Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δώρο… απ' τον ουρανό!

Ένα αιγυπτιακό μυστικό που ανάγεται στο μακρινό παρελθόν ισχυρίζονται ότι έφεραν στο φως Βρετανοί ερευνητές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Manchester οι Αιγύπτιοι είχαν αναπτύξει τεχνικές που τους επέτρεπαν να δημιουργούν κοσμήματα από… μετεωρίτες «ηλικίας» 5.000 ετών!

Πρόκειται σύμφωνα με τους ίδιους για μια σπουδαία ανακάλυψη καθώς ρίχνει φως στις πρώτες ρίζες γέννησης της θρησκείας στην περιοχή καθώς και στις «θεϊκές ιδιότητες» που απέδιδαν οι Αιγύπτιοι στους μετεωρίτες.

«Ο ουρανός ήταν κάτι το ιερό για τους Αιγύπτιους και ό, τι κι αν προέρχονταν από αυτόν εκλαμβάνονταν ως ένα δώρο από το Θεό», εξηγεί ο Αιγυπτιολόγος Joyce Tyldesley του Πανεπιστημίου του Manchester.

Tα ανωτέρω στοιχεία προέρχονται από την πολυετή έρευνα που έγινε σε «σφαιρίδια» σιδήρου τα οποία ανακαλύφθηκαν το 1911 κοντά στο Κάιρο. Τα σφαιρίδια αυτά οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν για τη δημιουργία κοσμημάτων όπως για παράδειγμα περιδέραια.

Χρονολογούνται από το 3.350 έως το 3.600 π.κ.ε., δηλαδή χιλιάδες χρόνια πριν την Εποχή του Σιδήρου στην Αίγυπτο και από τις αναλύσεις εκτιμάται ότι τα «σφαιρίδια» προέρχονται από μετεωρίτες καθώς είναι πλούσια σε νικέλιο.


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα