Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Σεξουαλική ενέργεια …ή ενέργεια της δημιουργίας… [ ο νόμος του τρία ]



Το σεξ , …..η σεξουαλικότητα , είναι ένα ζήτημα πολύ προσωπικό και  ιδιαίτερο ,  που ο κόσμος έχει μάθει να το περιβάλει πολλές φορές με  μυστήριο, και με δογματισμό, αναγνωρίζοντας όμως σε αυτό μια τεράστια ενεργειακή  δύναμη ευχαρίστησης και πληρότητας .
Αλλά και πολλές  φορές μια αδυναμία να συνεργαστεί αρμονικά με αυτήν την ενέργεια .

Καταλήγει ένα ζήτημα << μην αγγίζετε >> από την πλευρά των περισσοτέρων θρησκειών με σημαία την << αγνότητα >> .
Περίεργο και δύσκολο  στην κατανόηση του και από τους ειδικούς, λόγω της ποικιλίας της έκφρασης του, αλλά και διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας, και η βαθιά και προσωπική γνώση ελλείψει της  παρατήρησης της ενέργειας  αυτής,  και αυτοπαρατήρησης του εαυτού.

 Αρκούμενοι μοναχά  στο θεωρητικό μέρος και στην βιβλιογραφία που υπάρχει για αυτό το θέμα που τις περισσότερες φορές μας μπερδεύει αν δεν υπάρχει και η αντίστοιχη προσωπική εμπειρία και παρατήρηση .
Οι φιλόσοφοι , και οι  δάσκαλοι του εσωτερισμού προσέγγιζαν το θέμα της σεξουαλικότητας με ένα ποιητικό και <<υπερβατικό>>  τρόπο   που όμως δεν γίνετε εύκολα αντιληπτός από τον  άνθρωπο που δεν μελετάει αυτά τα ζητήματα , ή που είναι << αμύητος .>>

Ο άνθρωπος αρκείτε στην ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορμών , ανεξάρτητα το ποιες είναι αυτές .
Πολλές φορές άνθρωποι κρύβονται από την κοινωνία διότι αισθάνονται μειονεκτικά και αφύσικοι λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων  και επιλογών ,  άλλοι αισθάνονται ντροπή και ενοχές  για τις ορμές τους,
Άλλοι ασυνείδητοι, πολλές φορές  καταφεύγουν σε βίαιες  πράξεις κατά των συνανθρώπων τους , και οι άλλοι  αισθάνονται υπερήφανοι , και  << καθώς πρέπει >> πιστεύοντας ότι είναι φυσιολογικοί [ ή έτσι νομίζουν],  αφού η σεξουαλική τους συμπεριφορά είναι σύμφωνα με τα κοινωνικά και θρησκευτικά τους πρότυπα .

Η κοινωνία επηρεασμένη από τα θρησκευτικά και κοινωνικά δόγματα, από τα έθιμα κατά τόπους, αντιδρά διαφορετικά σε κάθε περίπτωση, και σε κάθε έκφραση αυτής της ενέργειας από τους ανθρώπους , φτάνοντας σε σημείο να θεωρείτε φυσιολογική ή και  πρωτοποριακή  μια συμπεριφορά στην δύση, ενώ στην ανατολή μια ίδια συμπεριφορά να λιθοβολείτε μέχρι θανάτου .

Όλοι όμως συμφωνούμε, ανεξάρτητα το πώς  διαχειριζόμαστε την σεξουαλικότητα μας, ότι η σεξουαλική πράξη  είναι απολαυστική, προσφέρει χαρά, και μας προκαλεί μεγαλειώδη ευφορία .

Ερωτική ενέργεια ή Συμπαντική ενέργεια.......!!!!!!!!!



ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΗ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ? 

Ας δούμε όμως τι λέει για το συγκεκριμένο θέμα ο Aivanhov :

Κατ’ αρχήν φαίνεται δύσκολο να διαχωριστεί η σεξουαλική ενέργεια από την αγάπη. Όλα έρχονται από το Θεό και ό,τι εκδηλώνεται μέσα από τον άνθρωπο σαν ενέργεια είναι, από την προέλευσή του, μία θεία ενέργεια. Αλλά αυτή η ενέργεια προκαλεί διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τον αγωγό μέσα από τον οποίο αυτή εκδηλώνεται. 

Μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τον ηλεκτρισμό. Ο ηλεκτρισμός είναι μια ενέργεια που αγνοούμε τη φύση της, όταν όμως περνά μέσα από μια λάμπα γίνεται φως, αν και αυτή η ίδια δεν είναι φως. Περνώντας από μια ηλεκτρική εστία γίνεται θερμότητα. Περνώντας μέσα από ένα μαγνήτη γίνεται μαγνητισμός, περνώντας μέσα από έναν ανεμιστήρα γίνεται κίνηση. 

Με τον ίδιο τρόπο υπάρχει μια έμφυτη κοσμική δύναμη που παίρνει αυτή ή εκείνη την όψη σύμφωνα με το όργανο του ανθρώπου μέσα από το οποίο εκδηλώνεται. Διαμέσου του εγκεφάλου γίνεται νοημοσύνη, λογική, διαμέσου του ηλιακού πλέγματος γίνεται αίσθηση και συναίσθημα, όταν περνά από το μυϊκό σύστημα γίνεται κίνηση, και όταν περνά από τα γεννητικά όργανα γίνεται έλξη για το άλλο φύλλο. Αλλά είναι πάντα η ίδια ενέργεια.

Η σεξουαλική ενέργεια έρχεται λοιπόν από πολύ ψηλά, αλλά, περνώντας από τα σεξουαλικά όργανα, προκαλεί αισθήσεις, έναν ερεθισμό, μια επιθυμία προσέγγισης και μπορεί, μέσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις να μην υπάρχει καμιά απολύτως αγάπη. Έτσι συμβαίνει στα ζώα. 

Είναι η ευτυχία εσωτερική υπόθεση τελικά;


Είναι φορές που αναλογιζόμαστε γιατί δεν μπορούμε να παραμείνουμε ευτυχισμένοι και συχνά κατηγορούμε τις συνθήκες για αυτό. Είναι όμως έτσι; Μήπως το να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι εξαρτάται από εμάς, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας;
Χρησιμοποιώντας κάποια διαχρονικά αποφθέγματα, ίσως δοθεί η τελική απάντηση.
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος ευτυχίας: να μπορείς να ζήσεις όπως εσύ θες.
Ανώνυμος
Αυτό που είναι αρκετό για την ευτυχία μας, δεν αρκεί πάντα για την ευχαρίστησή μας.
Jacques Deval, 1895-1972, Γάλλος συγγραφέας
Η ευτυχία είναι σαν την υγεία: αν δεν συνειδητοποιείς ότι την έχεις, τότε την έχεις.
Ιβάν Τουργκιένεφ, 1818-1883, Ρώσος συγγραφέας
Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου.
Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Η ευτυχία είναι στο σαλόνι σας, μην την ψάχνετε στους κήπους των ξένων.
Douglas Jerrold, 1803-1857, Άγγλος δημοσιογράφος

Ντίπακ Τσόπρα: Η μεγάλη θυσία που οδηγεί στην ευτυχία

Από τον Ντίπακ Τσόπρα
Επιμέλεια: Γεωργία Μεταξά

• Πώς γίνεται και κάποιοι καταφέρνουν να βγουν αλώβητοι μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις, ενώ άλλοι καταρρέουν;

• Ο πνευματικός δάσκαλος και συγγραφέας του βιβλίου “The Future of God”, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Ο Ινδός γκουρού, γιατρός και φιλόσοφος Ντίπακ Τσόπρα. Πηγή: Supplied
Η ΕΥΤΥΧΙΑ δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Όταν ήμασταν παιδιά μπορούσαμε να γίνουμε ευτυχισμένοι με πολύ απλά πράγματα. Σαν ενήλικες όμως έχουμε πολύ περισσότερες απαιτήσεις από την ευτυχία και συχνά η γεύση της είναι γλυκόπικρη. Μπορεί να βρούμε τον αληθινό έρωτα, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι συνοδεύεται από συμβιβασμούς, εμπόδια, απογοητεύσεις και καυγάδες.
Σε σφυγμομετρήσεις που έγιναν στην Αμερική, το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι ευτυχισμένοι. Κανείς όμως δεν ανακάλυψε ποτέ τι είναι αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο. Η δική μου άποψη για την ευτυχία μπορεί να σας αρέσει, μπορεί και όχι.
Ας δούμε ποια είναι τα πιο σημαντικά ερωτήματα πάνω στο θέμα: Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος κάθε στιγμή της ζωής σου; Όχι. Μπορεί ο έρωτας ή τα παιδιά να σου εξασφαλίσουν την ευτυχία; Η απάντηση είναι “όχι” και στα δύο. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για την ευτυχία; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως ναι.
Οι απαντήσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με την ειδυλλιακή εικόνα που έχει κανείς για την ευτυχία. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν σε αυτές ευκαιρίες και οφέλη που οι περισσότεροι δεν υποπτευόμαστε καν.
Η επίτευξη της απόλυτης ευτυχίας είναι κάτι απολύτως εφικτό, εφόσον προχωρήσεις σε μια μεγάλη θυσία: να παραιτηθείς από τις πεποιθήσεις που έχεις πάνω στην ευτυχία. Με άλλα λόγια, να παραιτηθείς από τις ιδέες που έχεις για όλα αυτά που πιστεύεις ότι σε κάνουν ευτυχισμένο.
Όλες οι παραδοσιακές σχολές σοφίας, από τις ινδικές Βέδες και το Βουδισμό, έως την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και το Χριστιανισμό, έχουν εξετάσει τις έννοιες της ευτυχίας και της δυστυχίας σε βάθος. Τα συμπεράσματά τους παρ” όλα αυτά δεν ταιριάζουν με τη δυτική, καπιταλιστική κουλτούρα. Επομένως δεν είναι αυτά που θα περιμένατε. 
Ας τα δούμε συνοπτικά:

Η μυστηριώδης καλλίπυγος φοιτήτρια του Κέιμπριτζ

Η μυστηριώδης φοιτήτρια της Νομικής που κέρδισε στο διαγωνισμό για τα πιο “ωραία οπίσθια” στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

«Είμαι περισσότερο περήφανη για τη νίκη μου παρά για το γεγονός ότι μπήκα σε αυτό το πανεπιστήμιο», δήλωσε η Vita. Photo: SWNS / Mega. Πηγή: Supplied
ΜΙΑ φοιτήτρια της Νομικής αναδείχθηκε νικήτρια στον φετινό διαγωνισμό για τα πιο θελκτικά οπίσθια στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Πρόκειται για προπτυχιακή φοιτήτρια, γνωστή με το ψευδώνυμο Vita (Ζωή, όπως το όνομα της πρώτης γυναίκας του Αδάμ), καθώς το πραγματικό της όνομα παραμένει άγνωστο.
Πρόκειται για μια τροφαντή κοπέλα, η οποία πιστεύει ότι η επικράτησή της πάνω στις πολύ πιο αδύνατες συναγωνίστριές της αποτελεί μια νίκη για την «αποδοχή του σώματος όπως είναι».
Η φοιτήτρια, που πόζαρε γυμνή, στηριζόμενη σε μια βελανιδιά, συγκέντρωσε το 24,32 τοις εκατό των ψήφων μεταξύ των αναγνωστών της σπουδαστικής εφημερίδας The Tab, με δεύτερη τη Virginia που συγκέντρωσε ποσοστό 23,08%.

Η ζωή είναι ωραία

της Λουκίας Πέτρου
Έχει τα πάνω της, έχει και τα κάτω της.
Έχει τις χαρές, αλλά και τις λύπες της. 
Έχει ένα «ναι» να αλλάζει τα πάντα, μα και ένα «όχι» να τα γκρεμίζει. 
Στα ανατρέπει όλα και δε σου αφήνει περιθώριο κανένα. 
Σε πνίγει και ξαφνικά σε βγάζει στην επιφάνεια για να πάρεις ανάσα. Για να σε ζεσταίνει ο ήλιος ο φωτεινός, ο ζεστός, ο καλοκαιρινός.
Και πάνω που λες ησύχασα, να αρχίζει πάλι από την αρχή. 
Πότε κρύο, πότε ζέστη. 
Άλλοτε να λιώνεις κι άλλοτε να κρυώνεις. 

ΤΟ ΑΥΛΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ.


Ο θρύλος λέει πως υπάρχει μια άυλη κλωστή της μοίρας η οποία δένει δύο ανθρώπους που προορίζονται να είναι μαζί. Οι συνδεδεμένοι άνθρωποι δεσμεύονται ανεξάρτητα από το χρόνο, τον τόπο ή την περίσταση. Τίποτα δεν μπορεί να σπάσει το αόρατο νήμα μεταξύ δύο ανθρώπων που προορίζονται να είναι μαζί.







1. Κόκκινο. Το κόκκινο χρώμα συνδέεται στενά με την έλξη και την επιθυμία. Είναι επίσης το χρώμα της χορδής της μοίρας που δένει τους δύο συντρόφους ψυχής.

2. Προέλευση. Η κόκκινη χορδή της μοίρας προέρχεται από μια αρχαία πεποίθηση της Ανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, οι Θεοί συνδέουν μια κόκκινη χορδή γύρω από τους αστραγάλους εκείνων που προορίζονται να συναντηθούν ή να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον με κάποιο τρόπο.

3. Σαν την αδελφή ψυχή; Η ιδέα είναι παρόμοια με τη δυτική έννοια της «αδελφής ψυχής» ή της «δίδυμης φλόγας». Αυτό που διαφέρει είναι ότι αυτή η παροιμία επικεντρώνεται περισσότερο στην έννοια της «δέσμευσης» , της σύνδεσης με κάποιον αντί να βρει το άλλο μισό.

4. Η ιστορία. Όπως και πολλοί παλιοί θρύλοι, η ιστορία πίσω από το κόκκινο νήμα είναι κάπως προβληματική. Λέγεται ότι ένα μικρό αγόρι, περπατώντας για το σπίτι μια νύχτα, είδε έναν γέρο που διάβαζε ένα βιβλίο. Τον ρώτησε τι διαβάζει. Ο γέρος είπε ότι διαβάζει το βιβλίο των γάμων και είπε στο νεαρό αγόρι ότι είναι προορισμένο να παντρευτεί ένα κορίτσι. Όταν έδειξε στο αγόρι το κορίτσι που έπρεπε να παντρευτεί, τότε ….

«Αδιάβρωτη συνωμοσία»: Το κρυφό σχέδιο της ελίτ για το μέλλον της Ανθρωπότητας



Αποτέλεσμα εικόνας για «Αδιάβρωτη συνωμοσία»: Το κρυφό σχέδιο της ελίτ για το μέλλον της Ανθρωπότητας
Οι “Κατευθυντήριοι Λίθοι της Τζώρτζια” έχουν υπάρξει αντικείμενο έρευνας πολλών, όχι μόνο για τα φανερά μηνύματα τους, αλλά και για πολλά κρυπτογραφημένα και άλυτα. Ένα νέο βίντεο προσπαθεί να ρίξει λίγο περισσότερο φως, όπου ο αναγραμματισμός του υποτιθέμενου κατασκευαστή του μνημείου διαβάζεται: «Αδιάβρωτη συνωμοσία»
Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν ήδη, Οι “Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας” (στα Αγγλικά Georgia Guidestones) είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Elbert County, στην Γεωργία των ΗΠΑ. Θεωρείται το πιο αισχρό και μισητό μνημείο που κατασκευάστηκε ποτέ.
Κάποιοι το αποκαλούν «Οι Ταφόπλακες Της Ανθρωπότητας», αφού με αφορμή την “αγάπη” για το περιβάλλον, συστήνει να μειωθεί ο πληθυσμός στα μόλις 500.000.000. Δηλαδή, να αφανιστεί το 90% των ανθρώπων, με όποιο τρόπο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, είτε τον θάνατο, είτε την παύση αναπαραγωγής.
Το  “μήνυμα” του, το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο δέκα κατευθυντήριων γραμμών ή αρχών, είναι χαραγμένο στους Λίθους σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες, καθεμιά στη μεγάλη πλευρά των τεσσάρων λίθων, ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής: Βαβυλωνιακά, Αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά και Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά. Ξεκινώντας από βόρεια και με κατεύθυνση προς τα δεξιά, οι γλώσσες αυτές είναι: Αγγλικά, Ισπανικά, Σουαχίλι, Χίντι, Εβραϊκά, Αραβικά, Κινέζικα, και Ρώσικα. Και λέει:

Κάνε διακοπές από τις ευθύνες σου!!!

Κάνε διακοπές από τις ευθύνες σου!!!

Το τρίτο συναισθηματικό κέντρο περιλαμβάνει το πεπτικό σύστημα, το βάρος, τα επινεφρίδια, το πάγκρεας και τους εθισμούς και  έχει να κάνει με την αίσθησή μας για τον εαυτό μας και με το πως εκπληρώνουμε τις ευθύνες μας προς τους άλλους.

΄Οπως συμβαίνει και στα άλλα κέντρα, το πρόβλημα που  έχεις εξαρτάται από τα πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς που βρίσκονται από κάτω. Οι άνθρωποι που έχουν θέματα υγείας σε αυτό το κέντρο ανήκουν συνήθως σε τέσσερις κατηγορίες :
-    είναι εκείνοι που καθορίζουν τον εαυτό τους εστιάζοντας απόλυτα στις ανάγκες των άλλων,
-    εκείνοι που ενισχύουν την αίσθηση του εαυτού εστιάζοντας στην καριέρα τους,
-    εκείνοι που παραιτούνται από κάθε αίσθηση του εαυτού  και στρέφονται προς μια ανώτερη δύναμη για υποστήριξη και
-    εκείνοι που αποφεύγουν να εξετάσουν ή να προσδιορίσουν τον εαυτό τους, καταφεύγοντας σε κάθε είδους περισπασμούς που τους κάνουν να νοιώθουν καλά.
Η υγεία αυτών των ανθρώπων επηρεάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε ό,τι έχει σχέση με τα όργανα του τρίτου συναισθηματικού κέντρου και με τα ζητήματα του βάρους και των εθισμών.

Ο μέσος άνθρωπος λειτουργεί εναντίον του εαυτού του

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο μέσος άνθρωπος λειτουργεί εναντίον του εαυτού του

Ο μέσος άνθρωπος είναι ένας μηχανισμός που λειτουργεί εναντίον του εαυτού του με αυτοκαταστροφικό τρόπο. 

Είτε μας αρέσει είτε όχι, ό, τι κάνουμε φυσικά, συναισθηματικά και διανοητικά είναι, σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό περιπτώσεων, αυτοκαταστροφικό. 

Η επιτυχία του σκοταδιού έγκειται στο γεγονός ότι αυτό δεν το συνειδητοποιούμε συχνά.

Κάνετε πράγματα που είναι ενάντια στο σώμα σας; 


Κάνετε πράγματα που είναι ενάντια στην καρδιά σας; 

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΝΕΒΗ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ ΠΟΥ ΣΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ(Βίντεο)


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Τεράστιο φωτοστέφανο διασχίζει τον ουρανό … προκαλώντας φόβους για επίθεση μετεωριτών.
Μια μυστηριώδης φλόγα που διαπερνά και σέρνεται μέσα από τον νυχτερινό ουρανό στον Καναδά κατέπληξε χιλιάδες – και πυροδότησε φόβους για μια επίθεση μετεωριτών. Δραματικά βίντεο έδειξαν ότι το φλεγόμενο αντικείμενο έσπασε καθώς πεταγόταν πάνω από το Saskatchewan και την Alberta. Μερικοί ανησυχούσαν ότι μπορεί να ήταν ένα αεροπλάνο που πέφτει από τον ουρανό ή ένα εξωγήινο αντικείμενο που κατευθύνεται προς τη Γη. Αργότερα αναδύθηκε η φλεγόμενη μάζα που πιθανότατα ήταν ένας ενισχυτής ρουκετών που επαναεισέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης.
Ο πύραυλος Antares βοήθησε να προωθηθεί ένα διαστημόπλοιο Cygnus, όταν βρισκόταν στη διαδικασία να παραδώσει προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η Αεροδιαστημική Εταιρία (Aerospace Corporation) της Καλιφόρνιας δήλωσε ότι ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου. Ο Eric Briggs, εθελοντής στη Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία του Καναδά, δήλωσε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CBC ότι το βίντεο ταιριάζει με αυτό που θα περίμενε κανείς ως μια επανεμφάνιση και είσοδος ενός πυραύλου. Όπως ανέφερε: «Θα περίμενα να δούμε κάτι που πετάει από τη δύση προς την ανατολή, πιο γρήγορα από ένα αεροσκάφος σε υψηλό υψόμετρο με ένα ίχνος που αφήνει πίσω του και φαίνεται σαν να χωρίζεται σε κομμάτια».

Πως αισθανόμαστε το φθινόπωρο και τον χειμώνα



Απότομα μεταπτώσεις και “σκαμπανεβάσματα” παρουσιάζει η ψυχολογία των ατόμων  σύμφωνα με νέες έρευνες που αξιοποιούν την ανάλυση των «μεγάλων δεδομένων» (big data).
Μια μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή τεχνητής νοημοσύνης Νέλο Κριστιανίνι του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που θα παρουσιασθεί τον επόμενο μήνα στη «Διεθνή Συνδιάσκεψη Εξόρυξης Δεδομένων» (IEEE International Conference on Data Mining-ICDM), ανέλυσε σε βάθος τετραετίας το συναισθηματικό περιεχόμενο που έχουν τα μηνύματα στο βρετανικό Twitter και οι αναζητήσεις στη Wikipedia.
sad-woman-looking-out-window
Διαπιστώθηκε ότι τα αρνητικά αισθήματα είναι σαφώς περισσότερα το φθινόπωρο και το χειμώνα, με αποκορύφωμα το Νοέμβριο, ενώ το άγχος και ο θυμός υπερεκφράζονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Απριλίου. Μια ξεχωριστή ανάλυση στη Wikipedia ειδικότερα για τις επισκέψεις σε ιστοσελίδες ιατρικού περιεχομένου αποκαλύπτει μια ξεκάθαρη εποχικότητα για ψυχολογικά θέματα που απασχολούν προφανώς τους χρήστες. Ενδεικτικά, οι επισκέψεις σχετικά με τις διαταραχές της διάθεσης (συναισθηματικές διαταραχές) κορυφώνονται στο τέλος Δεκεμβρίου, ενώ για τη διαταραχή πανικού και την οξεία αγχώδη διαταραχή τον Απρίλιο. Η ίδια ερευνητική ομάδα υπό τον Κριστιανίνι, που αναπτύσει το Πρόγραμμα ThinkBIG, μόλις δημοσίευσε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS One μια μελέτη που ανέλυσε το περιεχόμενο των αμερικανικών και βρετανικών εφημερίδων της περιόδου 1836-1922.

To νόημα του άγχους στην ανθρώπινη ύπαρξη


To νόημα του άγχους στην ανθρώπινη ύπαρξη
Κάθε γεγονός που μας προκαλεί άγχος είναι και μία κρίση, μία καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να δούμε γιατί αυτό το επερχόμενο γεγονός μας αγχώνει. 
Όταν ρωτάω τους θεραπευόμενούς μου τι αισθάνονται μετά από δύσκολα θέματα που έχουν ανακύψει στη συνεδρία και αφορούν στην εξέλιξή τους, μου απαντούν: «Άγχος». «Τέλεια!» τους απαντώ και με κοιτούν με έκπληξη. «Είστε στο σωστό δρόμο», συμπληρώνω «καθήστε πάνω στο άγχος και εμπιστευθείτε τον εαυτό σας». Το συναίσθημα της έκπληξης, αντικαθίσταται αμέσως με ένα χαμόγελο και την αίσθηση της εμπιστοσύνης στη θεραπευτική διεργασία: «Ξέρω ότι φοβάμαι να φτάσω εκεί που θέλω, αλλά ξέρω ότι το θέλω. Περισσότερο από το φόβο μου».
Για τους περισσότερους ανθρώπους, το άγχος είναι ένα άλλο ένα συναίσθημα, όπως η λύπη, ο φόβος, η χαρά και άλλα. Και όμως, το άγχος δεν είναι συναίσθημα. Είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα, δεν αφορά μία περιφερειακή απειλή αλλά τα αίτιά του κρύβονται ακόμη πιο βαθιά μέσα μας.
"Το άγχος έχει οντολογική σημασία καθώς αγγίζει τον πυρήνα της ύπαρξής μας για αυτό και μας επηρεάζει τόσο δυσλειτουργικά και άκαμπτα"
Η λέξη άγχος, προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα άγχω, που σημαίνει πιέζω, σφίγγω ειδικά στο λαιμό και από αυτή τη λέξη προέρχεται και η αγχόνη. Πρόκειται για μία παγκόσμια ανθρώπινη εμπειρία και αφορά μία υποκειμενική ανησυχία σχετικά με ένα επερχόμενο γεγονός. Το άγχος αφορά ένα μελλοντικό γεγονός που έρχεται να προκαλέσει την ασφάλεια που μέχρι τώρα είχαμε και τον εαυτό μας αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση.
Αγχωτική χαρακτηρίζεται η αντίδρασή μας σε ένα γεγονός και όχι αυτό από μόνο του. Το γεγονός έχει τη δική του αξία π.χ. οι εξετάσεις, μία συνέντευξη για νέα δουλειά, μία παρουσίαση, μία νέα σχέση... όλα αυτά είναι γεγονότα της ζωής που έχουν ένα υπερβατικό ή μεταμορφωτικό χαρακτήρα. Η διάσταση της ανησυχίας φανερώνει ότι τα γεγονότα είναι αγχωτικά για ένα πρόσωπο που τα βιώνει ενώ ίσως για κάποιον άλλον δεν είναι. Οπότε χρειάζεται να είστε προσεκτικοί στις συμβουλές που δίνετε σε φίλους και γνωστούς που βιώνουν άγχος.
Τι κρύβεται όμως πίσω από το άγχος;

7 Διακοσμητικές Τάσεις που θα Δείτε Παντού Αυτό το Χειμώνα

7 Διακοσμητικές Τάσεις που θα Δείτε Παντού Αυτό το Χειμώνα

Η χειμερινή σεζόν πλησιάζει και μαζί της ξεκινάνε και τα μεγάλα κρύα. Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να μην ξεκινάνε και οι χειμερινές τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού.
Αυτό το χειμώνα αναμένονται χρώματα και υφές που θα κάνουν το σπίτι σας να ξεχωρίσει. Όπως γίνεται συνήθως, το Pinterest στέκεται ως μάρτυρας όλων των τάσεων που προτιμούν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, αλλά και οι επαγγελματίες διακοσμητές. Βέβαια, να θυμάστε πάντα να επιλέγετε αυτά που σας αρέσουν, ωστόσο μερικές μικρές αλλαγές με την έλευση του χειμώνα θα ομορφύνουν και θα ανανεώσουν το σπίτι σας.
Βελούδο 
Τι θα μπορούσε να είναι πιο απαλό και ταυτόχρονα πιο κομψό από το βελούδο; Το ύφασμα αυτό είναι ιδιαίτερο και ταιριάζει απόλυτα με τον ερχομό του χειμώνα. Προσθέτει μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον και μπορεί να δώσει στο σπίτι σας την υφή που λείπει. Μια πολυθρόνα, ένας καναπές ή ακόμα και μικρότερες παρεμβάσεις όπως μαξιλάρια ή ένα βελούδινο τραπεζομάντηλο είναι σίγουρο πως έχουν να προσφέρουν πολλά  στη διακόσμηση του χώρου σας.
διακοσμητικές τάσεις
Τι θα μπορούσε να είναι πιο απαλό και ταυτόχρονα πιο κομψό από το βελούδο;
Πλεκτές υφές 
Οι πλεκτές υφές δεν λένε να φύγουν από τις τάσεις της διακόσμησης. Είναι πανέμορφες και δίνουν βάθος και υφή στον χώρο, ιδιαίτερα τους κρύους μήνες. Βάλτε μερικά πλεκτά καλάθια στον τοίχο ή βάλτε τα φυτά σας σε πλεκτές γλάστρες για να εκμεταλλευτείτε τη ζεστασιά της μοναδικής αυτής υφής.

Δρόμος για σένα

Λεωφορείο. Δρόμος. Χιλιόμετρα. Άγνωστα πρόσωπα, εναλλασσόμενα τοπία.
Εγώ να έρχομαι. Να φεύγω. Να σε συναντώ και να σε χάνω. Τα μάτια μου να μαρτυρούν τις αποστάσεις, το χαμόγελο να μαρτυρά το σμίξιμο, το φτάσιμο στον προορισμό,  τα δάκρυα να μαρτυρούν τον πόνο του αποχωρισμού.
loneliness_street
Δρόμος.
Επανάληψη. Πάντα. Όλα είναι κύκλος.
Νιώθω τις ίδιες τις ροδές να γυρνούν. Να πατούν σκασμένα κράσπεδα. Να διασχίζουν ανισόπεδα εδάφη, να  πατούν χρωματισμένες γραμμές· ανθρώπων έργα στης γης το φλοιό. 
Βλέπω τις σταγόνες της βροχής που η ταχύτητα πολλαπλασίασε τη δύναμή τους και τις έριξε σφοδρά πάνω στο τζάμι. Βλέπω τους σχηματισμούς των σύννεφων -ενοχικά παλεύω να τους προσδιορίσω, τα χρώματα του κόσμου που ξεθωριάζουν πίσω από βρόμικα τζάμια, την αντανάκλασή μου με φόντο το πρόσωπο της φύσης. 
Ακούω τον αέρα να σφυρίζει. Χορδές να πάλλονται σαν να εκφράζουν την τρεμάμενη ψυχή μου. Πουλιά που κελαηδούν. Τους ψίθυρους από τα μέρη που περνάμε. Τον αέρα που σχίζεται στα δύο από προκλητικά διερχόμενα οχήματα. Το αγκομαχητό του οδηγού που καμουφλάρει τη μονότονη ρουτίνα του ατέρμονου ταξιδιού  του.  
Και μέσα σε όλο αυτό το παράλληλο σύμπαν, το μέσο για την επίτευξη του σκοπού μου, φαντάζομαι να προχωρώ βήμα-βήμα πιο κοντά σε σένα.

Κι ὅταν χρειάζεται ἀνοίγουμε δρόμους…

Κι ὅταν χρειάζεται ἀνοίγουμε δρόμους...Ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχουν δρόμοι, ἐμεῖς τοὺς δημιουργοῦμε.
Δὲν εἶναι ἀναγκαῖον πάντα νὰ βαδίζουμε στὰ χνάρια ἄλλων.
Πολλὲς φορές, ἰδίως στὶς …περίεργες ἡμέρες ποὺ διαβιοῦμε, χρειάζεται νὰ ἀφήσουμε τὸ ἔνστικτό μας νὰ μᾶς ὁδηγήσῃ.
Σὲ αὐτὲς τὶς περιπτώσεις θὰ χρειασθῆ νὰ χαράξουμε ἐμεῖς τὸν δρόμο.
Τὸ ποῦ ἔγινε τὸ λάθος, ὅποτε ἔγινε, δὲν εἶναι ἀναγκαῖον νὰ τὸ γνωρίζουμε τώρα.

ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ!.



Ο Απόστολος Παύλος είναι στην ουσία ο ιδρυτής του Χριστιανισμού και όπως γραφώ  στο ποστ μου   Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ δικαίως ο Μπέρναρ Σω τον αποκαλεί  αιώνιο εχθρό των γυναικών.

Δεν ήταν όμως μόνον αυτός.

 Όπως γράφει  ο Καρλχάιντς  Ντέσνερ  στο βιβλίο του "Σεξουαλικότητα και Χριστιανισμός" ( μετάφραση Λευτέρη Αναγνώστου) Έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών (τα αποσπάσματα από το βιβλίο με μπλε γράμματα):



Οι μεγαλύτεροι διδάσκαλοι της Εκκλησίας όμως -ο Αμβρόσιος, ο Αυγουστίνος, ο Ιωάννης Χρυσόστομος- διέδιδαν ότι η γυναίκα δεν πλάστηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση του θεού, ότι είναι κατώτερο ον, προορισμένο να υπηρετεί τον άντρα - με διάφορες εκφράσεις υπαινίσσονταν μια σχέση παρόμοια με εκείνη μεταξύ κυρίου και δούλου.



Στην ακμή του Μεσαίωνα ο Θωμάς Ακινάτης, που, στα τέλη του 19ου αιώνα ακόμη, ανακηρύχθηκε πρώτος διδάσκαλος της Καθολικής Εκκλησίας, στιγμάτισε τη γυναίκα ως σωματικά και πνευματικά κατώτερη, ένα είδος «ακρωτηριασμένου», «αποτυχημένου» άντρα.
 Το γεγονός ότι, δυστυχώς, γεννιούνται κορίτσια ο επίσημος φιλόσοφος της Εκκλησίας και προστάτης όλων των καθολικών σχολών και πανεπιστημίων το αποδίδει σε ένα άθλιο ανδρικό σπέρμασε χαλασμένο αίμα της μήτρας ή σε «υγρούς νοτιάδες» (venti australes), που με την πολλή βροχή δημιουργούν παιδιά με αυξημένη περιεκτικότητα νερού, δηλαδή κορίτσια.
Ακόμη και ο Λούθηρος, ο οποίος κατάργησε την αγαμία και έβγαλε τις μοναχές από τα μοναστήρια, θεωρούσε τον άντρα «ανώτερο και καλύτερο» και τη γυναίκα «σχεδόν παιδί», «τρελό ζώο»· «η μεγαλύτερη τιμή γι’ αυτήν είναι ότι όλους ανεξαιρέτως μας γεννούν οι γυναίκες», και άλλα τέτοια κολακευτικά λόγια.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΊΚΕΣ


 Μου διηγιόταν μια γνωστή μου για την αδελφή της που είχε σπουδάσει Θεολογία και ήταν πιστή Χριστιανή την έκπληξη που αισθάνθηκε όταν σε μία συγκέντρωση φανατικών θεολόγων δεν ήθελαν να την αφήσουν να συμμετάσχει.


Προσωπικά δεν μπορούσα να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει σπουδάσει όλα τα σχετικά με την θρησκεία και ιδίως τον Χριστιανισμό δεν έχει αντιληφθεί τον μισογυνισμό της Χριστιανικής θρησκείας από την ίδρυση της και ιδίως της Ορθοδοξίας και του Καθολικισμού δόγματα τα όποία δεν έχουν και καμία διάθεση να απαρνηθούν θέσεις του παρελθόντος οι όποίες μπορεί στην εποχή τους να ήσαν αποδεκτές σήμερα όμως είναι τελείως απαράδεκτες.


Ο Απόστολος Παύλος τον οποίο ο Μπερναρ Σώ τον έχει αποκαλέσει «αιώνιο εχθρό των γυναικών»,έχει πει:ο άνδρας δεν είναι της γυναίκας ,μα η γυναίκα είναι του άνδρα. Ούτε ο άνδρας δημιουργήθηκε για τη γυναίκα, μα η γυναίκα για τον άνδρα.


Αλλά ο ίδιος είπε επίσης:Ο σύζυγος είναι η κεφαλή της γυναίκας του , όπως ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας. Έτσι λοιπόν όπως η εκκλησία υπόκειται στο Χριστό έτσι και οι γυναίκες πρέπει να υποτάσσονται στους άνδρες τους.


Αντίστοιχες απόψεις έχει εκφράσει ο Άγιος ΑμβρόσιοςΟ Αδάμ οδηγήθηκε στην αμαρτία από την Εύα και όχι η Εύα από τον Αδάμ. Είναι σωστό και δίκαιο η γυναίκα να δέχεται σαν κύριο και αφέντη εκείνον που αυτή οδήγησε στην αμαρτία».


Ακόμα χειρότερα ήταν τα κηρύγματα του Τερτυλλιανού ήδη από τον 2ο αιώνα μχ.

Καταστροφικές σκέψεις σας εμποδίζουν από τη χρήση αεροπλάνου; Οι τρόποι για να αντιμετωπίσετε βήμα-βήμα την αεροφοβία



Η αεροφοβία, αναφέρεται σε όσους αγχώνονται υπερβολικά στη σκέψη ότι θα χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο και επιλέγουν άλλους τρόπους μετακίνησης.
Όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία των αεροπορικών εταιρειών, η φοβία για τα αεροπλάνα είναι παγκόσμιο φαινόμενο και πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί, προσπαθώντας να βρουν λύση για τη φοβία, κατέληξαν ότι η θεραπεία της μπορεί να επιτευχθεί μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΓΣΘ).
Δηλαδή με αργά βήματα και ενασχόληση με το πρόβλημα, να μπορέσουν οι «ασθενείς» να το ξεπεράσουν.
Οι προτεινόμενοι τρόποι σύμφωνα με τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, είναι οι εξής:

Πόσο υγιεινές και απαραίτητες είναι οι ενεργειακές μπάρες



Μια ενεργειακή μπάρα είναι στην ουσία ένα υποκατάστατο τροφίμου που περιέχει πολλά από τα συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να παραμείνει δυνατό και υγιές.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες ενεργειακής μπάρας και η επιλογή του καθενός εξαρτάται από την προσωπική του προτίμηση και το λόγο για τον οποίο χρειάζεται να την καταναλώσει.
Μερικές από αυτές τις ενεργειακές μπάρες μπορούν να αντικαταστήσουν γεύματα και άλλες να χρησιμοποιηθούν ως μέσο για την αντικατάσταση θρεπτικών συστατικών που έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.
Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι μια δημοφιλής μορφή της ενεργειακής μπάρας. Οι πρωτεϊνικές μπάρες είναι, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, υψηλές σε πρωτεΐνες. Οι περισσότερες ενεργειακές μπάρες, ωστόσο, έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Ακόμα όμως και μια ενεργειακή μπάρα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περιέχει επίσης τεχνητά γλυκαντικά.
Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες, θεωρούν τις ενεργειακές μπάρες ως μια πολύ καλή λύση, ώστε να απολαύσουν ένα γεύμα εν κινήσει, ή ένα σνακ, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία.
Οι ενεργειακές μπάρες που είναι υψηλότερης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται συχνά από τους αθλητές. Ο σκοπός τους είναι να παρέχουν στο σώμα τροφή γρήγορη για την αναπλήρωση χαμένων θρεπτικών συστατικών λόγω της άσκησης, αλλά και εύκολη στην πέψη. Επομένως, αν δεν γυμνάζεστε έντονα, για τουλάχιστον μία ώρα, ίσως δεν σας είναι απαραίτητη μια ενεργειακή μπάρα.

Στο φως το αρχαιότερο πλοίο

Ναυάγιο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, τέλη 14ου αι. π.Χ.     Περιοχή :Λυκία, κόλπος της Αττάλειας (10 χιλιομετρα Ανατολικά του Καστελόριζου). Τοποθεσία του ναυαγίου: 50 μέτρα από το πέρας της ανατολικής ακτής του Ιερού ακρωτηρίου.
Το ναυάγιο του ΙΕΡΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ή όπως ονομάζεται από κάποιους Ουλουμπουρούν είναι ένα από τα αρχαιότερα βυθισμένα πλοία που έχουν βρεθεί και ανασκαφεί. Θεωρείται ως το «αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου» (14ος-13ος αι. π.Χ.) και ανακαλύφθηκε το 1982 κοντά στις νότιες ακτές της Μικράς Ασίας, ανάμεσα στην Κύπρο και στη Ρόδο κοντά στο Κας της Νότιας Τουρκίας.

Το Μυκηναϊκό ναυάγιο του Ιερού Ακρωτηρίου, που χρονολογήθηκε ότι έγινε στα τέλη του 14ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε κοντά στην ανατολική όχθη του Ιερού ακρωτηρίου και περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Καστελόριζου, στη νότιο-δυτική Μικρά Ασία, στις ακτές της Λυκίας. Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1982, από ένα σφουγγαρά.

Έντεκα συνολικά προσπάθειες, διάρκειας τριών έως τεσσάρων μηνών η κάθε μία, πραγματοποιήθηκαν από το 1984 μέχρι το 1994, από τον αμερικανό αρχαιολόγο George F. Bass με τούρκους συνεργάτες. Έγιναν 22.413 καταδύσεις, οι οποίες αποκάλυψαν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά πλοία της ύστερης εποχής του Χαλκού στην Μεσόγειο θάλασσα.

Ο Peter Kuniholm του Πανεπιστημίου Cornell ανέλαβε το έργο της δενδροχρονολόγησης, προκειμένου να καθορίσει συγκεντρώσει την απόλυτη ημερομηνία του ναυαγίου. Τα αποτελέσματα δείχνουν χρονολογία κατασκευής 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα