Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Όσο ωριμάζουμε γινόμαστε και πιο νέοι

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ μπορεί κανείς να τους φανταστεί απίστευτα γέρους, αυτοί ακριβώς κάνουν και τους καλύτερους γέρους. Το ότι στους νέους ανθρώπους αρέσει να επιδεικνύονται λιγάκι και ταυτόχρονα μπορεί να τολμούν κάποια πράγματα, κάτι που οι γέροι δεν μπορούν πια να κάνουν, τελικά δεν είναι ανυπόφορο.


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ εκείνη την ολέθρια στιγμή που ο γέρος, ο αδύναμος, ο συντηρητικός, ο φαλακρός, ο οπαδός της παλιάς μόδας το παίρνει προσωπικά και μονολογεί: το κάνουν σίγουρα για να με πειράξουν! Από τη στιγμή αυτή τα πράγματα γίνονται ανυπόφορα κι αυτός που σκέφτεται έτσι είναι χαμένος.
ΤΟ ΝΑ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ δεν το συμπαθούσα ποτέ. Νέοι και γέροι υπάρχουν τελικά μόνο μεταξύ των μέτριων ανθρώπων. Όλοι οι προικισμένοι και πιο ξεχωριστοί άνθρωποι είναι πότε γέροι και πότε νέοι, έτσι όπως είναι πότε χαρούμενοι και πότε λυπημένοι. Δουλειά των μεγαλυτέρων είναι να χειρίζονται την ικανότητά τους ν’ αγαπούν πιο ελεύθερα, πιο παιχνιδιάρικα, πιο έμπειρα, πιο καλοσυνάτα απ’ ό,τι τα νιάτα μπορούν.

Πατέρας – Αφέντης 3: Harvey Rawlings




Harvey Rawlings

Προηγούμενο

Της Νίνας Κουλετάκη

Στο προηγούμενο άρθρο ασχοληθήκαμε με την υπόθεση της οικογένειας Oilar, που διαδραματίστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων το 1954. Λιγότερο από τρία χρόνια αργότερα και σε απόσταση περίπου 700 μ. από το σπίτι των Oilar, μια άλλη οικογένεια της Pasadena –η οποία, όπως και αυτή των Oilar- περιγράφεται από γείτονες και φίλους ως μια φυσιολογική, ευτυχισμένη κι επιτυχημένη οικογένεια- θα εξολοθρευτεί από τον πατέρα ο οποίος, στη συνέχεια, αυτοκτόνησε.

Ο Harvey Francis Rawlings Jr., 43 ετών, ήταν ένας ανερχόμενος δικηγόρος, εξειδικευμένος στο φορολογικό και εταιρικό δίκαιο, που ζούσε με την γυναίκα του Marjorie Ruth Flynt Rawlings και τους δυο γιους τους Robert Harvey, 16 ετών, και Raymond Richard, 12 ετών, στον αρ. 307 του Tamarac Drive, στην περιοχή του San Rafael Hills της Pasadena.


Τα σπίτια των Oilar και Rawlings

O Harvey Rawlings Jr. γεννήθηκε στο Tennessee, στις 24 Ιανουαρίου του 1914, μοναχοπαίδι του γιατρού Harvey Rawlings Sr. και της συζύγου του, Bee. Όταν ο νεότερος Harvey έγινε 5 ετών, η οικογένεια μετακόμισε στο Champaign του Illinois, και μετά το διαζύγιο των γονιών του, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1920, πήγε να ζήσει με την μητέρα του στο Long Beach της California, όπου και φοίτησε στο γυμνάσιο Long Beach Polytechnic, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1932.

Η Marjorie Ruth Flynt γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1914 στο Texas, και ήταν η μικρότερη από τις δύο κόρες του αγρότη W.L. Flynt και της γυναίκας του Anna. Μετά τον θάνατο του συζύγου της η Anna Flynt με τις δύο κόρες της, Virginia and Marjorie, εγκαταστάθηκαν στο Long Beach της California. Η Marjorie φοίτησε επίσης στο γυμνάσιο Long Beach Polytechnic, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1932. Εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Harvey, με τον οποίο ήταν συμμαθητές.

Το νεαρό ζευγάρι δεν άργησε να παντρευτεί. Νοίκιασαν ένα σπίτι στο Long Beach, όπου ο Harvey άρχισε να εργάζεται σε μια εταιρεία πετρελαίου ενώ, ταυτόχρονα, σπούδαζε νομικά. Όταν πήρε το πτυχίο του το ζευγάρι μετακόμισε στην Pasadena, όπου ο Harvey άνοιξε το νομικό του γραφείο στην Green Street, ασχολούμενος αποκλειστικά με φορολογικές και εταιρικές υποθέσεις.

Λύθηκε (μάλλον) το μυστήριο της «Μούμιας που Ουρλιάζει»



Ένα μυστήριο περίπου 3.000 ετών ίσως να έχει τελικά λυθεί.

Ενώ πολλές αιγυπτιακές μούμιες φαίνονται γαλήνιες, μία από αυτές προκαλεί ερωτηματικά στους επιστήμονες, λόγω της έκφρασης πόνου στο πρόσωπό της.

«Η αποκρουστική μούμια του “Αγνώστου Άνδρα Ε”, γνωστή και ως “Μούμια που Ουρλιάζει” μπερδεύει τους ειδικούς εδώ και καιρό» είπε ο Αιγυπτιολόγος και πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων, Ζάχι Χαουάς, στην Al Ahram Weekly. 

Τώρα οι ειδικοί πιστεύουν πως επιτέλους...
γνωρίζουν γιατί η μούμια φαίνεται να βρίσκεται σε τέτοια οδύνη: Υπάρχει πιθανότητα όντως να ούρλιαζε τη στιγμή του θανάτου του.

Ο Χαουάς είπε πως τεστ DNA επιβεβαίωσαν τη δημοφιλή θεωρία πως η μούμια πιθανότατα να είναι ο πρίγκιπας Πεντεουέρε, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο και πιθανότατα απαγχονίστηκε για τον ρόλο του στη δολοφονία του πατέρα του, Ραμσή του 3ου, που βασίλεψε κατά τον 12ο αιώνα πΧ.
Η μούμια που ουρλιάζει ήταν ασυνήθιστη και για άλλα, πέρα από την έκφραση αγωνίας στο πρόσωπό της.

«Βρήκαμε τη μούμια αυτή καλυμμένη με δέρμα προβάτου» είπε ο Χαουάς στο National Geographic το 2008. «Για τους αρχαίους Αιγυπτίους...το να καλύψεις κάποιον με δέρμα προβάτου σημαίνει πως ήταν ακάθαρτος, πως έκανε κάτι κακό στη ζωή του».

Μάρω Βαμβουνάκη: Δε μένουμε όπου δε μας θέλουν

Σχέσεις οικογενειακές, φιλίες, ερωτικούς δεσμούς, συνεργασίες, συνοδοιπορίες και όλων των ειδών τα πάρε δώσε. Δεν αρκεί όμως να οδηγείς εσύ προσεχτικά και σωστά το αμάξι σου για να φτάσεις στον προορισμό σου, πρέπει να μη σου έρθει ο άλλος κόντρα καταπάνω σου από την απέναντι λωρίδα του δρόμου.  Κάποιοι στο πίσω μέρος του κεφαλιού σκέφτονται: Καλύτερα χωρίς σχέση παρά με κακή σχέση. Και άλλοι σκέφτονται: Καλύτερα σε κακή σχέση παρά χωρίς σχέση.
fairy-model-nice
Δεν υπάρχει νομίζω άνθρωπος που να μη θέλει να ζει και να χαίρεται μέσα σε καλές σχέσεις.
Υπάρχει όμως μια ακλόνητη, ισχυρή αντίσταση της ψυχοπνευματικής ισορροπίας σε ό,τι αποφασίζουμε για τη ζωή μας: η μοναξιά αρνείται σθεναρά να γιατρευτεί μέσα σε κακές σχέσεις. Αντιθέτως αυξάνεται, αρρωσταίνει χειρότερα. Επιπλέον σβήνει η ελπίδα τού «ίσως αύριο»… Είσαι εγκλωβισμένος και αισθάνεσαι παράλυτος.
Σχέση δίχως επικοινωνία είναι η πιο σκληρή φυλακή. Οδηγεί και σε κάτι παραπέρα, άσχημο, στενάχωρο και αγχογόνο: Σε υποβιβάζει στα ίδια τα μάτια σου, λιγοστεύει και εξαφανίζει με τον καιρό την αυτοεκτίμηση. Δίχως αυτοεκτίμηση, δεν έχεις αυτοπεποίθηση, και δίχως αυτοπεποίθηση καταντάς όλο και περισσότερο σκλάβος. Οι άλλοι, χρησιμοποιούν τους σκλάβους τους, βολεύονται ευχαρίστως, αλλά δεν τους σέβονται, δεν τους εκτιμούν, οι βολικοί δούλοι τούς εκνευρίζουν.
Τα παιδιά μας, ζώντας και μεγαλώνοντας μέσα σε τέτοια ασθενική, νοσηρή, δήθεν υπερευαίσθητη ατμόσφαιρα, μας θυμώνουν που δεν τους χαρίζουμε σθένος και τονωτικό παράδειγμα. Η δεδομένη ανασφάλεια τέτοιων γονεϊκών συμπεριφορών τούς μεταγγίζει ανασφάλεια για τις δικές τους περιπέτειες στο μέλλον. Τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους να τα στηρίζουν και να τα ξεφοβίζουν, να τα εμπνέουν στο σημαντικό. Να καλλιεργούν όραμα που κάνει τη ζωή και τον αγώνα να αξίζει, να ενθουσιάζει.

Πατέρας – Αφέντης 2: Harold Oilar


Harold Oilar

Προηγούμενο

Της Νίνας Κουλετάκη

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1954, λιγότερο από μιαν εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, ο Harold Randolph και η Grace Elizabeth «Betty» Oilar, από την Pasadena της California, είχαν προσκαλέσει ένα ζευγάρι φίλων, τους L.W. McConnell, από την South Pasadena, στο σπίτι τους επί της Λεωφόρου 64, για μια προ-χριστουγεννιάτικη βραδυά. Οι Oilar είχαν τρία παιδιά: τον δωδεκάχρονο Raymond, την δεκάχρονη Janet και την επτάχρονη Martha. Στο σπίτι βρισκόταν και η Bronwyn Rayburn, μια φιλενάδα της Martha, το σπίτι της οποίας βρισκόταν κοντά σε αυτό τον Oilar. H Bronwyn ήταν κανονισμένο να διανυκτερεύσει στο σπίτι της φίλης της.

Η οικογένεια και οι καλεσμένοι της κάθησαν στο σαλόνι, όπου τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια τα οποία η Betty Oilar έπαιζε στο πιάνο. Στη συνέχεια –και όπως ήταν το έθιμο- βγήκαν στη γειτονιά και τραγούδησαν στους γείτονες.

Ο Harold Oilar είχε γεννηθεί στο Columbus του Ohio και ήταν το μοναχοπαίδι του Forrest και της Harriet Oilar. Λίγο μετά τη γέννησή του, η οικογένεια μετακόμισε στο Little Rock του Arkansas, όπου ο Forrest εργάστηκε στην πώληση αυτοκινήτων. Το 1927 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Long Beach της California, όπου ο Forrest ανέλαβε την διεύθυνση ενός φαρμακείου και η Harriet έπιασε δουλειά στο ταμείο.

Η Betty Oilar γεννήθηκε επίσης το 1915, και ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Raymond και της Christina Whitlock. Ο πατέρας της ήταν εργολάβος οικοδομών.

Ο Harold και η Betty συναντήθηκαν στο Bible College του Chicago, όπου φοιτούσαν αμφότεροι. Τον ακολούθησε στη Southern California, όπου ο Harold εργάστηκε με τον πατέρα του –ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν πωλητής ταπήτων στην Alhambra της California, ενώ η Betty δίδασκε στο Κατηχητικό Σχολείο. Η θρησκεία και η ψυχολογία ήταν δύο από τα μεγάλα ενδιαφέροντα του Harold, πάνω στα οποία είχε γράψει αρκετά άρθρα και δοκίμια, με την ελπίδα ότι, κάποτε, θα μπορούσε να τα εκδώσει.

Το μοιραίο βράδυ, ενώ η οικογένεια και οι φίλοι τους βρίσκονταν στο σαλόνι του σπιτιού τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ο Harold Oilar βγήκε και πήγε στο γκαράζ. Πήρε από εκεί το προσκοπικό τσεκούρι του γιου του και το έκρυψε κάτω από το κρεβάτι του. Το συγκεκριμένο τσεκούρι ο Oilar το είχε αγοράσει χρόνια πριν, για να το χρησιμοποιεί σε εκδρομές και κατασκηνώσεις και στη συνέχεια το χάρισε στον γιο του για να το έχει στους προσκόπους. Ο Harold φρόντιζε το τσεκούρι να είναι πάντα καλά ακονισμένο. Στη συνέχεια συγκέντρωσε τα χειρόγραφα του βιβλίου με τα θρησκευτικά θέματα που έγραφε και τα έκαψε.


Οικογένεια Oilar

Γύρω στις 10 το βράδυ οι McConnell είχαν φύγει και τα παιδιά των Oilar, μαζί με τη φίλη της Martha, είχαν πέσει για ύπνο. Το ζευγάρι θα άκουγε, όπως κάθε βράδυ, τις ειδήσεις αλλά η Betty ήταν κουρασμένη και πήγε κι εκείνη να ξαπλώσει. Ο Harold έμεινε στο σαλόνι για να διαβάσει. Διάλεξε το «Man Against Himself» (Ο Άνθρωπος Εναντίον του Εαυτού του), του Dr. Karl Menninger, μια μελέτη πάνω στην αυτοκτονία και στην –απέναντι στον εαυτό μας- κατευθυνόμενη βία. Καθώς η ψυχολογία αποτελούσε ένα από τα μεγάλα ενδιαφέροντα του Harold, είχε ξαναδιαβάσει το βιβλίο και, μάλιστα, είχε υπογραμμίσει με μολύβι σημαντικά, κατά την άποψή του, αποσπάσματα.

Πατέρας – Αφέντης 1: Charlie Lawson




Charlie Lawson

Της Νίνας Κουλετάκη

«Πατέρας-Αφέντης, εργάτης, ικανός/ανίκανος, ισχυρός/αδύνατος, πατέρας-δούλος, αγχωμένος, μοναχικός/κοινωνικός, πατέρας υγιής/ασθενής, πατέρας ταπεινός/υπερήφανος, εγωιστής και αλαζόνας, πατέρας-πατερούλης, στοργικός, τρυφερός, ανθρώπινος, πατέρας-τέρας, κέρβερος, βίαιος, απόλυτος, αυταρχικός, πατέρας-ψυχούλα και εφιάλτης».
Από το βιβλίο του ψυχίατρου Δημήτρη Σούρα «Πατέρας – Αφέντης»

Ανήμερα Χριστουγέννων του 1929, μια σειρά διαδοχικών πυροβολισμών διατάραξε την ησυχία της εξοχής στα περίχωρα του Germanton της North Carolina. Ο Charlie Lawson είχε δολοφονήσει την γυναίκα του και έξι από τα παιδιά τους πριν αυτοκτονήσει, λίγες ώρες αργότερα. Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν του την πράξη.

Ο Charlie Lawson παντρεύτηκε με την Fannie Manring το 1911, και απόκτησαν οκτώ παιδιά, τέσσερα αγόρια και ισάριθμα κορίτσια. Το τρίτο τους παιδί, ο γιος τους William, γεννημένος το 1914, είχε πεθάνει το 1920 μετά από αρρώστια, αλλά τα επτά υπόλοιπα ήταν ακόμη ζωντανά εκείνο το πρωινό της 25ης Δεκεμβρίου του 1929. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μόνο ο Arthur, ο 16χρονος γιος του ζευγαριού, θα είχε απομείνει ζωντανός.

Τόσο ο Charlie όσο και η Fannie είχαν εργαστεί για πολλά χρόνια σαν εργάτες γης, στα τσιφλίκια των γαιοκτημόνων της περιοχής. Ως αμοιβή έπαιρναν τμήμα της σοδειάς, ένα μέρος από το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες της οικογένειάς τους, ενώ το υπόλοιπο το πουλούσαν. Με τον καιρό κατάφεραν ν΄αποταμιεύσουν ένα ποσό που τους εξασφάλισε την αγορά μιας φάρμας στα περίχωρα του Germanton της North Carolina, όπου καλλιεργούσαν καπνό, μόλις δυο χρόνια πριν την τραγωδία.


Το σπίτι των Lawson

Λίγες μέρες πριν τη μοιραία μέρα των Χριστουγέννων, ο Charlie πήγε με ολόκληρη την οικογένειά του στην πόλη. Αγόρασε καινούρια ρούχα για όλους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το φωτογραφείο της πόλης, για ένα οικογενειακό πορτραίτο. Η φωτογραφία αυτή θα ήταν και η τελευταία της οικογένειας. Καθώς τόσο η αγορά καινούργιων ρούχων για όλη την οικογένεια ταυτόχρονα, όσο και η «πολυτέλεια» μιας επαγγελματικής φωτογραφίας ήταν απολαύσεις ασυνήθιστες για ανθρώπους της εργατικής τάξης της εποχής, πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι η πράξη του Charlie Lawson, η δολοφονία δηλαδή της οικογένειάς του και η αυτοκτονία του στη συνέχεια, ήταν απόλυτα προμελετημένη. Ίσως τα καινούργια ρούχα να ήταν η τελευταία χαρά που θέλησε να τους προσφέρει και η φωτογραφία να απαθανατίσει τα πρόσωπα που, σε λίγες μέρες, ο ίδιος θα τους αφαιρούσε τη ζωή.

Το μακάβριο Σπίτι της Λίζι Μπόρντεν

Λίζι Μπόρντεν: ο Μακάβριος Οίκος – Δεν είναι λίγες οι φορές όπου σειρές υπερφυσικού χαρακτήρα, έχουν στο ενεργητικό τους επεισόδια τα οποία είναι βασισμένα σε πραγματικά στοιχειωμένα σπίτια ή μέρη με πραγματική μεταφυσική δραστηριότητα.
Σ’ ένα από τα πολλά επεισόδια της σειράς “Supernatural” (Season 11x05 “ThinLizzie”), τα αδέρφια Γουίντσεστερ είχαν να κάνουν με το Σπίτι της Λίζι Μπόρντεν. Είχαν αναλάβει να ερευνήσουν μια υπόθεση πολλαπλών δολοφονιών στο πρώην σπίτι της Λίζι, το οποίο πλέον είναι μέρος διαμονής με πρωινό (B&B– Bed and Breakfast). Καθώς προχωράει η ιστορία, ένας από τους ντόπιους, ενημερώνει τα αδέρφια πως είδε το φάντασμα της Λίζι να τριγυρνάει στην περιοχή, την ώρα των φόνων. Στην πραγματικότητα, το σπίτι το οποίο βρίσκεται στο Φολ Ρίβερ της Μασαχουσέτης, ήταν
μέρος όπου έγιναν οι αποτρόπαιοι φόνοι με τσεκούρι το 1892. Η Λίζι Μπόρντεν, κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τον πατέρα της Άντριου, την μητριά της Άμπιγκεϊλ, πελεκώντας τους με το τσεκούρι μέχρι θανάτου. Δικάστηκε αλλά αθωώθηκε. Το σπίτι της οικογένειας σήμερα είναι όντως Β&Β.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.
Η Λίζι Μπόρντεν γεννήθηκε στο Φολ Ρίβερ στις 19 Ιουλίου 1860 και ήταν το τρίτο παιδί του Άντριου Τζάκσον Μπόρντεν και της πρώτης του συζύγου, Σάρα Άντονι. Όταν η Λίζι ήταν τριών χρονών, η μητέρα της πέθανε και ο πατέρας της αργότερα παντρεύτηκε την Άμπιγκειλ Ντέρφι Γκρέι. Ο Άντριου ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και τραπεζικό στέλεχος, και είχε επιχείρηση στην οποία έφτιαχνε και εισήγαγε φέρετρα. Έβγαλε αρκετά χρήματα από τις απώλειες του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου, αγοράζοντας τις ακίνητες περιουσίες των χήρων που δεν είχαν πλέον την οικονομική δύναμη για να τις κρατήσουν, τις νοίκιαζε πίσω στους ίδιους χήρους και χήρες, αυξάνοντας το ενοίκιο και στην συνέχεια τους έκανε έξωση.

Το σπίτι των Μπόρντεν κατασκευάστηκε σε Ελληνικό Αναγεννησιακό στυλ το 1845, σε μια μεσαίαςτάξης γειτονιά. Η οικογένεια το αγόρασε το 1872. Όντας τσιγκούνης, ο Άντριου συμπεριφερόταν στην οικογένεια του με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπιζε την επιχείρηση του, υποβάλλοντας την κόρη του και την σύζυγο του σε ακραία οικονομία. Το σπίτι δεν είχε νερό, τουαλέτες με καζανάκια ή ηλεκτρικό ρεύμα, αν και την εποχή εκείνη όλα ήταν διαθέσιμα. Ο Άντριου θεωρούσε πως όλα αυτά είναι ανούσιες πολυτέλειες. Χρησιμοποιούσαν λάμπες με λάδι φάλαινας, δοχείο νυκτός (πορσελάνινο δοχείο που χρησιμοποιούνταν ως κινητή τουαλέτα) και ζεστό νερό το οποίο ζέσταιναν στη σόμπα. Ήταν επίσης γνωστός και για την τσιγκουνιά του στο θέμα φαγητό, όπου υποχρέωνε την οικογένεια του να τρώει ελαφρά σαπισμένο κρέας, αντί να το πετάξουν και για το λόγο συχνά είχαν προβλήματα με το πεπτικό τους σύστημα. Είναι πιθανό όλα τα μέλη της οικογένειας να έπασχαν από συναισθηματική καταπίεση. Η Λίζι μεγάλωσε ως θρησκευόμενο και αφοσιωμένο παιδί και πήγαινε στο Κατηχητικό της Κυριακής. Μαζί με την αδερφή της την Έμμα Λενόρα, ήταν γεροντοκόρες. Πριν τις δολοφονίες, οι μεγαλύτεροι Μπόρντεν υπέφεραν από ασυνήθιστα στομαχικά προβλήματα, και η Άμπιγκειλ απευθυνόμενη στον οικογενειακό τους γιατρό, του είπε πως έχει υποψίες πως κάποιος θέλει να τους δηλητηριάσει.

Ο βιασμός της Ρίσι Τέιλορ από έξι λευκούς άνδρες που έμεινε ατιμώρητος. Της έκαψαν το σπίτι και την αποκαλούσαν "η πόρνη της Αλαμπάμα". Οι αρχές της ζήτησαν συγγνώμη μετά από 67 χρόνια



3 Σεπτεμβρίου 1944. Η 24χρονη αφραμερικανή Ρίσι Τέιλορ, επιστρέφει σπίτι της με τη συνοδεία δύο γειτόνων. Μόλις έχει ολοκληρωθεί η εκκλησιαστική λειτουργία. Ένα αμάξι τους κόβει τον δρόμο και υπό την απειλή όπλου απαγάγουν την Τέιλορ.
Φτάνουν σε ένα έρημο μέρος, όπου για ώρες οι έξι από τους εφτά λευκούς που επέβαιναν στο αυτοκίνητο βιάζουν τη Ρίσι. Την αφήνουν στην άκρη του δρόμου και εξαφανίζονται.
Η Ρίσι Τέιλορ πάλεψε να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα, χωρίς αποτέλεσμα. Σε μια εποχή ο φυλετικός διαχωρισμός του νότου βρισκόταν σε νέα έξαρση, οι υπεύθυνοι δεν φυλακίστηκαν ποτέ και η ίδια άκουγε χαρακτηρισμούς όπως «η πόρνη της Αλαμπάμα». Η άτυχη γυναίκα όχι μόνο δεν δικαιώθηκε, αλλά δέχθηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή και την οικογένειά της.
«Κάνε ό,τι κάνεις με τον άνδρα σου αλλιώς θα σου κόψω τον λαιμό»
Το σούρουπο της 3ης Σεπτεμβρίου 1944, η Ρίσι Τέιλορ επέστρεφε από την εκκλησία στο σπίτι της στο Άμπελβιλ της Αλαμπάμας μαζί με τη Φάνι Ντάνιελ και το 18χρονο γιο της, Γουέστ. Και οι τρεις παρατήρησαν ένα πράσινο Σεβρολέτ να τους ακολουθεί για πολλή ώρα. Παρά το γεγονός ότι o συγκεκριμένος δρόμος στην Αλαμπάμα ήταν πολυσύχναστος, το αμάξι κάποια στιγμή σταμάτησε δίπλα τους. Ο Χέρμπερτ Λόβετ, ο μεγαλύτερος από τους εφτά άνδρες που ήταν μέσα στο αμάξι απαίτησε από την παρέα να σταματήσει, με την πρόφαση ότι η Ρίσι είχε εμπλακεί νωρίτερα την ίδια μέρα σε έναν καβγά.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1944, 6 άνδρες βίασαν τη Ρίσι Τέιλορ και την παράτησαν στην άκρη του δρόμου
Όταν αρνήθηκαν να υπακούσουν, ο Λόβετ μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες, που ήταν όλοι οπλισμένοι με καραμπίνες και στιλέτα, απήγαγαν την Τέιλορ. Τη μετέφεραν σε ένα κοντινό δάσος και τη διέταξαν να βγάλει τα ρούχα της.
Η Τέιλορ τους παρακάλεσε να την αφήσουν ήσυχη και να γυρίσει πίσω στον άνδρα και το παιδί της.
Η αποστομωτική απάντηση του Λόβετ ήταν «κάνε τα ίδια πράγματα που κάνεις με τον σύζυγό σου, αλλιώς θα κόψω τον λαιμό».
Στη συνέχεια τη βίασε και μετά από τον Χέρμπερτ ακολούθησαν άλλοι πέντε άνδρες.
Ο μόνος που αρνήθηκε ήταν ο Μπίλι Χόβερντον, ο οποίος γνώριζε προσωπικά την Τέιλορ.
Παράτησαν την 24χρονη, φιμωμένη και με δεμένα τα μάτια, στην άκρη του δρόμου και την απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν αν άνοιγε το στόμα της.
Η πρώτη δίκη και οι απειλές

24 Γιατροί με το Θάρρος να Πούνε την Αλήθεια για το Αποσταγμένο Νερό-II


Η Αλήθεια για το Αποσταγμένο Νερό-Μέρος 1ο


Η  αλήθεια για το Αποσταγμένο Νερό-II

Η Αλήθεια για το Αποσταγμένο Νερό-Μέρος 2ο


*** DOCTOR #19 ***

Αυτά τα λέει ο Dr. Edward M. Wagner


"Στους πάσχοντες από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης δίνεται η οδηγία να πίνουν αποσταγμένο νερό."
-Δρ. Edward M. Wagner, από το "Πώς να μείνετε έξω από το γραφείο του γιατρού" [How to Stay Out of the Doctor’s Office]
Αυτά τα λέει ο συγγραφέας Vicki Glassburn
"Το αποσταγμένο νερό είναι η αγνότερη διαθέσιμη μορφή. Το αποσταγμένο νερό βοηθά στην απέκκριση των υπερβολικών βαρέων μετάλλων από το σώμα. "- Vicki Glassburn, από το" Who Killed Candida?"1991
Αυτά τα λέει ο συγγραφέας Jonathan King
"Εάν συντηρηθούν σωστά, οι αποστακτήρες παρέχουν σταθερά νερό υψηλής ποιότητας. Τα φίλτρα και οι μονάδες αντίστροφης όσμωσης από την άλλη πλευρά, λειτουργούν καλύτερα όταν εγκαθίστανται για πρώτη φορά και η αποδοτικότητα τους αναπόφευκτα μειώνεται με τη χρήση." - Jonathon King, συγγραφέας του" Troubled Water "
Αυτά τα λέει ο Jack Bell, American Medical Association
"Από όσο γνωρίζουμε, δεν θα υπήρχαν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη συνεχιζόμενη πόση αποσταγμένου νερού." —Jack A. Bell – Assistant Director, May 17 1985; American Medical Association; Division of Personal and Public Health Policy.


*** DOCTOR #20 ***

Αυτά τα λέει ο Dr. Clifford C. Dennison


"Δεν υπάρχει απόλυτη ιατρική απόδειξη ότι η πόση ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ θα θεραπεύσει αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, σκλήρυνση των αρτηριών ή οποιεσδήποτε άλλες δεκάδες ασθένειες που κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν. Δεν υπάρχει απόλυτη απόδειξη ότι η κατανάλωση ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ θα απομακρύνει τις πέτρες των νεφρών και της χολής, θα μειώσει των καταρράκτη ή θα θεραπεύσει το εμφύσημα. Όμως, υπάρχουν εκατοντάδες ιστορικά περιστατικά ανθρώπων που έχουν επιτύχει να απολαύσουν την ανακούφιση ή να υπερνικήσουν αυτά τα προβλήματα υγείας όταν άρχισαν να καταναλώνουν αποκλειστικά ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ". -Δρ. Clifford C. Dennison, Ed. D., Αναπληρωτής καθηγητής στο Lee College στο Κλίβελαντ του Τενεσί, και δια βίου ερευνητής και ειδικός του νερού.

Είναι ο άνθρωπος δημιούργημα εξωγήινων; (Βίντεο)

Όλοι οι άνθρωποι έχουν εξωγήινο DNA στον γενετικό κώδικά τους, υποστηρίζει μια νέα μελέτη. Λέτε η ταινία Προμηθέας να έχει δίκιο;

Ένας “Μηχανικός”, από αυτούς που δημιούργησαν το ανθρώπινο είδος. Από την ταινία Προμηθέας του Ρίντλεϊ Σκοτ. Image: Supplied
ΣΥΜΦΩΝΑ με την ταινία Προμηθέας, στα τέλη του 21ου αιώνα, ένα διαστημόπλοιο πηγαίνει να εξερευνήσει ένα μακρινό πλανήτη ο οποίος –σύμφωνα με μια προϊστορική τοιχογραφία– έχει τις απαντήσεις πάνω στις ρίζες και την καταγωγή του ανθρώπινου γένους.
Το πλήρωμα του διαστημοπλοίου, μόλις φθάσει στον προορισμό του, θα έρθει αντιμέτωπο με τον δημιουργό του και με μια απειλή που μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.
Η εξέλιξη της ιστορίας παραπέμπει στον αρχαίο μύθο του Προμηθέα, ο οποίος τιμωρήθηκε σκληρά, όταν θέλησε να κάνει τους ανθρώπους όμοιους με τους θεούς, δίνοντάς τους το θεϊκό πυρ, δηλαδή το Νου.
Ο Προμηθέας, που έπλασε το ανθρώπινο είδος, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα είδος κοσμικού βιολογικού μηχανικού.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και εδώ στους ήρωες της ταινίας. Τιμωρούνται επειδή θέλησαν να ξεπεράσουν τα όρια και να εξισωθούν με τους δημιουργούς τους (τους “Μηχανικούς”, όπως τους αποκαλούν με γκροτέσκο τρόπο).
Κατά έναν περίεργο τρόπο, η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει την επιστημονική φαντασία.

Οι τελευταίοι του είδους τους: οι φυλές που χάνονται

Ένας φωτογράφος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και απαθανατίζει αυτόχθονες φυλές που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Καζάκοι: Τρεις άνδρες από το Καζακστάν πάνω στα άλογα τους, μαζί με τους αετούς που χρησιμοποιούν στο κυνήγι. Οι Καζάκοι κατάγονται από Τουρκικές, Μογγολικές και Ινδο-Ιρανικές φυλές. Image: Supplied
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ένα φιλόδοξο σχέδιο, ο Βρετανός φωτογράφος Τζίμι Νέλσον (Jimmy Nelson) ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και επισκέφθηκε 29 αυτόχθονες φυλές για να αποτυπώσει τον τρόπο ζωής τους, προτού αυτές χαθούν για πάντα.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα εικονογραφημένο βιβλίο με τον τίτλο “Before They Pass Away” που περιέχει μια σειρά από πορτρέτα που καλύπτουν ολόκληρο τον πλανήτη, από τους Γκάουτσος της Αργεντινής έως τη φυλή Τσούκτσι (Chukchi) στο ΒΑ άκρο της Σιβηρίας, εκεί όπου συναντώνται ο Αρκτικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός.
Ο Νέλσον αποθανάτισε αυτές τις φυλές χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή 50 ετών, με την οποία κατάφερε να αποδώσει αυτούς τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους με εκπληκτική σαφήνεια.

Φτιάξτε τη Σούπα του Ιπποκράτη για Δυνατό Ανοσοποιητικό Σύστημα!

Φτιάξτε τη Σούπα του Ιπποκράτη για Δυνατό Ανοσοποιητικό Σύστημα!

Φέτος οι σούπες έχουν την τιμητική τους. Σε όποιο εστιατόριο κι αν πάτε θα βρείτε σίγουρα κάποια σούπα που να ταιριάζει στα γούστα σας. Άλλωστε έχουμε χειμώνα και οι σούπες είναι το ιδανικό φαγητό για αυτή την εποχή του έτους.
Υπάρχει, όμως, και μια σούπα η οποία υπόσχεται να σας χαρίσει δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
Η σούπα του Ιπποκράτη αποτελεί μέρος της θεραπείας Gerson για τον καρκίνο. Είναι νόστιμη και θρεπτική και καθαρίζει τα νεφρά.
Δείτε πώς θα την φτιάξετε παρακάτω.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

Oκτώ μεγάλη λάθη των γονιών που βλάπτουν ψυχολογικά το παιδί

Όλοι οι γονείς συμφωνούν πως τα παιδιά είναι πηγή ευτυχίας.
Και όλοι παραδέχονται πως το μόνο που εύχονται και επιδιώκουν για τα παιδιά τους είναι επιτυχία, αγάπη και χαρά. Ωστόσο, κάποιες φορές οι στόχοι αυτοί δεν επιτυγχάνονται, γιατί τα παιδιά δεν εισπράττουν, κατά την ανατροφή τους, θεμελιώδη στοιχεία που θα τα κάνουν πειθαρχημένους, ώριμους και ενεργούς ενήλικες.
Η Αμερικανίδα ψυχολόγος Sherrie Campbell αναφέρει, παρακάτω, οκτώ μεγάλη λάθη των γονιών που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν ένα παιδί στην κατάθλιψη, το στρες, τον θυμό, τις τεταμένες οικογενειακές σχέσεις, σε προβλήματα με φίλους, χαμηλή αυτοπεποίθηση και χρόνια συναισθηματικά προβλήματα σε βάθος χρόνου:
Αγνοείτε ή υποτιμάτε τα συναισθήματα του παιδιού σας
Αν το παιδί εκφράζει λύπη, θυμό ή φόβο και εσείς το κοροϊδεύετε, το γελοιοποιείτε, το αγνοείτε ή το πειράζετε, τότε μειώνετε αυτό που νιώθει. Του λέτε, ουσιαστικά, ότι αυτό που νιώθει είναι λάθος. Όταν οι γονείς το κάνουν αυτό είναι σα να αναχαιτίζουν την αγάπη τους προς το παιδί και χάνουν την ευκαιρία να δεθούν μαζί του και να του δείξουν ότι το στηρίζουν άνευ όρων.
Ασυνεπείς κανόνες (ή έλλειψη κανόνων)
Αν δεν εκφράζετε τις προσδοκίες σας από το παιδί, μην περιμένετε να ξέρει από μόνο του πώς να συμπεριφερθεί. Τα παιδιά κάνουν αυτό που περιμένετε από αυτά. Οι κανόνες είναι που τους δίνουν τις οδηγίες και τα όρια και τα βοηθούν να προσδιορίσουν ποια είναι, με τα καλά και τα κακά τους. Αν αφήνετε το παιδί να μαντεύει πώς πρέπει να φέρεται σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής, θα προσπαθήσει να βρει τα όρια από μόνο του, με τρόπους συχνά μη επιθυμητούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοπεποίθηση και προβλήματα συμπεριφοράς.

Το μυστικό για μια πετυχημένη δίαιτα είναι να μην τρως τον άμπακο, επιβεβαιώνουν επιστήμονες

Το μυστικό για μια πετυχημένη δίαιτα είναι να μην τρως τον άμπακο, επιβεβαιώνουν επιστήμονες

Τη σχέση μεταξύ του να μην τρως τον άμπακο και την επιτυχία μιας δίαιτας φαίνεται να επιβεβαιώνει η επιστήμη, μετά τις νέες αποκαλύψεις ερευνητικής ομάδας της Βρετανίας.

Η πολυτετής έρευνα του πανεπιστημίου του Eatingham της Αγγλίας φαίνεται να επιβεβαιώνει τις υποψίες των επιστημόνων, συνδέοντας την έλλειψη προόδου σε άτομα που δηλώνουν ότι κάνουν δίαιτα αλλά στην πραγματικότητα τρώνε τον άμπακο, τον περίδρομο, το καταπέτασμα και τον αγλέορα.
«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ του να τρως τον άμπακο και να μην πετυχαίνει η δίαιτα» λέει η Βρετανίδα επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. Suzy Tross.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα