Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ιός της γρίπης των πτηνών: Πιθανή μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο , λένε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης



Ένας τεχνικός διεξάγει δοκιμές για τον ιό H7N9 της γρίπης των πτηνών στο Kunming Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 10 Απριλίου 2013, Kunming, Κίνα.  Top αρχή της υγείας της Κίνας, δήλωσε για πρώτη φορά ότι το H7N9 του ιού της γρίπης των πτηνών θα μπορούσε να είναι σε θέση να περιορίζονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μετάδοσης.  (ChinaFotoPress / Getty Images)
Ένας τεχνικός διεξάγει δοκιμές για τον ιό H7N9 της γρίπης των πτηνών στο Kunming Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 10 Απριλίου 2013, Kunming, Κίνα.  

Η  ανώτατη αρχή της υγείας της Κίνας, δήλωσε για πρώτη φορά ότι το H7N9 του ιού της γρίπης των πτηνών θα μπορούσε να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο . 



Τα μέλη των δύο οικογενειών στη Σαγκάη που μολύνθηκαν με τον H7N9, αυξάνουν τους φόβους ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί με αυτόν τον τρόπο.
Σε μία από τις οικογένειες, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα φέρουν τον H7N9. 

Η άλλη περίπτωση είναι η οικογένεια ενός 87χρονου άνδρα με επώνυμο Li ο οποίος ήταν μεταξύ των πρώτων επιβεβαιωμένων H7N9 περιπτώσεων και ο οποίος έχασε τη ζωή του. 

Οι δύο γιοι του Λι επίσης νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, όταν ο πατέρας τους ήταν σε θεραπεία. Οι υγειονομικές αρχές της Σαγκάη , δήλωσαν στις 16 Απριλίου ότι ο μεγαλύτερος γιος βρέθηκε θετικός μέσω της "εκ των υστέρων" διάγνωσης. Ωστόσο, ο νεότερος γιος του Λι πέθανε επίσης την ίδια μέρα με τον πατέρα του, και ως εκ τούτου το δείγμα αίματος του δεν είναι πλέον διαθέσιμο για δοκιμή,  ανέφεραν τα Beijing News .

Ο άνθρωπος που αντιμετώπισε τις  δύο οικογενειακές  H7N9 περιπτώσεις, Feng Zijian, διευθυντής του κέντρου έκτακτης ανάγκης για την υγεία στο κινέζικο  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δήλωσε στις 17 Απριλίου, "Προς το παρόν, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ότι ο H7N9 έχει ελάχιστες πιθανότητες μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

Ωστόσο, ένας εμπειρογνώμονας του εμβολίου στην Κίνα προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να αποκλείσουν καθόλου το ενδεχόμενο μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο , και θα πρέπει να κάνουν το καλύτερό τους για να το αποτρέψουν από το να συμβεί. 

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Zhao Dahai, ο εμπειρογνώμονας του εμβολίου  δήλωσε στην Τηλεόραση New Tang Dynasty (NTD)   ότι κρίνοντας από τα δημοσιευμένα στοιχεία, το ποσοστό θνησιμότητας του H7N9 είναι μεγαλύτερο από εκείνο του SARS. 

"Το SARS είχε ένα ποσοστό θνησιμότητας λιγότερο από το 11 τοις εκατό ... Αυτή τη στιγμή το θανατηφόρο H7N9 είναι υψηλότερο από ό, τι το SARS. Πλέον, ο ιός εξακολουθεί να υφίσταται ταχεία μετάλλαξη και μπορεί ενδεχομένως να γίνει πιο ισχυρός, είπε ο"Zhao . "Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η δυνατότητα να υπάρξει ένα ξαφνικό και επικίνδυνο ξέσπασμα", πρόσθεσε. 

Τα  μέσα ενημέρωσης της Κίνας έχουν αναφέρει συνολικά 96 περιπτώσεις του ιού H7N9 , εκ των οποίων 18 έχουν πεθάνει. 

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης  Global Times ανέφερε επιπλέον  ότι πέντε άτομα στη Σαγκάη έχουν διαγνωστεί με τον ιό H7N9 της γρίπης των πτηνών με αναδρομική διάγνωση.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης περισσότερων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με αναδρομική διάγνωση έχει εξοργίσει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούν τις κινεζικές αρχές για συγκάλυψη και καθυστέρηση μερικών εβδομάδων ώσπου να επιβεβαιώσουν αυτές τις περιπτώσεις.

Από beforeitsnews
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα