Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Tα 10 χαρακτηριστικά της αληθινής φιλίας



Η φιλία αποτελεί ένα σημαντικό δώρο και όσοι το απολαμβάνουν είναι πραγματικά τυχεροί. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά της αληθινής φιλίας;
1. Υποστήριξη πάντοτε και παντού. Οι φίλοι πρέπει να βρίσκονται κοντά μας όταν νιώθουμε χάλια, όταν είμαστε χαμένοι, όταν περνάμε δύσκολα, αλλά και όταν βιώνουμε μία μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να μπορείτε να παίρνετε τους φίλους σας τηλέφωνο για βοήθεια και αν σας την προσφέρουν απλόχερα χωρίς να ζητούν τίποτε σε αντάλλαγμα.
2. Οι επιτυχίες οφείλουν να γιορτάζονται. Οι πραγματικοί φίλοι θα βρίσκονται κοντά σας για να γιορτάσουν μαζί σας κάθε σας επιτυχία.
3. Το γέλιο είναι το φάρμακο για κάθε κατάσταση, όσο δύσκολη κι αν είναι.
4. Ο δεσμός είναι ισχυρός. Λόγω συνθηκών, μπορεί να μην είναι πάντοτε δυνατό να βλέπετε σε καθημερινή βάση τους φίλους σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθείτε. Ένας ισχυρός δεσμός, είναι δύσκολο να χαθεί τόσο απλά.
5. Δεν χωράνε πείσματα. Οι πραγματικοί φίλοι δεν αφήνουν αυτά που τους ενοχλούν να μπουν ανάμεσά τους και χρησιμοποιούν την ειλικρίνεια ώστε να ξεκαθαρίζουν τις καταστάσεις.

Επιστήμονας: Αληθινές οι «εξωγήινες μούμιες» του Περού [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube

Γνήσιες είναι οι «εξωγήινες μούμιες», που βρέθηκαν στην Νάζκα, τη γνωστή για τα αινιγματικά γεωγλυφικά της περιοχή του Περού, σύμφωνα με έναν από τους επιστήμονες που μετέχουν στην εξέταση των λειψάνων.
Ο ειδικός σε θέματα σκελετών δρ Έντσον Βιβάνκο υποστηρίζει μάλιστα ότι οι ηλικίας 1.700 ετών μούμιες ανήκουν σε «μη ανθρώπινα όντα».
Αν και πολλοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν «απάτη» τις πέντε αλλόκοτες μούμιες με τα τρία δάκτυλα σε κάθε χέρι και πόδι και τα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν περισσότερο σε ερπετά, ο δρ Βιβάνκο λέει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ο πρώτος που θα έβγαινε να το πει.
Και επιμένει: «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δείχνουν ότι τα σώματα αυτά είναι αληθινά. Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις ένα κρανίο μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή μελετούμε τα στοιχεία. Και μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει τίποτε που να δείχνει ότι πρόκειται για απάτη, ή ότι τα λείψανα αυτά υπέστησαν με οποιονδήποτε τρόπο τροποποιήσεις. Έχουμε πολλά στοιχεία που μας οδηγούν στο να αποδείξουμε ότι είναι γνήσια». 

Ο δημιουργός του κώδικα στο Matrix αποκάλυψε τι σημαίνει -Δεν είναι αυτό που περιμένατε

ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΣΤΩΝ

Ο δημιουργός του κώδικα στο Matrix αποκάλυψε τι σημαίνει -Δεν είναι αυτό που περιμένατε

Η βροχή των πράσινων χαρακτήρων με τους σχεδόν αδιάκριτους ιαπωνικούς χαρακτήρες, στην αρχή όλων των ταινιών Matrix έχουν γίνει ίσως το πιο αναγνωρίσιμο οπτικό στοιχείο από την ταινία. Πολλοί προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν τι πραγματικά σημαίνουν αυτά τα μηνύματα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ευτυχώς, ο άνδρας που έγραψε τον κώδικα έδωσε ο ίδιος την απάντηση και δεν είναι αυτό που περιμέναμε.
Ο σχεδιαστής παραγωγής του Matrix, Σάιμον Γουίτλι, έκανε την αποκάλυψη με αφορμή την κυκλοφορία της τελευταίας του δουλειάς «The Lego Ninjago Movie», μιλώντας στο CNet. 
Τι σημαίνει λοιπόν ο κώδικας που έχει εμπνεύσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας;

Ο ΓΑΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΣΕΞ



Μπορεί οι Έλληνες λόγω του μεσογειακού τους ταμπεραμέντου να θεωρούνται μηχανές του σεξ αλλά φαίνεται ότι η ερωτική τους ζωή υποφέρει. Οι παράγοντες δεν είναι μόνο οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία αλλά και το άγχος, η οικονομική κρίση και η ρουτίνα της συμβίωσης…

Σύμφωνα με έρευνα γνωστής εταιρείας προφυλακτικών οι Έλληνες φαίνεται ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επίδοση που τους φέρνει στην πρώτη θέση της παγκόσμια κατάταξης. Παρόλα αυτά όμως τα προβλήματα δεν λείπουν, όπως οτι οι Ελληνες στην ηλικία περίπου των 40 που έχουν μείνει άνεργοι δεν έχουν διάθεση για σεξ.

Γενικότερα οι άντρες εξακολουθούν να ανησυχούν και για τις σεξουαλικές τους αποδόσεις αφού το θεωρούν ένδειξη ανδρισμού. Δεν πηγαίνουν όμως σε σεξολόγους ή ανδρολόγους και αντλούν πληροφορίες από το διαδίκτυο ή τους φίλους. Όσοι παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 25 έως 40 περίπου χρόνων χωρίς να είναι απαραίτητα υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Το πρόβλημα των όμορφων ανθρώπων στην αγορά εργασίας

Ενώ η ομορφιά θεωρείται, γενικά, πλεονέκτημα για πολλά πράγματα μεταξύ των οποίων και για μια πρόσληψη, όταν πρόκειται για υποβολή αίτησης προς υποβαθμισμένες θέσεις εργασίας, όπως είναι αυτές με χαμηλή αμοιβή ή χωρίς ενδιαφέρον, φαίνεται πως αποτελεί εμπόδιο. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, το περιοδικό τη Αμερικανικής Ομοσπονδίας Ψυχολογίας.
“Η έρευνά μας δείχνει ότι οι όμορφοι άνθρωποι μπορεί να υποστούν διακρίσεις κατά την επιλογή για σχετικά λιγότερο επιθυμητές θέσεις εργασίας”, δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Margaret Lee, υποψήφια διδάκτωρ στο London Business School. “Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ένα μεγάλο μέρος της έρευνας που στο παρελθόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ελκυστικότητα βοηθά τους υποψηφίους στη διαδικασία εύρεσης εργασίας”.
Η Lee και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν μια σειρά τεσσάρων πειραμάτων που αφορούσαν περισσότερους από 750 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις στον τομέα των προσλήψεων στον πραγματικό κόσμο.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν δυο προφίλ κάθε δυνητικού υποψηφίου εργασίας που περιελάμβαναν δύο φωτογραφίες: μια ελκυστική φωτογραφία και μια μη ελκυστική. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων που αποσκοπούσαν να καταγράψουν τι σκέφτονταν για τους υποψήφιους των θέσεων εργασίας.

Οι υπερπλούσιοι γίνονται κάθε χρόνο πλουσιότεροι

Οι υπερπλούσιοι ήρθαν για να μείνουν. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αύξησαν το εισόδημά τους κατά ένα πέμπτο το έτος που πέρασε, ισχυρίζεται μια νέα έκθεση.

Δημιούργημα του Yacht Island Design και της ναυπηγικής εταιρείας BMT Nigel Gee, το σούπερ-γιοτ “The Streets of Monaco” (Οι δρόμοι του Μονακό) είναι ένα πλωτό νησί που αναπαριστά ένα τμήμα του πριγκιπάτου του Μονακό (το κομμάτι που είναι γνωστό ως μονοπάτι της Φόρμουλα 1, εκεί όπου γίνεται το Monaco Yacht Show). Αναπτύσσει ταχύτητα 15 κόμβων, έχει πλήρωμα 70 μέλη και μπορεί να φιλοξενήσει 16 υψηλούς επισκέπτες. Image: Supplied
ΟΙ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ γίνονται ακόμη πλουσιότεροι. Οι πιο ισχυροί δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο αύξησαν τις περιουσίες τους κατά 8 τρισεκατομμύρια δολάρια τη χρονιά που πέρασε.
Το 2016 είναι επίσης το έτος που σηματοδότησε την έναρξη του “Ασιατικού Αιώνα”, καθώς η ήπειρος αυτή απέκτησε περισσότερους δισεκατομμυριούχους από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με την έκθεση UBS / PwC Billionaires.
Η έκθεση δείχνει ότι αυτοί που εσοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά ενίσχυσαν τον πλούτο τους κατά ένα πέμπτο, δηλαδή κατά 6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο. Πλέον υπάρχουν στον κόσμο 1.542 υπερπλούσιοι (σε σχέση με τα 7,6 δισ. των υπολοίπων ανθρώπων στον πλανήτη), έχοντας αυξηθεί κατά 145 άτομα, που είδαν τις περιουσίες να φτάνουν τα εννέα μηδενικά..

Μεταξύ ζωής και φθοράς




Της Ελένης Γιουμίδου, Ψυχολόγου, Εξειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία
Θα υπάρξουν κάποιες μέρες στη ζωή σου όπου θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις  κατά τις οποίες θα ξεχάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, ποιος πραγματικά είσαι.  Σκοτεινές στιγμές που θα θέλεις να απομακρυνθείς από όλους και από όλα και ένα πέπλο απόγνωσης θα σκεπάζει την ψυχή σου. Την ώρα ετούτη να διαβάζει αυτά τα λόγια για να μπαίνει  φως στην καρδιά σου και να μη λησμονείς την αξία και το νόημα της ζωής.
Το σίγουρο είναι ότι η ζωή είναι επίπονη και είναι αφελείς όποιος  προσπαθήσει να σε πείσει για το αντίθετο. Θα πρέπει να αγωνιστείς  για να κατακτήσεις όλα εκείνα που επιθυμείς, γιατί τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν. Η κάθε επιλογή έχει το  κόστος της και ο κάθε άνθρωπος βάζει τις προταιρεότητές του.
Ίσως να αισθάνεσαι ότι οι στεναχώριες που σε κερνά η ζωή είναι πολύ περισσότερες από τις χαρές, όμως πρέπει να αισθάνεσαι ευγνώμων που σου δόθηκε η ευκαιρία να έρθεις σε αυτό τον κόσμο και να απολαύσεις τις χαρές αλλά και τις λύπες. Γιατί για να εκτιμήσεις το καλό πρέπει πρώτα να έρθεις αντιμέτωπος με το κακό.
Πρόσεξε μη σταθείς αχάριστος, γιατί ο άνθρωπος πολλές φορές τυφλωμένος από τη στεναχώρια του δε μπορεί να αντικρίσει τη θετική πλευρά των καταστάσεων, με αποτέλεσμα να χάνει τη ζωή και το πραγματικό της νόημα.

O κόσμος σε κίνδυνο: μια συνέντευξη με τον Νόαμ Τσόμσκι

O κόσμος σε κίνδυνο: μια συνέντευξη με τον Νόαμ Τσόμσκι
Noam Chomsky (Φωτογραφία από το Flickr του χρήστη jeanbaptisteparis)
Σε συνέντευξή του στον David Barsamian, o Νόαμ Τσόμσκι αναλύει τα εγχώρια και γεωπολιτικά διακυβεύματα της διακυβέρνησης Τραμπ, προτείνοντας μια προσεκτική κριτική ανάγνωση των γεγονότων πέρα από τα επιφαινόμενα.
Συνέντευξη στον David Barsamian
Μετάφραση: Σάκης Στεργενάκης
David Barsamian: Μιλήσατε για τη διαφορά ανάμεσα στη γελοιότητα του Τραμπ, η οποία παρουσιάζεται αδιάκοπα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και στις πραγματικές πολιτικές που προσπαθεί να εφαρμόσει, στις οποίες δίδεται λιγότερη προσοχή. Πιστεύετε ότι υπάρχει συνοχή στους οικονομικούς, πολιτικούς ή διεθνείς στόχους της πολιτικής του; Τι κατάφερε πραγματικά να επιτύχει ο Tραμπ κατά τους πρώτους μήνες στο αξίωμά του;
Noam Chomsky: Υπάρχει μια διαδικασία περισπασμού σε εξέλιξη, η οποία είναι ίσως απλώς ένα φυσικό αποτέλεσμα των τάσεων της φιγούρας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο και εκείνων που εργάζονται στο παρασκήνιο.
Σε ένα επίπεδο, οι γελοιότητες του Τραμπ εξασφαλίζουν ότι η προσοχή επικεντρώνεται σε αυτόν – το πώς δεν έχει σημασία. Ποιος θυμάται την κατηγορία ότι εκατομμύρια μεταναστών χωρίς χαρτιά ψήφισαν υπέρ της Κλίντον, στερώντας από το αξιοθρήνητο ανθρωπάκι την Μεγάλη του Νίκη; Ή την κατηγορία ότι ο Ομπάμα είχε εγκαταστήσει σύστημα παρακολουθήσεων στον Trump Tower;
Οι ίδιοι οι ισχυρισμοί δεν έχουν σημασία. Αρκεί να αποσπαστεί η προσοχή από αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο. Εκεί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το πιο άγριο άκρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προχωράει προσεκτικά τις πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για να πλουτίσουν την πραγματική του εκλογική περιφέρεια: την εκλογική περιφέρεια της ιδιωτικής εξουσίας και του πλούτου, “τους αφέντες της ανθρωπότητας”, για να δανειστώ τη φράση του Άνταμ Σμιθ.
Αυτές οι πολιτικές θα βλάψουν τον πληθυσμό που δεν σχετίζεται με όλα αυτά, και θα καταστρέψουν τις μελλοντικές γενιές, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει τους Ρεπουμπλικάνους. Προσπαθούν εδώ και χρόνια να περάσουν μια παρόμοια καταστροφική νομοθεσία.
Ο Πωλ Ράιαν, για παράδειγμα, διαφήμιζε από καιρό το ιδεώδες του να εξαλείψει ουσιαστικά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εκτός από τις εξυπηρετήσεις που προσφέρει στην Περιφέρεια, αν και στο παρελθόν έχει τυλίξει τις προτάσεις του σε υπολογιστικά φύλλα, ώστε να φαίνονται σχολαστικά τεκμηριωμένες στους σχολιαστές.
Τώρα, ενώ η προσοχή επικεντρώνεται στις τελευταίες τρέλες του Tραμπ, η συμμορία του Ράιαν και η εκτελεστική εξουσία προωθούν νόμους και διατάξεις που υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υποβαθμίζουν την προστασία των καταναλωτών και βλάπτουν σοβαρά τις αγροτικές κοινότητες. Επιδιώκουν να καταστρέψουν τα προγράμματα υγείας, να ανακαλέσουν τους φόρους για τη χρηματοδότησή τους, με σκοπό να πλουτίσουν περαιτέρω την εκλογική τους Περιφέρεια και να ξεκοιλιάσουν τον νόμο Dodd-Frank, ο οποίος επέβαλε κάποιους απαραίτητους περιορισμούς στο αρπακτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που αναπτύχθηκε κατά τη νεοφιλελεύθερη περίοδο.

Νόημα και ευτυχία

Flaming June (Πίνακας του Φρέντερικ Λέιτον, Wikimedia Commons)

Σε μια εποχή κατά την οποία ο απανθρωπισμός φαίνεται να επεκτείνει τα πλοκάμια του σε ολόκληρο τον πλανήτη, πολλοί αναρωτιούνται πώς να επιτύχουν την ευτυχία, αυτή την ιδανική κατάσταση που σύμφωνα με τις αξίες του παρόντος συστήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά αποκτώντας πολλά χρήματα και υλικά υπάρχοντα.

Από τότε που ο Φαραώ Ακενατόν είπε ότι «ο άνθρωπος είναι πιο ευτυχισμένος όταν δίνει ευτυχία σε άλλους» περίπου 3.500 χρόνια πριν, ο Χρυσός Κανόνας, να συμπεριφερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται, έχει επανειλημμένα επαναδιατυπωθεί (και αγνοηθεί) από όλες τις γενιές.

19.09.2017 - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Silvia Swinden
Μια ενδιαφέρουσα άσκηση για το τι συνιστά την ευτυχία είναι πρώτα να θυμηθούμε μια κακή στιγμή και να δούμε πώς ήταν η επικοινωνία με τους άλλους, πώς βλέπαμε το μέλλον και πόση πίστη είχαμε στον εαυτό μας και στους άλλους και στη συνέχεια να θυμηθούμε μια καλή στιγμή και να παρατηρούμε τις ίδιες παραμέτρους.

Απ’ ότι φαίνεται οι κακές στιγμές ήταν κακές επειδή αισθανόμασταν απομονωμένοι, το μέλλον ήταν αβέβαιο ή κλειστό και μας έλειπε η πίστη στον εαυτό μας και στους άλλους ανθρώπους και οι καλές στιγμές ήταν καλές, επειδή η επικοινωνία ήταν στα καλύτερά της, το μέλλον ήταν ανοιχτό και είχαμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στους άλλους.

Η αίσθηση του ανήκειν και ο σαφής σκοπός που προβάλλεται στο μέλλον, ακόμη και πέρα από την ατομική ύπαρξη κάποιου, συνδέονται με την αίσθηση ότι η ζωή έχει νόημα, ένα θέμα που αναπτύχθηκε αρκετά από τον Σίλο στα γραπτά του και στην εφαρμογή της επαναστατικής μη βίαιης σκέψης του για την κατασκευή ενός διαφορετικού κόσμου, ενός εξανθρωπισμένου κόσμου.

Σε μια εποχή κατά την οποία ο απανθρωπισμός φαίνεται να επεκτείνει τα πλοκάμια του σε ολόκληρο τον πλανήτη, πολλοί αναρωτιούνται πώς να επιτύχουν την ευτυχία, αυτή την ιδανική κατάσταση που σύμφωνα με τις αξίες του παρόντος συστήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά αποκτώντας πολλά χρήματα και υλικά υπάρχοντα.
Το σεξ και η εξουσία έρχονται ως υποπροϊόντα του πλούτου.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή ίσως για τελευταία φορά!



Η ΕΕ εξετάζει την κατάργηση της θερινής ώρας – Επιτέλους και κάτι καλό!

Χειμερινή ώρα από αύριο. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.
Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε. Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο.
Στην αλλαγή της ώρας δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας. Από την άλλη πλευρά, η τεχνητά εισαγόμενη καλοκαιρινή περίοδος ήταν τόσο ελκυστική για την Τουρκία που πέρυσι αποφάσισε να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αιτήματα για την κατάργηση της θερινής ώρας.
Το θέμα προς το παρόν εξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της ΕΕ. Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Μπορεί να αλλάξουν παγκοσμίως οι ώρες που γίνονται οι επεμβάσεις καρδιάς!

επέμβαση καρδιάς

Οι χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά είναι ασφαλέστερες, όταν γίνονται όχι τις πρωινές αλλά τις απογευματινές ώρες, επειδή τότε η καρδιά συγχρονίζεται καλύτερα με το βιολογικό ρολόι των ασθενών και είναι πιο ανθεκτική, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.
Αν μελλοντικές μελέτες επιβεβαιώσουν ότι αυτό όντως συμβαίνει ευρέως, τότε σε όλο τον κόσμο τα νοσοκομεία θα κληθούν να αλλάξουν τις ώρες των χειρουργείων για επεμβάσεις καρδιάς.
Η νέα μελέτη συνδύασε μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή σε καρδιοπαθείς, παρατηρήσεις ασθενών, ανάλυση ιστών και έρευνα σε πειραματόζωα (ποντίκια) για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ώρα του χειρουργείου παίζει ζωτικό ρόλο. Όταν γίνεται απόγευμα, υπάρχει καλύτερος συγχρονισμός της καρδιάς με το «ρολόι» του οργανισμού (τον κιρκάδιο ρυθμό), με αποτέλεσμα να είναι μικρότερη η πιθανότητα επικίνδυνων επιπλοκών μετά την επέμβαση.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταβίντ Μονταίν του Πανεπιστημίου της Λιλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικο "The Lancet", προτείνουν οι επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς να μετακινηθούν τις απογευματινές ώρες. Τόνισαν πάντως ότι η μελέτη τους πρέπει να επιβεβαιωθεί σε μεγαλύτερο δείγμα ασθενών και ιδίως σε όσους πάσχουν από διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθεια.

Νευροεπιστήμη – Ρομποτική: Προηγμένα τεχνητά άκρα χαρτογραφήθηκαν στον εγκέφαλο

Οι επιστήμονες του EPFL από το Κέντρο Νευροπροσθετικής χρησιμοποίησαν λειτουργική μαγνητική τομογραφία, για να δείξουν πώς ο εγκέφαλος επανασχεδιάζει κινητικές και αισθητηριακές οδούς ακολουθώντας στοχευμένη κινητική και αισθητική επανανεύρωση (TMSR), μια νευροπροσθετική προσέγγιση όπου τα εναπομένοντα νεύρα των άκρων επαναδρομολογούνται προς άθικτες περιοχές μυών και δέρματος, για να ελέγξουν ένα ρομποτικό άκρο.
Η στοχευμένη κινητική και αισθητηριακή επανανεύρωση (Targeted motor and sensory reinnervation – TMSR) είναι μια χειρουργική επέμβαση σε ασθενείς με ακρωτηριασμό που επαναδρομολογεί τα εναπομένοντα νεύρα των άκρων προς ανέπαφους μύες και δέρμα, προκειμένου να τα συνδέσει με τα προσθετικά άκρα επιτρέποντας έναν άνευ προηγουμένου έλεγχό τους. Από τη «φύση» της, η TMSRαλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τον έλεγχο της κίνησης και τις σωματοαισθητηριακές εισαγωγές. Ωστόσο, οι λεπτομερείς μηχανισμοί του εγκεφάλου δεν έχουν διερευνηθεί ποτέ πριν και η επιτυχία της TMSR προσθετικής θα εξαρτηθεί από την ικανότητά μας να κατανοήσουμε τους τρόπους με τους οποίους ο εγκέφαλος επανασχεδιάζει αυτές τις διαδρομές. Τώρα, οι επιστήμονες του EPFL χρησιμοποίησαν εξαιρετικά υψηλού πεδίου, 7 Tesla, λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) για να δείξουν πώς επηρεάζει η TMSR τις αναπαραστάσεις των άνω άκρων στους εγκεφάλους ασθενών με ακρωτηριασμούς, ιδιαίτερα στον πρωτογενή κινητικό φλοιό και στον σωματοαισθητικό φλοιό και τις περιοχές που επεξεργάζονται πιο πολύπλοκες λειτουργίες του εγκεφάλου. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Brain.
Η στοχευμένη μυϊκή και αισθητική επανανεύρωση (Targeted muscle and sensory reinnervation – TMSR) χρησιμοποιείται για να βελτιώσει των έλεγχο των προσθετικών των άνω άκρων. Τα εναπομένοντα νεύρα από το ακρωτηριασμένο άκρο μεταβιβάζονται για να επανανευρώσουν και να ενεργοποιήσουν νέους μυϊκούς στόχους. Με αυτό τον τρόπο, ένας ή μια ασθενής που εφοδιάστηκε με προσθετική TMSR «στέλνει» κινητικές εντολές στους επανανευρωμένους μυες, όπου οι προθέσεις κίνησης αποκωδικοποιούνται και στέλνονται στο προσθετικό άκρο. Από την άλλη μεριά, η άμεση διέγερση του δέρματος επάνω στους επανανευρωμένους μύες στέλνεται πίσω στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της αντίληψης αγγίγματος στο άκρο που λείπει.

Τα πέντε ολέθρια λάθη για να καταστρέψετε τη σχέση σας

1. Είστε αρνητικοί: Βλέπετε μόνο τα αρνητικά που έχει ο σύντροφός σας. Αυτό δημιουργεί απίστευτα προβλήματα στη σχέση.couple-in-away
2. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος.Αν το παραδεχθείτε, τότε μόνο θα δείτε τις καλές πλευρές του συντρόφου σας. Και όσα πράγματα κάνει που σας ενοχλούν, συζητείστε τα μαζί του. Χωρίς όμως γκρίνια.
3.Μη μεταφέρετε τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι: Μετά από μια αγχωτική ημέρα στο γραφείο οι περισσότεροι φορτώνουν άθελά τους όλες τις σκοτούρες τους στον σύντροφο. Αυτό είναι ανθρώπινο και μπορεί να συμβεί. Αλλά όποιος απογοητεύει συνεχώς τον σύντροφό του, μην εκπλαγεί αν κάποια στιγμή γίνει … καπνός.

Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΣΑ (Βίντεο)


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Ένας δημοσιογράφος ερευνητής που επί χρόνια ασχολείται με το θέμα των αεροψεκασμών αποκαλύπτει στο παρακάτω βίντεο μια ακόμη απάτη της ΝΑΣΑ για το σημαντικό αυτό θέμα.
Συγκεκριμένα, όπως δείχνει το βίντεο έχουν στήσει έναν κατευθυνόμενο δημοσιογράφο έξω από τις εγκαταστάσεις της General Electric για να πείσει το κοινό ότι με το συννεφώδες αυτό μείγμα που ψεκάζουνε στον ουρανό θα φέρουνε βροχή για να ωφελήσουνε την ατμόσφαιρα στην πραγματικότητα όμως δεν συμβαίνει αυτό.
Στο βίντεο παρακάτω φαίνεται ξεκάθαρα πώς το ίδιο αυτό το συννεφώδες μείγμα είναι στην πραγματικότητα παραγωγής της ΝΑΣΑ που το απλώνει στον ουρανό επί ένα 24ωρο γιατί γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν αέριες μάζες που θα το απλώσουν παντού.
Το σύστημα αυτό του απλώματος αυτού του συννεφώδους μείγματος βασίζεται σε ειδικές μελέτες που έχουν κάνει πάνω στον ιστό της αράχνης και πως υφαίνεται αυτός και απλώνεται σαν παγίδα στα θύματα του.
Μέσα σε αυτό το συννεφώδες μείγμα όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος ερευνητής, εκτός από τις γνωστές δηλητηριώδεις ουσίες, για τις οποίες έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας, όπως βάριο και λοιπά, περιέχει όλο και πιο επικίνδυνες ουσίες ενώ αυξάνουν την πυκνότητα και την διαχέουν με αυτόν πραγματικά σατανικό τρόπο στην ατμόσφαιρα.

Οτιδήποτε μας διαπερνά είναι επειδή βρίσκει κάτι μέσα μας να αγγίξει

Κάποτε είπαν στον Διογένη: «Διογένη, σε κοροιδεύουν»… Καθισμένος, σήκωσε το πρόσωπο, τους κοίταξε με χαμόγελο και απάντησε: «Μα εγώ δεν νιώθω καμιά κοροϊδία».
elegant woman
Αυτή η φράση δεν δείχνει μόνο την αυτοπεποίθηση του Διογένη, τη γνώση της αξίας και της ευφυΐας του, μα βαθύτερα τη γνώση που κατέχει ο Διογένης για τον εαυτό του. Η φράση «Διογένη σε κοροϊδεύουν» είναι το ερέθισμα που φτάνει στα αυτιά του Διογένη… ο ίδιος γνωρίζει πως εξαρτάται από το μυαλό του, το αν θα τον αγγίξει συναισθηματικά το ερέθισμα αυτό. Πχ το αν θα τον θυμώσει. Εξαρτάται στην ουσία, από την εικόνα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του.
Τη γνώμη των άλλων ανθρώπων, συχνά την ονομάζουμε κοινωνική πραγματικότητα… (ο τρόπος ένδυσης σε κάθε εποχή για παράδειγμα). Διότι είναι πραγματικότητα μεταξύ των ανθρώπων η οποία δε διέπεται από φυσικούς νόμους όπως φυσική πραγματικότητα, αλλά από κοινωνικές συμβάσεις. Έτσι για παράδειγμα, η βαρύτητα είναι μία φυσική πραγματικότητα, καθώς το μήλο του Νεύτωνα θα πέφτει πάντοτε προς τα κάτω.
The Great Gatsby
Ο Διογένης, όπως και πολλοί χαρισματικοί άνθρωποι στην ιστορία, δε στρέφεται για τη διαμόρφωση της αυτοαντίληψης του, στη γνώμη που έχουν οι άλλοι άνθρωποι γι αυτόν, μα στην παρατήρηση της φυσικής πραγματικότητας. Αυτό του δίνει τη γνώση ότι αφού κατανοώ ότι αλληλεπιδρώ με τη φύση, κατανοώ τόσα φαινόμενα, φυσικά ή ανθρώπινα, είναι αδιανόητο να μου λείπει και η ευφυΐα. Πρόκειται για την ίδια περίπτωση όταν ο Θαλής ο Μιλήσιος αψηφούσε τη γνώμη των γύρω του, και μελετούσε συνέχεια τον ουρανό.

33 συγκινητικές φωτογραφίες ανθρώπων που έμειναν πίσω στο χωριό

33 συγκινητικές φωτογραφίες ανθρώπων που έμειναν πίσω στο χωριό
Μανος Γαμπιερακης

Δούλεψαν μια ζωή σκληρά κάτω από δύσκολες συνθήκες για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Πλέον συνεχίζουν να ζουν στο χωριό περιμένοντας να έρθουν εκείνες οι όμορφες μέρες του χρόνου που θα ανοίξει η πόρτα και θα αγκαλιάσουν ξανά τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Αυτό που ακολουθεί είναι ένα συγκινητικό αφιέρωμα στους ήρωες της ζωής, στη γιαγιά και στον παππού που έμειναν πίσω στο χωριό. Εικόνες όμορφες, συγκινητικές..

Ο δρόμος για την ευτυχία αρχίζει και τελειώνει μέσα μας



Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε πυροτεχνήματα για να καταλάβουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι.

Την ευτυχία τη νιώθουμε ως μια αίσθηση εμπιστοσύνης απέναντι στη ζωή και μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης που υπάρχει στο υπόβαθρο όλων των εμπειριών, ακόμα και των πιο δυσάρεστων.

Αν ο νους θέτει όρους και προϋποθέσεις για την ευτυχία, είναι γιατί δεν έχει εμπεδωθεί βιωματικά η καθαρή κατάσταση της ύπαρξης όπου απουσιάζουν οι σκέψεις. Εκεί όπου ο νους σιωπά, βρίσκουμε ένα πεδίο καθαρής γνώσης της ύπαρξης. Εκεί δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε εγώ, ούτε καν ευτυχία. Μόνο καθαρή ύπαρξη. 

Όταν κάποιος έχει αφήσει τη σιωπή να αναδιοργανώσει το σύστημά του και ζει έτσι, δεν υφίσταται δυστυχία. Η δυστυχία είναι σαν το σκοτάδι. Το σκοτάδι δεν υπάρχει. Είναι απλώς αυτό που συμβαίνει όταν απουσιάζει το φως. Δεν έχει δική του δομή και υπόσταση. Δεν αποτελείται από κάτι. Η ίδια η λέξη «σκοτάδι» δεν ανταποκρίνεται σε κάτι πραγματικό, σε μια υπαρκτή δομή, αλλά δηλώνει την απουσία του φωτός. Εξού και το γνωμικό: «Το σκοτάδι δεν το πολεμάς, φέρνεις το φως». Δεν υπάρχει τίποτα να πολεμήσεις. Αλλά αυτό που πρέπει να προσέξουμε να μην κάνουμε, είναι να ασχοληθούμε με κάτι που δεν υπάρχει. Γι’ αυτό, αρκεί να φέρουμε το φως και το σκοτάδι θα φύγει από μόνο του. 

Το ίδιο ισχύει και για τη δυστυχία. Δεν υπάρχει δυστυχία. Όταν απουσιάζει η επίγνωση και η αυτογνωσία, φαίνεται σαν να εμφανίζεται η δυστυχία. Πιο σωστό θα ήταν αν λέγαμε ότι απλώς χάνεται προσωρινά η επίγνωση, ή η ευτυχία, αντί να λέμε ότι υπάρχει δυστυχία. 

«Η αγάπη δεν πρέπει να παρακαλεί, ούτε να απαιτεί. Η αγάπη πρέπει να έχει την δύναμη να φτάσει στη βεβαιότητα.» (ΕΡΜΑΝ ΕΣΣΕ)



Σαν πήγα στο σπίτι, ύστερα από απουσία πολλών ημερών, με πήρε παράμερα και μου είπε: “Δεν πρέπει να παραδίδεσθε, σε επιθυμίες στις οποίες δεν πιστεύετε. Ξέρω τι επιθυμείτε. Πρέπει να παραιτηθείτε από τις επιθυμίες αυτές ή να επιθυμήσετε σωστά. Αν μπορείτε να παρακαλέσετε για κάτι που είναι σίγουρη η εκπλήρωση του, τότε θα γίνει. Επιθυμείτε όμως κι έπειτα μετανιώνετε- γι’αυτό ακριβώς έχετε αγωνία. Θα σας διηγηθώ ένα παραμύθι”.

Και μου διηγήθηκε για έναν νέο, που αγάπησε ένα αστέρι. Στεκόταν στη θάλασσα, άπλωνε το χέρι και λάτρευε το αστέρι, το ονειρευόταν κι έστελνε τη σκέψη του πάντοτε εκεί πάνω. Αλλά ήξερε ή έπρεπε να ξέρει πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί ν’ αγκαλιάσει ένα αστέρι. Το πήρε για μοίρα του, χωρίς ελπίδα για μια εκπλήρωση ν’ αγαπά ένα αστέρι και παραδόθηκε σε μια ποίηση που εξέφραζε την παραίτηση και τον σιωπηλό και αφοσιωμένο του πόνο, που όφειλαν να τον γαληνέψουν. Όλα τα όνειρά του πήγαιναν προς το αστέρι. Έτσι, μια νύχτα, πήγε πάλι στη θάλασσα και από ένα σκόπελο παρατηρούσε το αστέρι, φλογισμένος από αγάπη. Και σε μια στιγμή ακράτητης λαχτάρας, έδωσε ένα πήδημα προς τα πάνω και γκρεμίστηκε στο κενό, μακριά από το αστέρι. Αλλά και τη στιγμή που πηδούσε, πρόλαβε να σκεφτεί: Και όμως είναι αδύνατο! Έτσι τσακίστηκε στην ακρογιαλιά. Δεν ήξερε ν’αγαπά. Τη στιγμή που πήδησε, αν είχε την ψυχική δύναμη να πιστέψει στην εκπλήρωση της επιθυμίας του, θα πετούσε και θα έσμιγε με το αστέρι.

Yamantau: Η μυστική στρατιωτική υπόγεια πολιτεία της Ρωσίας στα Ουράλια



Αρχίζοντας απ΄ την περίοδο του Brezhnev, η Ρωσία επιδίωξε την κατασκευή μιας ογκώδους υπόγειας εγκατάστασης στο βουνό Yamantau και την πόλη Mezhgorye (στο παρελθόν εγκαταστάσεις Μπέλορετσκ - 15 και Μπέλορετσκ - 16). Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Ρωσίας για το 1997 αντιμετωπίζει το πρόγραμμα ως κλειστή περιοχή, που περιέχει εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας.

Στις 16 Απριλίου 1996, ο αμερικανικός τύπος ανέφερε για μια μυστηριώδη στρατιωτική βάση, που κατασκευάζεται στη Ρωσία:
<<Σ΄ ένα μυστικό πρόγραμμα, που θυμίζει τις πιο ψυχρές μέρες του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία χτίζει ένα γιγαντιαίο υπόγειο στρατιωτικό συγκρότημα στα βουνά Ural, όπως αναφέρουν δυτικοί ανώτεροι υπάλληλοι και οι Ρώσοι μάρτυρες>>.

"Κρυμμένο στο εσωτερικό του βουνού Yamantau στην περιοχή Beloretsk των Νοτίων Ουραλίων, το πρόγραμμα περιελάμβανε τη δημιουργία ενός τεράστιου συγκροτήματος, που εξυπηρετούνταν από ένα σιδηρόδρομο, μια εθνική οδό και χιλιάδες εργαζόμενους".

Τα Ουράλια Όρη, που ονομάζονται επίσης Ζώνη Πετρών, εκτείνονται για 2.500 χλμ. απ΄ τις καυτές στέπες του Καζακστάν ως τις παγωμένες ακτές του Αρκτικού ωκεανού. Οι γεωγράφοι διαιρούν τα Ουράλια σε πέντε περιοχές: Νότια, Μέσα, Βόρεια, Υπο- Αρκτικά και Αρκτικά Ουράλια. Το ευρύτερο μέρος των Ουραλίων ονομάζεται Νότια Ουράλια και αποτελείται από δεκάδες παράλληλων κορυφογραμμών, που οριοθετούνται στο Βορρά και στο Νότο απ΄ τις κοιλάδες του ποταμού Ufalei και του ποταμού Ουράλ, αντίστοιχα.
Τα τοπία στεπών και δασικών στεπών είναι χαρακτηριστικά των λόφων σ΄ αυτό το μέρος των Ουραλίων. Οι βουνοπλαγιές καλύπτονται με τα μικρά δάση και οι υψηλότερες κορυφές προβάλλουν, όπως τα νησιά, μέσα από έναν πράσινο ωκεανό δάσους. Τα ψηλότερα βουνά των Νοτίων Ουραλίων - Yamantau (1.640 μ) και Bolshoi leremele (1.582 μ) - βρίσκονται στη δυτική σειρά των κορυφογραμμών.

«9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ναρκωτικά κρυμμένα σε στοές: Ο Έντι Ράμα ελέγχει άμεσα το λαθρεμπόριο!»




Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε σήμερα την αλβανική κυβέρνηση ότι έχει τον άμεσο έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.



Ο Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «News24», κατηγόρησε τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, Έντι Ράμα ότι εμπλέκεται άμεσα και … ελέγχει την παραγωγή και τη διακίνηση μαριχουάνας στην Αλβανία.


Σύμφωνα με τον ίδιο «περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ναρκωτικά κρύβονται σε αλβανικές σήραγγες».


«Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμπλέκεται άμεσα στην παραγωγή και τώρα στη συλλογή των ναρκωτικών».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα