Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Οι σφραγίδες της Αποκάλυψης: Πόσες έχουν ανοίξει μέχρι σήμερα;



Οι σφραγίδες της Αποκάλυψης: Πόσες έχουν ανοίξει μέχρι σήμερα;
Δείτε τους 7 ιππότες, τις 7 σφραγίδες και τι έχει συμβεί ήδη..
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Η κρυμμένη δύναμη της οπτικής επαφής: 5 πράγματα που συμβαίνουν όταν αγγίζονται οι ψυχές


Πολλές από τις σχέσεις μας αρχίζουν από την στιγμή που συναντιούνται οι ματιές μας και συνειδητοποιούμε πως και το άλλο άτομο μας κοιτά. Σταματήστε για λίγο και σκεφτείτε την ένταση της κατάστασης, την σχεδόν μαγική κατάσταση των δύο εγκεφάλων που ταυτόχρονα επεξεργάζονται ο ένας τον άλλον, που ο καθένας γνωρίζει ότι είναι, αυτή τη στιγμή, το κέντρο του ψυχικού κόσμου του άλλου.

Οι ψυχολόγοι έχουν κάνει κάποιες εκπληκτικές ανακαλύψεις για το πως αυτό το αμοιβαίο βλέμμα, ή πως η έλλειψη του, μας επηρεάζει ψυχικά και σωματικά και πως μπορούμε να το συνδέσουμε με εμάς.
Έχει διεξαχθεί ανάλογη αξιόλογη έρευνα σχετικά με το πώς οι μη λεκτικές ενδείξεις, ειδικά αυτές των ματιών, επηρεάζουν την συμπεριφορά μας.

Τα παρακάτω είναι 5 ενδιαφέροντα αποτελέσματα:
  1. Η οπτική επαφή προκαλεί διέγερση
Το έντονο κοίταγμα στα μάτια κάποιου προκαλεί μια αντίδραση διέγερσης. Το πώς αυτή η διέγερση διακόπτεται εξαρτάται και από τις δύο πλευρές που συμπεριλαμβάνονται και από τις συνθήκες. Το να σας κοιτά ένας ξένος που σας φαίνεται μεγάλος και κακόβουλος μπορεί να θεωρηθεί απειλή και να προκαλέσει φόβο. Αυτό είναι συνηθισμένο στα κοινωνικά ζώα. Μια ματιά από έναν άνθρωπο σε ένα σκύλο ή έναν πίθηκο μπορεί να ερμηνευτεί ως απειλή από τον μεγάλο (και περίεργο) άνθρωπο. Ωστόσο, το βλέμμα ενός πιθανού ερωτικού συντρόφου προκαλεί διέγερση που μπορεί να ερμηνευτεί θετικά- ως σεξουαλική πρόσκληση.
  1. Τα μάτια θα σας πουν αν ένα χαμόγελο είναι αληθινό ή ψεύτικο
Ο ψυχολόγος Paul Ekman διέκρινε τα χαμόγελα που αντιπροσωπεύουν την πραγματική ευτυχία και τα ψεύτικα χαμόγελα που χρησιμοποιούνται για να πείσουν την ευτυχία ή κάποιο άλλο συναίσθημα. Το κλειδί για να καταλάβετε αν ένα χαμόγελο είναι ψεύτικο ή αληθινό είναι τα μάτια. Όταν το χαμόγελο είναι αληθινό, τα μάτια στενεύουν και δημιουργούν γραμμές, ρυτίδες στις εξωτερικές γωνίες.

Αμαμηλίδα-το ισχυρότερο βότανο για τους κιρσούς,τις ευρυαγγείες και τις αιμορροΐδες


Αμαμηλίδα-ένα όχι τόσο γνωστό βότανο,είναι το ισχυρότερο βότανο για τους κιρσούς,τις ευρυαγγείες και τις αιμορροΐδες.


Hamamelis virginiana η αμαμηλίςΟι τανίνες της και τα πτητικά της έλαια-που είναι και τα κύρια ενεργά συστατικά της αμαμηλίδας- λειτουργούν ως αγγειοσυσπαστικά περιορίζοντας τις μικρές αραχνοειδείς  φλέβες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.


Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές η αμαμηλίς ενισχύει τις φλέβες και δρα ως αντιφλεγμονώδες και
χάρη στις τανίνες της και τη στυπτική τους δράση βοηθά στη συστολή των φλεβών και αποτελεί τη βάση των περισσότερων θεραπειών για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες.
Τα κρύα δε επιθέματα της αμαμηλίδας σε συνδυασμό με έγχυμα αχιλλείας είναι πολύ χρήσιμα για τη θεραπεία και των κιρσών και των ευρυαγγειών.
Αμαμηλίς λοιπόν και
ο φλοιός,
τα φύλλα,
και
τα κλαδιά της αμαμηλίδας είναι πλούσια
σε ταννίνες,
σε κατεχίνες,
σε φλαβονοειδή,
σε αιθέρια έλαια-στα φύλλα,
σε χολίνη,
σε σαπωνίνες.
Με τις ταννίνες και τα πτητικά έλαια να είναι τα κύρια ενεργά συστατικά της και όλα αυτά μαζί να προσδίδουν στην αμαμηλίδα
αντιοξειδωτικές,
αντισηπτικές,
καταπραϋντικές,
στυπτικές,
αντιβακτιριακές,
αντιφλεγμονώδεις,
επουλωτικές,
αιμοστατικές
και
τονωτικές ιδιότητες.
Έτσι η αμαμηλίς είναι ένα πολύτιμο φυτό για τον έλεγχο τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής αιμορραγίας.

Πώς θα σταματήσετε τις κακές συνήθειες των κατοικίδιων



Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος σας. Αλλά ακόμα και ο καλύτερος φίλος σας έχει κάποιες συνήθειες χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να ζήσει. Το ίδιο και η γάτα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να της κόψετε την συνήθεια να ξύνει.

Ομως, θα πρέπει να προσπαθήσετε, γιατί αν δεν το κάνετε ουσιαστικά ενθαρρύνετε τον τετράποδο φίλο σας να συνεχίσει την κακή συμπεριφορά.
Δείτε πώς μπορείτε να το επιτύχετε:
Πώς να σταματήσετε το γαύγισμα του σκύλου σας
Εχετε χαλαρώσει στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα, μέχρι που το σκυλί σας αποφασίσει να… σπάσει τη σιωπή. Ενα γαύγισμα. Στη συνέχεια ένα ακόμα. Κι ένα τρίτο. Γυρνάτε και του φωνάζετε να έρθει κοντά σας με σκοπό να τού αποσπάσετε την προσοχή και να σταματήσει να γαυγίζει.
Αν, όμως, νομίζετε πως αυτή η κίνηση θα σταματήσει το σκυλί σας από το γαύγισμα κάνετε λάθος. Οταν αντιδράτε μ’ αυτό τον τρόπο στο σκυλί σας όταν γαυγίζει, χωρίς να το καταλάβετε το έχετε ουσιαστικά «ανταμείψει». Γι’ αυτό και όταν θέλει κάτι θα επιστρατεύει το γαύγισμα.
Εάν θέλετε να περιορίσετε το γαύγισμά του δεν θα πρέπει να ανταποκριθείτε σ’ αυτό. Αντίθετα, θα προσπαθήσετε να βρείτε το έναυσμα που το έκανε να γαυγίζει και να υποβαθμίσετε τις επιπτώσεις του. Θα μπορούσατε να περιορίσετε τους εξωτερικούς ήχους ανοίγοντας την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. ′Η μπορείτε να κρατήσετε το σκύλο σας σε ένα μέρος του σπιτιού που είναι ήρεμο από ήχους, όπως ένα υπνοδωμάτιο που δεν βρίσκεται μπροστά στο δρόμο. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό σχέδιο και για την περίπτωση που διαμαρτύρονται οι γείτονες για το γαύγισμα του σκύλου σας όταν θα λείπετε από το σπίτι…
Οι ιδιοκτήτες των σκύλων συχνά αισθάνονται ένοχοι για τη διατήρηση του κατοικιδίου τους περιορισμένου σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.

Ποιες ήταν οι τελευταίες επιθυμίες του Αριστοτέλη



Τα όσα σημαντικά αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες για τον τάφο του Αριστοτέλη στα αρχαία Στάγειρα της Χαλκιδικής αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον για τη ζωή του.


Ειδικά για τις συνθήκες θανάτου του στη Χαλκίδα και τη μεταφορά της τέφρας του στη γενέτειρά του.
Σύμφωνα με πηγές, αδιαμφισβήτητης εγκυρότητας, «όταν ο Αριστοτέλης πέθανε στη Χαλκίδα (Οκτώβριος 322 π.Χ.), οι Σταγειρίτες έστειλαν και έφεραν την τέφρα του στην πατρίδα τους, την τοποθέτησαν μέσα σε χάλκινη υδρία και κατόπιν απέθεσαν την υδρία αυτή σε μια τοποθεσία που την ονόμασαν Αριστοτέλειον.

Κάθε φορά που είχαν σημαντικές υποθέσεις και ήθελαν να λύσουν δύσκολα προβλήματα, συγκαλούσαν σε αυτόν τον τόπο τη συνέλευσή τους».
Αραβικά και βυζαντινά χειρόγραφα, βασισμένα σε αρχαίες πηγές, προσθέτουν κι άλλες σχετικές πληροφορίες.
Όπως ότι «τα Στάγειρα, που είχαν καταστραφεί από τον Φίλιππο (349 π.Χ. όταν ανήκε στο αντιμακεδονικό «Κοινό των Χαλκιδέων»), πέτυχε ο Αριστοτέλης (την περίοδο που ήταν δάσκαλος του Μ. Αλεξάνδρου) να ανοικοδομηθούν από τον βασιλιά και καθόρισε ο ίδιος εγγράφως τους νόμους και τη μορφή του πολιτεύματός τους…
Οι συμπολίτες του, από την άλλη, λόγω αυτών των ενεργειών, με τέτοια τιμή τίμησαν αυτόν, ώστε να καθιερώσουν την τέλεση ετήσιων γιορτών και αγώνων, όσο ακόμη ήταν ζωντανός…».

Ανεμιστήρας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πεθαίνει ένας Έλληνας και ανέρχεται στους ουρανούς. Η επιτροπή παραλαβής τον ξεναγεί στους χώρους. Μπαίνουν και σε μια μεγάλη σάλα γεμάτη με ρολόγια τοίχου.
Πεθαίνει ένας Έλληνας και ανέρχεται  στους ουρανούς. Η επιτροπή παραλαβής τον  ξεναγεί στους χώρους. Μπαίνουν και σε μια μεγάλη σάλα γεμάτη με ρολόγια τοίχου.
<<Τι είναι όλα αυτά τα ρολόγια;>>, ρωτάει ο πεθαμένος.
«  Η κάθε χώρα έχει το δικό της ρολόι.>>, απαντά ο ξεναγός.
Περιεργαζόμενος ο πεθαμένος τα ρολόγια,  ξαφνικά παρατηρεί,  ότι σε κάποια, οι δείκτες τους κάνανε μια γρήγορα περιστροφή προς τα πίσω.
«Γιατί γίνεται αυτό;», ρωτάει ο πεθαμένος.
«Κοίτα να δεις, εδώ στον ουρανό, ο Θεός θέλει να κρίνει τις επίγειες  κυβερνήσεις. Όταν μια κυβέρνηση δουλεύει καλά, το ρολόι  δείχνει σταθερά την ώρα της χώρας. Όταν όμως η κυβέρνηση κάποιας χώρας,  κάνει κάποια μαλακία, τότε οι δείκτες του ρολογιού γυρνούν γρήγορα προς τα πίσω» .
Ο πεθαμένος Έλληνας λοιπόν, σαν γνήσιος περίεργος και σωβινιστής, αρχίζει να ψάχνει το ρολόι της Ελλάδας. Αντί να ρωτήσει που είναι, έψαχνε. Ήταν και δημόσιος υπάλληλος , είχε άπλετο χρόνο, ακόμα και σα νεκρός. Δεν το βρήκε όμως.
« Το ρολόι της Ελλάδας, πού είναι;», ρωτάει ο τεθνεώς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα