Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Πως να προσπεράσετε την σκοτεινή νύχτα της ψυχής!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πως να προσπεράσετε την σκοτεινή νύχτα της ψυχής!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

To ποιο σημαντικο πραγμα που θα πρεπει να κατανοησουν αυτοι που ζουν την εμπειρια της σκοτεινης νυχτας της ψυχης ,ειναι το οτι ο μονος τροπος για να την ξεπερασουν, ειναι το να κοιταξουν μεσα τους. Οσο χρονο καποιος στο μεσο αυτης της εμπειριας εστιαζει εξω απο αυτον , θα παραμενει συνεχως σε αυτη, μια και ο μοναδικος τροπος να υπερβη αυτη την εμπειρια ειναι το να αρχιση να εξεταζει την προσωπικη τουυπαρξιακη κριση απο την οποια και ξεκινα. Στην ουσια , η σκοτεινη νυχτα της ψυχηςειναι τις περισσοτερες φορες ο καταλυτης για μια πολυ βαθια και ανατρεπτικη για την ζωη,  εμπειρια αφυπνισης,που εχει την δυνατοτητα στην κυριολεξια να εκτοξευση καποιον στα υψη του μεγαλειου και την ευτυχιας. Και αυτο συμβαινει γιατι κατα την διαρκεια καθε μιας απο αυτες τις εμπειριες ,ουσιαστικα ωθουμαστε απο τον ανωτερο εαυτο μας να κανουμεεκεινη την εσωτερικη διεργασια που ειναι αναγκαια για να μας απελευθερωσει απο τον πονο.  Το να κανουμε λοιπον εσωτερικη δουλεια, παντοτε μας οδηγη σε μια μεγαλυτερη ευτυχια, υγεια και ελευθερια.

Ισως να εχετε ακουσει αυτο που λενε ¨δυο βηματα μπρος και ενα πισω ¨ . Η σκοτεινη νυχτα της ψυχης ειναι αυτο το βημα πισω, που ομως μας προετοιμαζει για τα δυο βηματα μπροστα.Ο,σοι δεν εγκαταλειψουν αυτη την προσπαθεια βγαινουν ενδυναμωμενοι στο επακρο απο αυτη.

Η πιο σημαντικη συμβουλη που θα μπορουσα να δωσω σε αυτους που τωρα βιωνουν αυτον τον τυπο κρισης,  ειναι το οτι θα πρεπει να παρουν την απολυτη υπευθυνοτητα για την ζωη τους πανω τους . Και μολις αρχισετε να το κανετε αυτοαμεσα θα εχετε την δυναμη να αλλαξετε την ζωη σας αντι να αισθανεστε σαν θυμα η εκτος ελεγχου πραγμα που ομως δεν συμβαινει.  Με το να παρετε την ευθυνη,  σας ελευθερωνει για να δημιουργησετε μια ζωη με τους δικους σας ορους και εαν αυτο οδηγη στο να εγκαταλειψετε την σκοτεινη νυχτα για τους καθαρους ουρανους , τοτε ας γινει ετσι.

Και τελικα ακομα και εαν νοιωθετε αρνητικα και δυσκολα συναισθηματαπρεπει στο τελος να τα αγκαλιασετε,  γιατι ειναι αυτα που θα σας οδηγησουν να καταλαβετε το γιατι υποφερετε  , οταν τα παρατηρησετε αντικειμενικα.  Αντι λοιπον να συνεχισετε να τα καταπιεζετε και να τα πολεματε πραγμα το οποιο κανει τα πραγματα χειροτερα και παρατεινει τον πονο , καλυτερα ρωτειστε τον εαυτο σας την πιο απλη ερωτηση : ¨Γιατι νοιωθω ετσι ? Ποια ειναι η προελευση αυτων τωνσυναισθηματων ?  Τι ειναι αυτο που μεσα μου με κανει να νοιωθω ετσι ? ¨   Αυτες οι ερωτησεις θα σας οδηγησουν παντα στην πηγη του προβληματος εαν απαντηθουν με ειλικρινεια . Ομως η απαντηση μπορει να παρει χρονο καθως αυτοι που βιωνουν την σκοτεινη νυχτα της ψυχηςπολυ συχνα κρυβονται απο τον ιδιο τον εαυτο τους και καταπιεζουν την πηγη του πονου για πολυ καιρο , αλλα η απαντηση θα ελθη κι οταν αυτο συμβη τοτε θα εχουν το κλειδι που θα τερματιση τον πονο τους.Εσεις πρεπει να γιατρεψετε αυτα τα τραυματα του εαυτου σας. Δεχτητε τα , κατανοηστε τα, ευχαριστηστε τα για τα μαθηματα που σας δινουν και μετα απελευθερωστε τα.

ΞΕΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Οι πέντε γενιές των παιδιών INDIGO...!!!!


Μία από τις πιο γνωστές ερευνήτριες των φαινόμενων της Νέας Εποχής, είναι η κυρία Lori Johnson, που ασχολήθηκε με την ίντιγκο γενιά σχεδόν επιστημονικά και τη χώρισε σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τη χρονολογία γέννησης των παιδιών. (link)

Άλφα Γενιά
Η πρώτη γενιά, η οποία ονομάστηκε Άλφα, περιλαμβάνει τα παιδιά που γεννήθηκαν την περίοδο από το 1958 ως το 1968. Η αύρα τους έχει βαθύ γαλάζιο & πράσινό - μωβ αποχρώσεις και είναι κάτω από την επιρροή του μεταλλικού μπεζ που τους προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις και από τις υπερβολικές πρόωρες εξωτερικεύσεις του indigo δυναμικού τους.

Τα εξωτερικά πέπλα της αύρας τους, βοήθησαν και βοηθούν ακόμη αυτούς τους Λειτουργούς του Φωτός να προσαρμοσθούν στον τρόπο ζωής και ύπαρξης των υπόλοιπων συνανθρώπων τους, που δεν ανήκουν σ' αυτή την ιδιαίτερη ομάδα που την ονομάσαμε indigo.

Από μικρά παιδιά ακόμη, οι Άλφα, είχαν μια αίσθηση ότι είναι διαφορετικοί, σαν να μην ανήκουν στον τόπο, στη χώρα ή στους γονείς που τους γέννησαν. Οι λόγοι γι' αυτή τη διαφορετικότητα ήταν πάντα ασαφείς και ποτέ δεν έβρισκαν μια ικανοποιητική εξήγηση.

Μόλις ωρίμασαν νοητικά, αρκετά για να μπορέσουν να φανούν τα χαρίσματα τους, είχαν και την εμπειρία της «Σκοτεινής Νύχτας της Αφύπνισης».

Η Αφύπνιση των Ίντιγκο
Για κάθε indigo γενιά αυτή η διαδικασία της αφύπνισης ξεκινάει γύρω στην ηλικία των 28 με 29 ετών και διαρκεί περίπου 7,5 χρόνια.

Η «Σκοτεινή Νύχτα της Αφύπνισης» είναι περίοδος που μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή είναι η περίοδος της οριστικής επιστροφής του ατόμου στον Εαυτό του και στην αποστολή για την οποία τελικά βρίσκεται εδώ.

Αυτή η περίοδος είναι γεμάτη παγίδες, προβλήματα διάφορων ειδών και διάφορες δύσκολες "δοκιμασίες".

Για την Άλφα γενιά αυτή η περίοδος συνέπεσε από το 1986 μέχρι το 1996.

Στην ηλικία των ώριμων τριάντα (37 - 39), ξεκινάει η ανάρρωση και η άνθιση των ψυχικών τους δυνατοτήτων. Μέχρι τότε το άτομο είχε αρκετό χρόνο να μάθει επιτέλους να εμπιστεύεται τις ψυχικές του δυνάμεις χωρίς να ξαφνιάζεται ή να προσπαθεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του με τους άλλους.

Εδώ μιλάμε για τις διάφορες εσωτερικές εμπειρίες του Ανοιχτού Νου, που σημαίνει να έχει κανείς καθαρή διαίσθηση, δυνατή εσωτερική κατεύθυνση και επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο, αναγνώριση των σκέψεων, συναισθημάτων και προθέσεων των άλλων, κατανόηση των παράλληλων επιπέδων της πραγματικότητας, μια αληθινή επίγνωση για τη φύση του χρόνου, καθημερινές συγχρονικότητες (synchronicity) και πολλά άλλα χαρίσματα.

Στην ηλικία των τριάντα ετών απελευθερώνονται συνήθως όλες οι θεραπευτικές δυνάμεις όλων των γενιών.

Βήτα γενιά
Είναι άνθρωποι γεννημένοι κατά την περίοδο μεταξύ του 1968 και 1978.

Η NASA ΚΡΥΒΕΙ την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου. Η Μεγαλύτερη Συγκάλυψη που Έγινε Ποτέ; (εικόνες-video)





















Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Χρόνια τώρα υποστηρίζεται ότι το φεγγάρι Φόβος του πλανήτη Άρη, είναι ένα τεχνητό σώμα, ένας δορυφόρος που τοποθέτησαν εκεί οι εξωγήινοι ή ένας αρχαίος ανθρώπινος πολιτισμός που κατάφερε κάποτε να φύγει από την επιφάνεια της Γης…

Όλα τα παρακλάδια και οι πτυχές των υποθέσεων βασίζονται, κυρίως, σε υπολογισμούς ενός Ρώσος επιστήμονα, του Δρ Joseph Samuilovich ο οποίος έχει την θεωρία ότι οι κινήσεις της Φόβου δεν είναι σύμφωνες με αυτό που περιμένει κανείς από ένα ουράνιο σώμα με το συγκεκριμένο σχήμα και το συγκεκριμένο μέγεθός.

Το 1960, ο δρ S. Fred Singer, επιστημονικός σύμβουλος του προέδρου Eisenhower, φάνηκε να θέλει να στηρίξει μια θεωρία για τον Φόβο, το μυστήριο φεγγάρι του Άρη. Στην πραγματικότητα, μέσα από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Astronautics δήλωσε: «Ο Φόβος έγινε δεκτός ως ένα ουράνιο σώμα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένας τεχνητός δορυφόρος από μια προηγμένη εξωγήινη φυλή»

Υποστηρίζεται, λοιπόν, πως σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, το εσωτερικό του Φόβου χαρακτηρίζεται από μεγάλα σπήλαια, δομημένα όμως γεωμετρικά και με ορθογώνια τοιχώματα. Αυτό υποδηλώνεται από την επιστροφή των αντηχήσεων μέσω εσωτερικών ανακλάσεων που έγιναν ύστερα από ειδικές μετρήσεις.

Με άλλα λόγια, ο Φόβος δεν είναι ο τυπικός δορυφόρος που θα περίμενε κανείς να περιστρέφεται με φυσικό τρόπο γύρω από τον πλανήτη του.

Ο Φόβος παραμένει τυλιγμένος στο μυστήριο από την ανακάλυψή του, το 1877 και ακόμα και σήμερα δεν είμαστε σίγουροι για το τι συμβαίνει με αυτόν, καθώς αρκετοί, μεταξύ των επιστημόνων, αμφισβητούν την πραγματική καταγωγή του.

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ TRUMP ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ CABAL

Φωτογραφία του Γιώργος Βουδούρης.

Capt. Dave Bertrand, Ε.Α.
Το σχολικό μακελειό της Φλόριντα εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός από τις έρευνες που αρχίζουν να βάζουν αποτελεσματικά τον Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον στο GITMO (Γκουαντάναμο).
Ο Πρόεδρος Τραμπ με τους στρατηγούς του συνεχίζει να σχεδιάζει ένα πολεμικό παιχνίδι εναντίον της Cabal, καθώς η " Εκτελεστική Διαταγή/ Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης" επιτρέπει να γίνουν μελλοντικά στρατιωτικά δικαστήρια για τους πολλούς γραφειοκράτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων των Obama και Hillary Clinton. Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα σύμφωνα με τον Δρ Jerome Corsi ο οποίος έχει στρατιωτικές επαφές υψηλού επιπέδου στην Ουάσιγκτον D.C.
Ο Πρόεδρος Τραμπ διέταξε μέσω του AG Jeff Session την δημιουργία μέχρι και 13.000 σφραγισμένων κατηγορητηρίων με πρόθεση, σύμφωνα με την εντολή έκτακτης ανάγκης, να κατασχέσει ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς όσων ασχολούνται με την εμπορία παιδιών και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ... περιλαμβανομένων των πράξεων καταπάτησης και προδοσίας.
Για εκείνους που πιστεύουν ότι η δικαιοσύνη ΠΡΕΠΕΙ να ενεργήσει ΤΩΡΑ, είναι σαν να συλλαμβάνει τον νούμερο ένα βασιλικό καρχαρία των καρτέλ, ενώ οι αρουραίοι κάτω από αυτόν διασκορπίζονται σε όλο τον κόσμο.
Οι αρουραίοι πρέπει πρώτα να πιστοποιηθούν για να δημιουργηθεί ένα σταθερό κατηγορητήριο εναντίον των κορυφαίων παικτών. Επιπλέον, ο Πρόεδρος Τραμπ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι οι κορυφαίες γάτες που υπόκεινται σε έρευνα θα περπατούσαν ελεύθερες αν δικάζονταν στο έδαφος των ΗΠΑ από εισαγγελείς, δικηγόρους και δικαστές του "Deep State".
Ως εκ τούτου ... Ο Τραμπ θέσπισε το "Τάγμα Έκτακτης Ανάγκης" με άμεση συμμετοχή των Στρατιωτικών Πληροφοριών, να έχουν εξουσιοδότηση (σύμφωνα με την εντολή έκτακτης ανάγκης) να παρακάμπτουν την CIA και το FBI υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Trump.
Ο άλλος λόγος της συμμετοχής των Στρατιωτικών Πληροφοριών είναι για την άμεση ασφάλεια του Trump, αφού (άγνωστο στο κοινό) έχει ήδη βιώσει τουλάχιστον δύο απόπειρες κατά της ζωής του.
Ο Πρόεδρος Τραμπ περιβάλλεται από στρατιωτικούς και μαθαίνουμε ότι ειδικά ο Τραμπ κλήθηκε να να βάλει υποψηφιότητα, πολύ πριν από την προεκλογική εκστρατεία, επειδή ένα μεγάλο τμήμα του στρατού γνώριζε ή γνωρίζει ακριβώς την κατεύθυνση που επιθυμούν οι Σοσιαλιστές / Κομμουνιστές και το "Deep State" (ed) να πάρει την Αμερική.

Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΘΑΒΕΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Θεός σάς έκανε γιους Του. Εσείς μετατρέψατε τον εαυτό σας σε ζητιάνους. Αν έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι είστε αβοήθητοι θνητοί, τότε εσείς οι ίδιοι εκδώσατε μέσα στον νου σας την ετυμηγορία ότι είστε ξοφλημένοι. Αυτή η ετυμηγορία εναντίον του εαυτού σας είναι που σας κρατά φτωχούς ή στενοχωρημένους, όχι η κρίση του Θεού ή της μοίρας. Η επιτυχία ή η αποτυχία καθορίζεται από τον ίδιο σας τον νου. Ακόμα και ενάντια στην αρνητική γνώμη της υπόλοιπης κοινωνίας, αν μέσω της δοσμένης από τον Θεό θέλησής σας που κατακτά τα πάντα δημιουργήσετε μέσα σας την πεποίθηση ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθείτε να υποφέρετε μέσα στις δυσκολίες, θα νιώσετε μια μυστική θεϊκή δύναμη να έρχεται σ’ εσάς. Και θα δείτε ότι ο μαγνητισμός αυτής της πεποίθησης και της δύναμης σας ανοίγει νέους ορίζοντες. Μη θρηνείτε για την τωρινή σας κατάσταση και μη στενοχωριέστε. Αν αρνηθείτε να στενοχωριέστε και αν κάνετε τη σωστή προσπάθεια, θα είστε ήρεμοι και σίγουρα θα βρείτε έναν τρόπο να πετύχετε τον σκοπό σας.
Να θυμάστε ότι κάθε φορά που στενοχωριέστε θέτετε ένα νοητικό φρένο. Και παλεύοντας ενάντια σ’ αυτήν την αντίσταση, καταπονείτε την καρδιά και τον νου σας. Δεν θα προσπαθούσατε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας έχοντας σε λειτουργία το φρένο, γιατί ξέρετε ότι θα κάνατε μεγάλη ζημιά στο μηχανισμό. Η στενοχώρια είναι το φρένο στους τροχούς των προσπαθειών σας – σας οδηγεί σε κατάρρευση. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, εκτός κι αν νομίζετε ότι είναι. Η στενοχώρια μπορεί να σας πείσει ότι είναι αδύνατον να κάνετε αυτό που θέλετε.
Η στενοχώρια προκαλεί σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Αντί γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τον νου σας για να κάνετε κάποια θετική προσπάθεια. Είναι καλύτερο να είστε ένας δυναμικός υλιστικός άνθρωπος και να πετύχετε κάτι παρά να είστε ένας τεμπέλης. Τον τεμπέλη τον ξεχνά και ο Θεός και ο άνθρωπος. Πολλές περιουσίες έχουν αποκτηθεί από δραστήριους ανθρώπους, αλλά μην κάνετε τα χρήματα γνώμονα της επιτυχίας σας. Συχνά αυτό που φέρνει ικανοποίηση δεν είναι τα χρήματα αλλά η δημιουργική ικανότητα που ασκήθηκε για να κερδηθούν.

Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος του πέους... Ο "κύκλος ζωής" του ανδρικού μορίου

Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος του πέους... Ο "κύκλος ζωής" του ανδρικού μορίου

Δεν είναι μυστικό πως η ανδρική σεξουαλική λειτουργία φθίνει με την ηλικία. Καθώς πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα, χρειάζονται περισσότερα για να τον διεγείρουν, ενώ όταν διεγερθεί, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να έρθει σε οργασμό. Και αφού έρθει σε οργασμό, να ξαναδιεγερθεί.

Επίσης η ηλικία φέρνει μείωση στον όγκο του σπέρματος και στην ποιότητά του και η στυτική δυσλειτουργία ή ανικανότητα, συνδέεται ξεκάθαρα με την πάροδο του χρόνου.

Ενδεικτικά σύμφωνα με όσα δείχνουν οι έρευνες μεταξύ των 40 και των 70, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30%.
Οι άνδρες ακόμη βιώνουν μια σταδιακή φθορά στη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν πως με τον καιρό η λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος εξασθενεί, αποτέλεσμα χαλαρωμένων μυών στην κύστη και, σε πολλές περιπτώσεις, διόγκωσης του προστάτη.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που οι άνδρες από καιρό υποψιάζονταν και σε κάποιες περιπτώσεις φοβούνταν: πως στο ίδιο το πέος συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές, καθώς ο άνδρας προχωρά από τη σεξουαλική του ακμή -περίπου τα 30 για τους περισσότερους- στη μέση ηλικία και τέλος στα γεράματα.
AdTech Ad
Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

Ιχθείς* Νιώσε Ευγνωμοσύνη που Υπάρχεις*


24. 2. 2018



Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη,

Χείρωνας και Ποσειδώνας

βρίσκονται στους Ιχθείς*





Μην είσαι τίποτα αυτήν την Περίοδο*


Μην έχεις Ρόλο 


Όνομα Καθήκον 


Σκοπό*




Όπως το Νερό 


ξεγλιστρά 


απ' τα χέρια σου,


έτσι άσε 


να ξεγλιστρήσουν 


από πάνω σου


όλες οι βεβαιότητες 


για το ποιός είσαι,


τι κάνεις, 


που πας, 


πως σκέφτεσαι*





Δεν είσαι αυτό 


που νομίζεις πως είσαι*


Είσαι κάτι άλλο... 


απ' αλλού φερμένο...


Απελευθέρωσε τα βάρη 


και τις σκέψεις σου...


Νιώσε την Ειρήνη μέσα σου...


Απλά και μόνο επειδή είσαι...


Απλά επειδή Υπάρχεις....


Επειδή Ρέεις....


Νιώσε Ευγνωμοσύνη που Ρέεις...


Που Υπάρχεις...





Υπάρχεις γιατί ο Ωκεανός


της Πανπεριεκτικής Αγάπης


επιτρέπει να Υπάρχεις...


Δεν Υπάρχεις 


ως δικό σου Κατόρθωμα*


Υπάρχεις γιατί η Κοσμική Νοημοσύνη


το Επιτρέπει*


Η καρδιά σου χτυπάει


γιατί Άλλος το επέτρεψε*


Συνεχίζεις και ξυπνάς το πρωί,


συνεχίζεις και τρως,


αναπνέεις,


περπατάς,


γιατί Άλλος σου δίνει Πίστωση...


Αφέσου λοιπόν με Εμπιστοσύνη*


Όλα είναι στην Ροή*


Αφέσου Εν Ειρήνη...


Μείνε με την Αίσθηση αυτή


του Θεού που επιτρέπει να Υπάρχεις...


Είσαι κι εσύ ένα κύμα στον Ωκεανό...


Αφέσου όπως το κύμα...


Με Ευγνωμοσύνη... 




Με Αγάπη*

Αριάνα Παπακώστα*


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Ο άνθρωπος που πώλησε τον πύργο του Άιφελ, δύο φορές!

Ο άνθρωπος που πώλησε τον πύργο του Άιφελ, δύο φορές!

Ως γνωστό, ο πύργος του Άιφελ, κατασκευάστηκε ως αψίδα εισόδου στη ∆ιεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1889, αλλά και λόγω της εκατονταετούς επετείου της Γαλλικής Επανάστασης. Η αρχική άδεια για τον πύργο, προέβλεπε την ανέγερση και παραµονή του στο πεδίο του Άρεως, στην αριστερά όχθη του Σηκουάνα, για 20 χρόνια. Μετά υποτίθεται ότι θα µετακινείτο ή θα αποσυναρµολογείτο, αφού πολλοί θεωρούσαν το συγκεκριµένο κτίριο πολύ άσχηµο για την πόλη του Παρισιού.
Ο πύργος του Άιφελ, εντούτοις, κέρδισε τις καρδιές των Παριζιάνων και άρχισαν να αλλάζουν γνώµη για το αν ήθελαν να τον ξεφορτωθούν ή να τον µετακινήσουν. Βέβαια ο ρόλος, που διαδραµάτισε στον Πρώτο Παγκόσµιο Πόλεµο, ήταν φανερό πως τους επηρέασε. Οι Γάλλοι έστησαν στον πύργο ένα ραδιοποµπό, ο οποίος υπέκλεπτε πληροφορίες απ’ τους Γερµανούς. Το κόλπο αυτό βοήθησε τα µέγιστα για τη νίκη των συµµάχων στην πρώτη µάχη του Μάρνη. Έτσι ο πύργος κέρδισε µια θέση στις καρδιές των Παριζιάνων.
Με το πέρας του Πρώτου Παγκοσµίου Πολέµου, ο πύργος ήταν ακόµη στη θέση του µεν, αλλά άρχισε να δείχνει εµφανή σηµεία φθοράς. Το κράτος δεν διέθετε κονδύλια για τη συντήρησή του. Ο κόσµος, αλλά και τα Μ.Μ.Ε, συζητούσαν οληµερίς για το τι πρέπει να γίνει. Τα συγκεκριµένα γεγονότα έφτασαν στα αυτιά του Βίκτωρ Λούστιγκ και δεν πέρασαν απαρατήρητα.
Ο Λούστιγκ ήταν ένας µικροαπατεώνας, τότε, ο οποίος είχε γεννηθεί (1890) στην πόλη Χόστιν της Αυστροουγγαρίας. Παρότι ήταν ένας “κοινός θνητός,” συστηνόταν ως Κόµης. Βέβαια ήταν δύσκολο να αποκαλυφθεί η πραγµατική του ταυτότητα, αφού µε τη διάλυση της γερµανικής, ρώσικης και της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, µετά τον Πρώτο παγκόσµιο πόλεµο, η Ευρώπη γέµισε µε εξόριστους αριστοκράτες, γνήσιους αλλά και µη.

Mην επιτρέπεις η γνώμη των άλλων… να γίνει η δική σου πραγματικότητα.


Mην επιτρέπεις η γνώμη των άλλων… να γίνει η δική σου πραγματικότητα.


Έζησες τη ζωή που θα ήθελες να ζήσεις; Υπήρξες ποτέ ευτυχισµένος/η;
H ζωή είναι γενναιόδωρη, αλλά παράλληλα απαιτητική. Ο άνθρωπος χρειάζεται να εκτιµά, να σέβεται και να µην ξεχνά από που ξεκίνησε, γιατί µπορεί η ίδια η ζωή µία µέρα απλόχερα να σου αρπάξει ότι σου έχει χαρίσει…
Αν οι άνθρωποι καταλάβαιναν πόσο µικροί είµαστε σε αυτό τον κόσµο, τότε όλοι θα ζούσαν διαφορετικά, µε περισσότερα “θέλω” και λιγότερα “πρέπει”.
Γιατί οι άνθρωποι είναι εξαρτηµένοι σε τόσο µεγάλο βαθµό από τα υλικά αγαθά;
Γιατί για πολλούς ανθρώπους είναι σηµαντικό να έχουν ένα µεγάλο ακριβό σπίτι και ένα ακριβό αυτοκίνητο; ∆υστυχώς πιστεύουν ότι αυτά θα δώσουν αξία και στους ίδιους.
∆εν είναι όµως έτσι. Ο άνθρωπος, κερδίζει όταν µοιράζει και εµπνέει αγάπη, όταν χαρίζει χαµόγελα στους ανθρώπους που το χρειάζονται, όταν έχει πάντα µια µεγάλη αγκαλιά να µας δώσει.
Ο άνθρωπος που ξεχωρίζει είναι αυτός που έχει παιδεία, και όχι απαραίτητα πτυχία και του αρέσει να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.
Όταν πολεµάµε για ότι αγαπάµε, µε πίστη, θάρρος και τόλµη, κάποια στιγµή η ζωή θα µας το ανταποδώσει.
Όταν κοιτάξεις γύρω σου, αντιλαµβάνεσαι πως όλα έχουν αλλάξει.
Μερικές φορές οι άνθρωποι προσπαθούν να πιστέψουν στο αδύνατο. Τοποθετούν τις ελπίδες τους σε λάθος πράγµατα, ξανά και ξανά ενώ τολµούν και δίνουν εµπιστοσύνη σε ανθρώπους που ήθελαν για λίγο να ζήσουν µαζί τους ένα όµορφο παραµύθι. ∆υστυχώς όµως το παραµύθι δεν είχε απλά κακό τέλος, αλλά µετετράπηκε σε ένα φρικτό εφιάλτη.

Ο ΦΟΒΟΣ….

Φωτογραφία του Ioannis Stogiannos.

Ο φόβος που εκδηλώνεται μέσα μας… είναι ένα βασικό συναίσθημα του Ανθρώπου… που προκαλείται… είτε από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού κινδύνου ή ίσως κι ενός πλασματικού κινδύνου ή κάποιας άλλης οποιαδήποτε απειλής. 

Είναι λοιπόν ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, δηλαδή… μία φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού μας… χωρίς να απαιτείται κάποια συνειδητή σκέψη. Οπότε ο φόβος μας για το οποιοδήποτε γεγονός… αποχτάει μια σχετική συναισθηματική κατάσταση του άγχους μας… που συνήθως μας κυριαρχεί έντονα και το οποίο εκδηλώνεται φυσικά ως μία εσωτερική ένταση και το οποίο συνήθως συμβαίνει χωρίς την ύπαρξη οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής… απειλής βέβαια που γίνεται αντιληπτής ως ανεξέλεγκτης ή αναπόφευκτης. 

Στην περίπτωση της συναισθηματικής κατάστασης του φόβου που έχουμε μέσα μας… είναι σχεδόν πάντα για τα κάποια μελλοντικά γεγονότα ή καταστάσεις ή κάποιες συμπεριφορές… τις οποίες μπορούμε να διαφύγουμε ή ακόμη να αποφύγουμε. Εκεί λοιπόν εμφανίζονται οι επιτήδειοι… και πόσο μάλιστα οι «Κρατικοί Λειτουργοί» που παίζουν με το φόβο μας… αφού τον διασπείρουν τόσο έντεχνα και μελετημένα… που κάποια στιγμή μπορεί να πάθουμε κάποιο νευρικό κλονισμό και φοβόμαστε αόριστα… σαν να υπάρχει ένα «αόρατο όπλο»… και μας λέγει κάποιος-οια… «το άκουσες ρε… θα μας κόψουνε τη σύνταξη ή το μισθό» και ο φόβος μας μπορεί να είναι εκείνη τη στιγμή… μια στιγμιαία αιφνίδια αντίδραση σε κάτι που μας συμβαίνει στο παρόν… αλλά αφορά όμως το μέλλον. 


Έτσι όταν ο φόβος μας συνεχίζει να υφίσταται, ενώ δεν υπάρχει κάποιος πραγματικός κίνδυνος και μάλιστα σε καταστάσεις υπερβολικού άγχους… τότε αυτό το συναίσθημα μετατρέπεται σε φοβία και γίνεται ένα εμπόδιο στην φυσιολογική αντιμετώπιση της καθημερινότητας μας. Η φοβία λοιπόν… είναι ένας επίμονος και παράλογος φόβος κάποιου συγκεκριμένου αντικειμένου ή κατάστασης, που έχει ως αποτέλεσμα την επιθυμία αποφυγής αυτού αντικειμένου… που στην πραγματικότητα δεν αποτελεί σπουδαία πηγή κινδύνου.
 
Το να ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε τη υπόλοιπη ζωή μας… χωρίς φόβο δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε και άγνοια του όποιου κινδύνου ή να υπερεκτιμούμε τις ικανότητές μας, όπως πιθανώς να κάνουν οι ριψοκίνδυνοι… και συνήθως οι πολύ νέοι άνθρωποι. Χρειάζεται να νιώθουμε τον φόβο ως μία αντίδραση προστασίας, για να τον αξιολογούμε ανάλογα κάθε φορά, να τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψη μας και παρ’ όλα αυτά βέβαια να προχωράμε σε όσα θέλουμε να κάνουμε. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα