Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Flvto - Δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών με τον πιο γρήγορο τρόπο


Δεν υπάρχει αυτή η υπηρεσία! Το Flvto είναι μια Web εφαρμογή με την οποία μπορείς να κατεβάσεις τραγούδια και ταινίες από το Youtube ή και άλλες υπηρεσίες που φιλοξενούν βίντεο όπως το Vimeo, Dailymotion, Metacafe, Facebook και πολλές άλλες. Εκτός φυσικά από τραγούδια έχεις την επιλογή να κατεβάσεις το βίντεο κανονικά σε 4 διαφορετικές μορφές όπως MP4, MP4 HD, AVI και AVI HD.

Δεν έχει σημασία τι λειτουργικό έχεις, επειδή είναι web εφαρμογή είτε με Windows είσαι, Linux ή και Mac OS δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Πως κατεβάζω τραγούδια;

Η διαδικασία κατεβάσματος ενός τραγουδιού είναι τόσο απλή που ο γιος μου (8 χρονών) το κατάλαβε με την πρώτη. Αντιγράφεις το Link του βίντεο που βλέπεις στο Youtube ή από άλλη υπηρεσία και το κάνεις επικόλλησηστο πεδίο που υπάρχει στο flvto. Στη συνέχεια, πατάς το κουμπί «μετατροπή σε» για να αρχίσει η μετατροπή του βίντεο και μόλος ολοκληρωθεί θα είσαι έτοιμος να το κατεβάσεις με το κουμπί «λήψη» που θα σου εμφανίσει.

Άγνωστο θαλάσσιο τέρας ξεβράστηκε μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας

Άγνωστο θαλάσσιο τέρας ξεβράστηκε μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας

Ένα άγνωστο θαλάσσιο τέρας χωρίς μάτια με τεράστιο στόμα και κοφτερά δόντια ξεβράστηκε σε παραλία του Τέξας, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ στην περιοχή, πριν από λίγες ημέρες.

Ο πολίτης που το ανακάλυψε, το τράβηξε φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασε στο twitter, ώστε «να το δουν πολλοί επιστήμονες».

Έρωτα Ανίκητε στη μάχη!!!

GettyImages-92983126-597bfd285f9b58928bdaf7e9.jpg
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
«Έρως ανίκατε μάχαν… – Έρωτα ανίκητε στη μάχη…», λέει ο ποιητής.
Είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα του έρωτα να μας κάνει να νιώθουμε ανίκητοι! Είναι που εκτός από το να μας παίρνει τα μυαλά, νιώθουμε και την ενέργειά μας στα ύψη. Δεν κοιμόμαστε, δεν πεινάμε, δεν κουραζόμαστε, δεν πτοούμαστε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ξεπερνάμε τον εαυτό μας, κάνουμε πράγματα ιδιαίτερα, ευφάνταστα, έξω από τα συνηθισμένα.
«Αααχ… μακάρι να κρατήσει για πάντα!», ευχόμαστε!
Και όσο πιο ερωτευμένοι νιώθουμε, τόσο περισσότερο φοβόμαστε. Τι;
– Το ΜΕΤΑ! Το Μετά τον έρωτα!
Ένα Μετά που λίγο ή περισσότερο, συνειδητά ή ασυνείδητα, θεωρούμε δεδομένο. Τόσο δεδομένο, όσο δεδομένος είναι ο ερχομός της νύχτας μετά τη δύση του ηλίου, που έκανε όλα να λάμπουν, να ανθίζουν, να χαίρονται στο άγγιγμα του φωτός του.
Αυτό το Μετά δεν είναι αόριστο. Αυτό το Μετά σημαίνει πόνο, στενοχώρια, θλίψη, θυμό, απογοήτευση, ματαίωση, αδικία και άλλα δεινά.

2018- Έτος Τέλους του Πλανήτη Γη?


Πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε γι'αυτό το έτος θα αναφέρουμε τη σημασία της αριθμολεξικής δύναμης του γραπτού Ελληνικού Λόγου,όπως αυτός υπάρχει χιλιάδες χρόνια πρίν.

Τη σημασία του εντόπισε ο Πλάτων στον Κρατύλο ,γιαυτό και έγραψε για τον δαίμων του λόγου τον Αιγύπτιο-Θωθ.

Σίγουρα υπάρχει μαγεία στην αριθμολεξία του γραπτού λόγου.Το χρησιμοποίησαν γι'αυτό οι Αλεξανδρινοί φιλόσοφοι και μετά οι Γνωστικοί και αρκετοί χριστιανοί.

Σε γενικές γραμμές είναι ενδεικτικά-αποκαλυπτική η αριθμολεξία,χωρίς όμως βέβαιο αποτέλεσμα.Χρειάζονται άλλοι "δαίμονες" για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα και πάλι δεν φτάνουμε αφού η Μεγάλη Μητέρα κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της.

Τέτοιοι "αγαθοί δαίμονες" είναι η ενόραση που προκύπτει από πολλά χρόνια ή πολλές ζωές πνευματική εργασία και σίγουρα ο ηθικός και πνευματικός τρόπος ζωής που διδάσκουν οι μεγάλες θρησκείες του Χριστιανισμού-Βουδισμού-Ταοισμού.

Πάραυτα υπάρχουν οι ενδείξεις που αναφέραμε για την αριθμολεξία και αυτές είναι πιο ισχυρές όσο πιο ΑΠΛΕΣ είναι οι αριθμολεξικές σχέσεις.Γιατί το εγγύτερο στο απλό είναι και το πιο αληθινό.

Θυμάμαι τον περασμένο Ιουλίο,που φιλικό μπλόγκ έδινε περίπλοκες αριθμολεξικές εξισώσεις για επερχόμενα γεγονότα στην Ελλάδα και τα οποία ουδέποτε ήρθαν.Έτσι θα πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο απλοί και σύντομοι στην τεχνική αυτή και επίσης να μην επιμένουμε στην εύρεση του ποθούμενου!

Από προσωπική πείρα,κατάλαβα ότι αυτές οι αριθμολεξικές εξισώσεις έρχονται σχεδόν αυτόματα και κόπο και όσο πιο απλές τόσο πιο αληθινές!
Αλλά ας συνεχίσουμε τώρα με το έτος 2018!

Για το έτος αυτό είχε μιλήσει ο μακαρίτης,μεγάλος ερευνητής και εφευρέτης Γ.Γκιόλβας, με την φράση:"Ευτυχώς ...που δε θα ζήσω αυτά που θα γίνουν το 2018".

Έτσι αναφέρθηκε σε αυτό το "μοιραίο έτος" με ανησυχία για επερχόμενα γεγονότα στη χώρα μας που θα είναι μάλλον συμφορά.

Επίσης για το το 2018 ασχολήθηκε ο πατήρ Μάξιμος εκδίδοντας,μάλιστα και βιβλίο στο οποίο ,απ ότι κατάλαβα στηρίζεται κυρίως στο ότι το 2018 θα έχουν παρέλθει 70 χρόνια από την επιστροφή των Ισραηλιτών στην πατρίδα τους δηλαδή από το 1948 που ιδρύθηκε το Ισραήλ.

Για τις προφητείες του ο Πατήρ Μάξιμος τιμωρήθηκε από την Ιερά Σύνοδο.

ΤΑ ΣΚΙΑΧΤΡΑ ΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Γράφει ο Ηλίας Τουτούνης
 Τα σκιάχτρα, είναι πρόχειρα και άτεχνα ανθρώπινα ομοιώματα, κατασκευασμένα από διάφορα υλικά και ενδεδυμένα με ρούχα ανθρώπων, που παριστάνουν τον άνθρωπο κυρίως σε σταθερή στάση, με ανοικτά τα χέρια.
Αυτά χρησιμοποιούνται δια τον εκφοβισμό των αγρίων ζώων και των πτηνών, τα οποία εισβάλουν στις καλλιέργειες, στους στάβλους, στα κοτέτσια και πολλές φορές στις αυλές των χωρικών. Μετά από την κατασκευή τους τοποθετούνται στους ανάλογους και επιλεγμένους χώρους και συμβάλλουν στην απέλπιδα προσπάθεια των ανθρώπων, για καλή σοδειά, από την επιδρομή των επιζήμιων αγρίων πτηνών και προφύλαξη των μικρόσωμων οικόσιτων ζώων και πουλερικών, από άγρια σαρκοβόρα πτηνά και ζώα.
Τοποθετημένα με πλήρη γνώση και επιμέλεια, ως άγρυπνοι φρουροί, στέκουν σ’ επιλεγμένα σημεία χωραφιού ή του στάβλου, παράξενες φιγούρες, είναι το φόβητρο κάθε ιπτάμενου ή επίγειου εισβολέα που επιβουλεύεται τον καρπό της σποράς, τη νέα βλάστηση, τον ανθό του δέντρου, και το απαραίτητο κρέας και αυγά οικόσιτων πτηνών και πολλές φορές των μικρόσωμων ζώων.
Άψογοι και αγόγγυστοι συνεργάτες και βοηθοί στην δούλεψη των ανθρώπων της υπαίθρου. Στηριγμένα σε πασσάλους ή στους φράχτες των χωραφιών και όπου αλλού βολεύει, τα σκιάχτρα, ένα άψυχο σώμα από διάφορα υλικά και παραγεμισμένο με άχυρο, πριονίδι, σανό, κουρέλια, με φύλλα δένδρων, με νάιλον και με στητό παράστημα ως άγρυπνοι φρουροί «παντός καιρού», υπερασπίζονται σθεναρά το μόχθο αυτών που τα κατασκεύασαν και τα τίμησαν με την επιλογή τους.
Ντυμένα με παλιά αποφόρια σκουτιά, κουρέλια παλιοπάπουτσα και καπέλα παριστάνουν τις «μπαμπούλες» στα σπουργίτια, ή σ’ άλλα μεγαλύτερα πουλιά, στις αλεπούδες, στα κουνάβια, στους ασβούς, στα τσακάλια και στους λύκους.
Ξεχωριστή κατηγορία σκιάχτρων αποτελούν αυτά που βρίσκονται σε μικρές κτηνοτροφικές μονάδες (μαντριά), στα κοτέτσια στις παρυφές, ή και έξω από τα χωριά. Συνήθως στους χώρους αυτούς υπάρχουν και κοτέτσια με πουλερικά, τα οποία δέχονται τις ανελέητες επιθέσεις από τα πιο άτιμα και πονηρά πουλιά, όπως χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι χωρικοί τις καρακάξες. Αυτά τα παμπόνηρα πουλιά, επιτίθενται και καταστρέφουν τρώγοντας αυγά, και μικρά πουλιά προκαλώντας, ταυτόχρονα, μεγάλη αναστάτωση στο κοτέτσι και ζημιά στο κοπάδι.

“Να ενεργείς σαν να είναι αδύνατο να αποτύχεις”.Dorothea Brande




Τα περισσότερα από τα πράγματα που μας πάνε στραβά, είναι πράγματα για τα οποία φέρουμε την ευθύνη των επιλογών μας. Είτε δράσαμε εν θερμώ, είτε παραιτηθήκαμε από το σχέδιό μας πριν την ώρα του, είτε δεν πιστέψαμε, τελικά, στη νίκη μας – στον εαυτό μας. Κάποιες φορές, υπάρχουν πράγματα που πάνε στραβά επειδή αναιρούμε επιλογές που έχουμε κάνει, πριν καν τις εφαρμόσουμε. Άλλες πάλι δεν επιλέγουμε…καν. Κάπου εκεί, μπλέκονται η αναποφασιστικότητα με την αναβλητικότητα και την αδράνεια και, μετά, αναρωτιόμαστε τι πήγε λάθος…
Ο επιθετικός σκέφτεται πώς θα επιτεθεί, όχι πως θα αμυνθεί.
Αφού καταλάβαμε ότι μέσα στην αποτυχία ζούμε και υπάρχουμε, τώρα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε οτι «δεν έγινε και τίποτε αν αποτύχουμε». Επομένως, ρίχνουμε το βάρος στο πώς θα πετύχουμε. Εστιάζουμε λοιπόν σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει εμείς να κάνουμε και τους φόβους μήπως και συμβεί τό ένα ή το άλλο, δεν τους περιφρονούμε, αλλά τους βάζουμε στη γωνία. Κοιτάμε τη δική μας…δουλειά και αφήνουμε και τα υπόλοιπα να κάνουν τη δική τους. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε καταφέρει κάτι που αγγίζει τα όρια της μαγείας. Έχουμε αποδεχτεί την ύπαρξη της αποτυχίας αλλά δεν…τη δεχόμαστε. Η δράση, έχει ανάγκη από «επιθετικότητα». Δεν μπορείς να πηγαίνεις συνεχώς με 20χλμ/ώρα όταν σου δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνεις με 80χλμ/ώρα. Οι συνεχείς αμφιβολίες, καταρρακώνουν την πίστη σου στο σχέδιό σου και σε αναγκάζουν να εφαρμόσεις ένα «σταμάτα-ξεκίνα».

ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «FAKE ΕΙΔΗΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ

Μεγάλο και πολύ ‘‘χοντρό‘‘ παιχνίδι ξεκίνησε με τις αποκαλούμενες ‘ψευδείς ειδήσεις‘ στο διαδίκτυο από κράτη, οργανισμούς και τώρα από τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mozilla, κατασκευαστή του προγράμματος πλοήγησης Firefox.
Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα , αποκαλύφθηκε η ανάπτυξη ειδικού λογισμικού με την επωνυμία Full Fact, με στόχο να βοηθήσει τους ‘‘δημοσιογράφους‘‘ ( δεν διευκρινίζει ποιούς ακριβώς και ποιάς εθνικότητας ) να τσεκάρουν σε πραγματικό χρόνο , μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος, τις αποκαλούμενες ‘’ψευδείς ειδήσεις‘‘ .
Ο οργανισμός που κατασκεύασε τον Mozilla ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πολύ χρήμα σε προγράμματα, διότι «ανησυχεί ότι έχει πληγεί σοβαρά η ικανότητα του διαδικτύου να στηρίζει τη δημοκρατική κοινωνία».

Εκατοντάδες τζιχαντιστές τρέχουν προς τα τουρκοσυριακά σύνορα να γλυτώσουν



«Εκατοντάδες ισλαμιστές τζιχαντιστές βρίσκονται στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας»

Σεπτέμβριος 13, 2017. 16:20


Εκατοντάδες μαχητές από τις διασκορπισμένες ομάδες του Daesh στη Συρία έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά σύνορα  της επαρχίας Ιντλίμπ για να περάσουν και να πάνε στις οικογένειες τους στην Ευρώπη, αναφέρει ο βρετανικός Guardian, επικαλούμενος τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επισημαίνουν ότι επίκειται η διέλευσή τους στη χώρα  προκειμένου να πάνε στις οικογένειές τους στην ευρωπαϊκή Ήπειρο.



Μάλιστα ένας παρατηρητής για τη Μέση Ανατολή, ο Μάρτιν Τσούλοφ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα  ότι ορισμένοι εξτρεμιστές από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκονται, ήδη, σε τουρκικές πόλεις,αφού πλήρωσαν για τη μεταφορά τους  2.000 δολάρια σε διακινητές.


Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός 26χρονου από τη Σαουδική Αραβία, τον Αμπού Σαάντ, που διέφυγε στα τέλη Αυγούστου, περίπου 300 εξτρεμιστές από το Daesh βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ που προτίθενται να μεταβούν στην Τουρκία για μετακινηθούν κατόπιν προς την Ευρώπη, το Μαρόκο και την Αίγυπτο.

Δώσε πνοή στη σχέση σου | 5 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πέσουν για ύπνο!

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: στην αρχή της σχέσης, δε χορταίνει ο ένας τον άλλο. Ξοδεύετε και οι δύο χρόνο, χρήματα και προσπάθεια ώστε να κάνετε τη σχέση να πετύχει. Κι όντως πετυχαίνει. Αλλά από μία στιγμή και έπειτα, η επικοινωνία αλλάζει από το «Σε θέλω τόσο πολύ» στο «Δεν έχω πολλή διάθεση για σεξ σήμερα» και από το «Σ' αγαπώ» στο «Μη με περιμένεις το βράδυ. Θα γυρίσω αργά».
Αν το καλοσκεφτείς, η εξέλιξη αυτή είναι λογικό επακόλουθο. Με τον καιρό, η οικειότητα και η σύνδεση κερδίζουν τόπο ανάμεσά σας και είναι αναπόφευκτο να θεωρήσει ο ένας τον άλλο δεδομένο. Ή μήπως όχι;
Για να μην φτάσετε στο σημείο να ζείτε δύο χωριστές ζωές χωρίς να το έχετε πάρει χαμπάρι, πρέπει να σκαρφιστείτε νέους τρόπους να πάτε και πάλι τη σχέση σας στο επίπεδο που ήταν στις αρχές της. Κι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα ξεκινώντας από το ιδανικότερο μέρος που δεν είναι άλλο από το κρεβάτι.
Πάμε να δούμε μερικά από τα πράγματα που τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν πριν πέσουν για ύπνο και γιατί όχι, να τα υιοθετήσετε κι εσείς από απόψε κιόλας:

#1 Κοιμούνται την ίδια ώρα

Ο καθένας έχει τις δικές του ασχολίες και δραστηριότητες μέσα στη μέρα οπότε το ελάχιστο που οφείλετε στη σχέση σας είναι να ξοδέψετε λίγα λεπτά ώστε να ξαπλώσετε μαζί στο κρεβάτι, να συζητήσετε για τη μέρα σας και να κοιμηθείτε αγκαλιά. Κάτω από τα σκεπάσματα μην ξεχνάς άλλωστε ότι γίνονται και τα πιο ωραία πράγματα. Καιρός λοιπόν να τα θυμηθείς και πάλι σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει πώς είναι!

#2 Κρατούν τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά από το κρεβάτι

Δεν φτάνει που δεν αφιερώνετε πια αρκετό χρόνο ο ένας στον άλλο, προτιμάς ενώ είστε ξαπλωμένοι αντί να ανταλλάσσετε καμία κουβέντα, να είστε κολλημένοι πάνω από ένα κινητό ή ένα λάπτοπ; Κράτα μακριά από το κρεβάτι σου όλα όσα σου θυμίζουν τη βαρετή καθημερινότητά σου και αφιέρωσε λίγο ποιοτικό χρόνο στον άνθρωπό σου. Δε θα το μετανιώσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι η στιγμή που είστε οι δυο σας στο κρεβάτι ξαπλωμένοι είναι η ιδανικότερη να έρθετε και πάλι κοντά σαν πραγματικό ζευγάρι.

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ


Το θέμα είναι πόση αλήθεια μπορεί να δεχτεί ο καθένας μας.
Η αλήθεια πάντα αποκρύπτεται από τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν τέτοιες αλήθειες, παρελθόν παρόν και μέλλον, είναι ένα και το αυτό.

Εμείς βιώνουμε τον παρόν αλλά το παρελθόν δεν έφυγε και το μέλλον έχει είδη παιχτεί,δύσκολο να δεχτούν αυτή την αλήθεια!! !!

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ

Το θέμα είναι πόση αλήθεια μπορεί να δεχτεί ο καθένας μας.

Η αλήθεια πάντα αποκρύπτεται από τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν τέτοιες αλήθειες, παρελθόν παρόν και μέλλον, είναι ένα και το αυτό.

Εμείς βιώνουμε τον παρόν αλλά το παρελθόν δεν έφυγε και το μέλλον έχει είδη παιχτεί,δύσκολο να δεχτούν αυτή την αλήθεια!! !!

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ Η ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΗΤΟ ΦΩΣ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΕΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ NA TO KATAΦΕΡOYME ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΒΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ AΦOY ΓΝΩΡΙΖEI ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ MATRIX

ΝΑΙ ΠΡΟΔΕΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Ανάλυση: Η Διάψευση των Μεγάλων Προσδοκιών

 Από το όνειρο της παγκόσμιας ειρήνης στον εφιάλτη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου (Μέρος 1ο)

Πάνε 26 χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και το τέλος του ψυχρού πολέμου. Εκείνη την περίοδο οι νικήτριες ελίτ της δύσης (οι μεγαλομέτοχοι μονοπωλιακών ομίλων και οι δορυφόροι τους) και οι παλινορθωμένες ελίτ των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, προέβαιναν σε βαρύγδουπες δηλώσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.




Του Γιάννη Χουβαρδά
Πολιτικού Επιστήμονα


Διακήρυτταν ότι η υποχώρηση του σοσιαλισμού και η επικράτηση της ελεύθερης αγοράς, οδηγούσαν νομοτελειακά σε ένα κόσμο με περισσότερη ειρήνη, ευημερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη. 

Αυτό το αφήγημα στηρίχθηκε σχεδόν από όλες εκείνες τις πληθυσμιακές ομάδες, που με τις τοποθετήσεις τους επηρεάζουν τη συμπεριφορά του κοινωνικού συνόλου (επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.α).


Ως επακόλουθο ο απλός κόσμος βομβαρδίστηκε  με άρθρα, εκπομπές και εκδηλώσεις, που τον καλούσαν να δεχτεί τους «μύθους» των ελίτ ως πραγματικότητα.


Τέτοιου είδους αντιλήψεις επίσης καλλιεργήθηκαν από την πλειοψηφία των αριστερών, προοδευτικών ακόμη και κομουνιστικών οργανώσεων της εποχής. Αυτές οι δυνάμεις είχαν από παλιότερα υιοθετήσει την άποψη, ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός είναι παραγωγός  φτώχειας, αυταρχικότητας και συγκρούσεων. Ως εκ τούτου πανηγύρισαν την ανατροπή του.


Από την άλλη πλευρά οι διεθνείς δυνάμεις που έμειναν πιστές στην υπεράσπιση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ο αιώνα, ταλανιζόταν από μια βαθιά ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική κρίση. Αυτή δεν τις επέτρεψε να διαμορφώσουν ανταγωνιστικό αντίλογο απέναντι στις δοξασίες των ελίτ.


Κάτω από την πίεση αυτών των παραμέτρων οι λαοί ανέχτηκαν και ως ένα βαθμό χειροκρότησαν την υποχώρηση του σοσιαλισμού. Παράλληλα πείστηκαν ότι το συμφέρον της αγοράς είναι και συμφέρον της κοινωνίας.


Σε παγκόσμιο επίπεδο προέκυψε μια ευρεία συναίνεση γύρω από τις αγοραίες μεταρρυθμίσεις.
Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον «παράδεισο» που ευαγγελίζονταν οι ελίτ.


Η εποχή των μεγάλων προσδοκιών ξεκινούσε…

ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ



Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.


Χαρά Νάστου

Η απώλεια του άριστου Αχιλλέα, στα τρωικά τα χώματα, στο δέκατο έτος του πολέμου, συντρίβει τους Έλληνες συμπολεμιστές του, μα και τους θεούς, όπως τον Ποσειδώνα. Μετανοιωμένος ίσως για τη σύμπραξη με τον Απόλλωνα, τάζει στη Θέτιδα να αφιερώσει ένα νησάκι στον Αχιλλέα, κάπου στον Εύξεινο Πόντο, όπου θα του προσφέρονται θυσίες.
Ένα άγημα 49 Νηρηίδων καταφθάνει με τη Θέτιδα, μαζί και οι 9 Μούσες, να τιμήσουν το νεκρό.
Τον μοιρολόι τους βαστά 17 ημέρες.
Τη 18η ημέρα καίγεται η σορός του και η τέφρα του τοποθετείται με την τέφρα του Πάτροκλου στην ίδια θήκη, έργο του Ήφαιστου, γαμήλιο δώρο του Διόνυσου στη Θέτιδα. 
Θάβουν την τεφροδόχο στο ακρωτήρι Σίγειο, στην είσοδο του Ελλησπόντου, και υψώνουν ένα μνήμα από πέτρες.

Κατά τη διοργάνωση των επιτάφιων αγώνων στη μνήμη του Αχιλλέα, η Θέτιδα αρπάζει την ψυχή του από την πυρά και τη μεταφέρει στο νησάκι Λευκή, που είναι και το ιερό του νησί. 
Οι ναυτικοί που έπλεαν προς βορρά από το Βόσπορο, προς το νησί, άκουαν, έτσι έλεγαν, αλλοτε τον Αχιλλέα ν' απαγγέλλει Όμηρο και άλλοτε χτυπήματα από κλαγγή όπλων, ιαχές και κροταλίσματα αλόγων.
Σύμφωνα με ένα χρησμό, στην Ολυμπία στο παλιό Γυμνάσιο χτίζουν κενοτάφιο προς τιμή του Αχιλλέα. 
Οι γυναίκες της Ήλιδας στην αρχή των αγώνων τον τιμούσαν με επιτάφια λειτουργία. 
Τέλος, με προσταγή του μαντείου της Δωδώνης, και οι Θεσσαλοί θυσίαζαν κάθε χρόνο στον Αχιλλέα.

Ποια χαρακτηριστικά του Ανθρώπου κάνουν μια Πόλη να Ανθίζει και ποια Προκαλούν την Πτώση της...

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Ποια χαρακτηριστικά του ανθρώπου κάνουν μια πόλη να ανθίζει, να εξελίσσεται:
- Αγάπη στα γράμματα και τις τέχνες
- Η ενάρετη ζωή
- Το πάθος
- Η προσωπική μας ποιότητα, αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε μέσα μας και γύρω μας, από τη γειτονιά ως την πόλη
- Η φιλοδοξία
- Προτεραιότητα στην πόλη, και σύμφωνα με αυτήν να ακολουθεί και το ατομικό συμφέρον
- Κοινοί στόχοι, ευγενής άμιλλα, συναγωνισμός.

Καινούργιος Φούρνος Μικροκυμάτων; 5 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε Πριν τον Αγοράσετε

Καινούργιος Φούρνος Μικροκυμάτων; 5 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε Πριν τον Αγοράσετε

Για τα περισσότερα σπίτια, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μία από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές.  Ακόμα κι αν δεν τα πάτε καλά με την μαγειρική και τις νέες γαστρονομικές δημιουργίες, κατά πάσα πιθανότητα ο φούρνος μικροκυμάτων σας λύνει τα χέρια όταν θέλετε ένα γρήγορο γεύμα.
Σε κάθε περίπτωση, η μικρή αυτή συσκευή είναι ιδιαίτερα πρακτική. Ωστόσο, χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας μερικά πράγματα πριν προμηθευτείτε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Διαβάστε ποια είναι αυτά.
Δώστε βάση στον χώρο που έχετε 
Αν ψάχνετε έναν «συμμαζεμένο» μοντέλο για να μπορείτε να ζεσταίνετε εύκολα τα γεύματά σας, έχετε υπόψη πως ένα μεγαλούτσικο πιάτο δεν χωράει πάντα στους μικρότερους φούρνους. Μια συσκευή που είναι λίγο μεγαλύτερη δεν θα σας θέσει τέτοιους περιορισμούς. Σκεφτείτε, λοιπόν, πριν τον αγοράσετε για τι χρήση τον θέλετε.
φούρνος μικροκυμάτων
Ένα μεγαλούτσικο πιάτο δεν χωράει πάντα στους μικρότερους φούρνους.
Σκεφτείτε το μέγεθος της συσκευής
 Παρόλο που υπάρχουν πολλά μεγέθη συσκευών, αν διαλέξετε έναν φούρνο μικροκυμάτων που είναι λίγο μεγαλύτερος, ίσως χρειάζεται περισσότερο χώρο απ’ όσο νομίζετε. Αν ο πάγκος της κουζίνας σας δεν είναι αρκετά μεγάλος για να τον φιλοξενήσει, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε τη χρήση ενός ξεχωριστού σταντ.  Σε κάθε περίπτωση, σκεφτείτε το σημείο που θα τον τοποθετήσετε πριν τον αγοράσετε.

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ (ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΠ) ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κυκλοφορήσει διάφορες προφητείες που αναφέρονται ότι τις είχε πει ο πάτερ Παϊσιος. Ποια όμως είναι η αλήθεια; Ένας άνθρωπος που τον γνώρισε από κοντά είναι και ο κ Ρακοβαλής. Ας δούμε τι λέει για αυτό το «καυτό» θέμα :
«Κοντά στο 1992 κυκλοφόρησε η φήμη ότι θα ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος, στον οποίο θα μπλεχτεί και η Ελλάδα, γιατί τότε έπεφταν δύο πασχαλιές μαζί, όπως είχε προφητέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Πράγματι τότε συνέπιπταν ημερολογιακά δύο μεγάλες γιορτές μαζί, το Πάσχα και ο Ευαγγελισμός και αυτό θεωρήθηκε από κάποιους σαν ερμηνεία της προφητείας του αγίου. Η φήμη διανθιζόταν και με άλλες λεπτομέρειες… Στο Άγιον Όρος Χριστιανοί (μοναχοί και λαϊκοί) αναμετέδιδαν την φήμη με κάποιο δισταγμό και επιφύλαξη, άλλοι βρίσκονταν σε μια κατάσταση διέγερσης και αναμετέδιδαν την φήμη σαν σίγουρο γεγονός και κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα και τα θεωρούσαν όλα αυτά ανοησίες. Τα πράγματα δικαίωσαν τους τελευταίους.
Λίγο πριν το 2004 κυκλοφορούσε η φήμη ότι δεν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, γιατί θα ξεσπάσει πόλεμος. Πάλι εμφανίσθηκαν οι τρεις παρά πάνω κατηγορίες ανθρώπων. Μερικοί μάλιστα αγόραζαν και τρόφιμα…Πάλι τα πράγματα απέδειξαν ότι η φήμη ήταν μία σαπουνόφουσκα. Αυτές είναι δύο από αρκετές άλλες φήμες μικρότερης έκτασης που έφτασαν στα αυτιά μου.
Τι συμβαίνει;…Υπάρχουν κάποιοι χριστιανοί (μοναχοί, ιερείς και λαϊκοί) που έχουν ευλάβεια ανακατεμένη με βλάβη, όπως έλεγε χαριτολογώντας ο όσιος Παΐσιος, που παριστάνουν τους χαρισματικούς, ενώ δεν είναι. Επιθυμούν τον θαυμασμό και τον σεβασμό του πλήθους, γι’ αυτό αναμεταδίδουν αυτές τις φήμες σαν βεβαιότητες, έστω και αν γνωρίζουν υποσυνείδητα ότι αυτό το παιχνίδι έχει ημερομηνία λήξης. Περιπαίζονται από την ματαιοδοξία. Δεν μπορούν να αντιληφθούν τη ζημιά που προκαλούν στο κύρος της Εκκλησίας και στους αδύναμους στην πίστη.

Tέμενος: Ο ιερός περίβολος σύνδεσης με τους θεούς.


"..αγλαόν Διός τέμενος.." 
"...λαμπρό τέμενος του Διός.." (Νεφέλες 1360, Αριστοφάνης)


Τα τελευταία χρόνια ακούγεται συχνά η λέξη Τέμενος μέσα στα πλαίσια μιας θρησκείας που σε τίποτα δεν ομοιάζει την Αρχαία Ελληνική θρησκεία από όπου ξεπήδησε ο αρχικός όρος και η έννοια της λέξεως "τέμενος". Η λέξη προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα και η σημασία της τείνει να χαθεί.


 Ας ξεκαθαρίσει το τοπίο. Τι είναι τέμενος;

  Ένας βράχος, ένα δάσος, μία πηγή, μία σπηλιά ή ένα επιβλητικό τοπίο μπορούσε στην αρχαία Ελλάδα να γίνει, με το πέρασμα των χρόνων, χώρος ιερός, ένα "τέμενος"στο οποίο οριζόταν να λατρεύεται μία θεότητα.
Ένας ιερός χώρος, γη ή κτίσμα, που έχει αφιερωθεί σε θρησκευτική λατρεία.


  Μυθολογικά με το όνομα Τεμένιος αναφέρεται  ένας από τους τοπικούς θεούς και ήρωες που λατρεύονταν στη Λακωνία. Ο Τεμένιος οφείλει το όνομά του από το ότι ήταν ιδρυτής ή προστάτης κάποιου γνωστού τεμένους. Το όνομα κατέληξε να σημαίνει ένα ξεχωριστό θεό και ήρωα από την αρχική θρησκευτική επίκληση διάφορων θεών ως Τεμενιτών.


  Το τέμενος, είναι αυτό που τέμνει τον χώρο, τον διαχωρίζει από το υπόλοιπο φυσικό τοπίο. Ο οριοθετημένος, τεχνητά ή όχι χώρος, μέσα στο οποίο λατρευόταν μια θεότητα ή συνηθέστερα ένας ήρωας στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν συνήθως αλσύλλια που περιέκλειαν βωμούς ή και άλλες πρόχειρες, τυχαία τοποθετημένες κατασκευές για την τέλεση ιεροπραξιών. Αποτελούν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της αρχαίας θρησκείας, ιδίως στις απαρχές της, καθώς και μέσα από την οριοθέτηση και καθιέρωση του χώρου προήλθαν τα ιερά. 


  Στην πραγματικότητα όμως το ελληνικό Ιερό ιδρύεται μόνο με την οριοθεσία, η οποία το διακρίνει από το κοσμικό (βέβηλον)Το "αποκομμένο", ο χώρος ο αφιερωμένος στον θεό ή στον ήρωα ονομάζεται με τον παλιό όρο, ο οποίος γενικώς χαρακτηρίζει κάθε κτηματική περιουσία, τέμενος. Ακόμα και όταν λατρεύεται ένα ποτάμι ή ο Πανόπης θεός Ήλιος, του ανήκει ένα καλά οριοθετημένο τέμενος. Τα σύνορα καθορίζονται με λίθους, οι οποίοι συχνά είναι ενυπόγραφοι, ή με συμπαγή πέτρινο τοίχο, κατά κανόνα στο ύψος του ανθρώπου. Όλα τα οικοδομήματα και τα αναθήματα του ιερού βρίσκονταν μέσα σε κτιστό περίβολο. 

Θά βρῆ τόν δρόμο του;

Θά βρῆ τόν δρόμο του;Μία φράσις ποὺ συχνὰ ἀκοῦμε, ἀπὸ τοὺς γύρω μας, ἰδίως γιὰ τὰ παιδιὰ ποὺ δὲν μποροῦν εὔκολα νὰ …συμβιβασθοῦν μὲ τὴν καθημερινότητα. Μία φράσις ποὺ οὐδέποτε ἔχουμε ἀναλύσει ἤ ἐμβαθύνει.
Τί σημαίνει τό «θά βρῆ τόν δρόμο του»;; 
Τί θά ἔπρεπε νά σημαίνῃ καί τί σημαίνει στήν πραγματικότητα;
Θεωρητικῶς, ἐὰν ζούσαμε βάσει τῶν φυσικῶν νόμων, κάτι τέτοιο θὰ ἦταν πολὺ φυσικὴ  συνέπεια, ἰδίως γιὰ ὅλους αὐτοὺς τοὺς νέους ποὺ αἰσθάνονται κάπως …καταπιεσμένοι, μέσα στὸ …«βίαιο» οἰκογενειακὸ ἤ κοινωνικό τους περιβάλλον.
Θεωρητικῶς ὅμως, διότι στὴν πραγματικότητα δὲν εἶναι ἀκριβῶς ἔτσι.
Οἱ ἀνθρώπινες κοινωνίες, στὴν ἀρχή τους καὶ μόνον, μιμήθηκαν τοὺς κανόνες καὶ τοὺς νόμους τῆς φύσεως. Αὐτὴ ἡ προσαρμοστικότης οὔτως ἤ ἄλλως τοὺς βοηθοῦσε, ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν, στὸ νὰ ἀνταπεξέλθουν στὴν βία τῶν ἐξωτερικῶν συνθηκῶν.
Ἀπὸ τὴν στιγμὴ ὅμως ποὺ ὁ ἄνθρωπος ἄρχισε νὰ κλείνεται στὶς πόλεις ξεκίνησε καὶ ἡ ἀπομάκρυνσίς του ἀπὸ τὴν φυσικὴ ἐπιλογή. Ἡ νέας μορφῆς προσαρμοστικότης ὁδηγοῦσε συχνὰ σὲ «ἐκπτώσεις», ἀναφορικῶς μὲ τοὺς πρώτους, τοὺς βασικοὺς κανόνες ἐπιβιώσεως.

10 μαθήματα ζωής από τον Robin Williams

Ο Robin Williams, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της αμερικάνικης υποκριτικής. Και αν έπρεπε να πούμε γιατί ήταν τόσο σπουδαίος, θα λέγαμε γιατί έπαιζε σαν να μην τον νοιάζει απολύτως τίποτα. Τεράστιος ηθοποιός και εκπληκτικός άνθρωπος. Είναι αδύνατον να αναφερθούμε στην φιλμογραφία του και να μην θυμηθούμε αυτόματα το «Καλημέρα Βιετνάμ», τον δάσκαλο John Keating στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και τον «Ξεχωριστό Will Hunting».

Robin-Williams
1. “Ποτέ μην ξεκινάς καυγά με έναν βλάκα, δεν έχει τίποτα να χάσει.”
2. “Νόμιζα ότι το χειρότερο πράγμα στη ζωή είναι να καταλήξεις ολομόναχος. Δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις μόνος.”
3. “Θα περάσεις δύσκολες ώρες, που όμως θα σε προσγειώσουν στα πράγματα που δεν έδινες σημασία.”

Παρατήρησε, διερεύνησε, ρίξε μια άλλη ματιά στη ζωή σου (OSHO)


Η καρδιά είναι το ίδιο σου το κέντρο. Το κεφάλι είναι απλώς η περιφέρεια. Το να ζεις στο κεφάλι, σημαίνει ότι ζεις στην περιφέρεια, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι καν τις ομορφιές και τους θησαυρούς του κέντρου. Το να ζεις στην περιφέρεια είναι ανοησία.
Το να ζεις στο κεφάλι είναι βλακεία και το να ζεις στην καρδιά και να χρησιμοποιείς το κεφάλι όποτε χρειάζεται, είναι ευφυΐα. Το κέντρο όμως, ο κύριος, βρίσκεται στον ίδιο τον πυρήνα του είναι σου. Ο κύριος είναι η καρδιά και το κεφάλι είναι απλώς ένας υπηρέτης. Αυτό είναι ευφυΐα. Όταν το κεφάλι γίνεται ο κύριος και ξεχνάει την καρδιά, αυτό είναι βλακεία.
Η επιλογή είναι δική σου. Να θυμάσαι, το κεφάλι σαν σκλάβος είναι ένας όμορφος σκλάβος, πολύ χρήσιμος. Σαν κύριος όμως, είναι επικίνδυνος και θα δηλητηριάσει όλη σου τη ζωή. Κοίτα γύρω σου! Οι ζωές των ανθρώπων είναι εντελώς δηλητηριασμένες — δηλητηριασμένες από το κεφάλι. Δεν μπορούν να αισθανθούν, δεν είναι πια ευαίσθητοι, τίποτα δεν τους συναρπάζει. Ο ήλιος ανεβαίνει, τίποτα όμως δεν ανεβαίνει μέσα τους. Ο ουρανός γεμίζει αστέρια – το θαύμα, το μυστήριο – τίποτα όμως δεν κουνιέται μέσα στις καρδιές τους. Τα πουλιά τραγουδούν, ο άνθρωπος όμως έχει ξεχάσει να τραγουδάει. Σύννεφα έρχονται στον ουρανό και το παγώνι χορεύει, όμως ο άνθρωπος δεν ξέρει πώς να χορέψει. Έχει γίνει ανάπηρος. Τα δέντρα ανθίζουν. Ο άνθρωπος σκέφτεται, ποτέ δεν αισθάνεται. Και χωρίς αισθαντικότητα, κανένα άνθισμα δεν είναι εφικτό.
Παρατήρησε, διερεύνησε, ρίξε μια άλλη ματιά στη ζωή σου. Κανένας άλλος δεν πρόκειται να σε βοηθήσει.

Η ελληνική οικονομία χωρίς παρωπίδες

Επικοινωνιακή καταιγίδα δημιούργησε η κυβέρνηση, με αποκορύφωμα την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η χώρα «έχει γυρίσει σελίδα», περνάμε σε «νέο αναπτυξιακό μοντέλο» και αφήνουμε πίσω τη σκληρή εποχή των μνημονίων.


των Γιώργου Διαγουρτά και Κώστα Λαπαβίτσα

Οι πολιτικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία εικονικής πραγματικότητας, είναι προφανείς. Ταυτόχρονα φτιάχνεται και ένα νέο προφίλ για τον Αλέξη Τσίπρα, του «σοβαρού» πρωθυπουργού που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και ανοίγει το δρόμο της «δίκαιης» ανάπτυξης.

Αμήχανη και ενοχλημένη παρακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να πει και αποδεικνύεται σαφώς κάτω των περιστάσεων. Αντίστοιχα αμήχανη είναι και η «κεντροαριστερά», η οποία ανασυντάσσεται χωρίς να έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει.

Με ελαφριά ειρωνεία παρακολουθούν οι ηγετικοί κύκλοι της χώρας, οι οποίοι είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τον θέλουν στην κυβέρνηση.

Πιο αμήχανος από όλους παρακολουθεί ο ελληνικός λαός, ο οποίος δεν βλέπει πουθενά στην πραγματική ζωή την «αλλαγή σελίδας», ίσα-ίσα το αντίθετο, αλλά μετά από εφτά χρόνια μνημονιακού ολέθρου θέλει να ελπίσει σε κάτι καλύτερο.

Επείγει, λοιπόν, να γίνει μια σύντομη ακτινογραφία της ελληνικής οικονομίας για να δούμε που πραγματικά βρισκόμαστε.

Συνοπτικά μιλώντας, η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ χαμηλή βάση μέσω της φτώχειας και της καταστροφής του παραγωγικού ιστού που επέβαλαν τα μνημόνια. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, ή σοβαρός λόγος, για να περιμένουμε ταχύρρυθμη ανάπτυξη, όσο η χώρα θα λειτουργεί μέσα στο σκληρό μνημονιακό πλαίσιο, είτε υπάρχουν τυπικά τα μνημόνια, είτε όχι. Η κρίση της Ευρωζώνης έχει ουσιαστικά τελειώσει, αλλά οι συνθήκες που αφήνει πίσω της είναι εξαιρετικά δύσκολες για τη χώρα μας.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα μέσα στην οποία η Ελλάδα θα πρέπει να βρει καινούργιο δρόμο. Οι προοπτικές και οι δυνατότητες υπάρχουν, όπως συνοπτικά θα αναλυθεί παρακάτω, αλλά απαιτούν κοινωνικές ανατροπές.

Το βαθύτερο πρόβλημα της χώρας στο θέμα αυτό είναι η ολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος, η οποία πλέον έχει πάρει ιστορικές διαστάσεις. Η ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και των βημάτων που απαιτούνται θα ακολουθήσει σε αμέσως επόμενες αναρτήσεις.

Σεισμοί: Σεισμικά ρήγματα ίσως να έχουν παίξει ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του πολιτισμού της Αρχαίας Ελλάδας

Οι Αρχαίοι Έλληνες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Plymouth, ίσως συνειδητά να είχαν χτίσει ιερούς και αγαπημένους πολύτιμους χώρους σε εδάφη που προηγουμένως επηρεάστηκαν από σεισμική δραστηριότητα. Ο καθηγητής Γεωεπιστήμης Iain Stewart, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αειφόρου Γης του Πανεπιστημίου – παρουσιαστής διαφόρων ντοκιμαντέρ στο BBC σχετικών με την δύναμη των σεισμών στη διαμόρφωση τοπίων και κοινοτήτων – θεωρεί ότι τεκτονικά ρήγματα που δημιουργήθηκαν από σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αιγαίου μπορεί να έχουν οδηγήσει περιοχές να έχουν ιδιαίτερη πολιτιστική θέση.
Οι επιστήμονες είχαν προηγουμένως υποστηρίξει ότι οι Δελφοί, ένα ορεινό συγκρότημα, χώρος κάποτε ενός θρυλικού μαντείου, κέρδισε τη θέση του στην ευρεία κοινωνία της κλασικής Ελλάδας ως αποτέλεσμα μιας ιερής πηγής και των μεθυστικών αερίων τα οποία αναδύονταν από ένα τεκτονικό ρήγμα που προκλήθηκε από σεισμό. Όμως ο καθηγητής Stewart πιστεύει ότι οι Δελφοί μπορεί να μην είναι μοναδική περίπτωση σε αυτή την προσέγγιση και ότι και άλλες πόλεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Μυκήνες, η Έφεσος, η Κνίδος, η Ιεράπολις μπορεί να έχουν οικοδομηθεί ειδικά λόγω της ύπαρξης τεκτονικών ρηγμάτων.
«Η σεισμική ρηγμάτωση είναι ενδημική στον κόσμο του Αιγαίου και για περισσότερο από 30 χρόνια έχω εντυπωσιαστεί από το ρόλο που έπαιξαν οι σεισμοί στη διαμόρφωση του τοπίου», είπε ο καθηγητής Stewart. «Όμως θεωρούσα πάντα ότι είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση ότι πολλοί σημαντικοί χώροι είναι τοποθετημένοι ακριβώς επάνω σε τεκτονικά ρήγματα που δημιουργήθηκαν από σεισμική δραστηριότητα. Οι Αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν μεγάλη σημασία στις θερμές πηγές που απελευθερωνόταν από τους σεισμούς, όμως ίσως το χτίσιμο των ναών και των πόλεων κοντά σε αυτά τα μέρη ήταν περισσότερο συστηματικό από ότι θεωρείτο προηγουμένως».

“Ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του και ο κατώτερος, με τους άλλους…” Ρητό του Κομφούκιου.

Θέλοντας και μη, αν θέλουμε να μιλήσουμε για αρετές και αξίες, τους Κινέζους σοφούς, τους βρίσκουμε πάντα μπροστά μας. Επειδή είναι πολύ δύσκολο να σας απαντήσω και να μου απαντήσετε σε ερωτήματα όπως «τι είναι καλό;», «ποιός είναι ο καλός άνθρωπος;» και όλα αυτά, και για να αποφύγουμε την «αμπελο-φιλοσοφία», ας ξεκινήσουμε αντίστροφα. Τι δεν είναι καλό λοιπόν… και έτσι, μπορεί και να βρούμε κάποια άκρη. Είναι καλό να είμαστε λοιπόν αυστηροί;
Απαιτήσεις…
Επιθυμίες και ποιότητα. Τα λεγόμενα standards για τα οποία περηφανευόμαστε πολλές φορές. Τα κριτήρια που έχουμε βάλει στη ζωή μας, για να την απολαμβάνουμε όπως νομίζουμε εμείς καλύτερα. Αυτές οι απαιτήσεις, είναι γεμάτες από «θέλω» και «μπορώ». Γι’ αυτές τις απαιτήσεις λοιπόν, υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Είναι δικά μας κτίσματα, σε γη και ουρανό. «Αυτή είναι καλή δουλειά για μένα, και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να με περιβάλλουν». Βέβαια, όλες οι απαιτήσεις έχουν και μια …ανωφέρεια! Όλοι έχουμε μεγάλες απαιτήσεις. Αφού τις έχουμε λοιπόν, γιατί δεν ζούμε όλοι σύμφωνα με αυτές; Γιατί δεν γινόμαστε το ίδιο «ψηλοί» με αυτές;
Δικές μας, ολόδικές μας οι απαιτήσεις…
Εντάξει ο Κομφούκιος μιλά για «ανώτερους» και «κατώτερους». Όμως όσο δεν ξέρουμε να απαντήσουμε απερίφραστα στο «τι είναι καλό;», δεν ξέρουμε να απαντήσουμε και ποιός στέκεται σε πάνω και σε κάτω ράφια. Ωστόσο, μπορούμε να μιλήσουμε για λογικό, σωστό κτλ. Οι απαιτήσεις σου λοιπόν, αντανακλούν τις επιθυμίες σου. Είναι η κόλλα σου με τον κόσμο. Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν ήταν όπως τον ήθελες. Άλλος, έχει απαίτηση να ζει με τα ψέματα γιατί πολύ απλά πιστεύει πως σε έναν τέτοιον κόσμο, θα είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος. Επομένως, έχεις τις δικές σου εικόνες για τον κόσμο. Βγες, και πραγματοποίησέ τις. Είναι καθαρά, προσωπική σου υπόθεση και σε χαρακτηρίζουν. Για κάτι που είναι κομμάτι του εαυτού σου, την ευθύνη την έχεις εσύ. Την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάποιον να λέει «όλα κι όλα, αυτές είναι οι απαιτήσεις μου», θύμησέ του, να μην κατηγορήσει κάποιον άλλον… αν αυτές δεν ικανοποιούνται.

Μία Αισθητική Παρεξήγηση Το πρίσμα του Ελληνικού φωτός

Αρχαία αγάλματα
Το πρότυπο που όλοι έχουμε στο μυαλό μας για την Αρχαία Ελληνική Τέχνη βασίζεται στο λευκό.
Σύγχρονοι ερευνητές έχουν ανακαλύψει πως στην πραγματικότητα τα ελληνικά Αγάλματα και Αρχιτεκτονήματα έβριθαν από ποικιλία χρωμάτων. Όταν κάποιος αντικρύσει το πώς περίπου φαίνονταν στα μάτια των συγχρόνων τους, έρχεται αντιμέτωπος με μια ριζική αλλαγή αντίληψης για τον ίδιο τον Αρχαίο Κόσμο με ενδιαφέρουσες προεκτάσεις…
Είναι αλήθεια πως είμαστε τόσο εκπαιδευμένοι στο να αναμένουμε το λευκό σε κάθε έκφανση της Αρχαίας τέχνης που όταν κοιτάμε τις αναδομημένες εκδοχές των πολλαπλών χρωμάτων μας φαίνεται κυριολεκτικά σαν ψέμα.
Όλο αυτό μας αφηγείται μια διαφορετική Ιστορία για την καθημερινότητα των Αρχαίων … έμμεσα. Μας δίνει μια εικόνα δυναμισμού και τόλμης στη χρήση των χρωμάτων. Μας προσανατολίζει στη «ζωντανή» αφήγηση της δικής τους πραγματικότητας μ’ έναν τρόπο που σε σημαδεύει ψυχικά όταν για λίγο σκεφτείς πόσο διαφορετικά έδειχναν όλα.

Μαγδαληνή Η Ζαν ντ’ Αρκ της Ελλάδας

Ασπρόμαυρος πίνακας με τη Μαντώ Μαυρογένους
Πλάσμα λεπτεπίλεπτο και ψιλόλιγνο με ήπια ελληνικά χαρακτηριστικά, όπως τα καστανά αμυγδαλωτά μάτια! Ένα κεχαριτωμένο γλυκό κορίτσι που το προσέχεις όχι τόσο για την εξωτερική ομορφιά του αλλά για τη ‘συμμετρική ωραιότητα’ που εκπέμπει εκ των έσω…
Καλοβαλμένη και “προικισμένη”, κυριολεκτικά και μεταφορικά, … η τέλεια νύφη! Με πελοποννησιακό και νησιώτικο αέρα στην περπατησιά της, βγάζει μια συγκρατημένη εξωστρέφεια που όταν τη βλέπεις απλά χαμογελάς.   
Τα τυπικά προσόντα της ξεπερνούν τις προσδοκίες της εποχής. Γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά τα ομιλεί με άνεση. Η γενική μόρφωσή της, με υψηλές δόσεις ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, γράφουν πάνω της με την πρώτη ματιά.
Όπως και να το δει κανείς, το μέλλον της ανήκει!
Ο χαρακτήρας της, όμως, παρουσιάζει ένα μικροψεγάδι που θέλει προσοχή. Αναλόγως τη χρονική στιγμή, την τοποθεσία και τον περίγυρο, αυτό το ψεγάδι μετατρέπεται σε σοβαρό “κουσούρι” που στιγματίζει και κατατρώγει.
Τί έχει, λοιπόν, η Μαγδαληνή……; Από τί “αρρώστια” υποφέρει……;
……έχει υψηλά ιδανικά!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα