Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ισημερία ...



Ο Ήλιος
με πανίσχυρες ενεργειακές εκλάμψεις
χωρίς προηγούμενο καταγραφής,
μοιράζει απλόχερα σε ολόκληρο το σύστημα
την αναγκαία ώθηση
για Μετάβαση
στο επόμενο εξελικτικό στάδιο.

Η Γαία
αφομοιώνει τα κύματα,
ανυψώνει το συχνοτικό της πρότυπο
και ταυτόχρονα
απελευθερώνει αρχαίες ενέργειες
που την καθήλωσαν για 25.000 χρόνια
στην 3η διάσταση,
μέσω
κλιματικών διαταραχών
και γεωλογικών μεταβολών.

Η Ανθρωπότητα
καλείται
να σταθεί ενωμένη
σαν μια γροθιά
μαζί με την Γαία
και όλα τα υπανθρώπινα βασίλεια
και να επιλέξει συνειδητά
για μια ακόμη φορά
το μέλλον που επιθυμεί να βιώσει.


Το Παγκόσμιο Κάλεσμα σε Διαλογισμό Ενότητας
έχει ήδη ξεκινήσει ν`απλώνεται.

Τήλεφος, ο νόθος γιος του ήρωα Ηρακλή

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Ήρακλής και Τήλεφος, Μουσείο Λούβρου

Χαρά Νάστου
Γιος του Ηρακλή ο Τήλεφος και της Αύγης, κόρης του βασιλιά της Τεγέας Αλεού και της Νέαιρας. 
Η καταγωγή του ήταν από την Αρκαδία, ωστόσο η δράση του σημειώνεται κυρίως στη μικρασιατική Μυσία, όπου κατέληξε η μητέρα του διωγμένη από τον πατέρα της Αλεό, εξαιτίας του χρησμού που έλαβε κι προέλεγε ότι ο γιος που θα γεννούσε η κόρη του θα σκότωνε τους δικούς του γιους.
Για να αποτρέψει την εκπλήρωση του χρησμού, ανάγκασε την Αύγη να αφιερωθεί ως ιέρεια στην Αθηνά Αλέα και απείλησε ότι θα τη θανατώσει αν δεν παραμείνει παρθένος.
Ο Ηρακλής περνώντας από την Τεγέα, στο δρόμο του για το ανάκτορο του Αυγεία ή για τη Στύμφαλο, βίασε την Αύγη, κατά μια εκδοχή αγνοώντας ότι είναι ιέρεια, κατά άλλη, επειδή ήταν υπό την επήρεια μέθης.
Όταν ο Αλεός ανακάλυψε την εγκυμοσύνη της Αύγης, αμφισβητώντας τα λεγόμενα της κόρης του για τον δράστη του βιασμού, την παρέδωσε στον Ναύπλιο(ναυς+πλέω), πατέρα του Παλαμήδη, που ήταν εξαιρετικός ναυτικός, για να την πουλήσει κάπου μακριά.
Ο μύθος αναφέρει πως ο Ναύπλιος πήρε την Αύγη μαζί του, αλλά στο δρόμο τους προς το λιμάνι της Αργολίδας, όταν πλησίασαν στο όρος Παρθένιο, αυτή αποσύρθηκε σ' ένα άλσος και γέννησε στο σημείο όπου αργότερα χτίστηκε ναός προς τιμήν της Ειλειθυίας, αφήνοντας το αγόρι κρυμμένο στους θάμνους.
Ο Ναύπλιος, αγνοώντας τι είχε συμβεί, αντί να την πνίξει,, όπως είχε λάβει εντολή, την δώρισε σε κάποιους Κάρες που επρόκειτο να πλεύσουν προς την Ασία. 

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΝΕΙΡΑ



Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.
Στο όνειρο μπορεί να δείτε τον εαυτό σας να τρέχει σ’ ένα δρόμο, κυνηγημένος από έναν εχθρό. Ξαφνικά εκείνος σας πυροβολεί κι εσείς σκέφτεστε: «Τι τρομερό! Πεθαίνω! Λυπάμαι που αφήνω τον κόσμο αυτό». Στη συνέχεια βλέπετε τον εαυτό σας νεκρό. Όμως ξαφνικά ξυπνάτε και βλέπετε πως αυτό δεν ήταν παρά ένα όνειρο. Είστε ζωντανοί! Αυτό είναι παρόμοιο μ’ αυτό που συμβαίνει στον θάνατο.
Αν γνωρίζετε ότι ονειρεύεστε, δεν υποφέρετε από τις δυσάρεστες εμπειρίες κατά τη διάρκεια του ονείρου. Αλλά αν ταυτιστείτε με το όνειρο και μέσα σ’ αυτό κάποιος σας χτυπήσει στο κεφάλι και σας σκοτώσει, αυτός ο ονειρικός θάνατος φαίνεται μια αληθινή και τρομερή εμπειρία μέχρι να ξυπνήσετε και να καταλάβετε πως αυτό δεν ήταν πραγματικό. Το ίδιο συμβαίνει και μετά τον θάνατο. Μόλις βρεθείτε έξω απ’ αυτό το σώμα, συνειδητοποιείτε πως δεν είστε νεκροί. Έχετε ελευθερωθεί από έναν εφιάλτη. Έτσι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Είναι μια απελευθέρωση της συνειδητότητας από τη φυλάκισή της στο υλικό σώμα-όνειρο. Αυτή η απελευθέρωση φέρνει μια αίσθηση μεγάλης ελευθερίας. Ποτέ δεν θα πρέπει να αποζητάμε τον θάνατο. Είναι προτιμότερο να προετοιμάζουμε τη συνειδητότητά μας με τον διαλογισμό και την κοινωνία με τον Θεό. Έτσι ώστε, όταν ο θάνατος έρθει, στην ώρα του, να είμαστε ικανοί να τον αντικρίσουμε σαν όνειρο και τίποτα περισσότερο. Μπορώ να δω την ονειρική φύση της ζωής και του θανάτου οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσω. Γι’ αυτό δίνω λίγη σημασία στο σώμα αυτό.
Ζήστε στη συνειδητότητα του Πνεύματος, μ’ αυτήν την ενότητα με τον Θεό κατά την οποία γνωρίζετε ότι η ζωή είναι ένα όνειρο. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε όταν καταβάλετε την προσπάθεια. Όταν ο πόνος έρθει, είναι πιο δύσκολο να αποσπάσετε τη συνειδητότητά σας από την ταύτιση με το σώμα. Γι’ αυτό να είστε συνετοί και να κάνετε την προσπάθεια τώρα, που έχετε δύναμη και υγεία.

Ανού: Ο πρώτος καταγεγραμμένος εξερευνητής της Ιστορίας


  Πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια περίπου, στην βορειοανατολική μεριά της Αφρικής, στις όχθες του Ποταμού Νείλου, άρχισε να δημιουργείται ένας από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της Ιστορίας. Ο Αιγυπτιακός Πολιτισμός, ο οποίος έφτασε στο αποκορύφωμα του τον εικοστό αιώνα π.Χ. κατά την διάρκεια της Ενδέκατης Δυναστίας των Φαραώ. Η Ενδέκατη Δυναστία, διήρκεσε 143 έτη όπου βασίλευσαν διαδοχικά εφτά Φαραώ. Κατά την βασιλεία του έκτου κατά σειρά Φαραώ, του Μεντουχοτέπ του Τρίτου, καταγράφεται ο πρώτος άνθρωπος της Ιστορίας που ηγείται μιας θαλάσσιας εξερευνητικής αποστολής. Ο Ανού. 

  Ο Ανού, ήταν ευγενής στην υπηρεσία του Φαραώ Μεντουχοτέπ του Τρίτου. Κατά το όγδοο έτος της βασιλείας του, περίπου το 2000 π.Χ., ο Μεντουχοτέπ ανέθεσε στον Ανού να οργανώσει μια εξερευνητική αποστολή που θα ξεκινούσε από την πόλη της Κόπτου και θα κατευθυνόταν ανατολικά για να εξερευνήσει τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, νοτιότερα της Αιγύπτου με σκοπό να ανακαλύψει νέους εμπορικούς προορισμούς ώστε να αναπτύξει την οικονομία της χώρας του. Ο Ανού, οργάνωσε την αποστολή σύμφωνα με τις προσταγές του Μεντουχοτέπ και αναχώρησε από την Κόπτο προς ανατολική κατεύθυνση, έχοντας μαζί του έναν στρατό τριών χιλιάδων ανδρών. Ακολουθώντας την ξερή κοιλάδα του Ποταμού Ουάντι Χαμαμάτ, έφτασε στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Εκεί, ο στρατός του κατασκεύασε έναν στόλο είκοσι πλοίων και συνέχισε να πλέει νότια μέχρι που έφτασε σε μία χώρα την οποία ανέφερε με την ονομασία “Πουντ”.

Μύκητες και κακοσμία ποδιών


Μύκητες και κακοσμία ποδιών

Σκόνες από βότανα για τα πόδια


Φυσικές σκόνες βοτάνων χρησιμοποιούνται στα πόδια για τη θεραπεία μυκήτων ή για να σταματήσει ο κνησμός (φαγούρα).
Μία σκόνη από βότανα μπορεί επίσης να βοηθήσει να κρατήσει τα πόδια ζεστά.

Για τη θεραπεία ενός μύκητα:
  • Συνδυάστε 15 γραμμάρια από το πράσινο περίβλημα των καρυδιών σε σκόνη (ένα ισχυρό αντισηπτικό και αντιμυκητιακό),
  • 8 γραμμάρια άκορου κάλαμου σκόνη ρίζας σε σκόνη (αποσμητικό) και
  • 4 γραμμάρια φασκόμηλο (αντισηπτικό και αποσμητικό).

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ



EΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!
Η προδιάθεση στην ενασχόληση με πνευματικά θέματα, δηλαδή το θρησκευτικό συναίσθημα, είναι βαθιά ριζωμένο στο DNA μας και μεταβιβάζεται μέσω των γονιδίων που κληρονομούμε...Όλα ειναι προδιαγεγραμμενα από την Μοίρα! Μόνον η Επίγνωση του Αληθινού μας εαυτού μπορεί να εξουσιάσει την μοίρα και το πεπρωμένο!

Καταλάβατε μάγκες; Όλα προέρχονται από τις σκέψεις που μας εμφυτεύτηκαν στο DNA μας! Ότι σκεφτόμαστε νιώθουμε και πιστεύουμε αυτό ζούμε! Είναι προδεδιαγραμμένο! να το ζήσουμε! από την Μοίρα! που ενδυθήκαμε! την ψεύτικη εικονική ζωή! Είτε αφορά την υγεία μας, ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ, είτε την ζωή μας γενικώς!! Γιαυτό ξεσκίστηκαν στην κυριολεξία κυβερνήσεις και θρησκείες να ελέγχουν το μυαλό μας και την σκέψη μας!! matrix μέσα στο matrix!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΒΛΕΠΕΤΕ! ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ!!ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΥ!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!! ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ DNA ΑΠΟ ΤΟ MATRIX!!!
*ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ MATRIX!! ΑΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΤΕ THN ΖΩΗ MAΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ! O ΠΟΝΟΣ Η ΛΥΠΗ ΚΤΛ

Συναισθήματα, Πεποιθήσεις και DNA Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΥΘΗΚΑΜΕ


Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το DNA μας, αλλά την ίδια στιγμή και το DNA επηρεάζει τα συναισθήματά μας, τις απόψεις μας και τη συμπεριφορά μας. 

Για την αγάπη και την λογική (ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ)



Ένας αξιωματούχος επισκέφτηκε τον Επίκτητο. Αρχικά μιλήσανε για διάφορα θέματα. Κατόπιν o Επίκτητος τον ρώτησε αν είχε γυναίκα και παιδιά. O άλλος απάντησε πως ναι. Τότε ο Επίκτητος τον ρώτησε:
— Πώς σου φαίνεται η οικογενειακή ζωή;
— Δυστυχία…
— Γιατί; Γι’ αυτό παντρεύονται και κάνουν παιδιά οι άνθρωποι; Για να δυστυχήσουν κι όχι για να ευτυχήσουν;
— Όχι. Αλλά η έγνοια για τα παιδάκια μου μ’ έχει διαλύσει. Πρόσφατα η κορούλα μου αρρώστησε και λέγανε πως κινδύνευε να πεθάνει. Μα εγώ δεν άντεχα να σταθώ κοντά της όσο ήταν άρρωστη, αλλά έφυγα απ’ το σπίτι κι έμενα αλλού μέχρι να ‘ρθει κάποιος να μου μηνύσει πως έγινε καλά.
— Και τι πιστεύεις; Σου φαίνεται ότι φέρθηκες σωστά;
— Μου φαίνεται ότι φέρθηκα φυσιολογικά.
— Αν εσύ με πείσεις ότι φέρθηκες φυσιολογικά, τότε κι εγώ θα σε πείσω πως καθετί που γίνεται σύμφωνα με τη φύση γίνεται σωστά.
— Έτσι αισθανόμαστε όλοι οι πατεράδες ή έστω οι περισσότεροι.
— Εγώ δεν αμφισβητώ το αν αυτό συμβαίνει. Η διαφωνία μας είναι για το αν αυτό είναι σωστό. Γιατί τότε θα έτρεπε να μου πεις ότι και τα σπυριά γίνονται για το καλό του σώματος, μιας και τα σπυριά συμβαίνουν. Και γενικότερα ότι το λάθος είναι σύμφωνο με τη φύση, μιας και όλοι σχεδόν ή τέλος πάντων οι περισσότεροι, κάνουμε λάθη. Δείξε μου λοιπόν πως η συμπεριφορά σου είναι φυσιολογική.
— Δεν μπορώ να το δείξω. Καλύτερα εσύ να μου το δείξεις, γιατί δεν είναι φυσιολογική και γιατί δεν είναι σωστή.
— Ωραία. Αν ψάχναμε να βρούμε αν κάτι είναι μαύρο ή άσπρο, ποιο κριτήριο θα επικαλούμασταν για να ξεχωρίσουμε;

Αδιανόητο! – Δεύτερος σεισμός κατόπιν παραγγελίας!!!



Είναι εντελώς αδιανόητο αυτό που συμβαίνει και δεν το χωράει ανθρώπου νους! Μοιάζει ότι εκεί έξω κυκλοφορούν σχιζοφρενείς με ένα πριόνι στο χέρι κι όποιον πάρει ο χάρος!

Ο φονικός σεισμός που έγινε πριν από λίγο στο Μεξικό, του οποίου τα θύματα ανεβαίνουν ραγδαία, είναι γεμάτος “σατανικές” συμπτώσεις.
Πρώτα το deja vu που έγραψα –Ίρμα και μετά μια βδομάδα σεισμός, τώρα Μαρία και σεισμός– αλλά η πιο σατανική “σύμπτωση” είναι ότι η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.
Αλλά αυτή η “σύμπτωση” δεν είναι ΚΑΝ η πρώτη που συμβαίνει στο Μεξικό. Όπως έχω γράψει στο Σεισμός κατόπιν παραγγελίας”, ακριβώς το ίδιο σκηνικό παίχτηκε το 2012.

Νεράιδες: οι Μυστηριώδης Κάτοικοι της Κάτω Γης

Αποτέλεσμα εικόνας για Νεράιδες: οι Μυστηριώδης Κάτοικοι της Κάτω Γης

Οι Νεραίδες και ο μύθος τους μέσα από την Λαογραφία του κόσμου

Πολλοί, και κυρίως τα μικρά παιδιά, πιστεύουν με τη ματιά της αθωότητας τους στις Νεράιδες, τα μικροσκοπικά εκείνα πλάσματα, που φτερουγίζουν με φανταχτερά φτερά και κουνώντας ένα μαγικό ραβδάκι. Όμως η πραγματικότητα σχετικά με τις Νεράιδες δεν μοιάζει τόσο όπως με τις Νεραϊδονονές της Ωραίας Κοιμωμένης ή την γνωστή Τίνκερμπελ του Πήτερ Παν.
Οι Νεράιδες είναι μαγικά ενισχυμένα πλάσματα, τα οποία κατοικούν σε δικό τους Πεδίο, ανάμεσα στο Γήινο και στα Ουράνια Πεδία. Η αγγλική λέξη “fairy” προέρχεται από την λατινική “fata” που σημαίνει “Μοίρα”, η οποία λέξη με τη σειρά της αναφέρεται στις μυθικές 3 Μοίρες. Τις τρεις γυναίκες που γνέθουν και κόβουν με το χρυσό ψαλίδι το Νήμα της Ζωής των Θνητών και των Θεών. Ο ορισμός αυτός λανθασμένα χρησιμοποιήθηκε τη περίοδο του Μεσαίωνα για να περιγράψουν τις γυναίκες που κατείχαν μαγικές δυνάμεις. Αρχικά, η λέξη είχε την σημασία της “γητευτικής κατάστασης”. Σύμφωνα με την Λαογραφία και την Παράδοση, στις Νεράιδες δεν αρέσει να τις αποκαλούν “Fairies” και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούν για να ονομαστούν, ορισμούς όπως “Καλοί Γείτονες”, “Άνθρωποι της Ειρήνης”, “οι Άγνωστοι”, “Η Αυλή των Σίλι (“Seely” σημαίνει “Ευλογημένοι”)” και άλλα παρόμοια. Συχνά αποκαλούνται και ως “Μικροί Άνθρωποι”.
Η πίστη στις Νεράιδες είναι παγκόσμια, και παρά τις παραλλαγές που συναντά κανείς, είναι εντυπωσιακά παρόμοιες μεταξύ τους. Είναι γνωστό πως η παράδοση τους μπορεί να βρεθεί στα πέρατα του κόσμου, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική και ισχυρή στις Βρετανικές Νήσους και στη Ευρώπη. Η παράδοση τους είναι αρχαιότερη από τον Χριστιανισμό, αλλά προς έκπληξη για μερικούς, έχει αποκτήσει κάποια από τα χριστιανικά στοιχεία. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:
– Οι Νεράιδες είναι οι ψυχές των νεκρών Παγανιστών. Αυτοί που δεν βαπτίστηκαν Χριστιανοί, μετά θάνατον παγιδεύονται μεταξύ του Παραδείσου και της Γης.
– Οι Νεράιδες είναι οι φύλακες των νεκρών. Το Πεδίο Ύπαρξης τους βρίσκεται ανάμεσα στο Πεδίο των Νεκρών και των Ζωντανών.
– Είναι τα πνεύματα των Τιμημένων Προγόνων.
– Είναι εκπεσόντες Άγγελοι που εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο με τον Εωσφόρο, αλλά καταράστηκαν από τον Θεό να παραμείνουν στα στοιχεία της Γης.
– Είναι πνεύματα της Φύσης που έχουν προσκολληθεί σε ορισμένα μέρη ή στα 4 Στοιχεία.
– Είναι υπερφυσικά πλάσματα τα οποία είναι τέρατα ή πλάσματα μισά ανθρώπινα, μισά τερατώδη.
– Είναι μικροσκοπικά σε αναλογία ανθρώπινα πλάσματα, μια πρωτόγονη φυλή, η οποία αναγκάστηκε να κρυφτεί για να μπορέσει να επιζήσει.
Κατά πάσα πιθανότητα, στα πέρατα του κόσμου δεν υπάρχει καμία αναφορά στη καταγωγή τους ή έστω κάποια ακριβής εξήγηση για τις Νεράιδες. Ορισμένες μπορεί να είναι πνεύματα της Φύσης ή Στοιχεία, άλλα να ανήκουν στο Πεδίο των υπερφυσικών δυνάμεων, άλλες να είναι συνδεδεμένες με τη γη των νεκρών, ενώ άλλες να έχουν μια απόμακρη επαφή με τους ανθρώπους. Σύγχρονες δημοφιλής δυτικές πεποιθήσεις σχετικά με τους Αγγέλους, συνδέουν τις Νεράιδες με τις αγγελικές δυνάμεις ως κατώτερη τάξη αγγελικών πλασμάτων. Αυτό σύμφωνα με την ιδέα που θέλει το κάθε τι στη Φύση να έχει το δικό του Καθοδηγητή Άγγελο. Στην Λαϊκή Παράδοση ωστόσο, οι Νεράιδες δεν είναι είδος ουράνιων Αγγέλων αλλά μια ξεχωριστή τάξη πλασμάτων που υπάρχουν ανάμεσα στο Πεδίο των Ανθρώπων και το Πεδίο των Πνευμάτων. Είναι πιο δεμένα και πιο συνδεδεμένα με τις ανάγκες της Γης απ’ ότι οι Άγγελοι, οι Ημίθεοι και οι Θεοί.

H νευροχημεία των δελτιών ειδήσεων



Τα κανάλια και τα επιτελεία τους  όταν κατηγορούνται για το καταιγισμό απο τις αρνητικές ειδήσεις που προβάλουν κατά κορον στα δελτία , καταφεύγουν στο επιχείρημα , πως οι αρνητικές ειδήσεις είναι αυτές που πουλάνε. Ας το δεχτούμε αυτό σαν γεγονός και ας υποθέσουμε πως έχουν δίκιο , ο άνθρωπος συγκινείται πιο εύκολα απο το δράμα , τα συναισθήματα θυμού , οργής και φόβου τον κινητοποιούν και τον διεγείρουν περισσότερο απο τα θετικά..
Υπάρχει κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο πίσω απο την επιρροή των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο ; Τι συμβαίνει ; Πως αφομοιώνονται όλες αυτές οι πληροφορίες απο το μέσο άνθρωπο και πως ακριβώς λειτουργεί αυτό το κύκλωμα του φόβου.
Αν έλεγε κανείς πως οι ειδήσεις αποτελούν ψυχοδραστική ουσία ή ένα ναρκωτικό, για να το πουμε πιο λιανά , δεν θα μπορούσαμε να τον κατηγορήσουμε ως ανακριβή. Οι ειδήσεις αλλάζουν τη νευροχημεία του τηλεθεατή. Όχι γιατί χρησιμοποιούν κάποιο κρυφό κόλπο ,  κάποια εξελιγμένη τεχνολογία , αλλά γιατί το κύριο μέσο τους είναι ,  οι λέξεις.
 
Σύγχρονοι κλάδοι της επιστήμης (νευρολογία, βιολογία, γνωστική ψυχολογία, γλωσσολογία κ.λπ.) έρχονται να επιβεβαιώσουν  παλιές αντιλήψεις για την ισχυρή δύναμη επιρροής των λέξεων.
Για τον εγκέφαλό μας κάθε λέξη είναι ένας πυροδοτητής σκέψεων , ορμονικών αλλαγών ,  συναισθημάτων και ηλεκτρικής εκφόρτισης.
Στο στόμα μπορεί να φαίνονται «εύκολες», για τον εγκέφαλό μας όμως είναι αληθινές. Έτσι λοιπόν οι λέξεις δεν είναι απλοί ήχοι , αέρας όπως λέμε στην γλώσσα της καθημερινότητας που διαπερνά το ένα αυτί και βγαίνει απο το άλλο. Λέξεις πόνου είναι ικανές να φέρουν συναισθήματα πόνου ενώ λέξεις που αντιπροσωπεύουν χαρά και ευτυχία είναι ικανές να δημιουργήσουν ανάλογα  συναισθήματα μέσα μας.

Αρσενικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρσενικό ΑΝΔΡΑς
της Δέσποινας Καταήμη
Και είναι και κάποιοι άντρες…
Αρσενικά ρε φίλε με όλη την σημασία της λέξεως.
Τους καταλαβαίνεις από χιλιόμετρα.
Από τον τρόπο που στέκονται.
Τον τρόπο που κινούνται.
Τον τρόπο που περπατούν.
Από το βλέμμα τους.
Από την αύρα τους 
Πλημμυρίζει ο τόπος αρχοντιά στο πέρασμα τους.
Από εκείνη την παλιά.
Όχι την ψευτομαγκιά που βλέπεις παντού γύρω σου.
Χαρίζουν την προσοχή και τη σημασία τους μόνο σε όποιους αξίζουν.
Είναι σοβαροί και ταυτόχρονα διασκεδαστικοί.
Προσαρμόζονται στην όποια κατάσταση ακριβώς με τον τρόπο που αρμόζει, δίχως να χάνουν ίχνος της προσωπικότητας τους.
Αφήνουν τα ίχνη τους ανεξίτηλα σε κάθε είδους σχέση.
Φιλική, ερωτική.

Εγώ δεν έχω ανάγκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Εγώ δεν έχω ανάγκη
’Εγώ όλα τα μπορώ. Δεν έχω ανάγκη.’’ Έτσι έλεγα στον εαυτό μου και συνέχιζα…
Πίστευα πως ήμουν δυνατός. Πίστευα πως μπορούσα να αντέξω τα πάντα. Να σηκώσω βάρη, να διαχειριστώ καταστάσεις, να κρατήσω ψυχραιμία σε δύσκολες στιγμές. Και πίστευα, πως μπορώ να το κάνω συνεχόμενα, για πάντα.
Έβλεπα τους άλλους ανθρώπους γύρω μου να σπάνε, να κουράζονται και απορούσα. ‘’Μα πως;’’, σκεφτόμουνα…’’Είναι τόσο αδύναμοι;’’, και οφείλω να ομολογήσω πως τους λυπόμουνα και λίγο.
‘’Εγώ δεν είμαι σαν και αυτούς’’, έλεγα στον εαυτό μου. ‘’Εγώ είμαι από τους άλλους, τους δυνατούς, από αυτούς που όλα τα μπορούν, από αυτούς που όλα τα αντέχουν’’.
Αυτά σκεφτόμουν, αυτά έλεγα στον εαυτό μου, και έτσι περνούσε ο καιρός.
Μέχρι που ήρθε και μένα η ώρα μου. Και δεν ήξερα από που μου ήρθε… Και έπεσα όσο δεν έπεσε κανείς. Και έκλαψα σαν μικρό παιδί. Και ένιωσα τόσο ανίσχυρος, τόσο αδύναμος, τόσο λίγος…

Τόνοι πετρελαίου στη θάλασσα, νεκροί και τραυματίες. Μερικές από τις μεγαλύτερες πετρελαιοκηλίδες στην Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διέρρευσε πετρέλαιο στις ελληνικές θάλασσες με τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Greenpeace, χιλιάδες τόνοι πετρελαίου έχουν καταλήξει στη θάλασσα τα τελευταία 50 χρόνια.
Πύλος 1980 – 1993
Το Φεβρουάριο του 1980 έγινε έκρηξη του τάνκερ «Irene’s Serenade» στο λιμάνι της Πύλου, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και τον θάνατο δυο ναυτικών.
Η έκρηξη προκλήθηκε από τη δημιουργία σπινθήρα λόγω τριβής της άγκυρας, σε συνδυασμό με την ύπαρξη αερίων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 40.000 τόνοι πετρέλαιο κάηκαν, 35.000 τόνοι διέρρευσαν στη θάλασσα, ενώ ακόμη 25.000 τόνοι εξατμίστηκαν.
Τον Οκτώμβριο του 1993, διέρρευσαν 800 τόνοι πετρελαίου από το πετρελαιοφόρο «Iliad».
Όταν δύτες προσπάθησαν να δουν τις επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας στον πυθμένα της θάλασσας, εντόπισαν σημάδια από την προηγούμενη διαρροή.
Ελευσίνα 1994
Τον Οκτώμβριο του 1994, το πετρελαιοφόρο «La Guardia» έπαθε ατύχημα κατά την εκφόρτωση των φορτίων στον Ασπρόπυργο. Εκτιμάται ότι 400-800 τόνοι πετρελαίου κατέληξαν στον Κόλπο της Ελευσίνας.
Η πετρελαιοκηλίδα σε συνδυασμό με τα τοξικά απόβλητα που ρίχνονται στον Κόλπο της Ελευσίνας, ενίσχυσε το πρόβλημα της ρύπανσης που υπάρχει στην περιοχή.

Το 12ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης και η 23η Σεπτεμβρίου

Η ευθυγράμμιση των αστερισμών που το ερχόμενο Σάββατο φέρνει το τέλος του κόσμου για… μια ακόμα φορά


Το 12ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης και η 23η Σεπτεμβρίου

«Και σημείον μέγα εφάνη εν των ουρανώ, γυνή ενδεδυμένη τον ήλιον και η σελήνη υποκάτω των ποδών αυτής, και επί της κεφαλής αυτής στέφανος αστέρων δώδεκα και έγκυος ούσα έκραζε κοιλοπονούσα και βασανιζόμενη δια να γεννήση»!
Στο παραπάνω απόσπασμα της Αποκάλυψης, πολλοί βλέπουν την απόλυτη εφαρμογή του στο… ερχόμενο Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με την ευθυγράμμιση των αστερισμών της Παρθένου, του Λέοντα και μιας σειράς πλανητών η οποία υποδηλώνει την έναρξη του κεφαλαίου 12 της Αποκάλυψης.

Τεχνητή νοημοσύνη, συλλογική ευφυΐα και ατομική ηλιθιότητα



Στην ταινία «Μια νύχτα με τη Μέριλιν» (Insignificance,1985) ο Αϊνστάιν περνάει μια νύχτα με την Μ. Μονρόε συζητώντας για τα πάντα -εκτός απ’ το σεξ. Κάποια στιγμή ο Αλβέρτος της λέει ότι εμείς -οι απλοί άνθρωποι, δεν μπορούμε ν’ αντιληφθούμε τη θεωρία της σχετικότητας, αλλά τη χρησιμοποιούμε κάθε μέρα.
«Είναι σαν το μετρό», της λέει. «Δεν ξέρεις πώς φτιάχνονται τα βαγόνια, πώς κινούνται, πώς κατασκευάστηκαν οι σήραγγες, δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλ’ αυτά. Αρκεί να μπεις μέσα και να ξέρεις σε ποια στάση θέλεις να κατέβεις. Αυτό αρκεί.»
~~
Ο Jared Diamond έζησε πολύ καιρό στα οροπέδια της Νέας Γουινέας, με φυλές που βρίσκονται ανάμεσα στο τροφοσυλλεκτικό στάδιο και σ’ εκείνο της πρώιμης γεωργίας.
Ο συγγραφέας μας λέει ότι αντίθετα μ’ αυτό που πιστεύουμε, οι «πρωτόγονοι» της Νέας Γουινέας είναι πολύ πιο ευφυείς απ’ τους δυτικούς. Όχι μόνο φυσιοκρατικά, όπου βεβαίως δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση με κάποιον άνθρωπο της πόλης που νομίζει ότι τα κοτόπουλα είναι ξεπουπουλιασμένα και ακέφαλα.
(Κάποια στιγμή, γράφει ο Diamond, του έφεραν να φάει μανιτάρια κι εκείνος αναρωτήθηκε -και ρώτησε- μήπως είναι δηλητηριώδη. Οι «πρωτόγονοι» γέλασαν. Είχαν εκατό διαφορετικά ονόματα για τα μανιτάρια και φυσικά ήξεραν εκείνα τα δύο ή τρία που δεν ήταν βρώσιμα.)
Όμως ακόμα και στις νέες τεχνολογίες οι πρωτόγονοι έδειχναν ευφυΐα και περιέργεια που δεν συνάντησε στον δυτικό κόσμο. Επεξεργάζονταν κάθε αντικείμενο. Κάθε απλή μηχανή την έλυναν και την συναρμολογούσαν ξανά, προσπαθώντας να καταλάβουν πώς λειτουργεί.
«Εμείς οι δυτικοί, μοιάζουμε πραγματικά ηλίθιοι σε σύγκριση με κάποιον πρωτόγονο απ’ τα οροπέδια της Νέας Γουινέας», λέει ο Ντάιμοντ.

Τι μου τέλειωσε ?


Υπομονή ? Ηρεμία ? Πίστη ?
Αυτά δεν τελειώνουν ποτέ. Δεν σταματούν καθώς είναι μέσα μας και είναι ο ρυθμός του σώματός μας, είναι ο χτύπος της καρδιάς μας, οι ανάσες μας, ολόκληρο το είμαι μας.
Αν νιώθουμε ότι τέλειωσαν μάλλον δεν δίναμε αυτά τα αυθεντικά στοιχεία που είναι μέσα μας, αλλά υποκατάστατα του μυαλού, που έκαναν την υποταγή να μοιάζει με υπομονή. Την χαμηλή αυτοεκτίμηση να μοιάζει με ηρεμία. Την φαντασία να μοιάζει με πίστη.


Καθώς η υπομονή είναι μία αρετή η οποία μας διδάσκει τον χρόνο, τον χώρο και τον τρόπο. Ξέρουμε δηλαδή μέσα από την διαδικασία της αυτογνωσίας, το πότε θα εκδηλωθεί το κάθε τι. Ξέρουμε ότι κάποια πράγματα μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για έρθουν, για να γίνουν. Η υπομονή ως αρετή μας διδάσκει την Καρτερικότητα η οποία μας ρυθμίζει και την αναπνοή για να περπατήσουμε έτσι στην ηρεμία.
Η ηρεμία μας δίνει τον ρυθμό μας και έτσι μας απαλλάσσει από την αδημονία αλλά μας ενώνει με την άλλη αρετή την Πίστη.

Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιαπωνίας

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι


Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιαπωνίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιαπωνίας την Τετάρτη.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 281 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καμαΐσι και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Πολύ πριν το FBI, υπήρχε το Pinkerton Detective Agency



Που απασχολούσε περισσότερους υπαλλήλους απ' ότι ο Στρατός των ΗΠΑ


Πολύ πριν δημιουργηθεί το Federal Bureau of Investigation, υπήρχε το Pinkerton National Detective Agency. Το "Pinkertons", όπως το αποκαλούσαν, ιδρύθηκε στις αρχές του 1850 από τον Σκοτσέζο μετανάστη Άλαν Πίνκερτον και ήταν η πρώτη και πιο εξέχουσα ιδιωτική αστυνομική δύναμη των ΗΠΑ. Έγιναν γνωστοί επειδή κυνηγούσαν παράνομους της παλιάς Δύσης και ληστές τρένων, αλλά εργάστηκαν και ως προεδρικοί ασφάλεια, υπεύθυνοι πληροφοριών και -αμφιλεγόμενα- ως μάρτυρες σε απεργίες.

Ο Allan Pinkerton

Το 1842, ο Άλαν Πίνκερτον μετανάστευσε στην περιοχή του Σικάγου και άνοιξε μια επιχείρηση. Η καριέρα του ως ντετέκτιβ άρχισε μόλις 5 χρόνια αργότερα, όταν πέτυχε μια ομάδα παραχαρακτών, ενώ έψαχνε για ξυλεία σε ένα νησί στον ποταμό Fox. Ο Σκωτσέζος παρακολουθούσε ανεπίσημα την συμμορία και χαιρετίστηκε ως τοπικός ήρωας, αφού βοήθησε την αστυνομία να τους συλλάβει. Σύντομα έγινε σερίφης της πόλης και, αργότερα, αστυνομικός του Σικάγου και πράκτορας για το ταχυδρομικό γραφείο των ΗΠΑ. Περί το 1850, άνοιξε την ιδιωτική επιχείρησή του η οποία έγινε Εθνικό Πρακτορείο Ντετέκτιβ.

Το πρακτορείο απέκτησε φήμη στα τέλη της δεκαετίας του 1850 κυνηγώντας απατεώνες και παρέχοντας ιδιωτική ασφάλεια στους σιδηρόδρομους. Καθώς το προφίλ της εταιρείας ανέβαινε, το εικονικό λογότυπό της -ένα μεγάλο μάτι που συνοδεύονταν από το σύνθημα "We Never Sleep" (Δεν Κοιμόμαστε Ποτέ)- δημιουργήθηκε ο όρος "private eye" ως ψευδώνυμο των ντετέκτιβ.

Το 1856, η 23χρονη χήρα Kate Warne μπήκε στο γραφείο του Πίνκερτον στο Σικάγο και ζήτησε δουλειά ως ντετέκτιβ. Ο Πίνκερτον ήταν διστακτικός να προσλάβει μια γυναίκα ως ντετέκτιβ, αλλά η Warne τον έπεισε ότι θα μπορούσε να "ξεγελάσει πολύ κόσμο που θα ήταν αδύνατο για τους άνδρες ντετέκτιβ". Η Warne αποδείχθηκε σωστή και ο ίδιος ο Πίνκερτον αργότερα θα την κατονόμαζε ως μια από τους καλύτερους ανακριτές που έχει ποτέ στην εταιρεία του.

Ο νεκροθάφτης που ανακάλυψε το καντράν του τηλεφώνου, το οποίο άντεξε 70 χρόνια. Το δημιούργησε για να καταργήσει τις τηλεφωνήτριες που έστελναν τις δουλειές του στον αντίπαλο νεκροθάφτη!



Ο Άλμον Μπράουν Στράουτζερ, νεκροθάφτης στο Κάνσας Σίτι, ήταν πυρ και μανία με τις τηλεφωνήτριες στο τοπικό τηλεφωνικό κέντρο. Το τηλέφωνο είχε εφευρεθεί πριν από καμιά δεκαριά χρόνια και κάθε τηλεφώνημα έπρεπε να περάσει από κάποια κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο που έκανε τη σύνδεση. Τα κορίτσια τα αποκαλούσαν «παρακαλώ», από τη μηχανική απάντηση που έδιναν όταν σήκωναν το ακουστικό.

Ο Στράουτζερ ήταν βέβαιος ότι ένα από τα κορίτσια του έπαιρνε τις δουλειές και τις έστελνε στον αντίζηλο νεκροθάφτη, που ήταν φίλος της.
Η αγανάκτησή του τον έκανε να θέλει να απαλλαγεί από όλες τις τηλεφωνήτριες.
Το πρώτο αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο του Στράουτζερ στο Λαπόρτ της Ιντιάνας είχε πενήντα δύο συνδρομητές
Το πρώτο αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο του Στράουτζερ στο Λαπόρτ της Ιντιάνας είχε 52 συνδρομητές
Έτσι σκέφτηκε έναν τρόπο να το καταφέρει.

Άντρες σε φυλή της Αιθιοπίας ανταγωνίζονται για το ποιος θα γίνει πιο χοντρός σε μισό χρόνο



Η φυλή Μπόντι της Αιθιοπίας, έχει μια ιδιαίτερη παράδοση. Οι άνδρες ανταγωνίζονται για το ποιος θα γίνει παχύτερος κατά τη διάρκεια του νέου έτους και του τελετουργικού Κα’έλ.

Θέλουν να διατηρήσουν τις παραδώσεις τους αλλά απειλούνται από τα σχέδια επανεγκατάστασης της κυβέρνησης. Ο διαγωνισμός γίνεται μεταξύ των ανδρών της φυλής σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Αιθιοπίας. Μέσα σε 6 μήνες, θα πρέπει να κερδίσουν όσο περισσότερο βάρος μπορούν.
Γι’ αυτό το διάστημα, δεν θα πίνουν τίποτα άλλο εκτός από φρέσκο γάλα και αίμα αγελάδας ώστε να αποκτήσουν επιπλέον κιλά. Αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να κάνουν σεξ αλλά ούτε και να βγουν από την καλύβα τους.

Για 6 μήνες, ένας άγαμος άνδρας από κάθε οικογένεια, θα πρέπει να περιοριστεί στην καλύβα του, πίνοντας μόνο φρέσκο γάλα και αίμα αγελάδας. Στο τέλος θα αναμετρηθούν οι άνδρες μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το περισσότερο βάρος.


Για μισό χρόνο, οι άνδρες της φυλής Μπόντι, θα πίνουν μόνο φρέσκο γάλα και αίμα αγελάδας για να πάρουν βάρος.

Ετυμολογία και Αποσυμβολισμός των Μουσών Κατά Πρόκλο.



«Το όνομα των Μουσών ετυμολογείται κάπως έτσι: Δεδομένου, αφενός, ότι ο Πλάτων αποκαλεί τη φιλοσοφία <<μεγίστη μουσική>>, κατά το ότι κάνει τις ψυχικές μας δυνάμεις να κινούνται αρμονικά, σε συμφωνία προς τα όντα και προς τις συντεταγμένες κινήσεις των κύκλων της, και, αφετέρου, ότι προς αυτή μας οδηγεί η αναζήτηση της ουσίας του εαυτού μας και του σύμπαντος μέσα από τη στροφή προς τους εαυτούς μας και προς ....

τις ανώτερες μας υποστάσεις, και ερχόμαστε σε συμφωνία προς το σύμπαν μέσα από την εξομοίωση των εντός μας περιφορών προς αυτές του σύμπαντος, για τους λόγους αυτούς και στις Μούσες δίνουμε όνομα που βασίζεται στην αναζήτηση αυτή.

Τι αναφέρει η κρυφή προφητεία της καθολικής μοναχής Φατίμα- Σε λίγες ημέρες οι ΗΠΑ θα αφανιστούν;


Σύμφωνα με τον συγγραφέα Emmett O’Regan, ένα τσουνάμι-γίγας θα «καταπιεί» ολόκληρες πολιτείες, σβήνονταν τες από τον χάρτη. 

Μια καθολική μοναχή, η οποία είχε προβλέψει με ακρίβεια τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1981, είχε διατυπώσει μια μυστική προφητεία σύμφωνα με την οποία ένα τεράστιο....
τσουνάμι θα αφάνιζε ένα μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, ισχυρίζεται στο βιβλίο του ο συγγραφέας Emmett O’Regan.

Η αδελφή Λουσία της Φάτιμα είχε δει σε ένα όραμα έναν μεγάλο σεισμό και την «θάλασσα να ξεχειλίζει από τα όριά της και να παρασύρει τα πάντα». Τα οράματα της αδελφής Λουσία έχουν επικυρωθεί από το Βατικανό, το οποίο έχει μάλιστα ξεκινήσει και τις διαδικασίες αγιοποίησής της.

Στο βιβλίο του «Unveiling the Apocalypse» (Αποκαλύπτοντας την Αποκάλυψη) ο Emmett O’Regan ισχυρίζεται ότι η αδελφή Λουσία προέβλεψε ότι ένα ηφαίστειο στα Κανάρια Νησιά θα καταρρεύσει στη θάλασσα μετά από μια μεγάλη έκρηξη, προκαλώντας ένα γιγάντιο τσουνάμι. 

Το ανατριχιαστικό είναι ότι αρκετοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι όντως... υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν από κοινού το Institute of Geophysics and Planetary Physics του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και το κέντρο ερευνών Benfield Greig Hazard του Πανεπιστημίου Κολεγίου του Λονδίνου, το ηφαίστειο Cumbre Vieja στο νησί Λα Πάλμα στα Κανάρια κινδυνεύει να γκρεμιστεί στη θάλασσα, κάτι που θα προκαλούσε ένα τεράστιο κύμα ύψους 650-1.500 μέτρων.

Εάν αυτό το εφιαλτικό σενάριο γινόταν πραγματικότητα, το τσουνάμι θα διέσχιζε τον Ατλαντικό και θα χτυπούσε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Μέχρι να φτάσει στη Νέα Υόρκη το ύψος του θα είχε διπλασιαστεί, όπως συνέβη το 2004 με το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού που προκάλεσε τον θάνατο 250.000 ανθρώπων.

Το ηφαίστειο Cumbre Vieja μετατοπίστηκε πιο κοντά στον ωκεανό μετά από μια έκρηξη το 1949 και ξανά το 2001. Σήμερα, όπως λένε οι επιστήμονες, ο τεράστιος όγκος του «κρέμεται από μια κλωστή». 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα