Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πως προσπαθούμε συνήθως να ξεπεράσουμε τη μοναξιά

Τα αισθήματα της ανασφάλειας μας, της αδυναμίας μας και της μοναξιάς μας, δημιουργούν μια αίσθηση κενού μέσα μας που είναι σαν μια τρύπα που πρέπει να γεμίσει.


Προσπαθούμε να γεμίσουμε αυτό το κενό με διάφορους εξωτερικούς τρόπους. Σε μερικές περιπτώσεις μπορούμε να το κάνουμε αυτό για ένα χρονικό διάστημα. Δυστυχώς όμως, καθώς αναπτυσσόμαστε συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, τα πράγματα που κάποτε είχαν νόημα για μας ή μας βοήθησαν να αισθανθούμε ολοκληρωμένοι δεν έχουν τη δύναμη να μας κάνουν να αισθανθούμε το ίδιο πια.
Καθώς ωριμάζουμε και περνάμε από το ένα πνευματικό επίπεδο στο άλλο, είναι φανερό ότι δεν θα μας ικανοποιούν πια τα παλιά μας παιχνίδια και θα έχουμε αυτή την αίσθηση του κενού μέχρι ν’ ανακαλύψουμε το καινούριο μας παιχνίδι.
Μερικά από αυτά τα παιχνίδια που μεταχειριζόμαστε για να γεμίσουμε προσωρινά αυτό το κενό που αισθανόμαστε μέσα μας είναι:

Διάσημοι επιστήμονες που πίστευαν στο υπερφυσικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Διάσημοι επιστήμονες που πίστευαν στο υπερφυσικό

Ποιοί ήταν οι ιδιαίτεροι Επιστήμονες που βοήθησαν την εξέλιξη του ανθρώπου και πίστευαν στο υπερφυσικό;
Οι διασημότεροι επιστήμονες της ιστορίας συχνά θεωρούνται άνθρωποι με αυστηρή ιδεολογία και χαρακτήρα παρόμοιο με τις επιστημονικές τους μεθόδους, σοβαρό και μετρημένο. Όμως φαίνεται πως υπήρξαν μία σειρά από ιδιαίτερους ανθρώπους με τεράστια συμβολή στην ανθρωπότητα, που πίστευαν στο υπερφυσικό και τις μεταφυσικές επιστήμες, συνδυάζοντας το όνομά τους με την απόκρυφη επιστήμη.

Διάσημοι επιστήμονες που πίστευαν στο υπερφυσικό

Βοήθησε άραγε το σοβαρό ενδιαφέρον τους για το υπερφυσικό και τον Μυστικισμό στην εξαιρετική φύση του μυαλού τους αλλά και τις πρωτοποριακές τους ανακαλύψεις; Για αρκετούς η απάντηση είναι ναι, αν και μερικές φορές η αναζήτηση του Εσωτερισμού από εκείνους σήκωσε εμπόδια στο επιστημονικό τους έργο.
  1. Ισαακ νευτων

Η κύρια εμμονή το Νεύτωνα σχετικά με το απόκρυφο και τις μυστικιστικές επιστήμες ήταν η Αλχημεία. Ο ίδιος ήταν πεπεισμένος πως υπήρχε κάποια μέθοδος ώστε να ανακαλυφθεί η περίφημη Αλχημική Φιλοσοφική Λίθος, η ουσία δηλαδή που θα μετέτρεπε οποιοδήποτε μέταλλο σε χρυσό. Ο Ισαάκ Νεύτων έγραψε ένα χειρόγραφο με τις προσπάθειες που κατέβαλλε ώστε να δημιουργήσει διάφορα αλχημικά στοιχεία, ενω πίστευε τόσο πολύ στην Αλχημεία που δεν την ξεχωριζε απο τις άλλες επιστημονικές του αναζητήσεις. Αρκετοί είναι εκείνοι που θεώρησαν πως ήταν το σκαλοπάτι που τον οδήγησε στις διάσημες μαθηματικές του ανακαλύψεις.

Ο Νεύτων ήταν επίσης κατά κάποιο τρόπο ιστορικός, με το βιβλίο του The Chronology of Ancient Kingdoms, που βασίστηκε στο έργο αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων και ανθρώπων της Διανόησης όπως ο Πλάτων και ο Όμηρος. Σε αυτό το χρονολόγιο ο Νεύτων ανέφερε χαρακτηριστικά την πίστη του στην ύπαρξη της Ατλαντίδας.

Στοίχειωμα: Τα πνεύματα και η άλλη πλευρά της Νύχτας

Αποτέλεσμα εικόνας για Στοίχειωμα: Τα πνεύματα και η άλλη πλευρά της Νύχτας

Γιατι πιστευουν οι ανθρωποι στο Στοιχειωμα, τα φαντασματα και 

τα Στοιχειωμενα σπιτια;

Από μικροί μεγαλώσαμε με ιστορίες γεμάτες φαντάσματα, με σκοπό είτε να μας κάνουν πιο φρόνιμους είτε να μας τρομάξουν, όπως έκαναν οι παππούδες ή οι παρέες μας. Ίσως ορισμένοι να παρακολουθούσατε και τα καρτούν όπου εμφάνιζαν τα στοιχειωμένα σπίτια να κατοικούνται από ημιδιάφανα φιλικά φαντάσματα ή αιωρούμενα σεντόνια να πηγαινοέρχονται. Εκείνη η “ρομαντική” εποχή φαίνεται πως πέρασε πλέον, καθώς ο κινηματογράφος γίνεται ολοένα και πιο “τολμηρός” και πιο ενημερωμένος πάνω στα στοιχειώματα, όπως στις ταινίες “Μεταφυσική Δραστηριότητα”, “Το Κάλεσμα”, “Άναμπελ” αναφέροντας μερικά. Στην πραγματικότητα όμως, τι είναι το Στοίχειωμα;
Με τον όρο αυτό εννοούμε τις επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις από ανεξήγητα αισθητήρια και φυσικά φαινόμενα τα οποία προκαλούνται από τα Φαντάσματα, τα Πόλτεργκάϊστ ή τα Πνεύματα που έχουν προσκολληθεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή μέρος. Στα αγγλικά ο όρος “haunt” (στοιχειώνω) έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη “home” (σπίτι/ οικία). Συχνά, μια στοιχειωμένη τοποθεσία είναι η πάλαι ποτέ οικία του πεθαμένου ή το σημείο στο οποίο πέθανε. Στις στοιχειωμένες περιοχές συμπεριλαμβάνονται και μέρη τα οποία ήταν αγαπημένα ή σύχναζαν τακτικά οι νεκροί, καθώς και περιοχές με βίαιο θάνατο. Άλλα στοιχειώματα είναι απλά “άστοχα”, καθώς εκδηλώνονται χωρίς κάποια εξήγηση.
Δεν υπάρχει κάποιο κυρίαρχο μοτίβο όσον αφορά το στοίχειωμα. Δεν είναι σίγουρο ότι κάποιος που θα επισκεφτεί ή θα μείνει σε ένα στοιχειωμένο μέρος, θα βιώσει και τα φαινόμενα αυτά. Κάποια από αυτά τα φαινόμενα εκδηλώνονται περιοδικά ή συνεχώς ανά διαστήματα τα οποία είναι μικρά, διάρκειας μόλις λίγων ημερών ή και λιγότερο. Άλλα διαρκούν αιώνες ενώ υπάρχουν και στοιχειώματα που εκδηλώνονται μόνο σε συγκεκριμένες “Επετείους”.
Τα περισσότερα στοιχειώματα συμπεριλαμβάνουν θορύβους, όπως μυστηριώδη πατήματα, θρόισμα, ψιθύρους, ήχους από ζώα και ουρλιαχτά, χτυπήματα, γδούπους ακόμα και χτυπήματα με τις κλειδώσεις των δαχτύλων, μυρωδιές όπως αυτές των λουλουδιών, αρώματα, καμένο ξύλο, σάπια σάρκα ή κάτι σάπιο γενικότερα, απτικές αισθήσεις όπως παγωμένες βελονιές στο σώμα, κρύα ρεύματα και αίσθημα ότι κάποιο αόρατο χέρι σε ακουμπάει. Κάποια από τα στοιχειώματα παρουσιάζουν φαινόμενα Πόλτεργκάϊστ όπως την αναδιαμόρφωση των επίπλων, σταματημένα ρολόγια, σπασμένα γυαλικά και καθρέφτες, και η μετακίνηση των αντικειμένων. Ο κοινός ήχος μεταξύ των στοιχειωμάτων είναι αυτός της μετακίνησης βαριών αντικειμένων και το τράβηγμα τους επάνω στο πάτωμα, από τη μια μεριά στην άλλη. Παρόλα αυτά, τα δωμάτια στα οποία συμβαίνουν, παραμένουν άθικτα.

9 τρόποι για να βελτιώσουμε τις δεξιότητες επικοινωνίας μας


Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες ζωής που μπορούμε να μάθουμε. Παρόλα αυτά δεν πρόσπαθούμε και τόσο πολύ για αυτή. Αν θέλουμε να μπορούμε να έχουμε περισσότερο ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην κοινωνική μας ζωή ή να υπολογίζονται οι ιδέες μας στη δουλειά, παρακάτω αναγράφονται απαραίτητες συμβουλές για αποτελεσματική επικοινωνία.
9. Πρόσεξε τη γλώσσα τους σώματος σου.
Αν λες στο συνεργάτη σου ότι είσαι έτοιμος-η να συζητήσεις αλλά τα χέρια σου είναι σταυρωμένα, του λες ότι ακούς αλλά δεν σε ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα αυτά που λέει. Η μη λεκτική μας επικοινωνία συχνά αποκαλύπτει περισσότερα από αυτά που νομίζουμε. Χρειάζεται να έχουμε υπόψην ότι είτε κοιτάμε κάποιον στα μάτια είτε στεκόμαστε σε μια συζήτηση μεταφέρουμε ένα μήνυμα ακόμη και αν δεν μιλήσουμε καθόλου. Συμβουλή για καλύτερη επικοινωνία: Σκέψου τη στάση σώματος που πέρνεις ή υιοθέτηση μια δυναμική στάση ώστε να σε βοηθήσει να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση σε μια σημαντική συζήτηση. Μαθαίνοντας πως να διαβάζουμε τη γλώσσα σώματος των άλλων μπορούμε να ανταποκριθούμε κατάλληλα.
8.Σταμάτα να προσθέτεις φωνήντα ή σύμφωνα για να συνεχίσεις να κρατάς την προσοχή του άλλου.
Το ‘Εμ…’ ή το “α….” δεν βοηθούν το λόγο μας στις καθημερινές συζητήσεις. Χρειάζεται να τα σταματήσουμε ώστε να είμαστε περισσότερο πειστικοί και να νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πως θα γίνει αυτό; Αρχικά χρειάζεται να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας πότε κάνει “εμ..” και “α..” ή κάτι παρόμοιο. Θα βοηθούσε επίσης αν βγάζαμε τα χέρια από τις τσέπες ή χαλαρώναμε κάνοντας μια παύση πριν μιλήσουμε. Οι σιωπές μοιάζουν περισσότερο περίεργες σε εμάς από ότι στους άλλους οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
7.Έχε ένα μικρό σενάριο για να πιάνεις σύντομη κουβέντα ή να το χρησιμοποιήσεις σε άλλες περιστάσεις.
Η σύντομη συζήτηση είναι κάτι που δεν είναι εύκολο για πολλούς. Για αυτό το λόγο το να ξέρεις ότι μπορείς να πεις κάτι μικρό σε ανθρώπους που μόλις γνώρισες ή ξέρεις ελάχιστα είναι σημαντικό. Το να συζητήσεις για τον καιρό είναι ένα θέμα που δεν προκαλεί αμηχανία και οποισδήποτε θα μπορούσε να το κάνει. Ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα και βίντεο που δείχνουν πως θα μπορούσες να ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Είδος υπό εξαφάνιση η σιωπή στον πλανήτη

Η ηχορύπανση διαταράσσει αυτή τη συνεχή ανταλλαγή μουσικής, στίχων, βουητών και ψιθύρων που είναι απαραίτητη στα ζώα για την επιβίωσή τους και σε εμάς τους ανθρώπους για να διατηρούμε τα επίπεδα τους στρες μας σε χαμηλά επίπεδα.

Δεκαπέντε λεπτά:
τόσος είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να περάσει σήμερα κανείς στα περισσότερα σημεία του πλανήτη χωρίς να ακούσει κάποιον ήχο που να είναι προϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Κι αν λάβει υπόψη του, ότι πριν από είκοσι χρόνια αυτό το χρονικό διάστημα ήταν μερικές ώρες, δεν μπορεί παρά να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα: η σιωπή είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Τα μέρη όπου μπορεί κανείς να ξεπεράσει αυτό το τέταρτο της σιωπής δεν είναι περισσότερα από δεκαπέντε σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τουλάχιστον, σε τόσα τα υπολογίζει ο Γκόρντον Χέμπτον, ο άνθρωπος που έχει κάνει τρεις φορές τον γύρο του κόσμου για να καταγράψει τους ήχους και τη σιωπή της φύσης.
Ο Χέμπτον έχει καταρτίσει τη λίστα της σιωπής, η οποία όπως λέει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μικραίνει συνεχώς.

Αυτή η μοναδική περιήγηση του ανθρώπου που έχει αφιερωθεί στην υπεράσπιση της σιωπής αποτυπώθηκε στο βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ «Vanishing Dawn Chorus» («Η χορωδία της αυγής που σβήνει»).
Η κάμερα τον ακολουθεί ενώ εκείνος ηχογραφεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη τους ήχους της φύσης καθώς ανατέλλει ο ήλιος.
Σήμερα ο Γκόρντον Χέμπτον ζει παράγοντας ηχητικά εφέ για βιντεοπαιχνίδια από τους ήχους που έχει συγκεντρώσει από τη φύση.
Ο στόχος του, ωστόσο, παραμένει ένας:
Η προστασία της σιωπής. Ή - από την άλλη πλευρά - η καταπολέμηση της ηχορύπανσης.

ΠΥΘΕΑΣ Ο ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στον άθλο ενός μεγάλου αρχαίου Έλληνα θαλασσοπόρου,του Πυθέα (380-310πΧ), ο οποίος εξερεύνησε, χαρτογράφησε, ονόμασε και περιέγραψε στα βιβλία του τις βόρειες θάλασσες, τις παγωμένες περιοχές του πλανήτη μας.

Ο πρώτος θαλασσοπόρος-εξερευνητής του "Απώτατου Βορρά", ο οποίος έφθασε στον Βόρειο Πόλο, στην μυθική "Θούλη" των αρχαίων προγόνων μας, καθώς και ο πρώτος που μίλησε για το "Κρόνειο" υποχθώνειο πέλαγος του βορρά και ενέπνευσε όλες τις θεωρείες για την κοίλη γη!!!


Ο κόσμος του Πυθέα ήταν ο Mεσογειακός κόσμος που είχε όριο τις Άλπεις και τις Ηράκλειες Στήλες στο Γιβραλτάρ, ήταν όμως και ένας κόσμος που είχε ανάγκη την υπέρβαση των ορίων του.
Αυτός ο μεγάλος άντρας της Ελληνικής αρχαιότητας, ο ανυπέρβλητος γεωγράφος, μαθηματικός, αστρονόμος, θαλασσοπόρος και εξερευνητής, επικεφαλής γενναίων Ελλήνων ναυτικών, τον 4ο αιώνα πΧ,ταξίδεψε και έφτασε 2300 χρόνια πριν,εκεί όπου μόλις τον 19ο αιώνα μΧ κατόρθωσαν και έφτασαν οι μεταγενέστεροι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εξερευνητές,οι οποίοι έχουν πάρει και την δόξα σαν πρωτοπόροι και μνημονεύονται σαν κατακτητές του Βόρειου Πόλου,ακόμη και στα Ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ο Πυθέας μας άφησε ότι περισώθηκε από τα έργα του "Περί Ωκεανού","Γης Περίοδος" και "Πυθέως Περίπλους"τα οποία χάθηκαν,αλλά αποσπάσματα από αυτά μας διέσωσαν άλλοι αρχαίοι συγγραφείς,όπως ο Στράβων στα " Γεωγραφικά"του,ο Πολύβιος στις "Ιστορίες" του και ο Δικαίαρχος στο έργο του "Γης Περίοδος".Αλλά και ο Ίππαρχος,Ερατοσθένης και Ποσειδώνιος τον μνημονεύουν και τον δέχονται σαν μεγάλο εξερευνητή,γεωμέτρη και γεωγράφο,στα έργα τους.
Ας εξιστορησουμε όμως τα γεγονότα και ας ταξιδέψουμε σε περιοχές που ακόμα και σήμερα δεν είναι τόσο εύκολο να επισκεφθόυμε.

ΜΑΣΣΑΛΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ


Η πατρίδα των αρχικών αποίκων της Μασσαλίας (σημερινή νότια Γαλλία) ήταν η Φώκαια της Μ.Ασίας (βόρεια της Σμύρνης) που είχε ιδρυθεί το 800πΧ από τους Αθηναίους.Οταν οι Πέρσες εισέβαλαν στην Μ.Ασία και κατακτούσαν τις Ελληνικές πόλεις της Ιωνίας,οι κάτοικοι της αποφάσισαν το 539 πΧ να φύγουν ολοι για να μη σκλαβωθούν.Πριν φύγουν πήραν χρησμό από το μαντείο των Δελφών το οποίο τους υπέδειξε που θα ιδρύσουν την νέα πόλη τους.Ετσι έφυγαν όλοι οι κάτοικοι,ρίχνοντας μάλιστα στη θάλασσα τον "Μύδρο".Ο μύδρος ήταν μικρό κομμάτι σταθεροποιημένης λάβας ηφαιστείου αρκετά βαρύς.Ο συμβολισμός αυτός των Φωκαέων είχε την έννοια ότι δεν θα στεναχωρηθούν που φεύγουν από την πατρίδα τους,διότι όπως είναι αδύνατο να επιπλεύση ο μύδρος,έτσι θα ήταν και αδύνατο να γυρίσουν πίσω.

Θα πρέπει να τα πάρουμε όλα σαν ένα όλο.

Φωτογραφία του χρήστη Krishnamurti - France.
«… Όταν αναλογιστεί κανείς όσα συμβαίνουν εδώ και στον υπόλοιπο κόσμο -όλη τη σύγχυση, την εξαχρείωση, τη διαφθορά, τη διαίρεση, τον μεγάλο πόνο- επιβάλλεται σε όλους μας να τα αλλάξουμε, να φέρουμε ένα διαφορετικό κόσμο, να δημιουργήσουμε μια εντελώς διαφορετική κοινωνική δομή όχι μόνο στον τόπο που ζούμε, αλλά σε όλο τον κόσμο, επειδή είμαστε μέρος του κόσμου, δεν είμαστε χωριστοί από τον κόσμο.
 Βλέποντας το απέραντο χάος, τη μεγάλη σύγχυση και δυστυχία, νομίζω ότι δεν πρέπει να πάρουμε την πολιτική από μόνη της ή την επιστήμη από μόνη της ή την οικονομική κατάσταση κάποιας ιδιαίτερης κοινωνίας, αλλά να πάρουμε την όλη κίνηση της ζωής, είτε είναι στο εργασιακό πεδίο, στο οικονομικό πεδίο ή στο επιλεγόμενο θρησκευτικό πεδίο. Θα πρέπει να τα πάρουμε όλα σαν ένα όλο. 

Μυστήριο με αστροφυσική ανακάλυψη


Τρεις συνεντεύξεις Τύπου θα γίνουν το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο και στο Γκάρτσινγκ της Γερμανίας, στις οποίες θα γίνουν ταυτόχρονες ανακοινώσεις νέων σημαντικών ανακαλύψεων στο πεδίο της αστρονομίας και της αστροφυσικής.

Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι οι ανακοινώσεις σχετίζονται με τα βαρυτικά κύματα και με κάποιο αστρονομικό φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από εκπροσώπους των ανιχνευτών LIGO (ΗΠΑ) και Virgo (Ευρώπη), καθώς και περίπου 70 αστεροσκοπείων από διάφορες χώρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα