Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Λατινικη Μουσικη.Μερος β'

Salsa # 35

Λατινική μουσική είναι το αποτέλεσμα μιας σύνθετης κοινωνικής και ιστορικής διαδικασίας που έλαβε χώρα στην Αμερική μετά την άφιξη του Κολόμβου. 


  Παρά την τραυματική εμπειρία, τη Λατινική μουσική είναι ένα από τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία. Το παρακάτω είναι μια σύντομη εισαγωγή για την ιστορία της Λατινικής μουσικής που ρίχνει μια ματιά στο πολιτιστικό μίγμα και κοινωνικό περιβάλλον που κατέληξαν να παράγουν ένα από τα καλύτερα είδη μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο.


Αυτόχθονες Μουσική
 
Σε γενικές γραμμές, τη Λατινική μουσική ιστορία ξεκινά με την πολιτισμική συνάντηση που έλαβε χώρα μετά την άφιξη του Κολόμβου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ιθαγενείς του Νέου Κόσμου είχαν τη δική τους μουσική. Για παράδειγμα, η Maya πολιτισμός έδωσε μεγάλη προσοχή στην μουσική παραγωγή όλων των ειδών κρουστά και πνευστά.
Πνευστά ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των Pre-Columbian πολιτισμούς. Όλα τα είδη των φλάουτα έγιναν σε όλη την αμερικανική ήπειρο και ευτυχώς, αυτή η αρχική έκφραση συνεχίστηκε μέχρι σήμερα στην παραδοσιακή μουσική της Λατινικής , όπως μουσική των Άνδεων της Νότιας Αμερικής.

 
Η άφιξη των Ευρωπαίων στο Νέο Κόσμο
 
Γλώσσα ήταν η πρώτη συμβολή ότι οι ισπανικές και πορτογαλικές δυνάμεις έφεραν στο Νέο Κόσμο. Latin μουσική, στην πραγματικότητα, η οποία ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα ισπανικά και πορτογαλικά. Ενώ η πορτογαλική ήρθε να καθορίσει τη μουσική από τη Βραζιλία , Ισπανική γλώσσα ορίζεται το υπόλοιπο της Λατινικής Αμερικής.

 
Η δεύτερη συνεισφορά ότι οι Ευρωπαίοι έφεραν στη νέα γη ήταν η μουσική τους. Στην πραγματικότητα, όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην αμερικανική ήπειρο πατρίδα τους είχαν πλούσιες μουσικές εκφράσεις που περιλαμβάνονται παραδόσεις τόσο από τις ευρωπαϊκές και τις αραβικές κόσμους.
Μαζί με τη μουσική τους, οι Ευρωπαίοι έφεραν επίσης τα μέσα τους. Αρχικά, τα μέσα αυτά είχαν ως στόχο να αναδημιουργήσει τη μουσική που παίζεται στην Ευρώπη. Ωστόσο, σύντομα έγιναν τα ιδανικά εργαλεία για να εκφράσουν τα συναισθήματα των νέων κατοίκων που καθορίζουν τις ρίζες της Λατινικής Αμερικής.

 
Η Αφρικανική Επιρροή
 
Οι Αφρικανοί σκλάβοι που έφτασαν στο Νέο Κόσμο έφεραν μαζί τους όλες τις παραδόσεις και τα beats από την ήπειρό τους. Η αφρικανική επιρροή στη Λατινική μουσική είναι τόσο μεγάλη που θα μπορούσε αυτό να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στη Λατινική ιστορία της μουσικής.
Η επιρροή, βέβαια, δεν αγγίζει όλους τους ρυθμούς και τις μορφές που ανήκουν στη Λατινική μουσική. Ωστόσο, αν λάβουμε απλά μια ματιά στην μουσική που έχει έρθει από τη Βραζιλία και την Καραϊβική, τότε ξέρουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η επιρροή. Samba , Salsa , Merengue , Bachata , Timba , και πολλά άλλα, είναι μερικά μόνο από τους ρυθμούς που έχουν διαμορφωθεί από τις αφρικανικές beats.

 
Η πλήρης εικόνα σχετικά με αυτό περιλαμβάνει επίσης την επιρροή της Αφρικής-αμερικανική μουσική. Ειδικότερα, η ανάπτυξη της τζαζ είχε μια τεράστια επίδραση στην παραγωγή της Λατινικής ρυθμούς της μουσικής, όπως το Mambo, Bossa Nova , και Latin Jazz. Πιο πρόσφατα, Αφρο-Αμερικανός στυλ, όπως R & B και Hip-Hop έχουν οριστεί για την ανάπτυξη της Λατινικής είδη μουσικής όπως Reggaeton και Urban μουσική.

 
Ένα κοινωνικό φαινόμενο
 
Η συνάντηση των τριών πολιτισμών που αναφέρονται πριν από τη δυναμική που δημιουργήθηκε κοινωνικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί Latin μουσική από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Το περιβάλλον αυτό έχει καλλιεργηθεί από τους ξένους ήχους, τις περιφερειακές παραδόσεις, ταξικές διαιρέσεις, ακόμα και εθνικές ταυτότητες.


 
Latin Pop και Rock en Espanol έχουν διαμορφωθεί από τους ξένους ήχους της μουσικής Rock, Alternative και Pop. Περιφερειακές παραδόσεις, όπως τον τρόπο καουμπόη της ζωής στις πεδιάδες της Κολομβίας και της Βενεζουέλας έχουν παραχθεί Llanera μουσική.
 
 

Οι κοινωνικές συνθήκες, ιδιαίτερα εκείνες που δημιουργούνται από τη μετανάστευση και ταξικών διαιρέσεων, βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη του Tango στην Αργεντινή. παραδοσιακή μεξικάνικη μουσική έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την αίσθηση της εθνικής ταυτότητας που ενσωματώνονται σε μουσική Mariachi μετά την Μεξικανική Επανάσταση.

 
Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, μια σοβαρή μελέτη της λατινικής μουσικής ιστορίας είναι σίγουρα μια συντριπτική έργο. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να ασχοληθεί με αυτό. Λατινική μουσική είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που αντανακλά τη σύνθετη ιστορία της Λατινικής Αμερικής, μια μικτή περιοχή, της οποίας το κοινωνικό περιβάλλον έχει σφυρηλατηθεί μερικά από τα πιο όμορφα ήχους του κόσμου.


ΠΗΓΗ
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα