Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Χρονοταξιδιώτης από το 2030 αποκαλύπτει το μέλλον (vid)

Κάποιος που ισχυρίζεται ότι ήρθε από το έτος 2030, αποκαλύπτει ορισμένα πράγματα για το μέλλον, ενώ πέρασε επιτυχώς από ανιχνευτή ψεύδους.

Είναι αυτός ο άνθρωπος χρονοταξιδιώτης; Photo: YouTube / ApexTV. Πηγή: Supplied
ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Νώε και ισχυρίζεται ότι έρχεται από το μέλλον και συγκεκριμένα από το έτος 2030. Λέει ακόμη ότι έχει «κολλήσει» στο 2018. Ο Νώε υποβλήθηκε σε τεστ ανιχνευτή ψεύδους, όπου του έγιναν διάφορες ερωτήσεις: πώς λειτουργεί το ταξίδι στο χρόνο, πώς έφτασε εδώ, πώς είναι τα πράγματα στο μέλλον, ενώ η ομάδα έρευνας του Apex TV έκανε ακτινογραφία στον καρπό του, καθώς ο Νώε ισχυρίζεται ότι φιλοξενεί εκεί τη μελλοντική τεχνολογία.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο Νώε, του οποίου το πρόσωπο και η φωνή έχουν παραμορφωθεί για να κρύψουν την ταυτότητά του εξαιτίας των φόβων του ότι μπορεί να «δολοφονηθεί», κάνει μερικές προβλέψεις.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι διφορούμενα.

Πώς μπορείτε να διαβάσετε αμέσως την προσωπικότητα κάποιου με μία ερώτηση...


Πολλοί δεν απορείτε για το τι σκέφτεται ο άλλος δίπλα σας;

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology μας δίνει λίγη βοήθεια. Στην έρευνα αναφέρεται ότι , το να ζητάει κάποιος την άποψη από έναν άνθρωπο για το πως νομίζει ότι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι, αποκαλύπτει πολλά για τη δική τους προσωπικότητα. Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν πιο εύκολα τις δικές τους ιδιαίτερες συμπεριφορές σε άλλους. Το γενναιόδωρο άτομο βλέπει τους άλλους ως γενναιόδωρους και το εγωιστικό άτομο βλέπει τους άλλους ως εγωιστές.

Ο Δρ Dustin Wood, πρώτος συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε:

"Η απλή τάση να βλέπεις ανθρώπους να δείχνουν αρνητικές συμπεριφορές, έχει μεγαλύτερη πιθανότητα υποβόσκουσας κατάθλιψης ή διαφόρων διαταραχών της προσωπικότητας."

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από μια σειρά από δύο μελετών. Στην μία, κλήθηκαν διάφοροι άνθρωποι να κρίνουν τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά των τριών άλλων ανθρώπων. Οι πιο θετικοί έκριναν αυτούς τους ανθρώπους που ήταν πιο ευτυχισμένοι, ενθουσιώδης, ικανοί και συναισθηματικά σταθεροί , πράγμα που αποδείχθηκε ότι ήταν οι ίδιοι. Οι άνθρωποι που είχαν την τάση να κρίνουν τους άλλους θετικά, κατέληξε να είναι περισσότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους. Με φόντο αυτό, όσοι κρίνουν τους άλλους πιο αρνητικά είχαν υψηλότερα επίπεδα ναρκισσισμού και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Paulo Coelho: Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να ρισκάρεις, να κάνεις πράγματα τρελά.



Υπάρχουν συγγραφείς που η πένα τους ξέρει να αγγίζει βαθιά. Κάθε τους λέξη, κάθε κρυφό και φανερό νόημα, αποτελεί και μια αλήθεια για τη ζωή και τον άνθρωπο. Ο Paulo Coelho, αποτελεί μια φωτεινή περίπτωση αυτής της στόφας συγγραφέων. Με γραφή ανθρώπινη και προσιτή, αγγίζει νοήματα που άλλοι δε θα τολμούσαν καν να τα πειράξουν.

Τα κοινωνεί στους αναγνώστες του με τον πιο λιτό κι απόλυτο τρόπο.
Και κάπως έτσι, οι αλήθειες της ζωής, του ανθρώπινου νου, της ψυχής, γίνονται προσιτές. Γίνονται λέξεις που καρφώνονται στο νου και μένουν εκεί. Κι είναι η ανάγνωσή τους, μια εμπειρία που δε μοιάζει με καμία άλλη.

Άλλος λίγο, άλλος πολύ, έχουμε όλοι μας έρθει σε επαφή με τα έργα του Coelho. Από τη φωτεινή ιστορία του Αλχημιστή, ως την πραγματικότητα της Μπρίντα, καθένας μας ξέρει τι έχει να πάρει από το πνεύμα του δημοφιλούς βραζιλιάνου συγγραφέα.

Παρακάτω, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά αποφθέγματά του που αγγίζουν ψυχή και νου. Τα κάνουν να προβληματιστούν, να συλλογιστούν κι αργά ή γρήγορα να συμφωνήσουν με αλήθειες που είναι τόσο παλιές, όσο κι ο κόσμος μας…

Όποιος αγαπάει περιμένοντας ανταμοιβή χάνει τον καιρό του.

Η αληθινή αγάπη δε συνίσταται στο να προσπαθούμε να διορθώσουμε τους άλλους, αλλά στο να αισθανόμαστε χαρά που τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε.

Είναι ανώφελο να μιλάς γι αγάπη, γιατί η αγάπη έχει τη δική της γλώσσα και μιλάει από μόνη της.

Σεβασμός



της Δέσποινας Καταήμη
Αγάπη. 
Νοιάξιμο. 
Ευθύνη. 
Θαυμασμός. 
Σεβασμός.
Πόσο ατόφιες έννοιες. 
Πόσο ατόφια συναισθήματα.
Νοσταλγώ… 
Ζηλεύω… 
Κάποιες άλλες εποχές.
Που την έννοια των παραπάνω λέξεων τη συναντούσαμε σε αφθονία. 
Χωρίς αλλά. 
Χωρίς αμφιβολία. 
Αγνές και αμόλυντες. 
Χωρίς φόβο. 
Με ανάληψη ευθυνών. 
Με πάλη για το μαζί. 
Κόντρα σε όλες τις αναποδιές και τις δυσκολίες της ζωής. 
Μαζί. 
Με ένα βλέμμα. 
Με ένα χαμόγελο.

Τα τρία είδη της φιλίας κατά τον Αριστοτέλη

Η επιρροή του Αριστοτέλη είναι φανερή σε πολλά θέματα της σημερινής εποχής, όπως οι εύστοχες παρατηρήσεις του για τη φιλία. Έβλεπε τη φιλία ως μία από τις πραγματικές χαρές της ζωής και θεωρούσε πως για να ζήσει κάποιος μια ευτυχισμένη ζωή, χρειάζεται μια πραγματική φιλία. Με δικά του λόγια:
Aristotele
«Η φιλία είναι ένα είδος αρετής ή τουλάχιστον συνυφασμένη με την αρετή. Εκτός όμως απ΄ αυτό, η φιλία είναι και πράγμα πάρα πολύ αναγκαίο στη ζωή του ανθρώπου, γιατί κανείς δεν θα προτιμούσε να ζει χωρίς φίλους, έστω κι αν έχει στην κατοχή του όλα τα άλλα αγαθά. Γι΄αυτό ακόμα και οι πλούσιοι και εκείνοι που κατέχουν αξιώματα και πολιτική εξουσία, πιστεύουν ότι η παρουσία φίλων είναι πολύ μεγάλη ανάγκη. Εξάλλου οι άνθρωποι στη φτώχεια και στις άλλες δυστυχίες τους, πιστεύουν ότι το μόνο καταφύγιο είναι οι φίλοι. Επιπλέον, οι φίλοι συνδράμουν τους νέους, ώστε να τους αποτρέψουν από τα λάθη, και, προκειμένου, για τους μεγάλους στην ηλικία, τους φροντίζουν και αναπληρώνουν τις δυνάμεις που τους λείπουν. Δύο πηγαίνουν μαζί, διότι και οι δυο είναι πιο ικανοί να κατανοήσουν από κοινού και να ενεργήσουν».

ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΩΝ ΟΝΤΩΝ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

#7 – Μοιράζονται Όλα Με Όλους – Δεν Υπάρχει Ιδιοκτησία
Στους πολύ εξελιγμένους πολιτισμούς δεν υπάρχει κάτι σαν αυτό που λέμε «ιδιοκτησία». Αυτό συμβαίνει επειδή κατανοούν ότι από την στιγμή που είναι όλοι Ένα, οτιδήποτε υπάρχει ανήκει σε όλους όσους υπάρχουν. Και ως εκ τούτου, μοιράζονται όλα με όλους όλη την ώρα. 

Μια μακρινή κραυγή από την Ανθρωπότητα, η οποία γενικά μοιράζεται με άλλους μόνον σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις. Έχουμε ένα οικονομικό σύστημα και νοοτροπία που μας ενθαρρύνει να συσσωρεύουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε να θεωρήσουμε δικά μας και αυτό ενθαρρύνει σχετικά πολύ λίγους να συσσωρεύουν την πλειοψηφία των πόρων και του πλούτου του πλανήτη. Για τους περισσότερους από εμάς, το να μοιραζόμαστε τα πάντα μοιάζει πιθανώς απολύτως ανέφικτο και ανεφάρμοστο. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να φανταστούμε πώς το να μοιραζόμαστε τα πάντα θα μπορούσε να λειτουργήσει - αλλά το πιστεύετε ή όχι, λειτουργεί πολύ καλά.

Στους πολύ εξελιγμένους πολιτισμούς η ιδέα της «ιδιοκτησίας» αντικαθίσταται από την έννοια της «διαχείρισης». Τα όντα στους πολιτισμούς αυτούς συμφωνούν αμοιβαία για το ποιος θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης για το τι, ποιος θα συνεργαστεί με ποιον και ποιος θα εκτελέσει ποιες λειτουργίες. Το άτομο ή τα άτομα που φροντίζουν και διαχειρίζονται ένα συγκεκριμένο πράγμα ή έναν πόρο (π.χ. οι διαχειριστές) δεν το «θεωρούν» δικό τους - είναι απλά υπεύθυνοι για τη διαχείριση του. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο πόρος «ανήκει» στην κοινότητα και ο διαχειριστής του πόρου τον φροντίζει εξ ονόματος της κοινότητας. Αλλά φυσικά, οι φωτισμένες κοινωνίες κατανοούν ότι όλοι οι πόροι είναι ουσιαστικά δώρα από το Σύμπαν που πρέπει να διαχειρίζονται υπεύθυνα και να χρησιμοποιούνται με δίκαιο τρόπο για όλους εκείνους που τους χρησιμοποιούν τώρα και στο μέλλον.

Εκείνοι που αποδέχονται τη διαχείριση για οτιδήποτε, είτε πρόκειται για γη είτε για κάτι άλλο, δεν φαντάζονται ότι το «κατέχουν». Καταλαβαίνουν ότι απλά το φροντίζουν και το διαχειρίζονται προς όφελος της κοινότητας. Για παράδειγμα, κανείς δεν φαντάζεται ότι μόνον επειδή είναι διαχειριστής ενός συγκεκριμένου οικοπέδου στον πλανήτη στον οποίο ενσαρκώθηκε, «κατέχει» τα ορυκτά, το νερό και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται κάτω από αυτό το οικόπεδο – όλη την απόσταση μέχρι το κέντρο της Γης. Ούτε κανείς φαντάζεται ότι «κατέχει» τον αέρα, ή τον ουρανό, πάνω από ένα συγκεκριμένο οικόπεδο - τόσο υψηλά όσο ο ουρανός πηγαίνει. Τέτοιες ιδέες είναι απολύτως γελοίες για τα εξαιρετικά εξελιγμένα όντα και οποιεσδήποτε συζητήσεις για το ποιος κατέχει τα «δικαιώματα» σε οτιδήποτε, φαίνεται τελείως άσκοπο σε όντα που κατανοούν ότι είναι όλοι Ένα.

ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΩΝ ΟΝΤΩΝ (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Τα εξαιρετικά εξελιγμένα όντα και οι πολιτισμοί που δημιουργούν αγκαλιάζουν τις αρχές και τους τρόπους ύπαρξης που εξασφαλίζουν εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα για όλους. Οι πολιτισμοί τους χαρακτηρίζονται από συνεργασία, αρμονία και αγάπη και όχι ανταγωνισμό, συγκρούσεις και φόβο. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι πολιτισμοί όπου η ελευθερία, η ευημερία και η ευτυχία αφθονούν. Το παράδειγμά τους χρησιμεύει ως ένα καλό μοντέλο για να μιμηθεί η Ανθρωπότητα αν θέλει πραγματικά να δημιουργήσει τον καλύτερο κόσμο που ελπίζουν πολλοί από εμάς.

Ποιοι εξαιρετικά εξελιγμένοι πολιτισμοί; θα ρωτήσετε. Λοιπόν, είτε το πιστεύετε ή όχι, υπάρχουν πολλοί ιδιαίτερα εξελιγμένοι πολιτισμοί μέσα στον γαλαξία μας και πολλοί περισσότεροι παραπέρα.

Υπάρχουν δύο λόγοι που η ύπαρξη τους δεν είναι εμφανής σε εμάς: 1) οι περισσότεροι από αυτούς υπάρχουν σε ανώτερες διαστάσεις του υλικού μας σύμπαντος, έτσι δεν είναι ορατοί σε εμάς, και 2) δεν ενδιαφέρονται όλοι για άμεσες διασυνδέσεις με έναν πολιτισμό τόσο πρωτόγονο όσο ο δικός μας. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι πολλοί από τους πολιτισμούς αυτούς ενδιαφέρονται πολύ να βοηθήσουν την εξέλιξη της Ανθρωπότητας και το κάνουν με λεπτό τρόπο πίσω από την σκηνή. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό θέμα πέρα από το πεδίο αυτού του άρθρου που ίσως διερευνήσω στο μέλλον.

Εμπνεύστηκα να γράψω το άρθρο αυτό από την εις βάθος συζήτηση αυτού του θέματος που βρήκα στο βιβλίο «Συζητήσεις με τον Θεό», Βιβλίο 4: Αφύπνισε τα Είδη, και το άρθρο αυτό είναι ουσιαστικά μια περίληψη αυτής της συζήτησης, εμπλουτισμένη με τις δικές μου ιδέες. Επομένως, χωρίς περαιτέρω σχόλια, ας δούμε τα δέκα κορυφαία χαρακτηριστικά των ιδιαίτερα εξελιγμένων πολιτισμών.

#1 – Κατανοούν Βαθιά την Ενότητα Όλης της Ζωής και Ζουν Σύμφωνα με Αυτό 


Τα εξαιρετικά εξελιγμένα όντα γνωρίζουν την Ενότητα όλων - ξέρουν ότι είμαστε όλοι κομμάτια μιας μοναδικής, αλλά πολλαπλών νημάτων, συνειδητότητας που είναι Όλα Όσα Υπάρχουν. Γνωρίζουν ότι κάθε φαινομενικός διαχωρισμός είναι μια ψευδαίσθηση, επειδή όλα είναι μέρος ενός πράγματος και όλα είναι διασυνδεδεμένα και αλληλεξαρτώμενα. Ξέρουν ότι σε οποιαδήποτε ενέργεια προβαίνουν, η οποία επηρεάζει μια άλλη ύπαρξη ή πράγμα, επηρεάζει τελικά τα πάντα.

Αυτή είναι η μία και πιο σημαντική συνειδητοποίηση που κάθε ύπαρξη μπορεί να κάνει και σε πολιτισμούς που έχουν δημιουργηθεί από όντα με αυτήν την κατανόηση είναι το θεμέλιο του τρόπου της ζωής τους. Γνωρίζουν βαθιά ότι αυτό που κάνουν σε κάποιον άλλο το κάνουν τελικά στον εαυτό τους – και ως εκ τούτου μεταχειρίζονται όλους και όλα με μεγάλη φροντίδα και σεβασμό.

#2 – Λένε Πάντα την Αλήθεια.


Τα εξαιρετικά εξελιγμένα όντα λένε πάντα την αλήθεια. Είναι ουσιαστικά ανίκανα να πούνε ψέματα. Έχουν βαθιά μάθει ότι το να εξαπατούν τους εαυτούς τους ή άλλους έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από το να εκπληρώσουν τους υψηλότερους σκοπούς και επιθυμίες τους, έτσι δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον να πούνε ψέματα. Αλλά ακόμη και αν το έκαναν, οποιαδήποτε προσπάθεια θα γίνονταν εύκολα αντιληπτή από εκείνους που τους άκουγαν.

Αμερικανίδα κοιμήθηκε με δυνατό πονοκέφαλο και ξύπνησε με βρετανική προφορά



Μια γυναίκα από την Αριζόνα των ΗΠΑ ξύπνησε μια μέρα και ξαφνικά, όπως διαπίστωσε, δεν μιλούσε πια με τη συνηθισμένη αμερικανική, αλλά με άψογη βρετανική προφορά.
Η Μισέλ Μάγιερς έπεσε να κοιμηθεί με τρομερό πονοκέφαλο και το πρωί, προς μεγάλη έκπληξή της, μιλούσε σαν…Αγγλίδα. Το περιστατικό συνέβη το 2015, αλλά έγινε τώρα γνωστό, ενώ η βρετανική προφορά της παραμένει μέχρι σήμερα.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι στο παρελθόν είχε συμβεί στην ίδια γυναίκα να ξυπνήσει και να μιλάει με ιρλανδική ή με αυστραλιανή προφορά, αλλά και τις δύο προηγούμενες φορές η αλλαγή της προφοράς είχε διαρκέσει μόνο για μια εβδομάδα.

Άνθρωπος και βια

ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ



α. «Η βία είναι η μαμή της ιστορίας» (Μαρξ).
β. «Η ανθρώπινη ιστορία άρχισε με μια πράξη βίας» (Φρομ).
Κανείς σήμερα δεν διανοείται πως ο Μαρξ υπήρξε υμνητής της βίας. Αυτό που έκανε ήταν μια απλή διαπίστωση για το ρόλο της βίας στη γέννηση της ιστορίας του ανθρώπου. Εξάλλου και οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη Βία αδελφή του Κράτους, με όλα τα παρεπόμενα και σημαινόμενα αυτής της συγγένειας. Από αυτή τη σχέση, ίσως, οι αναρχικοί άντλησαν το σύνθημα «βία στη βία του κράτους».
Στο ίδιο πλαίσιο ερμηνείας της ανθρώπινης διαδρομής κινείται και η σκέψη του Φρομ που θεωρεί πως η αφετηρία της ανθρώπινης ιστορίας σημαδεύτηκε από μια αδελφοκτονία. Έκτοτε η βία κατέστη η μόνιμη συνοδός του ανθρώπου ανεξάρτητα από το επίπεδο πολιτισμού και τις επικρατούσες θρησκείες. Ο φόβος πλέον είναι μήπως η «ανθρώπινη ιστορία τελειώσει με μια πράξη βίας» και δικαιωθεί ο Αϊνστάιν στην πρόβλεψή του πως ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος θα διεξαχθεί με πέτρες και ρόπαλα.     
Στον κύκλο των διαπιστώσεων για τη φύση και τα ρόλο της βίας μπορεί να προστεθεί και η θέση του Φρόυντ «Ο άνθρωπος δεν είναι ένα πράο, αξιαγάπητο πλάσμα, που το πολύ πολύ να αμυνθεί όταν του επιτεθούν, αλλά στις ορμές του μπορεί να συγκαταλέγει κι ένα σημαντικό μερίδιο επιθετικής τάσης…. Γι’ αυτό ο πλησίον του… να του προξενήσει πόνους, να τον βασανίσει και να τον σκοτώσει. Homo homin lupus (ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος)˙  ποιος έχει το θάρρος μετά από όλες τις εμπειρίες της ζωής και της ιστορίας να αμφισβητήσει αυτή τη φράση;» («Πολιτισμός πηγή δυστυχίας»).  

Απόλλωνας: ο θεός που επιστατεί στην αρμονία κινώντας θεούς και ανθρώπους


  Ο Σωκράτης στον διάλογο που έχει με τον Ερμογένη ετυμολογεί την προέλευση των ονομάτων των θεών. Στο παρακάτω απόσπασμα επιχειρεί να ετυμολογήσει το όνομα του Απόλλωνα και δίνει μια εξαιρετική εκδοχή.

Ας την απολαύσουμε.

<..ΣΩ. Εγώ θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω εκείνο που σκέπτομαι, γιατί δεν υπάρχει κανένα άλλο όνομα που αν και είναι ένα, θα ταίριαζε καλύτερα στις τέσσερις δυνάμεις του θεού, ώστε να εγγίζη όλες και να τις κάνει να σημαίνουν με κάποιο τρόπο και τη μουσική και τη μαντική και την ιατρική (1) και την τέχνη του τόξου (τοξική).

ΕΡΜ. Λέγε λοιπόν γιατί μου παρουσιάζεις αυτό το όνομα σαν αλλόκοτο.

ΣΩ. Απεναντίας μάλιστα αρμονικό, αφού ο θεός εί­ναι μουσικός. Γιατί πρώτα η κάθαρση και οι εξαγνισμοί και από ιατρική άποψη και από μαντική και τα θειαφίσματα με τα γιατρικά φάρμακα και τα μαντικά μέσα, και τα λου­τρά, τα χρησιμοποιούμενα σε τέτοιες περιστάσεις, και τα ραντίσματα, όλα αυτά μπορούν να έχουν μια δύναμη, δηλαδή να καθαρίζουν τον άνθρωπο και στο σώμα και στην ψυχή. Ή δεν είν' αλήθεια ;

ΕΡΜ. Πολύ σωστά.

ΣΩ. Έτσι λοιπόν αυτός  ο θεός είναι που καθαρίζει και ξεπλένει (απολούει) και ελευθερώνει (απολύει) απ' αυτού του είδους τα κακά;

ΕΡΜ. Βεβαιότατα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα