Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Παύλος Σιδηρόπουλος ''Ο Απροσάρμοστος Πρίγκηπας''

                         
Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια ένας «πρίγκιπας» έφυγε από τη ζωή. 
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, έβαλε τη δική του σφραγίδα στην εξέλιξη της ροκ σκηνής της Ελλάδας αλλά την εγκατέλειψε σύντομα. Μόλις 41 χρονών, ο «τύπος των Εξαρχείων», 
στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, αφήνει την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης...


Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1948, στην Αθήνα. Έχει καλλιτεχνικές του ρίζες, μιας και είναι δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της ποιήτριας Έλλης Αλεξίου. Σε ηλικία 22 ετών θα ξεκινήσει τη καριέρα του στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδαζε. Με τον Παντελή Δεληγιαννίδη δημιουργούν το συγκρότημα «Δάμων και Φιντίας» και κυκλοφορούν το άλμπουμ
 «Το ξέσπασμα/Ο κόσμος τους» και ηχογραφούν δύο κομμάτια για το δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο». Συνεργάζονται με τα «Μπουρμπούλια» και βγάζουν το δίσκο «Ο Ντάμης ο ληστής» λογοκριμένο σε «Ο Ντάμης ο σκληρός». Το 1974 το συγκρότημα διαλύεται και ο Παύλος ξεκινάει μία συνεργασία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο ως τραγουδιστής, κυκλοφορώντας τρεις δίσκους.

Το γνωστό συγκρότημα «Σπυριδούλα» θα δημιουργηθεί το 1976 μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο. Μαζί κυκλοφορούν το κορυφαίο άλμπουμ της ελληνικής ροκ, τον «Φλου». 
Ο πρωτοποριακός και ολοκληρωμένος ήχος που βγήκε από αυτή τη συνεργασία, δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και το 1979 διαλύονται και ο Σιδηρόπουλος συμμετέχει στο σχήμα «Εταιρία Καλλιτεχνών» με αγγλικό στίχο, το οποίο όμως δεν θα ηχογραφήσει κάποιο δίσκο.


Την περίοδο αυτή, θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στην ταινία «ο Ασυμβίβαστος» όπου και ερμήνευσε τα τραγούδια που ακούστηκαν. Μεταξύ τους και το «Να μ' αγαπάς». Θα ακολουθήσει συμμετοχή στην ταινία «Αλδεβαράν» δίπλα στον Δημήτρη Πουλικάκο.



Οι αρχές της δεκαετίας του ’80 θα τον βρουν στους «Απροσάρμοστους». Με λίγες αλλαγές, 
θα συμμετάσχει στο σχήμα αυτό μέχρι το τέλος της ζωής του. 
Μαζί θα κυκλοφορήσουν το «Εν λευκώ» και το «Zorba the freak».


Το 1987 θα ξανασυναντήσει τον Γιάννη Μαρκόπουλο με μία σπουδαία εμφάνιση στο Ηρώδειο όπου θα ερμηνεύσει τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Βάρου. Το 1988 συμμετέχει στο δίσκο «Ηλεκτρικός Θησέας» και το 1989 κυκλοφορεί το «Χωρίς μακιγιάζ».


Το καλοκαίρι του 1990 αρχίζει να παραλύει το αριστερό του χέρι. Αυτό σε συνδυασμό με το θάνατο της μητέρας του λίγο νωρίτερα, θα τον ρίξει ψυχολογικά. Παρόλα αυτά θα πραγματοποιήσει κανονικά τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του Φθινόπωρου, έχοντας το χέρι του δεμένο.

Οι ζωντανές εμφανίσεις που κανονίζονται για το Δεκέμβριο δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ, και οι ηχογραφήσεις νέων τραγουδιών θα μείνουν ημιτελείς. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος θα πει το τελευταίο αντίο στο σπίτι μιας φίλης του στο Νέο Κόσμο από ανακοπή καρδιάς. Αιτία, η υπερβολική δόση ηρωίνης.

Τον επόμενο χρόνο, η μπάντα του, οι «Απροσάρμοστοι» θα κυκλοφορήσουν το «Άντε και καλή τύχη μάγκες» με κομμάτια που πρόλαβε να ηχογραφήσει οι ίδιος, καθώς και άλλα ερμηνευμένα από διάφορους καλλιτέχνες.



Δείτε επίσης

«Να μ’ αγαπάς»: Μία ιστορία για τον «Πρίγκιπα» Παύλο Σιδηρόπουλο (BINTEO-TAINIA)


Πηγή: http://revealedtheninthwave.blogspot.com/2012/12/binteo-tainia.html#ixzz2EIvvb8Xa




Αλέκος Χρυσόπουλος

http://www.newsbeast.gr

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα