Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ποιο είναι το μωρό που ήθελε να αυτοκτονήσει για να δώσει μόσχευμα στον καρδιοπαθή δίδυμο αδερφό του; Είναι από τους πιο διάσημους και ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της τηλεόρασης


Το μωρό στη φωτογραφία θεωρείται σήμερα από τους ομορφότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.
Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1978 στο Σένταρ Ράπιντς της Αϊόβα και μεγάλωσε φτωχικά.

Έχει έναν ένα διζυγωτικό δίδυμο αδερφό, τον Μάικλ, ο οποίος γεννήθηκε με καρδιομυοπάθεια και εγκεφαλική παράλυση.

Τα δύο αδέρφια δεν είχαν ομοιότητα, αλλά ήταν τόσο δεμένα που όταν ήταν μικρός σκεφτόταν να αυτοκτονήσει για να κάνει μεταμόσχευση την καρδιά του.
Όπως είχε δηλώσει: «Γεννήθηκα δίδυμος και από την πρώτη στιγμή της ζωής μου έπρεπε να τη μοιραστώ με κάποιον. Μοιραζόμουν τα γενέθλια, τα Χριστούγεννα, το δωμάτιό μου, τα ρούχα μου, μοιραζόμουν όλα όσα είχα σε αυτόν τον κόσμο και δεν ήξερα ότι υπήρχε άλλος τρόπος, επειδή πάντα είχα τον αδερφό μου μαζί μου.»

Το περιβάλλον του σπιτιού ήταν ιδιαίτερα αγχώδες λόγω της κατάστασης της υγείας του αδερφού του.

Για τον λόγο αυτό επέλεγε να περνά πολλές ώρες εκτός σπιτιού.
Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του: «Δεν ήθελα να γυρίσω σπίτι και να μάθω περισσότερα άσχημα νέα για τον αδερφό μου. Κρατούσα τον εαυτό μου τόσο απασχολημένο και δεν του επέτρεπα να αισθανθεί».

Δώστε νέα ζωή στην κουζίνα με τα πιο έξυπνα DIY

Διακόσμηση κουζίνας με οικονομικές DIY κατασκευές
Διακόσμηση κουζίνας με οικονομικές DIY κατασκευές.
Ήρθε η ώρα να γίνεται δημιουργικοί με αυτές τις οικονομικές DIY κατασκευές για την κουζίνα. Θα την ανανεώσετε αμέσως και θα της δώσετε άλλον αέρα και στυλ. Διακόσμηση κουζίνας με κατασκευές που αφορούν την αποθήκευση αλλά και το συνολικό στυλ. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε κάτι που θα λειτουργήσει καλά τόσο για εσάς όσο και για την κουζίνα σας. Άλλωστε, είναι ένας χώρος που περνάτε αρκετές ώρες την ημέρα, γιατί να μην είναι διασκεδαστικός και λειτουργικός;
#1 Ξύλο κοπής με φυτά

ξύλο κοπής

Το μαγείρεμα με φρέσκα βότανα είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε το γεύμα σας. Οπότε, με αυτό τον τρόπο διευκολύνετε την προσθήκη βοτάνων στο αγαπημένο σας πιάτο με ένα φυτευτήρα που διπλασιάζεται ως κοπτικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαλέξετε μερικά φύλλα από το αγαπημένο σας βότανο και να τα κόψετε πάνω στο ξύλο κοπής πριν τα βάλετε σε οποιοδήποτε πιάτο που φτιάχνετε.
#2 Αφηρημένη ζωγραφική σε πιάτα
πιάτα
Για την επόμενη μάζωξη στο σπίτι σας, παραλείψτε τα χάρτινα πιάτα και δημιουργήστε μερικά επαναχρησιμοποιήσιμα λαμπρά πιάτα που μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω τους  αφηρημένα σχέδια.

Με ένα τεράστιο πιστολάκι διώχνουν το νέφος στην Ινδία!

Ένα τεράστιο «πιστολάκι» τοποθετήθηκε σήμερα στο Νέο Δελχί για να διώξει το νέφος από την πόλη, το γεγονός αυτό μας δείχνει την αποφασιστικότητα που έχουν οι αρχές όσο αφορά την καταπολέμηση των επικίνδυνων επιπέδων ρύπανσης.
Το Νέο Δελχί θεωρείται από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου, πολύ συχνά οι  συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων που είναι συχνά υψηλότερες από αυτές του Πεκίνου. Αυτό εχει ως αποτέλεσμα οι αρχές της πόλης αυτής να κατηγορούνται πολύ συχνά για τη μάστιγα αυτή που απειλεί τη δημόσια υγεία.
Δεχόμενη όλο αυτό τον πόλεμο, ως αντίδραση, η τοπική κυβέρνηση ανέπτυξε σήμερα το πρωί για δοκιμή  ένα «κανόνι» κατά του νέφους στο ανατολικό προάστιο Ανάντ Βιχάρ. Η όψη αυτού του τεράστιου κανονιού, μοιάζει πολύ με πιστολάκι για τα μαλλιά. Τοποθετήθηκε πάνω σε ένα τρέιλερ και από εκεί εκτοξεύει έως και 100 λίτρα νερού το λεπτό σε ακτίνα 150 μέτρων και συνήθως χρησιμοποιείται σε εργοτάξια και σε ορυχεία. Ο σκοπός είναι, το νερό που εκτοξεύεται από θα παρασύρει μαζί του και τους ρύπους, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καθαρίζει η ατμόσφαιρα.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος του Νέου Δελχί Ιμράν Χουσάιν δήλωσε στο AFP «Αν πετύχει, θα αναπτύξουμε τέτοια κανόνια στους δρόμους του Νέου Δελχί το ταχύτερο δυνατό». «Σαφώς αυτό δεν είναι μια λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιείται περιστασιακά σε ευαίσθητες περιοχές, αλλά η λύση για τη ρύπανση είναι η αντιμετώπιση του θέματος στη ρίζα του κι όχι το να ρίχνουμε νερό στον αέρα» δήλωσε ο ειδικός της Greenpeace Σουνίλ Νταχίγια ο οποίος θεωρεί πως η τοπική κυβέρνηση επιθυμεί με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει την προσοχή από την ανικανότητά της να καταπολεμήσει τις πηγές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κυρίως τη βιομηχανική παραγωγή, τις εκπομπές των οχημάτων και την σκόνη από τα εργοτάξια.

Ἀπὸ σήμερα καὶ πέρα…

Κάθε ἠμέρα εἶναι ἕνας καμβὰς καὶ ἔχεις τὴν εὐκαιρία νὰ ζωγραφίσῃς ἐπάνω σὲ αὐτὸν ἕνα ἀριστούργημα τῆς ἐπιλογῆς σου.
Μπορεῖς νὰ ζωγραφίσῃς τὴν χαρά, τὴν ἀγάπη, τὸν ἐνθουσιασμό, τὴν εὐγνωμοσύνη…
Οἱ σκέψεις σου δημιουργοῦν τὴν πραγματικότητά σου.
Ἄν δὲν σοῦ ἀρέσῃ ἠ ζωή σου, ἄλλαξε τὶς σκέψεις σου…

Aναθήματα και τάματα, μια πανάρχαια θρησκευτική πρακτική.



Η προσφορά αναθημάτων, ταμάτων όπως τα λέμε σήμερα, προς τα θεία αποτελεί μια πανάρχαια θρησκευτική πρακτική. Στην αρχαία Ελλάδα, τα αναθέματα τα έριχναν σε οπές δίπλα σε βωμούς, ενώ σήμερα τα κρεμούν σε εικόνες μέσα σε ναούς. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως το θρησκευτικό συναίσθημα ήταν έντονο, απόρροια ενός σοβαρού ζητήματος που απασχολούσε τον πιστό και το οποίο με τη μεσολάβηση εκείνου στον οποίο έταξε, αντιμετωπίστηκε. Ας δούμε πως περιγράφει ο Γεράσιμος Ρηγάτος, στο βιβλίο του, 'Η Αρχαία Ιατρική στη λαϊκή μας παράδοση' (εκδόσεις Βήτα) , το θέμα των αναθημάτων στην αρχαία Ελλάδα.

«... Αρχαιότατη είναι και η συνήθεια των αναθημάτων ή όπως τα λέμε σήμερα, των ταμάτων. Παρά το ότι ο Ιπποκράτης, αιώνες πριν, υποστήριξε ότι «μηκέτι το θείον αίτιον είναι» των νοσημάτων, «αλλά τι το ανθρώπινον» πολύς κόσμος εξακολουθούσε να πιστεύει μάλλον στον Ασκληπιό.

Στους ναούς του, τα γνωστά Ασκληπιεία, οι ιερείς θεραπευτές ασκούσαν ένα κράμα εμπειρικής και θεουργικής ιατρικής, όπως είδαμε. Προς εξευμενισμό του θείου και για την επίτευξη του θεραπευτικού στόχου οι ασθενείς έταζαν και προσκόμιζαν διάφορα αφιερώματα, τα οποία επέθεταν στο Ασκληπιείο. Έχουν διασωθεί τέτοια αναθήματα από όλα σχεδόν τα Ασκληπιεία, όπως το περιώνυμο της Επιδαύρου, των Αθηνών της Τιτάνης (Κορινθίας), της Κω, της Περγάμου κλπ., συχνά συνοδευόμενα και από επιγραφές.

Οι παραστάσεις είναι διάφορες. Ορισμένες λόγου χάριν απεικονίζουν νήπια και είναι αφιερώματα που έγιναν μετά την απόκτηση παιδιού από γυναίκες με δυσκολίες στη σύλληψη ή μετά από θεραπεία άρρωστου παιδιού. Άλλα αναθήματα παριστάνουν μέλη του σώματος: Μαστοί, χέρια, πόδια, αυτιά, μάτια κλπ. Έχουν αφιερωθεί στον Ασκληπιό για τη βοήθειά του στην αποκατάσταση της υγείας των εικονιζόμενων μελών. Πολλά από αυτά εκτίθενται σήμερα στα μουσεία της περιοχής του Ασκληπιείου.

Ας κάνουμε “θαύμα” την καθημερινότητα αντί να περιμένουμε θαύματα!



Από τη ζωή μας έχουμε απαιτήσεις, και πολύ καλά κάνουμε! Η σχέση μας με τον χρόνο επηρεάζει την υπομονή μας και το κατά πόσο ανυπόμονοι είμαστε. Η αναμονή και η υπομονή μας, αξίζουν μόνο όταν περιμένουμε κάτι μεγάλο και αξιόλογο. Τι θεωρούμε όμως αξιόλογο; Τι θεωρούμε «πολυτελές» στη ζωή μας; Μήπως περιμένουμε να κερδίσουμε «δέντρα» και χάνουμε το «δάσος»;
Αναμένοντας «μεγάλες στιγμές».
Τα όνειρα που κάνουμε, πολλές φορές δεν είναι τίποτε άλλο παρά αναμονή και προσμονή (μέσα από προσδοκίες) μεγάλων στιγμών. Ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα πάρουμε μια προαγωγή. Τη στιγμή που θα παντρευτούμε την/τον αγαπημένη/ο μας σύντροφο κτλ. Ονειρευόμαστε με άλλα λόγια, κορυφές.
Μένουμε λοιπόν και αποκοιμιόμαστε στις κορυφές των ονείρων μας ξεχνώντας ολόκληρη τη διαδρομή. Στο μεταξύ, πάντα έχουμε να κάνουμε ένα παράπονο για την καθημερινότητα και τη ρουτίνα που μας ενοχλεί. Μετά, παίρνουμε κουράγιο πάλι από τη φανατσία μας και την προσμονή μας να πάψει με μαγικό τρόπο να υπάρχει η ρουτίνα, και ξαφνικά…να γεμίσει η ζωή μας «μαγικές» μέρες. Είπαμε να ονειρεύομαστε, όχι όμως να κάνουμε παρέα με χίμαιρες! Αφού λοιπόν οι κορυφές καθυστερούν να κατοικηθούν από μας, διαμαρτυρόμαστε για την καθημερινότητά μας! Κάνουμε τίποτε για να την μετατρέψουμε σε πιο ενδιαφέρουσα;
Η καθημερινότητα που είναι μια μεγάλη στιγμή…σε διάρκεια!

Ζητάτε το αδύνατο (OSHO)



Υπάρχει μια όμορφη ιστορία στις ινδικές γραφές σχετικά με το Σίβα.
Η σύζυγός του η Παρβάτι, πέθανε κι εκείνος μετέφερε το σώμα της γυναίκας του επί δώδεκα χρόνια, σε όλη τη χώρα, ελπίζοντας πως κάποιος με ψυχικές ικανότητες θα μπορούσε να βοηθήσει.
Σιγά-σιγά τα μέλη του νεκρού κορμιού άρχισαν να πέφτουν, αλλά εκείνος συνέχιζε το ταξίδι του, για να βρει τον ειδικό, ίσως κάποιος αλχημιστής ή μάγος, ίσως κάποιος θαυματοποιός να μπορούσε να βοηθήσει. Κλαίγοντας και θρηνώντας, γύριζε όλη τη χώρα.
Στην Ινδία υπάρχουν δώδεκα ιερά μέρη. Λέγεται πως αυτά είναι τα μέρη που έπεσαν τα μέλη της Παρβάτι. Όπου έπεσε κάποιο κομμάτι, αυτό έγινε μέρος ιερό. Μπορείς να μεταφέρεις το νεκρό σώμα, αλλά δεν μπορείς να βρεις το θαυματοποιό.
Η δική μου παρατήρηση είναι ότι έχω δει χιλιάδες ανθρώπους να κουβαλούν μια νεκρή ερωτική σχέση που έχει πεθάνει πολύ καιρό πριν, αλλά την κουβαλούν εξαιτίας του φόβου, κολλώντας στο γνωστό, στο οικείο, έστω κι αν είναι μόνο μιζέρια και τίποτε περισσότερο, παρόλα αυτά κολλάνε.
Όταν η αγάπη πεθαίνει, πεθαίνει. Θα πρέπει να αποδεχτείς το θάνατο και να αποχαιρετήσεις, χωρίς παράπονα και χωρίς αναστολές, γιατί όταν κάτι τελειώνει, τι μπορείς να κάνεις;
Κάθε φορά όμως θα συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Ο νους πάντα συνεχίζει να βρίσκει καινούργιες δικαιολογίες, ποτέ όμως δεν κατανοεί την πραγματική αίτια.

«Μια Υπέροχη Ζωή». Η κλασική ταινία των Χριστουγέννων που βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI και έχασε πέντε Όσκαρ. Μετά από δεκαετίες έγινε η τηλεοπτική επιτυχία και μεταδίδεται ανελλιπώς

Παραμονή Χριστουγέννων, ο οικογενειάρχης Τζορτζ Μπέιλι, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Πέρασε ολόκληρη τη ζωή του βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντφορντ Φολς, παραγκωνίζοντας τα δικά του όνειρα και ανάγκες. Σκέφτεται πως η ζωή θα ήταν καλύτερη για όλους αν αυτός ήταν νεκρός.
Τότε, εμφανίζεται ο φύλακας άγγελος του, ο Κλάρενς, και τον αποτρέπει από το να θέσει τέλος στη ζωή του, υπενθυμίζοντας του πόσο υπέροχη είναι η ζωή και πόσο αναγκαίος είναι ο ίδιος για τους συνανθρώπους του. Η εορταστική ταινία του Φρανκ Κάπρα βασίστηκε σε διήγημα του 1939, απέφερε ελάχιστα χρηματικά κέρδη, στοχοποιήθηκε από το FBI και έγινε τελικά τεράστια επιτυχία όταν προβλήθηκε στην τηλεόραση το 1974.


Το χριστουγεννιάτικο δράμα παραγωγής 1946, σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα θεωρείται μια από τις κλασικότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες.
Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες και τα προβλήματα με το σενάριο
Η «Μια Υπέροχη Ζωή» βασίστηκε στο διήγημα του Φίλιπ βαν Ντόρεν Στερν «Το καλύτερο Δώρο». Ο Στερν χρειάστηκε τέσσερα χρόνια να γράψει τις σχεδόν 4.000 λέξεις της ιστορίας του, που εμπνεύστηκε μετά από όνειρο με τη  την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς.
Όταν τελικά τέλειωσε, το 1943, δεν κατάφερε να βρει εκδότη για το διήγημα του. Αποφάσισε να τυπώσει 200 κάρτες με την ιστορία που τις  έστειλε σε συγγενείς και φίλους σαν χριστουγεννιάτικο δώρο. Μία από τις κάρτες έφτασε στα χέρια του Ντέιβιντ Χέμπστεντ, παραγωγού της κινηματογραφικής εταιρίας «RKO».

Ο θαυμασμός των Beatles για τον Μίκη Θεοδωράκη


Beatles
Την εποχή που μεσουρανούσαν στο μουσικό χώρο οι Beatles υπήρξαν εξίσου σπουδαίοι καλλιτέχνες, που ανέδειξαν κορυφαία έργα τους παγκοσμίως. Δικαίως το κοινό της μουσικής φέρνει στη μνήμη του τη τότε κυριαρχία των Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones, όμως συνέβαλαν και αλλά γκρουπ και καλλιτέχνες σε όλο το κόσμο, προκειμένου να έχουμε τη χρυσή δεκαετία του 60′ στη διεθνή μουσική.
Οι ίδιοι οι Beatles βέβαια ως καλλιτέχνες δεν υπήρξαν ποτέ απόλυτοι απέναντι στη τέχνη της μουσικής. Στην νεανική τους ηλικία ήθελαν να ανακαλύπτουν νέους, πρωτότυπους ήχους και ανθρώπους που είχαν να μοιραστούν δικές τους δημιουργίες. Τους ενθουσίαζε και τους διέγειρε το ενδιαφέρον να αναζητούν νέους καλλιτέχνες που επεδείκνυαν αξιοσημείωτες δουλειές και μπορούσαν από αυτούς να δεχθούν επιρροή στο έργο τους. Δεν είναι διόλου αξιοπερίεργο ότι τη πρώτη φορά που άκουσαν τον Bob Dylan και τις επιτυχίες του στο ραδιόφωνο παραδέχθηκαν την ιδιοφυΐα του μουσικού τροβαδούρου. Έμειναν έκπληκτοι από τους στίχους του, τη δουλειά των τραγουδιών του και επιχείρησαν μάλιστα να αφομοιώσουν χρήσιμα στοιχεία από τον ίδιο.
Την ίδια αντιμετώπιση χάρηκαν κι άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες ενώ δεν έλειψε και ένας δικός μας θρυλικός Έλληνας, μουσικοσυνθέτης που τράβηξε τα βλέμματα των Fab Four με το σπάνιο ταλέντο του. Ο λόγος για τον αγαπητό Μίκη Θεοδωράκη. Ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους συνθέτες της γενιάς του. Οι Beatlesέδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στο τραγούδι του «Αν θυμηθείς το όνειρό μου», μετατρέποντας το σε μία ευχάριστη διασκευή στα αγγλικά. Ο τίτλος διέφερε φυσικά, οι στίχοι  διαφορετικοί, αλλά έχοντας τις ίδιες νότες και μελωδία του Μίκη.

Η Χαρά των Χριστουγέννων

χριστούγεννα
Χριστούγεννα, γιορτές, χαμόγελα και καλή διάθεση… ή μήπως όχι; Άραγε είναι το ίδιο για όλους; Σίγουρα όχι… Υπάρχουν άνθρωποι που είναι γεμάτοι χαρά (και φαίνεται στα πρόσωπά τους) κι άλλοι που βιώνουν μία θλίψη. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο καταστάσεις υπάρχουν κι άλλων πολλών ειδών καταστάσεις.
Για παράδειγμα, σίγουρα όλοι μας θα μπορούσαμε να πούμε για γονείς που ενδεχομένως να δυσκολεύονται οικονομικά αλλά για να μπορέσουν να κρατήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, κι όλα τα μηνύματα της γιορτής, ζωντανά, οπλίζονται με το πιο λαμπερό χαμόγελο και φροντίζουν για μία ακόμα πετυχημένη παράσταση!
Άραγε πόση δύναμη χρειάζεται ένας γονιός για να είναι πάντα με την καλή διάθεση και το χαμόγελο, ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά;
Με αυτή την σκέψη στο μυαλό μου, περπατάω στους δρόμους της γενέτειράς μου κι αναπολώ τις στιγμές που ήμουνα παιδί. Βλέπω γύρω μου τις βιτρίνες των μαγαζιών στολισμένες, ο Δήμος έχει στολίσει τους δρόμους και τα δέντρα με λαμπιόνια. Και κάπου στο βάθος, πέρα από τη βοή του δρόμου ακούγονται χαρμόσυνα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Όλα αυτά μαζί σαν μία καλά κουρδισμένη μπάντα, παίζουν την μουσική της χαράς. Σαν να προσπαθούν να με βάλουν στο κλίμα των γιορτών. Κι οι σκέψεις απ’ όταν ήμουν παιδί τώρα είναι ακόμα πιο έντονες. Σκέψεις ανάμικτες και συναισθήματα μπερδεμένα.
Ένα μικρό πάρτι στήθηκε μέσα μου, διαφορετικό από αυτό που προστάζει η γύρω μου ατμόσφαιρα. Χαρά, Θλίψη, Απορίες, Νοσταλγία, Θυμός όλα μαζί στήσανε ένα ξέφρενο γαϊτανάκι. Βλέπω μαμάδες να περπατάνε, τραβώντας τα παιδιά και θυμάμαι εμένα παιδί να με κρατάει από το χέρι η μητέρα μου να τρέξουμε να προλάβουμε να κάνουμε όλα τα ψώνια. Να αγοράσουμε τις προμήθειες για το παραδοσιακό οικογενειακό τραπέζι που θα είναι όλοι οι συγγενείς καλεσμένοι. Ένα γλέντι που όλοι θα είμαστε χαρούμενοι. Δεν υπάρχει χώρος για στενοχώρια, ούτε για κακοκεφιές. Θυμάμαι επίσης το πρωινό ξύπνημα νωρίς νωρίς για να προλάβουμε να πούμε τα κάλαντα. Και λίγο αργότερα, ο απολογισμός των κόπων μας. Άραγε βγάλαμε αρκετά για να αγοράσουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα