Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Μπύρα, για τους λεκέδες στα χαλιά!




Μπορεί να σας φαίνεται αδύνατο να βγάλετε τους λεκέδες από καφέ και τσάι από το χαλί σας, αλλά μπορείτε να τους εξαφανίσετε κυριολεκτικά χύνοντας λίγη μπύρα στο σημείο του λεκέ!

ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.


Μοιραζόμαστε τον ίδιο κόσμο με τα κατοικίδια μας, όπως δεν αντιλαμβανόμαστε την ίδια πραγματικότητα.
Και οι γάτες και οι σκύλοι έχουν μόνο το 20 τοις εκατό των κωνικών φωτογραφικών υποδοχέων κυττάρων των ανθρώπων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να δουν μόνο τα χρώματα μπλε και κίτρινα. Όλα τα άλλα χρώματα είναι αποχρώσεις του γκρι. Τα σκυλιά και οι γάτες δεν μπορούν επίσης να επικεντρωθούν σε απομακρυσμένα αντικείμενα. Αν κάποιος από εμάς ξύπνησε ένα πρωί με την όραση του κατοικίδιου μας, θα πηγαίναμε αμέσως στον οφθαλμίατρο. Η βραδινή όραση τόσο των σκύλων όσο και των γατών είναι καλύτερη από τη δική μας, ωστόσο, πιθανώς από εξελικτική αναγκαιότητα.
Ο κόσμος επίσης ακούγεται διαφορετικός στις γάτες και τα σκυλιά. Η κλίμακα ακρόασης των γατών φτάνει σε εντυπωσιακές δύο οκτάβες υψηλότερες από τις δικές μας σε υπερηχογράφημα, με τους θορύβους που κάνουν οι νυχτερίδες και τα τρωκτικά, να ηχούν σε αυτές τόσο ξεκάθαρα όσο ξεκάθαρα ηχούν σε εμάς οι στριγγλιές των παιδιών.
Οι ανθρώπινες μύτες έχουν περίπου πέντε εκατομμύρια οσφρητικούς υποδοχείς, που μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε τις οσμές. Οι γάτες έχουν περίπου δέκα έως δεκατέσσερις φορές αυτόν τον αριθμό, ενώ τα σκυλιά έχουν μεταξύ 150 και 300 εκατομμυρίων υποδοχείς, καθιστώντας την αίσθηση της όσφρησης στους σκύλους χίλιες φορές μεγαλύτερη από τη δική μας. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους οι σκύλοι ανιχνευτές χρησιμοποιούνται από τις Δυνάμεις των Συνόρων της Αυστραλίας, και εκπαιδεύονται ως σκύλοι προειδοποίησης για τον διαβήτη, καθώς και ως σκύλοι προειδοποίησης για τους ανθρώπους που ζουν με επιληψία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξάγονται πρωτοποριακές δοκιμές για να διαπιστωθεί εάν τα Ιατρικά Σκυλιά Ανίχνευσης μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη ανίχνευση μιας ποικιλίας καρκίνων - συμπεριλαμβανομένου του προστάτη, του μαστού και άλλων - προσφέροντας μια πολύ διαφορετική μορφή «εργαστηριακού ελέγχου».

Μπορείτε να απελευθερώσετε τις υπερδυνάμεις σας με αυτή την αρχαία τεχνική σύμφωνα και με επιστήμονες ...

Μπορείτε να απελευθερώσετε τις υπερδυνάμεις σας με αυτή την αρχαία τεχνική σύμφωνα και με επιστήμονες ...

Ο ήλιος πιστεύεται ότι έχει μια δύναμη που θεραπεύει ασθένειες, παρέχει ενέργεια, εξαφανίζει την πείνα, και ακόμη ενισχύει την ικανότητα των ανθρώπων να αναπτύξουν τις τηλεπαθητικές ικανότητες.

Η ικανότητά μας να απελευθερώσουμε τις υπεράνθρωπες δυνάμεις μας ήταν πάντα μπροστά μας. Δεν απαιτεί μεγάλο χρηματικό ποσό ούτε πολλές ώρες που δαπανώνται για διαλογισμό.Προέρχεται από μια πηγή που είναι πολύ διαθέσιμη σε κάθε ζωντανό πλάσμα σε αυτή τη Γη.

Ο ήλιος πιστεύεται ότι έχει μια δύναμη που θεραπεύει ασθένειες, παρέχει ενέργεια, εξαφανίζει την πείνα, και ακόμη ενισχύει την ικανότητα των ανθρώπων να αναπτύξουν τις τηλεπαθητικές ικανότητες.


Οι αρχαίες κοινωνίες όπως οι Αιγύπτιοι, οι Μάγια και οι Ινδοί ενσωμάτωναν τον ήλιο που τους κοίταζε ή κοιτάζανκατευθείαν στον ήλιο ως μέρος της θρησκευτικής τους πρακτικής.
Τα άτομα που απασχολήθηκαν αυτή την τεχνική έχουν βρεθεί να είναι τα πιο πνευματικά προχωρημένα

Πώς να κάνετε σωστά αυτή την τεχνική;

Αυτή η τεχνική γίνεται με την εξέταση του ήλιου κατά την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα ενώ στέκεστε στο έδαφος ξυπόλητος.

Οι ηλιοθεραπευτές αρχίζουν κοιτάζοντας απευθείας τον ήλιο για 10 δευτερόλεπτα, και όπως το κάνουν καθημερινά, προσθέτουν άλλα 10 δευτερόλεπτα στην πράξη.

Υποστηριζόμενη από την επιστήμη:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)


Η τεχνολογία είναι απαγορευμένη όταν δεν τις επιτρέπετε να υπάρχει. Είναι πολύ εύκολο να απαγορεύσει κάποιος την ύπαρξη της τεχνολογίας για την αρχαιότητα επειδή το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να την αρνηθεί. Το να εφαρμόζεις την απαγόρευση σημαίνει απλά πως γίνεσε κουφός μουγκός και τυφλός. Και οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνουν και τα τρία όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. 

 Ο Robert Temple ανακάλυψε μιά χιονοστιβάδα ενδείξεων που αποκαλύπτουν την ύπαρξη μιάς καταπληκτικής αρχαίας τεχνολογίας η οποία είναι κεκαλυμένη και πραγματικά απαγορευμένη επειδή καταδεικνύει ότι οι πρόγονοι μας δεν ήταν ελάχιστα προηγμένοι τεχνολογικά και αν όλοι μας το αναγνωρίσουμε κινδυνεύει με έναν τρόπο η αυταπάτη της τεχνολογικής προόδου του σύγχρονου ανθρώπου.

Πρόκειται για την τεχνολογία της οπτικής επιστήμης. Βρέθηκαν σε μουσεία σε όλο τον κόσμο περισσότερα απο 450 αρχαία ευρήματα που αφορούν στην τεχνολογία αυτή. Τα περισσότερα είναι φακοί και επιπροσθέτως μεγενθυντικά μέσα.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ … Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ … ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ.



Το ανθρώπινο σώμα είναι μια τέλεια μηχανή, απίστευτα περίπλοκη ,και με άπειρες δυνατότητες.
Όσο και αν έχει προσπαθήσει η επιστήμη να κατανοήσει αυτό το κυτταρικό όχημα, όλο και ανακαλύπτει καινούρια πράγματα ,και όταν βρίσκει μια απάντηση σε κάτι, τότε πάντα αναβλύζουν νέα ερωτήματα .
Το ανθρώπινο σώμα έχει πέντε βασικά κέντρα τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση του στον τρισδιάστατο κόσμο , και τα οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μιας και αυτά είναι τα <<εργαστήρια>> όπου δημιουργούμε επισης και τα εγώ μας ,η τις πτυχές μας ,η διαφορετικά …τα ψυχολογικά μας επιπρόσθετα.
Aπό αυτά τα κέντρα και με τις ενέργειες που διαθέτουν, τρέφονται όλα τα ψυχολογικά στοιχεία   που αναβλύζουν στον ψυχισμό μας.
Κάθε ένα κέντρο από αυτά λειτουργεί με την δική του ενέργεια, και ανάλογα με το πιο εγκέφαλο χρησιμοποιεί ένα ελάττωμα για να εκφραστή, καταναλώνει και την αντίστοιχη ενέργεια.
  
Μια πτυχή του εαυτού μας που θα προκαλέσει ένα  συναίσθημα, θα καταναλώσει συναισθηματική ενεργεία , αν είναι  σκέψεις  τότε θα καταναλώσουν   διανοητική ενέργεια ……κλπ…….

Αυτά τα πέντε κέντρα είναι …………….
1] Διανοητικό κέντρο , με έδρα τον εγκέφαλο... .σχετίζετε με όλες τις διανοητικές λειτουργίες ,σκέψεις ,πεποιθήσεις ,απόψεις, ιδέες, προγραμματισμός, απομνημόνευση, ανάλυση  κλπ  
2] συγκινησιακό κέντρο , με έδρα την περιοχή του ηλιακού πλέγματος .σχετίζετε με αισθήματα και συναισθήματα ,αγάπη, φόβος, χαρά ,θλίψη ,άγχος ,ανασφάλεια, αισιοδοξία, πίστη κλπ  
3] κινητικό κέντρο ,με έδρα το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης ,σχετίζετε με την κίνηση ,χειρονακτική εργασία, αθλητισμός ,συνήθειες ,τικ, κλπ

Οι κατακόμβες της Οδησσού: το μεγαλύτερο σύστημα κατακομβών στον κόσμο


Στην Οδησσό, όταν σπάει κάποιος σωλήνας, ή ένα σπίτι αποκτάει μια παράξενη κλήση, ή χάνεται ένα κατοικίδιο, οι Ουκρανοί καταταράσσονται αμέσως τις κατακόμβες.



Δεν πρόκειται για κάποια παραίσθηση καθώς, κάτω από τα σπίτια τους, υπάρχει ένα δίκτυο κατακομβών συνολικού μήκους 2.500 χλμ, σκαμμένες στον ασβεστόλιθο πάνω στον οποίο είναι χτισμένη η πόλη. Για να κάνετε εικόνα το μήκος των κατακομβών, η απόσταση από την Οδησσό μέχρι το Παρίσι είναι 2.138 χλμ.


Η ημερομηνία των πρώτων κατακομβών στην Οδησσό είναι δύσκολο να προσδιοριστεί -και αυτό γιατί διευρύνθηκαν πολύ αργότερα-, αλλά πιθανότατα χρονολογούνται από το 1600, ίσως και παλαιότερα. Ωστόσο, οι κατακόμβες άρχισαν να αποκτούν αυτή την λαβυρινθώδη μορφή στις αρχές του 1800 όταν οι κάτοικοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τους ασβεστόλιθους για να χτίσουν ένα μεγάλο μέρος της πόλης.

Οι κατακόμβες της Οδησσού έγιναν γρήγορα κρησφύγετο για επαναστάτες, εγκληματίες και εκκεντρικούς. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, παρόλο που οι Σοβιετικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη, άφησαν πίσω τους δεκάδες οργανωμένες ανταρτικές ομάδες, κρυμμένες κάτω από την πόλη, μέσα στις κατακόμβες.


Κρυμμένοι στις κατακόμβες για 13 μήνες, κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια των Ναζί, περίμεναν την ευκαιρία να χτυπήσουν ή να αναμεταδώσουν πληροφορίες. Οι άνδρες και οι γυναίκες αυτών των ομάδων έπαιζαν σκάκι, ντάμα, μαγείρευαν και άκουγαν το σοβιετικό ραδιόφωνο, προσπαθώντας να ζήσουν μια κανονική ζωή κάτω από την επιφάνεια της πόλης. Προσπάθησαν να αγνοήσουν τον υποσιτισμό και την ελονοσία που έπληξαν πολλούς από αυτούς. Πολλές από αυτές τις ομάδες έζησαν στις κατακόμβες για τον υπόλοιπο του πολέμου, ενώ μερικές φορές, κατάφεραν να ανατινάξουν και γερμανικές εγκαταστάσεις.

Η απαρχές των "φαντασμάτων" με σεντόνια

Το φάντασμα του Hammersmith

Φορώντας τα καλύτερά του ρούχα, ο Francis Smith κοίταξε νευρικά τους τρεις δικαστές στο δικαστήριο του Λονδίνου. Ο Smith, ένας συλλέκτης φόρων, δεν είχε γνωστό ποινικό ιστορικό και σίγουρα δεν είχε την πρόθεση να γίνει το επίκεντρο μιας από τις πιο ασυνήθιστες δίκες δολοφονίας του 19ου αιώνα στην Αγγλία. Αλλά μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Smith είχε κάνει ένα λάθος: είχε πυροβολήσει και σκότωσε αυτό που πίστευε ότι ήταν φάντασμα.



Οι θεατές μέσα στο δικαστήριο κάθισαν ήσυχοι καθώς ο εισαγγελέας και ο εξεταστής αμφισβήτησαν κάμποσους αυτόπτες μάρτυρες. Όλοι είχαν δει τον Smith στο χωριό Hammersmith (σήμερα, τμήμα του Λονδίνου) τη νύχτα του εγκλήματος, ή, στο παρελθόν, είχαν δει το φάντασμα που κυνηγούσε ο Smith. Ένας τέτοιος αυτόπτης μάρτυρας, ο William Girdler, ο νυχτοφύλακας του χωριού και σύντροφος κυνηγός φαντασμάτων του Smith, όχι μόνο είχε δει το φάντασμα με τα λευκά σεντόνια να κρύβεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου, αλλά τον είχε κυνηγήσει ο ίδιος.

"Όταν το κυνηγήσατε, πώς έφυγε;", ρώτησε ο εξεταστής.
"Έριξε το σεντόνι ή το πανί και έπειτα το έβγαλε από το κεφάλι του", απάντησε ο Girdler. "Ήταν σαν το κεφάλι του να ήταν σε μια τσάντα."
"Πόσο καιρό είχε ανησυχήσει η γειτονιά με αυτή την εμφάνιση;"
"Περίπου έξι εβδομάδες ή δύο μήνες."
"Ήταν μεγάλος και γενικός ο συναγερμός;".
"Ναι, πολύ."
"Είχε συμβεί σημαντικός μπελάς από αυτόν;".
"Πολλοί άνθρωποι είχαν βοηθεί πολύ."

Ο Girdler έλεγε την αλήθεια. Οι κάτοικοι του Hammersmith είχε αναφέρει ότι έβλεπαν ένα φάντασμα εδώ και εβδομάδες, και ήταν τρομοκρατημένοι. Το φάντασμα ήταν βίαιο. Είχε επιτεθεί σε άνδρες και γυναίκες, και αυτούς τους δύο μήνες διέφευγε της σύλληψης. Εκείνη την εποχή, το περιοδικό Kirby's Wonderful and Scientific Museum ανέφερε ότι το φάντασμα ήταν "τόσο έξυπνο και ευκίνητο, που δε θα μπορούσαν ποτέ να το εντοπιστούν".

Όταν ανέβηκε για εξέταση η Ann Millwood, ο εξεταστής την ρώτησε αν γνώριζε αυτές τις αναφορές.

Ο τρόμος που προκάλεσαν οι πρώτες εικόνες με ακτίνες Χ


Η πρώτη ακτίνα Χ, το "Hand mit Ringen" του Βίλχελμ Ρέντγκεν, 1895 - πηγή

"Είδα το θάνατό μου!"



Όταν, στα τέλη του 1895, ο σύζυγος της Άννα Μπέρθα Ρέντγκεν πέρασε επτά εβδομάδες στο εργαστήριό του, εκείνη τον στήριξε. Του πήγαινε σιωπηλά ζεστά γεύματα, όταν εκείνος ξεχνούσε να φάει, και τον άφηνε στο έργο του. Όταν εκείνος χρειάστηκε ένα χέρι, εκείνη του το έδωσε. Στην πραγματικότητα, το αριστερό της χέρι (υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αν ήταν το δεξί ή το αριστερό της χέρι) έγινε το αντικείμενο της πιο διάσημης εικόνας του Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν, της "Hand mit Ringen", που τον βοήθησε να κερδίσει το πρώτο βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1901.

Πρόκειται για μια εικόνα του χεριού της, εντελώς διαφορετική απ' ό,τι είχε δει ποτέ ο άνθρωπος, με μακριά, σκοτεινά κόκαλα δακτύλων και μια μεγάλη σκοτεινή βέρα. Αυτή η εικόνα είναι η πρώτη ακτινογραφία, μια φωτογραφία που εκτίθεται από τις ακτίνες Χ αντί του φωτός. Ήταν μια εικόνα που πυροδότησε μια τρέλα για τις αόρατες ακτίνες που μπορούσαν να περάσουν μέσα από αδιαφανή και να φωτίζουν τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Αυτές οι εικόνες έκαναν διάσημο αμέσως τον Βίλχελμ Ρέντγκεν.

Αυτές οι επτά εβδομάδες που ο Ρέντγκεν κλείστηκε στο εργαστήριό του άρχισαν όταν ο Γερμανός φυσικός παρατήρησε ένα περίεργο φως όταν το διοχέτευε μέσα από σωλήνες Crookes. Οι σωλήνες Crookes -γυάλινες σωλήνες με εσωτερικό κενό- ήταν μια δημοφιλής επιστημονική συσκευή στα τέλη του 1800. Οι ερευνητές περνούσαν ηλεκτρική ενέργεια μέσω συνημμένων καθόδων και ανόδων για να δημιουργήσουν ένα ρεύμα φωτός που ονομάζεται ακτίνα καθόδου -που αποτελείται από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ότι είναι τα ηλεκτρόνια. Ο Ρέντγκεν ερευνούσε κάτι που είχε παρατηρήσει ένας συνάδελφός του: ένα μικρό κομμάτι αλουμινίου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανακατευθύνει μέρος της ακτίνας καθόδου σε μια φθορίζουσα οθόνη δίπλα στο σωλήνα, γεγονός που θα έκανε την οθόνη να φωτιστεί.

Ποιος γιατρός της αρχαιότητας «βάπτισε» τον διαβήτη;


Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός – τουλάχιστον όχι τόσο όσο ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιός. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε καν σπουδαίος γιατρός στην πράξη. Ωστόσο ο Αρεταίος ο Καππαδόκης θεωρείται άξιος να μνημονεύεται για την ικανότητά του να καταγράψει με άψογο τρόπο τις αιτίες και τις θεραπείες ασθενειών, με τις οποίες καταπιάστηκε. Επιπλέον, γιατί είναι ο γιατρός που έδωσε όνομα σε μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες του σύγχρονου κόσμου: Τον διαβήτη.
Σε σχετικό σύγγραμμά του περιγράφει με λεπτομέρεια τη συγκεκριμένη νόσο, όπως επίσης και το άσθμα. Στα κύρια συμπτώματα του διαβήτη αναφέρει ότι το νερό που έπινε ο ασθενής «διάβαινε» αναλλοίωτο στα ούρα. Και από το ρήμα διάβαινε προέκυψε ο διαβήτης.

Ακολούθησε την ολιστική θεωρία

O Αρεταίος ο Καππαδόκης – που έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. – υιοθέτησε τις ιπποκρατικές απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες οι παθήσεις προκαλούνται από διαταραχές της ισορροπίας των τεσσάρων χυμών αλλά και της «έμφυτης» θερμότητας. Οι ιατρικές αντιλήψεις του στηρίχτηκαν επίσης στις θεωρίες της Εκλεκτικής Σχολής, ένα αμάλγαμα απόψεων παλαιότερων ιατρών. O Αρεταίος ακολούθησε την ολιστική θεωρία, την έννοια δηλαδή της συμπάθειας, της αλληλεπίδρασης των οργάνων του ανθρώπινου σώματος, η οποία – όπως αναφέρει – πραγματοποιείται μέσω του νευρικού συστήματος και του αίματος.

Ποιες είναι οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου;



Έναν κατάλογο με τις πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου για τους επισκέπτες παρουσίασε ο ταξιδιωτικός οργανισμός TravelBird. Για να καταλήξει στην κατάταξη, ζήτησε τη γνώμη περισσότερων από 15.000 ταξιδιωτικών συντακτών για τους 500 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού).
Στην ανάλυσή του έλαβε υπόψη παράγοντες που κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται ευπρόσδεκτος, όπως οι πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί), η ευτυχία των κατοίκων, η ασφάλεια, το πόσο ανοιχτοί είναι οι πολίτες στη φιλοξενία τουριστών και η γνώση αγγλικών.
Επίσης, έλαβε υπόψη την υπερβολική παρουσία τουριστών, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα – όπως οι τεράστιες ουρές αναμονής σε μουσεία κλπ.

Η Αθήνα στην 64η θέση

Η Αθήνα δεν βρίσκεται στην 10άδα (κατέλαβε την 64η θέση) κι αυτό γιατί, παρά την καλή βαθμολογία που έλαβε από τους ειδικούς (8,10), είχε κακές επιδόσεις στην ασφάλεια (3,71), την ευτυχία των κατοίκων (2,31), τη γνώση αγγλικών (3,71) και την υπερβολική παρουσία τουριστών (3,45).

Οι 10 πιο φιλόξενες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη. Και ακολουθούν οι:
Στοκχόλμη
Ελσίνκι
Σαν Φρανσίσκο
Ρότερνταμ
Λισαβόνα
Τόκιο
Όσλο
Ζυρίχη
Ορλάντο

bimag


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

φωτογραφία στον τοίχο



Πάνε βδομάδες που λέω θα την κατεβάσω, μα αν κάνουμε κάτι καλύτερα σε αυτή τη μικρή και βιαστική ζωή, είναι να αναβάλλουμε. 'Οσα έχουμε τη σιγουειά πως θα κάνουμε αύριο - χωρίς να περνάει από το μυαλό μας πως μπορεί να μην είναι εκεί να μας περιμένουν, όσα  μας θυμίζουν τα λάθη μας, όσα μας θυμίζουν τις χαρούμενες μέρες μας, που δεν είναι πάλι εδώ.

Αν ξέραμε, αν μια μικρή ιδέα είχαμε πόσο θα κλάψουμε μια μέρα το παρόν μας, θα το προσέχαμε λιγάκι παραπάνω. Μου είπες όχι άλλο κι έφυγες. Άρχισα να νιώθω είπες, δεν θέλω να πληγωθώ. Το είδες το μαχαίρι και φοβήθηκες, δεν ήξερες ότι πάντα, τελευταία πάντα στιγμή, το γυρνάω προς το μέρος μου. Χίλια. Μετρημένα χίλια. (Γιατί πρέπει να είναι Αύγουστος όταν έρχεται κατακλυσμός δεν το κατάλαβα ποτέ. Τι φταίει ο μήνας ο κακόμοιρος και μόνο ιστορίες που κανείς δεν θέλει να ακούσει έχει να πει.) Ήταν μεσημέρι προς απόγευμα. Έξω από τον κεντρικό σταθμό. Να μην χρειαστεί να βάλω φαντασία, όταν μια μέρα αποφασίσω να κάνω τη ζωή μου ταινία. Με κοίταξες στα μάτια και μου είπες, άργησες. Η ζωή δεν περιμένει κανέναν. Χίλια μαχαίρια. Μετρημένα χίλια. Ταυτόχρονα όλα μου μπήχτηκαν στην κοιλιά. Δεν σε υπολόγισα καλά, όφειλα ξέρεις.

Ένα πανέξυπνο αρωματικό για τα σκουπίδια!

Αν νιώθετε ότι, η κουζίνα σας μυρίζει διαρκώς ότι και να κάνετε, τότε ήρθε η ώρα να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό αποσμητικό με σπιτικά υλικά
Θα χρειαστείτε
3/4 φλ. μαγειρική σόδα
1/2 φλ. αλάτι
1/2 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων
1 λεμόνι
ένα ταψάκι
λαδόκολλα
ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας
Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε αρωματικό για τα σκουπίδια σας εύκολα και γρήγορα με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σ' ένα συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας



«Ένα ανθρώπινο ον είναι μέρος ενός συνόλου που αποκαλούμε _σύμπαν_ και είναι οριοθετημένο στο χρόνο και το χώρο.
Βιώνει τον εαυτό του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σαν κάτι διαχωρισμένο από το υπόλοιπο σύμπαν… ένα είδος οπτικής απάτης της συνειδητότητάς του.
Αυτή η ψευδαίσθηση είναι για μας ένα είδος φυλακής, περιορίζοντας μας στις προσωπικές μας επιθυμίες και στην αγάπη για λίγα κοντινά σε μας άτομα.
 Καθήκον μας θα έπρεπε να είναι να απελευθερωθούμε από αυτή τη
φυλακή, διευρύνοντας τον κύκλο της συμπάθειάς μας για να αγκαλιάσουμε όλα τα ζωντανά πλάσματα και ολόκληρη τη φύση μέσα στην ομορφιά της»    Albert Einstein



«Αν είχαμε ένα διαφορετικό τύπο DNA και άλλου είδους αισθήσεις, θα βλέπαμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από το πώς τα βλέπουμε σήμερα. 
Έτσι, αυτό που αποκαλούμε ατομικότητα, το κλείσιμο στον εαυτό μας, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς μας να αντιληφθούμε την ενότητα του σύμπαντος.»
Μάνος Δανέζης, [Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών]





<<......Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σ' ένα συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας γι' αυτό η ενεργειακή συχνότητα ,( σκέψεις συναισθήματα ) καθενός από μας επηρεάζει όλους μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν υπολογίσει την ενεργειακή συχνότητα κάθε μεμονωμένου ατόμου όπως επίσης και τη συχνότητα μεγάλων ομάδων ανθρώπων.
Οι άνθρωποι που λειτουργούν μέσα από ανώτερα επίπεδα ενέργειας ασκούν ενδυναμωτική επίδραση στο σύνολο.
 Αντίθετα εκείνοι που λειτουργούν σε κατώτερα επίπεδα, η επίδρασή τους είναι αποδυναμωτική.

Ας δούμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δυο: 

Εκείνοι που λειτουργούν μέσα από χαμηλότερες δονήσεις δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα.
Μπορεί κανείς να τους επηρεάσει εύκολα, να τους υπαγορεύσει πώς να σκέφτονται, ποιόν να μισούν, ποιόν να αγαπούν, τι να πράξουν. 
Μπορούν εύκολα να παρασυρθούν σαν τα πρόβατα, σε μια μαζική νοοτροπία βασισμένη σε ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως ο συγκεκριμένος τόπος που γεννήθηκαν, τα όσα πίστευαν οι γονείς και οι πρόγονοί τους, το σχήμα των ματιών τους, το χρώμα τους και πάρα πολλούς άλλους παράγοντες.

Λειτουργούν μέσα από το θυμό, το φόβο, τη λύπη, την απάθεια, την ενοχή, την ντροπή, το μίσος, την κριτική και γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα.

Αποτελούν το 87% της ανθρωπότητας!

Εκείνοι που κινούνται σε ανώτερα ενεργειακά επίπεδα λειτουργούν με αγάπη, καλοσύνη, αρμονία, δε βιώνουν συναισθήματα αντίφασης και διαχωρισμού, σέβονται κάθε μορφή ζωής, δεν αντιστέκονται, είναι σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό τους και έτσι διατηρούν πάντα την εσωτερική τους ισορροπία και γαλήνη ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν γύρο τους.

Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, αποτέλεσαν και αποτελούν, το αντίβαρο για την αρνητική επιρροή των ανθρώπων κατώτερης ενέργειας.
 Αυτό δε συμβαίνει σε αντιστοιχία ένα-προς-ένα, από τη στιγμή που το 87% της ανθρωπότητας κινείται στις κατώτερες αποδυναμωτικές συχνότητες.

Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, πως αντισταθμίζονται οι κατώτερες συχνότητες:


Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της αισιοδοξίας και της προθυμίας να μην κρίνει
τους άλλους, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 90.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα , αποδυναμωτικά επίπεδα! 

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της καθαρής αγάπης και του σεβασμού για κάθε είδος ζωής θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 750.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα. 

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της φώτισης, της ευδαιμονίας και της άπειρης ειρήνης, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της χάρης, του καθαρού πνεύματος που υπερβαίνει το σώμα, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει δυαδικότητα ή όπου υπάρχει απόλυτη ενότητα, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 70 εκατομμυρίων ανθρώπων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα. 

Και το πιο εκπληκτικό:




Ένας και μόνο αβατάρ που ζει στη δική μας ιστορική περίοδο, κινούμενος στο ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας, κάποιος στον οποίο θα άρμοζε ο τίτλος του Δασκάλου όπως ο Βούδας και ο Χριστός, θα εξισορροπούσε τη συλλογική αρνητική ενέργεια ολόκληρης της σημερινής ανθρωπότητας!

Η αρνητική ενέργεια ολόκληρου του ανθρώπινου πληθυσμού θα οδηγούσε σε αυτοκαταστροφή, αν δεν υπήρχε η εξισορροπητική επίδραση αυτών των ανώτερων ενεργειακών πεδίων!!

Είναι φανερό λοιπόν το πόσο ζωτικής σημασίας είναι να ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί η ανθρώπινη συνειδητότητα, έχοντας επίγνωση της σημασίας της ανύψωσης της συχνότητας των δικών μας δονήσεων.

Ανυψώνοντας τη συχνότητα των δονήσεών μας έστω και λίγο, κάνοντας τακτικά πράξεις αγάπης
και καλοσύνης, αρνούμενοι να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων, εστιαζόμενοι στο καλό που μπορεί να προσφέρει το μεταμφιεσμένο κακό, μπορούμε ν' αποτελέσουμε αντίβαρο για 90.000 ανθρώπους που ζουν στον πλανήτη και κινούνται στα κατώτερης ενέργειας επίπεδα της ντροπής, του θυμού και του φόβου.

Εναρμονισμένοι με την ανώτερη συμπαντική ενέργεια μπορούμε να γίνουμε όργανα ειρήνης.......>>

Κλείνω με ένα απόσπασμα από την «Αυτοβιογραφία ενός γιόγκι:

«Όσο βαθύτερη είναι η αυτοπραγμάτωση ενός ανθρώπου, τόσο περισσότερο επηρεάζει ολόκληρο το σύμπαν με τις λεπτές πνευματικές του δονήσεις, και τόσο λιγότερο επηρεάζεται ο ίδιος από τη φαινομενική ροή των πραγμάτων». 

Συγγραφεας  των παραπάνω ειναι ο dr. Wayne w. Dyer και υπάρχει στο βιβλίο του: «η δύναμη της πρόθεσης» και είναι από την έρευνα του δρ. Nτεϊβιντ Xοκινς, που την περιγράφει πιο αναλυτικά στο δικό του βιβλίο.

 <<………Πριν από όλα οφείλουμε να κοιτάξουμε τη συνείδηση μας , από τι αποτελείται, πιο είναι το περιεχόμενο της . οφείλουμε να ρωτήσουμε αν το περιεχόμενο της συνείδησης με το οποίο ταυτίζουμε τον εαυτό μας σαν άτομα είναι στην πραγματικότητα ατομική συνείδηση , την οποία ο κάθε ένα μας συντηρεί σαν χωριστή από τους άλλους , δεν είναι καθόλου ατομική¨?
Η μήπως αυτή είναι η συνείδηση της ανθρωπότητας ?
Παρακαλώ ακούστε το αυτό πρώτα .
Μπορεί να διαφωνήσετε ολοκληρωτικά .
Μην απορρίπτετε αλλά παρατηρήστε .
Το ζήτημα δεν είναι να είμαστε ανεκτικοί- η ανοχή είναι ο εχθρός της αγάπης… ….απλώς παρατηρήστε,  χωρίς καμιά αίσθηση ανταγωνισμού,
αυτό που λέμε …η συνείδηση με την οποία ταυτίζουμε τους εαυτούς μας σαν άτομα , είναι καθόλου ατομική ? .
Η μήπως είναι η συνείδηση της ανθρωπότητας ?
Δηλαδή η συνείδηση με όλο το περιεχόμενο της από πόνο , ανάμνηση , θλίψη, εθνικιστικές στάσεις, πίστη, λατρεία , είναι ίδια σε ολόκληρο τον κόσμο .
Όπου και αν πάτε , ο άνθρωπος υποφέρει , προσπαθεί , αγωνίζεται, αγωνιά , είναι γεμάτος αβεβαιότητα , άγχος , απελπισία , κατάθλιψη , πιστεύει κάθε είδους προληπτικές , θρησκευτικές ανοησίες .
Αυτό είναι κοινό σε όλη την ανθρωπότητα , είτε στην Ασία , είτε εδώ , είτε στη Δύση.
ΩΣΤΕ, ..........η συνείδηση σας με την οποία ταυτίζετε τον εαυτό σας σαν ατομική συνείδηση είναι μια αυταπάτη.
Είναι η συνείδηση και της υπόλοιπης ανθρωπότητας .
Εσείς είστε ο κόσμος και ο κόσμος είναι εσείς …………>>


[Από ομιλία του J.Krishnamurti στη Νεα Υορκη 1984… επίσης στο Βιβλίο με τίτλο ..Η φλόγα της προσοχής.]

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Ενισχύστε το σήμα στο ασύρματο τηλέφωνό σας με…μια γόμα!


Βελτιώστε τη σαφήνεια της κλήσης στο ασύρματο σταθερό τηλέφωνο σας με την αφαίρεση της σκόνης από τη βάση του φορτιστή του τηλεφώνου.

Η αριστοτελική εκδοχή του αγαθού και το ύψιστο έργο του ανθρώπου

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές
Ο Αριστοτέλης, μετά την απόρριψη της πλατωνικής εκδοχής του αγαθού, έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με το ερώτημα: «Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν, άλλη μια φορά, στο αγαθό που αποτελεί το αντικείμενο της έρευνάς μας: Ποια μπορεί άραγε να είναι η ουσία του;» (1097a 7, 18-19).
Το πρώτο πράγμα που ξεκαθαρίζεται είναι ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η διαφορετικότητα των τομέων της ανθρώπινης δράσης, ώστε να γίνει κατανοητό ότι αντιστοίχως θα διαφοροποιείται και το αγαθό που επιδιώκεται: «Ασφαλώς το αγαθό είναι άλλο στη μια και άλλο σε άλλη πράξη, άλλο στη μια κι άλλο σε άλλη τέχνη: άλλο στην ιατρική και άλλο στη στρατηγική τέχνη· παρόμοια και στις άλλες τέχνες. Ποιο είναι λοιπόν το αγαθό στην περίπτωση της καθεμιάς τους;» (1097a 7, 19-21).
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας
Σε τελική ανάλυση το αγαθό δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με τους στόχους του εκάστοτε τομέα που διερευνάται. Άλλους στόχους έχει η ιατρική, άλλους η στρατηγική. Βρισκόμαστε ξανά μπροστά στην αριστοτελική τελεολογία, που θέτει τα πάντα στην υπηρεσία ενός σκοπού. Η επίτευξη του σκοπού είναι η ολοκλήρωση, το τέλος,  κάθε πράγματος: «Στην ιατρική αυτό είναι η υγεία, στη στρατηγική η νίκη, στην οικοδομική το σπίτι, σε μιαν άλλη τέχνη κάτι άλλο· σε κάθε πράξη, σε κάθε διαδικασία επιλογής και προτίμησης αγαθό είναι το τέλος· για χάρη του όλοι οι άνθρωποι κάνουν ό,τι άλλο κάνουν». (1097a 7, 22-26).
Και προτίθεται να γίνει κατατοπιστικότερος: «Αν λοιπόν υπάρχει ένα τέλος για όλες τις πράξεις των ανθρώπων, αυτό θα είναι το αγαθό που οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν με τις πράξεις τους, και αν υπάρχουν περισσότερα από ένα, αυτά θα είναι τα αγαθά που μπορούν να αποκτήσουν με τις πράξεις τους οι άνθρωποι». (1097a 7, 26-28). Η μοναδικότητα του απόλυτου αγαθού-Ιδέα, όπως ορίστηκε από τον Πλάτωνα, είναι αδύνατο να επαληθευτεί από την πράξη.
Ο Αριστοτέλης ανοίγοντας το δικό του δρόμο για τη διερεύνηση του θέματος τοποθετεί τα δεδομένα σε νέες βάσεις συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, δηλαδή όλα τα τέλη της ανθρώπινης συμπεριφοράς: «Αφού είναι προφανές ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα τέλη, και ότι μερικά από αυτά (τον πλούτο π.χ., τους αυλούς και γενικά τα όργανα) τα επιλέγουμε για χάρη κάποιου άλλου τέλους, είναι φανερό ότι όλα τους δεν είναι τελικά τέλη· το ύψιστο όμως αγαθό είναι φανερό ότι είναι ένα τελικό τέλος». (1097a 7, 31-34). Το συμπέρασμα έρχεται αβίαστα: «Αν ένα μόνο από τα τέλη είναι τελικό, αυτό θα είναι το αγαθό που αναζητούμε· αν, πάλι είναι περισσότερα από ένα, τότε το αγαθό που αναζητούμε θα είναι το πιο τελικό από αυτά». (1097a 7, 34-36).

Πείτε «αντίο» στα σπυράκια με φυσικά υλικά


Adult-Acne.jpg
Σε κανέναν δεν αρέσει η ακμή. Από την εφηβεία μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που το στρες θα αναλάβει τα ηνία, ή που η διατροφή μας αρχίζει να ξεφεύγει από την σωστή και υγιεινή οδό, θα δούμε να ξεπετάγονται στο πρόσωπό μας τα ενοχλητικά σπυράκια.
Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε ακίνδυνα;
Μπορούμε με πανεύκολους τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα σπυράκια, χρησιμοποιώντας τροφές και υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.
Πάστα από κουρκουμά
Το μπαχαρικό κουρκουμάς έχει αντισηπτικές ιδιότητες, που καταπολεμούν τα βακτήρια που θα δημιουργήσουν ένα σπυράκι. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά με λίγες σταγόνες νερό, για να φτιάξετε μια πηχτή πάστα, και έπειτα τοποθετήστε την πάνω στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα. Αφήστε την για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε για πέντε με έξι ημέρες.
Χυμός από μέντα
Τα φύλλα της μέντας δροσίζουν και έχουν επίσης αντισηπτικές ιδιότητες. Πάρτε αρκετά φρέσκα φύλλα μέντας και λιώστε τα σε ένα γουδί, για να φτιάξετε μια πάστα. Έπειτα, από αυτή την πάστα προσπαθήστε να βγάλετε τον χυμό και απλώστε τον στο πρόσωπό σας πριν τον ύπνο. Αφήστε τον στο πρόσωπό σας ενώ κοιμάστε, και το πρωί ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και σαπούνι με ουδέτερο pH. Επαναλάβετε για τέσσερις με πέντε ημέρες.

Μη βάζετε τα αυγά στην ειδική θήκη του ψυγείου


eggs_refrig.jpg
Οι περισσότεροι από μας βάζουμε τα αυγά στην ειδική θήκη που διαθέτουν όλα τα ψυγεία, κάνοντας, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μεγάλο λάθος.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς στη συντήρηση τροφίμων, η συγκεκριμένη θέση είναι ό,τι πρέπει για να… χαλάνε τα αυγά πιο γρήγορα.

ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Πολύ απλά, η ρουτίνα μας, οι γνωστές σκέψεις και τα γνώριμα συναισθήματα μας διαιωνίζουν την ίδια υπόσταση, η οποία προκαλεί τις ίδιες συμπεριφορές και δημιουργεί την ίδια πραγματικότητα. Επομένως, εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πτυχή της πραγματικότητας μας, πρέπει να σκεφτούμε, να νιώσουμε και να δράσουμε με διαφορετικό τρόπο. Πρέπει να «γίνουμε» διαφορετικοί όσον αφορά τις αντιδράσεις μας στα βιώματα. Πρέπει να «γίνουμε» κάποιοι άλλοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε και να παρατηρήσουμε το καινούριο αποτέλεσμα με μια καινούργια νοητική υπόσταση.

Από τη σκοπιά της κβαντικής θεωρίας, πρέπει να δημιουργήσουμε μια καινούργια υπόσταση ως παρατηρητές και μια καινούργια ηλεκτρομαγνητική υπογραφή. Όταν το καταφέρουμε αυτό, θα αντιστοιχίσουμε μια πιθανή πραγματικότητα του πεδίου, η οποία υπάρχει μόνο ως ηλεκτρομαγνητική δυνατότητα. Όταν υλοποιηθεί αυτή η αντιστοιχία ανάμεσα σε αυτό που γινόμαστε/αυτό που εκπέμπουμε και στην ηλεκτρομαγνητική δυνατότητα του πεδίου, θα προσεγγίσουμε τη δυνητική αυτή πραγματικότητα ή θα προσεγγίσει εκείνη εμάς.

ΦΤΑΣΤΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΔΟΚΤΩΡΑ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Είπε ότι ο Φρόϋντ ήταν ένας δυστυχισμένος γέρος ο οποίος ποτέ δεν έλαβε υπ’ όψη το ανθρώπινο πνεύμα στην υγεία του νου.

Ο Abraham Maslow ήταν ένα διαφορετικό είδος ψυχολόγου. Σχεδόν άγνωστο σήμερα – μελέτησε ό,τι χρειάζεται για να εργαστούμε και να ζήσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Η διαδικασία που είναι γνωστή ως «αυτό-πραγμάτωση» είναι επειγόντως απαραίτητη σε έναν κόσμο γεμάτο με προβλήματα που περιμένουν να λυθούν.

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς ποτέ δεν φτάνουν στην αυτό-πραγμάτωση. Βλέπουμε τη ζωή μέσα από αρνητικούς φακούς, χαράζοντας την πορεία μιας μέτριας καριέρας, πολύ κάτω από τις δυνατότητες μας.

Ορισμός της αυτό-πραγμάτωσης: Η πραγματοποίηση ή η εκπλήρωση των ταλέντων και των δυνατοτήτων ενός ανθρώπου.

Ο Maslow πίστευε ότι η αυτό-πραγμάτωση – η ικανότητα να αφήνουμε πίσω μας τις αρνητικές σκέψεις ώστε να μπορούμε να δούμε την πραγματική μας αξία – είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια. Ο λόγος για αυτό, υποστήριζε ο Maslow, είναι ότι πρώτα πρέπει να καταλάβουμε τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Αυτές περιλαμβάνουν την ανάγκη να αισθανόμαστε ασφαλείς, να κοιμόμαστε και να τρώμε – να αγαπούμε και να αγαπιόμαστε.

Αν δεν κοιμόμαστε, ή δεν τρώμε καλά – ή αν η ζωή μας στερείται μια αίσθηση ασφάλειας και ικανοποίησης, είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε στις ικανότητες μας. Στην πραγματικότητα είναι τόσο δύσκολο, ώστε μόνον το 2% του πληθυσμού φτάνει ποτέ εκεί, είπε ο Maslow. Αλλά για όσους από εμάς μπορούμε, μεγάλα πράγματα είναι δυνατά.

Έξι δρόμοι για την Αυτό-Πραγμάτωση
Ο Abraham Maslow θεωρούσε ότι η αυτό-πραγμάτωση είναι ο απόλυτος στόχος, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί όταν βλέπουμε τη ζωή μας όχι ως βάρος, αλλά σαν μια περιπέτεια – μια περιπέτεια στην οποία «παρατηρούμε», «εξερευνούμε» και πάνω απ’ όλα βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Προσδιόρισε τις έξι καλύτερες πρακτικές που θα μας βοηθήσουν στην πορεία

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ


Το πιό μεγάλο βήμα πρέπει να γίνει.


Οι ψυχές το ζητάνε.Η  πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.

Τα όνειρα πρέπει να γίνουν αληθινά.

Ο κόσμος περιμένει να έρθει η στιγμή της αλήθειας.

Ολα αυτά που φωνάζουν μέσα σας,η φωνή που ακούτε είναι 

η αλήθεια.

Τίποτα δεν φαίνεται έτσι όπως είναι.

Η πραγματικότητα είναι ένα ψέμα της φαντασίας.

                    Το φως είναι στην πόρτα
                 
   Το φως είναι μπροστά.

Η αλήθεια ξεδιαλύνεται.

Ο δρόμος γίνεται ευθεία.

ΤΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ



Στον άνθρωπο αρέσει  βγαίνει έξω για να περπατήσει στη φύση …..
Να διοργανώνει εκδρομές  στα δάση και στις παραλίες , στα βουνά και στα φαράγγια , αλλά και μέσα στις πόλεις…….
 Παντού υπάρχει χώρος για περπάτημα, αρκεί να θέλουμε να περπατήσουμε.

Όλοι ξέρουμε πως το περπάτημα είναι μια πολύτιμη άσκηση η οποία συνεισφέρει στην καλή υγεία .

Όμως αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι πως προσθέτοντας ορισμένα ειδικά στοιχεία , μπορούμε να μετατρέψουμε ένα απλό περίπατο σε έναν περίπατο προσοχής. .[ και επίγνωσης ]

Σε αυτό το άρθρο αναφέρω  ένα  μικρό κομμάτι από το βιβλίο του Victor Sanhiez …..[Οι διδασκαλίες του Δον Κάρλος ]…..

O  V.S. σύμφωνα με τα γραφόμενα του φενετε  ότι έχει βιώσει την άσκηση αυτή  του περπατήματος  για τα καλά , παρέα με ινδιάνους στις ερήμους της Αμερικής.
 Και εμπνευσμένος φυσικά και από τα γραπτά του Καρλος Καστανεντα .

Πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός  οδηγός, απαραίτητος,   για τον περιπατητή και πεζοπόρο  ο οποίος  αναζητά και ψάχνει  το κάτι παραπάνω.
…………………………………………………………………………………………..

<< Αν και φαινομενικά , όλοι «’γνωρίζουν « Πώς να περπατούν , το γεγονός είναι ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι πρέπει να διδαχθούν πώς να περπατούν σωστά και πώς να έχουν από το περπάτημα αυτό…………..ειδικά αποτελέσματα .

Οι αδιαμφισβήτητοι δάσκαλοι του περπατήματος είναι αυτοί οι οποίοι επί αιώνες περπατούν ακούραστοι πάνω στο πρόσωπο της γης , πάνω στο πρόσωπο του όντος που αγαπούν ….Οι ινδιάνοι !!!
Από αυτούς μπορούμε να διδαχτούμε το σωστό περπάτημα …

Το βάδισμα της προσοχής είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου [ διανοητική φλυαρία].
Η συχνή πρακτική σίγουρα θα προκαλέσει μια κατάσταση ...σιωπής ! >>


[όσοι περπατούν και αγαπούν αυτή την άσκηση ακόμα και αν δεν το κάνουν σωστά δηλώνουν πάντα την ικανοποίηση τους ή την θετική  αλλαγή που αισθάνονται στο σώμα αλλά  και στην ψυχολογία τους]
Ορισμένα από τα βασικά στοιχεία αυτής της άσκησης  σύμφωνα με τον V.S. είναι τα παρακάτω .

 <<   . Η προσοχή σας να είναι στραμμένη όχι στις σκέψεις…… αλλά στο ίδιο το περπάτημα και στα στοιχεία της προσοχής .

. Να περπατάτε απόλυτα σιωπηλοί . αν παραστεί ανάγκη να μιλήσετε , σταματήστε για μια στιγμή και πείτε όσα  χρειάζεται να πείτε πριν συνεχίσετε .

. Μην προσπαθήσετε να σταματήσετε τις σκέψεις σας με την βία. Απλώς αφήστε τες να κυλήσουν , ακούγοντας τες λες και είναι ένας ακόμη φυσικός ήχος .

. Διατηρείτε έναν σταθερό ρυθμό καθώς περπατάτε , αν και η ταχύτητα δεν έχει σημασία .

. Συγχρονίστε την αναπνοή σας με την ταχύτητα σας.>> 
[ αν και αυτό  ρυθμίζετε σε μεγάλο βαθμό από μόνο του αφού και η λειτουργία της κίνησης του σώματος που αφορά το κινητικό κέντρο   και της αναπνοής που αφορά το ένστικτο κέντρο έχουν σαν έδρα τον ίδιο  τρίτο εγκέφαλο] 

<<. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή για να κάνετε ευκολότερη την εστίαση της προσοχής σας επάνω της .

. Διατηρήστε σταθερά την προσοχή σας στο γύρω χώρο και στα συναισθήματα που σας προκαλεί αλλά αγνοείστε της σκέψης που σας έρχονται σχετικά με αυτά.

. Δώστε προσοχή στο πως νιώθει το σώμα σας , ειδικά στο υπογάστριο .
[ περιοχή του ομφαλού ,  είναι σημαντικό σημείο εισόδου ενεργειών και αποθήκευσης αυτών κοντά στο  ταν ντιεν για όσους ασχολούνται με ται τσι , τσι κονγ ] 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα