θανάτου ετοιμάζεται για το τέλος του

Φωτογραφία: Wikimedia

Είναι ο «πατέρας» της ομαδικής ψυχοθεραπείας, ο γιατρός που ανέπτυξε το μοντέλο της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας και ο άνθρωπος που βοήθησε εκατοντάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη φύση τους και να αποδεχτούν το θάνατό τους.
Και τώρα, σε ηλικία 86 ετών και μετά από μια πλούσια ζωή και επαγγελματική πορεία, πρέπει και ο ίδιος να προετοιμαστεί για το «τέλος» του.
Ο λόγος για τον Ίρβιν Γιάλομ, τον διεθνούς φήμης Αμερικανό ψυχοθεραπευτή, που άφησε το «στίγμα» του στην υπαρξιακή σχολή ψυχοθεραπείας, τον ακαδημαϊκό χώρο και ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από τα βιβλία του. 
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «The Atlantic», o δρ. Γιάλομ – μιλώντας μέσα από νοσοκομείο του Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια- μίλησε για τα γεράματα, μια πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του και εξήγησε πόσο δύσκολο είναι τελικά να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τη θνητή του φύση. 
«Φορούσε λευκό παντελόνι και πράσινο πουλόβερ, όχι νοσοκομειακό νυχτικό, και έσπευσε να πει ότι δεν είναι συνήθως περιορισμένος μέσα σε ιατρικούς χώρους» γράφει το περιοδικό, που παραθέτει παράλληλα και μια δήλωση του Γιάλομ: «Δεν θέλω αυτό το άρθρο να τρομάξει τους ασθενείς μου». 
Μέχρι μια επέμβαση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα, έβλεπε δύο ή τρεις ασθενείς καθημερινά -ορισμένους στο γραφείο του στο Σαν Φρανσίσκο και άλλους στο Πάλο Άλτο, όπου είναι και το σπίτι του. Μετά από το χειρουργείο, όμως, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζαλάδα ενώ είχε δυσκολία συγκέντρωσης. «Νομίζουν ότι είναι κάτι που έχει σχέση με τον εγκέφαλό μου αλλά δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι» δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό, μη παραλείποντας να αναφέρει ότι ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του και τη σύζυγό του. 
Μάλιστα, αναμένει με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει η βιογραφία του, «Becoming Myself»  [σ.σ. Πώς έγινα ο εαυτός μου], τον Οκτώβριο του 2017. 
Ο Γιάλομ έγινε γνωστός για τη θεωρία πως οι εσωτερικές συγκρούσεις του ανθρώπου μπορεί να σχετίζονται με ανυπέρβλητα διλήμματα για την ανθρώπινη ύπαρξη, μεταξύ των οποίων και ο φόβος του θανάτου. 
Έχει, λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του θανάτου. Όπως αναφέρει το Atlantic, όμως, ο ψυχοθεραπευτής μίλησε με ιδιαίτερη άνεση για τη θνησιμότητά του. 

Σόγια εναντίον φαλάκρας και καρκίνου προστάτη


Η σόγια πιθανόν να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη και τη φαλάκρα
Οι άνδρες, που τρώνε σόγια είναι δυνατόν να διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο, από ασθένειες όπως η φαλάκρα και ο καρκίνος του προστάτη που έχουν σχέση με τη δράση των ανδρογόνων.
Κατά τον καταβολισμό των προϊόντων της σόγιας στο έντερο σχηματίζεται μια ενεργός ουσία, που ονομάζεται equol. Η ουσία αυτή φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγική λειτουργία στους άνδρες.
Σε  εργαστηριακές έρευνες με πειραματόζωα, που έγιναν από επιστήμονες του πανεπιστήμιου του Κολοράντο, βρέθηκε ότι η ενεργός ουσία equol είναι ικανή να καταστέλλει τη δράση της διυδροτεστοστερόνης (DHT). 
Η DHT είναι μια ενεργός μορφή της τεστοστερόνης η οποία έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση της φαλάκρας στους άνδρες και για τον καρκίνο του προστάτη.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να κατασκευάσουν φάρμακα που να μπορούν να καταστέλλουν τη δράση της DHT. Δυστυχώς όμως τα φάρμακα αυτά έχουν παρενέργειες.
Στα πειράματά τους οι ερευνητές, χορήγησαν σε αρσενικούς αρουραίους την ουσία equol. Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το μέγεθος του προστάτη των ζώων αυτών είχε μειωθεί. Οι βιοχημικές δοκιμές που έκαναν έδειξαν ότι η μείωση του μεγέθους του προστάτη οφειλόταν στην καταστολή της δράσης της DHT και όχι της τεστοστερόνης.
Σε αρσενικούς αρουραίους από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί οι όρχεις (που είναι τα όργανα που παράγουν την τεστοστερόνη) χορηγήθηκε η DHT. Παρά το γεγονός ότι οι αρουραίοι αυτοί δεν είχαν ενδογενή παραγωγή τεστοστερόνης και DHT, οι προστάτες τους παρουσίαζαν αύξηση του μεγέθους τους.

Η ξεχωριστή μυρωδιά του κάθε ανθρώπου



Η μυρωδιά του κάθε ανθρώπου φαίνεται να είναι ξεχωριστή.
Τα οσμητικά, όπως και τα δακτυλικά αποτυπώματα ίσως είναι μοναδικά και χαρακτηριστικά για τον καθένα μας. Φαίνεται ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ξεχωριστή μυρωδιά, όπως έχει τα δικά του ξεχωριστά δακτυλικά αποτυπώματα.
Μήπως είναι δυνατόν οι άνθρωποι να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, με βάση την ατομική τους μυρωδιά που εκπέμπουν, στον ίδιο βαθμό που το επιτρέπουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή τα δακτυλικά τους αποτυπώματα;   
Το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος πιθανόν να έχει τη δική του χαρακτηριστική ταυτότητα οσμής, βασίζεται σε διάφορες παρατηρήσεις. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν ανθρώπους με βάση τη μυρωδιά τους. Είναι επίσης γνωστό ότι οι στενοί δεσμοί μητέρας και παιδιού, ενισχύονται από τις ιδιαίτερες ατομικές μυρωδιές των δύο.
Για να εξετάσουν περαιτέρω το θέμα και να ανακαλύψουν τις επιστημονικές βάσεις της χαρακτηριστικής ατομικής μυρωδιάς του κάθε ανθρώπου, ερευνητές από την Αυστρία σε μια καλά σχεδιασμένη μεγάλη εργασία, μελέτησαν το ζήτημα σε 197 εθελοντές. Συγκεκριμένα συνέλεξαν από τους εθελοντές δείγματα ιδρώτα από τις μασχάλες, τα ούρα και το σάλιο. Κάθε άτομο υποβλήθηκε σε συλλογή δειγμάτων 5 φορές σε μια περίοδο 10 εβδομάδων.

Η χημική ανάλυση και επεξεργασία των δειγμάτων (αέρια χρωματογραφία, φασματογραφία μάζας) επέτρεψε την αναγνώριση και εξαγωγή χιλιάδων πτητικών ουσιών. Οι πτητικές ουσίες είναι αυτές που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να συνοδεύονται από χαρακτηριστική οσμή.
Οι Αυστριακοί επιστήμονες βρήκαν ότι στον ιδρώτα υπήρχαν πολύ περισσότερες πτητικές χημικές ουσίες από ότι στο σάλιο ή στα ούρα.Αυτό είναι διαφορετικό από την κατάσταση που υπάρχει στα ζώα. Πολλά ζώα δια μέσου της χαρακτηριστικής μυρωδιάς των ούρων τους, καθορίζουν τα σύνορα της δική τους περιοχής.

Οι παράλογες απαιτήσεις από τον κόσμο



Μπορείς να συμμετέχεις στο χορό της Δημιουργίας και να είσαι ενεργός χωρίς προσκόλληση στα αποτελέσματα και χωρίς να έχεις παράλογες απαιτήσεις από τον κόσμο: πραγμάτωσέ με, κάνε με ευτυχισμένο, κάνε με να νιώθω ασφαλής, πες μου ποιος είμαι. 

Ο κόσμος δεν μπορεί να σου δώσει αυτά τα πράγματα και, όταν δεν έχεις πια τέτοιες προσδοκίες, κάθε αναδημιουργημένη οδύνη φτάνει στο τέλος της.

Κάθε τέτοια οδύνη οφείλεται σε υπερεκτίμηση της μορφής και μη επίγνωση της διάστασης του εσωτερικού χώρου.

Κου Κλουξ Κλαν: Το χρονικό μιας λευκής φρενοβλάβειας



Μια αναδρομή στην ιστορία της μεγαλύτερης ρατσιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ.


Adtech Ad
Μια κραυγή ακούστηκε στο κτίριο Ντρέξελ. Ένας υπάλληλος έσπευσε να καλέσει την αστυνομία. Ο Ντικ Ρόουλαντ, που μόλις είχε μπει στο ασανσέρ, τράπηκε σε φυγή. Η Σάρα Πέιτζ, χειρίστρια του ανελκυστήρα, ισχυρίστηκε πως ο Ρόουλαντ προσπάθησε να τη βιάσει. Βρισκόμαστε στην Τάλσα του Τεννεσί, το 1921, και το ημερολόγιο δείχνει 30 Μαΐου. Ο Ρόουλαντ ήταν μαύρος, η Σάρα λευκή και η Κου Κλουξ Κλαν είχε περάσει ήδη στη δεύτερο και τρομακτικότερο στάδιό της…
Η ΚΚΚ ιδρύθηκε μεταξύ 1865-66 στο Πουλάσκι του Τεννεσί, από έξι βετεράνους του Εμφυλίου Πολέμου, πρώην μέλη του Στρατού της Συνομοσπονδίας (ιδρύθηκε από τις δουλοκτητικές πολιτείες που αποσχίστηκαν από τις υπόλοιπες). Η ονομασία της προέρχεται από την ελληνική λέξη 'κύκλος' και είχε ως στόχο την ολική επικράτηση των λευκών έναντι όλων των άλλων φυλών.
(AP Photo)
Παρά τη μετάλλαξη της οργάνωσης ανά τα χρόνια και τις τρεις διαφορετικές της εκδοχές, η Κλαν κατάφερνε πάντα να σκεπάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τα λιντσαρίσματα και τις εν ψυχρώ δολοφονίες με την ίδια σημαία – αυτή με τον σταυρό του Χριστιανισμού.
H βασική και πάγια θέση της Κλαν ήταν μία: ο κοινωνικός αποκλεισμός και αφανισμός των μαύρων. Στις περισσότερες φάσεις της ιστορία της η οργάνωση διατηρούσε άριστες σχέσεις με τοπικούς φορείς και την αστυνομία και στις περιόδους που η δημοφιλία της κορυφωνόταν, απειλούσε άμεση απειλή για κάθε ελεύθερη σκέψη, αφού είχε τη δύναμη να την περιορίσει και να την αποκλείσει.

Πώς θεράπευσα τη ρευματοειδή αρθρίτιδά μου με φυσικό τρόπο

Πώς θεράπευσα τη ρευματοειδή αρθρίτιδά μου με φυσικό τρόπο

Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στη ζωή, εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως και άλλοι πριν από εμένα, το αντιλήφθηκα αυτό με τον σκληρό τρόπο, όταν διαγνώστηκα με ρευματοειδή αρθρίτιδα πριν από δύο δεκαετίες, στην ηλικία των 34. Εκείνο τον καιρό, η διάγνωσή δεν είχε καθόλου καλή πρόγνωση. Πάντα ήμουν πολύ αθλητική, οπότε μια από τις πρώτες μου σκέψεις ήταν πώς θα διατηρήσω έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια της μέρας, δεν υπήρχε καθόλου ανακούφιση. Ο πόνος ήταν επίμονος και μου έπαιρνε 15 λεπτά για να σηκωθώ το πρωί από το κρεβάτι.
Οι επισκέψεις μου στους γιατρούς, αποτελούνταν από διάφορες ασκήσεις· προσπαθούσαν να αγγίξουν τα δάχτυλα των ποδιών μου, να σηκώσουν τα χέρια μου και να λυγίσουν τα πόδια μου. Ανάλογα με τον πόνο, προσάρμοζαν και τη φαρμακευτική μου αγωγή. Αλλά αυτό δεν με βοηθούσε καθόλου! Το μόνο που έκαναν ήταν να ελέγχουν την πρόοδο μιας ασθένειας που δεν είχε θεραπεία και όδευε προς την αναπηρία και την εξασθένιση. Ή έτσι νόμιζα… Μια από τις φορές που επέστρεφα σπίτι από το γιατρό μου, είχα μια στιγμή έκλαμψης. Συνειδητοποίησα ότι ίσως υπήρχαν καλύτεροι τρόποι θεραπείας. Και θα έπρεπε απλά να τους βρω. Και αυτό ακριβώς έκανα.

Πώς θεράπευσα τη ρευματοειδή αρθρίτιδα


Όταν ο κόσμος με ρωτά πώς το κατάφερα, δεν έχω μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη απάντηση να τους δώσω. Το μόνο που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι ήταν μια καθοριστική στιγμή στη ζωή μου, όταν αποφάσισα ότι θα βρω έναν τρόπο να ανακτήσω την υγεία και τη ζωή μου. Ξεκίνησα το θεραπευτικό μου ταξίδι και δεν κοίταξα ποτέ ξανά πίσω μου. Στην αρχή, ξεκίνησα με έρευνα. Διάβαζα ό,τι έπεφτε στα χέρια μου σχετικά με την ολιστική υγεία. Συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να μάθω κάτι, ακόμα και αν δεν φαινόταν σαν μια πιθανή, αποτελεσματική θεραπεία.
Κι όσο έκανα την έρευνά μου, συναντούσα διάφορους  τρόπους ίασης. Δοκίμασα τα πάντα. Έκανα αποτοξίνωση στη διατροφή μου. Βρήκα όλους τους τύπους περίεργων σκευασμάτων, ενώ ταυτόχρονα μάθαινα πώς να διαλογίζομαι και να είμαι παρούσα στη στιγμή. Δοκίμασα θεραπείες, όπως το ρέικι. Θεραπείες που τώρα είναι γνωστές, αλλά τότε ακόμα δεν είχαν ακουστεί.
Και κάπως έτσι, καθώς άρχιζα να πειραματίζομαι με διάφορες ολιστικές πρακτικές, άρχισα και να νιώθω καλύτερα, ο πόνος μειωνόταν. Υπήρχαν λίγα συγκεκριμένα πράγματα που νιώθω ότι είχαν μεγάλη επίδραση στην ίασή μου. Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έκανα στον τρόπο ζωής μου ήταν να αφαιρέσω τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή μου. Παρατήρησα ότι όταν κατανάλωνα γαλακτοκομικά, οι αρθρώσεις μου πρήζονταν και πονούσαν πολύ.
Μια άλλη πρακτική που επηρέασε κατά πολύ τη θεραπεία μου, ήταν η αντιμετώπιση των συναισθημάτων μου. Όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, αυτό έχει τεράστια αρνητική επίδραση στη θεραπεία. Λάτρευα να κάνω EFT, δηλαδή τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης, καθώς με βοηθούσαν να μπαίνω με μεγαλύτερη όρεξη στη θεραπευτική διαδικασία.
Πλέον δεν νιώθω πόνο. Τώρα, ακούω το σώμα μου και κάνω ανάλογα προσαρμογές, όταν αρχίζω να νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό μπορεί να είναι ένα συμπλήρωμα ή λίγη ξεκούραση παραπάνω. Ό,τι κι αν είναι αυτό, προσαρμόζομαι ανάλογα, ακούω το σώμα μου και δεν νιώθω πόνο.

Τι εύχομαι να γνώριζαν περισσότεροι άνθρωποι για τη θεραπεία

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου, έμαθα τόσα πολλά πράγματα για την ίαση. Και αυτά είναι κατά τη γνώμη μου τα τρία θεμελιώδη μαθήματα:

«Il était un petit navire». («Ήταν ένα μικρό καράβι»).

Μιά πραγματική, δραματική  ιστορία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζέρικω. Γάλλος ζωγραφος
Ζαν-Λουί Τεοντόρ Ζερικώ (1791 - 1824): «Η σχεδία της "Μέδουσας"»  (4.91Χ7.16 μ.)
   Βαριά μπουχτισμένος από την πολιτική καθημερινότητα και την κυβερνητική φαυλότητα, αναζητώ μιά αλλιώτικη θεματολογία, πιστεύοντας στο γενικότερο ενδιαφέρον της ιστορίας και την ευμενή αποδοχή της από τους φίλους της στήλης.

    Όλοι εμείς οι παλιοί, κάποτε θα τραγουδήσαμε -παίζοντας- το χαριτωμένο γαλλικό τραγουδάκι, που τους ελληνικούς στίχους η μνήμη από τα βάθη της ανασύρει στην επιφάνεια, πιστεύω σωστά, ή έστω με μικρολαθάκια.

«Ήταν ένα μικρό καράβι, ήταν ένα μικρό καράβι 
που ήταν α-α-αταξίδευτο, που ήταν α-α-αταξίδευτο 
οεοέ οε οε ! 

Κι έκαν' ένα μακρύ ταξίδι κι έκαν' ένα μικρό ταξίδι 
μέσα εις την-την-την Μεσόγειο, μέσα εις την-την-την Μεσόγειο 
οεοέ οε οε !  

Και σε πεντέξι εβδομάδες και σε πεντέξι εβδομάδες 
Σωθήκαν  ο-ο-όλες οι τροφές, σωθήκαν ο-ο-όλες οι τροφές 
οεοέ οε οε ! 

Και τότε ρίξανε τον κλήρο και τότε ρίξανε τον κλήρο 
να δούνε ποιός-ποιός-ποιός θα φαγωθεί, να δούνε ποιος-ποιός-ποιός θα φαγωθεί 
οεοέ οε οε !»

   Απ’ εκεί και πέρα άλλαζε το βιολί, όπου τα κορίτσια κορόιδευαν τ’ αγόρια

Κι ο κλήρος πέφτει στα αγόρια, κι ο κλήρος πέφτει στα αγόρια
που ήταν σαν-σαν-σαν...

και αντιστρόφως

Κι ο κλήρος πέφτει στα κορίτσια, κι ο κλήρος πέφτει στα αγόρια
που ήταν σαν-σαν-σαν...

   Ακολούθως το πράγμα επαφιόταν στη δύναμη της τσιρίδας της κάθε... παράταξης. Σαν να λέμε π.χ. η Αυλωνίτου κόντρα σ’ εκείνο το βοιωτικό «φλωρί», που όταν το ζορίζουν την κοπανάει από τα τηλεοπτικά πάνελς και του οποίου ξεχνώ πάντα το όνομα.

   Πολλοί λίγοι, όμως, γνωρίζουν πως αυτό το τραγουδάκι στηρίζεται σε μιά πραγματική και πολύ δραματική ναυτική ιστορία, με τραγική και μακάβρια κατάληξη. Μιά ιστορία κάπως έτσι:

20 κυρίαρχα γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων


DSTRYHGBSDFGH.png
Η ΕΥΤΥΧΙΑ αποτελεί κοινό στόχο όλων των ανθρώπων, καθώς κανείς δεν θέλει να είναι λυπημένος.  Εχουμε όλοι γνωρίσει ανθρώπους που καταφέρνουν να είναι καλά, ακόμη και εν μέσω κάποιας μεγάλης δοκιμασίας που τους φέρνει η ζωή. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν πόνο, θλίψη ή λύπη – απλά, δεν αφήνουν αυτά τα συναισθήματα να κατακλύσουν την ζωή τους.
Πώς το καταφέρνουν; Έρευνες αποκαλύπτουν 20 κυρίαρχα γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων:
ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ :
 1. Εκτιμούν την ζωή
Είναι ευγνώμονες που ξυπνούν κάθε πρωί. Αναπτύσσουν μία παιδική αίσθηση θαυμασμού για τη ζωή και επικεντρώνονται στην ομορφιά της κάθε στιγμής. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, δεν παίρνουν τίποτε ως δεδομένο – προσπαθούν να αδράξουν την κάθε στιγμή και αγνοούν τις μικρές αναποδιές.
2. Διαλέγουν τους φίλους τους …σοφά
Περιτριγυρίζονται από άλλους χαρούμενους, θετικούς ανθρώπους που μοιράζονται τις αξίες, την ηθική και τους στόχους τους. Από ανθρώπους που τους ενθαρρύνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.
Φίλους που τους αγαπούν και τους αποδέχονται για αυτό που είναι και που είναι εκεί όταν χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.
3. Είναι ανεκτικοί
Αποδέχονται και σέβονται τους άλλους για αυτό που είναι και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Προσεγγίζουν τους συνανθρώπους τους με καλοσύνη και γενναιοδωρία. Βοηθούν όταν μπορούν, χωρίς να προσπαθούν να αλλάξουν τον άλλον.
4. Μαθαίνουν συνεχώς
Ενημερώνονται για ότι έχει να κάνει με την καριέρα και τα ενδιαφέρονται τους και δοκιμάζουν συνεχώς νέα, και πολλές φορές τολμηρά, εγχειρήματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους.
5. Εστιάζουν στην λύση, όχι στο πρόβλημα
Αντί να αφήνουν τον εαυτό τους να βουλιάξει στην αυτολύπηση, με το που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, καταπιάνονται με το να βρουν λύση. Δεν αφήνουν τις αντιξοότητες να επηρεάζουν την διάθεσή τους και εστιάζουν στην καλή πλευρά των όποιων προβλημάτων – βλέπουν κάθε εμπόδιο σαν μία ευκαιρία να κάνουν μία αλλαγή προς το καλύτερο.

5 διαβόητοι σεξουαλικοί αστικοί μύθοι που έχουν δόσεις αλήθειας



Παράξενες ερωτικές ιστορίες που καταγράφηκαν στην επίσημη Ιστορία.



Το σεξ κάνει τον κόσμο να γυρίζει. Για την ακρίβεια, το σεξ γεννάει τον κόσμο πριν αρχίσει να τον κάνει να γυρίζει.
Στις περισσότερες μυθολογίες του πλανήτη, ο Κόσμος, η Φύση δημιουργούνται από την ένωση κάποιων θεών ή από τα αδέσποτα σπερματικά υγρά τους. Εμείς, οι άνθρωποι, γεννιόμαστε κυριολεκτικά από το σεξ. Επιπλέον, πέραν της χρησιμότητάς του, το σεξ είναι η πιο φυσική και η πιο απολαυστική πράξη στην οποία μας επιτρέπει να επιδοθούμε το θνητό μας σώμα.
Και δεν μένουμε άπραγοι. Του δίνουμε και καταλαβαίνει.
Μπορεί σήμερα να έχουμε και το Ίντερνετ για να ασχολιόμαστε, αλλά κάποτε οι άνθρωποι δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν, οπότε έκαναν σεξ. Η ανθρωπότητα έχει κάνει βουνά και ωκεανούς σεξ. Σε μια τραβηγμένη αλλά όχι ουτοπική θεώρηση των πραγμάτων, η Ιστορία είναι αυτό που συνέβη στους ανθρώπους στα διαλείμματα των σεξουαλικών τους συνευρέσεων.
Η Ιστορία, βέβαια, έχει μια τάση να παραγνωρίζει το σεξ και να καταγράφει στεγνά γεγονότα, αλλά κάποιες σεξουαλικές ιστορίες βρήκαν τρόπο και μπήκαν στα επίσημα αρχεία της. Άλλες αυτούσιες, ως είχαν, άλλες παραφουσκωμένες, άλλες υποβαθμισμένες, ως αφηγήσεις που μεταφέρθηκαν με ψιθύρους και μισόλογα.
Αυτές οι τελευταίες είναι πάντα οι πιο ενδιαφέρουσες, γιατί ακροβατούν ανάμεσα στο θρύλο και την αλήθεια. Κάποιοι τις χαρακτηρίζουν 'ιστορικά κουτσομπολιά', οι περισσότεροι τις απολαμβάνουμε ως συναρπαστικούς αστικούς μύθους. Που ναι, προφανώς και είναι παρατραβηγμένοι, αλλά εντάξει, γιατί όχι, δεν ξέρεις καμιά φορά.

H Aγέλαστος Πέτρα

Φωτογραφία του χρήστη Τα Μυστικά του Τύμβου.

Η αγέλαστος πέτρα είναι βράχος στην Ελευσίνα. Ο τόπος αυτός θεωρείτο ιερός διότι σύμφωνα με την παράδοση η Δήμητρα κάθησε εδώ για να ξαποστάσει και να μοιρολογήσει την κόρη της Περσεφόνη που την άρπαξε ο Πλούτωνας. Ο Όττο Ρούμπενζον υποστήριζε την άποψη ότι η «αγέλαστος πέτρα» αποτελείτο από σειρά τριών βράχων που έδειχναν την είσοδο μιας σπηλιάς που θεωρείτο ότι ήταν μία από τις εισόδους για τον κάτω κόσμο. Οι τρεις βράχοι συνοδεύονταν και από τρεις πηγές νερού, τις Ανθίων, Πανθίων και Καλλίχρονον.

Κατά τον Ομηρικό Ύμνο, ο Άδης (Πλούτωνας) με τη συγκατάθεση του Δία άρπαξε την κόρη της Δήμητρας, την Περσεφόνη, κατά την στιγμή που αυτή συνοδεύονταν από τις Ωκεανίδες Νύμφες και έπαιζε και έδραττε άνθη από το Νύσσιον Πεδίον.

Η Δήμητρα άκουσε τις φωνές της αρπαζόμενης θυγατέρας και όρμησε μαινόμενη να την βρει. Επειδή όμως, κανείς δεν μπορούσε να της δώσει πληροφορίες, η Δήμητρα συνοδευόμενη από την Εκάτη, η οποία είχε ακούσει τις φωνές της Περσεφόνης επίσης, μετέβη στον γιο του Υπερίωνα, τον βασιλέα Ήλιο και τον παρεκάλεσε ως επόπτη των πάντων, να την πληροφορήσει τι απέγινε η θυγατέρα της.

Ο Ήλιος πράγματι, της είπε όλη την αλήθεια και η Δήμητρα οργίστηκε τόσο με τον Δία, ο οποίος επέτρεψε την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, ώστε δεν επέστρεψε στον Όλυμπο, αλλά μεταμορφωμένη σε γριά, περιπλανιόνταν στις πόλεις και στους αγρούς, αγνοούμενη από όλους.

Μετά από την περιπλάνηση αυτή, έφθασε στην Ελευσίνα, όπου κάθισε κάτω από την σκιά μιας ελιάς, κοντά σε ένα πηγάδι, που βρισκόταν δίπλα στο Παρθένιο Φρέαρ (βλ. Αγέλαστος Πέτρα). Στο φρέαρ αυτό κατέφθασαν μετά από λίγο, για να αντλήσουν νερό, οι 4 θυγατέρες του βασιλέα της Ελευσίνας Κελεού, η Καλλιδίκη, η Κλεισιδίκη, η Δημώ και η Καλλιθόη, η μεγαλύτερη απ’ όλες, οι οποίες βλέποντας την γριά, τη ρώτησαν ποιά είναι, πότε ήλθε και γιατί έμενε δίπλα από το πηγάδι και δεν πήγαινε στην πόλη για να φιλοξενηθεί.

Αλέξανδρος ο Μέγας και ο Αριστοτέλης

Φωτογραφία του χρήστη Τα Μυστικά του Τύμβου.

"Εξάλλου για ιστορικούς λόγους θα πρέπει να θεωρηθεί μάλλον απίθανο ότι ο Αλέξανδρος τίμησε ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο τον δασκαλό του Αριστοτέλη. Οι σχέσεις ανάμεσα στους δυο άντρες αποτέλεσαν αντικείμενο μιας περίφημης ως τις μέρες μας ανεκδοτολογίας, η οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν στηρίζεται στις αρχαιότερες και πιο αξιόπιστες πηγές ανήκει αναμφίβολα στα μυθεύματα που η φαντασία των μεταγενέστερων πρόθυμα έπλασε γύρω από τα ονόματα των δύο διασημότερων προσωπικοτήτων της αρχαιότητας, του μεγάλου βασιλιά και του μεγάλου φιλοσόφου.

Η πραγματικότητα ήταν, φαίνεται εντελώς διαφορετική. Αν και μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν βέβαιο ότι ο Αριστοτέλης κλήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στην αυλή του Φιλίππου ως δάσκαλος του γιού του, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι συνδέθηκε με ιδιαίτερη φιλία με τον νεαρό Αλέξανδρο, ούτε ότι ο τελευταίος έτρεφε ιδιαίτερο θαυμασμό και εκτίμηση γι' αυτόν, ούτε καν ότι οι πολιτικές αντιλήψεις τους σε ορισμένα σημεία συνέπιπταν, όπως συνέβαινε με τον Αντίπατρο, του οποίου η στενή σχέση με τον Αριστοτέλη είναι βεβαιωμένη. Αντίθετα ο Αριστοτέλης είχε κάθε λόγο να είναι αντίθετος με την επεκτατική πολιτική του Αλέξανδρου, που ερχόταν σε αντίθεση με τις δικές του απόψεις. 

Σεξ στην Ελλάδα του 2017: Ένα ρεπορτάζ σε πιάτσες και ντιβάνια

Τρεις επαγγελματίες περιγράφουν με δικά τους λόγια τις σεξουαλικές πράξεις των Ελλήνων.

Οι πιάτσες των πεζοδρομίων, ένα 'στούντιο' όπου το σεξ πωλείται κι αγοράζεται, ένα μαγαζί που εμπορεύεται δονητές, ομοιώματα και αντικείμενα που μπορούν να κάνουν την ερωτική επαφή μία διασκέδαση. Το σεξ στις μέρες μας παραμένει μια ιδιωτική υπόθεση (ίσως η πιο ιδιωτική απ' όλες), αλλά δεν ντρέπεται να αποκαλύπτει τις δημόσιες εκφάνσεις του. Από το δρόμο, τα 'κοινά' δωμάτια και τις τουαλέτες των κλαμπ μέχρι την κρεβατοκάμαρα και την οθόνη μιας συσκευής, όλοι, παντού ερχόμαστε αντιμέτωποι με “Το ιδίωμα που έχουμε κληρονομήσει από την φύση”.
Μέσα από τη σεξουαλική πράξη γεννιόμαστε, ζούμε, κάνουμε οικογένειες, χωρίζουμε, αγαπάμε και εξουσιάζουμε. Ο τρόπος που τα κάνουμε όλα αυτά διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και η κάθε εποχή έχει τη διάρκεια, τον αυνανισμό, τη βία αλλά και τον ρομαντισμό της.
(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)
Κάθε άνθρωπος επιλέγει την ερωτική κορύφωση που του ταιριάζει. Μαζί με κάποιον ή κάποιους άλλους, μόνος του, πληρώνοντας, μπαίνοντας στα social media ή ψάχνοντας. Ενίοτε και σε κάποιο σοκάκι, σε ένα πρόχειρο δωμάτιο ή στην τουαλέτα ενός κλαμπ. Το σεξ στην Ελλάδα του 2017 δεν είναι ούτε πρώτη είδηση ούτε εξώφυλλο. Αυτό, βέβαια, ούτε κατά διάνοια δεν σημαίνει ότι δεν είναι προτεραιότητα των Ελλήνων. Αντίθετα, από πολλές απόψεις είμαστε ένα έθνος σε διαρκή αναζήτηση οργασμού.

Η διάρκεια είναι το νέο μέγεθος

“Σήμερα οι άντρες που πληρώνουν για sex δίνουν μάχη για να αντέξουν 30 με 45 λεπτά. Κάποτε, η φάση είχε μέσο όρο διάρκειας τα 10-15 λεπτά”. Αυτό λέει η κυρία Όλγα - ιερόδουλη στο επάγγελμα - η οποία εργάζεται κι αντιμετωπίζει την ερωτική επιθυμία των αρσενικών εδώ και 40 χρόνια. “Η νέα γενιά κάνει σεξ λες και είναι ρομπότ. Οι άντρες προσπαθούν – επί τύτου - να έχουν μεγάλη διάρκεια γιατί νομίζουν ότι έτσι παίρνουν πίσω τα λεφτά τους. Παιδεύοντας την κοπέλα... Έχουν μία επιθετική συμπεριφορά προς τις ιερόδουλες”, λέει και συνεχίζει “Έρχονται, πίνουν βιάγκρα και υπάρχουν περιπτώσεις που στο τέλος σου ζητάνε τα λεφτά τους πίσω επειδή δε μπορούν να εκτονωθούν. Σε κοροϊδεύουν, λένε ότι δεν τελείωσαν, σε σπρώχνουν. Όχι όλοι, υπάρχουν και κάποιοι πολύ καλοί”.
Μερικοί από αυτούς (τους καλούς) είναι άντρες μεγαλύτερης ηλικίας, σαραντάρηδες και βάλε. “Αυτοί είναι πιο φιλότιμοι, πιο κύριοι, πιο ευαίσθητοι. Προσπαθούν να μη σε πονέσουν, να μη σε κακοποιήσουν, είναι προσεκτικοί ακόμα και με το χάδι τους.

Οι νεαροί πελάτες θα σε τσιμπήσουν, θα σε χτυπήσουν, θα κάνουν κάτι για να σε πονέσουν οπωσδήποτε

Πιστεύω ότι αυτή τη συμπεριφορά έχουν και στα κορίτσια, στις γυναίκες τους” καταλήγει η κυρία Όλγα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα