Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Άνδρες με μεγάλα…προσόντα: Τελικά κάνουν ή όχι καλό σεξ;



Αράδες επί αράδων έχουν γραφτεί σχετικά με τα ανδρικά προσόντα και τους προικισμένους άνδρες.

Ωστόσο δεν προκαλούν πάντα το θαυμασμό των γυναικών οι άνδρες με τα μεγάλα προσόντα καθώς αρκετές φορές προκαλούν εμπόδια στην σεξουαλική ικανοποίηση των συντρόφων τους.
Και αυτό γιατί αρκετά συχνά οι γυναίκες διαμαρτύρονται ότι το σεξ είναι ιδιαίτερα επώδυνο για αυτές εξαιτίας των μεγάλων προσόντων των συντρόφων τους.
Όπως επισημαίνει η γυναικολόγος Lauren Streicher είναι πολύ πιθανόν οι γυναίκες να υποφέρουν και να αιμορραγούν κατά τη διάρκεια του σεξ κυρίως όταν το μέγεθος του κόλπου τους είναι δυσανάλογα μικρό με το μέγεθος του ανδρικών προσόντων.

Τι θα συμβεί αν ένας ελέφαντας πέσει σε μια μαύρη τρύπα;

Η απαντηση του Gerard ’t Hooft στον Hawking σχετικα με την απωλεια πληροφοριων από τις μαυρες τρυπες

elephant-black-hole
Ελέφαντας πέφτει σε μαύρη τρύπα!
Αν κάποιο αντικείμενο, είτε πρόκειται για ένα iPhone είτε για ελέφαντα, πέσει μέσα σε μια μαύρη τρύπα μένει για πάντα εκεί. Ο υπόλοιπος κόσμος έξω από τη μαύρη τρύπα χάνει για πάντα τις πληροφορίες που είναι κωδικοποιημένες σ’ αυτά τα αντικείμενα;
Ναι, χάνονται τα πάντα ισχυρίστηκε στην αρχή ο Stephen Hawking (έτσι προέκυψε το περίφημο: «ο Θεός παίζει ζάρια, αλλά πολλές φορές τα ρίχνει εκεί όπου δε μπορούμε να τα δούμε»), ενώ οι Leonard Susskind και Gerard ’t Hooft υποστήριζαν το αντίθετο. Ο John Preskill, το 1997,  έβαλε στοίχημα με τον Hawking υπέρ των Susskind και Hooft.  Το 2007 ο Hawking παραδέχθηκε την ήττα του επισήμως.
Αφού ο Stephen Hawking πείστηκε ότι δεν χάνονται οι πληροφορίες όταν καταπίνονται από μια μαύρη τρύπα τον περασμένο Αύγουστο προσπάθησε να αποδείξει ότι αποθηκεύονται – όχι στο εσωτερικό της – αλλά στο όριό της, τον ορίζοντα των γεγονότων σε μια μορφή (super translations) που είναι ολόγραμμα των εισερχομένων σωματιδίων. Έτσι οι πληροφορίες σχετικά με τον ελέφαντα που θα εξαφανιστεί μέσα στη μαύρη τρύπα παραμένουν στην άκρη ως ολογραφικό αποτύπωμα και διαρρέουν προς τα έξω διαμέσου της ακτινοβολίας Hawking, το μόνο «πράγμα που εκπέμπει» μια μαύρη τρύπα.

Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης όπου «χιονίζει» αντηλιακό




Αστρονόμοι – μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας- ανακάλυψαν με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble έναν ασυνήθιστο καυτό εξωπλανήτη όπου «χιονίζει» διοξείδιο του τιτανίου, τη βασική δραστική ουσία των αντηλιακών.
Ο εξωπλανήτης είναι ο Κέπλερ-13Ab, σε απόσταση 1.730 ετών φωτός από τη Γη, ένας από εξαπλωνήτες με την υψηλότερη θερμοκρασία που έχουν ποτέ βρεθεί, καθώς φθάνει τους 2.700 βαθμούς Κελσίου στη φωτεινή πλευρά που βλέπει μόνιμα στο μητρικό άστρο.
Στην αντίθετη πλευρά, τη μόνιμα σκοτεινή, που είναι πολύ πιο κρύα, μεταφέρεται με τους ανέμους οξείδιο του τιτανίου, το οποίο συμπυκνώνεται σε κρυσταλλικές νιφάδες, σχηματίζει νέφη και τελικά πέφτει στην επιφάνεια με την μορφή χιονιού.

Η αρχαιότερη καταγεγραμμένη ηλιακή έκλειψη

...εγινε σαν σημερα, το 1207 π.Χ.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα βοηθήσει στην ακριβέστερη χρονολόγηση των Αιγύπτιων Φαραώ και μπορεί να έχει γενικότερες επιπτώσεις για τη χρονολόγηση άλλων γεγονότων στην αρχαιότητα.

Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι εντόπισαν την ημερομηνία της αρχαιότερης καταγεγραμμένης ηλιακής έκλειψης, την οποία προσδιόρισαν στις 30 Οκτωβρίου 1207 π.Χ. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα βοηθήσει στην ακριβέστερη χρονολόγηση των Αιγύπτιων Φαραώ και μπορεί να έχει γενικότερες επιπτώσεις για τη χρονολόγηση άλλων γεγονότων στην αρχαιότητα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον καθηγητή Κόλιν Χάμφρεϊς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και γεωφυσικής «Astronomy & Geophysics» της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Βρετανίας, πήραν ως αφετηρία τους ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ιησού του Ναυή της Παλαιάς Διαθήκης, όπου αναφέρεται ότι, καθώς οι Ισραηλίτες εισέβαλαν στη γη Χαναάν, ο Ήλιος και η Σελήνη ακινητοποιήθηκαν, ώσπου οι επιτιθέμενοι εξόντωσαν τους εχθρούς τους.

Πώς οι ψυχές επιλέγουν τους γονείς και την οικογένειά τους



Χρόνια πριν γεννηθεί το κοριτσάκι μου είδα ένα όνειρο πως είχα κόρη. Ήρθε σε μένα, με αγκάλιασε, μου είπε πως είμαι η μητέρα της και πως το όνομα της είναι Έβελιν.
Αυτό το όνειρο αποτυπώθηκε στην μνήμη και στην καρδιά μου. Τόσο πολύ που όταν ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος, ήξερα πως ήταν κορίτσι και πως μου είχε πει ήδη το όνομα της: Έβελιν. Το να ευχηθώ για ένα παιδί δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό!

Για να εξελιχτούμε, οι ψυχές μας έρχονται στην Γη περισσότερο από μια φορά. Το ξέρω αυτό γιατί καθώς μεγάλωνα και άλλαζα έμαθα πολλά για τις συμβάσεις της ψυχής και την μετενσάρκωση και οι σκέψεις μου και οι πεποιθήσεις μου κλίνουν προς αυτή την έννοια. Για εσάς που απορρίπτετε την μετενσάρκωση σας προσκαλώ να εξερευνήσετε την ιδέα πως η ψυχή γεννιέται σε διαφορετικά σώματα για πολλές ζωές.

Πιστεύω πως μόλις η ψυχή αποφασίσει να έχει (ακόμα μια) γήινη ενσάρκωση, το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσει τι είδους ζωή θέλει. Αυτό εξαρτάται και από τα μαθήματα που θέλει να μάθει. Αυτό συμπεριλαμβάνει στο να ταιριάζει με έναν γονέα ή με ένα ζευγάρι γονέων. Αυτή η διαδικασία εξαρτάται από τον σκοπό της ψυχής και τις επιθυμίες για συγκεκριμένα μαθήματα και τρόπο ζωής.

Για παράδειγμα, αν 2 ψυχές ήταν μαζί και πριν, σαν μητέρα με κόρη μπορεί να επιθυμούν να ξαναζήσουν αυτή την εμπειρία ίσως αντιστρόφως, έτσι ώστε η κόρη να γίνει η μητέρα στην καινούργια ζωή. Κάποιες φορές όταν η ψυχή επιθυμεί να ενσαρκωθεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος του κόσμου, η επιλογή θα είναι λιγότερο βασισμένη στον γονέα. Όπως και οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί έτσι είναι και οι ψυχές μας και αυτό που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στην ζωή/ζωές μας.

Τα 10 στάδια της επιθανάτιας εμπειρίας


Εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια, οι κοντινές στο θάνατο εμπειρίες αποσπάσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Χάρη στην πρόοδο των ιατρικών οργάνων της εντατικής, όπως του ηλεκτροσόκ, έχουν εμφανιστεί πολλοί άνθρωποι που δηλώνουν ότι έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία που διαδραματίζεται στα σύνορα του δικού μας, με τον άλλο, τον άυλο κόσμο.

Χειρούργοι, γιατροί, ψυχίατροι, φιλόσοφοι, ανθρωπολόγοι, κτλ, δεν ξέρουν πως να χαρακτηρίσουν αυτά τα φαινόμενα, μιας και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το να παραδεχτούν επίσημα ότι μπορεί να υπάρξει μια ζωή μετά το θάνατο αποτελεί ρίσκο από τη στιγμή που θρησκευτικές παραδόσεις και ιδεολογίες θα μπορούσαν να απαιτήσουν ή ακόμα και να αντλήσουν επιπλέον αποδείξεις. Ωστόσο, οι ασθενείς που έζησαν αυτήν την εμπειρία δε μιλούν και πολύ εύκολα από φόβο μην οδηγηθούν σε ψυχιατρικά άσυλα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός γιατρού στη γαλλική τηλεόραση που δήλωσε σε κάποιο ντοκιμαντέρ για τις εμπειρίες αυτές: "Την πρώτη φορά που ένας από τους ασθενείς μου μου διηγήθηκε αυτό που έζησε, έσκασα στα γέλια. Δεν πιστεύω σε τέτοιες χαζομάρες.

Για να πειστούν ότι δεν πρόκειται περί ενός φαινομένου που συμβαίνει μόνο στη δική τους χώρα, τις Ηνωμένες πολιτείες, δύο γιατροί, οι Erlendur Haraldsson και Karl Isis, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν μια σοβαρή επιστημονική έρευνα με τη συνεργασία πολλών χιλιάδων ασθενών που βρίσκονταν είτε στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς τους είτε ακολουθούσαν ακόμα θεραπευτική αγωγή. Ξεκίνησαν λοιπόν από τις Ινδίες και πέρασαν στη συνέχεια στις ΗΠΑ, κι αυτό για να βεβαιωθούν ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και το πολιτιστικό υπόβαθρο δεν επηρεάζουν αυτά που διηγούνται εκείνοι που φέρονται να έχουν ζήσει την εμπειρία. Η έρευνα έβγαλε ότι υπάρχει πραγματικά κάτι, κάτι μάλιστα πολύ συγκεκριμένο, αλλά τι είναι αυτό; Διότι, όπως οι δυο γιατροί, έτσι ακριβώς και πολλοί συνάδελφοί τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης κατάφεραν να αναγνωρίσουν μέσα από μαρτυρίες τα διάφορα στάδια της έλευσης του θανάτου για τους ανθρώπους εκείνους που "επανέρχονται", όμως για εκείνους που "έφυγαν" για τα καλά, το μυστήριο, τουλάχιστον από επιστημονικής άποψης, παραμένει. Και , τι σύμπτωση, οι χιλιάδες αυτές περιγραφές μοιάζουν. Οι σκεπτικιστές δε διστάζουν να μας διαβεβαιώσουν ότι οι καταστάσεις αυτές προέρχονται από ένα χημικό μάγμα που εκκρίνεται από τον εγκέφαλο τη στιγμή που επέρχεται ο θάνατος.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ…


image
Από την πρώτα φορά που παίζεις μπάλα στο σχολείο, μέχρι τις Πανελλήνιες και τις συνεντεύξεις για δουλειά, ο ανταγωνισμός κι ο φόβος της ήττας είναι τα αναγκαία κακά που βρίσκονται παντού στην ζωή σου για να σε ωθήσουν μπροστά. Ή να σε αποθαρρύνουν, να σε γεμίσουν με κόμπλεξ και άμυνες βάζοντας όρια στην προσωπική σου εξέλιξη…. Το τι θα συμβεί, είναι καθαρά προσωπική επιλογή και δεν θα επιλέξουμε όλοι τα ίδια. Σίγουρα όμως σε κάνεναν δεν αρέσει να χάνει και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην φτάσει σε αυτό το σημείο.
Κάθε φορά που κάνεις μια επιλογή, δεν ξέρεις αν η κρίση σου σε οδήγησε στο σωστό μονοπάτι, ούτε αν αυτή μπορεί να σε συνοδεύσει σε όλη σου την ζωή. Γιατί αυτή μπορεί να είναι ιδανική για το παρόν σου αλλά στο μέλλον σου να χρειάζεται να την εγκαταλείψεις και να χάσεις, για να προχωρήσεις μπροστά.

Πως γιατρεύονταν οι πόνοι οι πληγές


Πως γιατρεύονταν οι πόνοι οι πληγές

Η θεραπεία των πόνων και των πληγών


Διδάσκαλος: Αγαπούσα να μου αποκριθείς εις πόσους καιρούς γένονται τα πονίδια και πώς προέρχονται.

Μαθητής: Εις τέσσαρους καιρούς, ήγουν αρχή και αρχή αρχή του πρισκώματος, γιόμισιν και κατέβασιν. Τους οποίους καιρούς οι Φράγκοι τους λέγουν πριντζίπιο, αουμέντο στάτο ελ ντεκλινάτζιον. Τα οποία πονίδια είναι δύο λογιών, ήγουν μονά και διπλά. Τα μονά προέρχονται από κακούς χυμούς και τα διπλά πονίδια προέρχονται οπόταν είναι ανακατωμένα με πολλούς χυμούς, με αίμα, με χολή […..] του ασθενή και ακόμη θέρμη.


Διδάσκαλος: Πώς γνωρίζεται όταν έχει να στρέψει το πονίδι;

Μαθητής: Οπόταν ιδώ οπού το πονίδι δεν δίνει βάρος του ασθενή, δεν είναι κοκκινάδα, δεν έχει θέρμη, ετότες έχω σημάδι ότι δεν θέλει άνοιγμα, αμή γυρεύει στρέψει.


Διδάσκαλος: Τι σημάδι βλέπεις οπόταν γυρεύει να ανοικτεί το πονίδι;

Μαθητής: Οπόταν ιδώ με μεγάλην κοκκινάδα, με σπλωνομάνισμα και με το δάκτυλο αγρικώ τα ομπύατα οπού έχουν από κάτω, και όντας το γγίζεις σφικτά λαβαίνει πόνον ο ασθενής.

Μούτζι: Δεν χρειάζεται να παλεύεις με τον νου σου



Πώς να υπερβούμε την επιρροή του νου;
Με την παρατήρηση.

Μην παλεύεις με τον νου.
Ο νους λατρεύει τις μάχες.
Αν μπλεχτείς σε καβγά με τον νου σου θα χάσεις.
Ο καβγάς θα σημαίνει ότι 
αντιλαμβάνεσαι τον νου ως αληθινό.

Άρα τι πρέπει να κάνουμε;
Να αρχίσουμε να παρατηρούμε.
Πολλοί λίγοι άνθρωποι
παρατηρούν πραγματικά.

Η προσοχή είναι συνήθως εστιασμένη
σ’ αυτά που εμφανίζονται μέσα στη συνειδητότητα.
Αλλά κανένας δεν εστιάζει
σ’ αυτόν που κάνει την παρατήρηση.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΡΟΥΧΑ!

image
Παλιές μπλούζες, τζιν παντελόνια που έχεις να φορέσεις μια τριετία τουλάχιστον, και απλά τοπς που σου φαίνονται πρόχειρα για να τα βάλεις κάπου πέρα από το σπίτι σου γι αυτό και τα χρησιμοποιείς ως πιτζάμες. Η ντουλάπα σου είναι γεμάτη με πράγματα, η τάξη απουσιάζει γιατί είναι δύσκολο να διατηρήσεις οργάνωση κι εσύ δεν έχεις ποτέ τι να βάλεις και πάντα νιώθεις ότι πρέπει να ψωνίσεις.
Σε αυτήν την κατάσταση βρισκόμαστε οι περισσότερες γυναίκες κάθε φορά που ανοίγουμε την ντουλάπα για να διαλέξουμε τι θα φορέσουμε. Έχοντας να πάω για ψώνια πολύ καιρό και διανύοντας μια περίοδο οικονομικής ξηρασίας σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα να κάνω κάτι για να χρησιμοποιήσω και πάλι τα παλιά μου ρούχα, εφαρμόζοντας απλές αλλαγές και μεταποιήσεις. Οι παρακάτω ιδέες είναι ότι καλύτερο μπόρεσα να βρω από το βασίλειο των DIY που δεν είναι άλλο από το Pinterest. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες και να σας προσφέρουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Μερικές από αυτές για να εφαρμοστούν χρειάζονται ραπτομηχανή μπορείτε όμως να τις εφαρμόσετε και χωρίς αυτήν. Απλά θα κάνετε περισσότερη ώρα να ολοκληρώσετε τις αλλαγές.
Εφαρμόζοντας αλλαγές στα denims σας
Πάντα κάπου υπάρχει ένα παλιό τζιν που το κρατάμε….. Ούτε και μεις ξέρουμε γιατί, πάντως έχουμε την αίσθηση ότι θα μας φανεί χρήσιμο και δεν πέφτουμε έξω γιατί όντως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε!
Χρησιμοποιήστε ένα ξυραφάκι για να δημιουργήσετε στο τζιν σας τεχνητά σκισίματα και να του δώσετε μια πιο ροκ διάθεση

Δε κλαίω γιατί είμαι αδύναμος! Κλαίω γιατί είμαι ζωντανός!


Ναι κλαίω. Κλαίω γιατί δεν είναι «ντροπή», επειδή δεν «εκτίθεμαι» όταν το κάνω όπως εσύ υποστηρίζεις. Κλαίω γιατί τα χω καλά με τον εαυτό μου κι έχω μάθει να μην τον καταπιέζω μόνο και μόνο για να μπορώ να εντάσσομαι στην κάθε κοινωνική νόρμα που θέλει τους «δυνατούς» αναίσθητους.

Κλαίω γιατί δεν είμαι αναίσθητος και επιλέγω να μην μηδενίζω τον ανθρώπινο συναισθηματισμό και την πηγαία δύναμη ξεσπάσματος που έχω μέσα μου και που όσο κι αν εσένα σου φαίνεται περίεργο, θέλει πολλά κουράγια να καταφέρεις να βγάλεις προς τα έξω.

Γιατί όταν αυτή η δύναμη απελευθερώνεται μένει εκεί για να σε ξυπνήσει, να σε κινητοποιήσει και να κατευθύνει την συνείδησή σου εκεί που έχεις ξεχάσει πώς να πάς.

Εκεί που είσαι άνθρωπος και εκφράζεσαι με ειλικρίνεια και θάρρος, όχι απέναντι στους άλλους αλλά απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό.

Εκεί που κοιτάς κατάματα την ψυχή σου και της ζητάς παραπονεμένα το λόγο που σ’ αφήνει να ζεις όπως σου λένε οι άλλοι. Εκεί που ο πόνος, η συγκίνηση, η αγανάκτηση , η χαρά είναι και πάλι μέρος του εαυτού σου κι όχι απαγορευμένες, ξεχασμένες καταστάσεις του είναι σου.

Και ναι έφτασα εκεί. Και ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου, μάλλον, ήταν δύσκολο να τον βρω γιατί συνεχώς τον έχανα ψάχνοντάς τον πίσω από καλώς δημιουργημένα, κοινωνικώς αποδεκτά προσωπεία.

Πώς θα σταματήσετε να τρώτε λόγω άγχους

stress-eating

Σας έχει τύχει ποτέ να γυρίσετε σπίτι από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και να μην θέλετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να φάτε μια ολόκληρη πίτσα ή μια μεγάλη σακούλα με τσιπς ακόμα κι αν δεν πεινάτε;

Το φαγητό είναι το καύσιμο του οργανισμού μας και του μυαλού μας, αλλά μερικές φορές αναζητάμε το φαγητό ακόμα κι αν δεν το έχουμε πραγματικά ανάγκη. Το φαγητό μπορεί να είναι ένας τρόπος να ξεφύγουμε από τα συναισθήματα του άγχους ή για να καλύψουμε ένα κενό. Μερικοί άνθρωποι καταφεύγουν στο φαγητό όταν αισθάνονται ότι είναι ανολοκλήρωτοι, νοιώθουν θλίψη, μοναξιά, εκνευρισμό ή ανία.
Η διατροφή μπορεί να αποτελέσει μια πραγματικά χαρούμενη εμπειρία αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι και γιατί πρέπει να φάμε. Αλλά όταν τρώμε για να απαλύνουμε το άγχος μας ή για να συμπληρώσουμε το συναισθηματικό μας κενό ή όταν νοιώθουμε αποτυχημένοι, τότε καταλήγουμε να αισθανόμαστε ένοχοι για αυτά που έχουμε βάλει στο σώμα μας.
Αν τρώτε από άγχος, μπορεί να είναι χρήσιμο να εξετάσετε τα συναισθήματα που σας κάνουν να θέλετε να τρώτε. Υπάρχουν επίσης ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φαγητό για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν είστε ένας «ψυχαναγκαστικός καταναλωτής τροφής», ώστε να δράσετε αναλόγως.

3 Πύλες ...


Στις 27/10, δόθηκαν μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις και συμμετέχουν ενεργά στη ροή τους, συντονίζοντας τον εαυτό τους καθημερινά έτσι ώστε να τον καθιστούν κανάλι απ`όπου οι Κοσμικές Ενέργειες θα διοχετεύονται στο Γήινο Πεδίο. Πρόκειται για channeling της Celia Fenn με τον Α.Α.Μιχαήλ που έχει ως εξής:

[ ... Αγαπητή Οικογένεια του Φωτός, αυτή την χρονική περίοδο, περνάτε μέσω της Τριπλής Πύλης στην Μύηση επαύξησης της Υψηλής Ψυχικής Αποστολής σας, στις 11 Νοεμβρίου.

Η πρώτη από αυτές τις Αστροπύλες, άνοιξε στις 10 Οκτωβρίου (10/10). Είχε να κάνει με την ενεργοποίηση νέων ξεκινημάτων καθώς οι περισσότεροι δεν νιώθατε άνετα πλέον στην παλιά πραγματικότητα και επιθυμούσατε να εκδηλωθεί η καινούρια. Αυτή η έντονη δυσφορία για το παλιό αλλά και η λαχτάρα για το καινούριο ήταν μια σαφής ένδειξη ότι βρεθήκατε Ψυχικά στην διαδικασία της μύησης της τριπλής πύλης.

Η δεύτερη Πύλη στις 11/11 είναι μια μύηση κατά την οποία η Ψυχή σας αποδέχεται και αρχίζει να εκφράζει τη νέα ή την επαυξημένη αποστολή σας στη Γαία. Είναι σημαντική καθώς θ`απελευθερώσει αποτυπώματα / ίχνη "παλιών" πεποιθήσεων και περιορισμών και θα σας επιτρέψει ν`ασπαστείτε τη Νέα σας Πραγματικότητα που εμπεριέχει μια νέα αντίληψη του εαυτού σας αλλά και της Ψυχικής σας Αποστολής. 

Η τρίτη Πύλη ανοίγει στις 12/12 και θ`αποκτήσετε την δύναμη για να ξεκινήσετε να εκδηλώνετε τη ζωή σας σύμφωνα με τη Νέα σας Αποστολή, εντός των ολογραφικών πλεγμάτων της Νέας Γης. Σ`εκείνη την χρονική περίοδο θα είστε πλέον ελεύθεροι από τις παλιές σας αντιλήψεις και από κάθε σύνδεσμο με το παρελθόν σας, έτοιμοι ν`αποδεχθείτε τα δώρα της μελλοντικής χρονογραμμής της Νέας Γης καθώς αυτά θα εκδηλώνονται στο Τώρα. Θα έχετε μεγαλύτερη επίγνωση για τον τρόπο που αυτά τα δώρα θα εμφανίζονται ως ιδέες και ευκαιρίες με τις οποίες θα δράσετε για να δημιουργήσετε τη Νέα σας Πραγματικότητα χωρίς άγχος και φόβο.

Η τριπλή αυτή Μύηση θα φτάσει στην κορύφωση και την ολοκλήρωσή της κατά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, στις 21/12/2017. Τότε Αγαπημένοι μου, θα μπορέσετε να ισορροπήσετε αυτές τις αναδυόμενες ενέργειες με το Θεϊκό Φως και τους πανίσχυρους Γαλαξιακούς Κώδικες Φωτός που θα εκπέμπονται από το Γαλαξιακό Κέντρο καθώς εκείνη την περίοδο αυτό θα βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με την Γαία.

Αυτή θα είναι μια εορταστική και χαρούμενη περίοδος καθώς θα προωθείστε σε ένα υψηλότερο, βαθύτερο και πιο ουσιαστικό επίπεδο στην Σπείρα της Δημιουργίας ... ]

Το απολαμβάνω όμως και μπορώ να το συνεχίζω αιώνια.Εσείς μπορεί να κουραστείτε μια μέρα, εγώ δεν πρόκειται να κουραστώ. (OSHO)



Να θυμάσαι ότι η δημιουργικότητα δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη δουλειά. Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με την ποιότητα της συνειδητότητάς σου. Οτιδήποτε κάνεις, μπορεί να γίνει δημιουργικό. Οτιδήποτε κάνεις, μπορεί να γίνει δημιουργικό, αν ξέρεις τι σημαίνει δημιουργικότητα.
Δημιουργικότητα σημαίνει να απολαμβάνεις οποιαδήποτε δουλειά σαν διαλογισμό, να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά με βαθιά αγάπη. Αν καθαρίζεις με αγάπη αυτό το πάτωμα, τότε είναι δημιουργικό. Αν δεν το αγαπάς, τότε ασφαλώς είναι μια
αγγαρεία, είναι ένα καθήκον που πρέπει να κάνεις, είναι ένα βάρος. Τότε θα ήθελες να είσαι δημιουργικός κάποια άλλη στιγμή. Τι θα κάνεις εκείνη την άλλη στιγμή; Μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο να κάνεις; Θεωρείς ότι αν ζωγραφίζεις, θα αισθάνεσαι δημιουργικός;
Η ζωγραφική όμως είναι κάτι τόσο συνηθισμένο, όσο και το καθάρισμα τού πατώματος. Θα πετάς χρώματα πάνω σε ένα καμβά, εδώ καθαρίζεις το πάτωμα. Τι διαφορά έχει; Μιλάς σε κάποιον, σε ένα φίλο, και θεωρείς ότι χάνεις το χρόνο σου. Εσύ θα ήθελες να είσαι συγγραφέας, να γράψεις ένα σπουδαίο βιβλίο και θεωρείς ότι τότε θα είσαι δημιουργικός. Έχει έρθει όμως ένας φίλος! Λίγη φλυαρία είναι πολύ όμορφη – και δημιουργική!

Πώς αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα συναισθήματα του άλλου

Πώς αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα συναισθήματα του άλλου

Η κατανόηση της συναισθηματικής κατάστασης του άλλου είναι βασική τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τι πραγματικά αισθάνεται αυτός που έχουμε απέναντί μας δεν είναι αυτός που μέχρι τώρα νομίζουμε. Αυτό αναδεικνύει νέα έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή ο καλύτερος τρόπος για να «διαβάσουμε» καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων με μεγαλύτερη ακρίβεια είναι όταν ακούμε και όχι όταν κοιτάζουμε τον άλλον.
Ο Michael Kraus, διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Yale και συγγραφέας της μελέτης, αναφέρει: «Η έρευνά μας δείχνει ότι το να βασιζόμαστε σε ένα συνδυασμό ηχητικών σημάτων και πληροφοριών από το πρόσωπο του άλλου ή αποκλειστικά μέσω σημάτων από το πρόσωπο του άλλου, μπορεί να μην είναι η καλύτερη στρατηγική για την ακριβή αναγνώριση των συναισθημάτων ή προθέσεων των άλλων».
Στη μελέτη αυτή ο Kraus περιγράφει μια σειρά από πέντε πειράματα με περισσότερους από 1.800 συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ. Σε κάθε πείραμα, είτε ζητήθηκε από κάθε συμμετέχοντα να αλληλεπιδράσει με κάποιον άλλον είτε του παρουσιάστηκε μια αλληλεπίδραση μεταξύ δύο άλλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες μπορούσαν μόνο να ακούσουν και όχι να δουν. Σε κάποιες άλλες μπορούσαν να δουν αλλά όχι να ακούσουν, ενώ ορισμένοι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα και να δουν και να ακούσουν. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, οι συμμετέχοντες άκουσαν μια φωνή από ηλεκτρονικό υπολογιστή, η οποία διάβαζε ένα κείμενο από μια αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων – περίπτωση όπου δεν υπήρχε η συνηθισμένη συναισθηματική διακύμανση της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Τα είχα όλα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα είχα όλα…
‘’Τα είχα όλα’’.
Εύχομαι πραγματικά, να μην φτάσεις ποτέ στο σημείο να το πεις.
Κάθεσαι και γκρινιάζεις για την κάθε αηδία. Για το κάθε τι μικρό. Χαλάς τη διάθεση σου, μιζεριάζεις, κλείνεσαι στον εαυτό σου. Σπαταλάς χρόνο που θα μπορούσες να αφιερώσεις σε αυτούς που αγαπάς.
Και αυτό γιατί;
Για αηδίες. Για πράγματα μικρά. Ευτελή. Πράγματα που σε κάνουν σήμερα να είσαι μέσα στο άγχος, μέσα στα νεύρα, μέσα στην πίεση και που αν σε ρωτήσω σε ένα μήνα, τι ήταν αυτό που σε έσκαζε, δεν θα θυμάσαι να μου πεις…
Λόγια, κουβέντες, μικροπαρεξηγήσεις, δυσκολίες, μικροαναποδιές. Εντάξει. Ας είναι. Τι να κάνουμε τώρα. Όλοι λίγο πολύ τα έχουν. Γιατί να σκας; Γιατί τόσο πολύ;

Επαφή με τα δικά σας Χαρακτηριστικά!

Φωτογραφία του χρήστη Αγγελική Μπολουδάκη.

Μην επηρεάζεστε από κανέναν όταν τολμάτε να έρθετε σε επαφή με τα δικά σας χαρακτηριστικά. Όταν τολμάτε να αναλάβετε την προσωπική σας αλήθεια και αυτή επικρίνεται ή αμφισβητείται, μην εγκλωβιστείτε σε φόβους άλλων.

Εάν νιώθετε δύναμη μέσα σας, οι άνθρωποι που διακρίνονται από άλλα χαρακτηριστικά ή και από τα ίδια αλλά δεν τα έχουν αξιοποιήσει ακόμα, επειδή τα φοβούνται, δεν θα σας εμπιστευτούν και θα επικρίνουν την προσπάθειά σας. Όσο εσείς πιστεύετε πως δύναμη δεν σημαίνει εξουσία, αλλά ικανότητα να λειτουργείτε αυτόνομα και να προχωράτε στους στόχους σας, τόσο θα κατανοήσετε ότι η οπτική που σας παρουσιάζουν έχει να κάνει με δικές τους δυσκολίες και θα επιμείνετε στην αποκάλυψη της προσωπικής σας αλήθειας. Όσο υποστηρίζετε τη δύναμή σας χωρίς αντιφάσεις, θα κατανοήσετε κι εκείνους γιατί θα νιώθετε ικανοποίηση από αυτό που είστε και κάνετε.

Εάν είστε αποφασιστικός, που σημαίνει ότι προχωράτε δυναμικά ξεπερνώντας τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο σας, χωρίς να σας πτοεί κάτι και παίρνετε δύσκολες αποφάσεις αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ίσως αυτό επικριθεί από εκείνους που φοβούνται τις ευθύνες τους. Όσο όμως εσείς αντιλαμβάνεστε ότι αποφασιστικότητα δε σημαίνει σκληρότητα, αλλά ικανότητα να αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις και να διαχειρίζεστε σκέψεις και συναισθήματα σε αυτές, τόσο πιστεύετε στο καλό που διακρίνει αυτό το χαρακτηριστικό σας.

Εάν είστε τολμηρός, παίρνετε αποφάσεις σύμφωνα με την αξία σας. Εκτιμάτε την κάθε κατάσταση και σε ό,τι είναι σύμφωνο με την αξία σας τολμάτε σε αυτό. Δεν σας σταματάει κάτι εύκολα, αλλά τάσσεστε σε ένα σκοπό ωφέλιμο για σας και για άλλους.

Τι σημαίνει θηλυκότητα;

Τι σημαίνει θηλυκότητα;
Μια γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι γυναίκα, όταν μια μητέρα επιβεβαιώσει την θηλυκή της υπόσταση και ένας πατέρας τη θαυμάσει με αγάπη.
Υιοθετεί την ταυτότητα του φύλου της και εναρμονίζεται μαζί της, όταν καθρεφτιστεί στα μάτια των γονιών της και διαπιστώσει ότι η γυναικεία της φύση είναι καλοδεχούμενη. Ένα παιδί μπορεί να δεχτεί το φύλο του, όταν οι γονείς του πιστέψουν σε αυτό και αισθανθούν περήφανοι με αυτό.
Μια γυναίκα έλεγε χαρακτηριστικά: "Η μητέρα μου δεν αναφερόταν ποτέ στο γεγονός ότι ήμουν όμορφη. Το εισέπραττα από το περιβάλλον μου, αλλά το ένιωθα ως ενοχή, γιατί εκείνη δεν το αποδεχόταν και μάλιστα φαινόταν να δυσκολεύεται με αυτό, για τους δικούς της λόγους φυσικά, που όμως εγώ ως παιδί δεν τους καταλάβαινα."
Μια άλλη γυναίκα: «Ο πατέρας μου με αγαπούσε πολύ. Είχε εναποθέσει όμως σε μένα όλες του τις φιλοδοξίες, εκείνες που δεν πραγματοποίησε. Κάθε φορά που αρίστευα, ένιωθα τον ενθουσιασμό του και ενώ αυτό με βοηθούσε να προχωρήσω στη ζωή μου, η αγωνία του μήπως δεν διακριθώ, γιατί από την επιτυχία μου εξαρτιόταν η δική του επιθυμία, με έκανε να νιώθω ενοχή στην προοπτική της αποτυχίας. Η ζωή μου ήταν ένας αγώνας να πετύχω, ενώ η ευτυχία μού διέφευγε. Έμεινα μόνη να προσπαθώ να ικανοποιώ τον πατέρα μου και στην ουσία οι διακρίσεις μου ήταν δώρα για εκείνον, όχι για μένα. Δεν δεχόμουν την αδυναμία μου, όπως και τη δική του φυσικά. Με ήθελα παντοδύναμη, όπως ήθελα και εκείνον, αρνούμενη να τον αποχωριστώ, εξαρτημένη από εκείνον. Δεν παραδόθηκα στα συναισθήματά μου για έναν άντρα, δεν αφέθηκα στην αγάπη μου για να μην προδώσω το ρόλο της ηρωίδας που επέμενα να έχω. Οι σχέσεις που έκανα ήταν επιδερμικές και κρατούσαν τόσο όσο να μην κινδυνεύσει να εκτοπιστεί η θέση του πατέρα μου στην καρδιά μου»

Ποια ήταν η Ελένη Κικίδου και πώς εξιχνίαζε εγκλήματα...

Ποια ήταν η Ελένη Κικίδου και πώς εξιχνίαζε εγκλήματα...
Η Ελένη Κικίδου υπήρξε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων, που διέθεταν παραφυσικές δυνάμεις, τις οποίες προσέφερε απλόχερα σε επιστημονικά πειράματα, στην αντίσταση, στην εξιχνίαση εγκλημάτων, στους φίλους και σε όσους είχαν ανάγκη. Δεν ζητούσε λεφτά, δεν έκανε εμπόριο ελπίδας. Δεν ήταν μέντιουμ της κακιάς ώρας, χαρτορίχτρα ή ταχυδακτυλουργός. Ήταν διάμεσος με όλη τη σημασία της λέξης....

Αυτός ήταν ο κατάλληλος όρος για άτομα όπως η Κικίδου, που μπορούσαν να κάνουν διόραση, διαλογισμό, πρόγνωση και ότι άλλο σχετίζεται με αυτές τις εξαιρετικά σπάνιες ικανότητες. Υπήρξε η μικρότερη μαθήτρια του απόστρατου του Πολεμικού Ναυτικού και ιδρυτή της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελου Τανάγρα. Σκοπός της εταιρείας που χρηματοδοτούσε η οικογένεια Μπενάκη, ήταν η οργάνωση πειραμάτων και η επιστημονική μελέτη και ανάλυση παραφυσικών και παραψυχολογικών φαινομένων. Τα στελέχη της Εταιρείας ήταν η κοινωνική, πολιτική, πνευματική και καλλιτεχνική ελίτ του τόπου.

Ο Τανάγρας περιέβαλε με αγάπη το νεαρό κορίτσι και αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Τον θεωρούσε δάσκαλό της. Πήρε μέρος σε πολλά πειράματα και συνεργάστηκε με τις υπόλοιπες κοπέλες για την επίτευξή τους. Όταν ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, η δράση της Εταιρείας σταμάτησε. Η Ελένη Κικίδου είχε χάσει όλες τις φίλες της από την Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών και προσπαθούσε να επιβιώσει στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής. Η φήμη της, όμως, στην πόλη των Αθηνών και στα μεγάλα ή μικρά σαλόνια, υπήρχε ακόμη. Η Κικίδου προσέφερε τις υπηρεσίες της στην κατοχή, οργανώνοντας συσσίτια. Οι καλές της σχέσεις με τους Ιταλούς, της επέτρεπαν να βρίσκει τρόφιμα, τα οποία έδινε στον κόσμο. Το 1941, ο αντιστασιακός Γιάννης Ματσούκας την προσέγγισε μέσω ενός οικογενειακού φίλου της. Τη μύησε σε ένα δρόμο πίσω από την πλατεία Κοτζιά....

Το κωδικό της όνομα ήταν Παυφλόσκαγια Νούμερο 13. «Ο πόλεμος ήταν άγριος κι έπρεπε να επιβιώσω. Εκείνο το απόγευμα, όμως, έμπαινα για τα καλά στην Αντίσταση, και το ήξερα, ένιωθα ότι θα έπαιζα τη ζωή μου κορώνα γράμματα», είπε πολλά χρόνια μετά η Κικίδου. 

Η αποστολή που της ανατέθηκε, ήταν να βρεθεί δίπλα στους ανώτατους αξιωματικούς του ιταλικού στρατού. Με τις ικανότητές της θα μπορούσε να «διαβάζει» τα σχέδια τους. 

Αρκετές φορές καταφέρε να αποσπάσει καλές πληροφορίες για τις κινήσεις τους. Βρέθηκε δίπλα στον Ιταλό στρατηγό Τζελόσο, τον οποίον η Αντίσταση ήθελε να τον απαγάγει. Η Ελένη Κικίδου έπρεπε να οδηγήσει τον στρατηγό σε ένα συγκεκριμένο σημείο. «Δεν πρόλαβα. Τον είχαν ήδη μεταφέρει στην Ιταλία κι εγώ βρισκόμουν φυλακισμένη κάπου έξω από τη Ρώμη». Πριν κρατηθεί σε διάφορες φυλακές της Ιταλίας είχε βοηθήσει αποφασιστικά την απελευθέρωση δύο συναγωνιστών της.

Ανακαινίστε τα Παλιά Ντουλάπια της Κουζίνας σας με Αυτόν τον Πολύ Οικονομικό Τρόπο

Ανακαινίστε τα Παλιά Ντουλάπια της Κουζίνας σας με Αυτόν τον Πολύ Οικονομικό Τρόπο

Η ανακαίνιση της κουζίνας απαιτεί συνήθως ένα επαρκές οικονομικό budget. Αυτό, όμως, που χρειάζεται τα περισσότερα χρήμα (περίπου το 30% του συνολικού κόστους) είναι τα ντουλάπια.
Τα ντουλάπια κοστίζουν περισσότερο και από τους πάγκους ή τα πατώματα, βάζοντας μέσα ακόμα και το κόστος της εγκατάστασης. 
Αν, λοιπόν, σκέφτεστε «Χρειάζεται όντως να ανανεώσω την κουζίνα μου που είναι της δεκαετίας του 70;», κάντε μια μικρή παύση και θα σας δώσουμε τη λύση. 
Ναι, χρειάζεται και μπορείτε να την ανανεώσετε με έναν εύκολο τρόπο που θα μειώσει σημαντικά το κόστος.
 Ξεχάστε τα ντουλάπια – όχι, δεν εννοούμε να βάλετε ανοιχτά ράφια παντού – και κρεμάστε κουρτίνες! 
Θα επιτελέσουν ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες με τα ντουλάπια, μόνο που το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο, ενώ το στυλ πολύ περισσότερο.
 Πώς θα το καταφέρετε; 
Διαβάστε παρακάτω.

Το χρονικό της πειραϊκής καταστροφής της 12ης και 13ης Οκτωβρίου 1944




του Στέφανου Μίλεση

Οι Γερμανοί φεύγοντας από τον Πειραιά είχαν σχέδιο να ανατινάξουν όλο το λιμάνι και πολλές υποδομές της πόλης. Η 12η Οκτωβρίου έμελλε να είναι για τον Πειραιά ημέρα αγωνίας και τρόμου. Σε αντίθεση με την Αθήνα όπου οι Γερμανοί αποχώρησαν ήρεμα σχηματίζοντας μηχανοκίνητη πομπή,  στον Πειραιά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. 

Ωστόσο με κάποιο τρόπο οι ελληνικές αρχές στον Πειραιά πληροφορήθηκαν το καταστροφικό σχέδιο των Γερμανών και ζήτησαν να τους δεχθεί ο στρατιωτικός διοικητής, ο Γερμανός Συνταγματάρχης Σακόφσκυ. Η 12η Οκτωβρίου ήταν ημέρα Πέμπτη. Στις 13.30’ η ελληνική αντιπροσωπεία έφτασε στα γραφεία του Γερμανού διοικητή στην οδό Καραΐσκου, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τους δεχθεί. Η επιτροπή έκατσε έξω από το γραφείο του περιμένοντας καρτερικά να του μιλήσει. Πραγματικά μια ώρα αργότερα ο Σακόφσκυ τους διέθεσε λίγα μόνο λεπτά, στα οποία η επιτροπή ζήτησε να μην γίνουν οι ανατινάξεις στο λιμάνι του Πειραιά καθώς από αυτό εξαρτάτο ο εφοδιασμός του Πειραϊκού και του Αθηναϊκού λαού που ήδη λιμοκτονούσε. Μάλιστα του είπαν, ότι οι ανατινάξεις θα προκαλούσαν αντίδραση λαού, ο οποίος θα στρεφόταν κατά των Γερμανών, παρεμποδίζοντας την ομαλή και ήρεμη αποχώρησή τους όπως συνέβη στην Αθήνα. 

Ο Σακόφσκυ όμως απάντησε ξερά: «Είμαι στρατιώτης. Έλαβον διαταγάς τις οποίες και θα εκτελέσω. Και μάλιστα έχω λάβει και τα μέτρα μου». Κι αφού χαιρέτησε στρατιωτικά την επιτροπή έκανε νεύμα στους στρατιώτες του να βγάλουν έξω από το μέγαρο την ελληνική αντιπροσωπεία. 

Ποιoς είναι ο σωστός τρόπος να κρατάμε ένα ποτήρι κρασιού;

Όταν πίνουμε ένα ποτήρι κρασί, το καλύτερο είναι να το κρατάμε από το πόδι του. Οι ειδικοί του krasiagr.com εξηγούν.
Όταν κρατάμε το ποτήρι ενός κρασιού από το πόδι δεν το γεμίζουμε δαχτυλιές και έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε πιο εύκολα το χρώμα του κρασιού και να καταλάβουμε διάφορα πράγματα γι΄ αυτό πριν το γευτούμε. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει ένα φρέσκο λευκό κρασί στο ποτήρι σας και φαίνεται να έχει μια πιο σκούρα απόχρωση που μοιάζει με το χρώμα του άχυρου, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι το κρασί πέρασε λίγο χρόνο μέσα σε βελανιδιά. Επίσης μπορεί να μας μαρτυρήσει και πολλά στοιχεία για την ηλικία του. Η εξέταση του χρώματος του κρασιού για τον εντοπισμό -κυρίως- της ηλικίας του βέβαια, είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται από sommeliers, αλλά είναι διασκεδαστικό να γίνεται κι από τους καταναλωτές.
Ο δεύτερος λόγος που πρέπει να κρατάμε το ποτήρι από το πόδι είναι για να μπορούμε να το στροβιλίσουμε πιο εύκολα. Κάνοντας το αυτό βοηθάμε το κρασί να απελευθερώσει τα αρώματά του. Αν και φαίνεται λίγο επιτηδευμένη αυτή η πρακτική, έχει ουσιαστική χρήση. Ξεκλειδώνει τις γεύσεις και τα αρώματα του κρασιού, λίγο πιο γρήγορα.

Tαντρική φιλοσοφία και μελέτη του εαυτού

Shiva and Parvati 13th century, Nepal Copper alloy with inset turquoise and semiprecious stones Credit Rubin Museum of Art C2005.16.12, HAR65434

Η πρακτική της γιόγκα, όχι μόνο μας προτρέπει να γυρίσουμε προς τα μέσα και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας (η svādhyāyā των Yoga Sutras, μία από τις “προτροπές” του Patanjali για κάθε γιόγκι), αλλά μας παρέχει και πολλά εργαλεία για να το πράξουμε.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ταντρική φιλοσοφία μας προσφέρει έναν πλούτο εννοιών για την κατανόηση του εαυτού και της πραγματικότητας που βιώνουμε.
Αν αντιμετωπιστεί ως ένα φιλοσοφικό σύστημα, που παραμένει ζωντανό, και όχι ως ένα απομακρυσμένο -χρονικά και πολιτισμικά- αντικείμενο ακαδημαϊκής μελέτης, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την πρακτική μας, ως μια φιλοσοφία ελευθερίας και δράσης: πρεσβεύοντας ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι πλήρης, περικλείοντας μέσα του όλο το σύμπαν, μας διδάσκει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βελτιωθεί από κάποια δύναμη έξω από εμάς (ανθρώπινη ή θεϊκή) αλλά η εξέλιξη της δικής μας αντίληψης και η αναγνώριση αυτής της πληρότητας βελτιώνει το πως βιώνουμε την ζωή μας.
Διαθέτουμε πολλά εργαλεία για την μελέτη του εαυτού: από την σχετικά σύγχρονη επιστήμη της ψυχολογίας, αλλά και την μεγάλη παράδοση της φιλοσοφίας, έχουμε εσωτερικεύσει και κατανοήσει πολλές έννοιες που υποβοηθούν αυτήν την διαδικασία (αναφέρω για παράδειγμα τις έννοιες του συνειδητού – υποσυνείδητου – ασυνείδητου, που είναι πλήρως ενσωματωμένες στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας).
Με τον ίδιο τρόπο, οι ομάδες εννοιών που περιγράφονται συνοπτικά στην συνέχεια, αποτελούν μία ολοκληρωμένη περιγραφή της ενσώματης συνείδησης, η κάθε μία από μία διαφορετική σκοπιά. Κάθε μία είναι αυτόνομη, και αρκεί για να περιγράψει την εμπειρία του εαυτού και της πραγματικότητας, αποτελώντας από μόνη της έναν χάρτη για την πρακτική μας. Έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά μας.
Θα παρουσιάσω συνολικά επτά ομάδες – μία σήμερα και από δύο σε κάθε επόμενο μέρος – έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να συγκεντρωθεί και να βιώσει αυτό που περιγράφεται, χωρίς να παρασύρεται από την ποσότητα της πληροφορίας. Ό,τι ακολουθεί είναι γνώση που πρέπει να εμπεδωθεί – όχι απλά αντικείμενο μελέτης ή νοητικής ανάλυσης. Η γιόγκικη φιλοσοφία, όσο και αν περιέχει έννοιες που κατ’ αρχήν φαίνονται αφηρημένες, παραμένει βιωματική. Μόνο βιωματικά μπορούμε να διευρύνουμε την συνείδησή μας, ώστε να προσεγγίσουμε την πληρότητα (pūrnatā),την συνειδητοποίηση ότι είμαστε πλήρεις και ελεύθεροι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα