Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Γι’αυτό σου λέω είναι μικρή η ζωή…

ζωή

 «Γι αυτό σου λέω είναι μικρή η ζωή,
αγάπησέ με πριν να έρθει το άλλο πρωί
πέσε μες τη φωτιά με τα χέρια ανοιχτά,
πιο βαθιά στη δική μου αγκαλιά»

Το έχουν πει πολλοί. Το έχουν τραγουδήσει ακόμα πιο πολλοί. Δεν υπάρχει μόνο ένα τραγούδι αλλά πολλά. Κάποιοι περισσότερο ριψοκίνδυνοι το εφαρμόζουν και στην καθημερινότητά τους, κάνοντας πράγματα σα να είναι κάθε τους στιγμή τελευταία. Κάπως μακάβριο αλλά σου δίνει και ένα μεγάλο κίνητρο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι ενώ υπάρχουν τόσο όμορφα πράγματα γύρω τους κάθονται και στεναχωριούνται και μιζεριάζουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πιο εύκολο να μην έχεις διάθεση από το να τα βλέπεις όλα θετικά και να διασκεδάζεις την κάθε σου στιγμή. Ναι, δεν είναι όλα ρόδινα η αλήθεια είναι. Μέσα στην καθημερινότητα παρασυρόμαστε και ξεχνάμε να δούμε τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι όχι. Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά μα αν δεν είναι ζωτικής σημασίας και κυρίως θέμα υγείας τότε δε νομίζω πως πρέπει να ασχοληθούμε και πολύ.
Φυσικά δεν έχουμε όλοι τα ίδια θέματα. Άλλος σημαντικότερα και άλλος λιγότερο σημαντικά. Μα έτσι είναι, ο καθένας με ο,τι τον απασχολεί.
Δεν καταλαβαίνω όμως πως είναι τόσο εύκολο να ξεχνάει κανείς. Κάθε μέρα βλέπω ανθρώπους στο δρόμο να περπατάνε και όλοι φαίνονται τόσο λυπημένοι. Κινούνται μηχανικά. Λες και η ζωή είναι τόσο μεγάλη που θα έχουν αργότερα την ευκαιρία να χαρούν. Κάθε στιγμή είναι τόσο μοναδική και αφού φύγει δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τη φέρουμε πίσω.

Αυτόματες σκέψεις: Ποια η σχέση τους με την διάθεση μας;


Αυτόματες σκέψεις
Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από προκλήσεις τις οποίες και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε πολλούς τομείς της ζωής μας αναφορικά με προσωπικά, επαγγελματικά, κοινωνική ζωή ή οικογενειακά ζητήματα. Συχνά όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με συμβάντα τα οποία στεκόμαστε ανήμποροι να αντιμετωπίσουμε. Τα πράγματα δηλαδή δεν καταλήγουν όπως τα περιμένουμε και νιώθουμε «έρμαια» δυσάρεστων συναισθημάτων όπως ο πανικός, ο φόβος, η ανησυχία.
Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε ότι οι δυσάρεστες καταστάσεις τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτές που ορίζουν την έκβαση των γεγονότων. Δηλαδή, πιο συχνά το αποτέλεσμα καθορίζεται από τον τρόπο που τις αντιμετωπίζουμε εμέις- Πώς;- Μα φυσικά με την σκέψη μας!

Τα δυσάρεστα γεγονότα δεν καθορίζουν το συναίσθημα

Αν ρωτήσουμε τους ανθρώπους τις περισσότερες φορές τι τους έχει στενοχωρήσει συχνά αναφέρονται σε δυσάρεστα γεγονότα και καταστάσεις. Για παράδειγμα, είμαι στενοχωρημένος γιατί είχα έναν καβγά με τον σύντροφό μου. Αυτό, πρόκειται για μια κατάσταση. Ωστόσο, το ζήτημα δεν μπορεί να είναι τόσο απλό, τελικά! Αν μια κατάσταση έφερε την ευθύνη της αυτόματης πρόκλησης ενός συναισθήματος τότε θα περιμέναμε πως το ίδιο γεγονός θα προκαλούσε το ίδιο ακριβώς συναίσθημα στον οποιονδήποτε βίωνε ένα παρόμοιο συμβάν. Αυτό όμως που παρατηρούμε στην πράξη είναι ότι οι άνθρωποι αντιδρούν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό διαφορετικά σε πανομοιότυπα γεγονότα. Επομένως δεν είναι μόνο η κατάσταση που καθορίζει το συναίσθημα αλλά είναι κάτι άλλο!
Ο άνθρωπος δηλαδή όντας σε θέση να κάνει διαφορετικές αναπαραστάσεις για το περιβάλλον του δεν δεσμεύεται από το περιβάλλον καθε-αυτό αλλά από τις αναπαραστάσεις που κάνει για αυτό .Έτσι, παρόλο που βιώνουμε όλοι την ίδια πραγματικότητα, δεν είναι απαραίτητα το ίδιο καλή ή κακή για κάθε άνθρωπο, εκτός αν αναπαριστάται ως κακή μέσα του.

Ο καθοριστικός ρόλος της νοητικής επεξεργασίας

Hürriyet: Κομήτης θα χτυπήσει τη Γη και θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα στο 2018!




Η εφημερίδα επικαλείται το βιβλίο «Οι Προφητείες» του Νοστράδαμου και λέει ότι μέσα σε αυτό αναφέρεται ότι ο σημαντικότερος πόλεμος θα ξεκινήσει μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, ενώ αλλού αναφέρεται ότι η μεγαλύτερη πολεμική σύρραξη θα διαρκέσει 27 ολόκληρα χρόνια
Είχατε απορία για το πότε θα ξεκινήσει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Σας φαίνεται ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί υπερβολική πολεμική ρητορική τον τελευταίο καιρό. Οι συντάκτες της Hürriyet, άφησαν για λίγο το «σπρώξιμο» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είπαν να απντήσουν όλα τα προηγούμενα καίρια ερωτήματα.
Σύμφωνα λοιπόν με τη Hürriyet, ο μέγας μελλοντολόγος Νοστράδαμος είπε ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει το 2018. Η εφημερίδα επικαλείται το βιβλίο «Οι Προφητείες» και λέει ότι μέσα σε αυτό αναφέρεται ότι ο σημαντικότερος πόλεμος θα ξεκινήσει μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, ενώ αλλού αναφέρεται ότι η μεγαλύτερη πολεμική σύρραξη θα διαρκέσει 27 ολόκληρα χρόνια. «Βέβαια κάποιοι συνωμοσιολόγοι αντικρούουν το Νοστράδαμο, λέγοντας ότι η μεγάλη μάχη θα γίνει μεταξύ ΗΠΑ και ενός συνασπισμού Κίνας-Ρωσίας-Βόρειας Κορέας».

Η λίστα των χωρών που απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες – Οι καταιγιστικές εξελίξεις που δρομολογούνται..

Παρατίθεται η λίστα όπως ανακοινώθηκε από το ΝΑΤΟ :
Poland — 4
Lithuania — 3
Latvia — 1
The Netherlands — 2
Ukraine — 13
France — 4
Denmark — 2
The Czech Republic — 3
Estonia — 1
Germany — 4
Italy — 2
Romania — 1
Finland — 1

Μυστηριώδης ασθένεια χτυπά μαθητές στη Βοιωτία

Συναγερμός στη Βοιωτία: Έκλεισε σχολείο στο Ακραίφνιο γιατί αρρώστησαν από άγνωστη αιτία 45 από τους 60 μαθητές.


ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, μετά την απόφαση του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρου Καρκάνα να κλείσει το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Ακραιφνίου στον Δήμο Ορχομενού. Η απόφασή του οφείλεται στην άγνωστη ασθένεια που έχει προσβάκει 45 από τους συνολικά 60 μαθητές. 
Όπως αναφέρει το tvstar.gr, οι μαθητές εμφάνισαν υψηλό πυρετό, εμετούς, τάση για εμετό, λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και στα κόκαλα. Ίδια συμπτώματα έχουν εμφανιστεί και σε μερικούς ηλικιωμένους στην περιοχή.

Τα δέκα ΟΧΙ – (Συμβουλές για να διαβείτε τον δρόμο των δακρύων) Χ.Μπουκάι

Συμβουλές για να διαβείτε τον δρόμο των δακρύων (και να επιβιώσετε) – τα δέκα ΟΧΙ.




  1. Κρύβομαι
Μην κλείνεις ποτέ την καρδιά σου στον πόνο. Να επιτρέπεις στον εαυτό σου να βιώνει και να εκφράζει τα συναισθήματα που αναδύονται. Μην τα συγκρατείς.
Μην παριστάνεις τον δυνατό, μην τα κρατάς όλα μέσα σου. Με τον καιρό, ο πόνος θα λιγοστεύει. Αν υπάρχει κάτι που λειτουργεί πάντα και συντομεύει τον δρόμο που έχεις να διανύσεις, είναι ακριβώς αυτό: να βρεις τον τρόπο να επιτρέψεις στον εαυτό σου να νιώθει και να δείχνει τον πόνο, τη θλίψη, τον θυμό και τον φόβο γι’ αυτόν που χάθηκε. Να περπατάς τον δρόμο βήμα βήμα, αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσουν και να γιατρευτούν οι πληγές.
Και μην ξεχνάς: ο δρόμος αυτός λέγεται ο δρόμος των δακρύων.
Δώσε λοιπόν στον εαυτό σου την άδεια να κλάψει. Το έχεις αυτό το δικαίωμα, να κλαις όποτε το έχεις ανάγκη. Πιθανότατα, αυτό που σου συνέβη ήταν χτύπημα σκληρό, η ζωή σε αιφνιδίασε και κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει… Έφυγε το πρόσωπο που αγαπούσες και σε άφησε μόνο. Τίποτα πιο λογικό από το να ξαναβρείς την παλιά μας ικανότητα να κλαίμε όταν είμαστε λυπημένοι, να βογκάμε όταν πονάμε, να μουσκεύουμε το μαξιλάρι όταν η θλίψη μας ξεχειλίζει. Μην κρύβεις τον πόνο σου. Μπορείς να μοιραστείς αυτό που σου συμβαίνει με την οικογένειά σου, με τους στενούς σου φίλους… Το κλάμα είναι χαρακτηριστικό αποκλειστικά του ανθρώπου, όπως και το γέλιο. Το κλάμα λειτουργεί σαν βαλβίδα και απελευθερώνει τη φοβερή εσωτερική ένταση που προκαλεί η απώλεια. Κλαίμε μόνοι, αν αυτή είναι η επιλογή μας, ή με τους συνοδοιπόρους μας, και μοιραζόμαστε τον πόνο τους που είναι ίδιος με τον δικό μας. Όταν μοιραζόμαστε τα βάσανα, μοιράζεται και το βάρος τους. Όταν πονάει η ψυχή σου, δεν υπάρχει καλύτερη τακτική από το κλάμα.

Άνδρας πέθανε αφού παγιδεύτηκε σε κάθισμα αίθουσας κινηματογράφου

Άνδρας πέθανε αφού παγιδεύτηκε σε κάθισμα αίθουσας κινηματογράφου

Τον θάνατο βρήκε άνδρας στη Βρετανία, το κεφάλι του οποίου είχε παγιδευτεί κάτω από το ηλεκτρονικό υποπόδιο σε ένα κάθισμα αίθουσας κινηματογράφου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, σε ανακοίνωση της Vue International, ο κινηματογράφος επισημαίνει πως ο άνδρας πέθανε στις 16 Μαρτίου, μια εβδομάδα μετά το συμβάν.
Η έρευνα πάνω στο περιστατικό στον κινηματογράφο Vue στο Star City του Μπέρμιγχαμ συνεχίζεται. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Birmingham Mail, το δυστύχημα έλαβε χώρα όταν ο άνδρας έσκυψε για να βρει ένα τηλέφωνο που είχε πέσει ανάμεσα σε δύο καθίσματα της Gold Class, στο τέλος μιας ταινίας. 

Η ΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ (τουνελ)

Προσέξτε!! δεν μας δείχνουν τυχαία ότι η σπειροειδής ράβδος, ο κεντρικός άξονας είναι η μοναδική πύλη που οδηγεί την έξοδο των ανθρώπινων ψυχών από τον κτιστό κόσμο των Επτά Ουρανών!! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ για μια νέα επανενσάρκωση στην φυλακή του σκότους!

Η ΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ.....ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΞΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΩΜΑ.






morfeas sky


Πω!πωω! πληροφορία σε μία ανάρτηση μόνο! Γιατί δεν τα ξεχωρίζεις... πάλι βαριέσαι; Είδα τρεις αναρτήσεις σε ένα άρθρο, το ένα πάνω στο άλλο... αμάν αυτή σου η συνήθεια 

Πληροφορία που με απασχολούσε από την αρχή και δεν το άντεχε το μυαλό μου, φοβόταν, δεν μπορούσε να το αποδεχτεί, τώρα όμως που κατανοώ πως ακριβώς λειτουργεί ο κτιστός κόσμος, και τι ακριβώς είναι οι Επτά Ουρανοί ΓΝΩΡΙΖΩ.

Βρε κατάλαβες τι σου είπα μόλις τώρα; Μόλις από χθες κατανόησα τι ακριβώς είναι οι Επτά Ουρανοί!! Επτά χρόνια και βάλε παιδεύομαι να αποκωδικοποιήσω τα Ερμητικά κείμενα.
Εξάλλου αυτά που γράφω μέσα στo μπλογκ έχουν άμεση σχέση με αυτά που γράφω τώρα εδώ.

“Σε κοροϊδεύουν, Διογένη”, εκείνος απάντησε: “Εγώ όμως δεν κοροϊδεύομαι”. (ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ)



Όταν όμως εξέτασα τη γένεση της ίδιας της οργής, παρατήρησα πως οι άνθρωποι ρέπουν προς την οργή ο καθένας από διαφορετικές αιτίες, όλοι σχεδόν όμως έχουν την πεποίθηση ότι περιφρονούνται ή παραμελούνται. Γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όσους πασχίζουν ν’ αποφύγουν την οργή, απομακρύνοντας όσο γίνεται την πράξη που ξυπνάει την οργή απ’ οποιαδήποτε υποψία περιφρόνησης ή θρασύτητας και αποδίδοντας τη στην άγνοια ή στην ανάγκη ή στο συναίσθημα ή σε ατύχημα. 
Όπως λέει ο Σοφοκλής:
ούτε της λογικής το χάρισμα, βασιλιά, μένει
στους δυστυχισμένους, αλλά μακριά τους φεύγει·
έτσι ο Αγαμέμνων αποδίδει την αρπαγή της Βρισηίδας σε θεϊκή τρέλα, και “θέλει να επανορθώσει, λύτρα αμέτρητα δίνοντας” (ΟΜΗΡΟΣ).
Πραγματικά, η ικεσία είναι πράξη ανθρώπου που δεν περιφρονεί· και όταν εκείνος που έχει αδικήσει φανεί να ταπεινώνεται, διαλύει κάθε εντύπωση περιφρόνησης.
 Όμως ο οργισμένος δεν πρέπει να περιμένει τέτοια ταπεινότητα, αλλά ν’ ακολουθεί το παράδειγμα του Διογένη, που, όταν κάποιος του είπε: 

Μην φας Αρνάκι το Πάσχα*



26. 3. 2018



Στην Ανάσταση του Πάσχα


που έρχεται


κάνε μια Επανάσταση


στις Συνήθειες σου:


Μην σφάξεις ~ μην φας Αρνάκι ~ Κατσικάκι


ή οποιοδήποτε άλλα θηλαστικό


οποιοδήποτε άλλο ζώο*


Κι ας είναι αυτό η Αρχή


για να αρχίσεις να βλέπεις


την Ζωή των Ζώων


ισότιμη με την δική σου*





Γιατί από την στιγμή


που βλέπεις τα Ζώα


κατώτερα και ιδανικά για φάγωμα,


έτσι και με τον ίδιο τρόπο,


βλέπεις κάποιους ανθρώπους


κατώτερους,


κάποιες φυλές κατώτερες


και κάποιες άλλες φυλές


ανώτερες,


και κάποιοι θα σε βλέπουν


εσένα κατώτερο,


κάποιοι δεν θα υπολογίσουν


την δική σου Ζωή


με τον ίδιο τρόπο,

Κάν' το όπως ένας φιλόσοφος (στα χνάρια του Πλάτωνα)


Ο ΑΝΤΑΝΑΣ ΜΟΚΟΥΣ ΣΙΒΙΚΑΣ (Antanas Mockus Šivickas), Κολομβιανός μαθηματικός και φιλόσοφος, με καταγωγή από τη Λιθουανία. Το 1993, παραιτήθηκε από καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας και έθεσε υποψηφιότητα, επιτυχώς, για δήμαρχος της Μπογκοτά. Υπηρέτησε την πόλη του για 2 θητείες, μέχρι το 2004, και πέτυχε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό που λέμε όλοι ότι πρέπει να γίνει αλλά δεν ξέρουμε πώς, όταν συναπαντάμε κάτι στραβό στην κοινωνία μας και αναρωτιόμαστε πώς να το διορθώσουμε: άλλαξε τη νοοτροπία των συμπολιτών του!

ΜΕ την εφευρετικότητα ενός ακαδημαϊκού, ο Αντάνας Μόκους κατάφερε να μετατρέψει την Μπογκοτά σε «μία πειραματική τάξη 6,5 εκατομμυρίων... μαθητών». Μιλάμε για μια πόλη που, μέχρι να την «αναλάβει» αυτός, ήταν πνιγμένη στο έγκλημα, στο καυσαέριο, στο άναρχο κυκλοφοριακό σύστημα, στην ανεξέλεγκτη διαφθορά, στην επιθετική συμπεριφορά του ενός πολίτη προς τον άλλον, στα σκουπίδια και στη βρώμα -αν κάτι σας θυμίζουν όλ' αυτά.

Ο ΚΟΣΜΟΣ, μέσα από τον θυμό και την απογοήτευσή του, διψούσε για μιαν αλλαγή. Λαχταρούσε να 'ρθουν καλύτερες μέρες στη ζωή του. Ήλπιζε σε έναν ηγέτη που θα είχε όραμα, θάρρος και φαντασία. Ο Μόκους «έπεσε» στη ζωή τους σαν δώρο εξ ουρανού. Στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου είχε τη φήμη «εκκεντρικού καθηγητή», που επικοινωνούσε και δίδασκε τους φοιτητές του με σύμβολα, χιούμορ και μεταφορές. Τις ίδιες μεθόδους, αλλά πολύ πιο «τραβηγμένες» απ' ό,τι μέσα στα αμφιθέατρα, εφάρμοσε στους δρόμους της Μπογκοτά.

Ο εκκεντρικός Μόκους, ο οποίος επικοινωνούσε μέσω των συμβόλων και του χιούμορ, επιτελούσε τον ρόλο ενός ηθικού ηγέτη. Φορούσε τη στολή του Σούπερμαν και ενεργούσε ως υπερ-ήρωας ή «υπερ-πολίτης» τη στιγμή που πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι μισούσαν την άναρχη κατάσταση της Μπογκοτά. Το γέλιο του κόσμου άρχισε σιγά σιγά να σπάει τον πάγο και τις επιφυλάξεις

Η δεύτερη θητεία του Αντάνας Μόκους ως δημάρχου έληξε το 2003 και ο ίδιος πήγε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για δύο εβδομάδες, ως επισκέπτης υπότροφος στο Ινστιτούτο Πολιτικής του «Kennedy School of Government». 

Ένας νεκρός στρατιώτης κρέμεται σε δέντρο και οι συμπολεμιστές του φοβούνται να τον κατεβάσουν, επειδή οι ελεύθεροι σκοπευτές παραμόνευαν. Η ιστορία των ελεύθερων σκοπευτών



Ένας ελεύθερος σκοπευτής κείτεται νεκρός πάνω σε ένα δέντρο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η ταυτότητα του νεκρού όπως και η τοποθεσία που τραβήχτηκε το στιγμιότυπο παραμένουν άγνωστα. Ανέβηκε στο δέντρο προκειμένου να καλυφθεί και να έχει καλύτερο οπτικό πεδίο.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, η παρουσία του έγινε αντιληπτή από τον εχθρό και εκτελέστηκε, πιθανόν από ελεύθερο σκοπευτή. Για ώρες ο νεκρός ήταν στο δέντρο, ώσπου οι συμπολεμιστές του μετακίνησαν το πτώμα του.
Οι ελεύθεροι σκοπευτές χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα στις μάχες του Μεγάλου Πολέμου. Στο παρελθόν, σκοπευτές που πυροβολούσαν από μεγάλη απόσταση ανέπτυξαν δράση στην αμερικανική επανάσταση και στους ναπολεόντειους πολέμους.
Το πρώτο τουφέκι μεγάλου βεληνεκούς ήταν το Γουΐτγουόρθ (Whitworth) το οποίο δημιούργησε ένας βρετανός μηχανικός. Μπορούσε να χτυπήσει τον στόχο σε μια ακτίνα 1.828 μέτρων και αυτά τα όπλα χρησιμοποίησαν πρώτοι οι γάλλοι στρατιώτες και η Συνοοσπονδία στον αμερικανικό εμφύλιο.

Παράξενες δομές στα σύννεφα 10.000 πόδια ψηλά! Ποιοί κατοικούν εκεί πάνω;

Αυτή η ιστορία θυμίζει λίγο το γνωστό παραμύθι με τον Τζάκ και την Φασολιά, με την διαφορά ότι δεν υπάρχει, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όμως η υπόθεση εξελίσσετε στα σύννεφα ενώ σε συνδυασμό με παλαιότερα περιστατικά, υπάρχει μία συγγένεια.
Επιβάτης αεροπλάνου δήλωσε:
Στις 18 Φεβρουαρίου 2018 ήμουν σε μια πτήση που κατευθυνόταν προς Lauderdale κοντά στην Λουιζιάνα. Όταν φτάσαμε να πετάμε πάνω από τον Κόλπο είδα κάτι ενδιαφέρον, μετά από μισή ώρα πτήσης και σε υψόμετρο περίπου 39.000 πόδια (περίπου 12 χλμ).
Ο πιλότος μου είπε ότι τα σύννεφα από κάτω μας ήταν περίπου στα 6 με 10 χιλιάδες πόδια ψηλά (περίπου 2 με 3,5 χλμ).
Εδώ, λοιπόν, είναι το περίεργο: Είδα κάποιες μεγάλες κατασκευές με γιγαντιαία κεραία ή καπνοδόχους, κάτι αρκετά μεγάλο που έκανε τα σύννεφα να σχηματίζουν ένα V, όπως όταν μία βάρκα διασχίζει με ταχύτητα την θάλασσα.
Αρχικά σκέφτηκα ότι οι δομές θα μπορούσαν να είναι πετρελαϊκές πλατφόρμες, αλλά αυτές είναι μόνο 200 με 400 πόδια (60 με 120 μέτρα) πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Αλλά, στην συνέχεια του ταξιδιού μου, μπόρεσα να διακρίνω πλατφόρμες πετρελαίου και ήταν ιδιαίτερα μικροσκοπικές, σε σύγκριση (με τις δομές). Έτσι, αυτή η εξήγηση απορρίπτεται.

Μην περιμένεις τους άλλους να σου δώσουν επιβεβαίωση

Μην περιμένεις τους άλλους να σου δώσουν επιβεβαίωση

Ποιες είναι οι κύριες πηγές για την επιβεβαίωση που λαμβάνεις στην καθημερινότητα σου; Ας κάνουμε ένα πείραμα!

Αν σε ρωτούσα «Πες μου 10 πράγματα που δεν έκανες καλά σήμερα;» πόσο εύκολα θα μπορούσες να κάνεις μια λίστα; Πολύ πιθανόν να έβρισκες πάνω από 10.
Αν τώρα σε ρωτούσα «Πες μου 5 πράγματα που έκανες καλά σήμερα» θα μου απαντούσες με την ίδια άνεση; Ή να το σκεφτόσουν λίγο παραπάνω;
Οι περισσότεροι δεν έχουμε συνηθίσει να κοιτάμε μέσα μας και σπάνια αναγνωρίζουμε τους τομείς που πετυχαίνουμε. Βασιζόμαστε περισσότερο σε εξωτερικούς παράγοντες παρά σε εσωτερικούς. Αυτό που έχει σημασία είναι τι θα πουν οι φίλοι μας, η οικογένεια μας, το αφεντικό μας κτλ. Οι νευρώνες στον εγκέφαλο μας έχουν σχηματίσει δρόμους οι οποίοι ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στην εξωτερική επιβεβαίωση.

Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό;

Από τότε που γεννηθήκαμε πρακτικά εκπαιδευόμαστε από τους γονείς μας για το τι είναι «λάθος» και «σωστό» μέσω ενός συστήματος επιβράβευσης. Όταν κινούμασταν λάθος σύμφωνα με τον οικογενειακό μας κύκλο, το ποσό επιβεβαίωσης ήταν μηδαμινό. Αντίστοιχα όταν κάναμε κάτι που τους άρεσε ήμασταν «καλό παιδί».
Αμέσως μετά πηγαίνουμε στο σχολείο, όπου η αναζήτηση για επιβεβαίωση διευρύνεται. Εκτός από τους γονείς μας, τώρα θέλουμε να μας αποδέχονται οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές μας.
Τις περισσότερες φορές περνάει απαρατήρητη μια μικρή επιτυχία σε ένα διαγώνισμα αλλά ένας κακός βαθμός στο ίδιο διαγώνισμα θα φέρει δραματοποίηση και προβληματισμό από τους θεσμούς του σχολείου και της οικογένειας.
Το βάρος που πέφτει στις κακές αποδώσεις μας, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των επιτυχιών και των δυνατοτήτων μας.

Η ελληνική λύση



Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες και είναι σε θέση να συντηρήσει το διπλάσιο πληθυσμό, παρά τα προβλήματα της – όχι μόνο από τον σχετικά ανεκμετάλλευτο πρωτογενή της τομέα αλλά, επίσης, από τον τουρισμό, από τη ναυτιλία που είναι το νούμερο ένα στον πλανήτη, από την αναβίωση της βιομηχανίας μέσω της στήριξης της από τους τρεις άλλους βασικούς πυλώνες, από την καινοτομία, από τις υπηρεσίες κοκ.
.
«Εάν θεωρούμε πως η εθνική αξιοπρέπεια και η εθνική υπερηφάνεια είναι σημαντικότερα για μία χώρα και τους Πολίτες της από οτιδήποτε άλλο, ενώ η πολιτική των υποκλίσεων, της υποτέλειας και της διεθνούς επαιτείας μας εξευτελίζει εντελώς ως Έθνος, τότε πρέπει πριν από όλα να δραστηριοποιηθούμε εμείς οι ίδιοι, ως εργαζόμενοι και ως επιχειρήσεις – συνειδητοποιώντας ότι, παρά τα πράγματι μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα από ότι οι Ολλανδοί, οι Δανοί ή οι Ισραηλινοί«.
.

Άποψη

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα προβλήματα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία προκάλεσαν οι κυβερνήσεις της χώρας μετά το 1981 – με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ανικανότητα τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπερχρέωση της Ελλάδας. Εκτός αυτού στην πιο αποτυχημένη διάσωση όλων των εποχών από την Τρόικα μετά το 2010, στην προδοσία  του PSI, καθώς επίσης στο έγκλημα Βαρουφάκη– τα οποία έδωσαν τη χαριστική βολή στο κράτος, επισφραγίζοντας την κυλιόμενη χρεοκοπία του και τη μετατροπή του σε γερμανική αποικία. Τέλος στο ύψος του δημοσίου χρέους σήμερα, στα 325 δις € το οποίο, υπό τις συνθήκες που επικρατούν, είναι ασφαλώς μη βιώσιμο.

Από την άλλη πλευρά όμως συγκρίναμε την Ελλάδα με την Ολλανδία, μία χώρα της Ευρωζώνης, η έκταση της οποίας είναι μόλις το 20% της ελληνικής – έχοντας όμως ένα σχεδόν πενταπλάσιο ΑΕΠ και 526 δις $ εξαγωγές (πηγή) έναντι 29 δις $ της Ελλάδας, εκ των οποίων τα 94 δις αφορούν τα τρόφιμα και ποτά, έναντι 5 δις της χώρας μας!Εάν λοιπόν το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν το μισό της Ολλανδίας, στα 400 δις €, τότε το δημόσιο χρέος της θα ήταν ασφαλώς βιώσιμο – στο 80% του ΑΕΠ, αν και της Ολλανδίας είναι στο 62%, με ένα υπέρογκο όμως ιδιωτικό χρέος (ανάλυση).

Το πρόβλημα με την επίκληση στην αυθεντία

Το πρόβλημα με την επίκληση στην αυθεντία

Ένα από τα μεγαλύτερα δεινά που συνέβαλαν στην πνευματική οπισθοδρόμηση του κόσμου, είναι αυτή η ανενδοίαστη υποταγή στην αυθεντία. Όχι η προσφυγή στον ορθό λόγο, την απόδειξη και το επιχείρημα, αλλά η υπενθύμιση στον άλλο πως εκείνος που είναι απέναντί μας είναι πιο δυνατός ή κατέχει μεγαλύτερη εξουσία.

Η εξουσία ασκείται με πολλούς τρόπους μέσα σε μία κοινωνία. Από θρησκευτικούς ηγέτες και δασκάλους μέχρι την ίδια μας την οικογένεια και τους γονείς. Οι θρησκευτικοί ηγέτες καλλιεργούν στον άνθρωπο έντονα το αίσθημα της ενοχής, θέλοντας να τους αποθαρρύνουν από την αναζήτηση της αλήθειας και την έρευνα. Οι γονείς πολλές φορές υπενθυμίζουν στο παιδί πως εκείνοι το συντηρούν οικονομικά και οφείλει για αυτό να μην αντιδρά ποτέ στα λεγόμενά τους ενώ οι δάσκαλοι αρκετές φορές καταχρώνται της εξουσίας τους για να μειώνουν τους μαθητές τους.

Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα που μας δείχνει την προσπάθεια υποταγής στην αυθεντία, είναι τη προσφυγή στην ηλικία. Δεν ακούς τον άλλο επειδή έχει επιχείρημα και σου παρουσιάζει ένα επιχείρημα με απόδειξη, αλλά απλά και μόνος είναι μεγαλύτερος από εσένα ηλικιακά. 

Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που έστω και για μία φορά στη ζωή του δεν έχει ακούσει φράσεις του τύπου ‘’είσαι μικρός, άρα δε δικαιούσαι να έχεις άποψη’’, ‘’δεν έχεις δικαίωμα να έχεις γνώμη επειδή είσαι μικρός και άπειρος’’, ‘’εμείς είμαστε οι μεγάλοι και εμάς πρέπει να μας ακούς’’. 

Φράσεις που δε στηρίζονται σε ένα επιχείρημα με λογιστή υπόσταση, αλλά στην ουσία χρησιμοποιούνται ώστε να υπενθυμίζουν στο νεαρότερο άτομο πως ο άλλος είναι μεγαλύτερος και αναγκαστικά πρέπει να υποτάσσεται στη δική του γνώμη (ακόμα και στις περιπτώσεις που μπορεί να έχει δίκιο).

ΜΟΝΟΝ 12.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.

Οδηγίες σε απλούς ανθρώπους για να πετύχουν προσγείωση σκαφών στην γη τους και να έχουν την πρώτη τους φυσική επαφή με τους Πλειάδιους..
ΜΟΝΟΝ 12.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Οι Δυνάμεις του Φωτός της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας κήρυξαν τον πλανήτη της Γης σε τμήμα της Συνομοσπονδίας, σύμφωνα με τον Γαλαξιακό Κώδικα, Κεφ. IV / 2.
Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες που θα μπορούσα να σας δώσω σχετικά με την δραστηριότητα των Φωτεινών Δυνάμεων στην επιφάνεια του πλανήτη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός υβριδίων Draco και Reptilian που ελέγχονται από την "Χίμαιρα", εμφυτεύτηκαν σε κλωνοποιημένα ανθρώπινα σώματα μέσα σε υπόγειες βάσεις κατά την τελευταία εισβολή των "Αρχόντων" μεταξύ των ετών 1996 και 1999. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, άρχισαν να ανέρχονται στην επιφάνεια και να διεισδύουν σε υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία. Η κατάσταση αυτή αντιμετωπίζεται από τις Φωτεινές Δυνάμεις μέσα στα πλαίσια της επιχείρησης "Mjolnir".
Επιτρέψτε μου να σας πω μόνο ότι η κατάσταση των ομήρων στην επιφάνεια του πλανήτη είναι πολύ δύσκολη και η απελευθέρωση τους μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από ότι αναμενόταν.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ!


Αν ακούσετε πως κάποιο σημαίνον πρόσωπο πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, τότε να είστε καχύποπτοι..
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ!
Πέντε πρώην πράκτορες της CIA περιγράφουν πώς η αρχική τους υπερηφάνεια και ο ενθουσιασμός στην εξυπηρέτηση του έθνους τους, μετατράπηκε σε αγωνία και τύψεις, όταν συνειδητοποίησαν ότι στην πραγματικότητα υπονόμευαν τη δημοκρατία με τη δολοφονία αθώων πολιτών στο όνομα της "εθνικής ασφάλειας"..
Το κορυφαίο μυστικό όπλο της CIA χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή παράνομων δολοφονιών χωρίς να αφήνει ίχνος αποδείξεων. Αυτό το ειδικά σχεδιασμένο όπλο είναι ένα πιστόλι που ρίχνει ένα μικρό δηλητηριασμένο βέλος προκαλώντας καρδιακή προσβολή στον στόχο, σύμφωνα με μαρτυρία από ένα σύντομο βίντεο κλιπ που τέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου, αποκαλύπτοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της CIA και του βαθέος κράτους.

ΑΝ ΝΙΩΘΕΤΕ ΚΑΛΑ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ FENG SHUI

Φωτογραφία της Kate Minogianni.


Αν νιώθετε καλά, το πιο πιθανόν είναι ότι είναι καλό feng shui… και αν αισθάνεστε άσχημα, προφανώς πρόκειται για κακό feng shui. Αν αισθάνεστε υπέροχα στην κουζίνα σας κάθε φορά που μπαίνετε, και αν η αφθονία σας κυλάει (στο feng shui, η κουζίνα έχει άμεση σχέση με την ευπορία κάποιου), τότε έχετε καλό feng shui. Μην αλλάξετε απολύτως τίποτα. Εν τούτοις, αν δεν νιώθετε φανταστικά κάθε φορά που μπαίνετε μέσα στην κουζίνα σας (ή αν έχετε οικονομικές δυσκολίες), τότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να κάνετε κάποιες feng shui αλλαγές, τις οποίες εξηγούμε λίγο παρακάτω.

Tι είναι η έξυπνη κούπα του φιλοσόφου Πυθαγόρα και πώς πρέπει να πίνουμε το κρασί

Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή αλλιώς «δίκαιη κούπα» που κατασκεύασε ο Σάμιος φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής είχε ως στόχο την υπόδειξη και την τήρηση του μέτρου, «μέτρον άριστον».

pythagorean-cup-480x341

Η «δίκαιη κούπα», η οποία χρονολογείται περίπου από τον 6ο αιώνα π.Χ., είναι ένα αριστούργημα της υδραυλικής τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και ένα μέσο διδαχής. Πέρα από τον περιορισμό της κατανάλωσης κρασιού μέσα από ένα «έξυπνο ποτήρι», ο Πυθαγόρας ήθελε να διδάξει στους μαθητές του την εγκράτεια και την τήρηση του μέτρου.

Οταν ξεπερνιέται το μέτρο πρόκειται για «ύβρις», η οποία έχει ως αποτέλεσμα την τιμωρία, «τίσις». Ολοι οι άνθρωποι οφείλουν να απολαμβάνουν με μέτρο όσα τους παρέχονται δίχως να επιζητούν εναγωνίως περισσότερα.

Pythagorean-Cup-How-it-works-01-480x341

Pythagorean-Cup-How-it-works-2-480x341

Πώς λειτουργεί: Στο εσωτερικό της υπάρχει χαραγμένη μία γραμμή, η οποία οριοθετεί την ποσότητα του κρασιού. Αν ο χρήστης δεν υπερβεί τη γραμμή, τότε μπορεί να απολαύσει το «ποτό» του. Ωστόσο, αρκεί μία παραπάνω σταγόνα για να ξεπεράσει τα όρια της γραμμής και τότε η κούπα να αδειάσει, χύνοντας όλο το κρασί από τη βάση της.

Χθες ενεργοποιήθηκαν τεράστιες δυνάμεις…

Καλημέρα…
26η ημέρα αιχμαλωσίας…
Αυτό που έγινε χθες να ξέρετε έχει αλλάξει τρελά τη ρότα σε πολλά θέματα… Ήταν ΠΟΛΥ πιο ισχυρό από τα δύο συλλαλητήρια…
Το ότι πάνω από το 70% των παρελάσεων ξεκίνησαν και τελείωσαν με το Μακεδονία Ξακουστή, το ότι υπήρξαν γονείς που όχι απλά έντυσαν τα παιδιά τους Φουσταλενοφόρους, αλλά τους έδωσαν και το ντουφέκι (ακόμα και αν είναι ψεύτικο), το ότι ο κόσμος έδωσε ΒΡΟΝΤΕΡΟ παρών, πιστέψτε με κάποιους τους έκανε να βγάζουν αφρούς…
Έπιασα δεκάδες τοπικές σελίδες και είδα τις ομιλίες των δημάρχων. Ελάχιστες δεν έκαναν νύξη στο θέμα της Μακεδονίας μας και ΚΑΜΙΑ στη τουρκική προκλητικότητα. Όλα αυτό με την ένταση που έγινε ΔΕΝ μπορεί να είναι στημένο. Κάποια τεράστια δύναμη οδήγησε να γράψουν πύρινους λόγους, αυτή η δύναμη που πάντοτε μας προστατεύει σαν Έθνος!
Σήμερα ανοίγω το διαδίκτυο και βλέπω την παρακάτω εικόνα:

Ο μαθηματικός που κατάφερε να μετρήσει το άπειρο και... κατέληξε σε ψυχιατρείο


Διαγράφοντας μια πορεία συνυφασμένη με την ανθρώπινη εξέλιξη, τα μαθηματικά πάντα ήταν σε θέση να προσφέρουν τροφή για σκέψη ακόμα και σε όσους δεν είχαν άμεση επαφή μαζί τους. Κάθε αυστηρά ορισμένη μαθηματική έννοια που φαίνεται απρόσιτη ανάμεσα στους περίεργους συμβολισμούς, γίνεται αμέσως πιο ενδιαφέρουσα όταν εμπλακεί η φιλοσοφία για να της δώσει μια πιο... γλυκιά όψη. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος ώστε η μαθηματική λογική να γίνει αντιληπτή χωρίς να απαιτούνται μαθηματικές γνώσεις.
 
Φιλοσοφία και μαθηματικά δημιούργησαν από πολύ νωρίς σχέσεις αλληλεξάρτησης. Ο βασικός παράγοντας για να αρχίσει αυτή η... σύμπλευση των επιστημών βρισκόταν κρυμμένος πίσω από την πιο μυστηριώδη έννοια των μαθηματικών, το άπειρο. Τόσο οι μαθηματικοί όσο και οι φιλόσοφοι δυσκολεύονταν να κατανοήσουν την αφηρημένη έννοια του απείρου. Το... πλαγιαστό οχτάρι εμφανιζόταν σαν θεϊκό σύμβολο στα τετράδια των επιστημόνων, εκφράζοντας την έννοια του αμέτρητου, του άπιαστου, ίσως και του ανεξήγητου.
 
Ο Ρώσος μαθηματικός, η Θεωρία Συνόλων και οι πρωτοποριακές ιδέες του
 
Παρόλο που η έννοια του υπήρχε από αρχαιότατα χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθηματικών επέλεγε να μην ασχοληθεί αναλυτικά με την εξήγηση του απείρου. Λιγό μετά τα μέσα του 19ου αιώνα, ένας παράτολμος Ρώσος αποφάσισε να εστιάσει τις έρευνες του γύρω από την σημασία του απείρου, προσπαθώντας να του δώσει έναν πιο δομημένο ορισμό. Κάποια χρόνια μετά, οι προσπάθειες του Γκέοργκ Κάντορ στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. Το άπειρο δεν αποτελούσε πλέον τον «δαίμονα» των μαθηματικών, είχε όμως καταφέρει να εισβάλει τόσο βαθειά στην σκέψη του, ώστε ο Ρώσος μαθηματικός να χάσει... την λογική του.
 
Στην προσπάθεια του να διασαφηνίσει την έννοια του απείρου, ο Κάντορ δημιούργησε έναν ολοκαίνουργιο κλάδο των μαθηματικών, την Θεωρία Συνόλων. Η έννοια του συνόλου υπήρχε από παλαιότερα στα μαθηματικά, όμως το περιεχόμενο ενός συνόλου δεν θα μπορούσε παρά να είναι πεπερασμένο σε πλήθος. Ο Ρώσος μαθηματικός δημιούργησε σύνολα που περιείχαν άπειρα στοιχεία και εργάστηκε πολλά χρόνια ώστε να ολοκληρώσει την θεωρία του.
 
Η μεγάλη ανακάλυψη του Κάντορ – Οι δύο όψεις του... απείρου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα