Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ



Σε παλαιότερες εποχές, οι γονείς της κοπέλας συμφωνούσαν με εκείνους του γαμπρού και το ζευγάρι ξεκινούσε το «φλερτ» μετά τον γάμο. Αργότερα, όταν οι άνθρωποι διασκέδαζαν σε κοινούς τόπους, άρχισαν να ερωτεύονται.Λουλούδια, ποιήματα, καλές ατάκες, στυλ, όλα μετρούσαν για να αναπτυχθεί το ερωτικό φίλτρο. Στη σύγχρονη εποχή, το φλερτ μεταξύ ανδρών και γυναικών, ή και ατόμων του ίδιου φύλου, αποκτά μία άλλη, πιο… high tech διάσταση. Πλέον, ένα μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών, ξεκινά τη σχέση του μέσω… γραπτών μηνυμάτων, καθώς τα προηγμένα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν άπειρες δυνατότητες επικοινωνίας.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε, εκτός των παραδοσιακών τρόπων που αναφέραμε, οι οποίοι παραμένουν στη λίστα των παραγόντων που επηρεάζουν το φλερτ, το στοιχείο που προστίθεται και δη δυναμικά στο πεδίο του… έρωτα, είναι η τέχνη του… μηνύματος. Ακόμη περισσότερο, το αν δύο άνθρωποι ταιριάζουν στον τρόπο γραφής και επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων, καθώς ένα ικανό ποσοστό έλκεται πλέον από τη… γραπτή ατάκα, το ύφος του μηνύματος, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την εξωτερική εμφάνιση και το γενικότερο χαρακτήρα του άλλου ατόμου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ


Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που αργείς να αντιληφθείς τι είναι αυτό που σου αρέσει. Ποια φαγητά, ποια ρούχα, ακόμα και ποιοι άντρες σε ελκύουν.Και επειδη τα πράγματα δεν είναι και πολύ διαφορετικά σε ό, τι αφορά τη σεξουαλικότητά σου, διάβασε επτά τρόπους για να ανακαλύψεις – επιτέλους – τι είναι αυτό που σε “φτιάχνει” σεξουαλικά.

1. Πρώτα απ’ όλα σταμάτα να σκέφτεσαι μόνο το σεξ, δηλαδή τη διείσδυση. Θα εκπλαγείς μαθαίνοντας ότι μια μυρωδιά ή μια εικόνα μπορούν να σε κάνουν να ανεβάσεις θερμοκρασία. Κυρίως, μην φοβάσαι να πειραματιστείς.

2. Μιας και μιλάμε για πειραματισμούς, τι καλύτερο από το ίδιο σου το σώμα, για να διαπιστώσεις τι είναι αυτό που σε διεγείρει περισσότερο. Πολλά χάδια, στον ρυθμό και την ένταση που σε βολεύει, είναι σίγουρο ότι θα σου διευρύνουν τους ορίζοντες!

3. Όπως κάθε παιδί, έχεις κι εσύ τα παιχνίδια σου. Τα sex toys θα σε βοηθήσουν να ερεθιστείς και να νιώσεις μια πολύ ευχάριστη ταχυπαλμία.

4. Το διαδίκτυο είναι το καλύτερο “εργαλείο”. Μπες σε σάιτ με ερωτικές ιστορίες και διάβασε τι ερεθίζει άλλους ανθρώπους. Και πού ξέρεις; Μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι είσαι… οπτικός τύπος.

«Μαύρες» οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018: Αν… επιζήσετε, θα είναι θαύμα!

«Μαύρες» οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018: Αν… επιζήσετε, θα είναι θαύμα! | Newsit.gr

-Καλύτερα να μην... έρθει το νέο έτος, αν βασιστούμε στις προβλέψεις του Νοστράδαμου - Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και τεράστιες φυσικές καταστροφές φέρνουν το... τέλος του κόσμου - Διαβάστε τι είχε προβλέψει ο Γάλλος αστροφυσικός για το 2018

Ζώδια, φλυτζάνια του καφέ, διαισθητικές ικανότητες… Πολλοί ισχυρίζονται πως μπορούν να «προβλέψουν» το μέλλον, αλλά ο Νοστράδαμος παραμένει… μοναδικός στο είδος του! Τι κι αν πέθανε το 1566; Ο Γάλλος αστροφυσικός είχε προλάβει να κάνει τις προβλέψεις του για το 2018. Εμείς οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε: διαβάζοντας παρακάτω, προσπαθήστε να διατηρήσετε την αισιοδοξία σας για τη νέα χρονιά που έρχεται!

Αυτές, λοιπόν, είναι οι προβλέψεις που έκανε ο Νοστράδαμος για το 2018:

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος
«Ο μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από την Γαλλία και όλη η Ευρώπη θα δεχθεί επίθεση. Θα έχει μεγάλη διάρκεια και άπαντες θα είναι τρομοκρατημένοι. Κάποια στιγμή θα έρθει η ειρήνη, αλλά πολύ λίγοι θα την χαρούν. Ένας πόλεμος θα αρχίσει ανάμεσα στις δύο μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις και θα διαρκέσει 27 χρόνια».
Έκρηξη του Βεζούβιου
Το ιταλικό ηφαίστειο θα εκραγεί και τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.
Μεγάλος σεισμός
Όπως έγραψε ο Νοστράδαμος, θα σημειωθεί μεγάλος σεισμός στη δυτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δώσε χρόνο στην ψυχή σου να σε φτάσει: Μια όμορφη αφρικανική ιστορία



Κάποιες φορές μια ιστορία αγγίζει την ψυχή μας όσο τίποτα άλλο. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μία αρχαία αφρικανική ιστορία για ένα τρόπο ζωής στον οποίο οι πράξεις πηγαίνουν προς μια κατεύθυνση και η καρδιά προς άλλη επειδή δεν υπάρχει χρόνος για να συναντηθούν.
 Η ιστορία έχει ως εξής:
Λέγεται πως ένας άντρας εισχώρησε στα αφιλόξενα εδάφη της Αφρικής. Μόνο οι αχθοφόροι του τον συνόδευαν. Ο καθένας είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στα χέρια του και καθάριζε τον δρόμο μέσα στη μεγάλη βλάστηση. Ο σκοπός τους ήταν να συνεχίσουν να προχωρούν με κάθε κόστος.
«Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της βιασύνης είναι ότι παίρνει πολύ χρόνο».  – Gilbert Keith Chesterton
Αν συναντούσαν ένα ποτάμι, το διέσχιζαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν υπήρχε κάποιος λόφος, επιτάχυναν τον ρυθμό τους για να μην χάσουν ούτε λεπτό. Αλλά ξαφνικά οι αχθοφόροι σταμάτησαν. Ο εξερευνητής ήταν έκπληκτος. Περπατούσαν μόνο για λίγες ώρες. Οπότε τους ρώτησε: «Γιατί σταματήσατε; Κουραστήκατε ήδη μετά από λίγες ώρες περπατήματος;»
Τότε ένας από τους αχθοφόρους τον κοίταξε και είπε: «Όχι κύριε, δεν κουραστήκαμε. Απλώς κινούμαστε πολύ γρήγορα και αφήσαμε πίσω την ψυχή μας. Τώρα την περιμένουμε να μας φτάσει.»
Μια ιστορία που σας προσκαλεί να συνδεθείτε με τον εαυτό σας

Γιατί 4 χώρες εκτόξευσαν 5 διαστημόπλοια μέσα σε 4 μέρες;

ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Ιαπωνία μεταξύ 22 και 26 Δεκεμβρίου εκτόξευσαν 5 διαστημόπλοια για άγνωστο μέχρι στιγμής σκοπό. Συμβαίνει κάτι;

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στον τομέα των διαστημικών ταξιδιών. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από προηγούμενη εκτόξευση πυραύλου Atlas V 401 από την βάση της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Image: Supplied
ΤΕΣΣΕΡΑ έθνη (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Ιαπωνία), πέντε και ενδεχομένως έξι εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων (η Ιαπωνία έστειλε δύο) που καλύπτονται από μυστήριο, μέσα σε πέντε μόλις μέρες, σε συνδυασμό με την αποδέσμευση πριν από μια εβδομάδα από το αμερικανικό Πεντάγωνο δύο βίντεο, στα οποία αμερικανικά μαχητικά καταδιώκουν UFO, συνθέτουν ένα ομιχλώδες τοπίο όπου παράξενα γεγονότα (π.χ. το κύμα ψύχους που σαρώνει Ευρώπη και Β. Αμερική, το οποίο ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι αποτέλεσμα της προσέγγισης του πλανήτη Νιμπίρου στο ηλιακό μας σύστημα) συναντούν ορισμένες «αποκαλυπτικού» τύπου προφητείες και θεωρίες συνωμοσίας, κάνοντας το σκηνικό ακόμη πιο μυστικοπαθές και δυσδιάκριτο.
Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου, τέσσερις χώρες εκτόξευσαν έξι πυραύλους με την επίσημη δικαιολογία της τοποθέτησης δορυφόρων στο διάστημα, χωρίς να διευκρινίζεται τι είδους δορυφόροι ακριβώς είναι.
Είχε προηγηθεί η αποδέσμευση από το αμερικανικό Πεντάγωνο δύο βίντεο, στα οποία δύο μαχητικά F/A-18 Super Hornet του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, εμφανίζονται να καταδιώκουν ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Το πρώτο βίντεο ονομάζεται Gimbal και το δεύτερο FLIR1. Και τα δύο προέρχονται από το σύστημα υπέρυθρης παρατήρησης AN/ASQ-228 Advanced Targeting Forward-Looking Infrared (ATFLIR) της Raytheon. Και τα δύο βίντεο υπάρχουν στο άρθρο “UFO: Τα πρώτα επίσημα βίντεο από το αμερικανικό Πεντάγωνο”.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μυστικότητας που καλύπτει τις διαστημικές αποστολές της τελευταίας περιόδου, είναι η εκτόξευση του διαστημόπλοιου Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ, που μετέφερε ένα μυστηριώδες φορτίο με την κωδική ονομασία “αποστολή Zuma”, που κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει. 

Μέρες του Αιγόκερω* Η Υπογραφή του Θεού*



30. 12. 2017*





Ήλιος στον Αιγόκερω*


Αφροδίτη στον Αιγοκέρω*


Έρως στον Αιγόκερω*


Κρόνος στον Αιγόκερω*


Πλούτωνας στον Αιγόκερω*






Λέγεται πως το Σύμβολο του Ζωδίου


του Αιγόκερω,


στα Αρχαία Χρόνια


αποκαλούνταν η ''Υπογραφή του Θεού''.




Ο Αιγόκερως στο Ανθρώπινο Σώμα


αντιστοιχεί στα Γόνατα*


Τα Γόνατα Υποστηρίζουν τον Κορμό,


υποστηρίζουν το Σώμα,


και ταυτόχρονα το κινούν συνεχώς*


Χάρη στην κίνηση που κάνουν τα Γόνατα


προχωράμε κι άλλο βήμα κι άλλο ένα,


κι ακόμα ένα,


και χάρη στο Λύγισμα των Γονάτων,


μπορούμε να είμαστε Εύκαμπτοι,


και όχι Άκαμπτοι ( η αρνητική Εκδήλωση


του Αιγόκερω*).

Έχουμε έναν πλανήτη υπερθερμασμένο που ψύχεται λόγω κλιματικής αλλαγής και… μην γελάτε καθόλου!

Συγνώμη, δεν σας αρέσει ο τίτλος μου; Δεν βγάζει νόημα; Μοιάζει με άρες μάρες κουκουνάρες;

Γιατί βγάζετε νόημα με τα όσα συμβαίνουν στο κλίμα και ο τίτλος σας μάρανε; Λέει αυτό ακριβώς που ισχύει: Έχουμε μια υπερθέρμανση του πλανήτη που μπροστά της έχει έναν επερχόμενο μίνι παγετώνα κι όλα αυτά λέγονται κλιματική αλλαγή! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Ααα! Ελάτε ρε φιλαράκια της AllNewz, σας είχα για ξουράφια! Οκ εξηγούμαι:
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάγκελο! Το δάγκωσαν από τον χιονιά, χάος επικρατεί στα αεροδρόμια και τους δρόμους της Βρετανίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της βόρειας Αγγλίας έχει προκαλέσει το νέο κύμα ψύχους με τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Τα νούμερα πάνε αρκετά μείον στις θερμοκρασίες και μπόλικο συν στη στάθμη του χιονιού. Το χειρότερο; Τους τέλειωσε το υγροποιημένο φυσικό αέριο, που έλεγαν ότι δεν θα έχουν έλλειψη – γιέεε!
Αλλά κανένα πρόβλημα. Η Μαμά Ρωσία να είναι καλά! Μέσα σε αυτή τη συγκυρία το ρωσικό τάνκερ Christophe de Margerie παρέδωσε το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) απ’ τη Yamal στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως μεταδίδει το RT το Λονδίνο αναγκάστηκε να στραφεί εκτάκτως προς το ρωσικό αέριο λόγω έλλειψης αποθεμάτων και ενώ οι θερμοκρασίες είναι 15 βαθμούς χαμηλότερες απ’ τα μέσα επίπεδα για Δεκέμβριο.
Μπίνγκο! Ρωσία, one point!
“One way”… Or an other, θα καταλάβετε μια μέρα!
Πάμε ΗΠΑ και Καναδά τώρα. Εκεί κι αν το δάγκωσαν! Το θερμόμετρο έφτασε τους -40 βαθμούς, Κελσίου, καλέ, όχι Φαρενάιτ! Τι λένε οι αξιωματούχοι; Σας παρακαλώ, καθίστε καλά, μην μου πέσετε και το ‘χω και τύψεις: Αξιωματούχοι λένε ότι σε κάποιες περιοχές του Καναδά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες απ’ ό,τι στο Βόρειο Πόλο ή τον πλανήτη Άρη! 
Μπίνγκο! Ρωσία, two points! Γιατί όταν γράφω και ξαναγράφω και μετά άντε πάλι ξαναγράφω ότι μεταφέρουν το Πολικό Ψύχος προς τα κατ για να λιώσουν οι πάγοι του Βορρά για να πάρουν όσοι δικαιούνται τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο που τώρα θα πουλήσει η Ρωσία και στο Ηνωμένο Βασίλειο ΠΡΕΠΕΙ να με πιστέψετε.
Τώρα όμως τα πράγματα περιπλέκονται. Βγαίνει ο Τραμπ και τρολάρει την κλιματική αλλαγή και ειδικά την υπερθέρμανση του πλανήτη.
«Στα ανατολικά, μπορεί και να είναι η ΠΙΟ ΚΡΥΑ παραμονή Πρωτοχρονιάς που έχει ποτέ καταγραφεί. Ίσως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο αυτήν την παλιά καλή υπερθέρμανση του κλίματος από την οποία η χώρα μας, αλλά καμία άλλη χώρα, ετοιμαζόταν να πληρώσει ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ για να προστατευθεί. Ντυθείτε ζεστά!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.
Κι αμέσως του την πέφτουν οι δημοκρατικοί κλιματοαλλαγήτες:

Η ευτυχία είναι προσωπική ευθύνη του καθενός (ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ)



Δεν βρίσκω κάποια αναγκαία σχέση ανάμεσα στις περιστάσεις της ζωής ενός ανθρώπου και τη βαθμίδα όπου βρίσκεται στην κλίμακα της ευτυχίας. Αν οι εξωτερικές περιστάσεις προσδιόριζαν από μόνες τους την ευτυχία, τότε το θέμα θα ήταν απλό (δεν θα ήταν τόσο περίπλοκο). Θα ήταν αρκετό, δηλαδή, να γνωρίζουμε τις εξωτερικές συνθήκες της ζωής ενός ανθρώπου για να ξέρουμε αν είναι ευτυχισμένος.
Μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι: να προβλέψουμε την ευτυχία σύμφωνα με δύο απλές αξιολογήσεις:
Αν στον άνθρωπο συμβαίνουν Καλά Πράγματα => Είναι Ευτυχισμένος.
Αν στον άνθρωπο συμβαίνουν Άσχημα Πράγματα => Είναι Δυστυχισμένος.
Απ’αυτό θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει- με δεδομένη την τυχαία κατανομή τουλάχιστον των κακών πραγμάτων-, ότι η ευτυχία είναι θέμα απλής συγκυρίας. Ένα συμπέρασμα λανθασμένο και παιδαριώδες ή, ακόμη χειρότερα, σχεδιασμένο κακοπροαίρετα για ν’αποφύγει κανείς τις ευθύνες.
Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να δεχτούμε πως η ευτυχία είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Η πιο σημαντική ίσως απ’όλες μας τις ευθύνες, αφού η αναζήτηση αυτή δεν αποτελεί απλώς αντικειμενικό σκοπό του ανθρώπου, αλλά είναι, επίσης, ένα από τα χαρακτηριστικά που τον προσδιορίζουν.
Άντρες και γυναίκες, σ’όλα τα μήκη και πλάτη της γης, επιθυμούμε την ευτυχία. Προσπαθούμε με όλη μας τη δύναμη- και έχουμε κάθε δικαίωμα-, να καταφέρουμε να γίνουμε ευτυχισμένοι.
Ακόμη καλύτερα: έχουμε υποχρέωση να εμμένουμε σ’αυτήν την επιδίωξη.

Τρίγωνο Βερμούδων: Η χαμένη πτήση 19 και οι παράξενοι τελευταίοι διάλογοι στον ασύρματο


Η εξαφάνιση της Πτήσης 19 δεν είναι μόνο το πιο διάσημο από τα μυστήρια του Τριγώνου των Βερμούδων... Είναι η υπόθεση που συντέλεσε σε μέγιστο βαθμό στο να δημιουργηθεί και να παγιωθεί η φήμη του Τριγώνου.
Η εξαφάνιση των 5 αεροπλάνων και οι μυστηριώδεις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα, υπήρξαν το αντικείμενο των πρώτων αναφορών στην περιοχή κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 50 και του 60. Ίσως δε θα ήταν υπερβολή να πεί κανείς πώς χωρίς το μυστήριο της Πτήσης 19 ίσως να μην είχε γεννηθεί το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων.....


Η επαφή χάνεται για περίπου 10 λεπτά. Όταν αυτή αποκαθίσταται, ο πύργος ελέγχου καταγράφει τις φωνές διαφόρων πιλότων της πτήσης οι οποίοι ακούγονται αποπροσανατολισμένοι. Ο πύργος ελέγχου της βάσης (Fort Lauderdale) συμβουλεύει τον επικεφαλής της πτήσης να πετάξει προς τον ήλιο (δυτικά) ώστε να βρει στεριά.

- «Δε μπορούμε να βρούμε τη δύση. Όλα είναι λάθος. Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε. Ακόμα κι ο ωκεανός δεν είναι όπως θα έπρεπε.»

Η ώρα ήταν περίπου 4 το απόγευμα, μια όμορφη μέρα στη Florida, όμως η Πτήση 19 έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο απροσδιόριστο πρόβλημα. Η επικοινωνία με τα αεροσκάφη ήταν αρκετά δύσκολη και ο ασύρματος της βάσης άρχισε να πιάνει μόνο σκόρπια μηνύματα μεταξύ των αεροσκαφών. Κάποιο από αυτά τα μηνύματα φάνηκε να αναφέρει ότι τα καύσιμα των αεροσκαφών είχαν σχεδόν τελειώσει (πράγμα αδύνατο βάσει της χωρητικότητας των δεξαμενών καυσίμων τους και της ώρας που αυτά βρίσκονταν ήδη στον αέρα), ενώ ένα άλλο μιλούσε για πυξίδες που «πηγαίνουν σαν τρελές».

Λίγο αργότερα ο επικεφαλής της πτήσης ακούστηκε να λέει:

- «Δεν είμαστε σίγουροι πού βρισκόμαστε, πρέπει να έχουμε περάσει τη Florida και να βρισκόμαστε στον Κόλπο του Μεξικού»

Τα τελευταία λόγια που ακουστήκαν από την Πτήση 19 ήταν :
- «Φαίνεται να μπαίνουμε σε άσπρα νερά. Είμαστε εντελώς χαμένοι»

Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις με τη ζωή σου, διάβασε αυτό!

ζωή σου
Μερικές φορές στη ζωή σου, θα βρεθείς σε αδιέξοδο. Ή σταυροδρόμι. Ή σε ένα μονοπάτι που φαίνεται να μην οδηγεί πουθενά. Ανεξάρτητα από το ποιο στάδιο είσαι στη ζωή, αν είσαι δυσαρεστημένος με αυτό, ή μπερδεμένος για το πώς να προχωρήσεις, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.
Όταν ήμουν στο λύκειο, θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως έπρεπε να επιλέξω μια σταδιοδρομία στην οποία θα ήμουν ευχαριστημένος για τα επόμενα 50 περίπου χρόνια της ζωής μου. Τι απογοητευτικό έργο. Πώς ξέρεις τι θα σε κάνει ευτυχισμένο για το υπόλοιπο της ζωής σου, ειδικά αν είσαι μόνο 16 ετών και εξακολουθείς να αισθάνεσαι ενθουσιασμένος από το να βλέπεις ακόμα παιδικά τα Σ/Κ.
Δεν μπορείς να το ξέρεις. Δεν μπορείς να γνωρίσεις τι θα σε κάνει ευτυχισμένο στη ζωή σου ακόμη και σε πέντε χρόνια από τώρα. Αλλά μπορείς να ξέρεις τι σε κάνει ευτυχισμένο τώρα και αν είσαι στην κατάλληλη πορεία της ζωή σου που νιώθεις ευτυχής, αν όχι, τότε ξέρεις ότι πρέπει να αλλάξεις ρότα. Όταν ακούω κόσμο ή ακόμα και τον εαυτό μου να παραπονιέται για της σπουδές ή την εργασία που επέλεξε, προτείνω είτε να κάνουν μαθήματα διαφορετικά που τους αρέσουν ή να δοκιμάζουν πράγματα που θεωρούν ότι είναι ενδιαφέροντα και αν δεν τους άρεσε ένα μάθημα ή το εργαστήριο ή οτιδήποτε άλλο, απλά διέγραψε το από τη λίστα με όσα θες να κάνεις.. Η ζωή συχνά έχει να κάνει με το να δοκιμάζεις πράγματα και να συνειδητοποιείς τι δεν σου ταιριάζει και δεν θες να το κάνεις όσο μεγαλώνεις.
Πέρασα ένα ολόκληρο χρόνο έχοντας ως στόχο αφού αποφοιτήσω να γίνω λογιστής. Ήταν μια πρωτότυπη εμπειρία που σίγουρα μου απέφερε αρκετά κέρδη. Το μεγαλύτερο; Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν θέλω να είμαι λογιστής για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν μου ταιριάζει, όχι εμένα.

ο βαθύτερος εαυτός μας-Leo Buscaglia -2



magickphoto.blogspot.gr
η συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης για τον -Leo Buscaglia,
και μας επισημαίνει ο καθηγητής στο βιβλίο του "να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις" στο κεφάλαιο 8:


Σ' ένα ακόμη πιο υψηλό επίπεδο βρίσκεται αυτό που ο Έρικ Μπερν ονόμασε «τα παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι».
Άλλη μια αλλόκοτη διασκέδαση.
Μπαίνεις σ' ένα παιχνίδι στενής επαφής για να πάρεις την αντίδραση που θέλεις.
Για παράδειγμα ο άντρας σου σε παραμελεί ή αντίστροφα, γυρίζεις λοιπόν στο σπίτι και ρωτάς:
«Τι τρέχει, αγάπη μου;»
Η απάντηση είναι,«Α, τίποτε».
Εσύ λες τότε:
«Δεν είναι δυνατόν, κάτι έχεις, μοιάζεις σαν να γύρισες από τον τάφο».
«Δεν έχω τίποτε».
«Αν δεν έχεις τίποτε, τότε γιατί κάνεις τέτοια μούτρα;»
«Δεν έχω τίποτε!»
«Κι όμως κάτι έχεις, αγάπη μου».
«Όχι»— και πάει λέγοντας...
Αλλά το πραγματικά υψηλό επίπεδο είναι αυτό, για το οποίο θέλω να σας μιλήσω σήμερα.
Εκεί που μπορείς να ανταλλάξεις πράγματα και να ζήσεις μια σχέση, κι αυτό είναι η στενή επαφή.
Εδώ δίνουμε και παίρνουμε χωρίς εκμετάλλευση του άλλου.
«Δε θέλω να σε χρησιμοποιήσω, θέλω να σε αγαπήσω.
Θέλω να σε ζήσω.
Θέλω να σε γνωρίσω,
να σε μυρίσω,
να σε αγγίξω.
Θέλω να μεγαλώσω μαζί σου.
Θέλω να χορέψω, να κλάψω μαζί σου.
Θέλω να σε χαϊδέψω».
Όπως είπα και πιο πριν όμως, αυτή η επαφή θα απαιτήσει όλη σας την ενέργεια.
Η αναζήτηση της στενής επαφής είναι ρίσκο και πιθανόν να προκαλέσει πόνο.
Όμως ο μοναδικός τρόπος που έχεις να δεις τον εαυτό σου και να αναπτυχθείς, είναι μέσα από μια στενή σχέση.
Στο βιβλίο μου Αγάπη έχω γράψει:

ο βαθύτερος εαυτός μας-Leo Buscaglia -1



Don Bartletti 

απόσπασμα από το κεφάλαιο 8 του "να ζεις,ν' αγαπάς και να μαθαίνεις" του Leo Buscaglia- σελ 185

Ειλικρινά πιστεύω ότι, αν έχουμε στον κόσμο αυτό έστω και ένα πρόσωπο που μπορούμε ν'αγγίξουμε  απόλυτα, χωρίς επιφύλαξη και χωρίς ντροπή, δε θα πεθάνουμε ποτέ από μοναξιά.
Ένα μόνο πρόσωπο!
Δεν είπα ούτε πενήντα, ούτε εκατό, ούτε χίλια.
Δεν έχει καμία σημασία ποιο είναι αυτό το πρόσωπο, γυναίκα για γυναίκα, άντρας για άντρα, το σημαντικό είναι να μπορείς να το πλησιάσεις και να του μιλήσεις, να σε ακούσει.
Κάποιος που δε χρειάζεται να του κρυφτείς.
Κάποιος που μπορείς να του πεις,
«Αυτό αισθάνομαι»
και να σου πει,
«Εντάξει. Δεν πειράζει».
«Αυτός είμαι!»
«Εντάξει».
Ρωτάω συχνά τους μαθητές μου:
«Πόσοι έχετε τέτοιο πρόσωπο στη ζωή σας;»
Δε θέλω να μου απαντήσουν, θέλω να το σκεφτούν!
Στο σπίτι σας;
Στην οικογένεια;
Μπορείς να μιλήσεις στον άντρα σου;
Στη γυναίκα σου;
Στο γείτονά σου;
Αυτός μπορεί να έρθει σε σένα;
Λίγοι είναι αυτοί που ζουν πραγματικά στενές σχέσεις.
Είναι τρομακτικό.
Κι όμως μπορούμε να διαλέξουμε τη χαρά της στενής επαφής.
Γιατί όχι;
Θα σας διαβάσω μερικούς από τους λόγους που δίνουν οι άνθρωποι, όταν δεν επιλέγουν τη στενή επαφή.
(Το εντυπωσιακό είναι ότι βρήκα και τον εαυτό μου μέσα σ' αυτές τις απαντήσεις, όπως θα βρείτε κι εσείς τον δικό σας.)
Ακούστε τι είπαν:

Φτιάχνω Ουίσκι


Φτιάχνω Ουίσκι

Παρασκευή Ουίσκι (Αγγλικό Ποτό)

Υλικά
Λαμβάνουμε:

  • Πνεύμα: λίτρα 5
  • Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10
  • Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10
Παρασκευή
Αποστάζουμε και κόπτουμε με νερό. Το ουίσκι ζυγίζει στο πνευματοζύγιο 60 βαθμούς.


Άλλος τρόπος παρασκευής

Ανεπιθύμητοι και μόνοι μέρες γιορτών

ανεπιθύμητοι
 Αρθρογράφος: Νίκος Μάστορας
Τι να είναι αυτό που κάνει περισσότερους μόνους ανθρώπους να αυτοκτονούν κοντά στις γιορτές; Το ερώτημα έχει τεθεί και απαντηθεί πολλές φορές, όμως το έχουμε κατανοήσει καλά; Οπως το βλέπω, τα λαμπιόνια και τα περιτυλίγματα προκαλούν στον άνθρωπο που βιώνει μια σοβαρή κατάθλιψη ακόμα μεγαλύτερο πόνο, συνήθως (αλλά όχι πάντα) για έναν λόγο. Νοιώθει ανεπιθύμητος.
Δε μιλαμε εδώ για τους μοναχικούς λόγω καταστάσεων, αλλά για εκείνους που η οικογένειά τους δεν τους καλεί στο γιορτινό τραπέζι. Η για εκείνους που τους καλεί μια άλλη οικογένεια, αλλά οι ίδιοι προτιμούνε να μείνουν μόνοι παρά να καταφύγουν στην καλοσύνη των ξένων, που μοιάζει με γιορτινή λύπηση.
Τότε, αντιμέτωπος ο ήδη θλιμμένος  άνθρωπος με το τέρας του να έχεις γίνει ανεπιθύμητος, μερικές φορές δεν αντέχει.
Κάποιοι μάλιστα παίρνουν μαζί τους κι άλλους στο απονενοημένο τους διάβημα. Διαπράττουν το απόλυτο κακό. Σκοτώνουν τους πρώην αγαπημένους και δίνουν τέλος στη ζωή τους. Αλλα, μισό λεπτό: Το τι είναι καλό και τι κακό έχει νόημα, όταν έχει νόημα, σε συνθήκες ζωής. Και μονάχα για τους ανθρώπους.
Κανείς δε θα ρωτήσει μια πέτρα ή έναν σκατζόχοιρο να του πουν αν είναι καλοί η κακοί. Επίσης, κανείς δεν διανοείται να ρωτήσει ένα πτώμα αν είναι καλό ή κακό. Ακόμα κι αν αυτό το πτώμα ανήκει στον Μέγκελε, δεν είναι καλό ή κακό. Όταν υπήρξε άνθρωπος, και ενόσω ζούσε, τότε μόνον το ερώτημα είχε ένα νόημα.

Η μανιχαϊστική εκδοχή: ζεις ή πεθαίνεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα