Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το ανθρώπινο είδος γίνεται όλο και πιο ηλίθιο, ισχυρίζεται ερευνητής γενετιστής


Το ανθρώπινο είδος γίνεται όλο και πιο ηλίθιο, ισχυρίζεται ερευνητής γενετιστής

Παρά τα φαινόμενα, η ανθρώπινη ευφυία παρακμάζει, επισημαίνει ο γενετιστής Τζέραλντ Κράμπτρι του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Natural Society.

Παρ' όλη την πρόοδο που έχει σημειώσει τις τελευταίες δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως το ανθρώπινο είδος σταδιακά χάνει τις γνωσιακές του ικανότητες, χαρακτηριζόμενο από ολοένα αυξανόμενη συναισθηματική αστάθεια.


Μάλιστα, ένας ερευνητής γενετιστής από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Δρ. Τζέραλντ Κράμπτρι, θεωρεί πως η ψυχο-διανοητική και συνασθηματική παρακμή μας έχει να κάνει με γενετικές μεταλλάξεις και άλλους παράγοντες.

Ο γενετιστής υποστηρίζει πως οι γνωσιακές και θυμικές μας δεξιότητες τροφοδοτούνται και καθορίζονται από τη συνδυασμένη προσπάθεια χιλιάδων γονιδίων. Εάν ένα από αυτά τα γονίδια υποστεί κάποια μετάλλαξη, κάτι απολύτως συνηθισμένο, αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στη διάνοια ή τη συναισθηματική ευστάθεια.

«Θα στοιχημάτιζα πως αν εμφανιζόταν ως δια μαγείας στην εποχή μας ένας Αθηναίος πολίτης από το 1000 π.Χ., εύκολα θα διακρινόταν για τη ζωηράδα της διάνοιάς του, την ισχυρή μνήμη του, το μεγάλο εύρος των ιδεών του και τη διαύγειά του. Επιπλέον, θα ξεχώριζε για τη συναισθηματική ισορροπία του», αναφέρει ο ίδιος.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα