Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ..


                                
Η μεγαλυτερη πλανη του ανθρωπου ειναι οτι θεωρει δεδομενη την υπαρξη της ψυχης του και νομιζει οτι πραττοντας λαθος μπορει να τη χασει...η αληθεια ειναι ομως..οτι γεννιεσαι γυμνος χωρις ψυχη και καθε σου βημα η σε φερνει κοντα της η σ'απομακρυνει απο κεινη..εξαρταται απο το ποσο καλη συνδεση εχεις μαζι της..πρωτος συνδετικος κρικος η μητερα..μεσω της αγαπης της συνδεει το παιδι με την ψυχη , με την πηγη με τον θεο..αν τον εχει βρει φυσικα και κατα ποσο είναι και εκεινη συνδεμενη με την δική της πηγη.
Αν δεν ειναι αυτό που κληροδοτει στο παιδι της είναι η δική της , νοητικη και συναισθηματικη μνημη και ολων των προγονων που εχουν καταγραφει στο dna..
Οι περισσοτεροι ανθρωποι είναι γεννηματα ανθρωπων ασυνδετων, απομακρυσμενων από την πηγη τους , και οι περισσοτεροι είναι μη αναστρεψιμες περιπτωσεις..
γεννιες επι γεννεων ασυνδετων και ασυνειδητων ανθρωπων εχουν εκμηδενισει τις πιθανοτητες τους να συνδεθουν και να βρουν την πηγη τους, ζουν ασυνδετοι κι ασυνθετοι με ιχνη ψυχης , με ιχνη ενεργειας που δεν ειναι αρκετη ώστε να δημιουργησει συνειδηση υψηλη , είναι ανθρωποι που ζουν και πραττουν χωρις επιγνωση των πραξεων τους, αναπαραγοντας διαχωρισμο και διασπαση ακριβως όπως κι εκεινοι είναι, διχασμενες προσωπικοτητες .
Η ενωση με την ψυχη , με την αυλη οντοτητα μας δηλαδη, με τον αληθινο μας εαυτο ξεκινα με την συνειδητοποιηση της αποστασης που μας χωριζει απ’αυτην.

Πρωτο κεντρο συνδεσης ο « νους» , οπου νους ο ενωμενος εγκεφαλος και νοηση η παραγωγη σκεψη που προερχεται από την συνεργασια των δυο ημισφαιριων.


Ειναι η μεθοδος του Σωκρατη, η «μαιευτικη» που αντλει και γεννα γνωση όταν η αντιληψη λαμβανει μεσω των αισθησεων αρχικα , ερεθισματα ικανα να αφυπνισουν και να θεσουν σε λειτουργια αυτή τη διαδικασια.
Αυτο έκανε ο σωκρατης , εδινε το ερεθισμα και κινουσε τον νου των ανθρωπων προς αυτή την κατευθυνση , γνωριζοντας ο ιδιος πως μονον ετσι μπορεις να προσεγγισεις την αληθεια.
Σεβομενος απολυτα το γεννημα της νεας σκεψης δημιουργουσε το χωρο γεννησης του « νου» και κατ’επεκταση της νοησης , της ανωτερης λογικης σκεψης δηλαδη, της αφυπνισμενης πλεον σκεψης ,αντλωντας γνωση ουσιαστικα από την ψυχη καποιου και από το σκοτεινο ασυνειδητο του ,την βοηθουσε να ερθει στο φως .
Μια διαδικασια που χρειαζεται σεβασμο, εμπιστοσυνη, αγαπη, φροντιδα, ακριβως οπως ένα νεογεννητο μωρο. Μοιαζει με λεπτη χειρουργικη επεμβαση που γινεται αναμεσα στα δυο ημισφαιρια του εγκεφαλου και είναι η λεπτη γραμμη της ισσοροπιας που σαν ακροβατης καλεισαι να περπατησεις και να σταθεις πανω στη γεφυρα που ποντο ποντο δημιουργεις, μια γεφυρα που συνδεει δυο κοσμους, μια γεφυρα που ενωνει δυο αντιθετικους κοσμους, μια γεφυρα που σε οδηγει στο θεο..αυτος είναι ο νεος σου «νους» το σημειο που ενωνονται όλα..και παυει καθε διαχωρισμος,
Είναι ένα περασμα που δεν μπορει να γινει απ’ολους..ειναι το σημειο που πολλοι τρελλαινονται , το σημειο που μπορει να διχασει και να διαχωρισει μια για παντα τα δυο ημισφαιρια με οριστικη αποκολληση τους κιαυτο εξαρταται από τη δυναμη της ψυχης τους, απ’το ποσο σχηματισμενη είναι η ψυχη τους, από το τι γνωση μεταφερει από το ποσο αληθινη είναι τελικα..
Μονο η αληθεια ενωνει, αυτό είναι το χαρακτηριστικο ώστε να καταλαβει κανεις ότι είναι σε καλο δρομο, ανοιγοντας αυτό το πεδιο, ανοιγουμε στην ουσια το υποσεινηδητο μας κι από κει αντλουνται ένα σωρο πληροφοριες και γνωσεις που εχουν αποθηκευτει από τις εμπειριες της ψυχης κατά την παραμονη της στη γη, μνημες και γνωσεις από τις διαφορες προηγουμενες ενσαρκωσεις της στη γη, που καλουμαστε τωρα να αποκωδικοποιησουμε, να επεξεργαστουμε, να ξεσκαρταρουμε και να τις καθαρισουμε μια μια κρατωντας κάθε φορα ότι πραγματικα είναι καθαρο..οτι πραγματικα είναι αληθινο, ότι πραγματικα μας είναι χρησιμο.
Αυτο γινεται αντιληπτο από το βιωμα που τη συνοδευει, από την αισθηση που περιεχει, από τη δονηση που προκαλει και από τη δυνατοτητα της να υπαρξει στο χρονο.
Καθε αληθινη σκεψη εξελισσεται , συντιθεται , ολοκληρωνεται στο χρονο της .
Καθε ψευτικη σκεψη αντιθετα αποσυντιθεται, δυαλυεται, δεν εξελισσεται και πραμενει στασιμη.
Γιαυτο και κάθε νοητικη δημιουργια μας χρειαζεται χρονο για να ωριμασει, για να καθαρισει για να μπορεσει να σταθει αυθυπαρκτη.
Η γεννηση του «νου» είναι μια γεννα που στην κυριολεξια οι πονοι της πολλες φορες είναι αφορητοι..ο Νιτσε το εχει περιγραψει πολύ καλα αυτό, πως ο ιδιος βιωνε αυτή τη γεννα κάθε φορα που συλλαμβανε μια ιδεα και μεχρι να την εκφρασει βιωνε αφορητους πονοκεφαλους
Είναι αυτή « Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ» που ονομαζεται ΦΩΤΙΣΗ , συνειδητοτητα .
Είναι ο « νους» που αναφερει ο Ιησους στο αποκρυφο ευαγγελιο της Μαγδαληνης
" Κύριε, αυτός που έχει την χαρά να σε βλέπει, να βλέπει το οραμά σου,
το βλέπει με τα μάτια της ψυχής ή με τα μάτια του πνεύματος;"
Ο Δάσκαλος απάντησε :
" Ούτε με τα μάτια της ψυχής, ούτε με το πνεύμα με βλέπει, αλλά με τον ΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ αυτός είναι που μπορεί να βλέπει και αυτός που ξέρει, που γνώριζει, που αγαπα"
Αν μπορουμε λοιπον ν’αντιληφθουμε με καποιο τροπο τον θεο , την αληθεια, το φως αυτό γινεται μονο μεσω της δικης μας νοησης, μονό μεσω του δικου μας νου , εφοσον του επιτρεψουμε να γεννηθει και τον εμπιστευτουμε , τοτε θ’αντιληφθουμε τι είναι ψυχη..τοτε θα ενωθουμε πραγματικα μαζι της..τοτε θα μας φανερωθει , καθαρη κι ολολαμπρη θα στεκει παντα εκει διπλα μας να μας φωτιζει..
Η ενεργεια του φωτος ερχεται παντα από πανω κι ανοιγει πρωτα το κεντρο της νοησης και προχωραει προς τ’αλλα κεντρα συνδεσης του σωματος , όπως αυτά εχουν αναλυθει κι εξηγηθει από τους ανατολικους φωτισμενους βουδες.
Πρωτο κεντρο συνδεσης ο « νους» και Σωκρατης το κλειδι γιαυτη τη συνδεση.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα