Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η απίστευτη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: Μας “ωφελεί” η σκόνη από την Αφρική!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μας “ωφελεί” η σκόνη από την Αφρική!

Ό,τι πιο απίστευτο, απάνθρωπο, παράλογο , παραπληροφοριακό και ΕΝΤΕΛΩΣ  “fake news” μαζί με “fake science”  διαβάσαμε σήμερα στη σελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Αθηνών μπορεί, “εθνικού” όμως όχι, γιατί ανάμεσα στις γραμμές κρύβεται ΌΛΗ η υποτιθέμενη “θεραπεία” της Γεωμηχανικής, η σκοτεινή ατζέντα τροποποίησης καιρού και το απατηλό αφήγημα της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη.
Δείτε τι έγραψαν στη σελίδα τους στο facebook τα σαΐνια της μετεωρολογίας:
Ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σήμερα παρατηρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα επεισόδια μεταφοράς ερημικής σκόνης από την Σαχάρα στον Ελλαδικό χώρο. Όπως φαίνεται και από τις δορυφορικές εικόνες, το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο στο Νότιο κομμάτι της χώρας.

Όταν ερωτεύονταν οι αρχαίοι Έλληνες

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν ερωτεύονταν οι αρχαίοι Έλληνες

Πώς αισθάνονταν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ερωτεύονταν;

Ποια ήταν η στάση τους απέναντι στην αγαπημένη τους, στην απιστία, στην ερωτική απογοήτευση ή και στον ίδιο τον έρωτα;
Παρά την χρονική απόσταση που μας χωρίζει από την αρχαία Ελλάδα, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση διαβάζοντας τα ερωτικά επιγράμματα της Παλατινής Ανθολογίας, μιας συλλογής κειμένων από τον 7ο αι. π.Χ. μέχρι το 600 μ.Χ. Πρόκειται για ποιητικό είδος, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι έχει άμεση επαφή με την εμπειρική πραγματικότητα. Είναι συνδεδεμένο με τον σύγχρονο, κυρίως τον καθημερινό άνθρωπο και τις προσωπικές του εμπειρίες.


Eros. Attic red-figure bobbin, c. 470 BC–450 BC.


Ορισμένα από τα ερωτικά επιγράμματα της Ανθολογίας είναι τα ακόλουθα:

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑ – Η ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (Μέρος Γ)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.


Όπως ο Φοίνικας, θα βγούμε από τις στάχτες
«Θεέ, σε παρακαλώ βοήθησε με. Δείξε μου τον δρόμο για την υγεία, σε παρακαλώ δείξε μου τον δρόμο. Είμαι έτοιμη για πλήρη γιατρειά. Είμαι έτοιμη»

Βρίσκομαι μπροστά στη μεγαλύτερη αλλαγή που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Πηγαίνω από το να είμαι κάποια που υποφέρει στο να είμαι δημιουργός. Αφήνω κάτω το σπαθί μου για να φυτέψω σπόρους, σπόρους της ζωής. Αλλάζω τον πυρήνα μου, κι εν τούτοις δεν αλλάζω καθόλου. Ο αληθινός μου εαυτός θέλει να λάμψει, να έρθει στην επιφάνεια και για να συμβεί αυτό, όλα όσα δεν με εξυπηρετούν, πρέπει να φύγουν. Αυτή που πραγματικά είμαι θέλει να βγει μπροστά. Τέλος, καταστρέφω ό,τι δεν είμαι αληθινά εγώ. Είμαι έτοιμη να πετάξω τις μάσκες. Είναι πολύ βαριές για να τις φοράω. Είναι επίσης πάρα πολλές για να κρατάω λογαριασμό. Είναι εξουθενωτικό, και το μόνο που θέλω είναι να είμαι εγώ. Αυθεντικά εγώ.

Δεν ήμουν σίγουρη για το ποια αυτό το εγώ ήταν, αλλά ήθελα να το μάθω.

Από την εμπειρία μου, πιστεύω πραγματικά ότι η ζωή ξεκινάει μετά το θάνατο και ότι μπορούμε να ζήσουμε στο έπακρο όταν δεν τον φοβόμαστε πλέον. Ήμουν τόσο έτοιμη να φύγω, τόσο έτοιμη να αφήσω αυτή τη ζωή, που ένιωσα απαλλαγμένη από την παγίδα του θανάτου. Δεν ένιωθα πλέον τον φόβο να πεθάνω. Ήξερα ότι ήμουν περισσότερο από ένα άρρωστο σώμα και ότι πραγματικά δεν θα πεθάνω ποτέ. Γινόμουν όλο και πιο ατρόμητη, και αυτό ελευθέρωνε την ψυχή μου. Άρχισα να βλέπω το θάνατο ως μέρος της ΖΩΗΣ και τη διαδικασία του να πεθαίνεις ως μέρος της διαδικασίας του να ΖΕΙΣ.

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑ – Η ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Η μαύρη νύχτα μπορεί να προκληθεί από ένα γεγονός στη ζωή σας. Μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας, κάποιον κοντινό σας ή με κάποιο τρόπο να έχετε μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή. Οποιοδήποτε σοβαρό τραύμα μπορεί να προκαλέσει τον λόγο σας για να ξεκινήσετε ένα τέτοιο ταξίδι. Θα νιώθετε σαν ολόκληρη η ύπαρξή σας να καταρρέει. Σαν να σας ξεριζώνουν από αυτό που θεωρείτε ως την πραγματικότητά σας. Η εμπειρία όχι μόνο θα αλλάξει την εξωτερική σας πραγματικότητα, αλλά και πώς βλέπετε τη ζωή γενικά. Υπάρχει μια αφύπνιση που συμβαίνει. Μια γιορτή της ελευθερίας. Μια ευλογία μεταμφιεσμένη, και για τους περισσότερους τόσο κρυμμένη, που μπορεί να μοιάζει αφόρητη.

Αυτός ή αυτή που ζει την εμπειρία τις περισσότερες φορές δεν θα γνωρίζει τι περνάει. Για μένα, ήταν πολύ δυνατό. Με έκανε κομμάτια. Απογυμνωνόμουν από τα πάντα.

Έμεινα τελείως γυμνή.
Δεν ήμουν τίποτα.
Δεν ήμουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!

Είχα εγκαταλείψει όλους τους λόγους για να κρατιέμαι από τον πόνο μου, και είχα αφήσει την ανάγκη μου να διορθώσω οτιδήποτε.

Στον Ματθαίο 7: 13-14, ο Ιησούς μίλησε για το ταξίδι στον στενό δρόμο. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η μαύρη νύχτα της ψυχής. Ο όρος αναφέρεται σε πολλές γραφές και μας συνδέει με την ατελείωτη εμπειρία του να είσαι κοντά στην Δημιουργία / Θεό και το μόνο που υπάρχει. Είναι μέσω της απώλειας του εαυτού που μπορεί κανείς να βρει την εσωτερική αλήθεια και την αίσθηση της αιώνιας ύπαρξης. Ο τύπος της νοητικής, συναισθηματικής ή πνευματικής αγωνίας που υπάρχει στο πλήρες σκοτάδι, αφήνει τον ταξιδιώτη να αισθάνεται εντελώς χαμένος και μόνος.

Ο θάνατος του εγώ όπως το ξέρουμε.
Αυτή είναι η αφύπνιση σε κάτι βαθύτερο, μια αίσθηση πραγματικού σκοπού, σε αληθινό και πραγματικό πάθος. Μοιάζει με θάνατο και αναγέννηση, όπου όλα όσα υπήρχαν έχουν τώρα φύγει, και προκύπτουν νέα νοήματα, νέες έννοιες και μια νέα αίσθηση ύπαρξης. Υπάρχει θάνατος του εγώ, εν τούτοις τίποτα δεν πεθαίνει αληθινά, εκτός από την αίσθηση του εαυτού του εγώ. Ένας πολύ οδυνηρός θάνατος, και η εμπειρία είναι αυτή του ίδιου του θανάτου, αν και τίποτα αληθινό δεν πέθανε, και ποτέ δεν θα πεθάνει.

Θα μοιάζει με ατέλειωτη απελπισία και σκοτάδι.
Αυτό αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας αφύπνισης που θα μας αφήσει πιο δυνατούς και πιο αληθινούς για τον εαυτό μας. Πιο αυθεντικούς. Από την στιγμή που έχουμε περάσει από τη μαύρη νύχτα της ψυχής και έχουμε «ξαναγεννηθεί», συνειδητοποιούμε ότι αυτό που απελευθερώθηκε ήταν η ψεύτικη αίσθηση του εαυτού. Αυτό που πέθανε δεν ήταν ποτέ πραγματικό, αλλά ήμαστε προσκολλημένοι σε αυτό ως μέρος της ψευδαίσθησης του εγώ. Θυμάμαι τότε που ήμουν με ξεσκισμένη την καρδιά και είχα χάσει το μυαλό μου, παρ’ όλα αυτά ήταν η πιο σημαντική εμπειρία μάθησης, όπως τη βλέπω.

Το πέρασμα μέσα από τη «μαύρη νύχτα της ψυχής» είναι μια περίοδος πνευματικού καθαρισμού και αφύπνισης, και μια εποχή εσωτερικής αυτό-αντανάκλασης και απόλυτης μοναχικότητας.

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑ – Η ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

«Σε παρακαλώ Θεέ, πάρε με. Δώσε τέλος σε αυτό το μαρτύριο. Δεν αντέχω άλλο. Δεν αντέχω κι άλλο σαν αυτό. Δεν αντέχω τίποτα. Αρκετά».

Σαν να ήταν χτες. Θυμάμαι την πρώτη ημέρα που ήθελα να πεθάνω. Και το εννοούσα.

Η απελπισία, το αίσθημα ότι ήμουν τελείως χαμένη και απογοητευμένη, ότι η μόνη διέξοδος ήταν να αφήσω τη στιγμή αυτή να είναι η τελευταία. Το οριστικό τέλος της ζωής μου. Ήταν η πρώτη από πολλές ημέρες σαν αυτή, μια σειρά από λεπτά, ώρες και ημέρες, που ολόκληρη η ύπαρξη μου φώναζε για ανακούφιση.

Ήμουν πολύ άρρωστη για να μου λείψει μεγάλο μέρος της κανονικής μου ζωής. Ήμουν αποσυνδεδεμένη από τον κόσμο. Δεν μου έλειπε τίποτα από αυτά, φαινόταν πολύ μακρινά. Η οικογένεια σπάνια έρχονταν να με δουν, και όταν το έκαναν, κάθονταν στον κάτω όροφο στο σαλόνι. Οι φίλοι μας σταμάτησαν να μας προσκαλούν σε εκδηλώσεις και κανένας από αυτούς δεν ήλθε να χτυπήσει την πόρτα μας.

Από εκεί που ζούσα μια ζωή γεμάτη με ταξίδια, είχα τη δική μου επιχείρηση, ήμουν το κέντρο της προσοχής στις διασκεδάσεις, ήμουν η χαρούμενη, γεμάτη ενέργεια μητέρα, αδελφή, κόρη, φίλη και σύζυγος, έγινα ένα τίποτα. Από εκεί που ήμουν αθλητική, υγιής και έτρεχα να τα κάνω όλα για όλους, έγινα ένα τίποτα. Όχι γι' αυτούς, όχι για μένα. Αυτή ήταν η αλήθεια μου. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το Lyme, τα έλκη και το άγχος κατέτρωγαν την ίδια τη ζωή μου.

Ήταν σαν να εξαφανίστηκε ο έξω κόσμος. Όλα έγιναν σιωπηλά. Το τηλέφωνό μου σταμάτησε να χτυπάει, και κατοικούσα σε μια φούσκα πόνου και μοναξιάς. Περνούσα στον καιρό μου διαβάζοντας στο Διαδίκτυο, με προσευχή, κλαίγοντας και γεμάτη οργή. Έγινα τα συναισθήματά μου, ο θυμός. Ένιωθα απελπισμένη και αβοήθητη. Αμφισβήτησα τα πάντα. Δεν πίστευα πια στους γιατρούς και την εκπαίδευσή τους. Δεν είχα πλέον καμία ελπίδα ανάκαμψης. Σύμφωνα με αυτούς που είχα πιστέψει, δεν υπήρχε τίποτα που να μπορεί να γίνει για να ανακτήσω την υγεία μου. Μόνο μια ζωή όπου τα φάρμακα και ο πόνος, οι παραμορφώσεις και οι αναπηρίες θα βασίλευαν. Ήμουν μόνη μου.


«Σε παρακαλώ Θεέ μου, βοήθησε με. Δείξε μου τον δρόμο για την υγεία, σε παρακαλώ δείξε μου τον δρόμο. Είμαι έτοιμη για την απόλυτη γιατρειά. Είμαι έτοιμη».

Ὑπὲρ Τουρκίας εὐρωπαϊκὸς πολεμικὸς ἀναβρασμὸς


Αὐτὴ τὴν στιγμὴ στὴν κεντρικὴ Εὐρώπη ἐπικρατεῖ ἀναβρασμός. 
Τυφεκιοφόροι ἀπὸ τὸ Λουξεμβοῦργο, πολεμικὰ ἅρματα ἀπὸ τὴν Προβιγγεία, γερμανικὰ πάντσερ βαρέος ὁπλισμοῦ, κόορτεις ἀπὸ Βρυξελλιῶτες πυροβολητὲς καὶ δύο μισθοφορικὰ τάγματα, μὲ ἐπὶ κεφαλῆς τοὺς Σούλτς καὶ Γιουνκέρ, ἑτοιμάζονται πυρετωδῶς να ἐπιχειρήσουν στὰ νοτιονατολικὰ εὐρωπαϊκὰ σύνορα.
Πῶς; Μά πῶς ἀλλοιῶς; Παραδίδοντας κῶλο στὸν Τοῦρκο.
Διότι ὅπως εἶπε καὶ ὁ γίγας τῆς συγχρόνου φιλοσοφίας Τσαστὶν Τριντώ: «ὅταν σκοτώνῃς τοὺς ἐχθροὺς αὐτοὶ κερδίζουν».
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Ῥέα καὶ Ἴσις

Ἡ Ἴσις ἦταν κόρη τῶν Γκὲμπ καὶ Νοῦτ (Γαίας καὶ Οὐρανοῦ) ποὺ αὐτομάτως τὴν ταὐτίζει μὲ τὴν Ῥέα.
Ποῦ τά βρῆκε τά πτερά ἡ Ἴσις
Πτερά ἀετοῦ βεβαίως, σὰν αὐτὰ τῶν Σφιγγῶν προστατιδῶν τῆς Ῥέας, Εἶναι τὰ πτερὰ ποὺ τὴν φέρουν στὸν Οὐρανὸ καὶ τὸν Ἥλιο καὶ εἶναι αὐτὰ ποὺ δανείζεται ἡ Νέμεσις, ὅταν πρόκειται νὰ ἀποδώσει δικαιοσύνη.
Ἡ ἰδία Νέμεσις ποὺ ἀπηλευθερώθη ἀπὸ τὸ μνημεῖο τῆς Ἀμφιπόλεως, ὅταν, μὴ μπορώντας νὰ ἀποφύγουν τὸ πεπρωμένο, ἀπεκάλυψαν οἱ δύστυχοι, χωρὶς νὰ τὸ θέλουν.  

Η αντιγηραντική δράση της ασπιρίνης


Η ασπιρίνη βοηθάει, εμμέσως, στην αντιγήρανση.

Την ανακάλυψη αυτή έκαναν Ελληνες και Γάλλοι επιστήμονες στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας. Ειδικότερα, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), Μαρία Μαρκάκη και Νεκτάριος Ταβερναράκης (καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Κρήτης και πρόεδρος του ΙΤΕ) σε συνεργασία με την ομάδα του Guido Kroemer (Université Paris Descartes/Paris V, Σορβόννη) έδειξαν ότι η ασπιρίνη και ο ενεργός μεταβολίτης της σαλικυλικό οξύ καταστέλλουν την ενεργότητα ενός ειδικού ενζύμου, της ακετυλοτρανσφεράσης EP300, επάγοντας έτσι την κυτταρική διαδικασία της αυτοφαγίας.
Ουσιαστικά, η δράση της ασπιρίνης προσομοιώνει τα ευεργετικά αποτελέσματα της περιορισμένης πρόσληψης θερμίδων, χωρίς τον συνεπακόλουθο υποσιτισμό.

Η αυτοφαγία είναι μια αυστηρά ελεγχόμενη διαδικασία μέσω της οποίας το κύτταρο αποικοδομεί συστατικά του, όπως πρωτεΐνες, λιπίδια και άλλα μακρομόρια καθώς και κατεστραμμένα ή περιττά υποκυτταρικά οργανίδια. Μειωμένη πρόσληψη τροφής ενεργοποιεί την αυτοφαγία.

Έτσι θα Χάσετε το Λίπος της Κοιλιάς σε 2 Μόνο Εβδομάδες!

Έτσι θα Χάσετε το Λίπος της Κοιλιάς σε 2 Μόνο Εβδομάδες!

Μην ανησυχείς. Δεν θα έχεις παραπανίσια κιλά για πάντα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα χάσεις -αυτά και το λίπος που έχει εγκατασταθεί για τα καλά γύρω από την κοιλιά σου- και θα τα χάσεις αν απλάακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δίνουμε παρακάτω.
Και θα τα καταφέρεις απλά κάνοντας τις αλλαγές που ακολουθούν μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες.
Κάνε ένα γρήγορο περπάτημα πριν το πρωινό 
Μια πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι η έκθεση στον ήλιο μεταξύ 8 το πρωί και 12 το μεσημέρι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να πάρεις βάρος ασχέτως δραστηριότητας, θερμίδως και ηλικίας. Αυτό που συμβαίνει όταν περπατάς πριν φας πρωινό είναι ότι καις θερμίδες και λίπος από αυτό που έχεις στις αποθήκες σου και όχι από αυτό που έφαγες για πρωινό.
Ξεκίνα την ημέρα σου με βρώμη 
Φτιάξε τη βρώμη σου όπως συνηθίζεις να τη φτιάχνεις και βάλε από πάνω φρούτα της επιλογής σου. Έτσι και θα πάρεις τις φυτικές ίνες που χρειάζεσαι και θα νιώσεις ότι τρως και κάτι γλυκό.

Όταν ξεχάσετε να διαλογιστείτε για λίγες μέρες...

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν ξεχάσετε να διαλογιστείτε για λίγες μέρες...

Ο τακτικός διαλογισμός πειθαρχεί τα σώματά σας. 

Πειθαρχεί το νευρικό σας σύστημα, την καρδιά και τον εγκέφαλο. 

Πειθαρχεί το συναισθηματικό σώμα σας, και κάνει το νοητικό σώμα σας εστιασμένο, συγκεντρωμένο, άγρυπνο και δημιουργικό.

Όταν ξεχάσετε να διαλογιστείτε για λίγες μέρες, οι παλιές συνήθειες των σωμάτων σας επιστρέφουν. 

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες της αγάπης


Τι είναι αυτό που μας κάνει να λάμπουμε;Οι ορμόνες της αγάπης, λένε τώρα οι επιστήμονες.


Μπορεί να τρώμε υγιεινά, να είμαστε πιστοί στο ραντεβού για το τσεκ απ μας κάθε χρόνο, μπορεί επίσης στα ραφάκια του μπάνιου μας να έχουμε τις καλύτερες κρέμες και στην ατζέντα μας τα τηλέφωνα των πιο διάσημων πλαστικών χειρουργών, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τις αντιγηραντικές ιδιότητες της αγάπης.


Σύγχρονες έρευνες δείχνουν πώς η δύναμη της αγάπης και οι ορμόνες που σχετίζονται με αυτή έχουν επίδραση στη μακροζωία και στην ομορφιά μας.
Η φωτεινότητα του προσώπου μας που εκφράζει μια εσωτερική γαλήνη, μια ηρεμία και μια αυτοπεποίθηση όποια και αν είναι η ηλικία μας έχει να κάνει σε έναν μεγάλο βαθμό με την αγάπη που δίνουμε και παίρνουμε.
Η ύπαρξη αγάπης στη ζωή μας από όπου και αν προέρχεται διεγείρει όλες τις αντιγηραντικές ορμόνες και προκαλεί μαγικές χημικές αντιδράσεις οι οποίες κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό από μέσα προς τα έξω.
Η νέα τάση λοιπόν είναι η έμφαση να δίνεται και σε αυτό το πεδίο και όχι μόνο στη μάχη με τις ρυτίδες.
Επίσης σύμφωνα με μελέτες η αγάπη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για κάποιον ώστε να ζήσει περισσότερο, σε αντίθεση με την έλλειψή της, η οποία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου.

Το καλύτερο αντιοξειδωτικό


Η αγάπη λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό βοηθώντας στην προστασία μας από την παραγωγή ελεύθερων ριζών.
Οσο περισσότερη αγάπη δίνουμε και παίρνουμε μέσα από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τόσο περισσότερες αντιγηραντικές ορμόνες έχουμε, οι οποίες συμβάλλουν και στην προστασία μας από ασθένειες φθοράς όπως είναι ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η κατάθλιψη.
Εκτός όμως από αντιοξειδωτικό η αγάπη λειτουργεί και ως αγχολυτικό και ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Α. Μεσόγειος: Ανεξήγητη απώλεια σήματος GPS το τελευταίο διάστημα



Πώς εξηγείται το τεχνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί - Οι Πολιτικές Αεροπορίες της Κύπρου και της Τουρκίας έχουν εκδώσει ειδική ειδοποίηση NOTAM.

Πρωτοφανές σοβαρό πρόβλημα στην αεροπορία όλης της ανατολικής Μεσογείου αντιμετωπίζεται από αεροπλάνα, των οποίων «συγχύζονται» τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού θέσης, τα γνωστά μας GPS. Τόσο οι Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, όσο και της Τουρκίας έχουν εκδώσει έκτακτες ειδοποιήσεις για την αεροναυτιλία - Notam.

Συγκεκριμένα η Notam που εξέδωσε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, με αρ. A0356/18, αναφέρει: «Έχουν παρατηρηθεί από κυβερνήτες πτήσεων στο FIR Λευκωσίας, οι διακοπές του σήματος GPS σε ορισμένες περιοχές. Οι κυβερνήτες αεροσκαφών που δραστηριοποιούνται στο FIR Λευκωσίας καλούνται να είναι προσεκτικοί μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι Αρχές Ασφάλειας Αεροπορίας και όχι μόνο σε χώρες της περιοχής, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, βρίσκονται σε συναγερμό για να εξακριβώσουν τα αίτια του σοβαρού προβλήματος, που είτε προέρχονται από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, είτε από πρόβλημα σε κάποιους από τους δορυφόρους του συστήματος GPS που καλύπτουν την περιοχή μας.

Καθαρισμός αύρας, Ενεργειακή ασπίδα, Ευθυγράμμιση χαρικού, Ενίσχυση και Σταθεροποίηση του ενεργειακού σας σε τρία λεπτά




Ένα τρίλεπτο βίντεο τεσσάρων ασκήσεων που μας χαρίζει υγεία, προστασία, αυτογνωσία ένωση και ευθυγράμμιση με τη γη και το θείον.

Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Τι είναι διαλογισμός

Υπάρχουν πάνω από χίλιοι τύποι διαλογισμού. Ο καθένας σύμφωνα με την άποψη των υποστηρικτών του είναι ο καλύτερος!  Διαλογισμός είναι μια μορφή νοητικής συγκέντρωσης, με απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων που επιτυγχάνεται με πλήρη χαλάρωση ή συγκέντρωση. Σκοπός του είναι ή άντληση γνώσης και εμπειριών χωρίς τα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου.

Οι παρακάτω μέθοδοι δεν είναι διαλογισμοί, αλλά πρακτικές για να πετύχουμε ορισμένα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά χρησιμοποιούν διαλογιστικές μεθόδους, όπως οραματισμό, αναπνοή, συγκέντρωση προσοχής στη κίνηση που βοηθάει στην επιτυχία.

Στα άρθρα  Κοσμική, Υπερκοσμική και Χαοτική Μαγεία και Λευκή Υπερκοσμική Μαγεία εναντίον Μαύρης Κοσμικής Μαγείας είχα εισάγει την εξίσωση μαγείας. Πολλοί δεν γνωρίζουν τον όρο μαγεία και το μυαλό τους πάει στην μαύρη μαγεία, για αυτό θα δώσουμε τον ορισμό του όρου.

Μαγεία λευκή και υπερκοσμική

Μαγεία είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να υπερβεί τους περιορισμούς των υλικών του δυνάμεων με σκοπό να χειραγωγήσει την πραγματικότητα και την ψυχονοητική φύση του μέσω της πνευματικής οδού. 

Όταν λέμε καλημέρα προσπαθούμε με την δύναμη του μυαλού μας να επηρεάσουμε την μέρα και να πάει καλά, αυτό είναι μαγεία. Το ίδιο όταν λέμε χρόνια πολλά, καλό ταξίδι κλ. Ο ιερέας που μετατρέπει τον οίνο και τον άρτο σε αίμα και σώμα κυρίου, κάνει μαγεία. Όλη η ζωή μας είναι μαγεία, διότι ξεκινάει από την σκέψη που δίνει εντολές στο σώμα για να επιτελέσει ένα έργο.

Αν η μαγεία επιτελεί καλό, λέγεται λευκή, αν επιτελεί κακό, λέγεται μαύρη. Αν επιτελεί καλό μέσω υπερσυμπαντικών δυνάμεων, λέγεται λευκή υπερκοσμική.

Mandela Effect : Πως το μυαλό σου παίζει παιχνίδια!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Mandela Effect : Πως το μυαλό σου παίζει παιχνίδια!!
Πόσες φορές πίστεψες πως ένα γεγονός είναι πραγματικό χωρίς να είναι; Πόσες ψεύτικες αναμνήσεις έχεις βιώσει; Το μυαλό σου πολλές φορές παίζει παιχνίδια μέσα από το Mandela Effect!!

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας είχαμε την λανθασμένη εντύπωση πως ένα γεγονός έχει συμβεί στην πραγματικότητα, χωρις αυτό να έχει γίνει. Και είναι πολύ παράξενο το γεγονός πως μία τέτοια ψεύτικη ανάμνηση μπορεί μην την έχουμε μόνο εμείς, αλλά να την μοιραζόμαστε με εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρώπους μέσα από μία ψεύτικη συλλογική μνήμη. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται Mandela Effect, ένα φαινόμενο που αρκετοί υπέθεσαν πως συμβαίνει επειδή συγκρούονται μεταξύ τους οι παράλληλες πραγματικότητες. Σε αυτό το επεισόδιο δεν θα δείξουμε παραδείγματα του φαινομένου Μαντέλα μιας και υπάρχουν άπειρα σχετικά βιντεάκια που μπορείτε να δείτε, αλλά περισσότερο θα αναλύσουμε τι ισχύει τελικά με το mandela effect. Είναι αναμνήσεις από κάποια παράλληλη πραγματικότητα; ή απλά ένα ψυχολογικό φαινόμενο που συμβαίνει ταυτόχρονα σε πάρα πολλούς ανθρώπους;

Το Φαινόμενο Μαντέλα!

To Φαινόμενο Μαντέλα που αναφέρεται στην συλλογική ανάμνηση γεγονότων που δεν συνέβησαν ποτέ ξεκίνησε αρχικά το 2010 όταν αρκετοί άνθρωποι στο διαδίκτυο είχαν την εντύπωση πως ο Νέλσον Μαντέλα ήταν αρκετά χρόνια νεκρός. Για την ακρίβεια πολύς κόσμος πίστευε πως ο Μαντέλα είχε πεθάνει κατά την δεκαετία του 1980 στην φυλακή. Όμως η πραγματικότητα ήταν πως απελευθερώθηκε το 1990 και πέθανε το 2013, παρά το γεγονός πως αρκετοί ανέφεραν πως είχαν παρακολουθήσει στιγμιότυπα από την κηδεία του στην τηλεόραση πολύ πριν πεθάνει! Ο Όρος Μαντέλα Εφέκτ ξεκίνησε από την αποκαλούμενη “Σύμβουλο Παραφυσικού” Fiona Broome και από τότε εμφανίστηκαν άπειρα παραδείγματα του φαινομένου που βασίστηκα στην υπόθεση πως αυτές οι συλλογικές αναμνήσεις προέρχονται από παράλληλα σύμπαντα που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και “ανταλλάσουν” πληροφορίες και μνήμες. Σε ένα παράλληλο σύμπαν δηλαδή ο Μαντέλα όντως είχε πεθάνει και αυτή η μνήμη πέρασε στην δική μας πραγματικότητα. Υπάρχουν βέβαια και άλλες θεωρίες που σχετίζονται με το φαινόμενο Μαντέλα και υποθέτουν πως αυτές οι αναμνήσεις ή οι αλλαγές στην ιστορία πραγματοποιούνται από χρονοταξιδιώτες. Τι ισχύει τελικά με αυτό το παράδοξο φαινόμενο;

Η Ψυχολογική εξήγηση

Τι συμβαίνει τελικά με το φαινόμενο Μαντέλα; Πρόκειται για αναμνήσεις μίας παράλληλης πραγματικότητας ή για ένα ψυχολογικό φαινόμενο που έχει μία πολυ πιο απλή εξήγηση που ακυρώνει κάθε θεωρία συνωμοσίας;

Oscar Wilde - «Η σιωπή του έρωτα»


Oscar Wilde - «Η σιωπή του έρωτα»

Έτσι όπως συχνά ο ήλιος με την εντυπωσιακή του λάμψη
διώχνει το θαμπό φεγγάρι, όσο και αν αντιστέκεται
στη σκοτεινή σπηλιά του, χωρίς να ακούσει
ούτε ένα τραγούδι από το αηδόνι
έτσι η ομορφιά σου μου σφραγίζει τα χείλη
και κάνει παράφωνα για μένα τα πιο όμορφα τραγούδια

Κι όπως την αυγή πάνω από τα λιβάδια
περνά ο άνεμος με τα ορμητικά του φτερά
και σπάει τα καλάμια με τα δυνατά φιλιά του
που αυτά μόνο, μπορούν να γίνουν όργανα τραγουδιού
έτσι τα ορμητικά μου πάθη, παραδέρνουν συνέχεια μέσα μου
και η τόσο μεγάλη αγάπη κάνει την αγάπη μου βουβή

Σύντομα θα μπορούμε να επικοινωνούμε με... τηλεπάθεια!

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν βρισκόμαστε μακρυά από αυτή την εξέλιξη



















Αν παρακολουθώντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας, έχετε ποτέ ζηλέψει τους χαρακτήρες εκείνους που διαθέτουν τηλεπαθητικές ικανότητες, τότε μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί, καθώς η επιστημονική κοινότητα εργάζεται αδιάκοπα προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα ο χειρούργος Eric Leuthardt του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, είναι πεπεισμένος ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα μπορούν μέσω εγκεφαλικών εμφυτευμάτων να μοιραστούν πληροφορίες με άλλους ανθρώπους, χωρίς καν να χρειαστεί να μιλήσουν.

Η δουλειά του Leuthardt είναι να κατανοήσει και να αναλύσει τους περιορισμούς του εγκεφάλου και πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να ξεπεράσουμε αυτά τα μειονεκτήματα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα, εξηγεί πώς τσιπ που θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλό μας, θα δώσουν μια μέρα στους ανθρώπους μια «σύνδεση» που μοιάζει με αυτή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή στον εγκέφαλό τους, κάτι που θα σήμαινε ένα τεράστιο εξελικτικό επίτευγμα για το ανθρώπινο είδος.

Tι δεν πρέπει να κάνουμε όταν νιώθουμε δυστυχισμένοι



Το να νιώθετε δυστυχισμένοι δεν είναι σαφώς κάτι ευχάριστο. Για τους περισσότερους, η πρώτη αντίδραση όταν το μυαλό τους γεμίζει με δυσάρεστες σκέψεις είναι να προσπαθούν να διώξουν αυτές τις σκέψεις μακριά. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτό ακριβώς είναι που δεν πρέπει να κάνουμε.
Στη συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο στο περιοδικό «Journal of Experimental Psychology», συμμετείχαν 2.300 έφηβοι στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Κίνα και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως ποια συναισθήματα θα προτιμούσαν να βιώνουν συχνότερα και ποια σπανιότερα και ποια είναι εκείνα που νιώθουν στην πραγματικότητα. Οι έφηβοι που βάσει αποτελεσμάτων βίωναν περισσότερη ικανοποίηση στη ζωή και λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν εκείνοι που άφηναν τον εαυτό τους ελεύθερο να νιώσει το κάθε συναίσθημα στην ώρα του, χωρίς να το αποφεύγει, ακόμα και αν επρόκειτο για αρνητικά συναισθήματα.

5 Σημαντικοί Ήρωες Οπλαρχηγοί της Επανάστασης



Ξεχώρισαν για το σθένος τους, την προσωπικότητά τους, τα κατορθώματα και τη συμβολή τους στον αγώνα, ανάμεσα σε τόσους μαχητές. Αναφέρουμε ειδική μνεία στους ακόλουθους ήρωες οπλαρχηγούς της Επανάστασης.

Οδυσσέας Ανδρούτσος
4 Μαρτίου 1790 — Αθήνα 5 Ιουνίου 1825
Ψευδώνυμο: Το Λιοντάρι της Ρούμελης
Ο θαρραλέος Οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821 πολεμούσε μέχρι το 1820 για λογαριασμό του Αλή Πασά και στη συνέχεια αγωνίστηκε για την Επανάσταση. Φυλακίστηκε το 1825 κατηγορούμενος για συνεργασία με τους Τούρκους στην Ακρόπολη των Αθηνών, όπου και δολοφονήθηκε προτού δικαστεί.
Ο Ανδρούτσος το 1822 έχοντας στο πλάι του 2.000 άνδρες, ξεκίνησε ένα τρίχρονο αγώνα εναντίον των Οθωμανών, με αποκορύφωμα την ηρωική Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς. Εκεί, με 117 Έλληνες αντιμετώπισε με νίκη 9.000 Οθωμανούς υπό τον Ομέρ Βρυώνη. Μέσα σε αυτούς τους 117 ήρωες Έλληνες ήταν και οι μετέπειτα δολοφόνοι του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Από αυτή τη μάχη προέκυψε και το δημοτικό τραγούδι «Τ’ Αντρούτσου η μάνα χαίρεται, του Διάκου καμαρώνει. Γιατί έχουν γιους αρματολούς, και γιους καπεταναίους. Ανδρούτσος φυλάει τη Γραβιά, Διάκος την Αλαμάνα». Στα τέλη του 1821, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ανακηρύχθηκε από τους υπόλοιπους οπλαρχηγούς, αρχιστράτηγος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Gabriel Garcia Marquez: Μην προσπαθείς τόσο σκληρά, τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις.


Γράφει η Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

«Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις «συγνώμη», «συγχώρεσέ με», «σε παρακαλώ», «ευχαριστώ» κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις. Κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ`τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις.»
Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα  από την τελευταία επιστολή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες -προτού αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο -.
Ένα μάθημα ζωής για όλους μας από το σημαντικότερο εκπρόσωπο του λογοτεχνικού ρεύματος του “μαγικού ρεαλισμού” και έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Ο συγγραφέας των εκπληκτικών κλασικών έργων “Εκατό Χρόνια Μοναξιά” και “Ο Έρωτας στα χρόνια της Χολέρας”. Ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς του εικοστού αιώνα.
Κομμουνιστής και φίλος του Φιντέλ Κάστρο, στήριξε αριστερά καθεστώτα – που ήταν ενάντια στην Αμερική- και γι’αυτό το λόγο του απαγορεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα η είσοδός του στις ΗΠΑ.
Το 1982 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας “για τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του, στα οποία το φανταστικό και το πραγματικό συνδυάζονται σε ένα πλούσιο κόσμο φαντασίας, αντανακλώντας τη ζωή και τις συγκρούσεις μιας ηπείρου.”

Σας παραθέτω κάποια από τα σπουδαιότερα αποφθέγματά του και την τελευταία επιστολή του…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα