Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Θεραπευτικές μουσικές μελωδίες.



Η μουσική, μία γλώσσα που μιλάει στο σώμα. Το σώμα το οποίο κάθε μέρα γεμίζει από διάφορα συναισθήματα, προβλήματα και σκέψεις.
Η μουσική καθώς είναι δεμένη με τα μαθηματικά,  έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει και να θεραπεύσει.
Ποια μουσική όμως ?
Η κλασική μουσική, που αν παρατηρήσουμε θα δούμε ότι απαρτίζεται από έγχορδα, από πνευστά και κρουστά.
Όπου αυτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία με τον τρόπο που είναι στημένα.


Ενώνονται απόλυτα με το σώμα μας, δηλαδή τα όργανά μας.
Τα έγχορδα λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να βελτιώνουν και να θεραπεύουν το νευρικό μας σύστημα. Δηλαδή τους νευρώνες του εγκεφάλου, οι οποίο είναι υπεύθυνοι για πολλές δυσαρμονίες στο σώμα μας πρακτικά και συναισθηματικά.
Τα πνευστά ενώνονται με τις ορμόνες μας και βοηθούν στην βελτίωσή τους. Καθώς όταν ένα ορμονικό σύστημα είναι μπλοκαρισμένο, το σώμα καταβάλλεται και έχουμε συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές μνήμης και διαταραχές γενικά σε όλο μας το περιβάλλον.
Και τα κρουστά ενώνονται με το μυοσκελετικό μας σύστημα . Το οποίο σύστημα βαραίνει ανάλογα με την ζωή μας και τα προβλήματά μας.

Ουρανός Ανάδρομος μέχρι τις 2 Ιανουαρίου* Αλλάζει η Ζωή σου*








12. 12. 2017



ΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ;




Εκτός από τον Ερμή Ανάδρομο

ανάδρομος είναι και ο Ουρανός*


Και ο Ουρανός είναι Ανάδρομος

από τις 3 Αυγούστου*


Κι όταν ο Ουρανός είναι Ανάδρομος

τότε ΌΛΟΙ μας κι ο καθένας ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

κλείνει μέσα του το παλιό σύστημα,

το ολοκληρώνει, του λέει αντίο,

αντιδρά σε πράγματα που άλλοτε μπορούσε

να τα υπομείνει,

φέρνει αλλαγές οριακά στην ζωη του,

φέρνει Κρίσεις κι Αλλαγές Δυναμικές

κι Ακραίες, 

από κει που δεν τις περιμένεις,

για να σε φέρει πλέον

σε έναν εντελώς Καινούργιο Δρόμο*

Τον δρόμο σου*



Κι αυτό θα γίνει από την στιγμή

που ο Ουρανός θα ορθοδρομήσει,

δηλαδή από τις 2 Ιανουαρίου 2018*


Αυτήν την Αλλαγή μπορεί να την θέλεις 

και είναι υπέροχο, 

από την άλλη 

μπορεί να σε ξεβολεύει, 

να μην σου αρέσει 

να ανατρέπει προσδοκίες χρόνων, 

αλλά να που τώρα 

έρχονται οι Αλλαγές 

που μπορεί εσύ να μην τις ζήτησες

τις ζήτησε όμως στο Αόρατο

η Ψυχή σου,

και ο Ουρανός πάντα ξέρει 

αυτό που είναι το Καλύτερο 

για Σένα 

ακόμα κι αν εσύ δεν το ξέρεις*

Η άγνωστη ιστορία του θρυλικού «My way» του Φρανκ Σινάτρα

Πώς το κομμάτι πέρασε στη μουσική ιστορία και γιατί ο ίδιος το απεχθανόταν

Η άγνωστη ιστορία του θρυλικού «My way» του Φρανκ Σινάτρα

Για πολλούς το τραγούδι «My Way» είναι η απόλυτη, διαχρονική κι αξεπέραστη επιτυχία του Φρανκ Σινάτρα- και περιλαμβάνει μερικά λόγια που πολλοί θα ήθελαν να πουν, αποχαιρετώντας τον μάταιο τούτο κόσμο.

Η ιστορία του όμως έχει ρίζες γαλλικές: Γράφτηκε από τους Ζακ Ρεβό και Ζιλ Τιμπό, ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1967 από τον Κλοντ Φρανσουά και ο αρχικός τίτλος του ήταν «Comme D’Habitude» («Όπως συνήθως»). Έγινε επιτυχία σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης- της γαλλόφωνης, κυρίως- αφηγούμενο την ιστορία ενός άνδρα που βιώνει το ουσιαστικό τέλος του γάμου του καθώς η καθημερινότητα έχει σκοτώσει την αγάπη.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΟΜΠΑ!!!!! ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!!! (Βίντεο)


Σε συνθήκες μακροχρόνιας επιβίωσης-διαβίωσης στη φύση κάτι βασικό που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανώσουμε τον τρόπο ζωής μας και να νιώθουμε ασφαλείς και προστατευμένοι από τς καιρικές συνθήκες όπως είναι το κρύο. 

Στο παρακάτω βίντεο δείχνουμε βήμα-βήμα τον τρόπο που μπορούμε να κατασκευάσουμε την χειροποίητη σόμπα  για το καταφύγιό μας, την οποία έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν.

Μπάνσιι: Ο Θρύλος του Ασημένιου Έκπτωτου


Η Μπάνσιι (Banshee) είναι ένας θηλυκό πνεύμα και Οιωνός Θανάτου στην Ιρλανδία και την Σκωτία. Το πνεύμα αυτό προσκολλά τον εαυτό του επάνω σε οικογένειες, και σύμφωνα με την παράδοση, σε όσες οικογένειες το όνομα τους αρχίζει με το “Μακ” ή “Ο”. Σε αυτές τις οικογένειες εμφανίζεται και προαναγγέλλει το θάνατο. Σύμφωνα με την Ιρλανδική παράδοση η Μπάνσιι είναι Νεράιδα και η κραυγή της είναι ο Οιωνός του Θανάτου. Η κραυγή της (“caoing” στα Ιρλανδικά σημαίνει “Οξύς”) είναι υψηλής συχνότητας, μοιάζει με λυπητερό τραγούδι και αποτελεί προειδοποίηση πως ένας θάνατος αναμένεται στην οικογένεια, και καθώς πλέον οι Ιρλανδικές οικογένειες έχουν ανακατευτεί μεταξύ τους μέσω γάμου, λέγεται πως κάθε μια έχει την δική της Μπάνσιι.
Οι μορφές που μπορεί να αποκτήσει είναι αυτής της πανέμορφης νεαρής γυναίκας η οποία φοράει σάβανο, μιας χλωμής γυναίκας με λευκό φόρεμα και κόκκινα μακριά μαλλιά ή με μακρύ ασημένιο φόρεμα και ασημένια μακριά μαλλιά, μιας ακέφαλης γυναίκας η οποία φέρει μαζί της ένα δοχείο με αίμα και είναι γυμνή από την μέση και πάνω. Μιας γριάς με τρομακτικά κόκκινα μάτια, πράσινο φόρεμα και λευκά μακριά μαλλιά, μιας γριάς με πέπλο να σκεπάζει το πρόσωπο της, ντυμένη στα μαύρα και έχοντας μακριά γκρίζα μαλλιά. Μια παραλλαγή της στην Ιρλανδία, η Μπιν Σι (Bean Si), εμφανίζεται ως μια πανέμορφη κοπέλα με μακριά ολόισια μαλλιά, και φοράει γκρι κάπα ή μανδύα πάνω από το πράσινο φόρεμα της. Επίσης εμφανίζεται ντυμένη εξ’ ολοκλήρου στα κόκκινα ή στα λευκά. Τα μάτια της είναι κόκκινα από το συνεχές κλάμα της για αυτούς που θα “φύγουν”.
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, όταν θέλει να προειδοποιήσει την οικογένεια για τον επερχόμενο θάνατο, ακούγεται να τραγουδάει ή να κλαίει, αλλά δεν εμφανίζεται. Όταν υλοποιηθεί, μπορεί να έχει την μορφή μιας κοπέλας να τραγουδάει ή ως μιας φιγούρα που αιωρείται στο σεληνόφως και να κλαίει πικρά. Το “τραγούδι” της είναι υψηλό μεν σε συχνότητα (μπορεί να φτάσει και στη συχνότητα της σφυρίχτρας των σκύλων) αλλά και τόσο πένθιμο που αλάνθαστα θεωρείται το “Τραγούδι της Καταδίκης”. Σε αντίθεση με πιο κοινές απόψεις, η Μπάνσιι δεν θρηνεί.
Στα Ιρλανδικά και Σκωτσέζικα Χάιλαντς, η Μπάνσιι είναι γνωστή με το όνομα “BeanNigh” ή
“Η Μικρή Πλύστρα δίπλα στο Πόρο” (“The Little Washer by the Ford”. O“πόρος” είναι το ρηχό τμήμα του ποταμιού). Η δεύτερη ονομασία προέρχεται από την παράδοση που θέλει την Μπάνσιι να κάνει σινιάλο για τον επερχόμενο βίαιο θάνατο κάποιου, πλένοντας τα θανατικά ρούχα του σε αιματοβαμμένο ποτάμι εκεί κοντά. Λέγεται πως η Μπάνσιι είναι το πνεύμα κάποιας κοπέλας η οποία πέθανε πρόωρα κατά τον τοκετό, και το πνεύμα της συνεχίζει να πλένει ρούχα μέχρι να έρθει η μοιραία ώρα του φυσικού θανάτου της. Είναι συνήθως μικροσκοπική σε ύψος, ντυμένη με πράσινα ρούχα, το πνεύμα δεν είναι όμορφο σαν την Μπιν Σι, αλλά είναι κακό, μοχθηρό και παραμορφωμένο. Έχει μονάχα ένα ρουθούνι, ένα μεγάλο μπροστινό δόντι που εξέχει, κόκκινα πέλματα συνδεδεμένα με νηπτική μεμβράνη και μακριά κρεμαστά στήθη. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτός που θα δείξει θάρρος και θα θηλάσει από τα στήθη της, θα μπορέσει να του εκπληρώσει μια ευχή αλλά θα γίνει το θετό της παιδί.

Η μυστηριώδης Μπλε Τρύπα που οδηγεί στην ''άβυσσο''


Υποβρύχια καταβόθρα στο Νταχάμπ, στην Αίγυπτο.

Μια τρύπα με μέγιστο βάθος πάνω από εκατό μέτρα, έρχεται σε αντίθεση με το μπλε και την πιο ελαφριά του απόχρωση στις ακτές της αιγυπτιακής Ερυθράς Θάλασσας, στην περιοχή του Σαρμ Ελ Σέιχ.


Στην Μπλε Τρύπα υπάρχει ένα ρηχό άνοιγμα στη θάλασσα περίπου έξι μέτρα βαθύ, γνωστό ως «σέλα», κι ένα τούνελ μήκους 26 μέτρων, που ονομάζεται «αψίδα», η κορυφή του οποίου βρίσκεται σε βάθος 56 μέτρα. Στην πλευρά προς τη θάλασσα, το βάθος της τρύπας υπολογίζεται σε πάνω από χίλια μέτρα.

Άγκτα: Οι εκπληκτικοί παραμυθάδες των Φιλιππίνων (vid)

• Από την αυγή της προϊστορίας, οι παραμυθάδες έπαιξαν ζωτικό ρόλο
στο σχηματισμό και στο “δέσιμο” των αρχαίων κοινωνιών.

• Οι ιστορίες που αφηγούνταν επέτρεψαν στους τροφοσυλλέκτες να αναπτύξουν μια ομαδική ταυτότητα και έναν ηθικό κώδικα πολύ πριν εφευρεθεί η θρησκεία.

Η ιστορία της φιλονικίας του Ήλιου με τη Σελήνη (που αντιπροσωπεύουν τον άνδρα και τη γυναίκα) για το ποιος θα αναλάμβανε τον φωτισμό της Γης, επιλύθηκε από αυτούς που συμφώνησαν να τους αναθέσουν διαφορετικά καθήκοντα – ο Ήλιος να φωτίζει τη Γη τη μέρα και η Σελήνη τη νύχτα. Photo: Daniel Smith. Πηγή: Supplied
ΣΗΜΕΡΑ ο ρόλος του παραμυθά τείνει να περιορισθεί στον παππού και τη γιαγιά που λένε ιστορίες στα εγγόνια τους (αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που το κάνουν), αλλά στην εποχή της τροφοσυλλεκτικής περιόδου, όταν ο άνθρωπος ήταν αναγκασμένος να κυνηγά για την τροφή του και δεν είχε ακόμη εμφανισθεί η οργανωμένη θρησκεία, οι παραμυθάδες βοήθησαν καταλυτικά να αναπτυχθούν δεσμοί συνεργασίας ανάμεσα στους ανθρώπους.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα Βρετανών ανθρωπολόγων που μελέτησαν την αρχαία φυλή Άγκτα στις Φιλιππίνες που έχει ιστορία 35.000 ετών.
Όσον αφορά την εύθυμη πλευρά της έρευνας, ανακάλυψαν ότι οι παραμυθάδες είχαν και τα… τυχερά τους, καθώς προσέλκυαν ιδιαίτερα τα βλέμματα του αντίθετου φύλου.

5 μυστικά που πάντα πρέπει να κρατάτε για τον εαυτό σας


Δε θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν τα πάντα για σας, καθώς όπως ίσως ξέρετε κάποιοι μπορεί να διαδώσουν τις λεπτομέρειες της ζωής σας. Οπότε, βοηθά το να έχετε προσωπικές πληροφορίες μυστικές αντί να τις μοιράζεστε με όλους. Τις περισσότερες φορές το να πείτε στους άλλους τις λεπτομέρειες τις προσωπικής σας ζωής καταλήγει σε απογοητευτικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πράγματα που χρειάζεται να κρατάτε μυστικά από τους υπόλοιπους ώστε να εξασφαλίσετε πως η ζωή σας κυλά ομαλά χωρίς να υπάρχουν άτομα που σας κουτσομπολεύουν και σας υπονομεύουν.

Εδώ είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να κρατάτε μυστικά και που πρέπει να προσπαθήσετε όσο είναι δυνατόν να μην αφήσετε τους άλλους να γνωρίζουν και να μοιράζονται με άλλα άτομα.

Μην συζητάτε με όλους τις λεπτομέρειες της προσωπικότητας σας όπως την σεξουαλική σας ζωή, το να ξεπεράσετε μια κακιά συνήθεια, την θρησκευτικότητα σας κ.α. Και κανείς δεν θα πρέπει να ασχολείται με αυτά τα πράγματα της ζωής σας. Μην περιμένετε να μοιραστείτε τέτοιες προσωπικές πληροφορίες με τους άλλους ή να συμμετάσχετε σε μια συναισθηματική συζήτηση για τέτοιες λεπτομέρειες και να περιμένετε ότι θα επαινεθείτε. Αντίθετα, όταν οι άλλοι γνωρίζουν τέτοιες λεπτομέρειες θα τις χρησιμοποιήσουν εναντίον σας και θα αρχίζουν να σας υπονομεύουν.

Τις εσωτερικές σας σκέψεις

Μην εκφράζετε τις σκέψεις σας σε όλους. Τα αισθήματα σας για συγκεκριμένα πράγματα, ειδικά για ευαίσθητα θέματα, θα πρέπει να παραμένουν στις ιδιωτικές σας σκέψεις. Αποφύγετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με ευαίσθητα θέματα και ζητήματα με τον οποιονδήποτε. Για παράδειγμα, τις σκέψεις σας σχετικά με την θρησκεία άλλων ανθρώπων, την ζωή, τον θάνατο κτλ. Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει διαφορετική και εχθρική αντίδραση όταν κάνετε μια τέτοια συζήτηση μαζί τους. Οι σκέψεις σας είναι ιδιωτικές και δεν είναι η αλήθεια του ευαγγελίου. Ίσως βρεθείτε σε αντιπαράθεση με άτομα που δεν συμφωνούν με την γνώμη σας αν επιλέξετε να την μοιραστείτε ανοιχτά, ειδικότερα σε ευαίσθητα ζητήματα.

Η ιστορία του Κομπολογιού

Η ανάγκη του ανθρώπου για την ερμηνεία της ζωής και της δημιουργίας του σύμπαντος, ο φόβος και το δέος που γεννά το άγνωστο περιβάλλον στον άνθρωπο, μαζί με τον εγωισμό του, τον οδηγούν στην ιδέα του Θεού δημιουργού και σωτήρα, στον οποίο προσεύχεται και τον δοξάζει προκειμένου να τον λυτρώσει από τα βάσανά του.Οι αντίξοες συνθήκες της ζωής του ανθρώπου φανερώνουν τις ανάγκες του. Για την κάλυψη των αναγκών, το μυαλό του ανθρώπου γεννά ιδέες και ο άνθρωπος σαν εν δυνάμει θεός - δημιουργός, πραγματώνει τις ιδέες του και υλοποιεί τα αντικείμενα που καλύπτουν τις ανάγκες του. 
Έτσι δημιουργήθηκε το αντικείμενο που μετράει προσευχές το προσευχητάρι το οποίο οι Ινδοί ονόμασαν τσαπαμάλα, οι καθολικοί ροζάριο, οι ορθόδοξοι δεητικό στεφάνι της Παναγιάς και Πατερημί. Ο κάθε λαός λοιπόν όταν έφτασε στην ιδέα του θεού έφτιαξε και το εργαλείο με το οποίο συνδέεται μ' Αυτόν, προσεύχεται σ' Αυτόν προκειμένου να εξασφαλίσει τον παράδεισο. 
Στην κοινωνία, η κάθε τάξη και ομάδα δημιουργεί τα διακριτικά της σύμβολα. Και πολλές φορές επειρεάζει η μια ομάδα την άλλη με τα σύμβολά της και έτσι έχουμε παραπλήσιες παραλλαγές του προσευχηταρίου το οποίο στα χέρια κάθε τάξης παίρνει άλλο όνομα, άλλη μορφή και παίζει διαφορετικό ρόλο. 
Ο μύθος γύρω από την γέννηση, διάδοση και ιστορία του κομπολογιού λέει:

Τι είναι η Μεσογειακή διατροφή



Ηταν ήδη γνωστό από καιρό οτι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες της Μεσογείου (χαρακτηριστικά στην Κρήτη, την Νότιο Ιταλία, την Βόρειο Αφρική) και που η διατροφή τους βασίζεται στο ελαιόλαδο και μεγάλες ποσότητες λαχανικών και φρούτων παρουσιάζουν πολύ σπανιότερα στεφανιαία νόσο από ότι άνθρωποι που ζουν στη Βόρεια Ευρώπη και την Αμερική όπου η διατροφή τους περιλαμβάνει περισσότερα ζωϊκά λίπη. Πολλές συζητήσεις γίνονται διεθνώς για τις επιδράσεις της Μεσογειακής Δίαιτας. Κυρίως γιατί θεωρείται οτι δρά ευεργετικά έναντι καρδιακών παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος. Στο συμπέρασμα μάλιστα αυτό οδηγήθηκαν αρχικά ξένοι ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι από τις χώρες της Μεσογείου, όπως θα περίμενε ίσως κανείς... Ας δούμε όμως αναλυτικότερα:
* τι είναι η Μεσογειακή Δίαιτα
* ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της και
* τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτή
Τον Ιανουάριο του 1993 η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard University. εκπόνησε επιδημιολογική μελέτη για να εξηγήσει τα πολύ χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών νοσημάτων (ειδικότερα της στεφανιαίας νόσου) σε χώρες της Μεσογείου σπό αυτά στην Αμερική. Οι μελέτες αφορούσαν τον πληθυσμό της Κρήτης, της Νότιας Ιταλίας και της Βόρειας Αφρικής και οδήγησαν στη συσχέτιση των σχετικά χαμηλών ποσοστών στεφανιαίας νόσου με τη δίαιτα των πληθυσμών της Μεσογείου. Αν και πιο πριν (από το 1960) είχαν γίνει παρόμοιες μελέτες, στην περίπτωση αυτή έγινε δυνατή η αποτύπωση των συμπερασμάτων στην Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής. Αυτή η δίαιτα είναι η λεγόμενη Μεσογειακή Δίαιτα. Τα χαρακτηριστικά της είναι:
Αφθονία τροφών φ υ τ ι κ ή ς προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά, πατάτες, δημητριακά και όσπρια. Λ ά δ ι ε λ ι ά ς ως βασικό έλαιο, που αντικαθιστά όλα τα άλλα λίπη και έλαια όπως βούτυρο, μαργαρίνη κ.τλ.. Καθημερινή λήψη μικρών ποσοτήτων γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το τυρί και το γιαούρτι. Κατανάλωση ψ α ρ ι ο ύ και πουλερικών σε εβδομαδιαία βάση (όχι καθημερινή). Αυγά το πολύ μέχρι 4 την εβδομάδα (να σημειωθεί οτι στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο μαγείρεμα).Κατανάλωση ζάχαρης (που υπάρχει βέβαια στα γλυκά) σε εβδομαδιαία βάση (όχι καθημερινή). "Κόκκινο" κρέας (μοσχάρι, χοιρινό κτλ) μόνο λίγες φορές το μήνα. Φυσική δραστηριότητα (περπάτημα, κίνηση γενικότερα) στο επίπεδο που συντηρεί την αίσθηση καθημερινής υγείας και ευεξίας. Λογική κατανάλωση κρασιού (συνήθως με τα γεύματα 1-2 ποτηράκια του κρασιού).

Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψυχιατρική: Μια Βιομηχανία Θανάτου

-Βασικά πιστεύουν ότι οι πάντες είναι ψυχικά άρρωστοι. (δικηγόρος) 

-Καπνίζεις πάρα πολύ, είναι ασθένεια. Είσαι πολύ δυστυχής επίσης. Πολύ αδύνατος ή πολύ παχύς, είναι ασθένεια. (συγγραφέας) 

-Πρώτα αυτός είπε ότι είχα διαταραχή της προσοχής, μετά είπε πως είχα κατάθλιψη. Μετά πως ίσως είμαι μανιοκαταθλιπτική, αλλά δεν έχω πια διαταραχή της προσοχής. (ασθενής) 

-Μου είπε: «σε παρατηρούσα και σκεφτόμουν αν το έχεις και εσύ». (ασθενής) 

-Είπαν πως ο άντρας μου και ο γιος μου είχαν χημική ανισορροπία που έπρεπε να διορθωθεί με χημικό ισορροπιστή. (ασθενής)

 -Οι ψυχίατροι ισχυρίζονται ότι πάνω από 1.000.000.000 άνθρωποι στο κόσμο είναι ψυχικά άρρωστοι. Στα τελευταία τριάντα χρόνια ο αριθμός των ατόμων που παίρνουν ψυχιατρικά φάρμακα έχει τριπλασιαστεί και σήμερα έχει φτάσει σε πάνω από 100.000.000 άτομα και τώρα δίνουν διεγερτικά και ψυχοτρόπα φάρμακα σε 20.000.000 μαθητές. Όταν πρόσφατα ρωτήθηκαν για την επιστημονική βάση του επαγγέλματος, εκείνοι οι ψυχίατροι που ήταν πρόθυμοι να λάβουν συνέντευξη, παρείχαν μόνο δικαιολογίες. (εισηγητής) 

Αποκάλυψη! Ποια στάση αυξάνει την αντοχή των ανδρών στο σεξ;



Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την ερωτική στάση, που αυξάνει τη διάρκεια των ανδρών στο σεξ!

Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο των επιστημόνων μπήκαν οι ερωτικές στάσειςκαθώς θέλησαν να διαπιστώσουν ποιες από αυτές συνδέονται με μεγαλύτερη και ποιες με μικρότερη διάρκεια στο σεξ.
Αναλυτικότερα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε δείγμα 14.000 ανδρών και γυναικών ανακάλυψαν ότι η ερωτική τάση “γυναίκα από πάνω” χαρίζει στους άνδρες  μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ.

Μυστικά υγείας για να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα!



Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δρα συνεχώς για την προστασία του οργανισμού από επιβλαβείς προσβολές μολυσματικών παραγόντων όπως τα βακτήρια, οι ιοί, οι μύκητες και τα παράσιτα.
Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η σωστή λειτουργία όλων των μηχανισμών ανοσίας, κάτι που απαιτεί την επαρκή διατροφική πρόσληψη αρκετών βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς – Ειδικός Παθολόγος  σε σχετικό του άρθρο στην ιστοσελίδα www.sustenium.gr. Και συνεχίζει:
Δεδομένα μελετών αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο κάποιων θρεπτικών συστατικών των τροφών στην ανοσοαπόκριση:
Συγκεκριμένα οι βιταμίνες A, C, E και ο ψευδάργυρος βοηθούν στην ενίσχυση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος.

Ποια πραγματικότητα δημιουργείτε για τον εαυτό σας;


Ποια πραγματικότητα δημιουργείτε για τον εαυτό σας.












Η πραγματικότητα δεν είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε. Είναι κάτι που δημιουργούμε στο μυαλό μας. Ο Άιζακ Λίντσκι έλαβε αυτό το μάθημα από πρώτο χέρι, όταν κάποια απρόσμενα γεγονότα στη ζωή τον έκαναν να κάνει κάποιες πολύτιμες συνειδητοποιήσεις. Σε αυτή την προσωπική ομιλία ενδοσκόπησης, μας προκαλεί να εγκαταλείψουμε τις δικαιολογίες μας, τις υποθέσεις και τους φόβους μας, και να αναλάβουμε την υπέροχη ευθύνη της δημιουργίας της πραγματικότητάς μας
Όταν η Ντόροθι ήταν μικρή, την είχε συνεπάρει το χρυσόψαρό της. Ο πατέρας της τής εξήγησε ότι τα ψάρια κολυμπούν επειδή κουνάνε την ουρά τους γρήγορα, σαν προπέλα. Χωρίς να διστάσει, η Ντόροθι του απάντησε, «Ναι, μπαμπά, και τα ψάρια κολυμπούν προς τα πίσω κουνώντας το κεφάλι τους». Στο μυαλό της αυτό ήταν πραγματικότητα. Τα ψάρια κολυμπούν προς τα πίσω κουνώντας το κεφάλι τους. Το πίστευε αυτό. 
Οι ζωές μας είναι γεμάτες από ψάρια που κολυμπούν προς τα πίσω. Κάνουμε υποθέσεις και εσφαλμένα άλματα λογικής. Έχουμε προκαταλήψεις. Ξέρουμε πως εμείς έχουμε δίκιο και οι άλλοι άδικο. Φοβόμαστε τα χειρότερα. Αγωνιζόμαστε να φτάσουμε μια ανέφικτη τελειότητα. Λέμε στον εαυτό μας τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Στο μυαλό μας ψάρια κολυμπούν προς τα πίσω κουνώντας μανιωδώς το κεφάλι τους, και ούτε καν το αντιλαμβανόμαστε. 

Τόλμα να είσαι!

tolma.jpg
Όταν η μέρα αρχίζει, τόλμα να χαμογελάς από ευγνωμοσύνη.
Όταν υπάρχει σκοτάδι, τόλμα να είσαι ο πρώτος που θα ανάψει το φως.
Όταν υπάρχει αδικία, τόλμα να την πολεμήσεις.
Όταν η ζωή σε ρίχνει κάτω, τόλμα να ξανασηκωθείς.
Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, τόλμα να βρεις.
Όταν όλα είναι το ίδιο, τόλμα να διαφέρεις.
Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, τόλμα να είσαι δυνατότερος.
Όταν η αγάπη σε πληγώνει, τόλμα ν’ αγαπήσεις ξανά.
Όταν κάποιος σε πονάει, βοήθησέ τον να βρει γιατρειά.
Όταν κάποιος είναι χαμένος, τόλμα να του δείξεις το δρόμο.
Όταν ένας φίλος λυγίζει, τόλμα να είσαι ο πρώτος που θα του δώσει ένα χέρι βοήθειας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα