Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ενδείξεις ...



Μια από τις πιο κοινές, χαρακτηριστικές ερωτήσεις που προκύπτουν κατά κανόνα από τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μου στην "καθοδήγηση εσωτερικής ανάπτυξης", είναι:

τι σημαίνει Ανώτερος Εαυτός και πώς συνδέεται κανείς μαζί του;

Η ίδια ερώτηση, σε αρκετές παραλλαγές, εκφράζεται επίσης πολύ συχνά σε συζητήσεις μεταξύ των μελών μιας οποιασδήποτε ομάδας που συγκεντρώνεται με σκοπό την εσωτερική αφύπνιση και καλλιέργεια.

Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι ότι ανεξάρτητα του μορφωτικού επιπέδου αλλά και της συνολικής εμπειρίας σε εσωτερικές αναζητήσεις, οι περισσότεροι έχουν ν`αντιμετωπίσουν βαθιά ριζωμένους φόβους με θρησκευτικό υπόβαθρο νοσηρών προγραμματισμών, κάτι που συνήθως εκφράζεται μέσω ερωτήσεων που στοχεύουν σε μια κάποια "εγγύηση προστασίας" από τυχόν σκοτεινές δυνάμεις. Οι αναζητητές επιθυμούν να αποκαταστήσουν επαφή με τις ανώτερες όψεις τους, αλλά επειδή δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ψάχνουν, νιώθουν ευάλωτοι και εκτεθειμένοι. Στην προσπάθειά τους να υπερνικήσουν τους φόβους και ταυτόχρονα να νιώσουν ασφαλείς, εκλογικεύουν στηριζόμενοι σε αντιλήψεις και απόψεις άλλων τις οποίες αφομοίωσαν σε έναν βαθμό χωρίς όμως να έχουν πιστοποιήσει την αυθεντικότητά τους μέσω προσωπικής εμπειρίας. Έτσι, υπεραμύνονται τα πιστεύω τους και πριν το καταλάβουν χτίζουν τείχη που τους κρατούν μακριά από τον επιθυμητό τους στόχο.

Ευτυχώς όμως, στην ουσία τους τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ`ό,τι φαντάζονται.


Σώμα, Ψυχή και Πνεύμα: αυτή είναι η τριπλότητα που η τρισδιάστατη αντίληψή μας μπορεί να προσεγγίσει, προς το παρόν. 

Το Πνεύμα, απλουστευμένα, είναι Παιδί της Πηγής, έχει εκπορευθεί από αυτή και σε αυτή θα επιστρέψει, όταν κληθεί. Το "κατ`εικόνα και ομοίωση" καταδεικνύει την αλήθεια που θέλει κάθε εκπορευμένη και εξατομικευμένη οντότητα να μεταφέρει μια σπίθα της Πηγής, που σημαίνει εν δυνάμει Θεός/Θεά. 

Όλες οι ιδιότητες/ποιότητες/ικανότητες της Πηγής, είναι αποθηκευμένες στο DNA του δημιουργημένου όντος και περιμένουν την κατάλληλη χρονική στιγμή να ξετυλιχθούν στη συνείδησή του. Αυτή η στιγμή εξαρτάται από τους εξελικτικούς κύκλους που εμείς στην 3η διάσταση μετράμε μέσω του χρόνου και εμπεριέχουν τις επιλογές του Πνεύματος ν`αποκτήσει εμπειρίες σε οποιοδήποτε τμήμα του Δημιουργημένου Κόσμου, σε οποιοδήποτε Σύμπαν.

Η δαιμονοποίηση της κινητηρίου δύναμης αυτού του κόσμου


Σ'αυτόν τον κόσμο κανείς δεν είναι ίσος με τον συνάνθρωπο του, διότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός άρα και ανόμοιος. 

Τα όμοια ανήκουν μόνον σε όμοιους κόσμους, και όχι σε σύνθετους σαν τον δικό μας. 

Και αφού ξεκαθαρίστηκε ότι ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει ισότητα σε έναν σύνθετο κόσμο ανόμοιων ανθρώπων, κυριαρχεί αυτός που έχει την κινητήριο δύναμη αυτού του κόσμου, δηλαδή τα λεφτά. Χωρίς λεφτά μένεις αδρανής και εξαρτημένος από τις ανάγκες σου.

Διότι τι να το κάνω εγώ να είμαι κλεισμένος στο σπίτι μου από ανάγκη, να δουλεύω από ανάγκη, να δημιουργώ από ανάγκη, καταπατώντας συνεχώς την ελευθερία μου.
Σκλάβος δεν γεννήθηκα, αλλά σ'αυτόν τον κόσμο βλέπω ότι είμαι ένας ακόμη σκλάβος που τροφοδοτώ με ενέργεια τον άρχοντα αυτού του κόσμου, και είναι ξεκάθαρο ότι μας παγίδεψε με την αμνησία που μας προκάλλεσε.

Αν λοιπόν δεχτώ να παίξω σε αυτό το κλουβί που ονομάζω πραγματικότητα και ζωή, τότε θα πρέπει να θέσω τους δικούς μου όρους, διότι αν δεχτώ τους όρους και κανόνες αυτού του κόσμου, και του δημιουργού που μας παγίδεψε με την αμνησία το ξαναλέω, τότε αυτόματα αποδέχομαι την σκλαβιά μου για πάντα.

Ο χορός ζευγαρώματος δύο πυγοποδίδων (Βίντεο)

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο του National Geographic με τις τρελές χορευτικές φιγούρες δύο πυγοποδίδων, πριν αρχίσουν το ζευγάρωμα.

Δύο πυγοποδίδες πριν αρχίσουν τον ερωτικό χορό τους. Στην Ελλάδα ο πυγόπους (πυγή = οπίσθια + πους = πόδι) είναι γνωστός σαν Σκουφοβουτηχτάρι ή Μαυροβουτηχτάρι. Πηγή: National Geographic
Ο ΠΥΓΟΠΟΥΣ (κόλυμβος ο λοφιοφόρος) είναι στεγανόποδο πτηνό της οικογένειας των κολυμβιδών, της τάξης των κολυμβομόρφων, της οποίας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος. Το πουλί αυτό, μήκους κατά μέσο όρο 53 εκ., έχει ογκώδη κορμό και πολύ κοντές πτέρυγες (το άνοιγμά τους δεν ξεπερνά τα 85 εκ.).
Το φτέρωμα, θεαματικότερο στα αρσενικά παρά στα θηλυκά, περιλαμβάνει δύο λοφία με ανορθούμενα φτερά στα πλευρά της κεφαλής και ένα περιλαίμιο με φτερά, κατά μεγάλο μέρος κοκκινωπά.
Ο πυγόπους ζει κοντά ακτές πλούσιες σε βλάστηση, κολυμπά και καταδύεται με εξαιρετική ικανότητα και τρέφεται με πολυάριθμα είδη υδρόβιων ζώων. Η περιοχή διάδοσής του περιλαμβάνει μεγάλες εκτάσεις της Ευρασίας, της Αφρικής, της Αυστραλίας και των γειτονικών νησιών.
Κατά τα τέλη της άνοιξης, ο πυγόπους κατασκευάζει στην πυκνή βλάστηση μια φωλιά, στην οποία το θηλυκό γεννά 3-5 αβγά· κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους τα μικρά μεταφέρονται από τους γονείς, που τα τοποθετούν μέσα στο φτέρωμα της ράχης.

Montauk Project : Η Θεωρία Συνωμοσίας πίσω από το Stranger Things

Αποτέλεσμα εικόνας για Montauk Project : Η Θεωρία Συνωμοσίας πίσω από το Stranger Things
Ο ενθουσιασμός που περιβάλλει το Stranger Things που ξεκίνησε αισχάτως την 2η σεζόν του έχει κάνει αρκετούς ανθρώπους να αναζητούν την πιθανότητα η σειρά να έχει επηρεαστεί από αληθινά γεγονότα. Και φαίνεται πως υπάρχει μία θεωρία συνωμοσίας, που ίσως ενέπνευσε το σενάριο της σειράς. Αυτή η θεωρία Συνωμοσίας, είναι το περίφημο Montauk Project, ένα σκοτεινό κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ που αφορά Ψυχολογικά πειράματα και ταξίδια στο χωροχρόνο.

Οι φήμες και ο Μύθος γύρω από το Πρόγραμμα Montauk, και το ενδεχόμενο πως η Αμερικάνικη Κυβέρνηση διεξήγαγε πειράματα Ψυχολογικού πολέμου άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα της δεκαετίας του 80. To Montauk Project υποτίθεται πως ήταν η συνέχιση του πειράματος της Φιλαδέλφεια που πραγματοποιήθηκε το 1943 και το ίδιο πρόγραμμα έγινε στην Στρατιωτική βάση Montauk κατά την δεκαετία του 1950. Η Αεροπορική βάση Montauk Air Force είχε χρησιμοποιηθεί από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο με το όνομα Camp Hero, και κατά την διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου πόλεμου υπήρξε οχυρό γεμάτο κανόνια ενάντια στις δυνάμεις του Χίτλερ. Λέγεται μάλιστα πως ολοκληρη η περιοχή χτίστηκε για να καλύψει ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγεια δωμάτια που συνδέονται με άπειρα τούνελ. Η Βάση επίσημα έκλεισε στις 31 Ιανουαρίου του 81 και εγκαταλείφθηκε για αρκετά χρόνια ώσπου να δωριστεί το 1984 στον Δήμο της Νέας Υόρκης που το μετέτρεψε σε πάρκο, το οποίο όμως έχει παντού πινακίδες No trespassing. Αυτό το κενό των τριων χρόνων έχει εξάψει την φαντασία των συνωμοσιωλόγων, που αναρωτιούνται τι συνέβη εκεί. Και υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν πως πραγματοποιήθηκαν διάφορα “παράδοξα” πειράματα στην περιοχή του Montauk.

Αφροδίτη ~ Ουρανός ~ Κρόνος* Λύνεις το Προγονικό σου Κάρμα*




3. 11. 2017 



ΑΦΡΟΔΙΤΗ ~ ΚΡΟΝΟΣ ~ ΟΥΡΑΝΟΣ*


( Η Αγάπη Είναι Σκληρή Υπόθεση*)




*


Πως το Δρεπάνι, το Αίμα


και τα Συναισθήματα


μπορούν να γεννήσουν μια ΑΦΡΟΔΙΤΗ*


Ή αλλιώς πως οι Άνθρωποι, η Αγάπη


και οι Σχέσεις


(οικογενειακές, αισθηματικές, φιλικές κτλ)


έχουν πάντα πίσω τους μια Προγονική Ιστορία


φτιαγμένη από Φόβο ~ Μοναξιά ~ Αίμα*


*


Αυτές τις μέρες η Αφροδίτη

(Σχέσεις ~ Αγάπη ~ Ομορφιά

~ Στοργή ~ Έρωτας)


κάνει αντίθεση με τον Ουρανό

( Επανάσταση ~ Σκληρότητα

~ Ανεξαρτησία ~ Εγωισμός ~ Ξάφνιασμα

~ Εξουσία ~ Ελευθερία)


και ταυτόχρονα κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο

( Οριοθέτηση ~ Πειθαρχία

~ Δομή ~ Μοναξιά ~ Εξουσία )*


Αλλά και ο Κρόνος με τον Ουρανό,


Υιός και Πατέρας,


κάνουν μεταξύ τους όψη Τριγώνου*

Το μυστικό πείραμα της Καστέλλας (1903)



Ο Γάλλος Εντουάρ Μπρανλί (Edouard Branly) ήταν φυσικός και Καθηγητής στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Είχε μπει κι αυτός στην κούρσα που διεξάγονταν μεταξύ επιστημόνων από όλο τον κόσμο στην ανάπτυξη της Ασύρματης Επικοινωνίας. Ήξερε πολύ καλά όπως κι οι άλλοι επιστήμονες ότι η επίτευξη αυτή θα άλλαζε το μέλλον της ανθρωπότητας.

  Άνθρωποι θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους χωρίς την χρήση καλωδίων αλλά ασύρματα. Ανταγωνιστής του Μπρανλί ήταν κυρίως ο Ιταλός Μαρκόνι χωρίς να αποκλείονται και πολλοί άλλοι. Ο Μπρανλί με την συσκευή του. Η Συσκευή του Μπρανλί αποτελούνταν από ένα σωλήνα γεμάτο ρινίσματα σιδήρου που πλησίαζαν το ένα το άλλο όταν στα άκρα του σωλήνα εφαρμοζόταν μια τάση και αναπαρήγαγε τα σήματα  Οι επιστήμονες αυτοί έκαναν τα πειράματά τους μυστικά σε περιοχές διαφορετικές από αυτές της εθνικής τους καταγωγής προκειμένου να αποφύγουν την παρακολούθηση των ερευνών τους χωρίς αυτό να το καταφέρνουν πάντα. Ξαφνικά ο Μαρκόνι κι ενώ οι έρευνές του είχαν κολλήσει στα 275 μέτρα απόσταση σήματος, εμφανίζεται να εκπέμπει το γράμμα "S" (σε μορς) από την Κορνουάλη της Ουαλίας στον Άγιο Γεώργιο της Νέας Γης, ενώνοντας έτσι της δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Όμως ο Μαρκόνι για να το πετύχει αυτό έχει χρησιμοποιήσει μια συσκευή που την κατασκεύασε ο Εντουάρ Μπρανλί το 1890.

Χωρίς να μπούμε στα ενδότερα της ασύρματης επικοινωνίας απλά να πούμε ότι χωρίς αυτή την συσκευή, ο Μαρκόνι δεν θα μπορούσε να κάνει την εκπομπή. Όταν ο Μαρκόνι ανακοίνωσε το επίτευγμά του ο Μπρανλί του στέλνει πικραμένος τηλεγράφημα "αυτό το όμορφο επίτευγμά σας οφείλεται στην ανακάλυψη στου κύριου Μπρανλί". Αργότερα η κοινότητα αναγνώρισε ότι ο Μαρκόνι δεν ήταν εφευρέτης αλλά σπουδαίος καινοτόμος και επιχειρηματίας. Ο Μπρανλί τότε έβαλε στο μυαλό του να πετύχει κάτι περισσότερο από τον Μαρκόνι. Για τον σκοπό αυτό τον Μάρτιο του 1903 ο Μπρανλί έρχεται σε συμφωνία με τον τότε Υπουργό Ναυτικών Καραπάνο, η Ελλάς να βάλει τα μέσα και ο ίδιος την τεχνογνωσία. Συγκεκριμένα ο Μπρανλί έχει δημιουργήσει μια εταιρεία με την επωνυμία "Γαλλική εταιρεία Τηλεγράφων και Τηλεφώνων άνευ σύρματος" που εκπροσωπείται από τον Ιούλιο Μπερτράν. Αυτός έρχεται σε επαφή με τον τότε Υπουργό Ναυτικών Καραπάνο και του προτείνει τα πειράματα να γίνουν στην Ελλάδα προς όφελος του Βασιλικού Ναυτικού το οποίο θα αποκτήσει ξαφνικά ένα μεγάλο όπλο. Την επικοινωνία. Ο Καραπάνος αμέσως ενημερώνει τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο Α΄ ο οποίος συμφωνεί αμέσως. Η επικοινωνία αυτή γίνεται μέσω της Γαλλικής Πρεσβείας Αθηνών. 

Εκδίκηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκδίκηση

Η εκδίκηση είναι ένας πολύ περίπλοκος συναισθηματικός μηχανισμός. 

Αναιρεί την κατανόηση και τη σοφία. 

Μια τέτοια πράξη συχνά προκαλεί έντονη δυστυχία σε πολλούς ανθρώπους, γεγονός που καθιστά τον εκδικητή ευτυχισμένο. 

Η ευτυχία του τρέφεται από τις δυστυχίες των άλλων, αλλά εν τω μεταξύ, οι εκδικητικές πράξεις αναπτύσσουν την αίσθηση της ενοχής. 

Αυτή η αίσθηση ενοχής γίνεται ο σπόρος για μελλοντικά προβλήματα. 

Τα πέντε χαρακτηριστικά ενός πραγματικού τζέντλεμαν

Βασίζεται στον εαυτό του, είναι ανεξάρτητος, ατομιστής, ριψοκίνδυνος, με ηγετική προσωπικότητα. Αυτά είναι κάποια από τα στερεότυπα για τους «άντρες». Και όμως η λέξη τζέντλεμαν περικλείει τη λέξη «ευγένεια». Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αρκετό να είναι κάποιος απλά «άντρας». Αυτό είναι μόνο το ήμισυ του παζλ. Για να είσαι κύριος, πρέπει επίσης να είσαι ευγενής.
DGXGK6
Τα πέντε καλύτερα πράγματα που πρέπει να έχει ένας κύριος, είναι τα εξής:
Να ξέρει τι θέλει
Όταν ενδιαφέρεται για μια γυναίκα, δεν περιμένει τρεις ημέρες για να της τηλεφωνήσει αλλά της ζητάει να βγούνε ευθαρσώς. Ξέρει που θα την πάει, έχει φροντίσει να κάνει κράτηση και στο τέλος βεβαιώνεται ότι η συνοδός του έχει φτάσει σπίτι της με ασφάλεια.
Να έχει άποψη για τα πάντα
Διαβάζει βιβλία και εφημερίδες, ενημερώνεται και γενικότερα έχει μια σφαιρική άποψη των γεγονότων. Εκφράζει την γνώμη του χωρίς όμως να περιμένει από τους συνομιλητές του να συμφωνήσουν μαζί του προκειμένου να διατηρήσουν τις άριστες σχέσεις τους. Στην πραγματικότητα το απολαμβάνει όταν οι άλλοι δεν συμφωνούν μαζί του, γιατί αυτό σημαίνει πώς μπορεί να επιδοθεί σε μια καλή συζήτηση με επιχειρήματα χωρίς εντάσεις και χειρονομίες.

Ὁ χειρότερος ἐχθρός τοῦ ἑαυτοῦ μας;

Ὁ χειρότερος ἐχθρός τοῦ ἑαυτοῦ μας;Πολλὲς φορὲς εἶναι δύσκολο νὰ παραδεχθοῦμε πὼς εἴμαστε οἱ χειρότεροι ἐχθροὶ τοῦ ἑαυτοῦ μας.
Στὴν οὐσία, ἡ συνειδητοποίησις αὐτὴ εἶναι τόσο ὀδυνηρή, ποὺ κάνουμε ὅ,τι εἶναι δυνατὸν γιὰ νὰ ἀποδείξουμε πὼς δὲν εἶναι ἀλήθεια.
Εἶναι πάντα ἡ μοῖρα, οἱ περιστάσεις καὶ ἡ κακὴ τύχη ποὺ ἀνατρέπουν καὶ τὰ πιὸ καλομελετημένα σχέδιά μας.
Ἂν κυνηγώντας τὰ ὄνειρά σου, τὸ μόνο που συναντᾶς εἶναι ἡ μιὰ ἀπογοήτευσις μετὰ τὴν ἄλλη, μπορεῖ νὰ ἔχῃς ἀρχίσει νὰ λυπᾶσαι τὸν ἑαυτό σου καὶ νὰ νοιώθῃς ὅτι δὲν κινεῖς ἐσὺ τὰ νήματα. Εὐχήσου σήμερα νὰ ἀποκτήσῃς τὸ κουράγιο νὰ δῇς κατάματα αὐτὸν ποὺ τὰ κινεῖ καὶ ποὺ φτιάχνει τὸ δικό σου παιχνίδι τῆς τύχης.
Μήπως σοῦ φαίνεται νά εἶναι γνωστός αὐτός;
Ἀρχισε νὰ παρατηρῇς μὲ ποιὸν τρόπο σαμποτάρεις ἐσὺ ὁ ἴδιος τὸν ἑαυτό σου καὶ μὴν ἀφήνῃς τὴν ἀπογοήτευση νὰ εἶναι ὁ ὁδηγός σου.

Οι Σαμάνοι πιστεύουν ότι αυτές είναι οι 4 κύριες αιτίες της πνευματικής ασθένειας

Οι Σαμάνοι δεν είναι μάγοι, αντίθετα, είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν φτάσει σε υψηλότερη συνείδηση ​​και έχουν γεννηθεί με θεραπευτικά χαρακτηριστικά.


Είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα πράγματα με τρόπους που μπορεί να φαίνονται αλλοτινοί στους γύρω τους. Οι Σαμάνοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ιατρική του σώματος δεν πρόκειται να κάνει κανένα καλό για το πνεύμα.

Γνωρίζουν περισσότερο ότι το πνεύμα χρειάζεται το ιδιαίτερο είδος του φαρμάκου. Καθώς περνάμε από το φυσικό επίπεδο, είναι αναπόφευκτο να αρρωστήσουμε.

Μερικές φορές καταβαλόμαστε από τη γρίπη και άλλες φορές πονάμε τα οστά.

Φυσικά, ορισμένοι από εμάς δυστυχώς πρέπει να ασχοληθούμε με πράγματα όπως ο καρκίνος και η ηπατίτιδα, αλλά δεν έχει σημασία πόσο σοβαρή είναι η ασθένεια, πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα.


Σίγουρα, όλοι θα περάσουμε κάποια μια μέρα, είτε πρόκειται για γήρας είτε για κάτι άλλο. Ο θάνατος του φυσικού σώματος διαφέρει πολύ από τον «θάνατο» του πνεύματος.

Όταν κοιτάζετε τα πράγματα από σαμανική άποψη, οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες γίνονται ολοφάνερες. Όλες οι ασθένειες βρίσκονται μέσα στα φανταστικά πεδία. Η καταστολή αυτών των πραγμάτων δεν θα είναι αρκετή για να τα θεραπεύσει. Για να συμβεί η πραγματική θεραπεία, θα πρέπει να φτάσετε στη ρίζα των πραγμάτων και να βρείτε την αιτία.

Πώς η αλλαγή των πεποιθήσεων σας αλλάζει πραγματικά τον κόσμο γύρω σας



Η αλλαγή αρχίζει από εμάς

Παρατηρώ πάντα ένα βασικό σφάλμα όταν ακούω ότι οι άνθρωποι μιλάνε για την ελπίδα για αλλαγή στον κόσμο. Είναι η ιδέα ότι βλέπουμε την έννοια της αλλαγής ως κάτι που συμβαίνει έξω από εμάς, οδηγείται από κάποια απηρχαιωμένη ομάδα ελίτ επιστήμονες, εφευρέτες και ηγέτες που έρχονται με κάποια επαναστατική ιδέα που θα έθετε τον κόσμο σε μια διαφορετική πορεία.
Το σφάλμα με αυτή την ιδέα είναι ότι προέρχεται από το ίδιο καλούπι που έδωσε τη μορφή του προβλήματος στην πρώτη θέση - διαχωρισμό . Πιστεύουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί από όλες τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου, από σκιερές παγκόσμιες συμφωνίες που γίνονται προς το συμφέρον των λίγων, ξεχωριστοί από το θαυμάσιο έργο των ανιδιοτελών ειρηνευτών και εθελοντών και από τα αιματηρά χέρια των προηγούμενων γενεών μας και τα προβλήματα των επόμενων γενεών.

Πιστεύουμε ότι είμαστε αβοήθητοι, αθώοι και ανίσχυροι μπροστά σε όλα αυτά και ότι η αλλαγή που αναμένουμε «έχει» να προέλθει από άλλους, ιδιώτες, κολεκτίβες ή έθνη.

Ο πόνος του διαχωρισμού

Όταν κοιτάζουμε τον έξω κόσμο, βλέπουμε συνεχώς προβλήματα. Βλέπουμε προβλήματα στον πραγματικό κόσμο, όπως η υπερπληθυσμός, η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη νερού, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι κίνδυνοι για την υγεία κλπ. Βλέπουμε επίσης εκφυλιστικά και αυτοκαταστροφικά πρότυπα συμπεριφοράς όπως η απληστία, ο υλισμός, η τρέλα, η γενική απογοήτευση με τον κόσμο και το σύμπαν. Εν ολίγοις, βλέπουμε τον σύγχρονο άνθρωπο να έχει χάσει την ψυχή του και να αποσυνδεθεί από το πνεύμα του και τον φυσικό κόσμο.



Όταν το σκεφτείτε, στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα προβλήματα που βλέπουμε έχουν τις ρίζες τους στο χωρισμό. Η ανθρωπότητα φαίνεται να είναι εκτός δρόμου, διότι έχουμε διαχωριστεί από την προγονική σοφία μας, τη γοητεία μας με το μαγικό σύμπαν, με τον εαυτό μας, με την ύπαρξή μας. Έχουμε αυξήσει όλο και περισσότερο την ψεύτικη ιδέα της ατομικής ελευθερίας με τίμημα την ευημερία της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι έχουμε την ελευθερία να είμαστε ξεχωριστοί από την παγκόσμια κοινότητα και τις υποθέσεις που επηρεάζουν τα εκατομμύρια. Έτσι το επαναλαμβανόμενο θέμα είναι ο διαχωρισμός.

Δες τους ασυνείδητους ανθρώπους ως προκλήσεις



Αν θέλεις να δυναμώσεις το σώμα σου κάνεις γυμναστική. Και τι είναι η γυμναστική; Είναι το να κάνεις τη ζωή δύσκολη για το σώμα σου.

Είναι μια διαφορετική οπτική για να βλέπεις τη γυμναστική, αλλά είναι αλήθεια. Το σώμα αναγκάζεται έτσι να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Δίνεις στο σώμα προκλήσεις που δεν υπήρχαν πριν: να σηκώσει βάρη, να τρέξει χιλιόμετρα, κ.ά. Μέσα από τις προκλήσεις και στερώντας του την άνεση, το σώμα δυναμώνει. 

Στην περίπτωση της πνευματικής ανάπτυξης, χρειαζόμαστε τους ασυνείδητους ανθρώπους για να δημιουργούν τις προκλήσεις, διαφορετικά η Παρουσία δεν δυναμώνει και δεν αναδύεται. 

Άρα το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους ως ευλογία. Αντί να λέμε “δεν θα έπρεπε να μου κάνεις τη ζωή δύσκολη”, να βλέπουμε τους ασυνείδητους ανθρώπους ως ένα απαραίτητο στάδιο που πρέπει να περάσουμε σ’ αυτόν τον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό να τους καλωσορίζεις όταν σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Το σημαντικό όμως είναι να μην σε παρασύρουν στο ασυνείδητο επίπεδο. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. 

Άνοιξε το κουτί του Σκίνερ (Lauren Slater)



Ο Παβλόφ ανακάλυψε το επονομαζόμενο κλασικό εξαρτημένο αντανακλαστικό. Αυτό σημαίνει απλώς ότι μπορούμε να επιλέξουμε ένα προϋπάρχον αντανακλαστικό ενός ζώου, όπως το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών ή το σάστισμα ή η σιελόρροια, και να το ρυθμίσουμε, ώστε αυτό το αντανακλαστικό να λειτουργεί ως αντίδραση σε ένα νέο ερέθισμα.
 Έτσι έγινε και με το περίφημο κουδούνι -δηλαδή το ερέθισμα- που τα σκυλιά του Παβλόφ έμαθαν να συνδυάζουν με την τροφή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τους τρέχουν τα σάλια στο άκουσμά του. Αυτό μπορεί πια να μην φαντάζει σε σας ή σε μένα ως μια σπουδαία ανακάλυψη, τότε όμως ήταν ένα γεγονός τεράστιας σημασίας. Ήταν το ίδιο εντυπωσιακό με τη διάσπαση του ατόμου ή το ηλιοκεντρικό πλανητικό σύστημα. 
Ποτέ ως τότε, σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας, δεν είχε καταλάβει κανείς πόσο συνδέονταν οι υποτιθέμενοι νοητικοί μας συνειρμοί με τη φυσιολογία.Ποτέ ως τότε δεν είχαν αντιληφθεί οι άνθρωποι τον απόλυτα εύπλαστο χαρακτήρα της αναλλοίωτης ζωικής μορφής. Τα σάλια των σκυλιών του Παβλόφ έτρεχαν, κι ο κόσμος αναποδογύρισε δύο φορές.
Ο Σκίνερ αναρωτήθηκε. Ήταν εκεί πάνω στο δωμάτιό του και είχε φτιάξει μερικά από τα όχι ακόμα διάσημα, ή διαβόητα, κουτιά του τα οποία ήταν ακόμα άδεια, ενώ ακριβώς από κάτω, στον περίβολο του Χάρβαρντ, πάντα υπήρχαν σκίουροι. 
Παρακολουθούσε τους σκίουρους κι αναρωτήθηκε αν γινόταν, ας πούμε, να ρυθμίσει τη συμπεριφορά του συνόλου κι όχι μόνο να ελέγξει έναν απλό, ανόητο αδένα. 
Με άλλα λόγια, μπορούσε άραγε ένα άτομο να διαμορφώσει μια συμπεριφορά -διαδικασία που ο Σκίνερ ονόμασε συντελεστική μάθηση- χωρίς αυτή να αποτελεί ένα απλό αντανακλαστικό;
 Εξαρτημένη ή όχι, η έκκριση σιέλου είναι, ήταν και θα είναι πάντα ένα αντανακλαστικό, μια απόλυτα διαμορφωμένη ενέργεια που εμφανίζεται από μόνη της με τη διαφορά ότι προκαλείται από ένα κουδούνι. 

"Εμφανίστηκε" μνημείο (320 πχ) στην Ακρόπολη μετά από 190 χρόνια!



Κάτι έχει αλλάξει στη νότια πλαγιά της Ακρόπολης. Οι πολυάριθμοι ξένοι τουρίστες μαγνητίζονται από το μνημείο που «εμφανίστηκε» απρόσμενα στο στόμιο του μεγαλύτερου σπηλαίου που συναντάμε σε αυτή την πλευρά του Ιερού Βράχου και το απαθανατίζουν...

«Η δουλειά που έγινε στο χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου είναι εξαιρετική», λέει η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, δρ Ελένη Μπάνου και μας επισημαίνει τις αισθητικές αλλαγές που επέφερε η αναστήλωση του μνημείου στη θέαση του Ιερού Βράχου. «Σήμερα έχουμε μια άλλη εικόνα όταν κοιτάζουμε προς τη νότια κλιτύ της Ακρόπολης», σημειώνει. Πράγματι. Η ανάκτηση του «χαμένου» μνημείου εντυπωσιάζει.

«Το Θρασύλλειο απουσίαζε από τη θέση του εκατόν ενενήντα χρόνια, ενώ κοσμούσε το Βράχο της Ακρόπολης για περισσότερους από 23 αιώνες», υπογραμμίζει ο δρ Κωνσταντίνος Μπολέτης. Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα αναστηλωτή, τέως πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Μνημείων Νότιας Κλιτύος Ακροπόλεως, ο οποίος εκπόνησε τη μελέτη για την αποκατάσταση του μνημείου και επέβλεψε την εφαρμογή της.

Το χορηγικό μνημείο δημιουργήθηκε περί το 320 π.Χ. από τον Θράσυλλο, αγωνοθέτη των Μεγάλων Διονυσίων, και έφερε μορφή ναΐσκου στο πρότυπο των χορηγικών μνημείων. Το 271 π.Χ. αναμορφώθηκε από τον γιο του, Θρασυκλή. Σήμερα η όψη του δεν θυμίζει σε τίποτα τη μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι αναστηλωτικές εργασίες. Τρία μόνο δομικά μέρη του σώζονταν στη θέση τους και τα υπόλοιπα ήταν πεσμένα στο έδαφος. «Το μνημείο κατέρρευσε μετά από κανονιοβολισμό το 1827, κατά την πολιορκία της Ακρόπολης από τους Τούρκους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν πολλοί από τους αγωνιστές που είχαν αναλάβει την υπεράσπισή του…», λέει ο κ. Μπολέτης.

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν





Είναι γραμμένο στον πληθυντικό, "είπαν"και όχι "είπε".
Ο θεός της παλαιάς διαθήκης δεν είναι Τριαδικός αλλά τετραγράμματος, (Γιαχβέ) αφού δεν αναφέρονται ούτε αναγνωρίζουν Τριαδικό Θεό.

Ενώ τα αρχαία Ελληνικά κείμενα βρίθουν μαρτυριών περί της Τριαδικότητας του Αληθινού Θεού.
Ερμής Τρισμέγιστος:
ΠΡΩΤΑ ΘΕΟΣ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ, ΣΥΜΦΗΤΑ ΔΕ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΝ ΟΝΤΑ, ΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΑΙΩΝΙΟΝ

ΦΩΣ, ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, (Νους και Αδιαίρετος Λόγος, το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως), Η ΔΕ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, Η ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ.

ΠΡΩΤΑ ΘΕΟΣ, Δηλαδή πρώτα ο Προϋπάρχων και Αγέννητος Νους Θεός με τον Πανάγαθο κόσμο του, δηλαδή ο Μη Υπάρχων, ο Μη γεννημένος, ο Μη Ον.

ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, 

ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ, 
Μετέπειτα γέννησε τον Αδιαίρετο Νου και Φωτεινό Λόγο, δηλαδή την Ζωή Υπάρχων, το Αρχέτυπο Αδιαίρετο Πνεύμα, με τα δικά του γεννήματα τις δυνάμεις, δηλαδή τα φωτεινά όντα, πουφέρουν άπαντα τον Αδιαίρετο Νου και φωτεινό Λόγο.

ΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΑΙΩΝΙΟΝ δηλαδή τα φωτεινά όντα και ο Φωτεινός Αδιαίρετος Λόγος, δηλαδή το Αρχέτυπο Αδιαίρετο Πνεύμα Ζωή και Φως, είναι η Τριαδικότητα του Θεού, Το Φως που γέννησε τον Αδιαίρετο Νου και Φωτεινό Λόγο, το Αρχέτυπο Πνεύμα Υπάρχων.

Και δεν ανήκουν στον κτιστό κόσμο της αιωνιότητας, (κτιστό πεπερασμένο αιώνιο κράτος των οκτώ ουρανών που κάθεται πάνω στο πυρ-ενέργεια), αλλά ανήκουν αποκλειστικά στον Απεριόριστο Αρχέτυπο Προάρχων κόσμο του Αρχέτυπου Πνεύματος Ζωή και Φως,  την πρώτη Αρχή της Ζωής.

Οι Ελοχίμ λοιπόν είναι αυτοί που δημιούργησαν τα ανθρώπινα αισθητά σώματα, είναι οι Επτά Διοικητές Ουρανοί του κτιστού κόσμου με τα δικά τους δημιουργήματα τους Δέκαρχους θεούς, τα επτά δημιουργήματα του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού και του Αδιαίρετου Άγιου Λόγου που φέρει ως δικό του κόσμο το δοχείο της Ύλης.

Οι ανθρώπινες ψυχές που ενσαρκώνονται τα αισθητά σώματα των Ελοχίμ, είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός που εισήλθε μέσα στο κράτος του κτιστού αδερφού του δεύτερου Νου δημιουργού,  για να ζήσει και κατανοήσει την κτιστή δημιουργία των αντιθέτων, και γέννησε την εικόνα της Ζωής με τις δικές του Μονάδες που φέρουν τον δικό του Άγιο Λόγο που είναι Ουσιωδώς όμοιες με το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως.

⤍Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα