Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

12 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30

Η λίστα που θα σου ανοίξει τα μάτια.



1. Το να ντρέπεσαι να μιλήσεις σε μια όμορφη γυναίκα.
Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μη σε θέλει. Το καλύτερο, όμως; Να καταλήξεις στο κρεβάτι μαζί με μια πανέμορφη γυναίκα.
2. Το να σνομπάρεις είδη μουσικής.
Η μουσική που βγαίνει στην εποχή μας είναι μια χαρά. Βάλε μια λίστα με τα 50 καλύτερα τραγούδια αυτήν τη στιγμή στο Spotify και απόλαυσέ το.  
3. Το να βοηθήσεις ένα φίλο σου να μεταφέρει ένα έπιπλο.
Το να κουβαλάς έναν καναπέ που ζυγίζει 150 κιλά για τρεις ορόφους με αντάλλαγμα πίτσες και μπύρες δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να περάσεις το Σ/Κ σου. Πες του φίλου σου να φωνάξει έναν επαγγελματία να το κάνει. 
4. Το να μην το παίζεις άρρωστος για να αποφύγεις τη δουλειά.
Λίγα πράγματα στη ζωή σου προσφέρουν τόση ευχαρίστηση, όπως το να λες ψέματα ότι είσαι άρρωστος για να μην πας στη δουλειά και τελικά να αράζεις στη βεράντα με μπύρες και κοκτέιλ. 
5. Το να κάθεσαι σε καρέκλα στο κλαμπ.
Το να κρύβεσαι σε μια γωνία επειδή ντρέπεσαι να χορέψεις είναι συμπεριφορά εφήβου. Δεν μας νοιάζει αν δεν μπορείς να χορέψεις καλά, δεν έχει σημασία, ούτε εσένα θα έπρεπε να σε νοιάζει. Ο μόνος που γελάει μαζί σου είναι ο άλλος φοβητσιάρης που κάθεται στη γωνία μόνος του.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Φτάνει πια με το τετριμμένο «είσαι όμορφη». Ο σωστός άντρας ξέρει ακριβώς πώς να κάνει ένα κομπλιμέντο (χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα, εννοείται).



Η σχέση σας
«Είμαστε ωραία ομάδα εμείς οι δύο»
Με αυτήν τη φράση δείχνεις πως τη σέβεσαι, αλλά και ότι εκτιμάς ό,τι σας ενώνει. Η ουσία του μηνύματος είναι πως, όταν είσαι μαζί της, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και το αντίστροφο, λέει η Robyn Landow, Ph.D., ψυχολόγος.
Ο χαρακτήρας της
«Μπράβο σου που βοήθησες τη φίλη σου»
Χωρίς αμφιβολία, θα της αρέσει να ακούσει από σένα ότι είναι καλός άνθρωπος με όλους και όχι μόνο με σένα. Ετσι εκείνη αισθάνεται ότι την εκτιμάς κι εσύ θυμάσαι πόσο τυχερός είσαι που έχεις τέτοια γυναίκα, λέει η ψυχολόγος Wendy Walsh, Ph.D.

Το κακό μάτι μπορεί να «σκάσει» άνθρωπο: Ποιοι ματιάζονται πιο εύκολα και τι ακριβώς συμβαίνει με τη βασκανία!!!



Τι ακριβώς συμβαίνει με τη βασκανία και τι λέει η θρησκεία μας για το μάτι;

Τό λεγόμενο «κακό μάτι» όσο καί άν μάς φαίνεται υπερβολικό, μπορεί να αρρωστήσει ακόμη καί νά σκοτώσει κάθε άνθρωπο πού βρίσκεται μακριά από τά μυστήρια τής Εκκλησίας…
Υπάρχουν φθονεροί άνθρωποι πού όταν βλέπουν κάτι το καλό στον άλλο, υποφέρουν… Το ίδιο παθαίνει και ο πανούργος διάβολος. Διάβολος και φθονερός φθονούν το καλό του άλλου. Έχουν μεταξύ τους το κοινό αυτό σημείο. Κι ο διάβολος το «εκμεταλλεύεται». Περνά μέσα απ” αυτό, (=φθόνο) την κακία του στούς ανθρώπους….
Ο φθόνος δηλ. του φθονερού ανθρώπου είναι ο αγωγός ( τό κανάλι – chanel ) , απ” όπου διοχετεύεται στις ανθρώπινες ψυχές το δηλητήριο (=βασκανία) του διαβόλου.
«Η βασκανία είναι μία δαιμονική ενέργεια, που γίνεται μέσω των φθονερών ανθρώπων» (Μ. Βασίλειος περί φθόνου, 4), «…απέλασον πάσαν διαβολικήν ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδον» (Ευχή εις βασκανίαν).
Κι αυτό σημαίνει: Βασκανία ΔΕΝ είναι ένας λ.χ. συνηθισμένος πονοκέφαλος, ή μια συνηθισμένη ζάλη κλπ., αλλά είναι κάτι το ασυνήθιστο!! Κάτι το φοβερό, το ανυπόφορο, το …σατανικό!!
Είχε κάποιος, (διηγούνται αυτόπτες μάρτυρες) ένα ωραίο άλογο. Το είδε κάποιος (φθονερός) και είπε:

CIA: Ο Χίτλερ μπορεί να έζησε στην Κολομβία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

cia_hitler


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων σχετικά με την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι περιλάμβανε και κάποια έγγραφα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (CIA) που αφορούσαν παράλληλες έρευνες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, με ένα εκ των οποίων να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. 
Βάσει λοιπόν ενός εσωτερικού σημειώματος της CIA από το 1954, ο ηγέτης του Τρίτου Ράιχ, Αδόλφος Χίτλερ, όχι μόνο δεν αυτοκτόνησε κατά τη σοβιετική πολιορκία του Βερολίνου τον Απρίλιο του 1945, αλλά μετά το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη διέφυγε στη Λατινική Αμερική και πέρασε αρκετούς μήνες στην Κολομβία, ξεγελώντας τις συμμαχικές δυνάμεις που πίστεψαν ότι ο Φύρερ είχε πεθάνει. 
Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο πρώην στρατιωτικός των SS, Φίλιπ Σιτροέν, αποκάλυψε σε Αμερικανούς πράκτορες ότι είχε επαφές με τον πρώην Γερμανό δικτάτορα στην πόλη Τούνχα της Κολομβίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Residencies Coloniales , στην οποία είχαν καταφύγει πολλά στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη της Ναζιστικής Γερμανίας. Τον «Αδόλφο Σάτλμαϊερ», όπως ονομαζόταν στη νέα του ζωή ο Χίτλερ, ακολουθούσε μία ομάδα Γερμανών που τον χαιρετούσε ναζιστικά και τον αποκαλούσε «der Führer». 

Ο κόσμος του πορνό γίνεται εικονικός

Ο εγκέφαλος της Αρμονίας, του πρώτου ρομπότ με σκοπό το σεξ, στην έδρα της εταιρείας στο Σαν Μάρκος της Καλιφόρνιας.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στις αρχές του 2014, η 31χρονη πολύπειρη ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών Ελα Ντάρλινγκ κινηματογράφησε την πρώτη της ταινία εικονικής πραγματικότητας. Μόλις η Ντάρλινγκ παρακολούθησε το έργο ως θεατής, συνειδητοποίησε ότι όλα είχαν πλέον αλλάξει στον κόσμο του πορνό. Η εικονική πραγματικότητα αξιοποιεί πολλές κάμερες, αποτυπώνοντας κάθε σκηνή από εκατοντάδες γωνίες. Οταν οι σκηνές μοντάρονται, ο θεατής εξασφαλίζει θέα 180 ή 240 μοιρών του δωματίου, δίνοντάς του την αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί και συμμετέχει στη δράση.
Οσο περιφρονημένη και εάν είναι, η πορνογραφία ευθύνεται για την εξάπλωση των πρώτων τυπογραφικών μηχανών, την ανάπτυξη του Ιντερνετ, τα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών και άλλων τεχνολογικών καινοτομιών. Παρότι η βιομηχανία του πορνό διαθέτει τα δικά της προβλήματα, σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των γυναικών και των ανηλίκων και την εξάπλωση λοιμωδών νόσων, η εικονική πραγματικότητα στην πορνογραφία δεν στερείται και αυτή αμφισβήτησης. Μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσει τη μορφή κάποιου άλλου στις εικονικές του περιπτύξεις; Κάποιες εταιρείες του χώρου επιλέγουν τώρα να προσθέσουν δυνατότητα αφής και οσμής στις ταινίες εικονικής πραγματικότητας.
 Each of the dolls can be customised, changing their hair, breasts and even genitalia
Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες καινοτομίες του πορνό είναι τα ρομπότ του σεξ. Το πρώτο, ονομαζόμενο Αρμονία, παρουσιάστηκε τον Μάιο από την εταιρεία Realbotix. Σε σαγηνευτικό βίντεο στο YouTube, η Αρμονία επιδεικνύει τα καλλίγραμμα πόδια, τα τέλεια στήθη, τα γεμάτα χείλια, ακόμη και την ευφυΐα της.

Αν ο χωρισμός σε πόνεσε....η επιστροφή θα σε διαλύσει!!!!!







Χώρισες…. και πονάς!!!!
Προσπαθείς να το διαχειριστείς…..αλλά είναι αδύνατον!
‘Ολες οι υποχωρήσεις που έκανες…για να σώσεις την σχέση….
Είχαν ως αποτέλεσμα….να υποτιμήσεις τον εαυτό σου!!!!!
Να τον υποβιβάσεις….για κάποιον που όχι μόνο....
Δεν εκτίμησε όσα πρόσφερες..…αλλά είχε το θράσος....
Στο τέλος…. να σε κατηγορεί για τα δικά του λάθη!!!!!

Προσπαθείς να μαζέψεις τα «κομμάτια» σου…..
Ξεπερνώντας την αχαριστία….με την οποία «πληρώθηκες»!!!!
Αισθάνεσαι βλάκας που δεν κατάλαβες από την αρχή….
Τι συμβαίνει….μα τώρα είναι αργά!!!!
Πρέπει  να προχωρήσεις….έστω και με «ανοιχτές πληγές»!!!!
Επιβάλλεται να σταθείς πάλι στα πόδια σου…..
Όσο αδύνατον και αν φαντάζει!!!!!

Κάποια στιγμή αισθάνεσαι αν όχι καλά…
Πάντως καλύτερα απ’ ότι ήσουν!
Το εκλαμβάνεις ως μια μικρή νίκη αφού κατάφερες….
Να κερδίσεις  πίσω….ένα  «κομμάτι» του εαυτού σου…
Που σου επιτρέπει πλέον…..να χαμογελάς συχνότερα!!!  

Νοιώθεις να αφήνεις πίσω σιγά σιγά το παρελθόν……
Όταν ο άνθρωπος που πάλευες τόσο καιρό να ξεχάσεις….
Βρίσκεται τώρα στα πόδια σου…..να παρακαλά….
Για μια δεύτερη ευκαιρία!!!! Ορκίζεται πως δεν μπορεί…
Να ζήσει λεπτό μακριά σου……έτοιμος να κάνει τα πάντα…
Για να το αποδείξει!!!!! Ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό….
Και όσο αντιστέκεσαι…τόσο περισσότερο επιμένει!!!!

Φτάνει πολλές φορές στο σημείο να ξεφτιλίζετε…..
Για να σε πείσει πόσο σε θέλει!!!!!
Την θέση του εγωιστή…σκληρού….και  άτεγκτου…..
Έχει πάρει τώρα ένας μειλίχιος……και ήρεμος τύπος…..
Που εκλιπαρεί  στην κυριολεξία….να του δώσεις λίγη σημασία!!!!

Η αρετή είναι ένα τεχνητό ανακάτεμα και δεν είναι ούτε ακέραιη, ούτε ξεκάθαρη, ούτε σταθερή, ούτε εντελώς αθώα. (Michel de Montaigne)



Σε τι χρησιμεύουν αυτές oι ύψιστες κορυφές της φιλοσοφίας, όπου κανένα ανθρώπινο ον δεν μπορεί να φτάσει, και οι κανόνες που ξεπερνούν τη συνήθειά μας και τις δυνάμεις μας; Βλέπω συχνά να μας προτείνουν παραδείγματα ζωής τα οποία ούτε εκείνοι που τα προτείνουν ούτε οι ακροατές τους έχουν ποτέ καμιά ελπίδα να ακολουθήσουν, και προπαντός τη διάθεση. Από το ίδιο χαρτί, στο οποίο μόλις έγραψε την απόφαση καταδίκης εναντίον ενός μοιχού, ο δικαστής κόβει ένα κομμάτι για να γράψει ραβασάκι στη γυναίκα του συναδέλφου του. Η γυναίκα με την οποία μόλις πριν λίγη ώρα βρεθήκατε παράνομα, μετά από λίγο και μπροστά σας μάλιστα, θα βάλει τις φωνές εναντίον μιας φίλης της που έκανε το ίδιο σφάλμα, κι ακόμη πιο άγριες απ’ όσο θα φώναζε η Πόρσια. Και κάποιος άλλος καταδικάζει ανθρώπους σε θάνατο για εγκλήματα που ο ίδιος ούτε καν θεωρεί λάθη.
Έτσι κάνουν οι άνθρωποι. Αφήνουμε τους νόμους και τις εντολές να ακολουθούν το δρόμο τους, εμείς παίρνουμε έναν άλλο- όχι μόνο από χαλάρωση των ηθών, αλλά συχνά και λόγω αντίθετης γνώμης και κρίσης. Παρακολουθήστε την ανάγνωση ενός φιλοσοφικού λόγου: η εφευρετικότητα, η ευγλωττία, η ακρίβεια εντυπωσιάζουν αμέσως το πνεύμα σας και σας συγκινούν- δεν υπάρχει όμως τίποτα που να προκαλεί ή να κεντρίζει τη συνείδησή σας- αλήθεια, σ’ αυτήν δεν απευθύνονται; Ο Αρίστων έλεγε όμως ότι κανένα πλύσιμο και κανένα μάθημα δεν ωφελεί αν δεν καθαρίζει και δεν απομακρύνει τη βρομιά.
Σε όλες τις σχολές της αρχαίας φιλοσοφίας θα βρεις ότι το ίδιο άτομο επεξεργάζεται και δημοσιεύει κανόνες εγκράτειας και συγχρόνως γραπτά έρωτα και ακολασίας. Και ο Ξενοφώντας, στον κύκλο του Κλινία, έγραψε εναντίον της ηδονής εκείνης που εκθείαζε ο Αρίστιππος. Δεν υπάρχει κάποια θαυμαστή μεταλλαγή που τους ταρακουνάει. Όμως στην περίπτωση του Σόλωνα, παρουσιάζεται άλλοτε ως ο εαυτός του κι άλλοτε ως νομοθέτης: άλλοτε μιλάει για το λαό, άλλοτε για το άτομό του- και υιοθετεί για τον εαυτό του τους ελεύθερους και φυσικούς κανόνες, αισθανόμενος τη σιγουριά μιας σταθερής και σιδερένιας υγείας.

Τα «χορτασμένα» παιδιά μην τα φοβάσαι. Γιατί είναι αυτά που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.



Έζησα σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη, φροντίδα και εμπιστοσύνη. Λεφτά δεν είχαμε ποτέ αρκετά. Δυσκολίες πολλές. Ο πατέρας μου ήταν υπάλληλος σε τράπεζα, ταμίας για την ακρίβεια, με έναν πενιχρό μισθό και πολλή τιμιότητα. Η μητέρα μου είχε επιλέξει να μείνει στο σπίτι για να μας μεγαλώσει, εμένα και την αδερφή μου. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.
Ήταν, και είναι, μια εξαιρετική μάνα που διάβαζε πολύ, που μας έλεγε ιστορίες από μέρη στα οποία είχε ταξιδέψει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της, για την Αθήνα της δικτατορίας, για τα παιδικά της χρόνια σε ένα νησί που το είχε ξεχάσει ο θεός, για την αγάπη της για τον πατέρα μου, για το πώς τον γνώρισε και γιατί τον αγαπούσε ακόμα. «Γιατί μαμά;» ρωτούσαμε και οι δυο με κάτι μάτια ορθάνοιχτα «γιατί δεν σε αφήνει να κάνεις αλλιώς».
Ο πατέρας μου επέστρεφε στο σπίτι αργά το απόγευμα ίσα να φάει και μετά καθόταν στο τραπέζι της κουζίνας, χωμένος σε χαρτιά και νούμερα γιατί είχε αναλάβει τα λογιστικά κάποιων καταστημάτων για έξτρα χρήματα. Ήταν, άλλωστε, πάντα καλός με τους αριθμούς. Εμείς δεν τον αφήναμε σε ησυχία, συνέχεια τιτιβίζαμε δίπλα του, σκαρφαλώναμε σαν μαϊμουδάκια στους ώμους του και εκείνος έλεγε γλυκά «άντε ρε παιδιά, αφήστε με να δουλέψω». Δεν ξέρω αν θύμωνε ποτέ ο πατέρας μου, εγώ πάντως δεν τον είχα δει ποτέ να βγαίνει από τα ρούχα του.
Η ζωή μας δεν ήταν σαν διαφήμιση βουτύρου, αλλά η γεύση που μου άφηνε στο στόμα κάθε φορά που σκεφτόμουν εκείνα τα χρόνια ήταν μια γλύκα που λίγωνε τα σωθικά μου. Μια αγάπη που με τύλιγε και που με ακολούθησε σε όλη μου τη ζωή και ήταν αναμμένη πάντα μέσα μου σαν μια μικρή φωτίτσα.

Τζον Μπάιρον: Οι Βρετανοί Αξιώνουν τα Νησιά Φόλκλαντ ως Βρετανική Υπεράκτια Κτήση.


  Μετά την επικράτηση τους το 1763 στον Επταετή Πόλεμο και έχοντας πλέον υπό την κυριαρχία τους όλα τα εδάφη της Βόρειας Αμερικής ανατολικότερα του Ποταμού Μισισιπή, οι Βρετανοί, έστρεψαν το βλέμμα τους στην επέκταση του θαλάσσιου εμπορίου. Ο Ειρηνικός Ωκεανός, εκείνη την περίοδο, εκτός του ότι αποτελούσε μια εναλλακτική διαδρομή για τα Νησιά των Μπαχαρικών μέσω του Πορθμού του Μαγγελάνου, ήταν ένας ανεξερεύνητος στο σύνολο του ωκεανός από τους Ευρωπαίους, με την θεωρία της Άγνωστης Νότιας Γης (Terra Australis) να προσελκύει το ενδιαφέρον των εξερευνητών της εποχής. Μετά την λήξη του πολέμου με τους Γάλλους, το Βρετανικό Ναυαρχείο όρισε τον Πλοίαρχο Τζον Μπάιρον να πλεύσει προς τον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και να βρει το ακατοίκητο Νησί Πέπις το οποίο είχε ανακαλύψει ο Άμπροουζ Κάουλι το 1683 στα ανοιχτά των ακτών της Παταγονίας, ώστε οι Βρετανοί να ιδρύσουν εκεί έναν οικισμό που θα λειτουργεί σαν λιμάνι ανεφοδιασμού για τα Βρετανικά πλοία, πριν την είσοδο τους αλλά και μετά την έξοδο τους από τον Ειρηνικό Ωκεανό.   


   Τον Ιούνιο του 1764, ο Μπάιρον απέπλευσε από την Αγγλία με το πλοίο Ντόλφιν, συνοδευόμενο από το πλοίο Τάμαρ, για να βρει το νησί. Όταν όμως έφτασε στις γεωγραφικές συντεταγμένες στις οποίες ο Κάουλι είχε αναφέρει την ύπαρξη του νησιού Πέπις, ο Μπάιρον δεν βρήκε τίποτα περισσότερο από θάλασσα. Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στην περιοχή, τον Ιανουάριο του 1765 έφτασε στα ακατοίκητα τότε νησιά Φόλκλαντ, αξιώνοντας τα ως βρετανικό έδαφος. Καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο νησί στην ευρύτερη περιοχή, ο Κάουλι πιθανότατα να είχε ανακαλύψει κάποιο από τα δυτικότερα Φόλκλαντ και να υπολόγισε εσφαλμένα την γεωγραφική τους θέση. Όταν ο Μπάιρον έφτασε στο βορειοδυτικό νησί Σάουντερς των Φόλκλαντ, άφησε μία μικρή καλλιέργεια στο σημείο που οι Βρετανοί αργότερα θα ιδρύσουν τον οικισμό του Πορτ Έγκμοντ ώστε να την βρουν τα επόμενα βρετανικά πλοία που θα φτάσουν για να αποικίσουν τα νησιά. Έπειτα, μέσω του Πορθμού του Μαγγελάνου, έπλευσε προς τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει την Άγνωστη Νότια Γη. Αφού πρώτα πέρασε από το Αρχιπέλαγος Τουαμότου (σημερινή Γαλλική Πολυνησία), στις 24 Ιουνίου του 1765 ανακάλυψε  το ακατοίκητο νησί Ατάφου του Αρχιπελάγους Τοκελάου, το οποίο ονόμασε Νησί του Δούκα της Υόρκης. Στις 2 Ιουλίου, έφτασε στο νησί Νικουνάου των Νησιών Κιριμπάτι και από εκεί, μέσω του νησιού Τινιάν των Βόρειων Μαριάνων Νήσων, συνέχισε να πλέει δυτικά όπου μέσω της Ιάβα και του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, επέστρεψε στην Αγγλία τον Μάιο του 1766, έχοντας πραγματοποιήσει τον συντομότερο - μέχρι τότε - περίπλου της Γης ο οποίος διήρκεσε είκοσι δύο μήνες. 

Για να νικήσεις κάτι που είναι φτιαγμένο από όνειρο, απλώς ξυπνάς



Μη δείχνεις συμπόνια στον εγωικό νου.
Μη δίνεις χώρο στις σκέψεις του,
οι οποίες δεν είναι μόνο αρνητικές,
είναι και καταστροφικές και καταπιεστικές για την ψυχή.

Όταν έχεις γνωρίσει τον Εαυτό,
ο εγωικός νους δεν σημαίνει τίποτα για σένα.
Τίποτα απολύτως. 
Τίποτα δεν μπορεί να ευδοκιμήσει εκεί.
Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για το εγώ.

Το εγώ μπορεί να μεγαλώσει μόνο αν υπάρχει ενδιαφέρον,
πίστη, ταυτότητα και επένδυση σ' αυτό.
Τότε, αναπόφευκτα, θα πρέπει να παλέψεις μαζί του.
Και το ένα όπλο δεν αρκεί.
Θα χρειαστείς όπλα, χειροβομβίδες, μπαζούκα, τανκ,
ατομική βόμβα, και πάλι δεν θα μπορέσεις να το διαλύσεις.

Γι' αυτό, να παραμένεις ως ο Εαυτός.

Πανσέληνος στον Ταύρο* Το Σώμα σου Ξυπνάει*









3. 11. 2017




Πανσέληνος στον Άξονα 

Ταύρου ~ Σκορπιού

στην 12η Μοίρα*

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 

στις 7:24 το πρωί





Η Πανσέληνος στον Ταύρο


είναι μια Πανσέληνος γεμάτη Χυμούς


Μυρωδιές Αρώματα και Αφθονία,


όπως ήταν οι Γυναίκες στην Ανατολή


τα Αρχαία Χρόνια,


στους Κρεμαστους Κήπους της Βαβυλώνας,


σε Κήπους που θυμίζουν τους Κήπους της Εδέμ,


σε μέρη Παραδείσια,


Γυναίκες σαν Λουλούδια


Πλασμένες να κάνουν Έρωτα


και να Γεννούν παιδιά,


δηλαδή να Σαγηνεύουν Κόσμους


και να Φτιάχνουν Σύμπαντα*






Αυτή η Πανσέληνος στον Ταύρο


σου ψιθυρίζει γλυκά στο αυτί,


πως αν τόσο καιρό στερήθηκες τον Έρωτα,


την Σαγήνη, την Απόλαυση, το Μυστήριο,


την Μαγεία, την Αγκαλιά, την Φύση,


τα Χάδια, τα Φιλιά, τις Γεύσεις,


τώρα είναι η Ώρα να αφεθείς


να σαγηνευθείς και σαγηνεύσεις


να μπεις στα Αρώματα


και να Μυρίσεις την Ομορφιά,


να αφεθείς να επιπλεύσεις στα νερά


της Μαγείας που σου δίνει η Εμπιστοσύνη


στην Θεά της Ζωής,


στην Θεά Όλων των Θηλυκών Μυστηρίων*

Ἄς χαλαρώσουμε τὸ …μυαλό μας!!!

Ἄς χαλαρώσουμε τὸ ...μυαλό μας!!!Γνωρίζουμε ὅλοι πὼς ὑπὸ συνθῆκες πιέσεως ἀκόμη καὶ ἡ ὅποια, μικρὴ σὲ διάρκεια, χαλάρωσις εἶναι τοὐλάχιστον δύσκολη, ἔως κι …ἀδύνατη.
Διότι ἀκόμη κι ἐὰν τὸ σῶμα ξεκουρασθῇ, τὸ μυαλό, οἱ σκέψεις του, ταξειδεύουν ὁπουδήποτε ἀλλοῦ, ἐκτὸς ἀπὸ τὸ …πουθενά!
Κι ὅταν λέω πουθενά, εἰδικῶς αὐτὲς τὶς ἐποχὲς ποὺ ζοῦμε, ἐννοῶ τὸ …πουθενά!!! Δῆλα δὴ τὸ ἀπόλυτο …ἄδειασμα τοῦ μυαλοῦ μας ἀπὸ σκέψεις, φόβους, ἐλπίδες.
Τὸ νὰ ἐπιτύχουμε, ἀκόμη καὶ γιὰ μερικὰ δευτερόλεπτα, αὐτὴν τὴν μεγάλη στιγμὴ τοῦ …ἀδειάσματος, εἶναι μία ἀνάγκη ποὺ οὐδεὶς μᾶς ἐξήγησε καὶ μᾶς ἀνέλυσε. Καὶ κάτι τέτοιο εἶναι ἀναγκαῖον, διότι ἀκριβῶς ἐπεὶ δὴ στὴν Φύσιν δὲν ὑπάρχει κενό, ἡ ἐπίτευξις τοῦ …«κενοῦ σκέψεως» προκαλεῖ κάτι σὰν κάθαρσιν καὶ ταὐτοχρόνως μίαν …«ἐπανεκίνησιν». 
Εἶναι σὰν νὰ …«μηδενίζουμε», σὰν νὰ πετᾶμε τὰ σκουπίδια καὶ νὰ ἀφήνουμε χῶρο μόνον γιὰ τὰ χρήσιμα, τὰ ὄμορφα καὶ τὰ σημαντικά.
Πῶς μποροῦμε νά τό ἐπιτύχουμε;

Οδύσσεια το ταξίδι της ψυχής...


εικ. The Reunion of Odysseus and Telemachus. winner Prix de Rome. 1880. Henri Lucien Doucet.

«Για αυτό ( ο άνθρωπος ) πρέπει να απογυμνωθεί από το σαρκίο το οποίο είναι περιβεβλημένος, όπως ο Οδυσσέας από τα κουρελιασμένα ρούχα του και να μην ενδύεται πλέον» ..Πρόκλος , Σχόλια στον Κρατύλο 155

Σχόλιο-ερμηνεία : O σκοπός της ψυχής είναι να απαλλαγεί από τους χιτώνες που έχει ενδυθεί για να μπορέσει να ενωθεί ξανά με την πηγή της που είναι το πνεύμα -Εν.

Ο Πρόκλος μας αποκαλύπτει πως η τυφλότης του Ομήρου είναι συμβολική, καθώς ο μύστης Όμηρος αλληγορεί ύψιστες θεολογικές και κοσμολογικές έννοιες...Γράφει χαρακτηριστικά ο Πρόκλος 
Σχόλια στην Πολιτεία 1.174.

Περί του ζωδίου του Σκορπιού


Σκορπιός (Wikipedia)
Ένα ζώδιο πολυσυζητημένο, με πολλούς μύθους που φτάνουν ως τα όρια του μυστηρίου να το περιτριγυρίζουν. Γιατί άραγε να έχει τόση φήμη το ζώδιο αυτό;

 Μήπως επειδή διαπνέεται από την ώθηση του κυβερνήτη του Άρη; 

Ο Άρης είναι ένας πλανήτης που ωθεί σε έκφραση αυτό που είναι στο εσωτερικό. Έτσι κάνει κάτι να φαίνεται. 

Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι αρνητικό ή κακοποιό και σίγουρα αν αυτή ήταν η βάση για την κατανόηση του, δεν θα αναφερόταν ως κακοποιός, όπως συνήθως συμβαίνει. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε πως αυτό έγινε, να κατανοήσουμε το γιατί λέγεται και να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη προσέγγιση του.

Εδώ δεν θα θέλαμε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τον πλανήτη αυτό και να πούμε για τώρα μόνο το ότι είναι αυτός που γεφυρώνει το μέσα με το έξω. Είναι ο πλανήτης που θα προβάλλει άμυνα στην είσοδο ακατάλληλης πληροφορίας-εμπειρίας στο εσωτερικό και συγχρόνως είναι αυτός που θα προωθήσει προς τα έξω τα αποτελέσματα της εσωτερικής διεργασίας και τις αποφάσεις μας. 

Πρόκειται για ένα μοναδικά ενωτικό έργο και θα πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό, ώστε να δούμε την ενοποιητική δράση αυτού του πλανήτη και να σταματήσουμε να τον θεωρούμε κακοποιό. Είναι ο βασικός κυβερνήτης της προσωπικότητας και αυτό συνδέεται με το ότι σχετίζεται με το ένστικτο αυτοσυντήρησης, του οποίου η πρώτη συνειδητή άσκηση γίνεται μέσα στον χώρο της προσωπικότητας.

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ; (Βίντεο)



Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
URGENT! The RAPTURE on or before November 3rd

PROPHETIC FLAGS ARE UP!! NOV 3RD & 4TH! WARNING!!



Προσοχή, η αρπαγή πριν ή κατά τις 3 Νεμβρίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα