Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Οι σιδηροδρομικές κλούβες του Θανάτου (1941-1944).






του Στέφανου Μίλεση

Ένα γεγονός που καταγράφηκε από όλους τους ιστοριογράφους της κατοχικής περιόδου, ήταν ο μεγάλος αριθμός από βαγόνια μετασκευασμένα που ήταν γνωστά ως "κλούβες". 

Και ενώ οι Γερμανοί κατά την αποχώρησή τους κατέστρεφαν τις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, κτήρια, γραμμές, ατμομηχανές και βαγόνια, οι μόνες που παρέμειναν άθικτες ήταν οι "κλούβες", συνεχίζοντας να προκαλούν τον τρόμο σε όσους τις έβλεπαν. 

Επρόκειτο για ένα ανοιχτό σιδηροδρομικό βαγόνι που μετατρεπόταν σε μεγάλο κλουβί, εντός του οποίου οι Γερμανοί έβαζαν κρατούμενους. Στη συνέχεια τοποθετούσαν την "κλούβα" μπροστά από τη σιδηροδρομική μηχανή, ώστε σε περίπτωση δολιοφθοράς, να σκοτώνονταν πρώτα οι κρατούμενοι που επέβαιναν σε αυτήν. Η τοποθέτησή τους στην "κλούβα" αποτελούσε μαρτύριο, καθώς από τον Πειραιά έμεναν εντός αυτής μέχρι του προορισμού, άνθρωποι που είχαν συλληφθεί φορώντας πουκάμισα και φανελάκια και γενικώς ήταν απροετοίμαστοι. Αυτοί καλούνταν στη συνέχεια να διεκπεραιώσουν τη διαδρομή μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, κρύου, βροχής ακόμα και χιονιού. Ταξίδευαν για ώρες ακάλυπτοι και εκτεθειμένοι χωρίς καμία προστασία, ενώ γνώριζαν ότι η εκεί παρουσία τους δεν θα απέτρεπε τις αντιστασιακές ομάδες από το έργο τους.

Να αγαπάς ή να αγαπιέσαι;

Να αγαπάς ή να αγαπιέσαι; Να δίνεις ή να δίνεσαι;
Ποιο είναι αυτό το είδος αγάπης που ονομάζουμε «ανιδιοτελής»; Κατά πόσο είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο; Γίνεται να φτάσεις στο σημείο να αγαπάς τόσο πολύ έναν άνθρωπο που να μη σε απασχολεί το αν είναι δίπλα σου ή όχι αλλά να σου αρκεί να είναι καλά χωρίς να υπάρχει ίχνος ζήλιας; Όσο εγωιστικό και να φαίνεται ή όσο εγωιστικό και αν είναι πάντα θεωρούσα οτι υπάρχει μόνο ένα είδος αγάπης. Αυτό που όταν ο άλλος είναι δίπλα σου τον αγαπάς και αν φύγει τότε παύει να σε ενδιαφέρει. Εντελώς λάθος και άτοπο. Όπως υποστηρίζει και «μια ψυχή» δεν υπάρχουν διακόπτες για τα συναισθήματα. Είναι αδύνατο σήμερα να αγαπάς κάποιον και μεθαύριο να πάψεις.
Αν αγαπήσεις μια φορά τότε αγαπάς για πάντα. Η αγάπη σου μπορεί να αλλάξει μορφή αλλά δε θα σταματήσει να είναι αγάπη.
Μα υπάρχει και αυτό το είδος της ανεκπλήρωτης αγάπης, ή καλύτερα της μονόπλευρης εκείνης χωρίς αντίκρυσμα. Εκείνης που μπορεί εσύ να έχεις τόσα πολλά να δώσεις και να μην υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος να τα λάβει. Μα ακόμα και να τα λάβει να μη μπορεί να τα ανταποδώσει. Αυτό πολλές φορές πληγώνει. Μα αν καταφέρεις να το φτάσεις στο απόλυτο σημείο που να μη σε απασχολεί το αν θα πάρεις πίσω και τι τότε μάλλον θα σημαίνει απόλυτη ευτυχία.

Η ζωή είναι, απλά μαθηματικά. Παίρνεις εκείνο που σου αξίζει. (Osho)



Η καλοσύνη δεν έχει καμία σχέση με το χρηματικό κέρδος. Η καλοσύνη κερδίζει κάτι πολυτιμότερο, κερδίζει ηρεμία του νου. Ο ενάρετος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για πράγματα που αφορούν τα εγκόσμια. Μπορεί να μην έχει παλάτι, αλλά θα ζήσει με μεγαλύτερη ευδαιμονία στην καλύβα του από έναν βασιλιά που ζει στο παλάτι του. Ο ενάρετος δεν θα μπορέσει να αποκτήσει παλάτι, αλλά θα αποκτήσει μακαριότητα. Ο πονηρός θα τα καταφέρει να φθάσει στο παλάτι, αλλά θα χάσει τελείως την ηρεμία του νου, θα χάσει κάθε επαφή με τον εαυτό του.
Επομένως, για μένα είναι πολύ απλό. Εάν θέλεις τον εσωτερικό κόσμο και τα πλούτη, να είσαι καλός, να είσαι ενάρετος, να είσαι ωραίος και να μην ζηλεύεις εκείνους που είναι απλώς πονηροί και κερδίζουν χρήματα, που κάνουν όλων των ειδών τις εγκληματικές πράξεις και ανεβαίνουν σε πόστα και κερδίζουν φήμη και προβολή. Θέλεις να έχεις και τα δύο; Θέλεις χρήματα και εσωτερική αρμονία επίσης; Ζητάς πάρα πολλά. Κάτι πρέπει να αφήσεις και για τον πονηρό! Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Και υποφέρει πολύ μέσα του – κι αυτό είναι μεγαλύτερο βάσανο από όσα γνωρίζεις.

Τι θα πάθεις αν πέσει στάχτη στο ποτό σου και 4 ακόμη ατυχήματα!

Ήπιατε νερό με σαπουνάδα, έσπασε το θερμόμετρο ή ήπιατε κρασί με φελλό; Αντιμετωπίστε τα με τις παρακάτω συμβουλές…
Πάει ο φελλός! Έπεσε στο κρασί
Σίγουρα σας έχει συμβεί να ανοίγετε ένα μπουκάλι κρασί και να πέφτει μέσα ένα κομμάτι φελλού. Αρκετοί μάλιστα έχουν ακούσει ότι αν πιεις κρασί με φελλό μπορεί να προκληθούν διαταραχές στο γαστροπεπτικό σύστημα. Αλήθεια ή ψέματα;
Τι μπορεί να σας προκαλέσει: Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην πάθετε απολύτως τίποτα αφού ο φελλός δεν είναι επικίνδυνος. Ίσως ωστόσο, σε ελάχιστες περιπτώσεις, να έχετε για μικρό χρονικό διάστημα αέρια ή φούσκωμα.

Στάχτη στο ποτό μου!


Αν σας πέσει στάχτη το πιο πιθανό που μπορεί να πάθετε είναι ναυτία, να ζαλίζεστε και να κάνετε εμετούς. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν η στάχτη ανακατευτεί με το ποτό ο μεταβολισμός του οινοπνεύματος αργεί ή παύει για ένα διάστημα με αποτέλεσμα τα παραπάνω συμπτώματα.

Τροφές χρήσιμες για το κρύο και που βοηθούν να κρατήσουμε το σώμα μας ζεστό


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Η πτώση της θερμοκρασίας, καθιστά τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο σε ιώσεις αν δεν ντυνόμαστε καλά. Ωστόσο το σώμα μας κρυώνει και προσπαθούμε να το ζεστάνουμε μπροστά από το τζάκι ή μια σόμπα. Τα τρόφιμα που αναζητά ο άνθρωπος το χειμώνα είναι κυρίως αυτά που περιέχουν περισσότερα λιπαρά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε μόνο τροφές που περιέχουν λίπος. Ένας οργανισμός για να είναι υγιείς και να μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο πρέπει να λαμβάνει και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως τις βιταμίνες (Α, E, C), καθώς και τις πρωτεΐνες.

Η σωστή διατροφή, μας βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, κρατώντας το σώμα ζεστό και παρέχει αρκετό καύσιμο για τις δραστηρίοτητες μας. Έχει παρατηρηθεί, ότι κατά την διάρκεια του χειμώνα καταναλώνουμε ζεστές τροφές όπως είναι οι σούπες και τα όσπρια ενώ αντίθετα το καλοκαίρι προτιμούμε τροφές είτε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος είτε παγωμένες για να δροσιστούμε ή να ξεδιψάσουμε. Με την κατανάλωση ζεστής τροφής ανεβάζουμε την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος, ενώ αντίστοιχα την μειώνουμε, με την κατανάλωση μιας παγωμένης τροφής. Υπάρχει δηλαδή, μία συσχέτιση μεταξύ θερμοκρασίας περιβάλλοντος, σώματος και θερμοκρασίας φαγητού από την οποία επηρεάζεται τόσο η γευστική ευχαρίστηση της τροφής όσο και η ποσότητα που θα καταναλώσουμε. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και αισθανόμαστε κρύο, τα αιμοφόρα αγγεία συσπώνται για να εμποδίσουν την απώλεια θερμοκρασίας και τα αισθητήρια του δέρματος συλλαμβάνουν την αίσθηση του κρύου στον εγκέφαλο, σε λήψη ζεστού ροφήματος. Ο οργανισμός στο κρύο πρέπει να παράγει περισσότερη θερμότητα, για να παραμείνει ζεστός ενώ στην ζέστη, ο οργανισμός ρυθμίζει τη θερμοκρασία του αποβάλλοντας θερμότητα με τον ιδρώτα και ζητάμε να καταναλώσουμε κάτι κρύο.

Οι υδατάνθρακες αποτελούν το πρώτο καύσιμο που χρησιμοποιεί ο οργανισμός. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρχουν στη διατροφή μας τροφές με σύνθετους υδατάνθρακες όπως τα ολικής αλέσεως δημητριακά, τα όσπρια κα. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα, πέρα από την ενέργεια, περιέχουν μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών χρήσιμων για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Τα λίπη δεν υπάρχει λόγος να αυξηθούν περισσότερο από τις συνηθισμένες συστάσεις. Σύμφωνα με έρευνες, αυξημένη κατανάλωση λιπών και κυρίως των κορεσμένων επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποιότητα των λιπών. Ενισχύουμε τον οργανισμός μας με καλά λιπαρά και κυρίως με τα ω-3 των ψαριών και τα μονοακόρεστα του ελαιόλαδου. Άλλα τρόφιμα με καλά λιπαρά είναι οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ταχίνι. Η κατανάλωση των λιπών πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη στους καρδιοπαθείς.

Ο,τι Σπείρεις θα Θερίσεις.


Ένας αυτοκράτορας, στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι είχε φτάσει η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό.
Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. «Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας».
Οι νέοι ξαφνιάστηκαν!
Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. «Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξανάρθετε εδώ μετά από ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ’ αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε, κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!»
Ένα αγόρι που λεγόταν Λίνγκ, ήταν κι αυτός εκεί εκείνη τη μέρα και, όπως όλοι οι άλλοι, πήρε ένα σπόρο. Πήγε σπίτι του και γεμάτος ενθουσιασμό διηγήθηκε στη μητέρα του τι συνέβη. Η μητέρα του τον βοήθησε να βρει μια γλάστρα και χώμα, κι αυτός φύτεψε το σπόρο του και τον πότισε προσεχτικά. Και κάθε μέρα του άρεσε να τον ποτίζει και να παρακολουθεί αν είχε φυτρώσει.

Οι top αιτίες της χαμένης…στύσης!



Σε κάθε άντρα, κάποια στιγμή θα συμβεί γεγονός που μπορεί να του δημιουργήσει αμηχανία αλλά και ανησυχία.
Σε κάθε άντρα, κάποια στιγμή θα συμβεί! Σύμφωνα με επσιτημονικά στοιχεία ένας στους τρεις άνδρες μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης ή στυτικής δυσλειτουργίας σε κάποια στιγμή στην ζωή του.
Από την άλλη πλευρά οι ειδικοί του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων επισημαίνουν ότι τα  προβλήματα μπορεί να είναι οργανικά στην πορεία, όμως, θα προστεθεί και το άγχος, το οποίο θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και ανάστροφα, ενώ συχνά υπάρχει εξαρχής ένας συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων.
Ποια είναι τα συχνότερα παθολογικά αίτια;
Υπέρταση
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένας στους τρεις άνδρες δε γνωρίζει πως πάσχει από υπέρταση και τα προβλήματα στύσης στην περίπτωση αυτή αποτελεί προειδοποιητική ένδειξη.
Καρδιά
Ερευνητές από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο τεκμηρίωσαν για πρώτη φορά ότι η στυτική δυσλειτουργία ενδεχομένως αποτελεί δείκτη υποκείμενηςκαρδιοπάθειας.
Διαβήτης
Εάν ο σακχαρώδης διαβήτης αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα, και έτσι οι πάσχοντες να μην μπορούν να αποδώσουν στο σεξ.

«Δεν μπορείς να της ξεφύγεις,φίλε μου»


Όταν η βιομηχανία της διασκέδασης κυριαρχεί βαθμιαία στα πάντα, όπως γίνεται τώρα, όταν οι νέοι, οι φοιτητές, τα παιδιά, εξωθούνται στην απόλαυση, στα ναρκωτικά, στη φαντασίωση, σε ρομαντικό αισθησιασμό, τότε οι λέξεις συγκράτηση και απλότητα πετιώνται μακριά και δεν τις σκέφτεται ποτέ κανείς πια.
Η απλότητα των μοναχών και των ασκητών που απαρνιούνται τον κόσμο, που καλύπτουν τα σώματά τους με κάποιο είδος ράσου ή ένα κομμάτι ρούχου, αυτή η άρνηση του υλικού κόσμου σίγουρα δεν είναι απλότητα. Πιθανόν ούτε καν να τ’ ακούτε τώρα αυτό,το τι συνεπάγεται η απλότητα.
Όταν σας έχουν μάθει από παιδιά να διασκεδάζετε και να δραπετεύετε από τον εαυτό σας μέσα από τη διασκέδαση- θρησκευτική ή οτιδήποτε- και όταν οι περισσότεροι από τους ψυχολόγους σας λένε ότι πρέπει να εκφράζετε οτιδήποτε νιώθετε γιατί οποιαδήποτε μορφή συγκράτησης ή σταματήματος είναι βλαβερή και οδηγεί σε διάφορα είδη νευρώσεων, τότε είναι φυσικό να στρέφεστε όλο και περισσότερο στον κόσμο των σπορ, της διασκέδασης, της ψυχαγωγίας ή των ναρκωτικών, που σας βοηθάνε να δραπετεύετε από τον εαυτό σας, από αυτό που είσαστε.
Η κατανόηση της φύσης αυτού που είσαστε- χωρίς καμιά παραποίηση, χωρίς καμιά προκατάληψη, χωρίς καμιά ντίδραση σ’ αυτό που ανακαλύπτετε ότι είσαστε-είναι η αρχή της απλότητας.
Να παρατηρείτε , να έχετε επίγνωση της κάθε σκέψης, του κάθε συναισθήματος, όχι να τα πνίγετε, όχι να τα ελέγχετε,αλλά να τα παρακολουθείτε όπως παρακολουθείτε ένα πουλί που πετάει, χωρίς τις προκαταλήψεις σας και τις διαστρεβλώσεις σας.

Ο δρόμος της ζωής μας- Αριθμός Πεπρωμένου

22n3-e1371328338403
Ο αριθμός  Πεπρωμένου ή αλλιώς Δρόμος ζωής είναι ένας από τους βασικούς αριθμούς εντοπίζουμε σε μια ολοκληρωμένη αριθμολογική ανάλυση ενός ατόμου. Είναι ένα στοιχείο απαραίτητο για να εξηγήσουμε τα μέχρι τώρα γεγονότα στη ζωή ενός ατόμου αλλά και να ανακαλύψουμε την εξέλιξη της ψυχής του καθενός. Εξάλλου από τον αριθμό αυτό, έχουμε στον χαρακτήρα μας, στις αντιδράσεις μας αλλά και στον τρόπο σκέψης, ορισμένα χαρακτηριστικά.
Ο αριθμός Πεπρωμένου δείχνει τον λόγο για τον οποίο ένα άτομο έχει έρθει στη Γη, – φυσικά όπως είπα και παραπάνω – την εξέλιξη του, αλλά και ποια είναι η πιο κατάλληλη συμπεριφορά γι’αυτόν για να ζήσει μια ζωή όσο το δυνατόν πιο αρμονική και ισορροπημένη.
Ο αριθμός αυτός συνδέεται πάντα από την στιγμή που γεννιόμαστε με μια πρόκληση, που αναπόφευκτα δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αλλά και με το εξής μαγικό, ότι παρουσιάζονται πάντα οι συνθήκες ώστε να επιβεβαιωθεί ο «δρόμος» μας. Σε κάθε «μονοπάτι» λοιπόν, υπάρχουν και εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν, αλλά και θετικές τάσεις τις οποίες ο καθένας μας καλό θα είναι να εκμεταλλευτεί.
Γνωρίζοντας όμως κάποιος εκ των προτέρων, το μονοπάτι της ζωής του, είναι σαν να έχει ενημερωθεί προκαταβολικά για τη γενική φύση των εμποδίων που θα εμφανιστούν μπροστά του. Φυσικά για μια εξέλιξη ομαλή, χωρίς πολλές αντιθέσεις ή σοβαρές αποτυχίες θα πρέπει κανείς να διατηρηθεί στον «δρόμο» αυτό, χωρίς να τον αμφισβητεί και χωρίς όσο μπορεί να πηγαίνει κόντρα στη ροή.
Από την στιγμή που μπαίνουμε στο μονοπάτι αυτό της ζωής μας συνήθως οι πιθανότητες είναι δύο, ή να μάθουμε από τα λάθη μας τη στιγμή που θα εμφανιστούν ή η ανάπτυξη μας – τόσο σε πνευματικό όσο και σε υλικό επίπεδο – να μας επιτρέψει να τα αποφύγουμε. Δεν υπάρχουν θετικοί ή αρνητικοί αριθμοί Πεπρωμένου, όλοι έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Εξαρτάται από το πώς ο καθένας μας εμπλουτίζεται από τις εμπειρίες και τα γεγονότα της ζωής και πως βλέπει τα πράγματα, βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο?
Οι παλαιότεροι έλεγαν «Το Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο», το οποίο φυσικά κρύβει μέσα του μια αλήθεια και μια σοφία και ισχύει, το ότι τίποτα κανείς  δεν μπορεί να αποφύγει, απλά καλό θα ήταν να μην εστιάζουμε στο αρνητικό του Πεπρωμένου μας  με μια δόση μοιρολατρίας. Μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα, να δούμε τις προκλήσεις ως όπλα για να πορευτούμε παρακάτω πιο δυνατοί!
Ο αριθμός Πεπρωμένου υπολογίζεται από το άθροισμα της ημερομηνίας γέννησης στη σειρά. Π.χ. αν κάποιος είναι γεννημένος 20 – 12 – 1959, ο αριθμός που αντιστοιχεί το Πεπρωμένο του είναι 2.
Πεπρωμένο 1
Ο δρόμος ζωής 1 χαρακτηρίζεται από πρωτοπορία, αυτοδημιουργία, δράση και πραγματοποίηση. Είναι ο δρόμος των προοδευτικών ανθρώπων, που οδηγεί ψηλά και μακριά, στον οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί η ατομική πρόοδος μετά από ανεξάντλητη αφιέρωση και σκληρή δουλειά. Οφείλετε να μάθετε να συντηρήστε μόνοι σας, να παίρνετε αυτόνομα αποφάσεις και να αντιμετωπίζετε με ηρεμία τις περίπλοκες καταστάσεις και τις αναποδιές. Είστε άνθρωποι εγκεφαλικοί, φιλόδοξοι, αναζητάτε την εξουσία και έχετε την δυνατότητα να ολοκληρώσετε πολλά πράγματα και να αποκτήσετε επιτυχία! Είναι ο δρόμος της κορυφής. Προσοχή: Nα ελέγχεται το «εγώ» και η υπεροψία

Το Θέμα των Δονήσεων


Το Θέμα των Δονήσεων emeis
Συνέντευξη με τον Δρ. Φυσικών Επιστημών,  Κωνσταντίνο Τομόπουλο
GR0800481_TOMOPOULOS_KONSTANTINOS_TRUE2(Η συνέχεια από τη συνέντευξη «Ο θεός δεν παίζει ζάρια », με τον Κων. Τομόπουλο)
Κε Τομόπουλε, το θέμα των δονήσεων μπορεί να σχετίζεται ακόμα και με το περιβάλλον όπου ζούμε; Θέλω να πω, οι δικές μου δονήσεις έχουν άμεση σχέση και με το περιβάλλον μου;
Οι δονήσεις στο DNA δεν δημιουργούνται από το περιβάλλον, παρά μονάχα όσον αφορά τον τύπο του ανθρώπου ο οποίος θα γεννηθεί. Δηλαδή, το περιβάλλον το οποίο ελέγχεται από το DNA, είναι κατευθείαν μια ζωντανή οντότητα. Μια κοινωνία ως σύστημα ελέγχεται από τα ατομικά DNA. Η κοινωνία έχει πλέον δικές της δυνατότητες επιλογής και δημιουργίας αξιοποιήσεως και καταστροφής ορισμένων χαρακτηριστικών που υπάρχουν στο DNA. Μπορεί να γίνει μια σύνθεση για να βγει μια καινούργια οντότητα, εάν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της οντότητας αυτής θα εξουδετερώσουν αρνητικά χαρακτηριστικά που μπήκανε ταχαίως μέσα στο συνδυασμό.
Άρα έχουμε μια εξελικτική πορεία των ανθρώπων μέσα στο χωροχρόνο;
Ο Θεός έφτιαξε όχι μόνο τον άνθρωπο, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν. Όλα αυτά είναι μέρος ενός σχεδίου. Το σχέδιο δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο. Εμείς σε αυτήν την περίπτωση, συζητάμε για τον άνθρωπο. Αυτά ισχύουν για όλο το σύμπαν. Δηλαδή, ακόμη και όταν έχουμε γαλαξίες οι οποίοι χάνονται και γαλαξίες που γεννιόνται, με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια νέα δυνατότητα για το μέλλον του σύμπαντος.
Αυτή η νέα δυνατότητα για το μέλλον του σύμπαντος φέρνει αλλαγές πάνω στους αστέρες ή τους πλανήτες. Από τις επιστημονικές παρατηρήσεις που έχετε κάνει, θεωρείτε ότι οι πλανήτες –ακόμη και ο Ήλιος– δεν μπορούν να είναι οι ίδιοι εσαεί; Ο Ήλιος π.χ., είναι ο ίδιος με εκείνον που είχαμε πριν από είκοσι, τριάντα ή σαράντα χρόνια;
Σίγουρα όλα έχουν αλλάξει. Όταν μιλάμε για τριάντα ή σαράντα ανθρώπινα χρόνια, δεν είναι τίποτα. Είναι δευτερόλεπτα για τους πλανήτες. Αλλά κάθε πλανήτης έχει ορισμένες δυνατότητες και εξυπηρετεί κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Όταν πάψει να εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό, θα πρέπει να σβήσει ή να αλλάξει.
Γιατί άλλαξε ο Ήλιος και δεν είναι ο ίδιος όπως ήταν πριν από χρόνια;
Ο ήλιος αλλάζει βάσει των σχέσεών του με τους υπόλοιπους πλανήτες, αλλά δεν είναι μια ανεξάρτητη οντότητα που αποφασίζει τι θα γίνει. Το σχέδιο είναι θεϊκό, γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη υπάρξεως του Θεού. Δεν μπορεί ό,τι υπάρχει να βασίζεται σε τυχαία γεγονότα και οπωσδήποτε υπάρχει κάποιο σχέδιο. Αυτό το διαπιστώνουμε από το γεγονός ότι όταν κάτι αλλάζει στον Ήλιο, έχουμε άμεσες επιπτώσεις στο δικό μας το πλανήτη. Εδώ στη γη αυτή τη στιγμή, είναι φανερό διότι οι εξελίξεις του ηλίου τα τελευταία είκοσι τριάντα χρόνια, είναι πιο εμφανείς και δυναμικές από ότι ήταν πριν από είκοσι χρόνια, ή τριάντα χρόνια. Αυτό οφείλεται όμως ότι και η γη έχει αλλαγή στο κλίμα και άλλες αλλαγές συμβαίνουν σίγουρα και σε άλλους πλανήτες και γι’ αυτό πλανήτες που είχαν κάποτε ζωή, όπως ο Άρης, τώρα δεν έχουν ζωή. Η ζωή, όμως δεν χάθηκε, απλώς μεταφέρθηκε αλλού.

ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΦΥΛΗΣ



Η γαλαξιακή προϊστορία των Ελλήνων και των λοιπών εθνών λευκής φυλής, ξεκινάει από τον αστερισμό της Ανδρομέδας του γειτονικού τοπικού γαλαξία.

Διά την προϊστορία, ήτοι διά την προέλευση της μαύρης φυλής, οι απολύτως αξιόπιστοι Ντόγκον βεβαιώνουν ότι αυτή είναι το τοπικό ηλιακό υπερσύστημα των δεκατριών ηλιακών συστημάτων του Σειρίου ή Κυνός ή Υπερήλιου ή Υπερίωνος, ένα από τα οποία είναι είναι και το δικό μας ηλιακό σύστημα.



Αν βολεύεσαι με απομιμήσεις.....μην κλαίγεσαι που δεν γνωρίζεις την αληθινή αγάπη!!!!!






















Σε συμβουλεύουν να μη ζητάς πολλά στην αγάπη!!!!
Να υποχωρείς σε κάποια «θέλω» σου….αφού δεν μπορείς….
Να τα βρεις όλα!!! Διαφορετικά…. χαρακτηρίζεσαι……
Παράξενος….ιδιόρρυθμος…ιδιότροπος….
Με αποτέλεσμα..…..να σε πλησιάζουν δύσκολα!!!!!

Όσο έχεις ψηλά τον πήχη…..όπως ισχυρίζονται…..
Δεν πρόκειται να βρεις…..εύκολα σύντροφο….
Γι’ αυτό να αλλάξεις μυαλά……απαιτώντας λιγότερα!!!!
Τόσα…..που να μπορεί ο άλλος να δώσει……
Χωρίς κανένα πρόβλημα!!!!!

«Ξεχνούν» όμως να πουν…ποια είναι αυτά……
Καθώς επίσης…και πόσο ευτυχισμένοι είναι οι ίδιοι……
Που ακολούθησαν τον συγκεκριμένο  δρόμο!!!!!!

Καθόλου….σε διαβεβαιώ!!!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να  βιώνει κάποιος από αυτούς….
Την αγάπη……ή να γνωρίζει  έστω πως  είναι……
Ξεστομίζοντας τέτοιες χαζομάρες…που δεν ανταποκρίνονται..
Ούτε κατά διάνοια…σε αυτό το μεγαλειώδες συναίσθημα……
Το οποίο δεν αλλάζει μορφή ανάλογα… με ότι βολεύει…..
Να δώσουμε…κάθε φορά!!!!!  

Όποιος αντέχει να την πλησιάσει…. έχει καλώς!!!!
Οι υπόλοιποι…..ας την χαζεύουν από μακριά……
Δίνοντας συμβουλές προς ναυτιλομένους…
Μια και οι ίδιοι δεν πρόκειται να την χαρούν ΠΟΤΕ!!!!!

Βλέπεις…
Χρειάζεται δουλειά να ζήσεις το αληθινό!!!!
Οποιαδήποτε άλλη  προσέγγιση……
Είναι ουτοπία…και όνειρο θερινής νυκτός!!!!!

Γιατί οι γυναίκες προτιμούσαν τους παραμυθάδες στα προϊστορικά χρόνια; Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι όσοι έλεγαν ωραίες ιστορίες είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρουν σύντροφο από ότι οι κυνηγοί ...

Σήμερα ο ρόλος του παραμυθά τείνει να περιορισθεί στον παππού και τη γιαγιά που λένε ιστορίες στα εγγόνια τους. Στην εποχή όμως των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών, όταν ακόμη δεν είχε εμφανισθεί η οργανωμένη θρησκεία, οι παραμυθάδες βοήθησαν καταλυτικά να αναπτυχθούν δεσμοί συνεργασίας ανάμεσα στους ανθρώπους, σύμφωνα με βρετανική ανθρωπολογική μελέτη.
Σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου «Nature Communications» όπου δημοσιεύεται η έρευνα, αναφέρεται επίσης ότι οι παραμυθάδες των αρχαίων κοινωνιών προσέλκυαν ιδιαίτερα τα βλέμματα του άλλου φύλου

Η μελέτη του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον Ντάνιελ Σμιθ του τμήματος Ανθρωπολογίας, δείχνει ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι που έλεγαν ωραίες ιστορίες, έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο για να προωθηθούν οι αξίες της αλληλεγγύης και της ισότητας. 

Όταν αργότερα αναπτύχθηκαν οι μεγαλύτερες αγροτικές κοινωνίες και η θρησκεία, τον ρόλο αυτόν ανέλαβαν οι θεοί και η (συνήθως εκφοβιστική) ηθικολογία τους.
Οι παραμυθάδες πιο δημοφιλείς από τους κυνηγούς στις αρχαίες κοινωνίες

8 δυνατά μαθήματα ζωής που παίρνεις από το Lion King – όσο χρονών κι αν είσαι



Όσοι ζήσαμε τις εποχές που οι ταινίες της Disney ήταν στο απόγειό τους, ήμασταν πραγματικά τυχεροί. Κάπως έτσι, λες τη φράση «ο βασιλιάς των λιονταριών», και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση! Όλοι καταλαβαίνουν σε τι αναφέρεσαι κι ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη τους! Είναι τόσο έντονη η συναισθηματική φόρτιση που έχει αυτό το φιλμ, που είναι αδύνατο να μη δεις κάποια αντίδραση στα μάτια του συνομιλητή σου, όταν ξεστομίζεις τον τίτλο!
Ένας απ’τους λόγους που το Lion King είναι τόσο εκπληκτικό για παιδιά κάθε ηλικίας, είναι τα μαθήματα στα οποία σε υποβάλλει υποσυνείδητα. Ο Σίμπα ξεκινά από πιτσιρίκι την περιπέτεια του σ’αυτόν το (σκατο)κόσμο, οπότε όλα όσα μαθαίνει μεγαλώνοντας, τα μαθαίνεις κι εσύ μαζί του. Είσαι ο συνοδοιπόρος του σε ένα τεράστιο ταξίδι αυτογνωσίας, στο οποίο ενηλικιώνεται απότομα, χάνει την αθωότητα του και έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τους εσωτερικούς του δαίμονες, προκειμένου να βρει τη δύναμη να πολεμήσει και τους εξωτερικούς.

Γι’αυτό λοιπόν, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια σούμα με τα βαθύτερα μηνύματα και τους λόγους για τους οποίους ο «Βασιλιάς των κινουμένων σχεδίων» είναι τόσο αποτελεσματικό… δακρυγόνο!

1. Ένας κύκλος ζωής…

και τριγύρω εμείς, με χαρές και λύπες! Πλέον, μόνο χαρά σου προκαλεί να ακούς αυτό το κομμάτι. Είναι ένα απ’τα πιο όμορφα intro στην Ιστορία του σινεμά! Το τραγούδι είναι υπέροχο, η σκηνοθεσία είναι στην τρίχα, οι εικόνες κυλούν γλυκά σαν νερό και η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο! Όμως μέσα του, κρύβεται κι ένα πολύ βαθύτερο μήνυμα: κανένας δε μένει μόνιμα σ’ αυτόν το κόσμο. Όλα είναι ένας κύκλος.
«Ένας βασιλιάς, ανατέλλει και δύει όπως ο ήλιος… μια μέρα Σίμπα, ο δικός μου θα βασιλέψει και θ’ανατείλει με σένα σαν άρχοντα…» Ο πιτσιρίκος μαθαίνει ότι ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής. Κι αν δεν το πιάνει στα λόγια, η σκληρή πραγματικότητα στη πορεία τον συνθλίβει. Γι’ αυτό μην τον αποφεύγεις, γιατί έτσι τον καταπιέζεις και γίνεται τρομακτικότερος. Όσο είσαι εδώ, ζήσε, προσέφερε, μετέδωσε τη σοφία σου στις επόμενες γενεές. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς με το φως του ήλιου σου, διότι δεν θα τον έχεις για πάντα

Μυστηριώδες φως πάνω από τη Βόρεια Κορέα (vid)

Οι κάμερες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού κατέγραψαν μια εντυπωσιακή λάμψη πάνω από τη Βόρεια Κορέα. Πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν ή κάτι άλλο;

Η μυστηριώδης λάμψη που κατέγραψαν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Πηγή: Youtube
ΠΑΝΩ από το ερμητικά κλειστό «βασίλειο» της Βόρειας Κορέας, εμφανίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου ένα φωτεινό αντικείμενο, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν μια ζωντανή μετάδοση από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Σύμφωνα με τον σχολιαστή του βίντεο, το άγνωστο αντικείμενο αιωρήθηκε για αρκετή ώρα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη Βόρεια Κορέα πριν εξαφανιστεί. Τι ήταν;
Οι εικασίες ποικίλουν – από UFO έως μια ακόμη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, από αυτές που συνηθίζει να κάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν τρομοκρατώντας τον κόσμο, έως αντανάκλαση του Ήλιου πάνω σε σταγονίδια νερού και υπερηχητικό στρατιωτικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι εκείνη τη μέρα, δεν καταγράφηκε καμία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από πλευράς Βόρειας Κορέας.

Γιουνγκ: Μην κρατάς κάποιον που θέλει να φύγει. Αλλιώς, δεν θα γνωρίσεις αυτόν που έρχεται!



Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, ένας από τους σημαντικότερους ψυχολόγους του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1875 στο Kesswil της Ελβετίας. Πατέρας της «αναλυτικής ψυχολογίας» ο Γιουνγκ ήταν ένα βαθιά φιλοσοφημένος στοχαστής που εξέτασε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Τα παρακάτω 17 γνωμικά του Καρλ Γιουνγκ θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την δική σας πτυχή του χαρακτήρα σας:
1. “Το να γνωρίσεις τη δική σου σκοτεινή πλευρά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τη σκοτεινή πλευρά των άλλων”
2. “Μην κρατάς κάποιον που θέλει να φύγει. Αλλιώς, δεν θα γνωρίσεις αυτόν που έρχεται”
3. “Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο”
4. “Όλα όσα μας ενοχλούν στους άλλους μπορούν να μας οδηγήσουν στην κατανόηση του εαυτού μας.”
5. “Η συνάντηση δύο προσωπικοτήτων όταν ενώνονται είναι όπως όταν ενώνονται δύο χημικά στοιχεία: αν υπάρξει αντίδραση, και τα δύο μεταμορφώνονται”
6. “Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω”
7. “Αν είσαι χαρισματικός άνθρωπος, δεν σημαίνει ότι κέρδισες εσύ κάτι. Σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσεις κάτι πίσω”

Η μουσική και η ανάπτυξη των φυτών

Η μουσική και η ανάπτυξη των φυτών

Η επίδραση της μουσικής στα φυτά



Η κυρία Ντόροθυ Ρέτταλλακ, από το Ντένβερ, ξεκίνησε το 1968 μία ενδιαφέρουσα, και με τον καιρό πολύ συζητημένη σειρά πειραμάτων, γύρω από την επίδραση της μουσικής επάνω στα φυτά. Για να πάρει το δίπλωμά της έπρεπε να κάνει ένα εργαστηριακό πείραμα της επιλογής της στη βιολογία. Θυμόταν ακαθόριστα πως είχε διαβάσει ένα άρθρο για τον Τζώρτζ Σμίθ, που έβαζε δίσκους στα χωράφια του, και αποφάσισε να μιμηθεί το παράδειγμά του.

Συνεργάστηκε με μια συμφοιτήτριά της, η οικογένεια της όποιας τους παραχώρησε ένα άδειο δωμάτιο στο σπίτι της, που το επίπλωσαν με δυο ομάδες φυτών. Αυτά τα φυτά ήταν φιλόδενδρα, στάρι, ρεπάνια, γεράνια και Αφρικανικές βιολέτες.

Κρέμασαν φώτα growlux πάνω από τη μία ομάδα και της παίζανε μια μαγνητοφωνημένη ταινία στην όποια οι μουσικές νότες Β και D χτυπιόταν στο πιάνο κάθε ένα δευτερόλεπτο, εναλλάσσοντας κάθε πέντε λεπτά αυτούς τους μονότονους επαναληπτικούς ήχους με πέντε λεπτά σιωπής. Αυτό γινότανε συνεχώς δώδεκα ώρες την ημέρα.


Στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, οι Αφρικανικές βιολέτες, που έγερναν στην αρχή του πειράματος, αναζωογονήθηκαν και άρχισαν να ανθίζουν. Για δέκα μέρες, όλα τα φυτά έδειχναν πως πήγαιναν καλά, αλλά στο τέλος των δύο εβδομάδων, τα φύλλα του γερανιού άρχισαν να κιτρινίζουν. στο τέλος της τρίτης εβδομάδας, όλα τα φυτά, μερικά από τα όποια, μάλιστα, γέρναν μακριά από την πηγή του ήχου, σαν να τα είχε φυσήξει δυνατός άνεμος, είχαν πεθάνει, με την ανεξήγητη εξαίρεση της Αφρικανικής βιολέτας που εξωτερικά τουλάχιστον έδειχνε ανεπηρέαστη. Η ομάδα με την όποια θα γινόταν η σύγκριση που μεγάλωνε μέσα στη σιωπή, πήγαινε μια χαρά.


Όταν ανέφερε τα αποτελέσματα της στον καθηγητή της βιολογίας, τον Φράνσις Φ. Μπρόμαν, και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να κάνει ένα λεπτομερέστερο πείραμα για βαθμούς στο μάθημά του, της έδωσε απρόθυμα την έγκρισή του. «Η ιδέα δεν μου άρεσε και πολύ», είπε αργότερα ο Μπρόμαν, «αλλά ήταν πρωτότυπη, και αποφάσισα να τη δεχτώ έστω και αν οι περισσότεροι από τούς άλλους φοιτητές είχανε βάλει τα γέλια.» Ο Μπρόμαν διέθεσε στη Ντόροθυ Ρέτταλλακ τρεις νέους Θαλάμους Περιβάλλοντος biotronic Mark III, μήκους 56 ίντσες, ύψους 26 και βάθους 18, που είχε αγοράσει πρόσφατα το τμήμα του, ίδιους με μεγάλα σπιτικά ενυδρεία που επιτρέπαν έναν ακριβή έλεγχο φωτισμού, θερμοκρασίας και υγρασίας.

Ιδέες για να Οργανώσετε το Καθιστικό σας Χωρίς να Είναι στο Επίκεντρο η Τηλεόραση

Ιδέες για να Οργανώσετε το Καθιστικό σας Χωρίς να Είναι στο Επίκεντρο η Τηλεόραση
Στη σύγχρονη εποχή υπάρχει η τάση να οργανώνονται τα καθιστικά έχοντας ένα και μοναδικό πράγμα στο μυαλό: να βλέπουν όλοι – όπου και αν κάθονται – την τηλεόραση.
Η τηλεόραση, όμως, στερεί κάτι πολύ σημαντικό που οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν τα παλαιότερα χρόνια: την συζήτηση. Γι αυτό κι εμείς θα σας δώσουμε ιδέες για το πώς μπορείτε να οργανώσετε ένα καθιστικό χωρίς τηλεόραση, ώστε να μπορείτε να χαλαρώνετε και να συζητάτε μακριά από τον θόρυβο της τεχνολογίας.
Ένας γωνιακός καναπές με ένα coffee table που θα ταιριάζει στις διαστάσεις του είναι μια πολύ καλή ιδέα για να οργανώσετε το καθιστικό σας. Βάλτε ένα χαλί ή μια μοκέτα για να δώσετε ζεστασιά στον χώρο και διακοσμήστε το coffee table με κεριά που θα συμβάλουν στον απαλό φωτισμό και θα δώσουν μια έξτρα πινελιά χαλάρωσης.
τηλεόραση
Βάλτε ένα χαλί ή μια μοκέτα για να δώσετε ζεστασιά στον χώρο.
Οργανώστε το καθιστικό σας μπροστά από το τζάκι με ένα καναπέ, ένα coffee table, πολυθρόνες και μαξιλάρες. Οι υφές του χαλιού και άλλων υφασμάτων θα σας χαρίσουν το στιλ και την άνεση που χρειάζεστε για να συζητάτε με τους αγαπημένους ανθρώπους γύρω από τη φωτιά.

Τι ήταν τα Κάρνεια ;


Μεγάλη γιορτή των Δωριέων της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα των Λακεδαιμονίων.

Κάρνεια γίνονταν στη Σπάρτη, στο Άργος, στη Θήρα, στην Κω, στην Κυρήνη, στις Συρακούσες και αλλού.Εορτάζονταν με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο Γύθειο, στο Οίτυλο και στα Λεύκτρα της Λακωνίας, στη Καρδαμύλη και στις Φαρές Μεσσηνίας, ....

Τάραντα, στην Σικυώνα της Κορινθίας, στο Άργος της Αργολίδος, αλλά και προπάντων στο Ιερό Άλσος με τα κυπαρίσσια, το λεγόμενο Καρνάσιον ή Καρνειάσιον άλσος ή Καρνάσιον πεδίον στη μεσσηνιακή Οιχαλία

Το Άλσος αυτό βρισκόταν δίπλα στην όχθη του ποταμού Χάραδρου και το κοσμούσαν τα περικαλλή αγάλματα του Κριοφόρου Ερμού, της Αγνής (τοπική ονομασία της Περσεφόνης) και του Καρνείου Απόλλωνα. Από εκεί ξεκινούσε η ιερά πομπή προς το όρος Ιθώμη...

Οι εορταστές μεταμφιέζονταν όλοι και συμμετείχαν σε μυστήρια παρόμοια με εκείνα της Ελευσίνας, τα οποία κατά την μυθολογική παράδοση ίδρυσε ο Ελευσίνιος Καύκων, ο γιος του Κελαίνου, ενώ κατά το πέρας της γιορτής γινόντουσαν πάνδημα συμπόσια και «πανηγυρισμοί»!

Ήταν η δεύτερη μεγάλη λακωνική εορτή που διαρκούσε στη Σπάρτη εννέα ημέρες του τοπικού μηνός Καρνείου Αυγούστου και ίσως κάποτε κατά τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την Πανσέληνο.

Τα Κάρνεια ήταν προδωρική γιορτή αφιερωμένη στον τοπικό θεό Κάρνειο ή Κάρνο Οικέτα. Είχε ονομαστεί Οικέτας επειδή το κέντρο της λατρείας του ήταν το σπίτι του μάντη Κριού και δε λατρευόταν σε κάποιο ναό.

Ο θάνατος κι ο έρωτας, συμβαίνουν μόνο μια φορά.





Γράφει η Ισμήνη Κάραλη
“Αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι, κάποτε μου δινες μόνο τη χαρά”
– Πες μου αδέλφι, αν μπορούσες να διαλέξεις, αν σε γύριζα πίσω στο χρόνο, τι θα διάλεγες; Να ερωτευθείς ή να μείνεις ανέγγιχτος απ’ τον έρωτα;
– Τι ρωτας; Δε διαλέγουμε..
– Αν όμως μας ρωτούσε ο Θεός; Αν μας άφηνε το δικαίωμα να διαλέξουμε; Τότε τι θα αποφάσιζες; Θα το διάλεγες;
– Θα διάλεγα μια φορά να ερωτευθώ. Μια ζαριά θα την έριχνα.
– Γιατί μόνο μία;
– Δεν καταδέχομαι πρόβες. Σ’ εκείνη τη μία θα πήγαινα, στο κέντρο του πόνου, στο μάτι του φόβου. Το πριν απ’ αυτό, σκιές, το μετά, άβυσσος.
– Με τρομάζεις αδέλφι. Αν είναι έτσι ο έρωτας, δε θέλω να το γνωρίσω.
– Δε θες να πληρώσεις το τίμημα, θες να πεις. Δειλιάζεις.. Κι εσύ σαν τους άλλους, φυλάς την πόλη σου πίσω απ’ τα Τείχη. Τρέμεις την άλωση.
– Τρέμω, μετά δεν θα έχω γη να σταθώ.
– Θα έχεις τον έρωτα. Δειλέ! Μια πόλη που δεν αλώθηκε, σβήνει στην περηφάνεια της, βυθίζεται στον πάτο της θάλασσας και κανείς δε τη θυμάται. Μα να καεί στις φλόγες, αφού πρωτύτερα αντιστάθηκε, αυτή την Πόλη θα τραγουδούν οι ποιητές. Αυτή η πόλη, θα ζει αιώνια. Ο έρωτας δεν έρχεται για να χαϊδέψει την καρδιά σου ανόητε! Έρχεται για να κάψει! Να κάψει τον παλιό σου εαυτό, να τον ξεθεμελιώσει. Κι ύστερα να σε ξαναγεννήσει καινούργιο. Τι αντιστέκεσαι;
– Φοβάμαι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα