Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τα συχνότερα αφροδίσια νοσήματα που απειλούν τον άνδρα

Τα συχνότερα αφροδίσια νοσήματα που απειλούν τον άνδρα
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (γνωστά και ως αφροδίσια νοσήματα στο παρελθόν) είναι ασθένειες ή μολύνσεις οι οποίες μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσα από τη σεξουαλική επαφή. Είναι από πιο διαδεδομένες ασθένειες, που δεν «ξεχωρίζουν» ηλικία, φύλο, μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Προκαλούνται από ιούς, μικρόβια, παράσιτα και μύκητες και δημιουργούν διάφορα συμπτώματα. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι δυσοσμία, πόνος, ερεθισμός, φαγούρα στα γεννητικά όργανα αλλά μπορεί να καταλήξουν να είναι πολύ σοβαρότερα προκαλώντας από υπογονιμότητα μέχρι και απειλή για την ίδια τη ζωή του ασθενή.
Εκτιμάται ότι το ποσοστό εξάπλωσής τους συνεχώς αυξάνεται και ότι πάνω από 60% των νέων περιστατικών αφορά ανθρώπους κάτω των 25 ετών.
Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε στα πιο συχνά νοσήματα που απειλούν τη σεξουαλική υγεία του άνδρα.

Κονδυλώματα

Πρόκειται για ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που θεωρείται μάστιγα στην εποχή μας. Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στο δέρμα, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, στον πρωκτό αλλά και στο βλεννογόνο του στόματος. Προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (γνωστός και ως HPV). Εμφανίζονται σαν μικρές διογκώσεις, που μοιάζουν με κρεατοελιές και έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη. Συνήθως παρουσιάζονται στο δέρμα μετά από τέσσερεις εβδομάδες από τη μετάδοση του ιού. Σε περίπτωση όπου ο οργανισμός είναι εξασθενημένος, όταν δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύναμο, τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα. Όσον αφορά τη θεραπεία, τα κονδυλώματα αφαιρούνται με διάφορους τρόπους, όπως το λέιζερ, η χειρουργική αφαίρεση, το κάψιμο με βελόνα, η κρυοπηξία (πάγωμα με υγρό άζωτο) και η θεραπεία με χημικές ουσίες.

Συγχώρεσε με που δεν σε κατάλαβα…


Θα ήθελα αυτά τα λίγα λόγια να μπορούσα να τα πω σε 'κείνη αλλά αυτό είναι αδύνατον τώρα πια…
Τα αφήνω όμως να ξεχειλίσουν μέσα από την καρδιά μου για να τα ακούσεις εσύ…

Εσύ, που νιώθεις την ενέργεια σου να αδειάζει από μέσα σου και τη ζωτική σου δύναμη να σε εγκαταλείπει… όπως πιστεύεις ότι έκαναν κι όλοι οι άλλοι… 

Εσύ, που δολοφόνησες τη χαρά σου και επίτρεψες στη δυστυχία και στο φόβο να κυριαρχήσει στη ζωή σου…

Εσύ, που βιώνεις την μοναξιά ακούγοντας τις πένθιμες τυμπανοκρουσίες του θανάτου…

Εσύ, που νομίζεις ότι όλα είναι μάταια και βρίσκεις θαλπωρή σε βαρβιτουρικά και υπνωτικά χάπια...

Εσύ, που έκλεισες τις πόρτες και τα παράθυρα στη ζωή όπως τα έκλεισες και στους ανθρώπους που είναι κοντά σου γιατί νομίζεις ότι δεν σε αγαπούν, ότι δεν σε καταλαβαίνουν και ότι σε πιέζουν να κάνεις τα πράγματα όπως εκείνοι θέλουν…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!!!

ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ…

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ…

ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΜΩΣ…

Όταν νιώθεις πως πιέζεσαι πολύ, σταμάτα τα όλα και πάρε μια ανάσα…



Σταμάτα τα όλα και πάρε ανάσα
όταν νιώθεις πως πιέζεσαι πολύ
όταν δεν μπορείς να διώξεις τους φόβους σου
όταν κάτι πάει στραβά στη ζωή σου.
Σταμάτα.
Γιατί αν δεν σταματήσεις
θα έρθει η μέρα που θα είναι πολύ δύσκολο
να πάρεις αυτή την ανάσα
θα ασφυκτιείς, θα νιώθεις πως πνίγεσαι
γιατί δεν επέτρεψες στον εαυτό σου

Οι δυο σκύλοι…


Μια φορά κι έναν καιρό, δύο σκύλοι μπήκαν, σε διαφορετικό χρόνο ο καθένας, στο ίδιο δωμάτιο. Όταν βγήκε ο πρώτος κουνούσε όλο χαρά την ουρά του και ήταν πολύ χαρούμενος. Όταν βγήκε ο δεύτερος, γρύλιζε και γάβγιζε επιθετικά με θυμό.
Μια γυναίκα που παρατηρούσε τα δυο σκυλιά μπήκε στο δωμάτιο όλο περιέργεια για να δει τι ήταν αυτό που έκανε το ένα σκυλί να είναι τόσο χαρούμενο και το άλλο τόσο θυμωμένο. Προς μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε ότι το δωμάτιο ήταν γεμάτο καθρέφτες.

Εσύ που εστιάζεις; Στην πηγή δυστυχίας ή στην πηγή ευτυχίας;

Η απόφαση για ευτυχία σημαίνει ότι η ζωή μας αλλάζει.


Ότι σημασία έχει το ταξίδι, αφού η ευτυχία είναι το ταξίδι, όχι ο προορισμός. Ότι από δω και πέρα οι πράξεις μας ενισχύουν αυτή τη φιλοσοφική μας στάση. Ότι σήμερα και στο μέλλον θα αντλούμε ευτυχία από όποια πηγή ή κατάσταση μπορούμε να την αναζητήσουμε.

Θυμάμαι, όταν μια φίλη μου έβγαζε ένα επώδυνο διαζύγιο, όλες ασχολιόμασταν με τα δυσάρεστα που ''της είχε κάνει'' ο σύζυγός της. Μιλούσαμε διαρκώς για εκείνον και σχολιάζαμε αρνητικά κάθε του στραβοπάτημα, κάθε του κουβέντα, κάθε του κριτική.
Εκείνη την εποχή η φίλη μου επισκέφθηκε έναν πολύ πετυχημένο ψυχολόγο της Αθήνας - με τον οποίο, μάλιστα, συναντήθηκε μόνο δυο φορές. Μόλις κάθισε στην καρέκλα και άρχισε να εξιστορεί τα βάσανά της εξαιτίας του συζύγου, ο ψυχολόγος την ρώτησε: '' Εσείς από που αντλείτε ευτυχία; ''


Όταν η φίλη μας, μας ανέφερε το ερώτημα που της έθεσε, μείναμε με το στόμα ανοιχτό, γιατί καταλάβαμε ότι όχι μόνο της άλλαξε το σημείο που εστίαζε - αντί για τον πρώην άντρα της, στον εαυτό της - αλλά και γιατί την προβλημάτισε για τις δικές της πηγές ευτυχίας. Βέβαια, είναι αυτονόητο ότι όλες μπήκαμε στην διαδικασία να απαντήσουμε σε προσωπικό επίπεδο στο ίδιο ερώτημα.

Κρατώντας καθαρή την ενέργειά μας

Μερικές φορές, συμβαίνει σε όλους, πριν προλάβει κάποιος να το αντιληφθεί  εγκαίρως, μπορεί  να νιώσει ότι είναι εξουθενωμένος,  χωρίς ενέργεια και ότι όλο το σύστημα του (φυσικό συναισθηματικό και πνευματικό σώμα) έχει μπει σε κατάσταση ανισορροπίας.
Να νιώσει ότι δεν έχει πια δημιουργικότητα, ότι δεν είναι παραγωγικός και ότι έχει ένα συναίσθημα αδυναμίας και ανημπόριας που σταδιακά αυξάνεται.

Αυτό το ονομάζουμε Ενεργειακό Άδειασμα και συμβαίνει όταν κάποιος δεν είναι συνειδητός σε όλα αυτά που κάνει και δεν κρατάει ενεργειακή απόσταση με τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που έρχεται σε επαφή αλλά ταυτίζεται μαζί τους. Επίσης μπορεί να συμβεί αν προσπαθήσει κάποιος να παίξει ένα ρόλο στη ζωή του που δεν του ταιριάζει ή συνεχίζει να βρίσκεται σε μια κατάσταση που ουσιαστικά έχει τελειώσει είτε από ανάγκη είτε από συνήθεια είτε από έπαρση είτε από φόβο.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να αδειάσει ενεργειακά κάποιος είναι όταν έχει ταυτιστεί με τον ρόλο του σωτήρα και βάζει όλους τους άλλους πάνω από τον εαυτό του, πάνω από την υγεία και την ισορροπία του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν αρχίζει να νιώθει ότι η ενέργεια του σταδιακά αλλοιώνεται και τον εγκαταλείπει και δεν κάνει ένα διάλειμμα από κάποιες ασχολίες του, φροντίζοντας περισσότερο τον εαυτό του ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του και να επανέλθει στην κατάσταση της υγείας και της ισορροπίας.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε καθημερινά να ενδυναμώνουμε το ενεργειακό μας πεδίο με διαλογισμούς, ενεργειακές διαλογιστικές ασκήσεις, ενεργειακούς καθαρισμούς, ρέικι, aoura soma, μάντρα, άσκηση με την μέθοδο της Γιόγκα ή του Τάι Τσι. Όπως είναι εξίσου σημαντικό να μας είναι ξεκάθαρο και συνειδητό ότι δεν χρειάζεται να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά με "τα" των άλλων ούτε να έχουμε ελεγκτική ή καθοδηγητική συμπεριφορά προς αυτούς γιατί στην ουσία όλοι βρισκόμαστε εδώ για να βρούμε και να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. 

Όσο δεν επιβαλλόμαστε σε αυτούς  ούτε παρασυρόμαστε από το ενεργειακό πεδίο των άλλων πάντα θα είμαστε στο κέντρο μας, συνειδητοί στο τώρα, γειωμένοι, με ξεκάθαρη πρόθεση και με γεμάτες τις ενεργειακές μας αποθήκες.

Όλοι με χαρά ξεφορτώνονται τα ενεργειακά τους σκουπίδια. Αν εσυ όμως δεν θες να τα πάρεις δεν μπορούν να στα φορτώσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ενεργειακά βαμπίρ. Αν εσύ δεν τους επιτρέψεις να σου ρουφήξουν ενέργεια παίζοντας το παιχνίδι τους, δεν μπορούν να πάρουν από εσένα την πολύτιμη ενέργεια που χρειάζονται για να ζήσουν στο θεατράκι της ζωής τους. 

Μούτζι: Οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι αισθήσεις... όλα έρχονται και φεύγουν



Ο εαυτός σου είναι σαν το χώρο. Ο νους και οι σκέψεις είναι σαν τον άνεμο. Η φύση του ανέμου είναι να κινείται, αλλά ο χώρος δεν κινείται γιατί είναι άπειρος, πανταχού παρών.

Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι αισθήσεις εμφανίζονται μέσα στο χώρο. Έρχονται και φεύγουν.

Μάθε να λες «δεν με πειράζει», αντί «προτιμώ» ή «δεν με νοιάζει». Όλα έρχονται και φεύγουν. Έτσι βρίσκεις απέραντη ελευθερία και χώρο, πολύ χώρο. Δεν χρειάζεται καν να κάνεις τον τροχονόμο των σκέψεων. Όλα μπορούν να έρχονται και να φεύγουν. Αυτό είναι το μυστικό και είναι τόσο απλό.

Αν δεν ταυτίζεσαι με το σύστημα σώμα-νους (που λειτουργεί από μόνο του), αυτό μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς να κολλάς πάνω του.

Τι μου τέλειωσε ?



Υπομονή ? Ηρεμία ? Πίστη ?
Αυτά δεν τελειώνουν ποτέ. Δεν σταματούν καθώς είναι μέσα μας και είναι ο ρυθμός του σώματός μας, είναι ο χτύπος της καρδιάς μας, οι ανάσες μας, ολόκληρο το είμαι μας.
Αν νιώθουμε ότι τέλειωσαν μάλλον δεν δίναμε αυτά τα αυθεντικά στοιχεία που είναι μέσα μας, αλλά υποκατάστατα του μυαλού, που έκαναν την υποταγή να μοιάζει με υπομονή. Την χαμηλή αυτοεκτίμηση να μοιάζει με ηρεμία. Την φαντασία να μοιάζει με πίστη.


Καθώς η υπομονή είναι μία αρετή η οποία μας διδάσκει τον χρόνο, τον χώρο και τον τρόπο. Ξέρουμε δηλαδή μέσα από την διαδικασία της αυτογνωσίας, το πότε θα εκδηλωθεί το κάθε τι. Ξέρουμε ότι κάποια πράγματα μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για έρθουν, για να γίνουν. Η υπομονή ως αρετή μας διδάσκει την Καρτερικότητα η οποία μας ρυθμίζει και την αναπνοή για να περπατήσουμε έτσι στην ηρεμία.
Η ηρεμία μας δίνει τον ρυθμό μας και έτσι μας απαλλάσσει από την αδημονία αλλά μας ενώνει με την άλλη αρετή την Πίστη.

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣ


















 Φαίνεται ότι άμα γίνεις πρόεδρος πρέπει να αποφεύγεις σαν τον διάολο το λιβάνι το τσιμπούκι γιατί κινδυνεύεις ή να γίνεις ρεζίλι σαν τον Κλίντον που προσπαθούσε να μας πείσει ότι άλλο το πήδημα και άλλο τσιμπούκι, ή ακόμα χειρότερα να τα τινάξεις όπως έγινε με τον 6ο Πρόεδρο της Γ΄ Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Την ιστορία αυτή την θυμήθηκα ξαναβλέποντας την εξαιρετική και βραβευμένη ταινία του Denys Arcand ηΕπέλαση των Βαρβάρων (Les invasions barbares )-2003 που αποτελεί την συνέχεια της εξ ίσου εξαιρετικής ταινίας του Η πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας ( Le déclin de l'empire américain )-1986.
Συζητώντας γύρω από τον ετοιμοθάνατο φίλο τους οι παλιοί φίλοι του και οι ερωμένες του αναφέρουν όλα τα λογοπαίγνια που είχαν ακουστεί τότε που η ιστορία αυτή συγκλόνισε στην εποχή της την Γαλλία.

Ο Félix Faure (1841-1899) διετέλεσε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1895 έως το 1899, θεωρήθηκε δε από πολλούς ότι έγινε πιο γνωστός με τον θάνατο του παρά από το έργο του!

Ήταν παντρεμένος από το 1865 με την Berthe Faure από την οποία απέκτησε και δύο παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια της θητείας του συγκέντρωσε τα πυρά από την πλευρά των υπερασπιστών του Ντρέιφους Émile Zola και Georges Clemenceau όταν αρνήθηκε την επανεξέταση της υπόθεσης.

Ο Félix Faure,58 ετών τότε, πέθανε ξαφνικά στις 16-2-1899 από αποπληξία στο γραφείο του , που την έπαθε όταν η 30 χρονη ερωμένη του Marguerite Steinheil ,όπως θα έγραφε μια σοβαρή εφημερίδα, «επεδίδετο εις στοματικήν συνουσίαν ή άλλως πως πεοθηλασμόν »

Κουράστηκα

της Λουκίας Πέτρου
Κουράστηκα να περιμένω
Στο σύννεφο μου να αναμένω
Πότε, το χέρι σου θα απλώσεις
Για ένα λεπτό να με λυτρώσεις
Κουράστηκα να σε προσμένω
Κι όλο στάσιμη να μένω 
Κουράστηκα να μη μπορώ 
Αυτά που ήθελα, να ζω
Κουράστηκα να με κουράζεις 
Και πάντα πίσω να με βάζεις
Εγώ, στο πλάι σου ποθώ 
Να είμαι και να περπατώ

Πως να χειριστείτε την λεκτική κακοποίηση στην εργασία



H λεκτική κακοποίηση στο χώρο εργασίας αποτελεί εκφοβισμό. Μάλιστα είναι πολύ διαφορετική περίπτωση από αυτή που είναι παιδί πέφτει θύμα εκφοβισμού και μπορεί κάποιος να παρέμβει με μια σχετική ευκολία για να το υπερασπιστεί. Στην εργασία όμως οι καταστάσεις που δημιουργούνται όταν ένα άτομο εκφοβίζεται είναι διαφορετικές καθώς η παρέμβαση των συναδέλφων του αλλά και των προϊστάμενων του δεν είναι και η πιο απλή απόφαση.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ, το 72% των ενηλίκων που εργάζεται είναι πλήρως εξοικειωμένο με τον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας. Οι περισσότεροι από τους δράστες είναι άνδρες, οι περισσότεροι από τους στόχους είναι γυναίκες και λιγότερο από το 20% των εργοδοτών θα αποφασίσει να το αντιμετωπίσει.
Tρόποι αντιμετώπισης της λεκτικής κακοποίησης στην εργασία
  1. Ονομάστε το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι το άτομο που σας εκφοβίζει αλλά τα άσχημα συναισθήματα που σας δημιουργούνται από μια τέτοιου είδους επίθεση.
  2. Μη διστάσετε να αναφέρετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στον υπεύθυνο σας για να επιληφθεί του θέματος.

Θέμα DNA να διαβάζουμε τι σκέφτονται και τι νιώθουν οι άλλοι;

Θέμα DNA να διαβάζουμε τι σκέφτονται και τι νιώθουν οι άλλοι.













Το DNA επιδρά στην ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να δει μέσα στα μάτια των άλλων τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. 
Αν καταφέρνετε να «διαβάζετε» στα μάτια των άλλων τι σκέφτονται και τι νιώθουν, ευχαριστήστε (τουλάχιστον ως έναν βαθμό) τα γονίδιά σας. 
Το DNA επιδρά στην ικανότητα του ανθρώπου να «διαβάζει» τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων απλώς κοιτώντας τα μάτια τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Molecular Psychiatry»

Το τεστ των ματιών 

Πριν από 20 έτη ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ανέπτυξε ένα τεστ «γνωστικής ενσυναίσθησης» το οποίο ονομάστηκε «Reading the Mind in the Eyes» Test (ή για συντομία «Εyes Test»). Το τεστ αυτό είχε αποκαλύψει ότι οι άνθρωποι μπορούν ταχύτατα να ερμηνεύσουν τι σκέφτεται ή τι νιώθει ένα άτομο που βρίσκεται απέναντί τους απλώς κοιτάζοντας τα μάτια του και μόνο. Είχε επίσης δείξει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι καλύτεροι στο... διάβασμα των ματιών από άλλους καθώς και ότι οι γυναίκες έχουν σε γενικό πλαίσιο καλύτερο σκορ στο τεστ σε σύγκριση με τους άνδρες. 
Τώρα, η ίδια ομάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία Γενετικής 23andMe, καθώς και επιστήμονες από τη Γαλλία, την Αυστραλία και την Ολλανδία παρουσιάζει αποτελέσματα μιας νέας μελέτης που βασίστηκε στο συγκεκριμένο τεστ και η οποία περιέλαβε 89.000 άτομα από ολόκληρο τον κόσμο. Η πλειονότητα των ατόμων αυτών ήταν πελάτες της 23andMe, οι οποίοι συναίνεσαν για τη συμμετοχή τους στη μελέτη. Τα καινούργια ευρήματα επιβεβαίωσαν τα παλαιότερα τα οποία ήθελαν τις γυναίκες «πρωταθλήτριες» στο διάβασμα των ματιών των άλλων. 

Γυναικείο... γενετικό προνόμιο

Το ακόμη σημαντικότερο ήταν πως η ερευνητική ομάδα επιβεβαίωσε ότι τα γονίδιά μας επιδρούν στην απόδοση στο «Eyes Test» ενώ προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα ταυτοποιώντας γονιδιακές παραλλαγές στο χρωμόσωμα 3 στις γυναίκες οι οποίες αποδείχθηκε ότι συνδέονται με την ικανότητά τους να «κοιτάζουν πίσω από τα μάτια» των άλλων και να ερμηνεύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Ποια πραγματικότητα δημιουργείτε για τον εαυτό σας;


Ποια πραγματικότητα δημιουργείτε για τον εαυτό σας.










Η πραγματικότητα δεν είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε. Είναι κάτι που δημιουργούμε στο μυαλό μας. Ο Άιζακ Λίντσκι έλαβε αυτό το μάθημα από πρώτο χέρι, όταν κάποια απρόσμενα γεγονότα στη ζωή τον έκαναν να κάνει κάποιες πολύτιμες συνειδητοποιήσεις. Σε αυτή την προσωπική ομιλία ενδοσκόπησης, μας προκαλεί να εγκαταλείψουμε τις δικαιολογίες μας, τις υποθέσεις και τους φόβους μας, και να αναλάβουμε την υπέροχη ευθύνη της δημιουργίας της πραγματικότητάς μας
Όταν η Ντόροθι ήταν μικρή, την είχε συνεπάρει το χρυσόψαρό της. Ο πατέρας της τής εξήγησε ότι τα ψάρια κολυμπούν επειδή κουνάνε την ουρά τους γρήγορα, σαν προπέλα. Χωρίς να διστάσει, η Ντόροθι του απάντησε, «Ναι, μπαμπά, και τα ψάρια κολυμπούν προς τα πίσω κουνώντας το κεφάλι τους». Στο μυαλό της αυτό ήταν πραγματικότητα. Τα ψάρια κολυμπούν προς τα πίσω κουνώντας το κεφάλι τους. Το πίστευε αυτό. 
Οι ζωές μας είναι γεμάτες από ψάρια που κολυμπούν προς τα πίσω. Κάνουμε υποθέσεις και εσφαλμένα άλματα λογικής. Έχουμε προκαταλήψεις. Ξέρουμε πως εμείς έχουμε δίκιο και οι άλλοι άδικο. Φοβόμαστε τα χειρότερα. Αγωνιζόμαστε να φτάσουμε μια ανέφικτη τελειότητα. Λέμε στον εαυτό μας τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Στο μυαλό μας ψάρια κολυμπούν προς τα πίσω κουνώντας μανιωδώς το κεφάλι τους, και ούτε καν το αντιλαμβανόμαστε. 

Ὁ κάθε ἄνθρωπος εἶναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!

Ὁ κάθε ἄνθρωπος εἶναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!Τὴν ἑπομένη φορὰ ποὺ θὰ μπῆς στὸν πειρασμὸ νὰ συγκρίνῇς τὴν ζωή σου μὲ τὴν ζωὴ κάποιου ἅλλου, σταμάτησε γιὰ ἕνα λεπτὸ καὶ θύμισε στὸν ἑαυτό σου ὅτι ὁ κάθε ἄνθρωπος εἶναι μοναδικός, μὲ τὴν δική του πορεία, τὰ δικά του ἐφόδια, τὰ δικά του μαθήματα, τὸν δικό του σκοπό.

Γιατί κάποιοι ξεπερνούν πιο εύκολα τις δυσκολίες και κάποιοι άλλοι όχι;


δυσκολίες ζωής
Συχνά είμαστε εκτεθειμένοι σε καταστάσεις ζωής οι οποίες ξεπερνούν την ικανότητα προσαρμογής μας. Ψυχοπιεστικά γεγονότα όπως μια σωματική ασθένεια, ένας χωρισμός, μια οικονομική καταστροφή, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, συγκρούσεις στην οικογένεια μπορούν να μας αποδιοργανώσουν.
Οι δραματικές αλλαγές στη ζωή μας αλλά και οι λιγότερο στρεσογόνες καταστάσεις που διαταράσσουν την καθημερινότητά μας όπως μια μετακόμιση, νέες υποχρεώσεις, μια απογοήτευση στον επαγγελματικό τομέα, μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα ανασφάλειας και άγχους.
Πως θα μπορέσουμε να βρούμε ξανά την ισορροπία μας; Τι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να βρούμε το κουράγιο και τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες και να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε;
Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα που προσαρμόζονται θετικά στις σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή τους και διαχειρίζονται το στρες αποτελεσματικά έχουν τρία χαρακτηριστικά: 
  • την πεποίθηση πως μπορούν να ελέγξουν τα στρεσογόνα γεγονότα και να επηρεάσουν το αποτέλεσμα
  • την ικανότητα να δεσμεύονται και να αφοσιώνονται σε διάφορους τομείς της ζωής τους
  • την αντιμετώπιση των αλλαγών ως ευκαιρίες για πρόκληση και μάθηση καθώς και περεταίρω προσωπική εξέλιξη
Ας δούμε πώς αυτοί οι προστατευτικοί παράγοντες – ο έλεγχος, η δέσμευση, και η πρόκληση – βοηθούν το άτομο να προσεγγίζει τις νέες καταστάσεις

Amazon: Με σοκολάτες προσπαθεί να γλυκάνει τον πόνο των εξαντλημένων εργαζομένων



Οι εργαζόμενοι καλούνται να διεκπεραιώσουν 300 παραγγελίες την ώρα, ώστε να καλυφθεί ο ετήσιος στόχος των 1.200.000 τεμαχίων

Mε σοκολάτες προσπαθεί η διεύθυνση της εταιρείας Amazon να γλυκάνουν τους υπαλλήλους της που εργάζονται σε αφόρητες συνθήκες εργασίας. Πολλοί από τους υπαλλήλους κοιμούνται όρθιοι στη βάρδιά τους,άλλοι λιποθυμούν από την εξάντληση και φεύγουν από τη δουλειά με ασθενοφόρα, όπως κατέγραψε σε μυστική έρευνά του δημοσιογράφος της «Sunday Mirror» στις αποθήκες της Amazon στο Τίλμπουρι του Έσεξ.
Οι σοκολάτες,πάντως,άρχισαν να διανέμονται από την εταιρεία στους υπαλλήλους μετά το διόλου κολακευτικό δημοσίευμα της Sunday Mirror για τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες.
Η Amazon, που με τις πωλήσεις της την Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) έκανε την περιουσία του ιδιοκτήτη της Τζεφ Μπέζος να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υποσχέθηκε βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών των εργαζομένων της.
Μοιράζοντας όμως σοκολάτες στους υπαλλήλους της μπορεί να τονώσει το ηθικό τους; Όσο νόστιμη κι αν είναι η μαύρη απόλαυση, η εβδομάδα των 55 ωρών εργασίας είναι εφιαλτική για τους υπαλλήλους.

Όχι δεν κρινόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο


Όχι δεν κρινόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.Δεν ζήσαμε όλοι τις ίδιες ζωές.
Δεν είχαμε όλοι κοινές ουλές και τραύματα.Τα μάτια μας δεν είδαν κοινές σκηνές βίου.
Χαμόγελα δεν άνθισαν παντού και αγκαλιές δεν έκλεισαν σφιχτά γύρω από τους κόρφους μας.
Είναι αρκετοί που έμειναν ορφανοί.
Άλλοι δίχως φιλί και πολλοί δίχως ν' ακούσουν ένα "σ' αγαπώ","σε χρειάζομαι","σε θέλω","σε ποθώ","μπράβο","μπορείς","θα τα καταφέρεις".

Παράγει ο Εγκέφαλος Συνείδηση;

Παράγει ο Εγκέφαλος Συνείδηση;

Άραγε πόσο γνωρίζουν στις μέρες μας οι επιστήμονες, τη σχέση του εγκεφάλου με τη *συνείδηση;

Οι Θεολόγοι, οι Φιλόσοφοι; Οι Ερευνητές; Υπάρχουν στις μέρες μας φιλόσοφοι σαν τον Ηράκλειτο τον Δημόκριτο ή τον Εμπεδοκλή; Μήπως υπάρχουν και τους έχουμε παραπεταμένους στο περιθώριο όπως και τότε; Μιας και γνωρίζουμε πως οι σημαντικοί άνθρωποι δεν συναναστρέφονται με την μάζα, μήπως χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να τους βρούμε; Ερωτήσεις σημαντικές και χρειάζονται μερικές εξ ίσου σημαντικές απαντήσεις.

Λέει ο καθηγητής Α. Παπανικολάου: «Ο πληροφορημένος πολίτης του 21ου αιώνα για των μεν θεολόγων το αλάθητο πάντα αμφιβάλλει για των δε νευροεπιστημόνων σπανίως» Ο καθηγητής δεν γνωρίζει πως ο σωστά πληροφορημένος άνθρωπος δεν αμφιβάλει απλά και για τους θεολόγους και για τους επιστήμονες αλλά τους απορρίπτει εντελώς και τους μεν και τους δε. Ειδικά όταν ένα απλούστατο θέμα όπως η συνείδηση το προσεγγίζουν τόσο άτσαλα.

Αν είχαν κάνει τον κόπο (ευχάριστο κατ εμέ και καθόλου κόπο) να μελετήσουν και να κατανοήσουν Ηράκλειτο, Πυθαγόρη, Αναξίμανδρο, Δημόκριτο Νίκολα Τέσλα, Τζούλιους Έβολα κλπ, οι ερωτήσεις τους θα ήταν πράγματι σημαντικές και όχι τόσο παιδαριώδεις. Τότε η ανθρωπότητα σίγουρα θα είχε ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω απ τις μαϊμουδίτσες. Αρνούνται πεισματικά (επιστήμονες και θεολόγοι) και με άκρατο εγωισμό, να δεχτούν τα προφανή, τα ολοφάνερα και ψάχνουν ψύλλους στ’ άχυρα εκεί που δεν υπάρχουν καν άχυρα πόσο μάλλον ψύλλοι.

Για τους θεολόγους το καταλαβαίνω, κάθε τι που δεν ταιριάζει και δεν επιβεβαιώνει τον ψυχισμό τους και τις συνεπακόλουθες μυθολογικά θεολογικές φαντασιώσεις τους απλά το ακυρώνουν, το εξορκίζουν, το κάνουν «έργο του σατανά», έχοντας μάλιστα ταυτίσει την επιστήμη με αυτόν τον μισητό φανταστικό εχθρό τους. 

Προ ημερών μου έλεγε φανατικός δογματιστής χριστιανός σε ηλεκτρονική συζήτηση σχετικά με το άρθρο «πόσοι θεοί υπάρχουν τελικά;», πως υπάρχει μόνο μια δημιουργία αυτή που έφτιαξε ο θεός του και πως δεν υπάρχει δημιουργία ύλης και αντιύλης, αυτή είναι εφεύρεση των σατανιστών επιστημόνων της Νέας Τάξης Πραγμάτων (νέο φρούτο ετούτη για εύπεπτη κατανάλωση) .. κι όλα αυτά, μεταξύ πολλών ακόμη ανάλογης παρασιτικής ευφυΐας, τα έλεγε με την ίδια σιγουριά που έκανε τον Ηράκλειτο να πάρει τα βουνά «κλαίγοντας» και τον Δημόκριτο να γελάει «σαν τρελός».

Τι είναι η γλουτένη και τι προσφέρει στον οργανισμό μας; Δίαιτα χωρίς γλουτένη αδυνατίζει;



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Η γλουτένη είναι μια φυσική πρωτεΐνη σε πολλά δημητριακά, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και βρώμη. Είναι ένα σύνθετο πρωτεϊνών, της γλιαδίνης και της γλουτελίνης, οι οποίες είναι ενωμένες με άμυλο στο ενδοσπέρμιο του σπόρου. Έχει την ικανότητα να προσδίδει ελαστικότητα στη ζύμη, βοηθώντας την να φουσκώσει και να κρατήσει το σχήμα της δίνοντας στο τελικό προϊόν μια αφράτη υφή.
Ζυμώνοντας τη ζύμη δημιουργούνται οι ενώσεις-συνδέσεις που βοηθούν τα μόρια της γλιαδίνης και της γλουτενίνης να ενωθούν. Όσο περισσότερο η ζύμη ζυμώνεται, δημιουργούνται περισσότερες συνδέσεις και το τελικό προϊόν γίνεται πιο αφράτο. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες πυκνώνουν όταν θερμαίνονται, παγιδεύοντας το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την ζύμη. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα ψημένα προϊόντα να φουσκώσουν περισσότερο και να διατηρήσουν το σχήμα τους, αντί να καταρρέουν.

Χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα ως πυκνωτικό και συνδετικό μέσο, ως ενισχυτικό γεύσης και σαν συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Βρίσκεται κυρίως σε τρόφιμα, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως στα φάρμακα, στις βιταμίνες κλπ.


Υπάρχουν ορισμένα άτομα που πρέπει να αποφεύγουν την γλουτένη για σοβαρούς λόγους υγείας. Τα άτομα αυτά υποφέρουν από κοιλιοκάκη ή αλλιώς σοβαρή δυσανεξία στη γλουτένη, μια χρόνια πάθηση του λεπτού εντέρου με κληρονομική προδιάθεση. Όταν τα άτομα αυτά καταναλώνουν γλουτένη, ο οργανισμός τους ενεργοποιεί ανοσολογικούς μηχανισμούς που επιτίθενται στο βλεννογόνο του λεπτού εντέρου, με βλάβη ή καταστροφή των εντερικών λαχνών, που είναι  μικρές, στενόμακρες προεξοχές της επιφανειακής επένδυσης του λεπτού εντέρου. Έτσι επηρεάζεται η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τις τροφές. Αν αυτά τα άτομα συνεχίζουν να καταναλώνουν γλουτένη παρουσιάζουν σημαντικές διατροφικές ελλείψεις, υποσιτισμό και άλλα συμπτώματα όπως αναιμία, κόπωση, οστεοπόρωση, κ.ά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα