Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Πώς επηρεάζουν την ψυχολογία του σκύλου τα ανθρώπινα καθημερινά μας λάθη

PSOHOLOPGIA_SKILONFDSGHSRTH.jpg
Στην καθημερινότητα με τον σκύλο μας κάνουμε μία σωρεία από λάθη τα οποία είτε κάνουμε ασυνείδητα, είτε συνειδητά θεωρώντας τα ασήμαντα. Ποιά είναι όμως η σημαντικότητα, και ποιο το αποτέλεσμα των λαθών αυτών στην ψυχολογία του σκύλου;
Ένα από τα πιο σοβαρά και συνήθη λάθη που γίνονται είναι η απομόνωση του σκύλου από την αγέλη. Δυστυχώς οι εικόνες παραμελημένων σκύλων σε μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και πυλωτές (πολλές φορές δεμένων με αλυσίδα) δεν είναι λίγες. Η ανθρωποκεντρική φύση του σκύλου ναι μεν τον κάνει πιστό, αλλά ταυτόχρονα και εξαρτημένο απο εμάς. Συνεπώς πριν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε έναν σκύλο, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε την αγελαία φύση, τις πραγματικές του ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε ένα νοήμον, έμψυχο και τόσο βαθιά συναισθανόμενο πλάσμα.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θεωρούν οτι η ύπαρξη συγκεκριμένου προγράμματος είναι κάτι το υπερβολικό και ότι ο σκύλος μπορεί (και πρέπει) να προσαρμοστεί στο δικό μας πρόγραμμα, όποιο και να είναι αυτό. Έτσι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες σίτισης, παιχνιδιού, εκτόνωσης, εκπαίδευσης, βόλτας και περιορισμού του σκύλου. Πως θα αισθανόμασταν όμως αν θα έπρεπε να ακολουθήσουμε ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα; Το πιθανότερο στρες, καταπίεση, κούραση και ανασφάλεια. Η θέση του σκύλου είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς απο τη μια δεν έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την δυσαρέσκεια του, και απο την άλλη έχει απο την φύση του την ανάγκη να ακολουθεί μια συγκεκριμένη και ομαλή ρουτίνα.
Κάτι που επίσης θεωρείται προαιρετικό ή αυστηρό απο πολλούς είναι η θέσπιση ορίων. Στην πραγματικότητα το να βάζουμε όρια και να ξεκαθαρίζουμε το τι είναι αποδεκτό και το τι όχι στον σκύλο μας, πέρα του οτι είναι ο πιο δίκαιος και κατανοητός τρόπος προς αυτόν, μας βοηθάει να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας. Στον αντίποδα, όταν δεν υπάρχουν όρια και δεν αποσαφηνίζεται το τι είναι επιθυμητό και το τι όχι, ο σκύλος μπερδεύεται, αποσυντονίζεται και η σχέση μας με αυτόν διαταράσσεται.

12 αποφθέγματα των ιθαγενών της Αμερικής που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε για την τωρινή ανθρώπινη εμπειρία


Σε όλη την υφήλιο βλέπουμε γηγενείς γεροντότερους από πολλούς τόπους του πλανήτη να μοιράζονται την σοφία τους που χρειαζόμαστε τόσο απεγνωσμένα.

 Όλοι όσοι ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη αντιμετωπίζουμε μια δυσάρεστη κατάσταση καθώς και αναγνωρίζουμε πως ο καιρός για αλλαγές είναι τώρα και πως αυτή η ευκαιρία δε θα υπάρχει για πάντα.

Όχι πριν πολύ καιρό, οι μεγαλύτεροι γηγενείς και άνθρωποι που ασχολούνται με την ιατρική της Βόρειας και Νότιας Αμερικής ήρθαν στη Νότια Ντακότα για να μεταφέρουν ένα βασικό μήνυμα στην ανθρωπότητα και στην Γη:

Είμαστε μέρος της Δημιουργίας, επομένως, αν σπάμε τους κανόνες της Δημιουργίας καταστρέφουμε τον εαυτό μας. Εμείς, οι αρχικοί Προστάτες της Μητέρας Γης, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουμε και να στηρίξουμε τις Αρχικές Οδηγίες που διατηρούν τη συνέχεια της ζωής. Αναγνωρίζουμε την ομφαλική μας σύνδεση με τη Μητέρα Γη και κατανοούμε πως είναι η πηγή της ζωής, όχι ένας εκμεταλλεύσιμος πόρος.

 Μιλάμε εξ ονόματος όλης της Δημιουργίας σήμερα, για να μεταδώσουμε ένα επείγον μήνυμα, ότι ο άνθρωπος έχει πάει πολύ μακριά θέτοντας μας σε κατάσταση επιβίωσης. Είχαμε προειδοποιηθεί πως μια μέρα δε θα μπορούσατε να ελέγξετε αυτό που έχετε δημιουργήσει.

 Αυτή η μέρα είναι τώρα. Οι προειδοποιήσεις τόσο από τη φύση όσο και από τους ανθρώπους της γης δεν μας κρατούν από την πορεία της αυτοκαταστροφής.

 Αυτή αυτοκαταστροφική πορεία οδήγησε στην πυρηνική κρίση της Φουκοσίμα, στη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, σε αποτυχίες αγωγών, στις επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα και στην καταστροφή των υπόγειων νερών, για να πω λίγα παραδείγματα. Επίσης, αυτές οι δραστηριότητες συνεχίζουν να προκαλούν αλλοίωση και καταστροφή σε ιερά μέρη και σε ιερά ύδατα που είναι ζωτικά για την ζωή. -Chief Looking Horse. (1)

Αποκάλυψη-τώρα για την Τουρκία: Εκατομμύρια Τούρκοι έμαθαν πως είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες, Αρμένιοι και Εβραίοι – Ψάχνουν για την καταγωγή τους


Σοκ και δέος έπαθαν εκατομμύρια Τούρκοι όταν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο «εθνικό μητρώο» της χώρας στο οποίο «μπήκαν» για να αναζητήσουν τις
ρίζες τους,  ανακάλυψαν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους κατάγεται  από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους.

Το δημοτικό μητρώο της Τουρκίας δημοσιοποιήθηκε για την εδραίωση της μουσουλμανικής εθνικιστικής ταυτότητας , αναφέρει  αρθρογράφος  των NYT.

Η αγωνιώδη προσπάθεια εκατομμυρίων Τούρκων που εισήλθαν  ηλεκτρονικά στο σύστημα  μέσω ειδικής εφαρμογής στο ευρύ κοινό, αποσκοπούσε στην  προώθηση της έννοιας του μουσουλμανικού εθνικισμού ως κεντρικής σημασίας για την τουρκική ταυτότητα, γράφει ο Kaya Genç στους New York Times.



Μόνο που η «κατραπακιά» ήρθε στα «κεφάλια» των Τούρκων αξιωματούχων του υπουργείου εσωτερικών διότι πολλά εκατομμύρια Τούρκοι απλά ανακάλυψαν ότι δεν είναι Τούρκοι , ούτε ήταν ποτέ …αλλά εξισλαμισμένοι Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι, κά. 

Το άνοιγμα του μητρώου περιείχε έγγραφα που χρονολογούνται από το 1880, και από τον Φεβρουάριο προκάλεσε έντονο δημόσιο ενδιαφέρον . Ο ιστότοπος που συνέδεε τον χρήστη με τα δεδομένα «κράσαρε» μέσα σε λίγες ώρες,  καθώς εκατομμύρια Τούρκοι έσπευσαν να ανακαλύψουν την καταγωγή τους.

Πολλοί έπαθαν σοκ όταν διαπίστωσαν ότι είχαν ελληνικές, εβραϊκές ή αρμενικές ρίζες. Μια έκθεση του 2012 στην εφημερίδα Annals of Human Genetics έδειχνε ότι η προέλευση των κατοίκων στην Τουρκία ήταν 38% ευρωπαϊκή, 35% από Μέση Ανατολή, 18% Νότια Ασία και μόνο 9% Κεντρική Ασία.

Αυτό δεν ταιριάζει απόλυτα όμως με τις εθνικιστικές κορώνες της νυν νέο-οθωμανικής κυβέρνησης αλλά και προηγούμενων  που μιλούσαν για Τούρκους πολίτες στην καταγωγή .

Πονηρές φωτογραφίες με εντελώς αθώο περιεχόμενο!

Δείτε τις οπτικές ψευδαισθήσεις που κάνουν κάποιους ανθρώπους να σκεφτούν ότι «εδώ υπάρχει κάτι πονηρό» και βαθμολογήστε τον εαυτό σας.

Το φως και τα σχήματα παίζουν πολλές φορές άσχημα παιχνίδια, κάνοντας το μυαλό να πιστέψει ότι βλέπει κάτι αισχρό. Πηγή: Reddit

ΕΙΝΑΙ γνωστές οι φράσεις «Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό» και «Δεν είναι αυτό που φαίνεται». Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φωτογραφίες με εντελώς αθώο περιεχόμενο σκανδαλίζουν τον θεατή και κάνουν το μυαλό του να πηγαίνει στο πονηρό.
Είναι όμως οπτικές ψευδαισθήσεις.
Αυτό συνέβη πρόσφατα με την παραπάνω φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Reddit και αναπαράχθηκε από χιλιάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή κάποιοι έχουν, όπως φαίνεται, βρώμικο μυαλό.

Γυμνά σώματα

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα κεφάλια δύο αλόγων που τρώνε σανό μέσα από μια ταΐστρα φτιαγμένη από λάστιχα αυτοκινήτου που κρύβει εν μέρει τα πρόσωπά τους. Πηγή: Reddit

Είμαι σαν όλους τους άλλους, μα και μοναδικός!



Μα αυτό είμαστε εδώ στην Γη μοναδικοί, ο καθένας διαχωρισμένος από την ολότητα, (Θεό), ζει μόνος με τον διαχωρισμένο εαυτό του, και μακριά από το Θεό.

χαχαχαχα!!! ήρθες για να μου χαλάσεις την έμπνευση; Eεε;; πέσμου; Καλώς το! Τι χαμπάρια; ☺️


Απλά μου λείπει ο θεός μέσα μου, εδώ σ'αυτόν τον κόσμο των διαχωρισμένων ανθρώπων υπάρχει μια συνεχής πάλη με την ανάγκη του σώματος που προκαλλεί την αιώνια μοναξιά, και η επικοινωνία είναι ο μόνος τρόπος να ξεχαστούμε και μετά να κλειστούμε πάλι στο καβούκι της μοναξιάς μας.

Τι έγινε και νιώθεις μοναξιά μωρέ μου; Ποιος σε πείραξε να τον τσακίσω!!! Έλα πέσμου, μοιράσου τις σκέψεις σου, καλή μου ψυχή, να ξεχαστείς.



Νιώθω την αλήθεια, αλλά ζω με διαχωρισμένο σώμα, βλέποντας την φυλακή που εγκλωβίστηκα, το σώμα που είναι και θνητό, και γεμάτο από ανάγκες, και οι ανάγκες με πληγώνουν και μου κάνουν κακό, διότι κάθε μου ενέργεια από ανάγκη δεν απέχει ποτέ από καμιά κακία.

Ω καλό μου πλάσμα... Μήπως θα έπρεπε να το αποδεχτείς και να ζήσεις αρμονικά με αυτή την κατάσταση και να μην το παίρνεις και τόσο κατάκαρδα; Για να είναι υποφερτή η φυλακή και να απαλύνει κι ο πόνος που σου προκαλεί αυτό το θνητό σώμα; Δεν θέλω να πληγώνεις τον εαυτό σου και να μην σε αγαπάς, επειδή βρίσκεσαι την δεδομένη στιγμή, μέσα σε αυτό το κουστούμι που σε κάνει κακό και απογοητευμένο. Είσαι τόσο γλυκό πλάσμα εκεί μέσα, στα ενδότερα... μην το αφήνεις να σε καταβάλει... αυτό το ψευτοσκηνικό που βιώνεις. Βγες έξω από αυτή την εικόνα και δες την κατάσταση, σαν εξωτερικός παρατηρητής. Πως νιώθεις τότε; 

Νιώθω σαν ηλίθιος, που θέλησα να μάθω τι είναι το καλό και το κακό, η ζωή και ο θάνατος, το γέλιο και το κλάμα, η πείνα και η αφθονία, τα δύο αντίθετα, όπου ο έρωτας είναι η σύζευξη με τα προηγούμενα, αλλά ταυτόχρονα ο έρωτας είναι η σύζευξη και με το Θεό..είναι θέμα επιλογής, κι εγώ επέλεξα τον έρωτα, για να μεταφερθώ σ'αυτό το σύμπαν ..άραγε γιατί. 

Άρης/Κρόνος στον Αιγόκερω* Πεθαίνουμε για να Αναστηθούμε*




2. 4. 2018




Αυτές τις μέρες


πρωταγωνιστεί ο Άξονας


Άρης/Κρόνου*


Έχουμε σύνοδο Άρη ~ Κρόνου


στον Αιγόκερω*




Και ίσως νιώθεις λίγο σαν να ''πεθαίνεις'',


σαν να αφήνεις κομμάτια σου παλιά,


σαν να μην μπορείς να γυρίσεις πίσω


αλλά ούτε ακόμα και να πας μπροστά*





Άρης/Κρόνος είναι άξονας Θανάτου,


ζεις έναν Θάνατο


δεν είσαι ο ίδιος


με αυτό που ήσουν πριν,


γεγονότα, πρόσωπα και ιδέες


που κάποτε ήταν για σένα αιτίες


ευτυχίας κι απελευθέρωσης,


τώρα είναι σαν να ''πέθαναν''


τώρα η σημασία τους είναι βαριά


τώρα τα ίδια πράγματα


που κάποτε σε απογείωναν


δεν σε αφήνουν να ''πετάξεις''.


Δεν σε πηγαίνουν πια στην Ελευθερία


μα στον καταναγκασμό*





Η Αλήθεια είναι πως


ακριβώς όλο αυτό το Πένθος,


το Πένθος του Άρη/Κρόνου


στον Αιγόκερω,


κάνει ακριβώς αυτό:

Καρέ-καρέ η είσοδος του κινεζικού διαστημικού σταθμού στην ατμόσφαιρα της Γης (βίντεο)

Καρέ-καρέ η είσοδος του κινεζικού διαστημικού σταθμού στην ατμόσφαιρα της Γης (βίντεο)

Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Tiangong-1 εισήλθε στην γήινη ατμόσφαιρα και κάηκε σχεδόν ολοσχερώς πάνω από το μεσαίο τμήμα του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Μ.Δευτέρα, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαστήματος της Κίνας.

Το σκάφος μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης περί τις 08.15 ώρα Πεκίνου (03.15 ώρα Ελλάδας) και το «μεγαλύτερο μέρος του» κάηκε κατά την επανείσοδό του, διευκρίνισε η κινεζική υπηρεσία διαστήματος μέσω του ιστοτόπου της.
Λίγο νωρίτερα, είχε γνωστοποιήσει ότι επρόκειτο να κάνει την επανείσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα πάνω από τα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, ανάμεσα στο Σάου Πάουλου και στο Ρίου ντε Ζανέιρου.
Το Πεκίνο είχε διαβεβαιώσει την Παρασκευή ότι ήταν απίθανο να φθάσουν στο έδαφος μεγάλα κομμάτια του σκάφους.
Ο διαστημικός σταθμός μήκους 10,4 μέτρων και βάρους περίπου οκτώ τόνων, το όνομα του οποίου σημαίνει «Ουράνιο Παλάτι 1», είχε εκτοξευθεί το 2011 για να αποτελέσει πλατφόρμα πειραμάτων πρόσδεσης και άλλων δοκιμών, στο πλαίσιο του φιλόδοξου κινεζικού διαστημικού προγράμματος.

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Το δόγμα του πρώτου χτυπήματος και το μυστικό πολεμικό συμβούλιο

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Το δόγμα του πρώτου χτυπήματος και το μυστικό πολεμικό συμβούλιο

 Όλα τα σενάρια πάνω στο τραπέζι - Ποιες μορφές αντίδρασης εξετάζουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις - Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον συναγερμό έτοιμο να χτυπήσει σε κάθε παραβίαση των ελληνικών συνόρων από τους Τούρκους από αέρα, στεριά και θάλασσα.

Από την τελευταία απάντηση που εξέδωσε το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού γίνεται αντιληπτό ότι η Ελλάδα αλλάζει στάση στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. 
Άλλωστε η τακτική του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα αναβαθμίστηκε από την κατηγορία της προκλητικότητας στην κατηγορία της επιθετικότητας. 
Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά όλα τα ενδεχόμενα απάντησης, ενώ αρκετοί πολιτικοί αναλυτές φέρνουν στο προσκήνιο - έστω και σε θεωρητικό επίπεδο - μια παλαιότερη μελέτη για το Δόγμα του Πρώτου Χτυπήματος! 
Τ ο 1997 κυκλοφόρησε στα ελληνικά ένα από τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου Παναγιώτη Κονδύλη, Θεωρία του Πολέμου (εκδ. Θεμέλιο).
Στην ελληνική έκδοση προστέθηκε ένα Επίμετρο τριάντα μία σελίδων με τίτλο Γεωπολιτικές και Στρατηγικές Παράμετροι ενός Ελληνοτουρκικού Πολέμου, στο οποίο διατυπώνει το δόγμα του «πρώτου χτυπήματος» από ελληνικής πλευράς.
Το δόγμα αυτό προκύπτει από την στρατηγική ανάλυση των τότε δεδομένων που σήμερα έχουν εξελιχθεί εις βάρος της Ελλάδας. Ειδικότερα, ο Κονδύλης επισημαίνει το μειονέκτημα του κατακερματισμένου ελληνικού χώρου, γεγονός που επιτρέπει στον εχθρό να καταλάβει ορισμένα νησιά, δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα σε σύντομο χρονικά διάστημα.
Ο Κονδύλης επισημαίνει τέσσερις παράγοντες που μπορούν να αντισταθμίσουν τα ελληνικά μειονεκτήματα, ο συνδυασμός των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε «αξιόλογες πιθανότητες νίκης» την ελληνική πλευρά:

Επικοινωνώντας την αγάπη

επικοινωνώντας την αγάπη
Είναι πολύ όμορφο να νιώθεις την καρδιά σου ζωντανή, γεμάτη αγάπη. Σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο, τη ζωή με άλλη διάθεση. Όλα μοιάζουν διαφορετικά, ευχάριστα, ζεστά. Μπορείς να σταθείς στη στιγμή, να αφεθείς και να χαρείς τη μοναδικότητά της. Μπορείς να αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερο σθένος την κάθε δυσκολία.  

Το νόημα της αγάπης

Η αγάπη σίγουρα είναι μια κατάσταση που σου ομορφαίνει τη ματιά, τη ζωή. Και αν έχει νόημα η αγάπη για εσένα που τη ζεις, σκέψου πόσο σημαντική μπορεί να είναι η έκφρασή της προς το πρόσωπο εκείνο που «ξύπνησε» τη μέσα σου αγάπη. Ακόμα και αν δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο, συνέβαλε στο να έρθεις σε επαφή με τη βαθύτερη φύση σου, σου θύμισε ποιός-α είσαι αναδεικνύοντας το δυναμικό σου.
Κάθε πρόσωπο που δημιουργεί μια τέτοια συνθήκη μέσα σου αξίζει να το γνωρίζει, να το ξέρει.
Και για αυτό που σου έδωσε την ευκαιρία να βιώσεις, αλλά κυρίως γιατί μέσα του-της όλο και κάπου θα το χρειάζεται. Μπορείς να το εκφράσεις με διάφορους τρόπους, μα ανάμεσα σε άλλους αναζήτησε το δικό σου τρόπο. 
Η έκφραση της αγάπης είναι ακόμα μια μορφή, μια εκδήλωση της αγάπης, ίσως η σπουδαιότερη. Γιατί η αγάπη βρίσκει το δρόμο της, ολοκληρώνεται, όταν επικοινωνείται.

Η αγάπη απελευθερώνει

Η αγάπη έχει τη δύναμη να απελευθερώνει την κάθε πλευρά. Γι’ αυτό και έχει νόημα να επικοινωνείται στην ώρα της. Εκείνος-η που τη βιώνει, εκφράζοντάς την παραμένει συνεπής προς τον εαυτό του-της και προχωράει στη ζωή δίχως εκκρεμότητες. Βέβαια, ο βαθύτερος λόγος έκφρασης της αγάπης είναι το καλό του άλλου, γιατί η αγάπη από τη φύση της είναι ανατροφοδοτική. Δεν ζητάει, δεν περιμένει κάτι. Εκφράζεται με στόχο απλά να επικοινωνηθεί και να δώσει την ώθηση στο πρόσωπο που την προκάλεσε να αντιληφθεί την αξία του και να συνεχίσει με βήμα ανάλαφρο και αποφασιστικό τη ζωή του. Με ό,τι αυτή περιλαμβάνει, όπως τη θέλει. 

"Χρυσός λόγος". Ο μυστηριώδης αριθμός που χρησιμοποίησαν ο Φειδίας και ο δάσκαλος του Ντα Βίντσι. Η "θεία αναλογία" που γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες



Κάθε οπαδός του Νταν Μπράουν έχει ακούσει γι’ αυτόν τον μυστηριώδη αριθμό που εμφανίζεται παντού- στο ανθρώπινο σώμα, στην αρχιτεκτονική της αρχαιότητας, τη φύση- και κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τη γοητεία που ασκεί. Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις που υποτίθεται ότι εμφανίζεται στην πραγματικότητα δεν εμφανίζεται, ενώ πολλοί σχετικοί ισχυρισμοί είναι λανθασμένοι.
Ο χρυσός λόγος είναι επίσης γνωστός ως «χρυσή τομή» ή «θεία αναλογία» και αποτελεί ένα μέσο συσχετισμού δύο ποσών. Τον 19ο αιώνα σε αυτό τον λόγο δόθηκε το όνομα από τον μεγάλο αρχαίο γλύπτη Φειδία (490 π.Χ.), ο οποίος υποτίθεται πως τον χρησιμοποίησε στις αναλογίες των ανθρώπινων μορφών που δημιούργησε.
Η αιτία είναι πως ένας τόσο απλός τύπος δημιουργεί έναν τόσο περίπλοκο και μη αρμονικό αριθμό είναι ότι το φ, όπως και το π, δεν μπορεί να γραφτεί με τη μορφή απλού κλάσματος, γι’ αυτό αποκαλείται άρρητος αριθμός. Οι άρρητοι αριθμοί μπορούν να γραφτούν αποκλειστικά ως μια άπειρη διαδικασία δεκαδικών ψηφίων που δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.
Χρυσή σπείρα
«Χρυσή σπείρα» ονομάζεται η σπείρα που απομακρύνεται από το κεντρικό σημείο με έναν παράγοντα του φ ανά τέταρτο της σπείρας. Ένα παράδειγμα που αναφέρεται συχνά είναι το όμορφο όστρακο του Nautilus pompilius (ναυτίλου), μέλους της οικογένειας των οχτάποδων. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για «λογαριθμική» σπείρα και όχι για χρυσή. Το 1999 ο αμερικανός μαθηματικός Κλέμεντ Φάλμπο μέτρησε αρκετές εκατοντάδες όστρακα και έδειξε μάλλον ξεκάθαρα ότι η μέση αναλογία ήταν 1 προς 1,33 πολύ μακριά από το 1,618.

Όταν ο επιστήμονας πουλάει την ψυχή του στο διάολο η ζωή μας γίνεται Κόλαση

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν ο επιστήμονας πουλάει την ψυχή του στο διάολο η ζωή μας γίνεται Κόλαση

Έχει κάτσει ποτέ κανείς να σκεφτεί σοβαρά -αλλά πολύ σοβαρά- πόσο η κάθε του λέξη, σκέψη, κίνηση, δήλωση, πράξη, απόφαση κ.λ.π. επηρεάζει το κοινωνικό σύνολο και την εξέλιξη του;

Μάλλον όχι. Γιατί αν είσαι παππούς κι έτοιμος να παραδώσεις ψυχή και δεν σε νοιάζει ακόμα και στο παραπέντε με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις, τότε τα πράγματα είναι μάλλον θλιβερά, ειδικά όταν κυκλοφορείς με την ταμπέλα του καταξιωμένου επιστήμονα.
Αναφέρομαι στον επίτιμο καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστο Ζερεφό, του οποίου σημερινό άρθρο σχετικά με την Αφρικανική σκόνη έκανε το γύρο του διαδικτύου, “φορώντας” ποικίλους τίτλους.
Το παραθέτω:
Άρθρο ολόιδιο με διαφορετικό τίτλο
Είναι το δεύτερο κατά σειρά άρθρο (μετά του ΕΑΑ) που προσπαθεί, αφενός να μας πείσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος με τα αιωρούμενα σωματίδια της σκόνης, αφετέρου τα περί κλιματικής αλλαγής μπλα-μπλα-μπλα και αρχαιότητας μπλα-μπλα-μπλα…

Προσβολή της μνήμης και της νοημοσύνης μας

Κι επειδή αναφέρθηκε και στον “αείμνηστο” ζωγράφο Παναγιώτη Τέτση, και τυγχάνει να έχουμε μνήμη ελέφαντα (παρά τους ψεκασμούς) αυτό είναι και το άρθρο μας από το 2014:

Απίστευτο! Επιστράτευσαν ως και τον Έλληνα ζωγράφο Παναγιώτη Τέτση για να μας ‘πουλήσουν’ την κλιματική αλλαγή!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ


Άνθισαν οι Πασχαλιές:


Διανύουμε την εποχή της Ευλογημένης Πασχαλιάς. Είναι δένδρα εντυπωσιακά και ήδη διακρίνουμε στα μπαλκόνια και στους κήπους να έχουν ανθίσει και να προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα.

Σύμφωνα με την παράδοση οι Πασχαλιές θεωρούνται δένδρα ευλογημένα από την Παναγία για δύο βασικούς λόγους.

Όταν γεννήθηκε ο Χριστός στη φάτνη της Βηθλεέμ, ο Ηρώδης, ο βασιλιάς της Ιουδαίας με τη σκληρή καρδιά, έδωσε διαταγή να σκοτώσουν όλα τα αγοράκια, όσα είχαν ηλικία από μιας ημέρας έως δύο χρονών. 

Ο Θεός όμως ειδοποίησε τη νύχτα μ’ έναν άγγελο τον Ιωσήφ να φύγουν αμέσως για την Αίγυπτο για να σωθεί ο Χριστός. Ανέβηκε σ’ ένα γαϊδουράκι η Μαρία, κρατώντας το θείο βρέφος στην αγκαλιά της και ξεκίνησαν μέσα στη νύχτα για την Αίγυπτο. Ξημέρωσε η άλλη μέρα και βρέθηκαν να προχωρούν σε μια μεγάλη έρημο. Κι όταν ο ήλιος ανέβηκε ψηλά στον ουρανό, άρχισε να κάνει φοβερή ζέστη.

-Τι κρίμα! είπε σε μια στιγμή αναστενάζοντας η Μαρία. Δεν υπάρχει ούτε ένα δεντράκι σε αυτή την έρημο για να σταθούμε και να δροσιστούμε λιγάκι στον ίσκιο του!

Ξαφνικά, φύτρωσε μπροστά τους ένα δεντράκι με πολλά και πυκνά φύλλα, ήταν μία πασχαλιά. Η Άγια Οικογένεια σταμάτησε την πορεία της και για αρκετές ώρες ξεκουράστηκε στο δροσερό του ίσκιο.

Τι Κρύβεται Πίσω από την Αφρικανική Σκόνη που έχει Καλύψει τον Μισό Πλανήτη;



Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι τουρίστες και οι ντόπιοι στην Κρήτη ξύπνησαν σε μια σουρεαλιστική σκηνή το πρωί της Πέμπτης 22/3/18 με το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, το νησί των διακοπών από όλο τον κόσμο, να καλύπτεται απ’ άκρη σ’ άκρη με ένα πορτοκαλί χρώμα από την Αφρικανική Σκόνη.


Το νησί είχε αποκτήσει μια κιτρινωπή απόχρωση αφού οι νότιοι άνεμοι μετέφεραν τη σκόνη από την έρημο της Σαχάρας στην Αφρική. Το πέπλο της σκόνης είχε προσδώσει ένα θολό πορτοκαλί ουρανό για την ημέρα και είχε μετατρέψει σε ένα σχεδόν απόκοσμο τοπίο τη νύχτα. Σαν να βρισκόσουν στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk η μάζα σκονισμένου και πολύ ξηρού αέρα σχηματίζεται πάνω από την έρημο της Σαχάρας από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Η σκόνη της Σαχάρα συνήθως μετακινείται από τις ακτές της Αφρικής κάθε τρεις έως πέντε ημέρες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Βρίσκεται συνήθως στα 5.000 έως 20.000 πόδια (περίπου 1500 χλμ έως 6000 χλμ) πάνω από την επιφάνεια της Γης και ταξιδεύει λόγω ισχυρών ανέμων.

Η σκόνη παρουσιάζει συνήθως υψηλές συγκεντρώσεις μολύβδου, ψευδαργύρου, χρωμίου και βαναδίου και έχει συσχετιστεί με προβλήματα υγείας στον ελληνικό πληθυσμό, σημειώνει η dailymail.co.uk.

Επίσης, από την ίδια πηγή μαθαίνουμε πως η Αφρικανική Σκόνη, δεν πλήττει μόνο την Κρήτη και κατ’ επέκταση μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Αναφέρει, λοιπόν, πως πέρυσι, η Βρετανία μετατράπηκε σε «αρειανό τοπίο», αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο, καθώς η σκόνη της Σαχάρας σάρωσε τον Ατλαντικό και εξαιτίας του τυφώνα Ophelia κάλυψε τον Ήλιο προσδίδοντας μία πορτοκαλί απόχρωση στην χώρα..

Η Κίνα θα απαγορεύσει στους ανθρώπους με κακή «κοινωνική πίστωση» να χρησιμοποιούν αεροπλάνα και τραίνα.

σ.σ. Σε παλαιότερο άρθρο πληροφορηθήκαμε για το λεγόμενο σύστημα «κοινωνικής πίστωσης» που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην Κίνα από το 2014 και σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως το 2020. Με απλά λόγια, η Κινεζική κυβέρνηση σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου συγκεντρώνουν πληροφορίες για τον κάθε πολίτη έτσι ώστε να του δώσουν έναν αριθμό ο οποίος θα ‘απεικονίζει’ τρία πράγματα: την οικονομική του κατάσταση, το ποινικό του μητρώο και την συμπεριφορά του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Όσο ‘καλός’ ο αριθμός, τόσο ‘καλός’ και ο πολίτης, ο οποίος θα επιβραβεύεται αναλόγως από την κυβέρνηση. Μπορεί αυτό το πρόγραμμα να δηλώνεται ανοιχτά και ανερυθρίαστα στους πολίτες της κομμουνιστικής Κίνας, μην μας προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι ένα ανάλογο πρόγραμμα επιβράβευσης ‘καλής συμπεριφοράς’ έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στον Καναδά. Όσοι δεν ανησύχησαν από το προηγούμενο άρθρο, ας διαβάσουν παρακάτω να δουν που το πάει η κυβέρνηση της Κίνας.
***
ΣΑΝΓΚΑΗ (Reuters) – Η Κίνα δήλωσε ότι θα αρχίσει να εφαρμόζει το λεγόμενο σύστημα κοινωνικής πίστωσης στις αεροπορικές πτήσεις και στα τραίνα και ότι δεν θα επιτρέπει στους ανθρώπους που έχουν διαπράξει αδικήματα να χρησιμοποιούν αυτές τις συγκοινωνίες για ένα έτος.
Σύμφωνα με δύο ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης την Παρασκευή, οι άνθρωποι που θα περιληφθούν στους απαγορευτικούς καταλόγους περιλαμβάνουν και εκείνους που διεπιστώθη ότι διέπραξαν πράξεις όπως, διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την τρομοκρατία, πρόκληση προβλημάτων στις πτήσεις, καθώς και όσοι χρησιμοποίησαν ληγμένα εισιτήρια ή κάπνισαν μέσα σε τραίνα.
Εκείνοι που έχουν διαπράξει οικονομικές ατασθαλίες, όπως, εργοδότες που δεν πλήρωσαν κοινωνική ασφάλιση ή άτομα που δεν κατέβαλαν πρόστιμα, θα αντιμετωπίσουν επίσης αυτούς τους περιορισμούς, ανέφεραν οι ανακοινώσεις με ημερομηνία 2 Μαρτίου.
Προστέθηκε ότι οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαΐου.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΕΟΦΑΓΙΑΣ


Αν θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια και με υγεία..
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΕΟΦΑΓΙΑΣ
Το κρέας μεταφέρει μέσα του την δόνηση του θανάτου. 
Όταν το εισάγετε στον οργανισμό σας, η δόνηση αυτή ενσωματώνεται στις βιοχημικές διαδικασίες και στην ψυχική σας εμπειρία. 
Το σώμα των ζώων είναι πολύ εναρμονισμένο συναισθηματικά και όταν αρχίζει η σφαγή εκπέμπουν ένα ψυχικό μήνυμα που αιωρείται σε όλο τον χώρο του σφαγείου. Έτσι και τα υπόλοιπα γνωρίζουν πως πρόκειται να σφαγιασθούν. 

Η ΑΥΣΤΡΙΑ «ΑΓΡΙΕΨΕ» ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ 18.500 ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με πρόταση της νέας αυστριακής κυβέρνηση του FPÖ, όπως έγινε γνωστό στην Άγκυρα, αναμένεται να απελαθούν από την Αυστρία 18 χιλιάδες 500 άτομα τουρκικής καταγωγής που κρίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην χώρα αυτή.
Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Trouw, τα άτομα αυτά θεωρούνται για την Αυστρία παράνομοι μετανάστες και παρά του ότι εργάζονται στην Αυστρία χάνουν όλα τα δικαιώματα τους μετά την ανάδειξη της νέας δεξιάς αυστριακής κυβέρνησης. 

Πιες την ζωή σαν το κρασί

ζωή, κρασί

Πιες τη ζωή σαν το κρασί
και μη ρωτάς την ώρα
Ζούμε μονάχα μια φορά
βάλε φωτιά στο τώρα
Πάνω σε αυτούς τους υπέροχους στίχους θα στηριχτεί το θέμα του άρθρου απόψε. Ο Μαραβέγιας μας έδωσε έμπνευση!
Αργά το βράδυ και ακόμα να βρω θέμα, η διορία έληγε το επόμενο μεσημέρι. Ανέβασα ένα στόρι στο οποίο ζητούσα βοήθεια και αποκριθήκαν 8 άτομα , το καθένα με μία ή και δύο ιδέες για άρθρο. Πολύ ωραίο το αίσθημα που βίωσα, ειλικρινά. Και να με συγχωρήσουν που δε θα γράψω κανένα από τα θέματα που μου πρότειναν, τα οποία θα κρατήσω για μελλοντική χρήση καθώς ήταν υπέροχα…
Πιες τη ζωή, σαν το κρασί. Σαν ημίγλυκο ή σαν ξηρό; Μοσχάτο μήπως; Ναι, ίσως Μοσχάτο. Μπα, τελειώνει γρήγορα. Προτιμώ ξηρό κρασί. Να κρατάει περισσότερο και να αποφύγω τη ζάχαρη που το γλυκαίνει.
Ας υποθέσουμε ότι τελείωνε η ζωή μετά από το τελευταίο ποτήρι κρασί που θα έβγαζε το βαγένι μας. Ξέρεις, το κρασί που βγαίνει τελευταίο, το θολό.  Ας πούμε ότι έτσι είναι και η ζωή. Η ζωή σαν το κρασί..
Ξεκινάει υπέροχα. Πάνω πάνω το πιο καθαρό κρασί. Γεμάτη γέλιο στην παιδική ηλικία. Μετά τι συμβαίνει και φτάνουμε στο θόλωμα ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα